Utorak, 14.05.2019.

15:58

"Situacija na granici sa Mađarskom skandalozna"

Ovo što vidimo na graničnim prelazima sa mađarske strane je skandal za koji nema objašnjenja, rekao je lider Saveza vojvođanskih Mađara za RTV "Panon".

Izvor: RTS

"Situacija na granici sa Maðarskom skandalozna" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Nostradamus

pre 4 godine

Zasto je situacija „skandalozna“?. Pa vecina podrzava Orbana, kao „velikog vodju“ i on bi rado da podigne zid oko Madjarske, a zicu je vec postavio, he, he, he. Ovo su samo posledice te „mudre“ nacionalisticke politike i tu se vidi sta nacionalisti misle o drugim narodima.

PirosBicikli

pre 4 godine

Mađar sam iz Subotice, mrzim mađarske carinike iz dubine duše. Ako želim preći idem biciklom. 90km ukupno. Za 5-6 sati obavim kupovinu tipa Decathlon i Arkad. I motaj nazad 😀. Od Morahaloma do Segedina biciklistička traka. Salamu i sir... kupujem od naših preprodavaca, za te stvari već 10 godina ne idemo. Verujte mi imam HU državljanstvo takvi prepotentni i samnom.

saša

pre 4 godine

Pte par godina krenuli za Prag, prođemo našu granicu brzo, ali gužva kod Mađara. Stanem u kolonu daleko od granice, kad priđemo granici, vidim kolona za eu pasoše. Jbg sad ne mogu desno, ne puštaju me. Ajde do carinika, a on kaže nazad pogrešna kolona. Od tad samo avion

bogdan

pre 4 godine

Za sve one koji se isčuđavaju reći ću kratko.Prvi put sam išao u Mađarsku 1970 godine.Bilo je na granici strašno.Ni danas nisu ništa bolji ni brži.Promenilo se samo to što sada Srpski Mađari reaguju a onda su ćutali.

deki 185

pre 4 godine

Situacija sa Madjarskom, skandalozna, sa Hrvatskom takodje, a kakva je situacija sa Srbijo kad se ceka po 10 sati.
(Doc, 14. maj 2019 18:32)

Sa Hrvatskom je na Batrovcima haos samo u vreme praznika.Uglavnom se brzo prolazi bez nekog posebnog zadrzavanja.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!
(Bruder Jakob, 14. maj 2019 15:57)

Pa baš i nije tako. Ako je meni Nemačka izdala vizu, ako imam sva uredna dokumenta, ne može da te blokira, granična policija ne izdaje vize, njihovo je samo da provere da li je viza validna i da te puste. Mogu eventualno da te ostave da čekaš par sati.
(neo Brega, 14. maj 2019 20:19)


Može itekako, to se zove diskreciono pravo, kad ti izdaju vizu fino imaš napomenu da ti to nije garancija da će te pustiti u zemlju, ali pritom mislim na neboravišne vize, naravno da ako imaš boravišnu vizu da te onda ne može samo tako bezveze ne pustiti u zemlju.

Diktat

pre 4 godine

Razlog za česte gužve je veoma prost.Ne rade svi terminali na graničnom prelazu.Ne vidim razlog tome ako nemaju dovoljno ljudi, što je nablaže rečeno skandalozno, neka ih ugase.Ovakvim tempom rada mogu da otvore 100 graničnih prelaza i ništa neće uraditi.Najveća opasnost preti od vozača koji jure kao manijaci posle višesatnog zadržavanja ugrožavaju time sebe i druge.Nije mi jasno kakva je svrha uvođenja biometrijskih dokumenata kada njihovim izdavanjem ništa nije ubrzano.

joe

pre 4 godine

potpisujem od reci do reci sto je Pastor izjavio. nema veze sa elektronskim sistemom, cisto maltretiranje svojih komsija. ne trebaju im te gluposti.

Raša

pre 4 godine

Početkom maja smo otišli na odmor u Suboticu i rešimo da odemo do Segedina. U petak smo bili oko pola osam na prelazu Horgoš2 i bilo je već 50ak automobila. Saznali smo da je pao sistem. Do 10 sati prešlo je samo par automobila. Odustali smo i vratili se u Suboticu. Sutradan ista slika. Sistem je brzo "podošao" ali njihova kontrola nije. Posle tri sata čekanja došao sam na red da bi oni spustili rampu i otišli na pauzu(mađarski carinici). Pitam naše carinike pta se dešava oni se smeju i kažu eto vidiš sam sve.... Posle pola sata su se vratili i uzeli nađ pasoše... Desetak minuta je pregledao da bi mi rekao izadji otvori gepek i torbu koja je bila unutra... U pola 12 smo stigli u Segedin(a krenuli u 7 iz Subotice). U povratku ista slika.... Nepregledne kolone.... Čekali smo na B.Vinogradima dva sata i nakon toga jer smo videli da necemo preci pre 19h(tad samo zatvore rampu i do sutra lock) otisli na Kelebiju i prešli za 20ak minuta.... Tu su nas malo više naši carinici pretresali u potrazi za tehnikom rekao bih...
Sve u svemu preselo nam sve sto se Mađarske tiče....
Katastrofa....

sss

pre 4 godine

Prosle godine oborio sam rekord. Krenuli smo iz Novog Sada autobusom u 12.15,stigli u Bec u 04.00 sutradan.Sva sreca poneo hrane , pica i cigarete.

