Ponedeljak, 18.03.2019.

17:29

"Bombardovanje – dobar plan SAD na lažnim osnovama"

Profesor dr Rafael Izraeli sa Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu kaže da je njegova pretpostavka da bombradovanje Jugoslavije 1999. nije bio samo kapric SAD.

Izvor: Tanjug

"Bombardovanje – dobar plan SAD na lažnim osnovama" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Joca Akademac

pre 5 godina

Ocigledno je da mnogi u javnosti koriste termin "osiromaseni Uran" koji to uopste nije. Prilikom koncentracije (prerada rude urana) u rudi se pored sirokog spektra radioaktivnih izotopa nalazi U235 i U238 i U238. Odvaja se U235 koji ce se dalje koristiti za dobijanje energije a U238 se nece koristiti i to se zove otpadni Uran koji uopste nije bezopasan i nije otpad. Minerali U235 i U238 su poceli da se raspadaju u radio-ativne izotope u vremenu kada su se pojavili u prirodi. Sadrzaj radioaktivnih izotopa zavisi od starosti uranovih minerala. Onaj profesor sto laze narod bi trebao da se osudi za varanje, jer je placen od Amerikanaca da to radi. Njegova pozicija kao skolovane osobe mu to ne dozvoljava.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Detaljna analiza svih dogadjanja od 1987-danas,posebno do 1999.Sta smo mi cinili,a šta nismo,a trebalo je.Sta danas uraditi,odmah,u narednom periodu i definisati šta nam je trajna orjentacija i cilj.
Ovo mora ići nepristrasno i dubinski.
Iskljuciti iz projekta one koji nemaju drzavnicku orjentaciju i skloni su udvarastvu(na bili koju stranu).
Zašto ovo treba?
Zato,sto kad nam ozebu noge,negde na snegu,a jeste zima već počela,moramo prvo shvatiti koja saznanja nismo primenili i sto smo propustili uraditi da ne ozebemo.
Još imamo poteza i radnji na svim nivoima države,koji nisu dovoljno utemeljeni na onome sto proizilazi iz naših potreba kao države.
Najveće moguće uzroke svim slabostima treba potražiti u neadekvatnom kadrovanju kljucnih pozicija sistema,od najniže ćelije drustva do vrha.
Ako li to ne bude ozbiljno snimljeno i popravljeno,nastavićemo sa konstatacijama o dogadjanjima koja su nam se dogodila i nalazićemo krivce,ali preventive neće biti.
Uraditi to sto sam možeš,na svrsishodan i mudar način,znaci iskljuciti stihiju i najveći deo loših posledica.
Kadrovi sa dobrim namerama nisu obavezno i najbolji kadrovi.Najbolji su mudri kadrovi čije vodjenje države
Proizilazi iz mudrosti,temeljne analize i dobrog sagledavanja posledica.
Ovo nismo imali na visokom nivou kroz istoriju i često smo blistave stvari gubili u brzopletim zavrsnicama.

runnn

pre 5 godina

Narod koji je srusio Milosevica zato sto je gubio ratove a ne zato sto ih je zapocinjao... Narod koji je kao alternativu diktatoru, kvazikomunisti Milosevicu video nacionalistu Vuka i fasistu Seselja...Dovoljno da 0.001% najradiklnijih iz tog naroda ode dobrovoljno na ratiste i imamo zlocine, imamo bombardovanje

A tacno je da NATO niko nije tuko po usima da gadjaju mostove, fabrike cak i po neku bolnicu...

seljadin

pre 5 godina

@Surovo realno, Franjo Tudjman : rata ne bi ni bilo da ga hrvatska nije zeljela
Josip Boljkovac : Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska.

Sto se tice agresije na druge republike, procitaj sta govori Alija Izetbegovic u islamskoj deklaraciji, Tudjman, Boljkovac, ili Albanski politicari tokom 90tih. Mozda su agresiju izvrsili Srbi koji zive 700 godina u Bih, ili Hrvatskoj, na Kosovu ?
Prema tome, propaganda iz CNN-a je jos uvek prisutna, ali je vec mnogima na zapadu jasno, posebno "pokajnicima" koji su ucestvovali u napadu na SRJ.

Surovo realno

pre 5 godina

Da da. Uljuljkavajmo se da je to bila nepravda. Uvek će se naći neko bivši ili nebitan da nam kaže ono što godi našim ušima. Istorija će potvrditi da smo mi ipak bili inicijatori, kolovođe i agresori na susedne republike, ili možda bolje reći narode. Haški sud je odličan lakmus za to. Ipak smo mi bili najzastupljeniji na tom sudu. I to s pravom.
Da su nam na početku potkresali krila svi bi mnogo bolje prošli uz mnogo manje strahota i žrtava.
A vi guslajte i dalje. Zato nam sede na vlasti oni koji su te ratove zakuvali. A da stvar bude još gora i opozicija nam je nacionalistička ako ne još gora od ovih na vlasti.

