Nedelja, 17.02.2019.

12:18

Poginuo Šaban Šaulić

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić je podlegao povredama koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj, u nedelju ujutru.

Izvor: B92

Poginuo Šaban Šauliæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

361 Komentari

Sortiraj po:

Svetski putnik

pre 5 godina

Meni nije jasno ko lupa minuse na ove komentare, izgleda da je botovima svest potpuno pomracena pa ne znaju vise ni sta komentarisu vec samo da budu kontra normalnim ljudima.

Uvenuce narcis beli

pre 5 godina

Sa namerom dodjoh u veliki grad.......

Dosao je i osvojio srca mnogih. Mozda ne svih, ali kako odmicu godine tako je i Saban bio svaki dan bolji i bolji, kao dobro vino......
Nisam nikada bio veliki ljubitelj narodne muzike ali ponekad, daleko od Beograda i domovine pustimo poneku za svoju dusu i zadnjih godina Saban je bio prvi na listi. I ostace......
Mislim da je bio dobar covek i pravi gospodin. Slava mu!

Uz veliki sok i tugu, Vas postovalac iz Perta, Australija

Uroš

pre 5 godina

Šta ćemo sad Soroševi sendvičari, preplaćeni NVO činovnici što zadušno pišete hejterske komentare tipa "odo ja odavde"? Poginuo čovek u Nemačkoj, ja sam mislio da se to dešava samo još u zatucanom Servisiranje.

Sasa

pre 5 godina

Bio i ostao upamcen kao najbolji pevac, ali covek treba da se zapita koliko su dobri pevaci tako isto nastradali, Luis, Tose, Boza.
Dal sudbina ili....?????

Khaz Whiteclaw

pre 5 godina

Evo prosao citav dan, ja po stoti put ulazim u vijest. Ne mogu da vjerujem. Sabana nisam puno slusao u zivotu, ali sam, blago receno, u soku.

ajavasil

pre 5 godina

Da li ste primetili da nemačke novine NISU OBJAVILE IDENTITET ŽRTAVA u nesreći! za razliku od srpski državnih novina informera, kurira, alo, pinka, i ostalog blata koji objavljuju da li su žrtve bolovale od raka pluća ili jetre ili su stradali jer su prethodno kresali neku pevačicu ili drolju sa pinka... iz njihovog sveta!!!
"Nemački mediji su objavili snimak mesta na kom se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradao legendarni pevač.
Dodaje se da su dva vozila sletela sa puta i udarila u bankinu, a inicijalni izveštaji su glasili da su tri osobe iz vozila Seat Ibica povređene.
Dalje je navedeno da je suvozač iz tog vozila podlegao povredama u bolnici.
U okviru istrage, dodaje se, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač automobila tipa Mazda 6, koje je učestvovalo u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju, kao i da nije imao vozačku dozvolu."
SRAMI SE SRBIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mica2

pre 5 godina

Kažu vozio 180km na sat ovaj sto je udario u kola u kojima se nalazio Saban a ja se pitam koliko li je vozio onaj što je proleteo kroz naplatnu rampu? Po izgledu automobila 280km na sat

skandi

pre 5 godina

Moje saučešće porodici Šaulić! Mnogo me je rastužila ova vest. Ostali smo bez legende narodne muzike, a ako nam je za utehu, ostavio nam je brojne pesme koje su prava umetnička dela, koje diraju u srce i čuvaju uspomenu na neka lepa vremena, kada je ljudska toplina ispunjavala dušu.
Počivaj u miru, dragi Šabane!

suvi dnevni obrok

pre 5 godina

Šta je ovo, neka kolektivna mantra "nisam slušao njegovu muziku, ali.."? Ako zaista niste, žalosno je što vam je mladost (a možda i zrelost) prošla a da u kafanu kročili niste, da se na svadbama nijednom opili niste, da sa prijateljima niste proslavljali i da živeli ama baš nijednog jedinog dana niste.
(xzy, 17. februar 2019 20:34)

ma to je ova urbana samozvana elita, u petoj deceniji zivota i dalje pricaju kao da im je 17 godina, narodnjaci ne valjaju i tako 30-40 godina. kazes im pa dobro, prodje zivot imate li jos neku zivotnu mudrost osim te o narodnjacima, kao da to sto covek slusa ima veze s tim kakav je neko covek.

markokrle

pre 5 godina

Najezio sam se kada sam saznao, skamenio se. Imao sam cast da sam te cuo dva puta uzivo, Sinana nisam stigao nazalost.. Odlaskom Sinana, rekao sam, sta je tu je, bio je bolestan covek, imamo jos Sabana od legendi. Ni jedno veselje nije moglo da se zamisli bez njegovih hitova, kada si tuzan, covek ti nadje zicu sa nekom pesmom, imao je osecaj za sve, pesme mu i najcvrsce ljude pogode. Nisi bio jedan od najvecih, bio si najveci! Vecna ti slava, pocivaj u miru, tvoje ce pesme ziveti kod mene dok sam ziv. Hvala ti

Saša

pre 5 godina

Neki moji drugari koji ceo žovot pevaju (amaterski), horovi, bendovi, bilo je i u kafanama kada su raspoloženi (svi zaćute i slušaju ih pozitivno šokirani)... skroz drugi fazon ali mogu sve sa glasom i pesmom - ispred mene su se u priči brzo složili da mogu da "skinu" glas i fazon skoro svih i pri tome pomenuli jedino Šabana kao nekoga kome ne mogu uopšte ni da pridju u kopiranju glasa i celog vokalnog fazona. Rekli su da ga ne zovu džabe - kralj narodne muzike.

Kratak susret

pre 5 godina

Nisam slušala muziku Sabana Saulica.Imala sam priliku da ga upoznam, na erodromu u Beču, pre par godina.Jednostavan, sa kacketom na glavi, meni u jednoj ruci beba, u drugoj mali prtljag, umorna tek stigla u Evropu iz Kanade, čekamo let za Beograd.
Saban mi je pomogao kod ukrcavanja u avion, i na aerodromu u Beogradu. Ostalo je secanje, na jednostavnog, dobrog coveka, a to je na kraju, najvažnije.
Porodici iskreno Saucesce, veliki gubitak.Sabanu, vecni mir.

Bratko

pre 5 godina

Čitam komentare pojedinaca,i ne mogu da verujem kakvi neljudi sve imaju pristup internetu.Shvatate li da je Srbija i Balkan ceo ostali bez KRALJA narodne muzike?Imajte barem trunku poštovanja neostvarene,zavidne i sitne duše.Čovek je u muzici bio Džordan,Novak Djoković,Ajrton Sena,Pele...jedan,jedini i neprevazidjeni gospodin Šaban Šaulić!

Emotivna

pre 5 godina

Pre par godina propao mi je brak, iako sam se svim silama trudila da ostanemo zajedno, volela sam nečoveka. Tog dana, razvod braka na sudu. Odem posle toga kupim flašu pića, sačekam veče i opijem se kod kuće kao majka slušajući Šabanove pesme, piće i Šabanova muzika bili su mi lek na ranu iako mi nije običaj da pijem.
Počivaj u miru Šabane kralju!

Dusan K.

pre 5 godina

Mnogo je slicnih komentara ali ipak zelim i ja da se upisem u ovu elektronsku knjigu zalosti i ako nisam ljubitelj folka.
Saban Saulic i jos nekolicina imena su jedini umetnici narodne muzike u pravom smislu te reci i biti prvi u svom pravcu zasluzuje postovanje svakoga odnosno cele nacije. Saban zasluzuje Aleju velikana.
Slava mu, saucesce njegovoj porodici.

MNE

pre 5 godina

@Mira@
Evo Miro ja bih odmah potpisao da mu dignu spomenik u sred Crne Gore, i ne samo njemu, nego i Draganu Nikolicu, Ljubisi Samardzicu, Mileni Dravic, Radivoju Koracu, Kresimiru Cosicu, Branku Copicu, Desanki Maksimovic, Bati Stojkovicu, Ckalji, Pavlu Vujisicu...i za zivota jos Zdravku Colicu, Tozovcu, Bebeku, Miroslavu Ilicu.... i ostalima koji su sirili radost, uljepsavali zivot svima, uz koje su generacije odrasle i ostarile... nisu oni krivi sto su drugi sirili mrznju.
I onako se u svim republikama bivse SFRJ dizu i dizace se spomenici onima koji su krivi za smrt i ubistvo stotina hiljada ljudi, onih koji su unistavali ljudske zivota i sudbine, to ne smeta ni tebi ni tebi slicnima.

daca

pre 5 godina

Mi nismo ni svesni sta smo izgubili. Kakav vokal,kakvu velicinu!Pojedine pesme ovog umetnika trebalo bi u citanke uvrstiti! Od danas je muzicka scena potpuno osakacena,otisao je covek koji je bio bez premca. Takav glas se vise nece roditi,a i kad bi se rodio,sta to vredi kad vise nema pesama poput dva galeba bela,poznao bih te medj hiljadu zena i da ne nabrajam mnoge druge. Pocivaj u miru legendo,nisi zasluzio ovakav kraj.

xzy

pre 5 godina

Šta je ovo, neka kolektivna mantra "nisam slušao njegovu muziku, ali.."? Ako zaista niste, žalosno je što vam je mladost (a možda i zrelost) prošla a da u kafanu kročili niste, da se na svadbama nijednom opili niste, da sa prijateljima niste proslavljali i da živeli ama baš nijednog jedinog dana niste.

Pegone

pre 5 godina

RIP Legendo .Nisam volio narodnu muziku ali on je bio legenda.
Zivim i radim u Italiji,kod mene se zaposli jedan albanac .Sazna da sam iz ex Yu pa me zamoli da mu snimim cd sa Saulicevim pjesmama.

cole

pre 5 godina

@miro...za umetnost NJEGOVOG pevanja, za pesme koje je samo ON mogao da otpeva...nema dovoljno hvalospeva. kamo srece da ih je na estradi bilo vise kao ON, sada ne bismo imali umisljenu decurliju koja misli da zna da peva. da, sviram dzez i bluz.. da, nemam nijednju njegovu pesmu u kompu, na cd-u, na ploci...ali da, divio bih se uvek kada bih ga cuo...toj melodicnosti u glasu, toj perfektnoj pevackoj dikciji, tom mocnom glasu koji je mogao otpevati tonove koje bi samo violina mogla da odsvira.
pocivaj u miru ti NAJVECI pevacu bivse i sadasnje nam zemlje...ne smem ni da pomislim kakav je dernek u nebeskoj kafani gde za stolom sede gaga nikolic, bata stojkovic, bata zivotinja, smoki, zoran radmilovic.. a pevate im toma zdravkovic i TI!
najiskrenije saucesce porodicama saulic i adzic.

kao

pre 5 godina

@Zoki
Ajde Zoki, taj nagon koji te tera da nadjes krivca mimo stvarnog krivca pokusaj da suzbijes.
Taj Saban nije od juce pevac, vozio se on i u Jugu, Fici, Golfu dvojci i najskupljim limuzinama danasnjice.
Ne bi ga spasila ni limuzina od pijanog klinca koji se sa 200 na sat zakuca u njega.
Ti sada krivis menadzera, automobil, pricas o Juventusu... Juventus svoje igrace prevozi AUTOBUSOM od aerodroma do stadiona. Zato se ne pravi mnogo pametan.

