Nedelja, 24.03.2019.

08:13

Vuk Drašković o bombardovanju 1999: Jedno je sigurno

Lider SPO i potpredsednik saveze vlade SRJ 1999. Vuk Drašković izjavio je da je nesporno da bi rat s NATO-om bio izbegnut da je potpisan sporazum u Rambujeu.

Izvor: Tanjug

Vuk Draškoviæ o bombardovanju 1999: Jedno je sigurno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Treba biti strpljiv dok ovaj uranijum na Kosovu ne odradi svoje, prodje period njegovog stetnog zracenja od 1000 godina i Srbija opet dobija Kosovo. Mislim da je to Milosevic hteo.

miki

pre 5 godina

Da nastavim komentar dalje, Amerika je bila tad najaca sila i jedina i bombardovanje je bilo nacin da pokaze tu silu. U medjuvremenu okolnosti su se promenile Rusi,Indijci,Kinezi su se opametili i poceli da jacaju svoju vojsku i drzavu tako da kauboji sad vise nemogu kako hoce sad se i ovi pitaju.Bombardovanje je jedna tragedija koju smo nazalost

RADOMIR GAJIC

pre 5 godina

Ovo je cena koju je Srbija platila jer je bezgranićno verovala u Miloševica. Tako se uvek plati cena kada se bezgranićno veruje, poćev od malih rokovodilaca do šefa država. Zato postoje skupštine gde narod bira svoje poslenike a ne da ih delegira stranka pa stalno možete da izrazite i sumnju u lidere i nihove postupke jer svako greši.

LondonCalling

pre 5 godina

"Kakva neistina.Sramota,kao da ne postoje pisani tyragovi."
(Kosta, 24. mart 2019 08:39)

Sta je neistina? Budi precizan...Sto se tice kamiona - imali su i nadimak, zvali smo ih "Viktor".

Delta Blenta

pre 5 godina

„Ali na kraju se sve završilo hepiendom za porodicu Drašković - upravni odbori, lokali u Knez Mihajlovoj“


Ali zar ti zločini nisu bili protivzakoniti, zar vojska i policija nisu imali jasne naredbe… ako već ne i svijest o tome šta je zabranjeno. Ratovi na Balkanu su od svog početka bili podržani snažnom popagandnom. Bilo je jako važno suprotnu stranu prikazati kao „loše momke“. NATO intervencija je zapravo bila kruna fantastičnog propagandnog uspjeha… Tada se mogla jasno vidjeti kako funkcionira zapadnjačka propaganda u jedinstvenom slučaju optuživanja jedne zemlje…
Dakle, problem je kad se stiče dojam kako su ti zločini izbor i volja čitavog naroda.
Ili kada se stiče dojam da je taj narod trajno nezainteresiran za rješavanje bilo kakvih ozbiljnih pitanja. Da vlada pomirenost sa visoko kriminalnim pojavama…

Ali problem je kad je taj narod slomljen pritiscima i višedecenijskom informativnom zbrkom…

U ovom svijetu malo ima „senzibiliteta“ za takve teške slučajeve. :)

Pantelic

pre 5 godina

A sta je on trazio sa Milosevicem u takvoj vladi.
(Goran, 24. mart 2019 11:46)

Isto sto i i ovoj vladi sa SNSom...
Poziciju, moc, pare... i td.

Srbijanac

pre 5 godina

1998 godine u martu sam radio kod Americke ambasade. Sprijateljio sam se sa ljudima koji su radili u Ambasadi. tada su mi u poverenju rekli da ce raditi jos nekoliko meseci, a zatim dobiti unapred nekoliko meseci platu jer nece raditi. Razlog: Planiraju da nas bombarduju. Tada sam pomislio da lupetaju i nisam im verovao, medjutim...

Vizantinac

pre 5 godina

Ako ste u prilici, pročitajte "Godine raspleta" od Miloševića. Biće vam jasno da je 90-tih Milošević vozio suprotnom stranom u jednosmernoj ulici.
Fotografija sa Rokfelerom i Rotšildom, iz vremena njegovog bavljenja bankarstvom u USA, ukazuje da to nije slučajno.
Anglosaksonska politika traži načine već hiljadama godina da prodre na istok.
Ova provokacija , mislim na bombardovanje, je još jedna u nizu neuspešnih pokušaja.