Vlada

pre 5 godina

Samo da skrenem paznju onima koji kazu da se posle pada berlinskog zida i raspada SSSR-a nismo okrenuli “zapadu” kao sve ostale bivse republike. To “okretanje” ocigledno je veoma poznat model ponasanja nekih bivsih clanica SFRJ jos pre dolaska nacista. Greske su pravljene ali ne tog formata iako bi svi vi zarko zeleli da se operete pred licem istorije.

Никола87

pre 5 godina

@rade

Не к'о будале, друже, него к'о хероји, који су агресорској војсци убили суверена и успорили (заједно са још пар фактора) њено потпуно освајање Цариграда и Србије за једно 60-ак година. Иначе, као рођени Крагујевчанин и неко ко живи на око 15 минута од споменика "V 3" у Шумарицама, могу ти рећи реч-две о ефектности партизанских сачекуша и, пре свега, њиховим последицама по српски народ који су партизани "бранили".

miki

pre 5 godina

"Jedini narod i zemlja koju iskreno poštujem i kojoj se divim.Je Izrael.Hvala iskreni prijatelji,svako dobro vam želim."

Takodje. Medlin Olbrajt i jos neke Jevreje koji se jesu zalagali za agresiju cu samo izuzeti jer ne predstavljaju ceo jevrejski narod od 14 miliona dusa! Bili su na kraju krajeva u tadasnjoj americkoj administraciji sa Klintonom. Izrael i dalje ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu, a takodje su prijateljski nastrojena zemlja ka nama od svog osnivanja. I to nisu samo izmisljotine, pogledajte poruku koju je izraelski predsednik Ruven Rivlin uputio Srbima u svom video obracanju, kao i izjavu aktulenog premijera Benjamina Netanjahua u vezi srpsko jevrejskog prijateljstva - koje po njemu datira navodno od pre 2000. godina! Da ne spominjem da su Jevreji jedini koji sire istinu o Jasenovcu, bez kojih se verovatno nikada ne bi po svetu znalo sta se sve zbivalo u NDH.

Na kraju krajeva ako bih bio objektivan, americki Jevreji su nebo i zemlja u odnosu na izraelske Jevreje!

rade

pre 5 godina

Bombardovanje se DOGODILO i sve je GOTOVO. MORAMO DA SE NOSIMO SA POSTOJECOM SITUACIJOM. Ili ce mo ga oplakivati 500 godina. Izubili smo DVA KOSOVSKA BOJA.
- Prvi smo izasli na ravno polje 5x jacoj vojsci sa skoro kompletnom muskom populacijom i pukli KO BUDALE. Ni Japanci tako ne ratuju. Kad imas jaceg neprijatelja samo partizanski rat tj sacekuse.
- Drugi rat je bio jer smo bili bez saveznika i svima zabijali prst u oko. Milion Siptara smo izbacili sa Kosova na kome su Srbi 5% poulacije. I sta se desilo? Svaka budala je mogle da to predviti.

prellee

pre 5 godina

Zapad je na Balkanu sve radio bez ozbiljnog plana i bahato. Sva su pravila prekršili, tako da njihove izjave su neozbiljne i u njih niko ne vjeruje. Putin je još 2007 god govori da se donesu zajednička pravila i da se po njim rješavaju krizne situacije u svijetu.Oni su radili sad ovako, sad onako, ali kao uvijek ONI u pravu. Dvojni standardi, izuzeci u međunarodnim događajima su doveli do ove situacije HAOSA. Sad više ne mogu podržavati male državice kako su krenuli u rasturanju EX-YU a Srbiju najveću, su zaboravili, zanemarili, nisu je poštovali. Hajde nisu Srbiju uvažavali, oni to danas rade sa Rusijom, uopšte ne vide razliku, ne vide veličinu, najgore ne VIDE OPASNOST ZA NJIH I ZA CIJELI SVIJET.Užasno i STRAŠNO.Ja se sad plašim NJIH a ne RUSIJE. Neozbiljni i pokvareni, USTO dobro ograničeni u sagledavanju realnog života DANAŠNJICE, realnog odnosa snaga. Oni jednostavno misle da im niko ništa ne može? Užas.međutim, došlo je vrijeme promejne i za njih.Stvar se ne može više kontrolisati, sad se događaji odvijaju po nekim drugim zakonima, sad je Bog uzeo da stvari ispravlja, a oni su izgleda prvi za POPRAVKU svog ponašanja...

seljadin

pre 5 godina

lazne vesti su stizale iz Department of State aprila 1999. su izjavili da se sumnja da je preko 500.000 ubijeno Albanaca na Kosovu, mahom civila.

rodja

pre 5 godina

Sve ovo sto sada mnogi pricaju "kao u nasu korist" mozemo samo macki o rep da okacimo. Mi smo bombardovani i to je cinjenica, nasi ljudi i dan danas osecaju posledice i to vise nemoze da se ispravi, tako da nam dzaba sve te njihove utehe.

