1. Na ovakvu izjauvu prvog čoveka jedne drzave mogu reći samo jedno....jezivo koliko se oni u svoj svojoj dubini duše ponose monstrum tvorevinom zvanom NDH
  (Inzenjer/poslastičar, 23. februar 2019 12:52)

  # Link komentara

 2. E svakakve gluposti čovek može pročitati kad se političari pravdaju ? Ali ovo je prevazišlo sve ! Dakle kada neko vikne " za dom spremni " vi ga ljubazno legitimišite i vidite da li učesnik domovinskog rata ..... pa ako nije ....onda je kriv. KAKO VAS NIJE SRAMOTA , ZAR VI STVARNO MISLITE DA SMO MI KONPLETNE BUDALE ?????? VI STE GOSPODJO PREDSEDNICA JEDNE ZEMLJE A NE BILO KO , no sad je sve jasno , ništa više ne morate prozboriti ....... NDH je samo jedna istoriska opravdana faza na putu Hrvatske neovisnosti ......
  (MPP, 23. februar 2019 10:49)

  # Link komentara

 3. ...da je ziv danas, viktor igo bi napisao drugi tom svog cuvenog romana...
  (kraja, 23. februar 2019 10:14)

  # Link komentara

 4. Znači: ako poviknete iz g-mola "Za dom spremni" onda je to ustaški poklič! A, ako poviknete " za dom spremni "
  iz d-dura onda je to legitiman hrvatski istorijski poklič!
   (milosradeta@hotmail.com, 23. februar 2019 09:06)

  # Link komentara

 5. Glava me zabolela od čitanja ovog pojašnjenja
  (understatement, 23. februar 2019 08:56)

  # Link komentara

 6. nemam stvarno živaca da čitam sve bljuvotine - do negde trećine sam stigao i stvarno dalje nisam mogao. Interesantno je samo zapitati se zašto se toliko češu, kad imaju što bi se reklo čist put, bar na zapadu ispranu biografiju, i sve što treba da urade je ono što rade najbolje - da se pretvaraju da su multietnička (Srbi su sami otišli) i civilizovana evropska država koja počiva na antifašističkoj borbi u 2. ratu i antikomunističkom otporu srboćetnićkoj agresiji. Znam, nema veze s istinom, ali tamo gde treba su vrlo radi da progutaju tu priču, a ako Hrvati nešto znaju, znaju da je to jedino važno. Onda, zašto? Zašto ovoliko koprcanja, ovoliko fašističkih incidenata, onako masovnih ispoljavanja ljubavi i odanosti dnu dna najmračnije epizode ljudske istorije? Pa zato što znaju (tačnije, zna onaj mračniji deo njihovog društva, koji je već verovatno u jakoj većini) da im je to ustaštvo - taj fašizam balkansko-koljačke varijante, a ne nekakva partizanska gerila i antifašističko vijeće oslobođenja, suština nacionalnog bića i nešto oko čega i od čega je stvorena njihova moderna nacija. Prosto, to su - kolektivno - oni (a oni koji to nisu i s tim se ne slažu su više kao nekakav skup pojedinaca jugonostalgičara koji sve manje ima uticaja na kretanja društva iako je do skoro možda i bio u većini). I zato je važno rehabilitovati i pozdrav i zastavu i valutu, i Stepinca, a doći će vrlo brzo i do Luburića i Pavelića. Verovatno su procenili da je cilj ispunjen i opasnost od javne osude prošla, te da nema bojazni od posledica ispravljanja krivih Drina iz prošlosti.
   (žilijen, drago mi je, 23. februar 2019 08:38)

  # Link komentara

 7. Nije njoj lako...a njima nema spasa uprkos svemu...
   (mlekadzija, 23. februar 2019 08:15)

  # Link komentara

 8. prsli...
   (pff, 23. februar 2019 08:06)

  # Link komentara

 9. Jadna nezna vise Kako i sta da Kaze.
   (Nena, 23. februar 2019 08:05)

  # Link komentara

 10. Hahahhaa pa ova se sad zapetljala ko Kolaricu Panicu...nema ona blaaaage tri cuke veze ni sta je rekala ni sta nije rekla ni sta sta vise znaci...uprpala se izbora i izostanka onih koji bi glasali za Nju a sve uz stari hrvatski pozdrav koji je kompromitovan....hahhahaa a jaaadnica
   (irelandcalling, 23. februar 2019 07:59)

