1. Primio se da opovrgne Trifunovićeve tvrdnje, pa mu ga sad daje po autonomašenju. Pročitano.
   (76Gišman, 26. mart 2019 20:57)

  # Link komentara

 2. mislim da ne treba ignorisati i separatističke pokrete jer toga pre nije bilo, sve krene od "ma oni su marginalni" a posle eto problema, ja rekoh a vi prosudite.
  (Zoki, 26. mart 2019 20:52)

  # Link komentara

 3. Tito doseljavao Srbe iz Hrvatske, Hercegovine, Bosne u Vojvodinu u prosloj nam zemlji. Nakon toga dolazimo 95-e svi ostali sa prostora Hrvatske i dosta nas je ponovo zavrsila u Vojvodini, tako da tu bas i nema neke zelje i sanse za tzv autonomase. Sve je igra oko vlasti i licnog interesa.
  (Vrle, 26. mart 2019 20:37)

  # Link komentara

 4. Шта му уради Сергеј Трифуновић... Чим га је офирао као кобајаги опозицију овај је о`ма потрч`о да таласа. Подноси резолуције и којешта не би ли доказ`о да је љута опозиција. Све то треба најурити са државног казана, кад-тад
  (Чоло, 26. mart 2019 20:13)

  # Link komentara

 5. Dvodnevni termin je Čanak dobio na javnom servisu. Doduše malo vremena mu je ukrao Šešelj. Takve beneficije dobijaju samo režimskih opozicionari,poput Čanka, Čede i Šešelja. Ona prava opozicija mora da se bori sa stotinama apsurdnih amandmana, podnetih od strane vladajuće većine, za koje čak i oni ne glasaju. To je jedinstven slučaj u svetu.
   (depos, 26. mart 2019 19:06)

  # Link komentara

 6. Ja sam razočarana. Očekivala sam da će Mađari, Hrvati i ostali katolici iz Vojvodine zdušno podržati.
  Ipak je on veliki čovek, ne samo fizički nego i mentalno.
  Toliko toga je lepo učinio za Vojvođane - onoliko ulaganja u provestne, umetničke, sportske manifestacije, posebno za motociliste...
  (Ma drugi put ćeš debeli, samo ti uživaj, 26. mart 2019 18:59)

  # Link komentara

 7. Da u teoriji dobijete neku autonomiju, onda biste pričali da vas muze Novi Sad. Nije mi jasno kako vi autonomaši ne kapirate da je ta priča o tome kako neko muze nekog neverovatna demagogija i manipulacija. Da li znate koliko grad Njujork i okolina uzimaju od budžeta SAD? Pariz u Francuskoj, Milano u Italiji? To su normalne stvari, ne mogu sve oblasti u državi biti jednako razvijene, niti imaju istu perspektivu, niti isto geografsko područje i reljef pa samim tim isti potencijal...ali najlakše je reći kako je neki Beograd kriv kako bi propali političari mogli da manipulišu naivnim autonomašima.
   (Tatum, 26. mart 2019 18:57)

  # Link komentara

 8. @Zoki Jedino iz gluposti i pomodarstva...pa u pakao... Ne bi bilo prvi put, tako smo i Jugoslaviju pravili, napaljeno, "neka se nešto dešava...", nasmejano, mladalački, intelektualno... Osećam da je bilo tako...
  (kole, 26. mart 2019 18:55)

  # Link komentara

 9. Drzava kojoj su se izdesavale razne stvari zadnjih 20-30 godina, je u polozaju i stanju u kojem jeste.
  Da li ce ukupni budzet Srbije za AP Vojvodinu da iznosi 5 posto ili 7 posto, nije od presudnog znacaja ni za Srbiju ni za Vojvodinu.
  Problemi se nalaze na drugoj strani, na strani napravljenih sistema u drzavi gde se pojedinci enormno bogate, dok narod siromasi i zivi sve teze.
  Politicka demagogija je da se na nasim prostorima zivi slabo jer je problem budzeta, ovoga, onoga, a u stvari problem je u privilegovanima, to jest da vecina stanovnistva jedva kraj sa krajem spaja, dok neki imaju previse.
  2000. su nastale promene ali za narod na gore, a za privilegovane na bolje..
  Sta je poenta svega, da novi tajkuni odu, da se stari vrate. a oni najlukaviji koji su prijatelji i kumovi i sa starim i novim tajkunima, da najvise profitiraju u svemu.
  Pa mi u Srbiji nemamo ni jedan jedini objektivan medij koji nije na necijoj strani i koji ne radi za nekoga, pa kako ocekivati onda da bilo ko u Srbiji objektivno izvestava o bilo cemu.
  Zakon nije isti za sviju,postoje oni koji su malo ravnopravniji od ostalih, mediji neke informacije precutkuju, neke umanjuju, neke preuvelicavaju, zavisno za koga navijaju, jednostavno nema istine, nema pravde, malo je sta fer, pa kako da nam ide dobro.
  Sa ovakvim sistemima koje mi imamo, za par godina bi propali i Japan i Nemacka, a kamo li neke druge drzave, tako da je nama jos u principu jako dobro sa obzirom na sve negativne pojave koje imamo.
  (Nije problem da li pare zavrsavaju u Beogradu, Novom Sadu, Becu , nego u sistemu, 26. mart 2019 18:52)