Kvante

pre 5 godina

NATO je bombardovanjem Srbije sebi napravio medvedju uslugu. U Rusiji je doslo do promene vlasti, kada su videli dokle su stvari dosle, i danas imamo jaku Rusiju sa namerom da opet bude imperija. Kinezi su napravili stelt avion na osnovu proucavanja ostataka oborenog F-117 iznad SRJ. Sada svet ide ka multipolarnosti, i nece vise NATO moce da radi sta hoce, tome je dosao kraj.

suština

pre 5 godina

Ima puno istine u tome što je rekao profesor Izraeli, ali biznis (to je pokretač svih nesreća) ne sluša pamet nego računa profit. Pamet je uvek na gubitku.

ConteLeone

pre 5 godina

Sjajno opisano, uzasno zlodelo, nacinjeno tadasnjoj Jugoslavi a prvenstveno Srbiji. Materijalo a prvenstveno duhovnu stetu, velika istina, narod je trajno psihicki ostecen!
Nikada im ne treba zaboraviti taj zlobni cin zarad njihovih ciljena a pod parolom humanitarno!
Izmrcvaris jednu zemlju da bi ih oslabio a pomognes bandi terorista, rovaca, ovk!?
U ovoj zemlji to treba da se spominje svuda, da se utisne u gen, ko nam je zlo naneo. Mozemo da saradjujemo sa svima njima, ali ne ponizno nego sa ponosom, prezivecemo i to, i nikada da zaboravimo nase poginule i prognane!

C i n i k

pre 5 godina

Skup placenih rusofila sem Izraelca koji je ok,ostali su na platnom spisku Moskve.
Valjda je po rusofilima bilo ok 99.da nas Nato pusti da pretvorimo Bgd u masovne grobnice sa albanskim civilima,sta?
Kakav crni UN,ste vi zaboravili sta smo radili 90.?
Nije vam bilo dosta?

vi ste budale.

pre 5 godina

"Dodao je da je NATO bombardovanjem Srbije poručio drugim malim zemljama šta će im se dogoditi ako se suprotstave novom svetskom poretku predvođenim SAD"

I? Šta im je to tako katastrofalno poručeno? Nemoj da se ku**iš. Nemoj da se ku**š. Eto to. Ako neće da shvate gde im je mesto, njihov problem. Vi da ste normalni vi bi kad je pao berlinski zid i propao SSSR noge polomili da se priključite normalnom svetu isto kad i svi normalni, cela istočna Evropa, i svi u ex SFRJ, pa i Albanija, svi osim vas. Samo ste vi u trenutku kad se Evropa ujedinjavala po njoj rušili. A onda ste se malo primirili, baš zbog tog bombardovanja, inače vašem požarevačkom ludaku nikad niste ni zamerali što je zagovarao te ideje kojima se oduševljavate, nego što nije uspeo da ih ostvari, a onda ste ga u poslednjih nekoliko godina zabiberili, kad ste konačno pokazali svoje pravo lice ko ste i šta ste. "Ne date vi kosovo, necete u NATO, necete EU... Ma ko vas **** bre. Žao mi je što sam tu rođen, i ponavljam, ko vas ****. Da se razumemo, ne mislim na aktuelnu vlast, boli me uvo za te stvari, u stvari ih podržavam da završe sa tim kosovom, nego mislim na sve tu osim onih 5 - 6 ili 7% normalnih koji su uvek hteli i uvek će hteti da i to tu bude civilizacija. Ostalih 93 - 95%, ma ...

ConteLeone

pre 5 godina

Sjajno opisano, uzasno zlodelo, nacinjeno tadasnjoj Jugoslavi a prvenstveno Srbiji. Materijalo a prvenstveno duhovnu stetu, velika istina, narod je trajno psihicki ostecen!
Nikada im ne treba zaboraviti taj zlobni cin zarad njihovih ciljena a pod parolom humanitarno!
Izmrcvaris jednu zemlju da bi ih oslabio a pomognes bandi terorista, rovaca, ovk!?
U ovoj zemlji to treba da se spominje svuda, da se utisne u gen, ko nam je zlo naneo. Mozemo da saradjujemo sa svima njima, ali ne ponizno nego sa ponosom, prezivecemo i to, i nikada da zaboravimo nase poginule i prognane!

seljadin

pre 5 godina

lazne vesti su stizale iz Department of State aprila 1999. su izjavili da se sumnja da je preko 500.000 ubijeno Albanaca na Kosovu, mahom civila.