Turista

pre 4 godine

Pre dve nedelje krenem sa porodicom preko Mađarske do Češke, bio petak, stigli na Horgoš u pola 9 ujutro, sve vreme dok sam vozio ka Subotici gledam stanje na granici preko kamera i sve OK izgledalo, rade četiri trake i nema "čepa". Dođemo na granicu, rade četiri trake s naše strane, krećemo se korektnom brzinom, ja presrećan kako smo uboli dobar termin... kad ono... pređemo našu granicu i uđemo u među prostor do Mađarske granice i tu kolaps, kolona od 4 trake sve do Mađarskog carinskog pulta :(((( Čekali smo 2 sata da pređemo tih 700 metara! Mađari su za svaki auto imali isti postupak, sačeka te napolju, uzme pasoše, ode u kućicu, izađe, kaže otvori gepek, šta ima u koferima, nosite li alkohol, cigarete, malo pogleda, nekome i otvori kofer-torbu i sl. ponovo ode u kućicu i onda skenira i pečatira pasoše. I tako svaki auto. Ako neko od putnika ima problem tipa FT1P ili pasoš neke države koji se tu često ne viđa onda se vreme pregleda produži za bar 50% Poludeli smo od čekanja, stvarno nije humano i ocenio bih iskustvo prelaska sa negativnom ocenom, baš jadno :(

neo Brega

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!
(Bruder Jakob, 14. maj 2019 15:57)

Pa baš i nije tako. Ako je meni Nemačka izdala vizu, ako imam sva uredna dokumenta, ne može da te blokira, granična policija ne izdaje vize, njihovo je samo da provere da li je viza validna i da te puste. Mogu eventualno da te ostave da čekaš par sati.

Krok

pre 4 godine

Nije to očigledno odnos samo prema Srbima već prema svima. Da nije tako ne bi se oglašavao baš predstavnik vojvođanskih Mađara. Dakle problem je sistemski i mora se rešiti iz Budimpešte.

putnim

pre 4 godine

Bravo! Konačno da je neko iz Srbije o ovome progovorio. Žao mi je što to nije učinila vlast, jer oni ne brinu o gradjanima, a trebali bi. Kao neko ko je redovno putovao tom trasom zadnjih 6-7 godina, mogu da potvrdim da je situacija mnogo pogoršana u zadnje 2-3 godine. Hvala, g-dine Pastor.

nemanja.s

pre 4 godine

Za vreme sankcija se lakše prelazilo. Autobusi sa turistima koji idu na kraće odmore, u tu istu Mađarsku, čekaju satima... Srbija i njeni građani je diskriminisana!

Nesho 70

pre 4 godine

Ako je za utjehu takvi su prema svima. Skoro sam turistički bio u Budimpeštu, ušao u radnju sa suvenirima. Zaposleni su se ponašali kao da sam im u kuću upao. Neljubazni do bola. Lakše mi je bilo kada sam vidio da se isto ponašaju i prema turistima iz Japana. Jednostavno su bezobrazni i nevaspitani.

Bolsonaro

pre 4 godine

Sa zaljenjem mogu da konstatujem da je kontakt sa madjarskom administracijom bio ubedljivo najgori, ubedljivo najgori i pre 40 godina i danas. Nista se nije promenilo!
Proputovao am pola sveta, u Madjarskoj imam puno prijatelja i rodbine, tamo sam naucio da plivam, za Madjarsku me vezuje puno lepih uspomena, ali administracija! Najveci uzas koji sam doziveo!

Шандор

pre 4 godine

Док год у Мађарској кила паризера кошта 160 динара,до тада се морају пооштрити граничне контроле због инавазије са југа.

Sremac

pre 4 godine

Idem do Budimpešte po 4-5 puta godišnje, nikad nijedan problem nisam imao na Horgoš/Roszke, predam pasoš, "kuda idete" "budimpešta", udari mi pečat i to je to. Najduže sam čekao pretprošle godine u Julu, oko sat i kusur, bila nedelja oko 14h i samim tim velika gužva.

bopal

pre 4 godine

problem je bio pomenut na sastanku srpske I madjarske vlade u subotici. madjari su obecali poboljsanje. na horgosu odavno nisam bio, na kelebiji ne primecujem nista od opisanih problema. uglavnom prelazim za cca15 min.

Malevila

pre 4 godine

Poslednji put 4 sata cekanja. U proseku 1o min po automobilu. Ako je 10ak automobila samo ispred vas, to znaci cekanje od sat i po. Ta granica je horor, to ni Hrvati ne rade, na Batrovcima je daleko bolje. A o odnosu prema putnicima ne vredi trositi reci. Posle se osecas bukvalno ponizeno.

Vlada

pre 4 godine

Svaka čast! Više puta sam hteo da napišem (ne znam doduše kome) pismo i da se žalim na rad Mađara na granici. Nadmeni su, namerno spori i neorganizovani...

tacno tako

pre 4 godine

Tako je bilo i pre Orbana. Uvek su bili takvi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 14. maj 2019 16:57)

Apsolutno, 90-tih sam dosta putovao i u Bugarsku i u Madjarsku, takodje i za vreme sankcija, ponekad samo nosio nesto delova za PC-jeve, ponekad nesto i hrane. Nista znacajno.
U Bugarskoj uvek super, ponekad sam dao neki viski, cesto ne ni to.
Sa Madjarima je bilo beskrajno ponizavanje SVAKI PUT (iako samo stalno imao francusku poslovnu vizu).
Kada sam 2000-tih presao da zivim u Holandiju i dobio pasos, opet sam morao da cekam, jedino su me malo bolje tretirali kada stignem na red. Tako da odavno ne putujem kolima za Srbiju

Vladimirr

pre 4 godine

Apsolutno tacno, u sredu vece smo prelazili granicu autobusom, 6 autobusa bilo pre nas, cekali smo tri ipo sata. Neshvatljivo. I sto rece jedan (sa)putnik, bar da nesto rade, da pregledaju, da otvaraju kufere, ma nista, sede, cekaju, setkaju se, odugovlace. Nije u pitanju sistem, samo ljudi. Pre je toliko vremena trebalo da se pregleda 20 autobusa. Nikada groznije. Jos pustaju EU autobuse preko reda (razumem da oni imaju kao poseban salter, ali taj ne radi, pa samo pustaju njihove autobuse, sve iz Bugarske, preko reda) Odvratno ponasanje pogranicne kontrole.