Djomla

pre 5 godina

Ima tu još mnogo primera lošeg izbora Miloševića a i drugih Srpskih političara: Kralj Aleksandar je hteo posle prvog rata da bude kralj i Hrvatima i Slovencima umesto da Srbija ostane samostalna i dobije neke teritorije. Milošević nije hteo konfederaciju pa se Juga raspala, Karadzic nije prihvatio Vens-Ovenov plan 1992,koji bi značio kraj rata u Bosni. Srbi u Hrvatskoj nisu pristali na autonomiju u Krajini, na kraju su ostali bez ičeg. Ima tu još toga, ali i ovo je dovoljno

Vjeko

pre 5 godina

Slučaj RTS pokazuje logiku režima 99. Jel' istražen slučaj Panda? Ni u Krajini ni na Kosovu Srba nema a u obe srpske oblasti odbijen je mirovni plan. Odbio je Slobodan. .

Mamer N'goj

pre 5 godina

"Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima".

Sve je jasno.

Vlada '75

pre 5 godina

Dramatičan period.. Sa 20 godina posle iz ove pozicije, lako je sada.. Amerika je htela i bombardovala nas... Albanci sve to debelo platili.. Komplikovano prica da bi stala u dve receno e... Kilometarska prica..

Šone

pre 5 godina

Vidim po komentarima malo malo pa se javlja kompleks žrtve. Nažalost, iako je Vuk Drašković, kao i svi političari ove nazovi zemlje, samo jedan od kameleona, ovde govori istinu. Milošević je krivac za sve, on i njegova klika koja je i danas na vlasti. Neko naime misli da je razaranje SFRJ, ratovi za "odbranu nejači" praćeni rusofilijom moglo da prođe nekažnjeno? Zar neko zamišlja da je Dejton potpisan drage volje? Ne gospodo, primorani su da ga potpišu. Neko milom, a neko silom. Srbija je morala da plati. Sad, što se to nekome ne sviđa, ili misli da nije imalo šta da se plaća, to je njegova stvar, ali stvari stoje tako kako stoje. Smešno je i pozivati se na međunarodno pravo, kada je to isto pravo gaženo od strane "države" koja je celo vreme svog divljanja na ovim prostorima tvrdila da nije u ratu. Možda bi joj to i prošlo, da je odabrala zapad, ali kako nije, i kako je nosila okove večitog sputnjika, dobila je bombe umesto pomoći. Tako to biva sa državama u pokušaju. Državama kojima su puna usta odbrane svog naroda, a taj isti narod najviše trpi od politike te iste države. I posle neko ovde optužuje za autošovinizam. Ili ste možda zaboravili hiperinflaciju? A sve ste započeli svađom sa Slovenijom oko mitinga "istine" u Ljubljani.

Dimitrije

pre 5 godina

@Jeste nas Jeljcin prodao ali nije tada Putin bio premijer, tek u jesen 1999, dakle posle bombardovanja!
(lola, 24. mart 2019 11:01)

Ja nešto ne vidim da se i Putin mnogo pretrgao.

ALEKSANDAR ali VELIKI

pre 5 godina

"Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima".
Pokrijmo se ušima i samo tiho.

27.3.'41.

pre 5 godina

Bilo je u pitanju izgubiti Kosovo mirno ili posle bombardovanja.
Sloba da je potpisao, teško da bi opstao na miloj mu vlasti, i to prvenstveno zbog nacionalista kakav je između ostalih bio Vuk.
Suludim upuštanjem u bombardovanje, ako se nešto postiglo, postiglo se to što su mnogi, najvažnije Rusi, skinuli mrenu sa očiju u vezi NATO-a.

Antipolitikant

pre 5 godina

Pre neku godinu je jedan americki kongresmen na pitanje da li je moglo biti izbegnuto bombardovanje Srbije doslovce izjavio, " ne. Srbija bi bila bombardovana sve jedno. Sta god da je Milosevic potpisao, ili pristao mi bi smo bombardovali Srbiju jer je to deo naseg geostratestog plana. To se nije moglo izbeci "! Toliko o Drskovicevim tvrdnjama.

alan ford

pre 5 godina

@radojko - svaka ti ko u NJegosa...nema se sta ni dodati ni oduzeti, jedino da narod odlazi iz zemlje, ali Draskovici ostaju.....toliko im je lose.

Milutin Mladjenovic

pre 5 godina

Šta je"autošovinizam"to je politička žuta traka/etiketa za obeležavanje političkih protivnika. optuživati nekoga da mrzi svoj narod, sredinu jer ne misli onako kako militantni deo zajednice smatra jedino mogućim?
Vid je duhovnog terorizma, a do faktičkog terorizma je samo mali trenutak.

rahan

pre 5 godina

Za ove mladje, Vuk Drašković je preteča Vučića po pitanju menjanja ideologije i opredeljenja a sve zarad lične koristi. Takodje je preteča Čede Jovanovića u smislu dugotrajnog a bespotrebnog i besmislenog bitisanja na političkoj sceni.
(Kiza iz Pariza, 24. mart 2019 10:51)


vuk draskovic jos samo nije probao da promeni pol!

