Zabranjene igračke sa ftalatima

Beograd -- EU zabranila je prodaju dečjih igračaka koje sadrže ftalate, organska jedinjenja koja su opasna po zdravlje dece.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. U vecini americkih gradova, mladi do 18 godina, posle 23 ili 24h, mogu biti na ulici ili javnom mestu, samo u pratnji roditelja ili punoletnih rodjaka. Tocionice i prodavnice alkohola su za njih zabranjena zona. Mladi pokusavaju da "zaobidju" propise; cesto naprave veliku zurku uz alkohol, ali ih policija hvata. Prijavljuju susedi. Kazne za ovakve prekrsaje su veoma u ostre. Neplacene kazne se sabiraju i posle navrsene 21-e godine, za neplacene kazne trpaju ih u zatvor, sa privilegijom izlaska zbog odlaska na posao. Zanimljivo je da se u ovakvim slucajevima placa "stan i hrana" u zatvoru. Kada sam procitao da su mnoge opstine u Srbiji ogranicile radno vreme kafica iskreno sam se obradovao. Letos sam video da se to retko gde postuje. Dobio sam odgovor da 100 evrica menja odluku opstine. Suvisno je reci da se kod nas (u Srbiji) mladi pogresno usmeravaju.
    (Chicago, 30. septembar 2004 18:33)

    # Link komentara

  2. Jos jednom moram da napomenem kako je tuzno sto se kod nas ogromna energija trosi na izbore, a da se malo ko bavi ugrozenoscu dece ovakvim "igrackama"! Nasa sredina je mala i jadna. Nasi mediji, sa druge strane, uglavnom se bave velicanjem i promocijom kojekakvih "velicina" ciji znacaj ne nadilazi granice atara.... Hipokrizija!
    (Parezanko Plumbashich, 30. septembar 2004 21:03)

    # Link komentara