UZAS

pre 4 godine

Oko Subotice sada ima 5 granicnih prelaza, Bajmok, Kelebija, Horgos 1, Horgos 2, Backi vinogradi. Guzve nikad nisu bile vece. Skoro je neizvodljivo preci granicu za manje od 2 sata i to ako imas srece. Istina je da je saobracaj takodje ogroman ali kako mogu da opravdaju da svaki auto rade min po 5 minuta, pa to je ludilo. Jedino na autoputu su iole ozbiljniji, ostalo ih uopste nije briga, ide se po kafu, smeh, vicevi a kolona kilometar. Strasno.

Orao

pre 4 godine

Konačno da neko progovori o ovom problemu, na ulazak i izlazak iz Madjarske preko Horgoša se čeka minimum tri sata, mi smo sa bebama morali bez razloga da toliko vremena provedemo u automobilu dok se madjarski carinici i policajci šetkaju i odugovlače. Sa srpske strane sve ide bez greške, hvala na razumjevanju!

Neka se "nikad bolji odnosi Srbije i Madjarske" pokažu u praksi na ovom primjeru, tražite brži rad carinika ili više otvorenih šaltera od strane Madjarske!!!

Goran

pre 4 godine

Falim te Bože da se neko oglasio zbog ponašanja Mađarske na granicama sa Srbijom. Međutim, ovo treba da kažu naši političari na vlasti. Svaka čast čoveku što je rekao, verovatno mu dosadilo što svi ćute, ali ponavljam, treba primarno da reaguje država Srbija.

Zid

pre 4 godine

Odustao sam od putovanja u, preko i kroz Madjarsku...ako je to cilj u mom slucaju rekao bih uspeli su. Razlog je upravo ovo o cemu se govori u tekstu. Ocegledno sikaniranje i nipodastavanje na razne nacine, nekad otvoreno ili pritajeno sve jedno lepo sprovode taj svoj naum. Studiozno sam posmatrao i pitam se zasto se tamo niko nikada ne smeje...odustajem

Tek onako usput...

pre 4 godine

Skoro smo isli turistickim autobusom u Budimpeštu i cekali smo na madjarskoj granici skoro 4 sata što je zaista sramota i vidi se da madjari namerno rade usporeno.

jojo

pre 4 godine

Horgoss je ubedljivo najgori prelaz na Balkanu, ja ga izbegavam sto visse mogu. Neljubazni, losse organizovani i nandrndani Madjari. Kao da nam se svete za gvozdenu zavesu za vreme sovjetske okupacije.

Zagorka

pre 4 godine

Eto prilike da Predsednik Vučić lično kontaktira svog srdačnog, iskrenog prijatelja g. Orbana i reši ovaj problem. Jedan poziv menja sve. Za takve stvari i služe prijatelji.

RR

pre 4 godine

To vam je Orban, radovali ste se kad je digao ogradu na granici i vikali tako treba, a niste shvatili da ste i vi sa spoljne strane te iste Orbanove ograde. Bice to jos gore od ovoga.

Pera Detlić

pre 4 godine

Kada sam išao u Mađarsku čekalo se oko 2.5 sata na granici, a to je bilo pre 4 ili 5 godina. Tako da to nije problem od juče, tada nije bilo migrantske krize i ograde.
Dobra je stvar što je ovo rekao vojvođanski Mađar, a ne neko drugi.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!

major policije

pre 4 godine

Gospodine Pastor, svaka Vam je na mestu. Dosta bezobrazluku, nekulturi i nevaspitanju mađarske policije a i carine. Kontaktirati g.dina Orbana pod hitno, prosto je nemoguce da on tu informaciju ne zna..

Tek onako usput...

pre 4 godine

Skoro smo isli turistickim autobusom u Budimpeštu i cekali smo na madjarskoj granici skoro 4 sata što je zaista sramota i vidi se da madjari namerno rade usporeno.

Orao

pre 4 godine

Konačno da neko progovori o ovom problemu, na ulazak i izlazak iz Madjarske preko Horgoša se čeka minimum tri sata, mi smo sa bebama morali bez razloga da toliko vremena provedemo u automobilu dok se madjarski carinici i policajci šetkaju i odugovlače. Sa srpske strane sve ide bez greške, hvala na razumjevanju!

Neka se "nikad bolji odnosi Srbije i Madjarske" pokažu u praksi na ovom primjeru, tražite brži rad carinika ili više otvorenih šaltera od strane Madjarske!!!

RR

pre 4 godine

To vam je Orban, radovali ste se kad je digao ogradu na granici i vikali tako treba, a niste shvatili da ste i vi sa spoljne strane te iste Orbanove ograde. Bice to jos gore od ovoga.

Zid

pre 4 godine

Odustao sam od putovanja u, preko i kroz Madjarsku...ako je to cilj u mom slucaju rekao bih uspeli su. Razlog je upravo ovo o cemu se govori u tekstu. Ocegledno sikaniranje i nipodastavanje na razne nacine, nekad otvoreno ili pritajeno sve jedno lepo sprovode taj svoj naum. Studiozno sam posmatrao i pitam se zasto se tamo niko nikada ne smeje...odustajem

major policije

pre 4 godine

Gospodine Pastor, svaka Vam je na mestu. Dosta bezobrazluku, nekulturi i nevaspitanju mađarske policije a i carine. Kontaktirati g.dina Orbana pod hitno, prosto je nemoguce da on tu informaciju ne zna..

jojo

pre 4 godine

Horgoss je ubedljivo najgori prelaz na Balkanu, ja ga izbegavam sto visse mogu. Neljubazni, losse organizovani i nandrndani Madjari. Kao da nam se svete za gvozdenu zavesu za vreme sovjetske okupacije.