  # Link komentara

 11. Pa ovo ni prvorodjeni nije uspeo da smisli!
   (Lud i zbunjen, 23. februar 2019 07:53)

  # Link komentara

 12. Bolje da cuti, samo se vise blamira.
   (qwerty, 23. februar 2019 07:51)

  # Link komentara

 13. Njeno objašnjenje je isto kao da kažem da je "glupa" ili "glupa". Mislim ako je "glupa" takva je rođena i tu ništa ne možemo učiniti, ali ako je pak "glupa" onda jednostavno ne poseduje taj intelektualni kapacitet da to i razume.
   (Patak, 23. februar 2019 07:48)

  # Link komentara

 14. Priznala je jednu jako bitnu stvar citirajući Tuđmana u vezi NDH:
  " ali i ipak izraz želje hrvatskog naroda za svojom slobodom i nezavisnošću".Da je NDH bila izraz toga.
  To je jako važno. NDH nije bila samo puka tvorevina nekakve grupe koja je činila ispade i pokolje, već je imala podršku i velikog dela hrvatskog naroda, sveštenstva i crkve.
  To je bitno, jer današnja hrvatska država negira bilo kakav kontinuitet, povezanost a samim time i odgovornost za mnoge posledice proistekle iz NDH i svoje činjenje i nečinjenje u vezi istih.
  Gospodo, Današnja turska država mora da prihvati odgovornost za genocid nad Jermenima počinjen 1915 za vreme tadašnje Turske, i tadašnja i današnja Turska su bile države turskog naroda i izraz njihove volje.
  90-tih je izvršno etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj, to je bio i jedan od proklamovanih ciljeva zločinačke NDH, i to je nepobitna činjenica.
   (Raca, 23. februar 2019 07:45)

  # Link komentara

 15. Odluči se jel jeste jel nije .... A znamo da u duši nosiš slovo U.
   (Onako usput, 23. februar 2019 07:39)

  # Link komentara

 16. Tragicno ova sve svela na ,,poklik,, i usklik,, a o fasizmu i ustastvu ni rec.
  (humanista, 23. februar 2019 07:38)

  # Link komentara

 17. Postoji, kazala je, razlika između ustaškog pozdrava 'za dom spremni' i pokliča 'za dom spremni'
  Zaista? A kakva? Po čemu ćemo ih razlikovati? To je isti, ustaški pozdrav i koriste je kao ustaški pozdrav. Kao da nemci objašnjavaju da hajl Hitler ima dvije varijante i da je hajl Hitler kompromitovana a ova druga varijacija hajl Hitler je starog nemačkog pozdrava koja je sasvim Ok.
   (Realnost na terenu, 23. februar 2019 07:27)

  # Link komentara

 18. Postoji, kazala je, razlika između ustaškog pozdrava 'za dom spremni' i pokliča 'za dom spremni'
  Zaista? A kakva? Po čemu ćemo ih razlikovati? To je isti, ustaški pozdrav i koriste je kao ustaški pozdrav. Kao da nemci objašnjavaju da hajl Hitler ima dvije varijante i da je hajl Hitler kompromitovana a ova druga varijacija hajl Hitler je starog nemačkog pozdrava koja je sasvim Ok.
   (Realnost na terenu, 23. februar 2019 07:27)

  # Link komentara

 19. Ovi bukvalno misle da pobednik piše istoriju i jesu pobedili u ovom poslednjem ratu al su u predhodnom izgubili i bili su na strani fašista što i jesu al sad nesmu to da kažu javno, druge su okolnosti jednog dana a desiće se i to da preovlada u evropi desnica i fašisti i opet ce biti na njihovoj strani a mi na suprotnoj.
   (Darko, 23. februar 2019 07:24)

  # Link komentara

 20. ...oplakah... :)
   (Hans, 23. februar 2019 07:23)

  # Link komentara

 21. Ма она је мислила на спремање дома јер је шпорко :-)
   (Жеља, 23. februar 2019 07:20)

  # Link komentara

 22. E gluplje objasnjenje necega odavno nismo videli i cudi...dakle posto-poto hoce da bastine "tradiciju" NDH, kao jedine formalno uspostavljene hrvatske drzave, pa to ti je i pored cinjenice o fasistickom i zlocinackom karakteristika te tvorevine!
  (memorija, 23. februar 2019 07:10)

  # Link komentara

 23. Obrni okreni nema iskrene želje,hrvatski državi vrh koketira sa ustaštvom, dok je ostatak zemlje u "jakoj ljubavi" sa ustaškim pokretom. Samo mala manjina Hrvata će realno prosuđivati o tom vremenu, velika većina govori da subzločini NDH propaganda.
   (Огњен, 23. februar 2019 06:55)