U laži su kratke noge

pre 5 godina

... Znaci, Rusi nas prodali a tad je Putin bio premijer.
(Mirko, 24. mart 2019 09:31)

Cemu tako providne laži?

Putin je postao premijer u avgustu 1999. A a Nato agresija na našu zemlju je okončana u junu 1999.

Kiza iz Pariza

pre 5 godina

Za ove mladje, Vuk Drašković je preteča Vučića po pitanju menjanja ideologije i opredeljenja a sve zarad lične koristi. Takodje je preteča Čede Jovanovića u smislu dugotrajnog a bespotrebnog i besmislenog bitisanja na političkoj sceni.

Mirko

pre 5 godina

Pre bombardovanja ja sam slusao ,,Slobodnu Evropu" kada je pricao Vuk Draskovic. Vuk Draskovic je rekao: ,,Samo da Rusija kaze 'njet', bombardovanja ne bi bilo". Tad je Rusija imala u budzetu 10 milijardi dolara i nakon odlaska Medlin Olbrajt pre bombardovanja u Rusiju, Medlih Olbrajt je sa akt tasnom otisla kod Jeljcina i nakon deset dana javlaju mediji da Rusija u budzetu ima 100 milijardi dolara. Znaci, Rusi nas prodali a tad je Putin bio premijer.

Milan

pre 5 godina

Ovaj lik, nema nikakvo pravo da ista prica o proslosti. Podvlacim, NEMA PRAVO. Iz tog razliga nisam ni procitao sta je izjavio, jer je u svojim opredeljenima setao od ultra nacionaliste do atlantiste i sve nas z..... . I Srbiji samo STETU NANEO. Sve bivse politicare, i bivse desne sada osvescene, one ciji broj glasaca je manji od broja upisanih clanova, onih koji su se kao osvestili pa promenuli ubedjenja, one koji su imali prilike i utopili se, i slicne JEDNOSTAVNO TREBA IGNORISATI. Zbogom Draskovicu i slicni, ne davite i trujte Srbiju.

Miljan

pre 5 godina

Da je bilo više pametnih političara poput Vuka izbegli bi i bombardovanje i kosovski poraz koji je usledio i gubitak teritorije i rušenje zemlje.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Sve u svemu, mi stariji znamo da je ovo sto Vuk govori istina. Milosevic je svojim postupcima doprineo NATO bombardovanje SRJ, a time direktno izbrisao Kosovo kao deo Srbije. Sve bolje opcije su mu bile predocene i ponudjene, sve ih je odbio, bacao i guzvao papire koje su mu pregovaraci doneli na uvid. Epilog znamo svi, ali pojedinci nikako da prihvate realnost.

marko kome se objavljuje svaki 20. komentar

pre 5 godina

Koji smo mi autosovinisti postali i u kakvu autocenzuru idemo. Preci nam se u grobu prevrcu koliko smo hrabri postali.

Milan

pre 5 godina

Ovaj lik, nema nikakvo pravo da ista prica o proslosti. Podvlacim, NEMA PRAVO. Iz tog razliga nisam ni procitao sta je izjavio, jer je u svojim opredeljenima setao od ultra nacionaliste do atlantiste i sve nas z..... . I Srbiji samo STETU NANEO. Sve bivse politicare, i bivse desne sada osvescene, one ciji broj glasaca je manji od broja upisanih clanova, onih koji su se kao osvestili pa promenuli ubedjenja, one koji su imali prilike i utopili se, i slicne JEDNOSTAVNO TREBA IGNORISATI. Zbogom Draskovicu i slicni, ne davite i trujte Srbiju.

Kiza iz Pariza

pre 5 godina

Za ove mladje, Vuk Drašković je preteča Vučića po pitanju menjanja ideologije i opredeljenja a sve zarad lične koristi. Takodje je preteča Čede Jovanovića u smislu dugotrajnog a bespotrebnog i besmislenog bitisanja na političkoj sceni.

marko kome se objavljuje svaki 20. komentar

pre 5 godina

Koji smo mi autosovinisti postali i u kakvu autocenzuru idemo. Preci nam se u grobu prevrcu koliko smo hrabri postali.

rahan

pre 5 godina

Za ove mladje, Vuk Drašković je preteča Vučića po pitanju menjanja ideologije i opredeljenja a sve zarad lične koristi. Takodje je preteča Čede Jovanovića u smislu dugotrajnog a bespotrebnog i besmislenog bitisanja na političkoj sceni.
(Kiza iz Pariza, 24. mart 2019 10:51)


vuk draskovic jos samo nije probao da promeni pol!