Kvante

pre 5 godina

NATO je bombardovanjem Srbije sebi napravio medvedju uslugu. U Rusiji je doslo do promene vlasti, kada su videli dokle su stvari dosle, i danas imamo jaku Rusiju sa namerom da opet bude imperija. Kinezi su napravili stelt avion na osnovu proucavanja ostataka oborenog F-117 iznad SRJ. Sada svet ide ka multipolarnosti, i nece vise NATO moce da radi sta hoce, tome je dosao kraj.

vi ste budale.

pre 5 godina

"Dodao je da je NATO bombardovanjem Srbije poručio drugim malim zemljama šta će im se dogoditi ako se suprotstave novom svetskom poretku predvođenim SAD"

I? Šta im je to tako katastrofalno poručeno? Nemoj da se ku**iš. Nemoj da se ku**š. Eto to. Ako neće da shvate gde im je mesto, njihov problem. Vi da ste normalni vi bi kad je pao berlinski zid i propao SSSR noge polomili da se priključite normalnom svetu isto kad i svi normalni, cela istočna Evropa, i svi u ex SFRJ, pa i Albanija, svi osim vas. Samo ste vi u trenutku kad se Evropa ujedinjavala po njoj rušili. A onda ste se malo primirili, baš zbog tog bombardovanja, inače vašem požarevačkom ludaku nikad niste ni zamerali što je zagovarao te ideje kojima se oduševljavate, nego što nije uspeo da ih ostvari, a onda ste ga u poslednjih nekoliko godina zabiberili, kad ste konačno pokazali svoje pravo lice ko ste i šta ste. "Ne date vi kosovo, necete u NATO, necete EU... Ma ko vas **** bre. Žao mi je što sam tu rođen, i ponavljam, ko vas ****. Da se razumemo, ne mislim na aktuelnu vlast, boli me uvo za te stvari, u stvari ih podržavam da završe sa tim kosovom, nego mislim na sve tu osim onih 5 - 6 ili 7% normalnih koji su uvek hteli i uvek će hteti da i to tu bude civilizacija. Ostalih 93 - 95%, ma ...

miki

pre 5 godina

"Jedini narod i zemlja koju iskreno poštujem i kojoj se divim.Je Izrael.Hvala iskreni prijatelji,svako dobro vam želim."

Takodje. Medlin Olbrajt i jos neke Jevreje koji se jesu zalagali za agresiju cu samo izuzeti jer ne predstavljaju ceo jevrejski narod od 14 miliona dusa! Bili su na kraju krajeva u tadasnjoj americkoj administraciji sa Klintonom. Izrael i dalje ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu, a takodje su prijateljski nastrojena zemlja ka nama od svog osnivanja. I to nisu samo izmisljotine, pogledajte poruku koju je izraelski predsednik Ruven Rivlin uputio Srbima u svom video obracanju, kao i izjavu aktulenog premijera Benjamina Netanjahua u vezi srpsko jevrejskog prijateljstva - koje po njemu datira navodno od pre 2000. godina! Da ne spominjem da su Jevreji jedini koji sire istinu o Jasenovcu, bez kojih se verovatno nikada ne bi po svetu znalo sta se sve zbivalo u NDH.

Na kraju krajeva ako bih bio objektivan, americki Jevreji su nebo i zemlja u odnosu na izraelske Jevreje!

C i n i k

pre 5 godina

Skup placenih rusofila sem Izraelca koji je ok,ostali su na platnom spisku Moskve.
Valjda je po rusofilima bilo ok 99.da nas Nato pusti da pretvorimo Bgd u masovne grobnice sa albanskim civilima,sta?
Kakav crni UN,ste vi zaboravili sta smo radili 90.?
Nije vam bilo dosta?

rade

pre 5 godina

Bombardovanje se DOGODILO i sve je GOTOVO. MORAMO DA SE NOSIMO SA POSTOJECOM SITUACIJOM. Ili ce mo ga oplakivati 500 godina. Izubili smo DVA KOSOVSKA BOJA.
- Prvi smo izasli na ravno polje 5x jacoj vojsci sa skoro kompletnom muskom populacijom i pukli KO BUDALE. Ni Japanci tako ne ratuju. Kad imas jaceg neprijatelja samo partizanski rat tj sacekuse.
- Drugi rat je bio jer smo bili bez saveznika i svima zabijali prst u oko. Milion Siptara smo izbacili sa Kosova na kome su Srbi 5% poulacije. I sta se desilo? Svaka budala je mogle da to predviti.

rodja

pre 5 godina

Sve ovo sto sada mnogi pricaju "kao u nasu korist" mozemo samo macki o rep da okacimo. Mi smo bombardovani i to je cinjenica, nasi ljudi i dan danas osecaju posledice i to vise nemoze da se ispravi, tako da nam dzaba sve te njihove utehe.

suština

pre 5 godina

Ima puno istine u tome što je rekao profesor Izraeli, ali biznis (to je pokretač svih nesreća) ne sluša pamet nego računa profit. Pamet je uvek na gubitku.

seljadin

pre 5 godina

@Surovo realno, Franjo Tudjman : rata ne bi ni bilo da ga hrvatska nije zeljela
Josip Boljkovac : Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska.

