Dodik: Nemoguće je da su samo Srbi krivi

Beograd -- Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio da ne veruje u ispravnost Haškog suda jer smatra da nije obezbedio osnovu za pomirenje.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Uloga suda nije pomirenje vec utvrdjivanje objektivne krivice optuzenih pojedinaca.
   (jasdf, 19. mart 2019 13:33)

  # Link komentara

 2. Uloga tog tribunala i nije bila pomirenje nego istina...koja je ponekad grozna i gorka za progutati(Dragan N, 19. mart 2019 10:46)Redovni sudovi postoje da bi se krivci kaznili, a žrtve dobile satisfakciju. Međutim međunarodni ad hoc sudovi se formiraju na osnovu posebnih rezolucija skupštine UN-a. U povelji, kojim je osnovan sud u Hagu za bivšu SFRJ je navedeno da on ima za cilj, pored osude ratnih zločina i satisfakcije žrtava, stvaranje uslova za pomirenje na ovim prostorima. Izgleda da su na tu obavezu svi zaboravili, uključujući i sadašnjeg haškog tužioca(Bramerca), koji je prošle godine kritikovao izjavu predsednice vlade, koja je izjavila da sud nije ispunio cilj i obezbedio uslove za pomirenje u regionu.
   (V. B, 19. mart 2019 12:14)

  # Link komentara

 3. Srbi u Hrvatskoj i Bosni su bili ohrabreni lažima Miloševića i njegovih saučesnika... bez ikakvog povoda su poveli ustanke i okupacije teritorija drugih država što se sve svelo samo na velike tragedije i uništavanja.

  A sada Dodik priča o nekakvim pravdama i glupostima...
  (zna se, 19. mart 2019 12:05)

  # Link komentara

 4. Ma voleli mi Dodik ili ne, niko ne moze da kaze da covek nije u pravu. Ajde, neka budu osudjeni Srbi, ali gde su svi ostali? Oric, Gotovina, Taci, Haradinaj, itd... Politizovan i licemeran sud, tacka.
  (Deda Kreza, 19. mart 2019 11:42)

  # Link komentara

 5. ..."Dodik: Nemoguće je da su samo Srbi krivi"...

  Pa i nisu samo Srbi krivi, to je svakome jasno.
  Ali na skali od 1 do 10, Srbima je nivo krivice negde oko 8... pa ti sad vidi!
  Sud u Hagu nije nikada ni imao ulogu pomiritelja strana u sukobu, nego je zadatak tog Suda bio da utvrdi krivicu i izrekne kazne krivcima.
  Srbima se to ne dopada, jer su među njima i najveći krivci i počinitelji najvećih zločina... a slave ih kao nekakve "junake" i "spasitelje".
  (Abrakadabra, 19. mart 2019 11:41)

  # Link komentara

 6. Pa nismo samo mi krivi, ali vecim delom jesmo, i to ne Srbi vec nesposobni politicari na celu Srbije. Hteli su sve, dobili su jedno veliko nista.
  (Someone, 19. mart 2019 11:39)

  # Link komentara

 7. Kalimero sindrom, matrica ponašanja sa krajnjim ciljem negacije i stvaranje uslova za ponavljanje istih ili sličnih dijela,... normalno da to nije samo velikosrbska ideologija to je udruženo sa tuđmanovom šizofrenijom i to i danas koegzistira u Bosni.. srbskohrvatski zločini međusobni i prema drugima su direktna posljedica takvoga promišljanja i djelovanja a dodik je današnja personifikacija
  (Tabasco, 19. mart 2019 10:50)

  # Link komentara

 8. Uloga tog tribunala i nije bila pomirenje nego istina...koja je ponekad grozna i gorka za progutati
  (Dragan N, 19. mart 2019 10:46)

  # Link komentara