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Sve u svemu, mi stariji znamo da je ovo sto Vuk govori istina. Milosevic je svojim postupcima doprineo NATO bombardovanje SRJ, a time direktno izbrisao Kosovo kao deo Srbije. Sve bolje opcije su mu bile predocene i ponudjene, sve ih je odbio, bacao i guzvao papire koje su mu pregovaraci doneli na uvid. Epilog znamo svi, ali pojedinci nikako da prihvate realnost.

Djomla

pre 5 godina

Ima tu još mnogo primera lošeg izbora Miloševića a i drugih Srpskih političara: Kralj Aleksandar je hteo posle prvog rata da bude kralj i Hrvatima i Slovencima umesto da Srbija ostane samostalna i dobije neke teritorije. Milošević nije hteo konfederaciju pa se Juga raspala, Karadzic nije prihvatio Vens-Ovenov plan 1992,koji bi značio kraj rata u Bosni. Srbi u Hrvatskoj nisu pristali na autonomiju u Krajini, na kraju su ostali bez ičeg. Ima tu još toga, ali i ovo je dovoljno

Antipolitikant

pre 5 godina

Pre neku godinu je jedan americki kongresmen na pitanje da li je moglo biti izbegnuto bombardovanje Srbije doslovce izjavio, " ne. Srbija bi bila bombardovana sve jedno. Sta god da je Milosevic potpisao, ili pristao mi bi smo bombardovali Srbiju jer je to deo naseg geostratestog plana. To se nije moglo izbeci "! Toliko o Drskovicevim tvrdnjama.

Mirko

pre 5 godina

Pre bombardovanja ja sam slusao ,,Slobodnu Evropu" kada je pricao Vuk Draskovic. Vuk Draskovic je rekao: ,,Samo da Rusija kaze 'njet', bombardovanja ne bi bilo". Tad je Rusija imala u budzetu 10 milijardi dolara i nakon odlaska Medlin Olbrajt pre bombardovanja u Rusiju, Medlih Olbrajt je sa akt tasnom otisla kod Jeljcina i nakon deset dana javlaju mediji da Rusija u budzetu ima 100 milijardi dolara. Znaci, Rusi nas prodali a tad je Putin bio premijer.

Šone

pre 5 godina

Vidim po komentarima malo malo pa se javlja kompleks žrtve. Nažalost, iako je Vuk Drašković, kao i svi političari ove nazovi zemlje, samo jedan od kameleona, ovde govori istinu. Milošević je krivac za sve, on i njegova klika koja je i danas na vlasti. Neko naime misli da je razaranje SFRJ, ratovi za "odbranu nejači" praćeni rusofilijom moglo da prođe nekažnjeno? Zar neko zamišlja da je Dejton potpisan drage volje? Ne gospodo, primorani su da ga potpišu. Neko milom, a neko silom. Srbija je morala da plati. Sad, što se to nekome ne sviđa, ili misli da nije imalo šta da se plaća, to je njegova stvar, ali stvari stoje tako kako stoje. Smešno je i pozivati se na međunarodno pravo, kada je to isto pravo gaženo od strane "države" koja je celo vreme svog divljanja na ovim prostorima tvrdila da nije u ratu. Možda bi joj to i prošlo, da je odabrala zapad, ali kako nije, i kako je nosila okove večitog sputnjika, dobila je bombe umesto pomoći. Tako to biva sa državama u pokušaju. Državama kojima su puna usta odbrane svog naroda, a taj isti narod najviše trpi od politike te iste države. I posle neko ovde optužuje za autošovinizam. Ili ste možda zaboravili hiperinflaciju? A sve ste započeli svađom sa Slovenijom oko mitinga "istine" u Ljubljani.

Mamer N'goj

pre 5 godina

"Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima".

Sve je jasno.

Srbijanac

pre 5 godina

1998 godine u martu sam radio kod Americke ambasade. Sprijateljio sam se sa ljudima koji su radili u Ambasadi. tada su mi u poverenju rekli da ce raditi jos nekoliko meseci, a zatim dobiti unapred nekoliko meseci platu jer nece raditi. Razlog: Planiraju da nas bombarduju. Tada sam pomislio da lupetaju i nisam im verovao, medjutim...