Sto se tice agresije na druge republike, procitaj sta govori Alija Izetbegovic u islamskoj deklaraciji, Tudjman, Boljkovac, ili Albanski politicari tokom 90tih. Mozda su agresiju izvrsili Srbi koji zive 700 godina u Bih, ili Hrvatskoj, na Kosovu ?
Prema tome, propaganda iz CNN-a je jos uvek prisutna, ali je vec mnogima na zapadu jasno, posebno "pokajnicima" koji su ucestvovali u napadu na SRJ.

Surovo realno

pre 5 godina

Da da. Uljuljkavajmo se da je to bila nepravda. Uvek će se naći neko bivši ili nebitan da nam kaže ono što godi našim ušima. Istorija će potvrditi da smo mi ipak bili inicijatori, kolovođe i agresori na susedne republike, ili možda bolje reći narode. Haški sud je odličan lakmus za to. Ipak smo mi bili najzastupljeniji na tom sudu. I to s pravom.
Da su nam na početku potkresali krila svi bi mnogo bolje prošli uz mnogo manje strahota i žrtava.
A vi guslajte i dalje. Zato nam sede na vlasti oni koji su te ratove zakuvali. A da stvar bude još gora i opozicija nam je nacionalistička ako ne još gora od ovih na vlasti.

Никола87

pre 5 godina

@rade

Не к'о будале, друже, него к'о хероји, који су агресорској војсци убили суверена и успорили (заједно са још пар фактора) њено потпуно освајање Цариграда и Србије за једно 60-ак година. Иначе, као рођени Крагујевчанин и неко ко живи на око 15 минута од споменика "V 3" у Шумарицама, могу ти рећи реч-две о ефектности партизанских сачекуша и, пре свега, њиховим последицама по српски народ који су партизани "бранили".

prellee

pre 5 godina

Zapad je na Balkanu sve radio bez ozbiljnog plana i bahato. Sva su pravila prekršili, tako da njihove izjave su neozbiljne i u njih niko ne vjeruje. Putin je još 2007 god govori da se donesu zajednička pravila i da se po njim rješavaju krizne situacije u svijetu.Oni su radili sad ovako, sad onako, ali kao uvijek ONI u pravu. Dvojni standardi, izuzeci u međunarodnim događajima su doveli do ove situacije HAOSA. Sad više ne mogu podržavati male državice kako su krenuli u rasturanju EX-YU a Srbiju najveću, su zaboravili, zanemarili, nisu je poštovali. Hajde nisu Srbiju uvažavali, oni to danas rade sa Rusijom, uopšte ne vide razliku, ne vide veličinu, najgore ne VIDE OPASNOST ZA NJIH I ZA CIJELI SVIJET.Užasno i STRAŠNO.Ja se sad plašim NJIH a ne RUSIJE. Neozbiljni i pokvareni, USTO dobro ograničeni u sagledavanju realnog života DANAŠNJICE, realnog odnosa snaga. Oni jednostavno misle da im niko ništa ne može? Užas.međutim, došlo je vrijeme promejne i za njih.Stvar se ne može više kontrolisati, sad se događaji odvijaju po nekim drugim zakonima, sad je Bog uzeo da stvari ispravlja, a oni su izgleda prvi za POPRAVKU svog ponašanja...

Vlada

pre 5 godina

Samo da skrenem paznju onima koji kazu da se posle pada berlinskog zida i raspada SSSR-a nismo okrenuli “zapadu” kao sve ostale bivse republike. To “okretanje” ocigledno je veoma poznat model ponasanja nekih bivsih clanica SFRJ jos pre dolaska nacista. Greske su pravljene ali ne tog formata iako bi svi vi zarko zeleli da se operete pred licem istorije.

runnn

pre 5 godina

Narod koji je srusio Milosevica zato sto je gubio ratove a ne zato sto ih je zapocinjao... Narod koji je kao alternativu diktatoru, kvazikomunisti Milosevicu video nacionalistu Vuka i fasistu Seselja...Dovoljno da 0.001% najradiklnijih iz tog naroda ode dobrovoljno na ratiste i imamo zlocine, imamo bombardovanje

A tacno je da NATO niko nije tuko po usima da gadjaju mostove, fabrike cak i po neku bolnicu...