Miki

pre 5 godina

Saučešće porodici a pokojniku večni spokoj.
Slušao ili ne slušao tu vrstu muzike,ali svi smo čuli svoju majku,sestru ili oca kako uz radio pevuši njegove pesme,kako na svadbi nekod prijatelja ili rodaka pogodi njegova pesma,iz toga razloga ne možeš da mrziš njegove pesme.

SimkE85

pre 5 godina

Ljudi, mi ovde ne pričamo o narodnjacima, o roku, popu ili hip hopu..
Ovde je reč o jednoj ogromnoj Legendi, koja je iza sebe ostavila skoro nedostižno u svojo branši; slušali vi to ili ne, koga zabole?
Na ovakav šokantan način da ode jedan ovako veliki umetnik!
Zadužio nas je, jeste, možda ne vas, ''posebne'' koji slušaju newage njesra ili šta već; ali sigurno negog u vašoj porodici koji ga je poštovao i slušao, voleo i uživao u svakoj noti i svakom stihu koji je pevao na vrhunskom nivou.
Makar iz tih razloga odajte poštovanje i saučešće, a ako i to ne umete, jer ste toliko puni sebe da nema mesta saosećanju, onda ne morate ni da pišete komentar; niko vam ne brani, idite slušajte vaš rok, pop, hop, i td...

kao

pre 5 godina

@Mira
Miro, a zasto mislis da ima nesto lose u tome sto ljudi odaju pocast legedni domace muzike?
I sta ti to znaci, da smo zbog toga tu gde jesmo?
Miro, Elton Dzon je od britanske kraljice dobio titulu “Ser”, isto kao npr. i Aleks Ferguson (fudbalski trener)... nisu oni jedini naravno. Americki predsednik dodelio je orden Majklu Dozrdanu i brojnim americkim pevacima, sportistima, glumcima. U Filadelfiji se nalazi SPOMENIK ROKIJU, liku iz filma Roki. Dakle, spomenik fiktivnom liku. Da li su oni tu gde jesu, na vrhu, zbog toga?
Zasto je Saban Saulic kao “kralj” narodne muzike, manje zasluzio pocasti od Eltona Dzona, Madone, Mika Dzegera, Tine Tarner ili recimo Elvisa Prislija? Majkla Dzeksona da ne spominjem!
Nije se drogirao, nije promovisao drogu, nije pravio skandale, nije silovao decu, covek je pevao i to bolje od svih.
Da je kojim slucajem bio Amerikanac ili Englez, bio bi svetski poznat i ti bi sada obde pisala “rip” i cmizdrila kako je otisla svetska mega zvezda, kao sto su recimo mnogi plakali kada je od predoziranja umro Majkle Dzekson, covek bezbroj puta optuzivan za seksualno zlostavljanje dece. Ovako, smeta ti nesto.

MinaDj

pre 5 godina

Ljudi, da li je moguc takav jadan i bedan osecaj u coveku da dodjes ovde da napises negativan komentar?!
Ko god da je na ovom svetu, cime god da se bavio, ako ga zale ljudi koji ga vole, otkud vam poriv i srce da po tome pljujete, ne smem drugacije ovde da se izrazavam! Kakvi ste to ljudi?????
Nisam ga poznavala licno, ali su mi njegov glas i svaka njegova pesma dusu dirali. I zao mi ga je! I boli me njegov odlazak!
Saucesce porodici.
Nek mu dusa pociva u miru!

nem' preCednika

pre 5 godina

e nas Sapke, radi se po inostranstvu jer se bolje zaradjuje, a velica se vodja, nazalost ja cu te tako pamtiti, nego bez obzira na sve pocivaj u miru

Petar

pre 5 godina

Za ove neupucene sto kazau da je kralj narodne muzike, mozda je bio kralj ali novokomponovane a nikad nisam cuo da je i jednu narodnu pesmu otpevao. Toliko.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Nemojte ljudi takve stvari da pisete. Mozete voleti ili ne njegovu muziku ali je on bio jedan od nasih najboljih pevaca narodne muzike. Kamo srece da danas imamo vise takvih a ne ove autotune krestavce.
Saucesce porodici a njemu pokoj dusi. Postao je legenda za zivota.

raja moravac

pre 5 godina

Neposrednost, komunikativnost i jednostavnost u verbalnom nastupu pored neponovljivog talenta, svrstavaju ga u vrh ljudi koji ce dugo ostati u pamcenju svih onih koji znaju da cene prave vrednosti.
Porodici duboko saucesce ali i sveta obaveza da se ponose svojim Sabanom.
Laka ti zemlja generacijo, trag tvog postojanja je neizbrisiv.

Mica

pre 5 godina

Istinska tuga, saucesce porodici. Izuzetan vokal sa velikom karijerom. Epiteti o "kralju srpske muzike" su ipak subjektivna stvar licnog muzickog ukusa. U svakom slucaju Saban Saulic nece biti zaboravljen kao sto nisu ni Toma Zdravkovic, Silvana Armenulic, Luis i mnogi drugi velikani domace muzicke scene bez obzira na muzicke zanrove kojima su se bavili. Ono sto vredi zauvek ostaje u secanju i postaje deo tradicije. Neka pociva u miru.

klok krk

pre 5 godina

Veoma tuzna vest! Pokvarila mi raspolozenje, i izuzetno me potresla! Ziveces kroz svoje nebrojane hitove u kojima cemo uzivati, i u kojima ce uzivati mnoge buduce generacije!!

katarina

pre 5 godina

E Sabane...tako mi je zao. Da mi je rekao neko pre 15 godina da cu da zaplacem za Sabanom, mislila bih da je to vic. Narodnjake nikad nisam slusala, ali ko nije cuo onu "nisi me volela u ono vreme"?! Nek mu je vjevna slava

Nucky Thompson

pre 5 godina

Nemam pojma sta pjeva iako imam 44 godine, znam ko je naravno, ali je zalosno da bilo ko strada ovako i ostavi porodicu i brojne prijatelje iza sebe. Tuzno!

Gde ja živim

pre 5 godina

Slabo se razumem u muziku i slabo slušam narodnjake, ali otišlo je veliko ime. Strašno je što je na ovakav način otišao. Kao i mnogi pevači i umetnici, mnogo je bio na putu i put ga je ubio. Neka vam je laka zemlja gospodine Šauliću i saučešće porodici.

Lajavi krelac

pre 5 godina

Ne volim narodnjake, ali Toma Zdravković, Cune Gojković, Tozovac i Šaban su jedini što su vredeli u toj muzici. Ovo tursko-iransko zurle-arlaukanje koje se propagira danas nažalost ostaće bez poslednjeg pevača koji je kvalitetom bio kontra kiču koji preliva sa TV ekrana svih kanala, a pogotovo one ružičaste televizije.
Počivaj u miru Šabane.

m1k3

pre 5 godina

@Ranzo
Koji si ti ..., mislis za sebe da si inteligentan i elita, a u stvari smesan poput crtanog filma.
Saban je bio kralj kafanske muzike (uz Kvaku). Stavljati ga u istu recenicu sa Brenom i slicnim turbo-folk izvodjacima je idiotluk posebne vrste. Poceo je vise od 20 godina pre nje i slicnih. Covek je sedeci izvlacio tonove koje ti koje ti slusas, ako slusas bilo sta osim sopstvenog glasa, ne bi bili u stanju da otpevaju ni stojeci na stolici. Sve pesme je uzivo pevao iz istog tonaliteta kao na studijskim snimcima.
Volis neku drugu muziku, bravo, i ja, ali sam u stanju da prepoznam kvalitet i u necemu cega nisam fan.
I samo prosto podsecanje, Kada je Mark Knopfler rasformirao Dire Straits, rekao je - sad konacno mogu da sviram sta volim i u cemu uzivam, i poceo da svira country. I to pravu kantri muziku, country outlaws, sve sa sirocicima, alkoholicarima i napustenim srednjovecnim muskarcima u tekstovima. Kada su Mick Jagger-a pitali ko je najveci muzicar svih vremena, bez imalo razmisljanja je rekao Hank Williams.
Ali, mi smo takvi ljudi, a oni su negde tamo... daleko... Zato su oni tamo, a mi ovde...
Sabane pocivaj u miru, ti i Balonja sad mozete ponovo na uvce nesto da zasvirate, tvoj Sabac te nikada nece zaboraviti...

Ranzo

pre 5 godina

O mrtvima sve najbolje... Ipak!

On je, kao i sve slicne muzicke pojave koje su nastale u njegovo vrijeme, a posledicno i posle njega, znacajno doprinio kulturnom srozavanju ovog drustva, najvise plasirajuci i podsticuci plahovitost, narcisoidnost, samosazaljavanje, nostalgicnost, kao normalne emotivne pojave cije ispoljavanje uz pijanstvo je normalan, sta vise prihvatljiv drustveni cin. Cak i ako se ogranicimo samo na muziku i intepretaciju, negove pjesme, izuzev par pretugaljivih rasplakivanja koja imaju pristoju progresiju akorda, NISU veliki ni u kom smislu, ili mozda jesu samo ako ih poredimo sa najvecim legendama srpskog kvazielitizma (Brena, Sinan, sve samo ne Zdravkovic, pa i Ilic). PS. Let 3 se samo dobro zezao.

odenamkralj

pre 5 godina

Kada suze teku same onda znate da nema dalje.

Nebeski glas ode u Carstvo nebesko, a nama ostaje samo da se secamo stihova uz koje smo rasli, ziveli i starili:

"Pamtim još poljupce tvoje,
obraze hladne promrzle od studi.
Grejala si ruke ispod mog kaputa,
zagrljene često viđali nas ljudi."

Zaebanticar

pre 5 godina

Ispratila te Gordana, na krilima Dva Galeba Bela, na neko bolje mesto gde te ceka Snezana. Sad za tobom ostaje Zal sto je Uvenuo Narcis Beli. Pocivaj u miru Legendo

Vanja Petrović

pre 5 godina

...za Šabana Šaulića znam od kada znam za sebe. Nisam ljubitelj muzike koju je promovisao, ali neosporno je da imao urođeni harizmatički talenat. Bog ga je obdario glasom i nije štedeo. Na vest o njegovoj pogibiji sam se štrecnula kao da sam čula o smrti nekog komšije ili sugrađanina...Čudno, ali istinito...poginuo je jedan čovek koga milioni "poznaju" već decenijama, čovek znan i u Srbiji i van nje. Šta reći sada...? Ništa, tu je kraj...laka zemlja mu bila...

From_HR

pre 5 godina

Neka ti je laka zemlja.

Radovali smo se da ćemo uživati u tvojim hitovima na koncertu u Ljubljani za mjesec dana, ali nažalost nisi više među nama. RIP legendo :-(

trisprata

pre 5 godina

Mozemo da slusamo ili ne vrstu muzike koji je Saban pevao, ali moramo priznati da je ovaj covek ostavio veliki trag u nasoj narodnoj muzici! Pocivaj u miru, covece sa izuzetnim glasom!