ALEKSANDAR ali VELIKI

pre 5 godina

"Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima".
Pokrijmo se ušima i samo tiho.

Miljan

pre 5 godina

Da je bilo više pametnih političara poput Vuka izbegli bi i bombardovanje i kosovski poraz koji je usledio i gubitak teritorije i rušenje zemlje.

Vjeko

pre 5 godina

Slučaj RTS pokazuje logiku režima 99. Jel' istražen slučaj Panda? Ni u Krajini ni na Kosovu Srba nema a u obe srpske oblasti odbijen je mirovni plan. Odbio je Slobodan. .

alan ford

pre 5 godina

@radojko - svaka ti ko u NJegosa...nema se sta ni dodati ni oduzeti, jedino da narod odlazi iz zemlje, ali Draskovici ostaju.....toliko im je lose.

U laži su kratke noge

pre 5 godina

... Znaci, Rusi nas prodali a tad je Putin bio premijer.
(Mirko, 24. mart 2019 09:31)

Cemu tako providne laži?

Putin je postao premijer u avgustu 1999. A a Nato agresija na našu zemlju je okončana u junu 1999.

Dimitrije

pre 5 godina

@Jeste nas Jeljcin prodao ali nije tada Putin bio premijer, tek u jesen 1999, dakle posle bombardovanja!
(lola, 24. mart 2019 11:01)

Ja nešto ne vidim da se i Putin mnogo pretrgao.

Milutin Mladjenovic

pre 5 godina

Šta je"autošovinizam"to je politička žuta traka/etiketa za obeležavanje političkih protivnika. optuživati nekoga da mrzi svoj narod, sredinu jer ne misli onako kako militantni deo zajednice smatra jedino mogućim?
Vid je duhovnog terorizma, a do faktičkog terorizma je samo mali trenutak.

Vizantinac

pre 5 godina

Ako ste u prilici, pročitajte "Godine raspleta" od Miloševića. Biće vam jasno da je 90-tih Milošević vozio suprotnom stranom u jednosmernoj ulici.
Fotografija sa Rokfelerom i Rotšildom, iz vremena njegovog bavljenja bankarstvom u USA, ukazuje da to nije slučajno.
Anglosaksonska politika traži načine već hiljadama godina da prodre na istok.
Ova provokacija , mislim na bombardovanje, je još jedna u nizu neuspešnih pokušaja.

27.3.'41.

pre 5 godina

Bilo je u pitanju izgubiti Kosovo mirno ili posle bombardovanja.
Sloba da je potpisao, teško da bi opstao na miloj mu vlasti, i to prvenstveno zbog nacionalista kakav je između ostalih bio Vuk.
Suludim upuštanjem u bombardovanje, ako se nešto postiglo, postiglo se to što su mnogi, najvažnije Rusi, skinuli mrenu sa očiju u vezi NATO-a.

Vlada '75

pre 5 godina

Dramatičan period.. Sa 20 godina posle iz ove pozicije, lako je sada.. Amerika je htela i bombardovala nas... Albanci sve to debelo platili.. Komplikovano prica da bi stala u dve receno e... Kilometarska prica..

Pantelic

pre 5 godina

A sta je on trazio sa Milosevicem u takvoj vladi.
(Goran, 24. mart 2019 11:46)

Isto sto i i ovoj vladi sa SNSom...
Poziciju, moc, pare... i td.

LondonCalling

pre 5 godina

"Kakva neistina.Sramota,kao da ne postoje pisani tyragovi."
(Kosta, 24. mart 2019 08:39)

Sta je neistina? Budi precizan...Sto se tice kamiona - imali su i nadimak, zvali smo ih "Viktor".

RADOMIR GAJIC

pre 5 godina

Ovo je cena koju je Srbija platila jer je bezgranićno verovala u Miloševica. Tako se uvek plati cena kada se bezgranićno veruje, poćev od malih rokovodilaca do šefa država. Zato postoje skupštine gde narod bira svoje poslenike a ne da ih delegira stranka pa stalno možete da izrazite i sumnju u lidere i nihove postupke jer svako greši.