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Detaljna analiza svih dogadjanja od 1987-danas,posebno do 1999.Sta smo mi cinili,a šta nismo,a trebalo je.Sta danas uraditi,odmah,u narednom periodu i definisati šta nam je trajna orjentacija i cilj.
Ovo mora ići nepristrasno i dubinski.
Iskljuciti iz projekta one koji nemaju drzavnicku orjentaciju i skloni su udvarastvu(na bili koju stranu).
Zašto ovo treba?
Zato,sto kad nam ozebu noge,negde na snegu,a jeste zima već počela,moramo prvo shvatiti koja saznanja nismo primenili i sto smo propustili uraditi da ne ozebemo.
Još imamo poteza i radnji na svim nivoima države,koji nisu dovoljno utemeljeni na onome sto proizilazi iz naših potreba kao države.
Najveće moguće uzroke svim slabostima treba potražiti u neadekvatnom kadrovanju kljucnih pozicija sistema,od najniže ćelije drustva do vrha.
Ako li to ne bude ozbiljno snimljeno i popravljeno,nastavićemo sa konstatacijama o dogadjanjima koja su nam se dogodila i nalazićemo krivce,ali preventive neće biti.
Uraditi to sto sam možeš,na svrsishodan i mudar način,znaci iskljuciti stihiju i najveći deo loših posledica.
Kadrovi sa dobrim namerama nisu obavezno i najbolji kadrovi.Najbolji su mudri kadrovi čije vodjenje države
Proizilazi iz mudrosti,temeljne analize i dobrog sagledavanja posledica.
Ovo nismo imali na visokom nivou kroz istoriju i često smo blistave stvari gubili u brzopletim zavrsnicama.

Joca Akademac

pre 5 godina

Ocigledno je da mnogi u javnosti koriste termin "osiromaseni Uran" koji to uopste nije. Prilikom koncentracije (prerada rude urana) u rudi se pored sirokog spektra radioaktivnih izotopa nalazi U235 i U238 i U238. Odvaja se U235 koji ce se dalje koristiti za dobijanje energije a U238 se nece koristiti i to se zove otpadni Uran koji uopste nije bezopasan i nije otpad. Minerali U235 i U238 su poceli da se raspadaju u radio-ativne izotope u vremenu kada su se pojavili u prirodi. Sadrzaj radioaktivnih izotopa zavisi od starosti uranovih minerala. Onaj profesor sto laze narod bi trebao da se osudi za varanje, jer je placen od Amerikanaca da to radi. Njegova pozicija kao skolovane osobe mu to ne dozvoljava.

C i n i k

pre 5 godina

Skup placenih rusofila sem Izraelca koji je ok,ostali su na platnom spisku Moskve.
Valjda je po rusofilima bilo ok 99.da nas Nato pusti da pretvorimo Bgd u masovne grobnice sa albanskim civilima,sta?
Kakav crni UN,ste vi zaboravili sta smo radili 90.?
Nije vam bilo dosta?

vi ste budale.

pre 5 godina

"Dodao je da je NATO bombardovanjem Srbije poručio drugim malim zemljama šta će im se dogoditi ako se suprotstave novom svetskom poretku predvođenim SAD"

I? Šta im je to tako katastrofalno poručeno? Nemoj da se ku**iš. Nemoj da se ku**š. Eto to. Ako neće da shvate gde im je mesto, njihov problem. Vi da ste normalni vi bi kad je pao berlinski zid i propao SSSR noge polomili da se priključite normalnom svetu isto kad i svi normalni, cela istočna Evropa, i svi u ex SFRJ, pa i Albanija, svi osim vas. Samo ste vi u trenutku kad se Evropa ujedinjavala po njoj rušili. A onda ste se malo primirili, baš zbog tog bombardovanja, inače vašem požarevačkom ludaku nikad niste ni zamerali što je zagovarao te ideje kojima se oduševljavate, nego što nije uspeo da ih ostvari, a onda ste ga u poslednjih nekoliko godina zabiberili, kad ste konačno pokazali svoje pravo lice ko ste i šta ste. "Ne date vi kosovo, necete u NATO, necete EU... Ma ko vas **** bre. Žao mi je što sam tu rođen, i ponavljam, ko vas ****. Da se razumemo, ne mislim na aktuelnu vlast, boli me uvo za te stvari, u stvari ih podržavam da završe sa tim kosovom, nego mislim na sve tu osim onih 5 - 6 ili 7% normalnih koji su uvek hteli i uvek će hteti da i to tu bude civilizacija. Ostalih 93 - 95%, ma ...

rade

pre 5 godina

Bombardovanje se DOGODILO i sve je GOTOVO. MORAMO DA SE NOSIMO SA POSTOJECOM SITUACIJOM. Ili ce mo ga oplakivati 500 godina. Izubili smo DVA KOSOVSKA BOJA.
- Prvi smo izasli na ravno polje 5x jacoj vojsci sa skoro kompletnom muskom populacijom i pukli KO BUDALE. Ni Japanci tako ne ratuju. Kad imas jaceg neprijatelja samo partizanski rat tj sacekuse.
- Drugi rat je bio jer smo bili bez saveznika i svima zabijali prst u oko. Milion Siptara smo izbacili sa Kosova na kome su Srbi 5% poulacije. I sta se desilo? Svaka budala je mogle da to predviti.

Surovo realno

pre 5 godina

Da da. Uljuljkavajmo se da je to bila nepravda. Uvek će se naći neko bivši ili nebitan da nam kaže ono što godi našim ušima. Istorija će potvrditi da smo mi ipak bili inicijatori, kolovođe i agresori na susedne republike, ili možda bolje reći narode. Haški sud je odličan lakmus za to. Ipak smo mi bili najzastupljeniji na tom sudu. I to s pravom.
Da su nam na početku potkresali krila svi bi mnogo bolje prošli uz mnogo manje strahota i žrtava.
A vi guslajte i dalje. Zato nam sede na vlasti oni koji su te ratove zakuvali. A da stvar bude još gora i opozicija nam je nacionalistička ako ne još gora od ovih na vlasti.