Mira

pre 5 godina

Citajuci komentare potpuno je jasno sto smo ovde gde jesmo. Zao mi je coveka sto je ovako zavrsio ali ovoliki hvalospevi...ne razumem. Ocekujem da mu SNS postavi spomenik pored Stefana Nemanje, to je najmanje sto bi mogli da urade za njega.

buva

pre 5 godina

Neka mu je laka zemlja, saučešće porodici. Šabana su poštovali svi, bez obzira da li su slušali narodnu muziku ili ne. Imao je još mnogo toga da da, ostaje žal. Večna slava.

Zoki

pre 5 godina

Kralj😢😢😢 Saucesce porodici😢😢😢
Nadam se da ce iz ovoga njegove kolege a pre svega nazovi menadzeri izvuci pouku. Pitanje koje se logicno namece je sta ce covek koji ima milione u Seat Ibizi na autobahnu?
Pa iznajmljivanje limuzine da ga vozi na aerodrom bi kostalo manje od jedan posto novca koji je dobio za nastup, a sansa za prezivljavanje u ovakvom udesu bi svakako bila mnogostruko veca. Pa da li je njegov menadzer bio svestan u kakvom je on riziku kad mu je organizovao nastup? Pa mogao je Sabanovog zeta Baticu Mirkovica da pita da li se igracimaa Juventusa u koje su ulozeni milioni organizuje prevoz Puntom po autoputevima u Italiji... Neverovatno...

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

ne slusam narodnjake, ali sam tvoje 3-4 pesme napamet znao. kralj narodne muzike je nadimak koji niko nije nikada ni pokusao da ospori. ne znam kakav si covek privatno bio, ali sigurno je da je otisao jedan od najvecih umetnika. Saucesce porodici, pokoj mu dusi!

Aleksa

pre 5 godina

odlagao sam odlazak na koncert, te ovo te ono, biće ga svake godine... :( jedan od većih propusta u mom životu je to što ovog čoveka nisam čuo kako peva uživo... neka ti je laka zemlja, kralju narodne muzike...

Stari Sabac

pre 5 godina

Bio sam mali ali se secam kada se pored mog prozora mladi Saban sa ekipom ( kako se to danas popularno kaze) vracao iz grada u sabacku malu..... i pevao.....
Niko ne zna koliko je velikana muzike iznedrio sabacki Kamenjak i ulica Avde Karabegovica. Saban je bio Kralj.

Oki

pre 5 godina

Nisam ga nikad slušao jer slabo slušam našu muziku, ali je tužno što ovakva legenda rano i iznenada odlazi...
Počivaj u miru legendo!

vld

pre 5 godina

Ziveces vecno kroz svoje pesme legendo i kralju narodne muzike! Takva emocija, tehnika, dinamika i boja glasa radja se jednom u hiljadu godina. Ostavio si narodima ovih prostora veliko bogatstvo u tvojim neprevazidjenim pesmama i hvala ti.

VUK

pre 5 godina

Proklete tezge..i automobili..Silvana , Davor C Jabuka, Toše Proeski, Darko Radovanović....sada Šaban. Ceo radni vek na točkovima..noću.. pred jutro kada svi spavaju ..na putu kući. Tuga.

St3fan KG

pre 5 godina

Reci joj more da nju još volim,
za zlu je sudbu svoju ne krivim.
Ah, zar se tako sad ljubav deli,
ja da umirem a ona da živi....

Počivaj u miru kralju moj!

KnightSnake

pre 5 godina

Nažalost što ti je život na taj način skraćen. Pocivaj u miru. Saučešće porodici i prijateljima. "Pa dušmani mogu samo da te kunu".

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Iako slušam rok jako sam nesrećan zbog ovoga. Ali nekako mnogo velikih tako završiše (Silvana, Tose...) tako da je verovatno negde bilo zapisano da cw se ovo desiti. Legenda ostaje. Pocivaj u miru legendo!

Max...

pre 5 godina

Umetnici kao što je bio Šaban prosto ne umiru! Oni se presele na drugo mesto, ali nastave da žive sa nama kroz njihove pesme. Hvala ti za sve one lepe trenutke, pesme i pozitivnu energiju koju si nam preneo tokom ovih decenija.
Neka ti je laka zemlja, majstore!

Neko tamo

pre 5 godina

Kada sam svojevremeno otisao u inostranstvo da zivim i radim u trenucima kada bi pocela dusa da me boli redovno sam slusao njegovu pesmu Kako si majko, kako si oce. Slusao sam i plakao sam. Pocivaj u miru Šabane :(

Igor

pre 5 godina

Au kakva tragedija. Počivaj u miru kralju. U nemačkim vestima piše da je 'turbo folk' pevač. On je bio predstavnik prave narodne muzike i nikako ne sme da ide u isti koš sa tim tzv turbo folkom.

N

pre 5 godina

Posle tragične smrti velikog Tosea Proeskog nije me nesto toliko jako pogodilo. Ode i kralj Šaban Šaulić. Živećeš večno legendoooo!

zvrndo

pre 5 godina

Podoh da jedem i ukljuci telefon, prisjede mi I jelo I danasnji dan,moje saucesce porodici a Kralju naklon do poda, pocivaj u miru!!Strahota

marko retyui

pre 5 godina

Изврстан певач, али не свиђа ми се што је последњих година био на пинку веома активан.. Почивајте у миру господине Шаулићу..

mali radojica

pre 5 godina

Nije bilo svadbe,krstenja,ispracaja u armiju proslava pa i danasnjih zurki bez tvojih pesama.Pocivaj u miru legendo i znaj da cemo i dalje da te volimo i slusamo ali sada sa dozom sete i tuge jer tebe nema vise medju nama.Najvise sa voleo: Dodji da ostarimo zajedno,Danima te čekam, Gordana,Lepi dani mog detinjstva....eh tuge....

Dragi Ivić

pre 5 godina

А водитељка ''Пинка'' јавља се испред његове куће речима ''Добар дан...''. Стварно имају стила.

presheva

pre 5 godina

Auu pocivaj u miru legendo.. ja sam jedan radosan covek koji sam razumeo jezik. i razumeo sto ovaj covek dario nam lepe trenutke muzikom..osecam neku prazninu posle ove vesti bas mi zao.. saucesce porodici i mogu rec jugoslovenima svima

SV

pre 5 godina

Ja mislim najbolji pevac narodne muzike, delovao mi je i kao dobar covek, najdublje saucesce porodici. Ali, ne razumem zbog cega je bio u tako skromnom autu, sto je cini mi se, u ovom slucaju imalo presudan uticaj na ishod nesrece.

Danko

pre 5 godina

I jos sam bio nocas na njegov koncert, ovde kod mene u gradu bielefeld :(
barem sam ga jos jedam put slusao i video uzivo..neka mu je laka zemlja..

Dejan CZ

pre 5 godina

Jos jedna gromada ode sa ovoga sveta...estradni umetnici,glumci sa kojima je moja mladost moje detinjstvo bilo ispunjeno nestaje...stvara se neki novi svet sa drugacijim idealima....
Neka ti je laka zemlja kralju...tezak udarac.

bob

pre 5 godina

Srbijo, zasto? pa i ovu zlatnu legendu da izgubimo.Mirno spavaj Sabane neka te Andjeli cuvaju.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Nena, 17. februar 2019 13:04) # Link komentara slazem se s tvojim komentarom jedino ne razumem ovo:"Srbijo,zasto?pa sta s tim ima srbija?!covek je poginuo u nemackoj!neka mu je vecna slava!

generacija59

pre 5 godina

Gledam u tuznu jesenju noc
s pokisle grane lisce opada,
u daljini cujem muziku neku
i pitam sebe gde li si sada...
Dodji da ostarimo zajedno, savršenstvo muzike , otpevao si ovo za sva vremena, pocivaj u miru legendo.

Marina

pre 5 godina

Jedan od nasih najpoznatijih, koji je ceo zivot ljudima ulepsavao zivot svojom pesmom, otisao je zbog bahatosti jedne pijane budale... Nepravda i pred bogom i pred ljudima.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Strašno!!! Veoma sam potresen ovom teškom saobraćajnom nesrećom koja se danas dogodila a u kojoj je kralj narodne muzike, veliki čovek i veliki umetnik Šaban Šaulić tragično izgubio život!!! TUGA!!!!! Slava mu i veeeeeeeeliko HVALA na svim MEGAHITOVIMA koje nam je podario i koje je jedino on umeo da otpeva vrhunski!

NIKADA te nećemo zaboraviti gospodine Šabane Šauliću veliki čoveče i veliki umetniče! Počivaj u miru i neka te Gospod Bog čuva na nebesima! Živećeš u nama VEČNO!

stranger

pre 5 godina

“Moja je draga svaku noc sama, svaku noc sama, u suzama..., ne placi duso ja cu ti doci, ja cu ti doci, ja cu ti doci do ponoci...”

:(

...

pre 5 godina

Ne slušam narodnjake uopšte, čak štaviše ne podnosim tu vrstu muzike, ali Šabanov glas i pesme veoma cenim. Kada sam pročitala vest kao da me je munja udarila. Sa suzama u očima izjavljujem saučešće svima koji su ga voleli. Neka počiva u miru!

mr no

pre 5 godina

"...utjehu, dajte mi utjehu..." nisam ljubitelj narodnih pesama, ali postovala nekih pevaca jesam... Saban je jedan od tih retkih... i mnogo mnogo mi je zao... putuj kralju..

aki

pre 5 godina

Ko ne voli kafanu ne voli ni ljude...kralju počivaj u miru...
(gremlin, 17. februar 2019 12:39)

Malo glup komentar na ovakvu vest.
Evo da i ja koji - prema gore navedenom komentatoru - ne volim ljude, iskazem najvece zaljenje na ovu vest. Jos jedna zrtva pijanog vozaca. I to nasa, u drugoj zemlji...Kad se namesti. Koliko god ne bio fan te muzike, bio je jedan od najboljih u tome sto je radio. Slava mu.

and justice for all

pre 5 godina

Pokoj mu duši. Ne slušam narodnu muziku, ali sam siguran da je preminuo najbolji pevač u istoriji folka. Dva galeba bela je bila omiljena pesma mog oca. Sada je pevaju zajedno.

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Auuu sad sam se sokirao, ne slusam inace taj tip muzike , ali priznajem da je Saban Saulic bio ikona narodne muzike. Kakva steta za muzicki svet. Moje saucesce porodici.

Som Tojer

pre 5 godina

Neka ti je večna slava i hvala za sve lepe pesme... Ni jedna vesela noć u kafani nije mi prošla bez tebe... A i ni jedno tugovanje...

Никола87

pre 5 godina

Нека му је слава, и хвала му за величанствену музику! Није то била "кафанска" музика, иако је између осталог и опијање чинила лепшим и испуњенијим. Неправедно је и малограђански свести Шабанове песме на то. То су биле песме младости, пркоса усред кризе, вечите осаме, сете... - лепших времена. Чудесно уметничко наслеђе које је колико-толико искупило '90-те од њихових општих страхота и учинило да за њима осећамо нежни жал. Велики уметник, и шокантан епилог!