Delta Blenta

pre 5 godina

„Ali na kraju se sve završilo hepiendom za porodicu Drašković - upravni odbori, lokali u Knez Mihajlovoj“


Ali zar ti zločini nisu bili protivzakoniti, zar vojska i policija nisu imali jasne naredbe… ako već ne i svijest o tome šta je zabranjeno. Ratovi na Balkanu su od svog početka bili podržani snažnom popagandnom. Bilo je jako važno suprotnu stranu prikazati kao „loše momke“. NATO intervencija je zapravo bila kruna fantastičnog propagandnog uspjeha… Tada se mogla jasno vidjeti kako funkcionira zapadnjačka propaganda u jedinstvenom slučaju optuživanja jedne zemlje…
Dakle, problem je kad se stiče dojam kako su ti zločini izbor i volja čitavog naroda.
Ili kada se stiče dojam da je taj narod trajno nezainteresiran za rješavanje bilo kakvih ozbiljnih pitanja. Da vlada pomirenost sa visoko kriminalnim pojavama…

Ali problem je kad je taj narod slomljen pritiscima i višedecenijskom informativnom zbrkom…

U ovom svijetu malo ima „senzibiliteta“ za takve teške slučajeve. :)

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Treba biti strpljiv dok ovaj uranijum na Kosovu ne odradi svoje, prodje period njegovog stetnog zracenja od 1000 godina i Srbija opet dobija Kosovo. Mislim da je to Milosevic hteo.

miki

pre 5 godina

Da nastavim komentar dalje, Amerika je bila tad najaca sila i jedina i bombardovanje je bilo nacin da pokaze tu silu. U medjuvremenu okolnosti su se promenile Rusi,Indijci,Kinezi su se opametili i poceli da jacaju svoju vojsku i drzavu tako da kauboji sad vise nemogu kako hoce sad se i ovi pitaju.Bombardovanje je jedna tragedija koju smo nazalost

Miljan

pre 5 godina

Da je bilo više pametnih političara poput Vuka izbegli bi i bombardovanje i kosovski poraz koji je usledio i gubitak teritorije i rušenje zemlje.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Sve u svemu, mi stariji znamo da je ovo sto Vuk govori istina. Milosevic je svojim postupcima doprineo NATO bombardovanje SRJ, a time direktno izbrisao Kosovo kao deo Srbije. Sve bolje opcije su mu bile predocene i ponudjene, sve ih je odbio, bacao i guzvao papire koje su mu pregovaraci doneli na uvid. Epilog znamo svi, ali pojedinci nikako da prihvate realnost.

Mirko

pre 5 godina

Pre bombardovanja ja sam slusao ,,Slobodnu Evropu" kada je pricao Vuk Draskovic. Vuk Draskovic je rekao: ,,Samo da Rusija kaze 'njet', bombardovanja ne bi bilo". Tad je Rusija imala u budzetu 10 milijardi dolara i nakon odlaska Medlin Olbrajt pre bombardovanja u Rusiju, Medlih Olbrajt je sa akt tasnom otisla kod Jeljcina i nakon deset dana javlaju mediji da Rusija u budzetu ima 100 milijardi dolara. Znaci, Rusi nas prodali a tad je Putin bio premijer.

Antipolitikant

pre 5 godina

Pre neku godinu je jedan americki kongresmen na pitanje da li je moglo biti izbegnuto bombardovanje Srbije doslovce izjavio, " ne. Srbija bi bila bombardovana sve jedno. Sta god da je Milosevic potpisao, ili pristao mi bi smo bombardovali Srbiju jer je to deo naseg geostratestog plana. To se nije moglo izbeci "! Toliko o Drskovicevim tvrdnjama.

marko kome se objavljuje svaki 20. komentar

pre 5 godina

Koji smo mi autosovinisti postali i u kakvu autocenzuru idemo. Preci nam se u grobu prevrcu koliko smo hrabri postali.

Milan

pre 5 godina

Ovaj lik, nema nikakvo pravo da ista prica o proslosti. Podvlacim, NEMA PRAVO. Iz tog razliga nisam ni procitao sta je izjavio, jer je u svojim opredeljenima setao od ultra nacionaliste do atlantiste i sve nas z..... . I Srbiji samo STETU NANEO. Sve bivse politicare, i bivse desne sada osvescene, one ciji broj glasaca je manji od broja upisanih clanova, onih koji su se kao osvestili pa promenuli ubedjenja, one koji su imali prilike i utopili se, i slicne JEDNOSTAVNO TREBA IGNORISATI. Zbogom Draskovicu i slicni, ne davite i trujte Srbiju.