  # Link komentara

 24. Ja se izvinjavam koja tačno razlika....identično si ga izgovorula....ovo prevazilazi i Pajtonovce.
  Pročitaš ovakvo nešto i zapitaš se prvo dal si dobro pročitao, a kad shvatiš da jesi onda se zapitaš dal si glup pa nisi svatio šta žen priča......ili je u pitanju treća opcija a to je da ona misli da smo svi mi sa tri grama mozga budale.
   (Komentator, 23. februar 2019 06:31)

  # Link komentara

 25. Је ли, а кад госпођа Китаревић каже четници мисли ли на оне четнике из првог светског рата или на оне из деведесетих? Ко јој даје право да вређа успомену на четничке јединице из Великог Рата које никакве везе немају ни са Хрватском ни са Хрватима. Кад ми Срби причамо о четницима ми заправо мислимо на њих, а ако јој смета кокарда нека зна и да нама смета шаховница. Много више Срба је побијено под знаком шаховнице него што је Хрвата побијено под знаком кокарде.
   (Бата Стојковић, 23. februar 2019 06:06)

  # Link komentara

 26. au jbt koja zona sumraka na Dan mrmota
  ludilo ide u krug u krug u krug!
  hrvati želim da Vam kažem obzirom da prvi put imate svoju državu , a trebalo vam je samo deset godina da samostalno predate suverenitet Briselu, da bi država opstala morate izbegavati državnike koji svoje mišljenje nemaju jer je to znak nedostatka karaktera.
   (nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu, 23. februar 2019 05:36)

  # Link komentara

 27. ukratko" za dom spremni "nije isto za "dom spremni"
   (zbogom zdravom razumu, 23. februar 2019 04:11)

  # Link komentara

 28. komedija...
   (arturo bandini, 23. februar 2019 03:43)

  # Link komentara

 29. Razmisljam šta bi se desilo da u Nemačkoj neko predlozi da se rehabilituje svastika (kukasti krst) kao simbol starih Egipćana. Kao takva, svastika bi potpuno legalno mogla da se koristi na skupovima neonacista, koji su u tom slučaju sasvim legalno i legitimno oduševljeni kulturom starog Egipta i ni na koji način ne aludiraju na tekovine nacističke Nemacke.
  (ronilac, 23. februar 2019 03:35)

  # Link komentara

 30. Najbolje da pozdravljaju sa Hajl Hitler
   (goga, 23. februar 2019 03:14)

  # Link komentara

 31. Ako sam dobro shvatio, gospođa smatra da treba razlikovati poklič "za dom spremni" od pokliča "za dom spremni"?!?!
   (serb_alien, 23. februar 2019 01:57)

  # Link komentara

 32. "'Za dom' je jedna od istorijskih varijanti hrvatskog pozdrava i pokliča, a 'za dom spremni' je službeni, kompromitovani pozdrav Nezavisne države hrvatske (NDH) koji treba razlikovati od pokliča 'za dom spremni' pripadnika jedinia iz Domovinskog rata, koji je deo njihovih nikad zabranjenih simbola", rekla je Grabar Kitarović.

  I sad još samo Vulinovoj tetki iz Kanade da odnese lek.
  (Moljac, 23. februar 2019 01:30)

  # Link komentara

 33. Ко разуме, схватиће.
  Једном речју, страшно.
  "За дом спремни" се разликује од "За дом спремни". Нема ничег фантастичнијег од стварности.
   (александар, 23. februar 2019 01:28)

  # Link komentara

 34. Dakle ovo više nije revizija istorije, nego revizija sadašnjih događaja. Naopako Kolindice, pre par nedelja je osuđen ovaj pozdrav kao fašistički a sada ti govoriš da on nije uvek fašistički iako je izraz identičan, odnosno isti poput NDH izraza. Ovo se zove šizofrenija i to u ogromnoj razmeri.

  Ili je fašističko ili nije. Nema srednje pozicije. A s obzirom da je sud priznao i odlučio da je ovo čisti fašistički pozdrav, nema šta više da se diskutuje.
  (Mirkosoft, 23. februar 2019 01:07)

  # Link komentara

 35. Trebalo bi elem vrlo pazljivo razlikovati ova dva istovetna pozdrava, potraziti razlike mozda u intonaciji ili akcentuaciji.
  (Neinformisan, 23. februar 2019 00:42)

  # Link komentara

 36. jel sad jasno
   (NN, 23. februar 2019 00:29)

  # Link komentara