1. Šaban Šaulić je bio to što je bio, legenda narodne muzike. Ali poslati avion o trošku države da prenese njegovo telo ... e to je već zloupotreba državne imovine i novca iz budžeta. To bi bilo u redu da je bio u Nemačkoj na nekom državnom zadatku ali koliko je poznato nije bio službenik države. Posle ovoga svaka porodica kojoj neko premine ili ne daj Bože pogine u inostranstvu ima potpuno pravo da traži isti tretman i transport preminulog avionom na teret vlade Srbije.
   (Onako usput, 22. februar 2019 09:11)

  # Link komentara

 2. ovo nema smisla,nepravda u celom svetu,dok siromasni jos dublje tonu bogati jos vise se bogate,ovo je ocita propaganda i bogacenje medija i tv stanica,ova bagra na politickoj sceni zalutala i neznaju nista o veri,mozete vi ukopavati ljude kao zasluzne gradjane,kao velikane ali oni sto su zasluzili zasluzili su i odgovarace pred bogom,samo bogledajte koliko je velikana umrlo ostavili milione eura,vile,auta i ukopan u kuci kao onaj siromah koji nista nije imao a to je grob...ako na ovom svetu nismo isti,bog se nemoze podmititi,bog se ne moze kupiti,odgovarace svako i po zasluzi ce neko vecno u pakao a neko u raj,bog je rekao stvorio sam ljude da mi se klanjaju i da me obozavaju,djaba tebi ako si bio dobar,ako si pomagao siromasne,bio dobar prema roditeljima,komsijama,prijateljima itd goreces u paklu samo zato sto nisi bio pokoran bogu i nisi mu se klanjao,sve ovo gore navedeno covek ce imati koristi na ovom svetu,bog ce mu dati zdravlje,bogastvo,dobru familiju,porod,auta,vile itd ali ce ga kazniti na drugom svetu samo sto covek nije bio pokoran bogu i nije mu se klanjao...imaju ljudi obicaj da kazu za umrlog pocivaj u miru a taj psovao boga koji ga je stvorio,ne nema pocivanja ima da bude kaznjen...jedini pravedni sudija je bog on najpravednije sudi...a ovi velikani,zasluzni gradjani nista nisu poneli u grob sve ostavili i isto umrli kao oni siromasni i ukopani u zemlju koju cemo svi biti ukopani,od zemlje smo stvoreni i u nju cemo se vratiti...
  (adje, 22. februar 2019 08:41)

  # Link komentara

 3. sasa@
  Jest zasluzio,ti nisi !
   (cvrko, 21. februar 2019 22:43)

  # Link komentara

 4. Nemam reči... O čijem trošku? O trošku poreskih obveznika? Dal su oni normalni? Jel oni misle da više nema obrazovanog sveta u Srbiji?
  (Džon Balon, 21. februar 2019 22:23)

  # Link komentara

 5. ovo je jos samo jedna refleksija nase vlasti u ogledalu realnosti. Zastupaju odredjene vrednosti i apsolutno ih prioritetizuju u odnosu na one druge. Avion vlade Srbije, zasluzni gradjanin... Jos nas "ostale" teraju da izgledamo kao da napadamo jednog mrtvaca. Ne znam ne jednu, nego nijednu njegovu pesmu. Taj tip muzike i kulture prezirem, ali to ne znaci da prezirem doticnog g. Saulica. Uz sve, mislim da nije zasluzio politicke poene na svoj racun (mada ti poeni sigurno nece biti upisani kod dobrog dela gradjanstva, bar se nadam).
  (Dex, 21. februar 2019 22:19)

  # Link komentara

 6. nadam se da ce u istom avionu biti mesta u za nesretnog Sabanovog kolegu koji je vozio kola. Makar da pokazu da su svi jednaki.
   (ja pa ja, 21. februar 2019 21:33)

  # Link komentara

 7. Čime je Šaulić zaslužio avion? Posebno, čime je zaslužio aleju zaslužnih gradjana? Možda se takva pitanja ne postavljaju u zemlji rijalitija?
  Pozdrav
  (sasa, 21. februar 2019 21:17)

  # Link komentara

 8. Ja ne znam da I je samo meni ovaj postupak Vlade RS nejasan ili sam mozda u pravu?! Svaka cast coveku na pevanju, znam mozda jednu njegovu pesmu, ali je neverovatno talentovan bio. Neizmerno mi je zao sto je na ovakav nacin otisao, necijom idijotarijom I usiljenoscu. Niko ne zasluzuje da mu zivot zavisi niodkoga, narocito ne od polusvesnih ljudi. Ali da se razumemo, Vlada RS treba da pomaze ljudima onda kada oni to nisu u mogucnosti , ovde to svakako nije ali slucaj, I zasluznim gradjanima RS. Ako mi neko argumentovano objasni zasto su estradne zvezde zasluzni gradjani, ako ih pritom bije glas da ne placaju porez svojoj zemlji, isti onaj za koji obican gradjanin ni nema prava da ne plati! zasto pevaci narodne muzike imaju taj status uopste kada je u svakom smislu nivo muzike koji izvode krajnje diskutabilan. Nije stvar u sabanu, vec sistemu vrednosti u kom zivimo, jako pogresnom. Taj isti sistem nam kaze radi za male pare, mi cemo ti uzeti deo I oko toga nema dileme I dok gledas kako pojedinci ne rade isto to vec hvataju krivine i uzivaju status u ovoj zemlji, budi miran, odobravaj I ako mozes tuguj. Pa to je previse!
  (Saucesce porodici Saulic, 21. februar 2019 21:13)

  # Link komentara

 9. Žao mi je bio je legenda i de mortibus nihil nisi bene ali avion vlade Srbije je malo previše...uostalom tragično preminuli je bio na privatnoj turneji, bio je estradni umetnik, i pored zaista divnih pesama i popularnosti ipak nije od nacionalnog značaja.
   (Džirlo Proizvod, 21. februar 2019 21:02)

  # Link komentara

 10. nadam se da ce to postati praksa i ubiduce.
   (misa, 21. februar 2019 20:56)

  # Link komentara