Kimy

pre 5 godina

Pokoj mu dusi i neka mu je laka zemlja. Kakva strasna vest, toliko dela iza sebe, bio je ostvaren covek u svakom smislu. Tvoj prerani odlazak je nenadkonadiv. Saucesce porodici?. RIP LEGENDO.

Kanidja PG

pre 5 godina

Otisao je najveci pjevac narodne muzike svih vremena sa ubedljivo najvise hitova.U ravni sa Tomom Zdravkovicem I to ovako tragicno.
Bio je legenda za zivota,takav dobar covjek i neponovljiv glas.
Pocivaj u miru,tuzan dan generacije su odrasle uz njegovi muziku.
Saucesce porodici.

Grobar-España

pre 5 godina

Nikada nisam bio neki ljubitelj narodnjaka, ali ce "Pozno Bih Te Medj Hiljadu Zena" ostati himna jedne generacije momaka sa Dusanovca, i dan danas kada se sastanemo i resimo da odemo u kafanu, narucimo tu pesmu i vrate se se uspomene koje nas vezu i koje su nas ucinile nerazdvojnima do smrti, bez obzira na to koliko retko se vidimo. Sabane,legendo, pocivaj u miru i hvala ti za himnu jende generacije uz cije zvuke ozive stare uspomene i bude se najdublja osecanja.

Pavle

pre 5 godina

Da mi je da vidim te face koje dolaze na ovakve vesti da lupaju minuseve na saucesca. Sve vam naopako u zivotu islo ako je moguce i gore od trenutnog, ljudske nule frustrirane. Lecite se. Pocivaj u miru legendo!!

Dalibor

pre 5 godina

Koliko sam samo puta sedeo u samoći, lutao u mislima kroz život i one najiskrenije emocije, borio se sa suzama da ne krenu i slušao tebe kako s namerom dođe u veliki grad...
Hvala ti na svim velikim pesmama i počivaj u miru.

ime

pre 5 godina

Hej živote umoran sam,
a smrti se bojim.
Jedva druže, jedva druže,
na nogama stojim.

♬ ♪ ♬

Ja star nisam da bih reko
svom životu zdravo.
Toj sam ženi, toj sam ženi,
svoju mladost dao.

rs.samo

pre 5 godina

Ode legenda u legendu..hvala za sve pjesme sto si nam ostavio..uz njih sam rastao..prvu ljubav upoznao..uz njih sam tugovao..uz njih sam se i veselio ..za sve prilike i za sva vremena ..!!!
Bog da ti dusi oprosti i da te primi u carstvo svoje..

Nikola MM

pre 5 godina

Užasna je tuga da velikan narodne muzike zavrsi ovako. :(

Na stranu ono sto svi znamo, da je pevac najlepseg glasa, ali je bio izuzetan gospodin, pristojan i kulturan covek.

uf...

Stefan

pre 5 godina

Tuga... Čovek se vraćao sa tezge, zaradio pare, išao na aerodrom da se vrati kući i svojoj porodici i pogine. Strašno kako život ne bira. Jednog trena si tu, sledećeg te više nema.

Radasin

pre 5 godina

Neeee!!! Iskreno saučešće porodici,ode nam kralj narodne muzike uz čije pesme su generacije odrastale i koji je za svakog imao neku pesmu koja je budila prave emocije.Počivao u miru kralju narodne muzike!

Marko

pre 5 godina

Au... O njegovom koncertu se priča već mesec dana i ljudi su toliko ovde bili radosni zbog toga da to nije normalno... Tuga....

Počivaj u miru.

janbo

pre 5 godina

Kralj narodnjaka...Stvarno kad čovek pogleda niko nije imao toliko hitova i toliko teških pesama...Dva galeba bela! Danima te čekam, Lepi dani mog detinjstva, Bio sam pijanac, Odlaziš odalziš, Bio sam pijanac, Viđaš li mi staru ljubav...
Bukvalno do ujutro se moze nabrajati...

Bane

pre 5 godina

Ode u kafanu kod besmrtnih. Meni je najdraza pesma Kad svetlana vino toci... kao i Plave kose prave kafanske i ako su tvoja prica bas pogadjaju u srce.

Darko BG

pre 5 godina

Saučešće porodici, naravno.

Uz jednu naznaku, nevezano za ovu nesreću: nikad, ali NIKAD, nemojte voziti ili sedati u auto u kom je vozač (makar i 'blago') pijan - vreme reakcije mu je usporeno, dramatično!

Nije ni čudo što je masa zemalja uvela jako niske dozvoljene procente alkohola. I treba. Samo se toga i treba pridržavati.

Kanidja PG

pre 5 godina

Otisao je najveci pjevac narodne muzike svih vremena sa ubedljivo najvise hitova.U ravni sa Tomom Zdravkovicem I to ovako tragicno.
Bio je legenda za zivota,takav dobar covjek i neponovljiv glas.
Pocivaj u miru,tuzan dan generacije su odrasle uz njegovi muziku.
Saucesce porodici.

and justice for all

pre 5 godina

Pokoj mu duši. Ne slušam narodnu muziku, ali sam siguran da je preminuo najbolji pevač u istoriji folka. Dva galeba bela je bila omiljena pesma mog oca. Sada je pevaju zajedno.

trisprata

pre 5 godina

Mozemo da slusamo ili ne vrstu muzike koji je Saban pevao, ali moramo priznati da je ovaj covek ostavio veliki trag u nasoj narodnoj muzici! Pocivaj u miru, covece sa izuzetnim glasom!

Grobar-España

pre 5 godina

Nikada nisam bio neki ljubitelj narodnjaka, ali ce "Pozno Bih Te Medj Hiljadu Zena" ostati himna jedne generacije momaka sa Dusanovca, i dan danas kada se sastanemo i resimo da odemo u kafanu, narucimo tu pesmu i vrate se se uspomene koje nas vezu i koje su nas ucinile nerazdvojnima do smrti, bez obzira na to koliko retko se vidimo. Sabane,legendo, pocivaj u miru i hvala ti za himnu jende generacije uz cije zvuke ozive stare uspomene i bude se najdublja osecanja.

Pavle

pre 5 godina

Da mi je da vidim te face koje dolaze na ovakve vesti da lupaju minuseve na saucesca. Sve vam naopako u zivotu islo ako je moguce i gore od trenutnog, ljudske nule frustrirane. Lecite se. Pocivaj u miru legendo!!

Bane

pre 5 godina

Ode u kafanu kod besmrtnih. Meni je najdraza pesma Kad svetlana vino toci... kao i Plave kose prave kafanske i ako su tvoja prica bas pogadjaju u srce.

Nikola MM

pre 5 godina

Užasna je tuga da velikan narodne muzike zavrsi ovako. :(

Na stranu ono sto svi znamo, da je pevac najlepseg glasa, ali je bio izuzetan gospodin, pristojan i kulturan covek.

uf...

Dalibor

pre 5 godina

Koliko sam samo puta sedeo u samoći, lutao u mislima kroz život i one najiskrenije emocije, borio se sa suzama da ne krenu i slušao tebe kako s namerom dođe u veliki grad...
Hvala ti na svim velikim pesmama i počivaj u miru.

ime

pre 5 godina

Hej živote umoran sam,
a smrti se bojim.
Jedva druže, jedva druže,
na nogama stojim.

♬ ♪ ♬

Ja star nisam da bih reko
svom životu zdravo.
Toj sam ženi, toj sam ženi,
svoju mladost dao.

kao

pre 5 godina

@Mira
Miro, a zasto mislis da ima nesto lose u tome sto ljudi odaju pocast legedni domace muzike?
I sta ti to znaci, da smo zbog toga tu gde jesmo?
Miro, Elton Dzon je od britanske kraljice dobio titulu “Ser”, isto kao npr. i Aleks Ferguson (fudbalski trener)... nisu oni jedini naravno. Americki predsednik dodelio je orden Majklu Dozrdanu i brojnim americkim pevacima, sportistima, glumcima. U Filadelfiji se nalazi SPOMENIK ROKIJU, liku iz filma Roki. Dakle, spomenik fiktivnom liku. Da li su oni tu gde jesu, na vrhu, zbog toga?
Zasto je Saban Saulic kao “kralj” narodne muzike, manje zasluzio pocasti od Eltona Dzona, Madone, Mika Dzegera, Tine Tarner ili recimo Elvisa Prislija? Majkla Dzeksona da ne spominjem!
Nije se drogirao, nije promovisao drogu, nije pravio skandale, nije silovao decu, covek je pevao i to bolje od svih.
Da je kojim slucajem bio Amerikanac ili Englez, bio bi svetski poznat i ti bi sada obde pisala “rip” i cmizdrila kako je otisla svetska mega zvezda, kao sto su recimo mnogi plakali kada je od predoziranja umro Majkle Dzekson, covek bezbroj puta optuzivan za seksualno zlostavljanje dece. Ovako, smeta ti nesto.

Никола87

pre 5 godina

Нека му је слава, и хвала му за величанствену музику! Није то била "кафанска" музика, иако је између осталог и опијање чинила лепшим и испуњенијим. Неправедно је и малограђански свести Шабанове песме на то. То су биле песме младости, пркоса усред кризе, вечите осаме, сете... - лепших времена. Чудесно уметничко наслеђе које је колико-толико искупило '90-те од њихових општих страхота и учинило да за њима осећамо нежни жал. Велики уметник, и шокантан епилог!

Zoki

pre 5 godina

Kralj😢😢😢 Saucesce porodici😢😢😢
Nadam se da ce iz ovoga njegove kolege a pre svega nazovi menadzeri izvuci pouku. Pitanje koje se logicno namece je sta ce covek koji ima milione u Seat Ibizi na autobahnu?
Pa iznajmljivanje limuzine da ga vozi na aerodrom bi kostalo manje od jedan posto novca koji je dobio za nastup, a sansa za prezivljavanje u ovakvom udesu bi svakako bila mnogostruko veca. Pa da li je njegov menadzer bio svestan u kakvom je on riziku kad mu je organizovao nastup? Pa mogao je Sabanovog zeta Baticu Mirkovica da pita da li se igracimaa Juventusa u koje su ulozeni milioni organizuje prevoz Puntom po autoputevima u Italiji... Neverovatno...

Kratak susret

pre 5 godina

Nisam slušala muziku Sabana Saulica.Imala sam priliku da ga upoznam, na erodromu u Beču, pre par godina.Jednostavan, sa kacketom na glavi, meni u jednoj ruci beba, u drugoj mali prtljag, umorna tek stigla u Evropu iz Kanade, čekamo let za Beograd.
Saban mi je pomogao kod ukrcavanja u avion, i na aerodromu u Beogradu. Ostalo je secanje, na jednostavnog, dobrog coveka, a to je na kraju, najvažnije.
Porodici iskreno Saucesce, veliki gubitak.Sabanu, vecni mir.