Kvante

pre 5 godina

NATO je bombardovanjem Srbije sebi napravio medvedju uslugu. U Rusiji je doslo do promene vlasti, kada su videli dokle su stvari dosle, i danas imamo jaku Rusiju sa namerom da opet bude imperija. Kinezi su napravili stelt avion na osnovu proucavanja ostataka oborenog F-117 iznad SRJ. Sada svet ide ka multipolarnosti, i nece vise NATO moce da radi sta hoce, tome je dosao kraj.

ConteLeone

pre 5 godina

Sjajno opisano, uzasno zlodelo, nacinjeno tadasnjoj Jugoslavi a prvenstveno Srbiji. Materijalo a prvenstveno duhovnu stetu, velika istina, narod je trajno psihicki ostecen!
Nikada im ne treba zaboraviti taj zlobni cin zarad njihovih ciljena a pod parolom humanitarno!
Izmrcvaris jednu zemlju da bi ih oslabio a pomognes bandi terorista, rovaca, ovk!?
U ovoj zemlji to treba da se spominje svuda, da se utisne u gen, ko nam je zlo naneo. Mozemo da saradjujemo sa svima njima, ali ne ponizno nego sa ponosom, prezivecemo i to, i nikada da zaboravimo nase poginule i prognane!

Vlada

pre 5 godina

Samo da skrenem paznju onima koji kazu da se posle pada berlinskog zida i raspada SSSR-a nismo okrenuli “zapadu” kao sve ostale bivse republike. To “okretanje” ocigledno je veoma poznat model ponasanja nekih bivsih clanica SFRJ jos pre dolaska nacista. Greske su pravljene ali ne tog formata iako bi svi vi zarko zeleli da se operete pred licem istorije.

seljadin

pre 5 godina

lazne vesti su stizale iz Department of State aprila 1999. su izjavili da se sumnja da je preko 500.000 ubijeno Albanaca na Kosovu, mahom civila.

seljadin

pre 5 godina

@Surovo realno, Franjo Tudjman : rata ne bi ni bilo da ga hrvatska nije zeljela
Josip Boljkovac : Prvi su napadnuti Srbi i Jugoslavija a ne Hrvatska.

Sto se tice agresije na druge republike, procitaj sta govori Alija Izetbegovic u islamskoj deklaraciji, Tudjman, Boljkovac, ili Albanski politicari tokom 90tih. Mozda su agresiju izvrsili Srbi koji zive 700 godina u Bih, ili Hrvatskoj, na Kosovu ?
Prema tome, propaganda iz CNN-a je jos uvek prisutna, ali je vec mnogima na zapadu jasno, posebno "pokajnicima" koji su ucestvovali u napadu na SRJ.

miki

pre 5 godina

"Jedini narod i zemlja koju iskreno poštujem i kojoj se divim.Je Izrael.Hvala iskreni prijatelji,svako dobro vam želim."

Takodje. Medlin Olbrajt i jos neke Jevreje koji se jesu zalagali za agresiju cu samo izuzeti jer ne predstavljaju ceo jevrejski narod od 14 miliona dusa! Bili su na kraju krajeva u tadasnjoj americkoj administraciji sa Klintonom. Izrael i dalje ne priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu, a takodje su prijateljski nastrojena zemlja ka nama od svog osnivanja. I to nisu samo izmisljotine, pogledajte poruku koju je izraelski predsednik Ruven Rivlin uputio Srbima u svom video obracanju, kao i izjavu aktulenog premijera Benjamina Netanjahua u vezi srpsko jevrejskog prijateljstva - koje po njemu datira navodno od pre 2000. godina! Da ne spominjem da su Jevreji jedini koji sire istinu o Jasenovcu, bez kojih se verovatno nikada ne bi po svetu znalo sta se sve zbivalo u NDH.

Na kraju krajeva ako bih bio objektivan, americki Jevreji su nebo i zemlja u odnosu na izraelske Jevreje!