  # Link komentara

 10. Da je sreće i pameti, federalizam (i/ili autonomija) bi trebao da bude rešenje za svaki deo zemlje koji želi i može da se stara sam o sebi - i u ekonomskom i u svakom drugom smislu.
  Kako nema ni sreće ni pameti, proći će još mnogo vode Savom i Dunavom pre nego što federalizam (i/ili autonomija) u ovom delu sveta prestane da bude sinonim za pljačku, secesiju i kulturocid.
  (genius, 26. mart 2019 18:46)

  # Link komentara

 11. ja bih se zapitao što se sve više čuje "Vojvodina moja domovina" u Novom Sadu.
  (Zoki, 26. mart 2019 17:06)

  nisam toliko cesto u novom sadu, ali nikad to nisam cuo kad sam bio gore......ima onih grafita vojvodina=katalonija koje pisu neki likovi u mraku, ni ime im se ne zna....postoji i ona stranka, sta li je, vojvodjanski front, koja ima toliku podrsku vojvodjana da ne moze ni pokrajinski parlament da udje.....za zivota nisam video uzivo coveka iz vojvodine koji je za odvajanje iste od srbije. a poznajem ih mnogo....toliko o vojvodini domovini
  (beogradski, 26. mart 2019 18:35)

  # Link komentara

 12. Naravno da bi urusili finansijski sistem. Vojvodjani znaju koliko su im izdaci a zna se i koliko ostaje u budzetu Vojvodine a sta ide za Beograd. Na zalost, ostali deo Srbije ne zna da je Novi Sad nakskuplji grad za zivot, da su racuni u NS znatno visi nego u BG ( samim tim se zna odnos troskova zivota Vojvodina-Srbija), cak nije poznato da Vojvodjani placaju vise stavki po racunima (na pr. Informatika) koje u ostalim delovima Srbije ne postoje . I ovo je samo kratak prikaz.
  Samo muzite dok mozete...
  (Tina, 26. mart 2019 18:29)

  # Link komentara

 13. Istina je da Beograd muze ovaj region (Vojvodinu) ,ali sve sto od Canka dolazi valja odbiti. Covek otvoreno podrzava Kataloniju,prima pare od katalonskih zagovaraca ocepljenja,taj rovari ! Drzi pola Novog Sada pod svojom sapom i muze sve i svakoga,a smeta mu sto Beograd muze Vojvodinu,sto je takodje istina. Sve i jedan politicar radi protiv naroda i Drzave,a u licnu korist ! Nemojte da vas hvalospevi zalude !
  (Drug Ostoja, 26. mart 2019 18:25)

  # Link komentara

 14. @Zoki
  Čuje se samo u glavama pojedinaca. Ogromna većina stanovnika o ne zna ništa o autonomiji, niti od nje ima ikakve koristi. Najveću korist imaju zapošljeni u pokrajinskoj administraciji,i podnosilac ove rezolucije koga priča o autonomiji održava u političkom životu.
   (Italiano Vero, 26. mart 2019 18:06)

  # Link komentara

 15. sa njim mozete da pregovarate?
   (kritika, 26. mart 2019 17:27)

  # Link komentara

 16. Pa nisu ludi u Bg da kravi muzari daju autonomiju!!! Muzi Vojvodinu dok mogu !
   (ig, 26. mart 2019 17:06)

  # Link komentara

 17. ja bih se zapitao što se sve više čuje "Vojvodina moja domovina" u Novom Sadu.
  (Zoki, 26. mart 2019 17:06)

  # Link komentara

 18. ...sa kim li ce sad canak na izbore...???
  (kraja, 26. mart 2019 16:17)

  # Link komentara