Šone

pre 5 godina

Vidim po komentarima malo malo pa se javlja kompleks žrtve. Nažalost, iako je Vuk Drašković, kao i svi političari ove nazovi zemlje, samo jedan od kameleona, ovde govori istinu. Milošević je krivac za sve, on i njegova klika koja je i danas na vlasti. Neko naime misli da je razaranje SFRJ, ratovi za "odbranu nejači" praćeni rusofilijom moglo da prođe nekažnjeno? Zar neko zamišlja da je Dejton potpisan drage volje? Ne gospodo, primorani su da ga potpišu. Neko milom, a neko silom. Srbija je morala da plati. Sad, što se to nekome ne sviđa, ili misli da nije imalo šta da se plaća, to je njegova stvar, ali stvari stoje tako kako stoje. Smešno je i pozivati se na međunarodno pravo, kada je to isto pravo gaženo od strane "države" koja je celo vreme svog divljanja na ovim prostorima tvrdila da nije u ratu. Možda bi joj to i prošlo, da je odabrala zapad, ali kako nije, i kako je nosila okove večitog sputnjika, dobila je bombe umesto pomoći. Tako to biva sa državama u pokušaju. Državama kojima su puna usta odbrane svog naroda, a taj isti narod najviše trpi od politike te iste države. I posle neko ovde optužuje za autošovinizam. Ili ste možda zaboravili hiperinflaciju? A sve ste započeli svađom sa Slovenijom oko mitinga "istine" u Ljubljani.

Vizantinac

pre 5 godina

Ako ste u prilici, pročitajte "Godine raspleta" od Miloševića. Biće vam jasno da je 90-tih Milošević vozio suprotnom stranom u jednosmernoj ulici.
Fotografija sa Rokfelerom i Rotšildom, iz vremena njegovog bavljenja bankarstvom u USA, ukazuje da to nije slučajno.
Anglosaksonska politika traži načine već hiljadama godina da prodre na istok.
Ova provokacija , mislim na bombardovanje, je još jedna u nizu neuspešnih pokušaja.

Kiza iz Pariza

pre 5 godina

Za ove mladje, Vuk Drašković je preteča Vučića po pitanju menjanja ideologije i opredeljenja a sve zarad lične koristi. Takodje je preteča Čede Jovanovića u smislu dugotrajnog a bespotrebnog i besmislenog bitisanja na političkoj sceni.

ALEKSANDAR ali VELIKI

pre 5 godina

"Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima".
Pokrijmo se ušima i samo tiho.

Mamer N'goj

pre 5 godina

"Nisam znao da se albanski civili ubijaju, a leševi tajno voze u Srbiju i tajno sahranjuju na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima".

Sve je jasno.

Milutin Mladjenovic

pre 5 godina

Šta je"autošovinizam"to je politička žuta traka/etiketa za obeležavanje političkih protivnika. optuživati nekoga da mrzi svoj narod, sredinu jer ne misli onako kako militantni deo zajednice smatra jedino mogućim?
Vid je duhovnog terorizma, a do faktičkog terorizma je samo mali trenutak.

rahan

pre 5 godina

Za ove mladje, Vuk Drašković je preteča Vučića po pitanju menjanja ideologije i opredeljenja a sve zarad lične koristi. Takodje je preteča Čede Jovanovića u smislu dugotrajnog a bespotrebnog i besmislenog bitisanja na političkoj sceni.
(Kiza iz Pariza, 24. mart 2019 10:51)


vuk draskovic jos samo nije probao da promeni pol!

27.3.'41.

pre 5 godina

Bilo je u pitanju izgubiti Kosovo mirno ili posle bombardovanja.
Sloba da je potpisao, teško da bi opstao na miloj mu vlasti, i to prvenstveno zbog nacionalista kakav je između ostalih bio Vuk.
Suludim upuštanjem u bombardovanje, ako se nešto postiglo, postiglo se to što su mnogi, najvažnije Rusi, skinuli mrenu sa očiju u vezi NATO-a.

U laži su kratke noge

pre 5 godina

... Znaci, Rusi nas prodali a tad je Putin bio premijer.
(Mirko, 24. mart 2019 09:31)

Cemu tako providne laži?

Putin je postao premijer u avgustu 1999. A a Nato agresija na našu zemlju je okončana u junu 1999.

Srbijanac

pre 5 godina

1998 godine u martu sam radio kod Americke ambasade. Sprijateljio sam se sa ljudima koji su radili u Ambasadi. tada su mi u poverenju rekli da ce raditi jos nekoliko meseci, a zatim dobiti unapred nekoliko meseci platu jer nece raditi. Razlog: Planiraju da nas bombarduju. Tada sam pomislio da lupetaju i nisam im verovao, medjutim...