Ranzo

pre 5 godina

O mrtvima sve najbolje... Ipak!

On je, kao i sve slicne muzicke pojave koje su nastale u njegovo vrijeme, a posledicno i posle njega, znacajno doprinio kulturnom srozavanju ovog drustva, najvise plasirajuci i podsticuci plahovitost, narcisoidnost, samosazaljavanje, nostalgicnost, kao normalne emotivne pojave cije ispoljavanje uz pijanstvo je normalan, sta vise prihvatljiv drustveni cin. Cak i ako se ogranicimo samo na muziku i intepretaciju, negove pjesme, izuzev par pretugaljivih rasplakivanja koja imaju pristoju progresiju akorda, NISU veliki ni u kom smislu, ili mozda jesu samo ako ih poredimo sa najvecim legendama srpskog kvazielitizma (Brena, Sinan, sve samo ne Zdravkovic, pa i Ilic). PS. Let 3 se samo dobro zezao.

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Auuu sad sam se sokirao, ne slusam inace taj tip muzike , ali priznajem da je Saban Saulic bio ikona narodne muzike. Kakva steta za muzicki svet. Moje saucesce porodici.

Emotivna

pre 5 godina

Pre par godina propao mi je brak, iako sam se svim silama trudila da ostanemo zajedno, volela sam nečoveka. Tog dana, razvod braka na sudu. Odem posle toga kupim flašu pića, sačekam veče i opijem se kod kuće kao majka slušajući Šabanove pesme, piće i Šabanova muzika bili su mi lek na ranu iako mi nije običaj da pijem.
Počivaj u miru Šabane kralju!

SimkE85

pre 5 godina

Ljudi, mi ovde ne pričamo o narodnjacima, o roku, popu ili hip hopu..
Ovde je reč o jednoj ogromnoj Legendi, koja je iza sebe ostavila skoro nedostižno u svojo branši; slušali vi to ili ne, koga zabole?
Na ovakav šokantan način da ode jedan ovako veliki umetnik!
Zadužio nas je, jeste, možda ne vas, ''posebne'' koji slušaju newage njesra ili šta već; ali sigurno negog u vašoj porodici koji ga je poštovao i slušao, voleo i uživao u svakoj noti i svakom stihu koji je pevao na vrhunskom nivou.
Makar iz tih razloga odajte poštovanje i saučešće, a ako i to ne umete, jer ste toliko puni sebe da nema mesta saosećanju, onda ne morate ni da pišete komentar; niko vam ne brani, idite slušajte vaš rok, pop, hop, i td...

Mira

pre 5 godina

Citajuci komentare potpuno je jasno sto smo ovde gde jesmo. Zao mi je coveka sto je ovako zavrsio ali ovoliki hvalospevi...ne razumem. Ocekujem da mu SNS postavi spomenik pored Stefana Nemanje, to je najmanje sto bi mogli da urade za njega.

Zaebanticar

pre 5 godina

Ispratila te Gordana, na krilima Dva Galeba Bela, na neko bolje mesto gde te ceka Snezana. Sad za tobom ostaje Zal sto je Uvenuo Narcis Beli. Pocivaj u miru Legendo

Bratko

pre 5 godina

Čitam komentare pojedinaca,i ne mogu da verujem kakvi neljudi sve imaju pristup internetu.Shvatate li da je Srbija i Balkan ceo ostali bez KRALJA narodne muzike?Imajte barem trunku poštovanja neostvarene,zavidne i sitne duše.Čovek je u muzici bio Džordan,Novak Djoković,Ajrton Sena,Pele...jedan,jedini i neprevazidjeni gospodin Šaban Šaulić!

Darko BG

pre 5 godina

Saučešće porodici, naravno.

Uz jednu naznaku, nevezano za ovu nesreću: nikad, ali NIKAD, nemojte voziti ili sedati u auto u kom je vozač (makar i 'blago') pijan - vreme reakcije mu je usporeno, dramatično!

Nije ni čudo što je masa zemalja uvela jako niske dozvoljene procente alkohola. I treba. Samo se toga i treba pridržavati.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Nemojte ljudi takve stvari da pisete. Mozete voleti ili ne njegovu muziku ali je on bio jedan od nasih najboljih pevaca narodne muzike. Kamo srece da danas imamo vise takvih a ne ove autotune krestavce.
Saucesce porodici a njemu pokoj dusi. Postao je legenda za zivota.

Radasin

pre 5 godina

Neeee!!! Iskreno saučešće porodici,ode nam kralj narodne muzike uz čije pesme su generacije odrastale i koji je za svakog imao neku pesmu koja je budila prave emocije.Počivao u miru kralju narodne muzike!

m1k3

pre 5 godina

@Ranzo
Koji si ti ..., mislis za sebe da si inteligentan i elita, a u stvari smesan poput crtanog filma.
Saban je bio kralj kafanske muzike (uz Kvaku). Stavljati ga u istu recenicu sa Brenom i slicnim turbo-folk izvodjacima je idiotluk posebne vrste. Poceo je vise od 20 godina pre nje i slicnih. Covek je sedeci izvlacio tonove koje ti koje ti slusas, ako slusas bilo sta osim sopstvenog glasa, ne bi bili u stanju da otpevaju ni stojeci na stolici. Sve pesme je uzivo pevao iz istog tonaliteta kao na studijskim snimcima.
Volis neku drugu muziku, bravo, i ja, ali sam u stanju da prepoznam kvalitet i u necemu cega nisam fan.
I samo prosto podsecanje, Kada je Mark Knopfler rasformirao Dire Straits, rekao je - sad konacno mogu da sviram sta volim i u cemu uzivam, i poceo da svira country. I to pravu kantri muziku, country outlaws, sve sa sirocicima, alkoholicarima i napustenim srednjovecnim muskarcima u tekstovima. Kada su Mick Jagger-a pitali ko je najveci muzicar svih vremena, bez imalo razmisljanja je rekao Hank Williams.
Ali, mi smo takvi ljudi, a oni su negde tamo... daleko... Zato su oni tamo, a mi ovde...
Sabane pocivaj u miru, ti i Balonja sad mozete ponovo na uvce nesto da zasvirate, tvoj Sabac te nikada nece zaboraviti...

Marko

pre 5 godina

Au... O njegovom koncertu se priča već mesec dana i ljudi su toliko ovde bili radosni zbog toga da to nije normalno... Tuga....

Počivaj u miru.

daca

pre 5 godina

Mi nismo ni svesni sta smo izgubili. Kakav vokal,kakvu velicinu!Pojedine pesme ovog umetnika trebalo bi u citanke uvrstiti! Od danas je muzicka scena potpuno osakacena,otisao je covek koji je bio bez premca. Takav glas se vise nece roditi,a i kad bi se rodio,sta to vredi kad vise nema pesama poput dva galeba bela,poznao bih te medj hiljadu zena i da ne nabrajam mnoge druge. Pocivaj u miru legendo,nisi zasluzio ovakav kraj.

Pegone

pre 5 godina

RIP Legendo .Nisam volio narodnu muziku ali on je bio legenda.
Zivim i radim u Italiji,kod mene se zaposli jedan albanac .Sazna da sam iz ex Yu pa me zamoli da mu snimim cd sa Saulicevim pjesmama.

Vanja Petrović

pre 5 godina

...za Šabana Šaulića znam od kada znam za sebe. Nisam ljubitelj muzike koju je promovisao, ali neosporno je da imao urođeni harizmatički talenat. Bog ga je obdario glasom i nije štedeo. Na vest o njegovoj pogibiji sam se štrecnula kao da sam čula o smrti nekog komšije ili sugrađanina...Čudno, ali istinito...poginuo je jedan čovek koga milioni "poznaju" već decenijama, čovek znan i u Srbiji i van nje. Šta reći sada...? Ništa, tu je kraj...laka zemlja mu bila...

janbo

pre 5 godina

Kralj narodnjaka...Stvarno kad čovek pogleda niko nije imao toliko hitova i toliko teških pesama...Dva galeba bela! Danima te čekam, Lepi dani mog detinjstva, Bio sam pijanac, Odlaziš odalziš, Bio sam pijanac, Viđaš li mi staru ljubav...
Bukvalno do ujutro se moze nabrajati...

xzy

pre 5 godina

Šta je ovo, neka kolektivna mantra "nisam slušao njegovu muziku, ali.."? Ako zaista niste, žalosno je što vam je mladost (a možda i zrelost) prošla a da u kafanu kročili niste, da se na svadbama nijednom opili niste, da sa prijateljima niste proslavljali i da živeli ama baš nijednog jedinog dana niste.

Dusan K.

pre 5 godina

Mnogo je slicnih komentara ali ipak zelim i ja da se upisem u ovu elektronsku knjigu zalosti i ako nisam ljubitelj folka.
Saban Saulic i jos nekolicina imena su jedini umetnici narodne muzike u pravom smislu te reci i biti prvi u svom pravcu zasluzuje postovanje svakoga odnosno cele nacije. Saban zasluzuje Aleju velikana.
Slava mu, saucesce njegovoj porodici.

MNE

pre 5 godina

@Mira@
Evo Miro ja bih odmah potpisao da mu dignu spomenik u sred Crne Gore, i ne samo njemu, nego i Draganu Nikolicu, Ljubisi Samardzicu, Mileni Dravic, Radivoju Koracu, Kresimiru Cosicu, Branku Copicu, Desanki Maksimovic, Bati Stojkovicu, Ckalji, Pavlu Vujisicu...i za zivota jos Zdravku Colicu, Tozovcu, Bebeku, Miroslavu Ilicu.... i ostalima koji su sirili radost, uljepsavali zivot svima, uz koje su generacije odrasle i ostarile... nisu oni krivi sto su drugi sirili mrznju.
I onako se u svim republikama bivse SFRJ dizu i dizace se spomenici onima koji su krivi za smrt i ubistvo stotina hiljada ljudi, onih koji su unistavali ljudske zivota i sudbine, to ne smeta ni tebi ni tebi slicnima.

MinaDj

pre 5 godina

Ljudi, da li je moguc takav jadan i bedan osecaj u coveku da dodjes ovde da napises negativan komentar?!
Ko god da je na ovom svetu, cime god da se bavio, ako ga zale ljudi koji ga vole, otkud vam poriv i srce da po tome pljujete, ne smem drugacije ovde da se izrazavam! Kakvi ste to ljudi?????
Nisam ga poznavala licno, ali su mi njegov glas i svaka njegova pesma dusu dirali. I zao mi ga je! I boli me njegov odlazak!
Saucesce porodici.
Nek mu dusa pociva u miru!