prellee

pre 5 godina

Zapad je na Balkanu sve radio bez ozbiljnog plana i bahato. Sva su pravila prekršili, tako da njihove izjave su neozbiljne i u njih niko ne vjeruje. Putin je još 2007 god govori da se donesu zajednička pravila i da se po njim rješavaju krizne situacije u svijetu.Oni su radili sad ovako, sad onako, ali kao uvijek ONI u pravu. Dvojni standardi, izuzeci u međunarodnim događajima su doveli do ove situacije HAOSA. Sad više ne mogu podržavati male državice kako su krenuli u rasturanju EX-YU a Srbiju najveću, su zaboravili, zanemarili, nisu je poštovali. Hajde nisu Srbiju uvažavali, oni to danas rade sa Rusijom, uopšte ne vide razliku, ne vide veličinu, najgore ne VIDE OPASNOST ZA NJIH I ZA CIJELI SVIJET.Užasno i STRAŠNO.Ja se sad plašim NJIH a ne RUSIJE. Neozbiljni i pokvareni, USTO dobro ograničeni u sagledavanju realnog života DANAŠNJICE, realnog odnosa snaga. Oni jednostavno misle da im niko ništa ne može? Užas.međutim, došlo je vrijeme promejne i za njih.Stvar se ne može više kontrolisati, sad se događaji odvijaju po nekim drugim zakonima, sad je Bog uzeo da stvari ispravlja, a oni su izgleda prvi za POPRAVKU svog ponašanja...

Никола87

pre 5 godina

@rade

Не к'о будале, друже, него к'о хероји, који су агресорској војсци убили суверена и успорили (заједно са још пар фактора) њено потпуно освајање Цариграда и Србије за једно 60-ак година. Иначе, као рођени Крагујевчанин и неко ко живи на око 15 минута од споменика "V 3" у Шумарицама, могу ти рећи реч-две о ефектности партизанских сачекуша и, пре свега, њиховим последицама по српски народ који су партизани "бранили".

suština

pre 5 godina

Ima puno istine u tome što je rekao profesor Izraeli, ali biznis (to je pokretač svih nesreća) ne sluša pamet nego računa profit. Pamet je uvek na gubitku.

Joca Akademac

pre 5 godina

Ocigledno je da mnogi u javnosti koriste termin "osiromaseni Uran" koji to uopste nije. Prilikom koncentracije (prerada rude urana) u rudi se pored sirokog spektra radioaktivnih izotopa nalazi U235 i U238 i U238. Odvaja se U235 koji ce se dalje koristiti za dobijanje energije a U238 se nece koristiti i to se zove otpadni Uran koji uopste nije bezopasan i nije otpad. Minerali U235 i U238 su poceli da se raspadaju u radio-ativne izotope u vremenu kada su se pojavili u prirodi. Sadrzaj radioaktivnih izotopa zavisi od starosti uranovih minerala. Onaj profesor sto laze narod bi trebao da se osudi za varanje, jer je placen od Amerikanaca da to radi. Njegova pozicija kao skolovane osobe mu to ne dozvoljava.

runnn

pre 5 godina

Narod koji je srusio Milosevica zato sto je gubio ratove a ne zato sto ih je zapocinjao... Narod koji je kao alternativu diktatoru, kvazikomunisti Milosevicu video nacionalistu Vuka i fasistu Seselja...Dovoljno da 0.001% najradiklnijih iz tog naroda ode dobrovoljno na ratiste i imamo zlocine, imamo bombardovanje

A tacno je da NATO niko nije tuko po usima da gadjaju mostove, fabrike cak i po neku bolnicu...

rodja

pre 5 godina

Sve ovo sto sada mnogi pricaju "kao u nasu korist" mozemo samo macki o rep da okacimo. Mi smo bombardovani i to je cinjenica, nasi ljudi i dan danas osecaju posledice i to vise nemoze da se ispravi, tako da nam dzaba sve te njihove utehe.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Detaljna analiza svih dogadjanja od 1987-danas,posebno do 1999.Sta smo mi cinili,a šta nismo,a trebalo je.Sta danas uraditi,odmah,u narednom periodu i definisati šta nam je trajna orjentacija i cilj.
Ovo mora ići nepristrasno i dubinski.
Iskljuciti iz projekta one koji nemaju drzavnicku orjentaciju i skloni su udvarastvu(na bili koju stranu).
Zašto ovo treba?
Zato,sto kad nam ozebu noge,negde na snegu,a jeste zima već počela,moramo prvo shvatiti koja saznanja nismo primenili i sto smo propustili uraditi da ne ozebemo.
Još imamo poteza i radnji na svim nivoima države,koji nisu dovoljno utemeljeni na onome sto proizilazi iz naših potreba kao države.
Najveće moguće uzroke svim slabostima treba potražiti u neadekvatnom kadrovanju kljucnih pozicija sistema,od najniže ćelije drustva do vrha.
Ako li to ne bude ozbiljno snimljeno i popravljeno,nastavićemo sa konstatacijama o dogadjanjima koja su nam se dogodila i nalazićemo krivce,ali preventive neće biti.
Uraditi to sto sam možeš,na svrsishodan i mudar način,znaci iskljuciti stihiju i najveći deo loših posledica.
Kadrovi sa dobrim namerama nisu obavezno i najbolji kadrovi.Najbolji su mudri kadrovi čije vodjenje države
Proizilazi iz mudrosti,temeljne analize i dobrog sagledavanja posledica.
Ovo nismo imali na visokom nivou kroz istoriju i često smo blistave stvari gubili u brzopletim zavrsnicama.