Zagorka

pre 4 godine

Eto prilike da Predsednik Vučić lično kontaktira svog srdačnog, iskrenog prijatelja g. Orbana i reši ovaj problem. Jedan poziv menja sve. Za takve stvari i služe prijatelji.

Pera Detlić

pre 4 godine

Kada sam išao u Mađarsku čekalo se oko 2.5 sata na granici, a to je bilo pre 4 ili 5 godina. Tako da to nije problem od juče, tada nije bilo migrantske krize i ograde.
Dobra je stvar što je ovo rekao vojvođanski Mađar, a ne neko drugi.

Vladimirr

pre 4 godine

Apsolutno tacno, u sredu vece smo prelazili granicu autobusom, 6 autobusa bilo pre nas, cekali smo tri ipo sata. Neshvatljivo. I sto rece jedan (sa)putnik, bar da nesto rade, da pregledaju, da otvaraju kufere, ma nista, sede, cekaju, setkaju se, odugovlace. Nije u pitanju sistem, samo ljudi. Pre je toliko vremena trebalo da se pregleda 20 autobusa. Nikada groznije. Jos pustaju EU autobuse preko reda (razumem da oni imaju kao poseban salter, ali taj ne radi, pa samo pustaju njihove autobuse, sve iz Bugarske, preko reda) Odvratno ponasanje pogranicne kontrole.

Malevila

pre 4 godine

Poslednji put 4 sata cekanja. U proseku 1o min po automobilu. Ako je 10ak automobila samo ispred vas, to znaci cekanje od sat i po. Ta granica je horor, to ni Hrvati ne rade, na Batrovcima je daleko bolje. A o odnosu prema putnicima ne vredi trositi reci. Posle se osecas bukvalno ponizeno.

Goran

pre 4 godine

Falim te Bože da se neko oglasio zbog ponašanja Mađarske na granicama sa Srbijom. Međutim, ovo treba da kažu naši političari na vlasti. Svaka čast čoveku što je rekao, verovatno mu dosadilo što svi ćute, ali ponavljam, treba primarno da reaguje država Srbija.

Vlada

pre 4 godine

Svaka čast! Više puta sam hteo da napišem (ne znam doduše kome) pismo i da se žalim na rad Mađara na granici. Nadmeni su, namerno spori i neorganizovani...

Bruder Jakob

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!

Bolsonaro

pre 4 godine

Sa zaljenjem mogu da konstatujem da je kontakt sa madjarskom administracijom bio ubedljivo najgori, ubedljivo najgori i pre 40 godina i danas. Nista se nije promenilo!
Proputovao am pola sveta, u Madjarskoj imam puno prijatelja i rodbine, tamo sam naucio da plivam, za Madjarsku me vezuje puno lepih uspomena, ali administracija! Najveci uzas koji sam doziveo!

UZAS

pre 4 godine

Oko Subotice sada ima 5 granicnih prelaza, Bajmok, Kelebija, Horgos 1, Horgos 2, Backi vinogradi. Guzve nikad nisu bile vece. Skoro je neizvodljivo preci granicu za manje od 2 sata i to ako imas srece. Istina je da je saobracaj takodje ogroman ali kako mogu da opravdaju da svaki auto rade min po 5 minuta, pa to je ludilo. Jedino na autoputu su iole ozbiljniji, ostalo ih uopste nije briga, ide se po kafu, smeh, vicevi a kolona kilometar. Strasno.

putnim

pre 4 godine

Bravo! Konačno da je neko iz Srbije o ovome progovorio. Žao mi je što to nije učinila vlast, jer oni ne brinu o gradjanima, a trebali bi. Kao neko ko je redovno putovao tom trasom zadnjih 6-7 godina, mogu da potvrdim da je situacija mnogo pogoršana u zadnje 2-3 godine. Hvala, g-dine Pastor.

Turista

pre 4 godine

Pre dve nedelje krenem sa porodicom preko Mađarske do Češke, bio petak, stigli na Horgoš u pola 9 ujutro, sve vreme dok sam vozio ka Subotici gledam stanje na granici preko kamera i sve OK izgledalo, rade četiri trake i nema "čepa". Dođemo na granicu, rade četiri trake s naše strane, krećemo se korektnom brzinom, ja presrećan kako smo uboli dobar termin... kad ono... pređemo našu granicu i uđemo u među prostor do Mađarske granice i tu kolaps, kolona od 4 trake sve do Mađarskog carinskog pulta :(((( Čekali smo 2 sata da pređemo tih 700 metara! Mađari su za svaki auto imali isti postupak, sačeka te napolju, uzme pasoše, ode u kućicu, izađe, kaže otvori gepek, šta ima u koferima, nosite li alkohol, cigarete, malo pogleda, nekome i otvori kofer-torbu i sl. ponovo ode u kućicu i onda skenira i pečatira pasoše. I tako svaki auto. Ako neko od putnika ima problem tipa FT1P ili pasoš neke države koji se tu često ne viđa onda se vreme pregleda produži za bar 50% Poludeli smo od čekanja, stvarno nije humano i ocenio bih iskustvo prelaska sa negativnom ocenom, baš jadno :(

tacno tako

pre 4 godine

Tako je bilo i pre Orbana. Uvek su bili takvi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 14. maj 2019 16:57)

Apsolutno, 90-tih sam dosta putovao i u Bugarsku i u Madjarsku, takodje i za vreme sankcija, ponekad samo nosio nesto delova za PC-jeve, ponekad nesto i hrane. Nista znacajno.
U Bugarskoj uvek super, ponekad sam dao neki viski, cesto ne ni to.
Sa Madjarima je bilo beskrajno ponizavanje SVAKI PUT (iako samo stalno imao francusku poslovnu vizu).
Kada sam 2000-tih presao da zivim u Holandiju i dobio pasos, opet sam morao da cekam, jedino su me malo bolje tretirali kada stignem na red. Tako da odavno ne putujem kolima za Srbiju

nemanja.s

pre 4 godine

Za vreme sankcija se lakše prelazilo. Autobusi sa turistima koji idu na kraće odmore, u tu istu Mađarsku, čekaju satima... Srbija i njeni građani je diskriminisana!