Neko tamo

pre 5 godina

Kada sam svojevremeno otisao u inostranstvo da zivim i radim u trenucima kada bi pocela dusa da me boli redovno sam slusao njegovu pesmu Kako si majko, kako si oce. Slusao sam i plakao sam. Pocivaj u miru Šabane :(

mica2

pre 5 godina

Kažu vozio 180km na sat ovaj sto je udario u kola u kojima se nalazio Saban a ja se pitam koliko li je vozio onaj što je proleteo kroz naplatnu rampu? Po izgledu automobila 280km na sat

Miki

pre 5 godina

Saučešće porodici a pokojniku večni spokoj.
Slušao ili ne slušao tu vrstu muzike,ali svi smo čuli svoju majku,sestru ili oca kako uz radio pevuši njegove pesme,kako na svadbi nekod prijatelja ili rodaka pogodi njegova pesma,iz toga razloga ne možeš da mrziš njegove pesme.

cole

pre 5 godina

@miro...za umetnost NJEGOVOG pevanja, za pesme koje je samo ON mogao da otpeva...nema dovoljno hvalospeva. kamo srece da ih je na estradi bilo vise kao ON, sada ne bismo imali umisljenu decurliju koja misli da zna da peva. da, sviram dzez i bluz.. da, nemam nijednju njegovu pesmu u kompu, na cd-u, na ploci...ali da, divio bih se uvek kada bih ga cuo...toj melodicnosti u glasu, toj perfektnoj pevackoj dikciji, tom mocnom glasu koji je mogao otpevati tonove koje bi samo violina mogla da odsvira.
pocivaj u miru ti NAJVECI pevacu bivse i sadasnje nam zemlje...ne smem ni da pomislim kakav je dernek u nebeskoj kafani gde za stolom sede gaga nikolic, bata stojkovic, bata zivotinja, smoki, zoran radmilovic.. a pevate im toma zdravkovic i TI!
najiskrenije saucesce porodicama saulic i adzic.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

ne slusam narodnjake, ali sam tvoje 3-4 pesme napamet znao. kralj narodne muzike je nadimak koji niko nije nikada ni pokusao da ospori. ne znam kakav si covek privatno bio, ali sigurno je da je otisao jedan od najvecih umetnika. Saucesce porodici, pokoj mu dusi!

Stari Sabac

pre 5 godina

Bio sam mali ali se secam kada se pored mog prozora mladi Saban sa ekipom ( kako se to danas popularno kaze) vracao iz grada u sabacku malu..... i pevao.....
Niko ne zna koliko je velikana muzike iznedrio sabacki Kamenjak i ulica Avde Karabegovica. Saban je bio Kralj.

katarina

pre 5 godina

E Sabane...tako mi je zao. Da mi je rekao neko pre 15 godina da cu da zaplacem za Sabanom, mislila bih da je to vic. Narodnjake nikad nisam slusala, ali ko nije cuo onu "nisi me volela u ono vreme"?! Nek mu je vjevna slava

Lajavi krelac

pre 5 godina

Ne volim narodnjake, ali Toma Zdravković, Cune Gojković, Tozovac i Šaban su jedini što su vredeli u toj muzici. Ovo tursko-iransko zurle-arlaukanje koje se propagira danas nažalost ostaće bez poslednjeg pevača koji je kvalitetom bio kontra kiču koji preliva sa TV ekrana svih kanala, a pogotovo one ružičaste televizije.
Počivaj u miru Šabane.

suvi dnevni obrok

pre 5 godina

Šta je ovo, neka kolektivna mantra "nisam slušao njegovu muziku, ali.."? Ako zaista niste, žalosno je što vam je mladost (a možda i zrelost) prošla a da u kafanu kročili niste, da se na svadbama nijednom opili niste, da sa prijateljima niste proslavljali i da živeli ama baš nijednog jedinog dana niste.
(xzy, 17. februar 2019 20:34)

ma to je ova urbana samozvana elita, u petoj deceniji zivota i dalje pricaju kao da im je 17 godina, narodnjaci ne valjaju i tako 30-40 godina. kazes im pa dobro, prodje zivot imate li jos neku zivotnu mudrost osim te o narodnjacima, kao da to sto covek slusa ima veze s tim kakav je neko covek.

kao

pre 5 godina

@Zoki
Ajde Zoki, taj nagon koji te tera da nadjes krivca mimo stvarnog krivca pokusaj da suzbijes.
Taj Saban nije od juce pevac, vozio se on i u Jugu, Fici, Golfu dvojci i najskupljim limuzinama danasnjice.
Ne bi ga spasila ni limuzina od pijanog klinca koji se sa 200 na sat zakuca u njega.
Ti sada krivis menadzera, automobil, pricas o Juventusu... Juventus svoje igrace prevozi AUTOBUSOM od aerodroma do stadiona. Zato se ne pravi mnogo pametan.

Saša

pre 5 godina

Neki moji drugari koji ceo žovot pevaju (amaterski), horovi, bendovi, bilo je i u kafanama kada su raspoloženi (svi zaćute i slušaju ih pozitivno šokirani)... skroz drugi fazon ali mogu sve sa glasom i pesmom - ispred mene su se u priči brzo složili da mogu da "skinu" glas i fazon skoro svih i pri tome pomenuli jedino Šabana kao nekoga kome ne mogu uopšte ni da pridju u kopiranju glasa i celog vokalnog fazona. Rekli su da ga ne zovu džabe - kralj narodne muzike.

raja moravac

pre 5 godina

Neposrednost, komunikativnost i jednostavnost u verbalnom nastupu pored neponovljivog talenta, svrstavaju ga u vrh ljudi koji ce dugo ostati u pamcenju svih onih koji znaju da cene prave vrednosti.
Porodici duboko saucesce ali i sveta obaveza da se ponose svojim Sabanom.
Laka ti zemlja generacijo, trag tvog postojanja je neizbrisiv.

nem' preCednika

pre 5 godina

e nas Sapke, radi se po inostranstvu jer se bolje zaradjuje, a velica se vodja, nazalost ja cu te tako pamtiti, nego bez obzira na sve pocivaj u miru

Petar

pre 5 godina

Za ove neupucene sto kazau da je kralj narodne muzike, mozda je bio kralj ali novokomponovane a nikad nisam cuo da je i jednu narodnu pesmu otpevao. Toliko.

VUK

pre 5 godina

Proklete tezge..i automobili..Silvana , Davor C Jabuka, Toše Proeski, Darko Radovanović....sada Šaban. Ceo radni vek na točkovima..noću.. pred jutro kada svi spavaju ..na putu kući. Tuga.

Dragi Ivić

pre 5 godina

А водитељка ''Пинка'' јавља се испред његове куће речима ''Добар дан...''. Стварно имају стила.

markokrle

pre 5 godina

Najezio sam se kada sam saznao, skamenio se. Imao sam cast da sam te cuo dva puta uzivo, Sinana nisam stigao nazalost.. Odlaskom Sinana, rekao sam, sta je tu je, bio je bolestan covek, imamo jos Sabana od legendi. Ni jedno veselje nije moglo da se zamisli bez njegovih hitova, kada si tuzan, covek ti nadje zicu sa nekom pesmom, imao je osecaj za sve, pesme mu i najcvrsce ljude pogode. Nisi bio jedan od najvecih, bio si najveci! Vecna ti slava, pocivaj u miru, tvoje ce pesme ziveti kod mene dok sam ziv. Hvala ti

buva

pre 5 godina

Neka mu je laka zemlja, saučešće porodici. Šabana su poštovali svi, bez obzira da li su slušali narodnu muziku ili ne. Imao je još mnogo toga da da, ostaje žal. Večna slava.

skandi

pre 5 godina

Moje saučešće porodici Šaulić! Mnogo me je rastužila ova vest. Ostali smo bez legende narodne muzike, a ako nam je za utehu, ostavio nam je brojne pesme koje su prava umetnička dela, koje diraju u srce i čuvaju uspomenu na neka lepa vremena, kada je ljudska toplina ispunjavala dušu.
Počivaj u miru, dragi Šabane!

From_HR

pre 5 godina

Neka ti je laka zemlja.

Radovali smo se da ćemo uživati u tvojim hitovima na koncertu u Ljubljani za mjesec dana, ali nažalost nisi više među nama. RIP legendo :-(

Igor

pre 5 godina

Au kakva tragedija. Počivaj u miru kralju. U nemačkim vestima piše da je 'turbo folk' pevač. On je bio predstavnik prave narodne muzike i nikako ne sme da ide u isti koš sa tim tzv turbo folkom.

Danko

pre 5 godina

I jos sam bio nocas na njegov koncert, ovde kod mene u gradu bielefeld :(
barem sam ga jos jedam put slusao i video uzivo..neka mu je laka zemlja..

Mica

pre 5 godina

Istinska tuga, saucesce porodici. Izuzetan vokal sa velikom karijerom. Epiteti o "kralju srpske muzike" su ipak subjektivna stvar licnog muzickog ukusa. U svakom slucaju Saban Saulic nece biti zaboravljen kao sto nisu ni Toma Zdravkovic, Silvana Armenulic, Luis i mnogi drugi velikani domace muzicke scene bez obzira na muzicke zanrove kojima su se bavili. Ono sto vredi zauvek ostaje u secanju i postaje deo tradicije. Neka pociva u miru.

Nucky Thompson

pre 5 godina

Nemam pojma sta pjeva iako imam 44 godine, znam ko je naravno, ali je zalosno da bilo ko strada ovako i ostavi porodicu i brojne prijatelje iza sebe. Tuzno!

St3fan KG

pre 5 godina

Reci joj more da nju još volim,
za zlu je sudbu svoju ne krivim.
Ah, zar se tako sad ljubav deli,
ja da umirem a ona da živi....

Počivaj u miru kralju moj!

generacija59

pre 5 godina

Gledam u tuznu jesenju noc
s pokisle grane lisce opada,
u daljini cujem muziku neku
i pitam sebe gde li si sada...
Dodji da ostarimo zajedno, savršenstvo muzike , otpevao si ovo za sva vremena, pocivaj u miru legendo.

odenamkralj

pre 5 godina

Kada suze teku same onda znate da nema dalje.

Nebeski glas ode u Carstvo nebesko, a nama ostaje samo da se secamo stihova uz koje smo rasli, ziveli i starili:

"Pamtim još poljupce tvoje,
obraze hladne promrzle od studi.
Grejala si ruke ispod mog kaputa,
zagrljene često viđali nas ljudi."

Gde ja živim

pre 5 godina

Slabo se razumem u muziku i slabo slušam narodnjake, ali otišlo je veliko ime. Strašno je što je na ovakav način otišao. Kao i mnogi pevači i umetnici, mnogo je bio na putu i put ga je ubio. Neka vam je laka zemlja gospodine Šauliću i saučešće porodici.

Aleksa

pre 5 godina

odlagao sam odlazak na koncert, te ovo te ono, biće ga svake godine... :( jedan od većih propusta u mom životu je to što ovog čoveka nisam čuo kako peva uživo... neka ti je laka zemlja, kralju narodne muzike...

bob

pre 5 godina

Srbijo, zasto? pa i ovu zlatnu legendu da izgubimo.Mirno spavaj Sabane neka te Andjeli cuvaju.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Nena, 17. februar 2019 13:04) # Link komentara slazem se s tvojim komentarom jedino ne razumem ovo:"Srbijo,zasto?pa sta s tim ima srbija?!covek je poginuo u nemackoj!neka mu je vecna slava!