Vlada '75

pre 5 godina

Dramatičan period.. Sa 20 godina posle iz ove pozicije, lako je sada.. Amerika je htela i bombardovala nas... Albanci sve to debelo platili.. Komplikovano prica da bi stala u dve receno e... Kilometarska prica..

Djomla

pre 5 godina

Ima tu još mnogo primera lošeg izbora Miloševića a i drugih Srpskih političara: Kralj Aleksandar je hteo posle prvog rata da bude kralj i Hrvatima i Slovencima umesto da Srbija ostane samostalna i dobije neke teritorije. Milošević nije hteo konfederaciju pa se Juga raspala, Karadzic nije prihvatio Vens-Ovenov plan 1992,koji bi značio kraj rata u Bosni. Srbi u Hrvatskoj nisu pristali na autonomiju u Krajini, na kraju su ostali bez ičeg. Ima tu još toga, ali i ovo je dovoljno

Vjeko

pre 5 godina

Slučaj RTS pokazuje logiku režima 99. Jel' istražen slučaj Panda? Ni u Krajini ni na Kosovu Srba nema a u obe srpske oblasti odbijen je mirovni plan. Odbio je Slobodan. .

Dimitrije

pre 5 godina

@Jeste nas Jeljcin prodao ali nije tada Putin bio premijer, tek u jesen 1999, dakle posle bombardovanja!
(lola, 24. mart 2019 11:01)

Ja nešto ne vidim da se i Putin mnogo pretrgao.

alan ford

pre 5 godina

@radojko - svaka ti ko u NJegosa...nema se sta ni dodati ni oduzeti, jedino da narod odlazi iz zemlje, ali Draskovici ostaju.....toliko im je lose.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Treba biti strpljiv dok ovaj uranijum na Kosovu ne odradi svoje, prodje period njegovog stetnog zracenja od 1000 godina i Srbija opet dobija Kosovo. Mislim da je to Milosevic hteo.

miki

pre 5 godina

Da nastavim komentar dalje, Amerika je bila tad najaca sila i jedina i bombardovanje je bilo nacin da pokaze tu silu. U medjuvremenu okolnosti su se promenile Rusi,Indijci,Kinezi su se opametili i poceli da jacaju svoju vojsku i drzavu tako da kauboji sad vise nemogu kako hoce sad se i ovi pitaju.Bombardovanje je jedna tragedija koju smo nazalost

RADOMIR GAJIC

pre 5 godina

Ovo je cena koju je Srbija platila jer je bezgranićno verovala u Miloševica. Tako se uvek plati cena kada se bezgranićno veruje, poćev od malih rokovodilaca do šefa država. Zato postoje skupštine gde narod bira svoje poslenike a ne da ih delegira stranka pa stalno možete da izrazite i sumnju u lidere i nihove postupke jer svako greši.

Delta Blenta

pre 5 godina

„Ali na kraju se sve završilo hepiendom za porodicu Drašković - upravni odbori, lokali u Knez Mihajlovoj“


Ali zar ti zločini nisu bili protivzakoniti, zar vojska i policija nisu imali jasne naredbe… ako već ne i svijest o tome šta je zabranjeno. Ratovi na Balkanu su od svog početka bili podržani snažnom popagandnom. Bilo je jako važno suprotnu stranu prikazati kao „loše momke“. NATO intervencija je zapravo bila kruna fantastičnog propagandnog uspjeha… Tada se mogla jasno vidjeti kako funkcionira zapadnjačka propaganda u jedinstvenom slučaju optuživanja jedne zemlje…
Dakle, problem je kad se stiče dojam kako su ti zločini izbor i volja čitavog naroda.
Ili kada se stiče dojam da je taj narod trajno nezainteresiran za rješavanje bilo kakvih ozbiljnih pitanja. Da vlada pomirenost sa visoko kriminalnim pojavama…

Ali problem je kad je taj narod slomljen pritiscima i višedecenijskom informativnom zbrkom…

U ovom svijetu malo ima „senzibiliteta“ za takve teške slučajeve. :)

LondonCalling

pre 5 godina

"Kakva neistina.Sramota,kao da ne postoje pisani tyragovi."
(Kosta, 24. mart 2019 08:39)

Sta je neistina? Budi precizan...Sto se tice kamiona - imali su i nadimak, zvali smo ih "Viktor".

Pantelic

pre 5 godina

A sta je on trazio sa Milosevicem u takvoj vladi.
(Goran, 24. mart 2019 11:46)

Isto sto i i ovoj vladi sa SNSom...
Poziciju, moc, pare... i td.