Krok

pre 4 godine

Nije to očigledno odnos samo prema Srbima već prema svima. Da nije tako ne bi se oglašavao baš predstavnik vojvođanskih Mađara. Dakle problem je sistemski i mora se rešiti iz Budimpešte.

Nesho 70

pre 4 godine

Ako je za utjehu takvi su prema svima. Skoro sam turistički bio u Budimpeštu, ušao u radnju sa suvenirima. Zaposleni su se ponašali kao da sam im u kuću upao. Neljubazni do bola. Lakše mi je bilo kada sam vidio da se isto ponašaju i prema turistima iz Japana. Jednostavno su bezobrazni i nevaspitani.

Шандор

pre 4 godine

Док год у Мађарској кила паризера кошта 160 динара,до тада се морају пооштрити граничне контроле због инавазије са југа.

bopal

pre 4 godine

problem je bio pomenut na sastanku srpske I madjarske vlade u subotici. madjari su obecali poboljsanje. na horgosu odavno nisam bio, na kelebiji ne primecujem nista od opisanih problema. uglavnom prelazim za cca15 min.

Sremac

pre 4 godine

Idem do Budimpešte po 4-5 puta godišnje, nikad nijedan problem nisam imao na Horgoš/Roszke, predam pasoš, "kuda idete" "budimpešta", udari mi pečat i to je to. Najduže sam čekao pretprošle godine u Julu, oko sat i kusur, bila nedelja oko 14h i samim tim velika gužva.

sss

pre 4 godine

Prosle godine oborio sam rekord. Krenuli smo iz Novog Sada autobusom u 12.15,stigli u Bec u 04.00 sutradan.Sva sreca poneo hrane , pica i cigarete.

Raša

pre 4 godine

Početkom maja smo otišli na odmor u Suboticu i rešimo da odemo do Segedina. U petak smo bili oko pola osam na prelazu Horgoš2 i bilo je već 50ak automobila. Saznali smo da je pao sistem. Do 10 sati prešlo je samo par automobila. Odustali smo i vratili se u Suboticu. Sutradan ista slika. Sistem je brzo "podošao" ali njihova kontrola nije. Posle tri sata čekanja došao sam na red da bi oni spustili rampu i otišli na pauzu(mađarski carinici). Pitam naše carinike pta se dešava oni se smeju i kažu eto vidiš sam sve.... Posle pola sata su se vratili i uzeli nađ pasoše... Desetak minuta je pregledao da bi mi rekao izadji otvori gepek i torbu koja je bila unutra... U pola 12 smo stigli u Segedin(a krenuli u 7 iz Subotice). U povratku ista slika.... Nepregledne kolone.... Čekali smo na B.Vinogradima dva sata i nakon toga jer smo videli da necemo preci pre 19h(tad samo zatvore rampu i do sutra lock) otisli na Kelebiju i prešli za 20ak minuta.... Tu su nas malo više naši carinici pretresali u potrazi za tehnikom rekao bih...
Sve u svemu preselo nam sve sto se Mađarske tiče....
Katastrofa....

neo Brega

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!
(Bruder Jakob, 14. maj 2019 15:57)

Pa baš i nije tako. Ako je meni Nemačka izdala vizu, ako imam sva uredna dokumenta, ne može da te blokira, granična policija ne izdaje vize, njihovo je samo da provere da li je viza validna i da te puste. Mogu eventualno da te ostave da čekaš par sati.

bogdan

pre 4 godine

Za sve one koji se isčuđavaju reći ću kratko.Prvi put sam išao u Mađarsku 1970 godine.Bilo je na granici strašno.Ni danas nisu ništa bolji ni brži.Promenilo se samo to što sada Srpski Mađari reaguju a onda su ćutali.

joe

pre 4 godine

potpisujem od reci do reci sto je Pastor izjavio. nema veze sa elektronskim sistemom, cisto maltretiranje svojih komsija. ne trebaju im te gluposti.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!
(Bruder Jakob, 14. maj 2019 15:57)

Pa baš i nije tako. Ako je meni Nemačka izdala vizu, ako imam sva uredna dokumenta, ne može da te blokira, granična policija ne izdaje vize, njihovo je samo da provere da li je viza validna i da te puste. Mogu eventualno da te ostave da čekaš par sati.
(neo Brega, 14. maj 2019 20:19)


Može itekako, to se zove diskreciono pravo, kad ti izdaju vizu fino imaš napomenu da ti to nije garancija da će te pustiti u zemlju, ali pritom mislim na neboravišne vize, naravno da ako imaš boravišnu vizu da te onda ne može samo tako bezveze ne pustiti u zemlju.