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Iako slušam rok jako sam nesrećan zbog ovoga. Ali nekako mnogo velikih tako završiše (Silvana, Tose...) tako da je verovatno negde bilo zapisano da cw se ovo desiti. Legenda ostaje. Pocivaj u miru legendo!

...

pre 5 godina

Ne slušam narodnjake uopšte, čak štaviše ne podnosim tu vrstu muzike, ali Šabanov glas i pesme veoma cenim. Kada sam pročitala vest kao da me je munja udarila. Sa suzama u očima izjavljujem saučešće svima koji su ga voleli. Neka počiva u miru!

klok krk

pre 5 godina

Veoma tuzna vest! Pokvarila mi raspolozenje, i izuzetno me potresla! Ziveces kroz svoje nebrojane hitove u kojima cemo uzivati, i u kojima ce uzivati mnoge buduce generacije!!

presheva

pre 5 godina

Auu pocivaj u miru legendo.. ja sam jedan radosan covek koji sam razumeo jezik. i razumeo sto ovaj covek dario nam lepe trenutke muzikom..osecam neku prazninu posle ove vesti bas mi zao.. saucesce porodici i mogu rec jugoslovenima svima

Oki

pre 5 godina

Nisam ga nikad slušao jer slabo slušam našu muziku, ali je tužno što ovakva legenda rano i iznenada odlazi...
Počivaj u miru legendo!

marko retyui

pre 5 godina

Изврстан певач, али не свиђа ми се што је последњих година био на пинку веома активан.. Почивајте у миру господине Шаулићу..

Max...

pre 5 godina

Umetnici kao što je bio Šaban prosto ne umiru! Oni se presele na drugo mesto, ali nastave da žive sa nama kroz njihove pesme. Hvala ti za sve one lepe trenutke, pesme i pozitivnu energiju koju si nam preneo tokom ovih decenija.
Neka ti je laka zemlja, majstore!

N

pre 5 godina

Posle tragične smrti velikog Tosea Proeskog nije me nesto toliko jako pogodilo. Ode i kralj Šaban Šaulić. Živećeš večno legendoooo!

mali radojica

pre 5 godina

Nije bilo svadbe,krstenja,ispracaja u armiju proslava pa i danasnjih zurki bez tvojih pesama.Pocivaj u miru legendo i znaj da cemo i dalje da te volimo i slusamo ali sada sa dozom sete i tuge jer tebe nema vise medju nama.Najvise sa voleo: Dodji da ostarimo zajedno,Danima te čekam, Gordana,Lepi dani mog detinjstva....eh tuge....

SV

pre 5 godina

Ja mislim najbolji pevac narodne muzike, delovao mi je i kao dobar covek, najdublje saucesce porodici. Ali, ne razumem zbog cega je bio u tako skromnom autu, sto je cini mi se, u ovom slucaju imalo presudan uticaj na ishod nesrece.

vld

pre 5 godina

Ziveces vecno kroz svoje pesme legendo i kralju narodne muzike! Takva emocija, tehnika, dinamika i boja glasa radja se jednom u hiljadu godina. Ostavio si narodima ovih prostora veliko bogatstvo u tvojim neprevazidjenim pesmama i hvala ti.

zvrndo

pre 5 godina

Podoh da jedem i ukljuci telefon, prisjede mi I jelo I danasnji dan,moje saucesce porodici a Kralju naklon do poda, pocivaj u miru!!Strahota

Dejan CZ

pre 5 godina

Jos jedna gromada ode sa ovoga sveta...estradni umetnici,glumci sa kojima je moja mladost moje detinjstvo bilo ispunjeno nestaje...stvara se neki novi svet sa drugacijim idealima....
Neka ti je laka zemlja kralju...tezak udarac.

stranger

pre 5 godina

“Moja je draga svaku noc sama, svaku noc sama, u suzama..., ne placi duso ja cu ti doci, ja cu ti doci, ja cu ti doci do ponoci...”

:(

aki

pre 5 godina

Ko ne voli kafanu ne voli ni ljude...kralju počivaj u miru...
(gremlin, 17. februar 2019 12:39)

Malo glup komentar na ovakvu vest.
Evo da i ja koji - prema gore navedenom komentatoru - ne volim ljude, iskazem najvece zaljenje na ovu vest. Jos jedna zrtva pijanog vozaca. I to nasa, u drugoj zemlji...Kad se namesti. Koliko god ne bio fan te muzike, bio je jedan od najboljih u tome sto je radio. Slava mu.

KnightSnake

pre 5 godina

Nažalost što ti je život na taj način skraćen. Pocivaj u miru. Saučešće porodici i prijateljima. "Pa dušmani mogu samo da te kunu".

Stefan

pre 5 godina

Tuga... Čovek se vraćao sa tezge, zaradio pare, išao na aerodrom da se vrati kući i svojoj porodici i pogine. Strašno kako život ne bira. Jednog trena si tu, sledećeg te više nema.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Strašno!!! Veoma sam potresen ovom teškom saobraćajnom nesrećom koja se danas dogodila a u kojoj je kralj narodne muzike, veliki čovek i veliki umetnik Šaban Šaulić tragično izgubio život!!! TUGA!!!!! Slava mu i veeeeeeeeliko HVALA na svim MEGAHITOVIMA koje nam je podario i koje je jedino on umeo da otpeva vrhunski!

NIKADA te nećemo zaboraviti gospodine Šabane Šauliću veliki čoveče i veliki umetniče! Počivaj u miru i neka te Gospod Bog čuva na nebesima! Živećeš u nama VEČNO!

rs.samo

pre 5 godina

Ode legenda u legendu..hvala za sve pjesme sto si nam ostavio..uz njih sam rastao..prvu ljubav upoznao..uz njih sam tugovao..uz njih sam se i veselio ..za sve prilike i za sva vremena ..!!!
Bog da ti dusi oprosti i da te primi u carstvo svoje..

Marina

pre 5 godina

Jedan od nasih najpoznatijih, koji je ceo zivot ljudima ulepsavao zivot svojom pesmom, otisao je zbog bahatosti jedne pijane budale... Nepravda i pred bogom i pred ljudima.

Kimy

pre 5 godina

Pokoj mu dusi i neka mu je laka zemlja. Kakva strasna vest, toliko dela iza sebe, bio je ostvaren covek u svakom smislu. Tvoj prerani odlazak je nenadkonadiv. Saucesce porodici?. RIP LEGENDO.

Svetski putnik

pre 5 godina

Meni nije jasno ko lupa minuse na ove komentare, izgleda da je botovima svest potpuno pomracena pa ne znaju vise ni sta komentarisu vec samo da budu kontra normalnim ljudima.

mr no

pre 5 godina

"...utjehu, dajte mi utjehu..." nisam ljubitelj narodnih pesama, ali postovala nekih pevaca jesam... Saban je jedan od tih retkih... i mnogo mnogo mi je zao... putuj kralju..

Uvenuce narcis beli

pre 5 godina

Sa namerom dodjoh u veliki grad.......

Dosao je i osvojio srca mnogih. Mozda ne svih, ali kako odmicu godine tako je i Saban bio svaki dan bolji i bolji, kao dobro vino......
Nisam nikada bio veliki ljubitelj narodne muzike ali ponekad, daleko od Beograda i domovine pustimo poneku za svoju dusu i zadnjih godina Saban je bio prvi na listi. I ostace......
Mislim da je bio dobar covek i pravi gospodin. Slava mu!

Uz veliki sok i tugu, Vas postovalac iz Perta, Australija

Som Tojer

pre 5 godina

Neka ti je večna slava i hvala za sve lepe pesme... Ni jedna vesela noć u kafani nije mi prošla bez tebe... A i ni jedno tugovanje...

ajavasil

pre 5 godina

Da li ste primetili da nemačke novine NISU OBJAVILE IDENTITET ŽRTAVA u nesreći! za razliku od srpski državnih novina informera, kurira, alo, pinka, i ostalog blata koji objavljuju da li su žrtve bolovale od raka pluća ili jetre ili su stradali jer su prethodno kresali neku pevačicu ili drolju sa pinka... iz njihovog sveta!!!
"Nemački mediji su objavili snimak mesta na kom se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradao legendarni pevač.
Dodaje se da su dva vozila sletela sa puta i udarila u bankinu, a inicijalni izveštaji su glasili da su tri osobe iz vozila Seat Ibica povređene.
Dalje je navedeno da je suvozač iz tog vozila podlegao povredama u bolnici.
U okviru istrage, dodaje se, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač automobila tipa Mazda 6, koje je učestvovalo u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju, kao i da nije imao vozačku dozvolu."
SRAMI SE SRBIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Khaz Whiteclaw

pre 5 godina

Evo prosao citav dan, ja po stoti put ulazim u vijest. Ne mogu da vjerujem. Sabana nisam puno slusao u zivotu, ali sam, blago receno, u soku.

Uroš

pre 5 godina

Šta ćemo sad Soroševi sendvičari, preplaćeni NVO činovnici što zadušno pišete hejterske komentare tipa "odo ja odavde"? Poginuo čovek u Nemačkoj, ja sam mislio da se to dešava samo još u zatucanom Servisiranje.

Sasa

pre 5 godina

Bio i ostao upamcen kao najbolji pevac, ali covek treba da se zapita koliko su dobri pevaci tako isto nastradali, Luis, Tose, Boza.
Dal sudbina ili....?????

Mira

pre 5 godina

Citajuci komentare potpuno je jasno sto smo ovde gde jesmo. Zao mi je coveka sto je ovako zavrsio ali ovoliki hvalospevi...ne razumem. Ocekujem da mu SNS postavi spomenik pored Stefana Nemanje, to je najmanje sto bi mogli da urade za njega.

Ranzo

pre 5 godina

O mrtvima sve najbolje... Ipak!

On je, kao i sve slicne muzicke pojave koje su nastale u njegovo vrijeme, a posledicno i posle njega, znacajno doprinio kulturnom srozavanju ovog drustva, najvise plasirajuci i podsticuci plahovitost, narcisoidnost, samosazaljavanje, nostalgicnost, kao normalne emotivne pojave cije ispoljavanje uz pijanstvo je normalan, sta vise prihvatljiv drustveni cin. Cak i ako se ogranicimo samo na muziku i intepretaciju, negove pjesme, izuzev par pretugaljivih rasplakivanja koja imaju pristoju progresiju akorda, NISU veliki ni u kom smislu, ili mozda jesu samo ako ih poredimo sa najvecim legendama srpskog kvazielitizma (Brena, Sinan, sve samo ne Zdravkovic, pa i Ilic). PS. Let 3 se samo dobro zezao.

Petar

pre 5 godina

Za ove neupucene sto kazau da je kralj narodne muzike, mozda je bio kralj ali novokomponovane a nikad nisam cuo da je i jednu narodnu pesmu otpevao. Toliko.

