1. Deca na zalost sve vise koriste americki zargon i to onaj reperski tako da ne cudi to sto ne poznaju sopstveni jezik i usvojenu stranu terminologiju. Juce me ćera pita kako se na srpskom kaze "goat". I to dete koje je kao malo jurcalo za tim istim kozama po zooloskom vrti i u selu.
  (Zemlja apsurda i nenormalnosti, 15. april 2019 15:33)
  Aman covece prvo si trebao da pitas dete na sta tacno misli kad te pita kako se na srpskom kaze goat. Nisi ni razumeo pitanje. Nije te dete pitalo za kozu nego za popularnu skracenicu goat( greatest of all times). Znas kad kazu za Federera da je goat, pa niko pod tim nije mislio da je Noletov protivnik koza. Mladi danas koriste mnogo tih engleskih skracenica kao sto su goat, lol...
   (jasta, 15. april 2019 20:02)

  # Link komentara

 2. Deca u sedmom razredu ne razumeju Život i priključenija i Pop Ćiru i pop Spiru, a osmaci ne razumeju, Memoare Prote Mateje Nenadovića, Srbiju Oskara Daviča ili Lament nad Beogradom Crnjanskog. Ne znaju kako izgleda Dositej Obradović i o čemu mi onda da pričamo?
   (Lozac kotlare, 15. april 2019 18:54)

  # Link komentara

 3. Naša reč za 'diskretno' je 'nenametljvo' i nema potrebe da koristimo strane reči u testovima za maturu. Smejemo se Hrvatima jer za sve imaju svoju reč, a mi ne koristimo naše reči, već ubacujemo strane reči i onde gde za njih nema potrebe...Nedavno sam na vestima RTS-a čuo spikerku kako kaže 'šopingovanje'... Od NEGIRANJA naših reči, nećemo imati BENEFITE...
   (Mudronja, 15. april 2019 17:01)

  # Link komentara

 4. Deca na zalost sve vise koriste americki zargon i to onaj reperski tako da ne cudi to sto ne poznaju sopstveni jezik i usvojenu stranu terminologiju. Juce me ćera pita kako se na srpskom kaze "goat". I to dete koje je kao malo jurcalo za tim istim kozama po zooloskom vrti i u selu.
   (Zemlja apsurda i nenormalnosti, 15. april 2019 15:33)

  # Link komentara

 5. Deca postaju zombiji.
   (TFSI, 15. april 2019 15:30)

  # Link komentara

 6. Surova istina. Ovoj deci je književni srpski jezik kao strani jezik. Ne čitaju, i stoga nemaju fond reči da uspešno razumeju i savladaju gradivo, ni srpskog ni ostalih predmeta. Biće još gore.
  (Deduktivna metoda, 15. april 2019 15:03)

  # Link komentara