PirosBicikli

pre 4 godine

Mađar sam iz Subotice, mrzim mađarske carinike iz dubine duše. Ako želim preći idem biciklom. 90km ukupno. Za 5-6 sati obavim kupovinu tipa Decathlon i Arkad. I motaj nazad 😀. Od Morahaloma do Segedina biciklistička traka. Salamu i sir... kupujem od naših preprodavaca, za te stvari već 10 godina ne idemo. Verujte mi imam HU državljanstvo takvi prepotentni i samnom.

deki 185

pre 4 godine

Situacija sa Madjarskom, skandalozna, sa Hrvatskom takodje, a kakva je situacija sa Srbijo kad se ceka po 10 sati.
(Doc, 14. maj 2019 18:32)

Sa Hrvatskom je na Batrovcima haos samo u vreme praznika.Uglavnom se brzo prolazi bez nekog posebnog zadrzavanja.

Diktat

pre 4 godine

Razlog za česte gužve je veoma prost.Ne rade svi terminali na graničnom prelazu.Ne vidim razlog tome ako nemaju dovoljno ljudi, što je nablaže rečeno skandalozno, neka ih ugase.Ovakvim tempom rada mogu da otvore 100 graničnih prelaza i ništa neće uraditi.Najveća opasnost preti od vozača koji jure kao manijaci posle višesatnog zadržavanja ugrožavaju time sebe i druge.Nije mi jasno kakva je svrha uvođenja biometrijskih dokumenata kada njihovim izdavanjem ništa nije ubrzano.

saša

pre 4 godine

Pte par godina krenuli za Prag, prođemo našu granicu brzo, ali gužva kod Mađara. Stanem u kolonu daleko od granice, kad priđemo granici, vidim kolona za eu pasoše. Jbg sad ne mogu desno, ne puštaju me. Ajde do carinika, a on kaže nazad pogrešna kolona. Od tad samo avion

Nostradamus

pre 4 godine

Zasto je situacija „skandalozna“?. Pa vecina podrzava Orbana, kao „velikog vodju“ i on bi rado da podigne zid oko Madjarske, a zicu je vec postavio, he, he, he. Ovo su samo posledice te „mudre“ nacionalisticke politike i tu se vidi sta nacionalisti misle o drugim narodima.

Sremac

pre 4 godine

Idem do Budimpešte po 4-5 puta godišnje, nikad nijedan problem nisam imao na Horgoš/Roszke, predam pasoš, "kuda idete" "budimpešta", udari mi pečat i to je to. Najduže sam čekao pretprošle godine u Julu, oko sat i kusur, bila nedelja oko 14h i samim tim velika gužva.

RR

pre 4 godine

To vam je Orban, radovali ste se kad je digao ogradu na granici i vikali tako treba, a niste shvatili da ste i vi sa spoljne strane te iste Orbanove ograde. Bice to jos gore od ovoga.

Bruder Jakob

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!

neo Brega

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!
(Bruder Jakob, 14. maj 2019 15:57)

Pa baš i nije tako. Ako je meni Nemačka izdala vizu, ako imam sva uredna dokumenta, ne može da te blokira, granična policija ne izdaje vize, njihovo je samo da provere da li je viza validna i da te puste. Mogu eventualno da te ostave da čekaš par sati.

Шандор

pre 4 godine

Док год у Мађарској кила паризера кошта 160 динара,до тада се морају пооштрити граничне контроле због инавазије са југа.

jojo

pre 4 godine

Horgoss je ubedljivo najgori prelaz na Balkanu, ja ga izbegavam sto visse mogu. Neljubazni, losse organizovani i nandrndani Madjari. Kao da nam se svete za gvozdenu zavesu za vreme sovjetske okupacije.

major policije

pre 4 godine

Gospodine Pastor, svaka Vam je na mestu. Dosta bezobrazluku, nekulturi i nevaspitanju mađarske policije a i carine. Kontaktirati g.dina Orbana pod hitno, prosto je nemoguce da on tu informaciju ne zna..

Tek onako usput...

pre 4 godine

Skoro smo isli turistickim autobusom u Budimpeštu i cekali smo na madjarskoj granici skoro 4 sata što je zaista sramota i vidi se da madjari namerno rade usporeno.

Zid

pre 4 godine

Odustao sam od putovanja u, preko i kroz Madjarsku...ako je to cilj u mom slucaju rekao bih uspeli su. Razlog je upravo ovo o cemu se govori u tekstu. Ocegledno sikaniranje i nipodastavanje na razne nacine, nekad otvoreno ili pritajeno sve jedno lepo sprovode taj svoj naum. Studiozno sam posmatrao i pitam se zasto se tamo niko nikada ne smeje...odustajem

Orao

pre 4 godine

Konačno da neko progovori o ovom problemu, na ulazak i izlazak iz Madjarske preko Horgoša se čeka minimum tri sata, mi smo sa bebama morali bez razloga da toliko vremena provedemo u automobilu dok se madjarski carinici i policajci šetkaju i odugovlače. Sa srpske strane sve ide bez greške, hvala na razumjevanju!

Neka se "nikad bolji odnosi Srbije i Madjarske" pokažu u praksi na ovom primjeru, tražite brži rad carinika ili više otvorenih šaltera od strane Madjarske!!!

nemanja.s

pre 4 godine

Za vreme sankcija se lakše prelazilo. Autobusi sa turistima koji idu na kraće odmore, u tu istu Mađarsku, čekaju satima... Srbija i njeni građani je diskriminisana!

Zagorka

pre 4 godine

Eto prilike da Predsednik Vučić lično kontaktira svog srdačnog, iskrenog prijatelja g. Orbana i reši ovaj problem. Jedan poziv menja sve. Za takve stvari i služe prijatelji.

Vlada

pre 4 godine

Svaka čast! Više puta sam hteo da napišem (ne znam doduše kome) pismo i da se žalim na rad Mađara na granici. Nadmeni su, namerno spori i neorganizovani...

bopal

pre 4 godine

problem je bio pomenut na sastanku srpske I madjarske vlade u subotici. madjari su obecali poboljsanje. na horgosu odavno nisam bio, na kelebiji ne primecujem nista od opisanih problema. uglavnom prelazim za cca15 min.

Vladimirr

pre 4 godine

Apsolutno tacno, u sredu vece smo prelazili granicu autobusom, 6 autobusa bilo pre nas, cekali smo tri ipo sata. Neshvatljivo. I sto rece jedan (sa)putnik, bar da nesto rade, da pregledaju, da otvaraju kufere, ma nista, sede, cekaju, setkaju se, odugovlace. Nije u pitanju sistem, samo ljudi. Pre je toliko vremena trebalo da se pregleda 20 autobusa. Nikada groznije. Jos pustaju EU autobuse preko reda (razumem da oni imaju kao poseban salter, ali taj ne radi, pa samo pustaju njihove autobuse, sve iz Bugarske, preko reda) Odvratno ponasanje pogranicne kontrole.

Malevila

pre 4 godine

Poslednji put 4 sata cekanja. U proseku 1o min po automobilu. Ako je 10ak automobila samo ispred vas, to znaci cekanje od sat i po. Ta granica je horor, to ni Hrvati ne rade, na Batrovcima je daleko bolje. A o odnosu prema putnicima ne vredi trositi reci. Posle se osecas bukvalno ponizeno.

Bolsonaro

pre 4 godine

Sa zaljenjem mogu da konstatujem da je kontakt sa madjarskom administracijom bio ubedljivo najgori, ubedljivo najgori i pre 40 godina i danas. Nista se nije promenilo!
Proputovao am pola sveta, u Madjarskoj imam puno prijatelja i rodbine, tamo sam naucio da plivam, za Madjarsku me vezuje puno lepih uspomena, ali administracija! Najveci uzas koji sam doziveo!

Nesho 70

pre 4 godine

Ako je za utjehu takvi su prema svima. Skoro sam turistički bio u Budimpeštu, ušao u radnju sa suvenirima. Zaposleni su se ponašali kao da sam im u kuću upao. Neljubazni do bola. Lakše mi je bilo kada sam vidio da se isto ponašaju i prema turistima iz Japana. Jednostavno su bezobrazni i nevaspitani.

Goran

pre 4 godine

Falim te Bože da se neko oglasio zbog ponašanja Mađarske na granicama sa Srbijom. Međutim, ovo treba da kažu naši političari na vlasti. Svaka čast čoveku što je rekao, verovatno mu dosadilo što svi ćute, ali ponavljam, treba primarno da reaguje država Srbija.

Pera Detlić

pre 4 godine

Kada sam išao u Mađarsku čekalo se oko 2.5 sata na granici, a to je bilo pre 4 ili 5 godina. Tako da to nije problem od juče, tada nije bilo migrantske krize i ograde.
Dobra je stvar što je ovo rekao vojvođanski Mađar, a ne neko drugi.

Nostradamus

pre 4 godine

Zasto je situacija „skandalozna“?. Pa vecina podrzava Orbana, kao „velikog vodju“ i on bi rado da podigne zid oko Madjarske, a zicu je vec postavio, he, he, he. Ovo su samo posledice te „mudre“ nacionalisticke politike i tu se vidi sta nacionalisti misle o drugim narodima.

UZAS

pre 4 godine

Oko Subotice sada ima 5 granicnih prelaza, Bajmok, Kelebija, Horgos 1, Horgos 2, Backi vinogradi. Guzve nikad nisu bile vece. Skoro je neizvodljivo preci granicu za manje od 2 sata i to ako imas srece. Istina je da je saobracaj takodje ogroman ali kako mogu da opravdaju da svaki auto rade min po 5 minuta, pa to je ludilo. Jedino na autoputu su iole ozbiljniji, ostalo ih uopste nije briga, ide se po kafu, smeh, vicevi a kolona kilometar. Strasno.

tacno tako

pre 4 godine

Tako je bilo i pre Orbana. Uvek su bili takvi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 14. maj 2019 16:57)

Apsolutno, 90-tih sam dosta putovao i u Bugarsku i u Madjarsku, takodje i za vreme sankcija, ponekad samo nosio nesto delova za PC-jeve, ponekad nesto i hrane. Nista znacajno.
U Bugarskoj uvek super, ponekad sam dao neki viski, cesto ne ni to.
Sa Madjarima je bilo beskrajno ponizavanje SVAKI PUT (iako samo stalno imao francusku poslovnu vizu).
Kada sam 2000-tih presao da zivim u Holandiju i dobio pasos, opet sam morao da cekam, jedino su me malo bolje tretirali kada stignem na red. Tako da odavno ne putujem kolima za Srbiju

Turista

pre 4 godine

Pre dve nedelje krenem sa porodicom preko Mađarske do Češke, bio petak, stigli na Horgoš u pola 9 ujutro, sve vreme dok sam vozio ka Subotici gledam stanje na granici preko kamera i sve OK izgledalo, rade četiri trake i nema "čepa". Dođemo na granicu, rade četiri trake s naše strane, krećemo se korektnom brzinom, ja presrećan kako smo uboli dobar termin... kad ono... pređemo našu granicu i uđemo u među prostor do Mađarske granice i tu kolaps, kolona od 4 trake sve do Mađarskog carinskog pulta :(((( Čekali smo 2 sata da pređemo tih 700 metara! Mađari su za svaki auto imali isti postupak, sačeka te napolju, uzme pasoše, ode u kućicu, izađe, kaže otvori gepek, šta ima u koferima, nosite li alkohol, cigarete, malo pogleda, nekome i otvori kofer-torbu i sl. ponovo ode u kućicu i onda skenira i pečatira pasoše. I tako svaki auto. Ako neko od putnika ima problem tipa FT1P ili pasoš neke države koji se tu često ne viđa onda se vreme pregleda produži za bar 50% Poludeli smo od čekanja, stvarno nije humano i ocenio bih iskustvo prelaska sa negativnom ocenom, baš jadno :(

Bruder Jakob

pre 4 godine

Svaki najobičniji granični policajac iako imaš sve uredno, dovoljno novca, pasoš pa čak i vizu, svejedno te ima pravo bez objašnjenja ne pustiti u zemlju i nema kome da se žališ!
(Bruder Jakob, 14. maj 2019 15:57)

Pa baš i nije tako. Ako je meni Nemačka izdala vizu, ako imam sva uredna dokumenta, ne može da te blokira, granična policija ne izdaje vize, njihovo je samo da provere da li je viza validna i da te puste. Mogu eventualno da te ostave da čekaš par sati.
(neo Brega, 14. maj 2019 20:19)


Može itekako, to se zove diskreciono pravo, kad ti izdaju vizu fino imaš napomenu da ti to nije garancija da će te pustiti u zemlju, ali pritom mislim na neboravišne vize, naravno da ako imaš boravišnu vizu da te onda ne može samo tako bezveze ne pustiti u zemlju.

PirosBicikli

pre 4 godine

Mađar sam iz Subotice, mrzim mađarske carinike iz dubine duše. Ako želim preći idem biciklom. 90km ukupno. Za 5-6 sati obavim kupovinu tipa Decathlon i Arkad. I motaj nazad 😀. Od Morahaloma do Segedina biciklistička traka. Salamu i sir... kupujem od naših preprodavaca, za te stvari već 10 godina ne idemo. Verujte mi imam HU državljanstvo takvi prepotentni i samnom.

putnim

pre 4 godine

Bravo! Konačno da je neko iz Srbije o ovome progovorio. Žao mi je što to nije učinila vlast, jer oni ne brinu o gradjanima, a trebali bi. Kao neko ko je redovno putovao tom trasom zadnjih 6-7 godina, mogu da potvrdim da je situacija mnogo pogoršana u zadnje 2-3 godine. Hvala, g-dine Pastor.

Krok

pre 4 godine

Nije to očigledno odnos samo prema Srbima već prema svima. Da nije tako ne bi se oglašavao baš predstavnik vojvođanskih Mađara. Dakle problem je sistemski i mora se rešiti iz Budimpešte.

deki 185

pre 4 godine

Situacija sa Madjarskom, skandalozna, sa Hrvatskom takodje, a kakva je situacija sa Srbijo kad se ceka po 10 sati.
(Doc, 14. maj 2019 18:32)

Sa Hrvatskom je na Batrovcima haos samo u vreme praznika.Uglavnom se brzo prolazi bez nekog posebnog zadrzavanja.

Diktat

pre 4 godine

Razlog za česte gužve je veoma prost.Ne rade svi terminali na graničnom prelazu.Ne vidim razlog tome ako nemaju dovoljno ljudi, što je nablaže rečeno skandalozno, neka ih ugase.Ovakvim tempom rada mogu da otvore 100 graničnih prelaza i ništa neće uraditi.Najveća opasnost preti od vozača koji jure kao manijaci posle višesatnog zadržavanja ugrožavaju time sebe i druge.Nije mi jasno kakva je svrha uvođenja biometrijskih dokumenata kada njihovim izdavanjem ništa nije ubrzano.

bogdan

pre 4 godine

Za sve one koji se isčuđavaju reći ću kratko.Prvi put sam išao u Mađarsku 1970 godine.Bilo je na granici strašno.Ni danas nisu ništa bolji ni brži.Promenilo se samo to što sada Srpski Mađari reaguju a onda su ćutali.

Raša

pre 4 godine

Početkom maja smo otišli na odmor u Suboticu i rešimo da odemo do Segedina. U petak smo bili oko pola osam na prelazu Horgoš2 i bilo je već 50ak automobila. Saznali smo da je pao sistem. Do 10 sati prešlo je samo par automobila. Odustali smo i vratili se u Suboticu. Sutradan ista slika. Sistem je brzo "podošao" ali njihova kontrola nije. Posle tri sata čekanja došao sam na red da bi oni spustili rampu i otišli na pauzu(mađarski carinici). Pitam naše carinike pta se dešava oni se smeju i kažu eto vidiš sam sve.... Posle pola sata su se vratili i uzeli nađ pasoše... Desetak minuta je pregledao da bi mi rekao izadji otvori gepek i torbu koja je bila unutra... U pola 12 smo stigli u Segedin(a krenuli u 7 iz Subotice). U povratku ista slika.... Nepregledne kolone.... Čekali smo na B.Vinogradima dva sata i nakon toga jer smo videli da necemo preci pre 19h(tad samo zatvore rampu i do sutra lock) otisli na Kelebiju i prešli za 20ak minuta.... Tu su nas malo više naši carinici pretresali u potrazi za tehnikom rekao bih...
Sve u svemu preselo nam sve sto se Mađarske tiče....
Katastrofa....

sss

pre 4 godine

Prosle godine oborio sam rekord. Krenuli smo iz Novog Sada autobusom u 12.15,stigli u Bec u 04.00 sutradan.Sva sreca poneo hrane , pica i cigarete.

joe

pre 4 godine

potpisujem od reci do reci sto je Pastor izjavio. nema veze sa elektronskim sistemom, cisto maltretiranje svojih komsija. ne trebaju im te gluposti.

saša

pre 4 godine

Pte par godina krenuli za Prag, prođemo našu granicu brzo, ali gužva kod Mađara. Stanem u kolonu daleko od granice, kad priđemo granici, vidim kolona za eu pasoše. Jbg sad ne mogu desno, ne puštaju me. Ajde do carinika, a on kaže nazad pogrešna kolona. Od tad samo avion