Pavle

pre 5 godina

Da mi je da vidim te face koje dolaze na ovakve vesti da lupaju minuseve na saucesca. Sve vam naopako u zivotu islo ako je moguce i gore od trenutnog, ljudske nule frustrirane. Lecite se. Pocivaj u miru legendo!!

xzy

pre 5 godina

Šta je ovo, neka kolektivna mantra "nisam slušao njegovu muziku, ali.."? Ako zaista niste, žalosno je što vam je mladost (a možda i zrelost) prošla a da u kafanu kročili niste, da se na svadbama nijednom opili niste, da sa prijateljima niste proslavljali i da živeli ama baš nijednog jedinog dana niste.

nem' preCednika

pre 5 godina

e nas Sapke, radi se po inostranstvu jer se bolje zaradjuje, a velica se vodja, nazalost ja cu te tako pamtiti, nego bez obzira na sve pocivaj u miru

suvi dnevni obrok

pre 5 godina

Šta je ovo, neka kolektivna mantra "nisam slušao njegovu muziku, ali.."? Ako zaista niste, žalosno je što vam je mladost (a možda i zrelost) prošla a da u kafanu kročili niste, da se na svadbama nijednom opili niste, da sa prijateljima niste proslavljali i da živeli ama baš nijednog jedinog dana niste.
(xzy, 17. februar 2019 20:34)

ma to je ova urbana samozvana elita, u petoj deceniji zivota i dalje pricaju kao da im je 17 godina, narodnjaci ne valjaju i tako 30-40 godina. kazes im pa dobro, prodje zivot imate li jos neku zivotnu mudrost osim te o narodnjacima, kao da to sto covek slusa ima veze s tim kakav je neko covek.

Zoki

pre 5 godina

Kralj😢😢😢 Saucesce porodici😢😢😢
Nadam se da ce iz ovoga njegove kolege a pre svega nazovi menadzeri izvuci pouku. Pitanje koje se logicno namece je sta ce covek koji ima milione u Seat Ibizi na autobahnu?
Pa iznajmljivanje limuzine da ga vozi na aerodrom bi kostalo manje od jedan posto novca koji je dobio za nastup, a sansa za prezivljavanje u ovakvom udesu bi svakako bila mnogostruko veca. Pa da li je njegov menadzer bio svestan u kakvom je on riziku kad mu je organizovao nastup? Pa mogao je Sabanovog zeta Baticu Mirkovica da pita da li se igracimaa Juventusa u koje su ulozeni milioni organizuje prevoz Puntom po autoputevima u Italiji... Neverovatno...

Zaebanticar

pre 5 godina

Ispratila te Gordana, na krilima Dva Galeba Bela, na neko bolje mesto gde te ceka Snezana. Sad za tobom ostaje Zal sto je Uvenuo Narcis Beli. Pocivaj u miru Legendo

Kanidja PG

pre 5 godina

Otisao je najveci pjevac narodne muzike svih vremena sa ubedljivo najvise hitova.U ravni sa Tomom Zdravkovicem I to ovako tragicno.
Bio je legenda za zivota,takav dobar covjek i neponovljiv glas.
Pocivaj u miru,tuzan dan generacije su odrasle uz njegovi muziku.
Saucesce porodici.

SimkE85

pre 5 godina

Ljudi, mi ovde ne pričamo o narodnjacima, o roku, popu ili hip hopu..
Ovde je reč o jednoj ogromnoj Legendi, koja je iza sebe ostavila skoro nedostižno u svojo branši; slušali vi to ili ne, koga zabole?
Na ovakav šokantan način da ode jedan ovako veliki umetnik!
Zadužio nas je, jeste, možda ne vas, ''posebne'' koji slušaju newage njesra ili šta već; ali sigurno negog u vašoj porodici koji ga je poštovao i slušao, voleo i uživao u svakoj noti i svakom stihu koji je pevao na vrhunskom nivou.
Makar iz tih razloga odajte poštovanje i saučešće, a ako i to ne umete, jer ste toliko puni sebe da nema mesta saosećanju, onda ne morate ni da pišete komentar; niko vam ne brani, idite slušajte vaš rok, pop, hop, i td...

Nucky Thompson

pre 5 godina

Nemam pojma sta pjeva iako imam 44 godine, znam ko je naravno, ali je zalosno da bilo ko strada ovako i ostavi porodicu i brojne prijatelje iza sebe. Tuzno!

m1k3

pre 5 godina

@Ranzo
Koji si ti ..., mislis za sebe da si inteligentan i elita, a u stvari smesan poput crtanog filma.
Saban je bio kralj kafanske muzike (uz Kvaku). Stavljati ga u istu recenicu sa Brenom i slicnim turbo-folk izvodjacima je idiotluk posebne vrste. Poceo je vise od 20 godina pre nje i slicnih. Covek je sedeci izvlacio tonove koje ti koje ti slusas, ako slusas bilo sta osim sopstvenog glasa, ne bi bili u stanju da otpevaju ni stojeci na stolici. Sve pesme je uzivo pevao iz istog tonaliteta kao na studijskim snimcima.
Volis neku drugu muziku, bravo, i ja, ali sam u stanju da prepoznam kvalitet i u necemu cega nisam fan.
I samo prosto podsecanje, Kada je Mark Knopfler rasformirao Dire Straits, rekao je - sad konacno mogu da sviram sta volim i u cemu uzivam, i poceo da svira country. I to pravu kantri muziku, country outlaws, sve sa sirocicima, alkoholicarima i napustenim srednjovecnim muskarcima u tekstovima. Kada su Mick Jagger-a pitali ko je najveci muzicar svih vremena, bez imalo razmisljanja je rekao Hank Williams.
Ali, mi smo takvi ljudi, a oni su negde tamo... daleko... Zato su oni tamo, a mi ovde...
Sabane pocivaj u miru, ti i Balonja sad mozete ponovo na uvce nesto da zasvirate, tvoj Sabac te nikada nece zaboraviti...

daca

pre 5 godina

Mi nismo ni svesni sta smo izgubili. Kakav vokal,kakvu velicinu!Pojedine pesme ovog umetnika trebalo bi u citanke uvrstiti! Od danas je muzicka scena potpuno osakacena,otisao je covek koji je bio bez premca. Takav glas se vise nece roditi,a i kad bi se rodio,sta to vredi kad vise nema pesama poput dva galeba bela,poznao bih te medj hiljadu zena i da ne nabrajam mnoge druge. Pocivaj u miru legendo,nisi zasluzio ovakav kraj.

kao

pre 5 godina

@Mira
Miro, a zasto mislis da ima nesto lose u tome sto ljudi odaju pocast legedni domace muzike?
I sta ti to znaci, da smo zbog toga tu gde jesmo?
Miro, Elton Dzon je od britanske kraljice dobio titulu “Ser”, isto kao npr. i Aleks Ferguson (fudbalski trener)... nisu oni jedini naravno. Americki predsednik dodelio je orden Majklu Dozrdanu i brojnim americkim pevacima, sportistima, glumcima. U Filadelfiji se nalazi SPOMENIK ROKIJU, liku iz filma Roki. Dakle, spomenik fiktivnom liku. Da li su oni tu gde jesu, na vrhu, zbog toga?
Zasto je Saban Saulic kao “kralj” narodne muzike, manje zasluzio pocasti od Eltona Dzona, Madone, Mika Dzegera, Tine Tarner ili recimo Elvisa Prislija? Majkla Dzeksona da ne spominjem!
Nije se drogirao, nije promovisao drogu, nije pravio skandale, nije silovao decu, covek je pevao i to bolje od svih.
Da je kojim slucajem bio Amerikanac ili Englez, bio bi svetski poznat i ti bi sada obde pisala “rip” i cmizdrila kako je otisla svetska mega zvezda, kao sto su recimo mnogi plakali kada je od predoziranja umro Majkle Dzekson, covek bezbroj puta optuzivan za seksualno zlostavljanje dece. Ovako, smeta ti nesto.

Bane

pre 5 godina

Ode u kafanu kod besmrtnih. Meni je najdraza pesma Kad svetlana vino toci... kao i Plave kose prave kafanske i ako su tvoja prica bas pogadjaju u srce.

Bratko

pre 5 godina

Čitam komentare pojedinaca,i ne mogu da verujem kakvi neljudi sve imaju pristup internetu.Shvatate li da je Srbija i Balkan ceo ostali bez KRALJA narodne muzike?Imajte barem trunku poštovanja neostvarene,zavidne i sitne duše.Čovek je u muzici bio Džordan,Novak Djoković,Ajrton Sena,Pele...jedan,jedini i neprevazidjeni gospodin Šaban Šaulić!

Grobar-España

pre 5 godina

Nikada nisam bio neki ljubitelj narodnjaka, ali ce "Pozno Bih Te Medj Hiljadu Zena" ostati himna jedne generacije momaka sa Dusanovca, i dan danas kada se sastanemo i resimo da odemo u kafanu, narucimo tu pesmu i vrate se se uspomene koje nas vezu i koje su nas ucinile nerazdvojnima do smrti, bez obzira na to koliko retko se vidimo. Sabane,legendo, pocivaj u miru i hvala ti za himnu jende generacije uz cije zvuke ozive stare uspomene i bude se najdublja osecanja.

Никола87

pre 5 godina

Нека му је слава, и хвала му за величанствену музику! Није то била "кафанска" музика, иако је између осталог и опијање чинила лепшим и испуњенијим. Неправедно је и малограђански свести Шабанове песме на то. То су биле песме младости, пркоса усред кризе, вечите осаме, сете... - лепших времена. Чудесно уметничко наслеђе које је колико-толико искупило '90-те од њихових општих страхота и учинило да за њима осећамо нежни жал. Велики уметник, и шокантан епилог!

Nikola MM

pre 5 godina

Užasna je tuga da velikan narodne muzike zavrsi ovako. :(

Na stranu ono sto svi znamo, da je pevac najlepseg glasa, ali je bio izuzetan gospodin, pristojan i kulturan covek.

uf...

and justice for all

pre 5 godina

Pokoj mu duši. Ne slušam narodnu muziku, ali sam siguran da je preminuo najbolji pevač u istoriji folka. Dva galeba bela je bila omiljena pesma mog oca. Sada je pevaju zajedno.

ime

pre 5 godina

Hej živote umoran sam,
a smrti se bojim.
Jedva druže, jedva druže,
na nogama stojim.

♬ ♪ ♬

Ja star nisam da bih reko
svom životu zdravo.
Toj sam ženi, toj sam ženi,
svoju mladost dao.

Dalibor

pre 5 godina

Koliko sam samo puta sedeo u samoći, lutao u mislima kroz život i one najiskrenije emocije, borio se sa suzama da ne krenu i slušao tebe kako s namerom dođe u veliki grad...
Hvala ti na svim velikim pesmama i počivaj u miru.

Radasin

pre 5 godina

Neeee!!! Iskreno saučešće porodici,ode nam kralj narodne muzike uz čije pesme su generacije odrastale i koji je za svakog imao neku pesmu koja je budila prave emocije.Počivao u miru kralju narodne muzike!

Emotivna

pre 5 godina

Pre par godina propao mi je brak, iako sam se svim silama trudila da ostanemo zajedno, volela sam nečoveka. Tog dana, razvod braka na sudu. Odem posle toga kupim flašu pića, sačekam veče i opijem se kod kuće kao majka slušajući Šabanove pesme, piće i Šabanova muzika bili su mi lek na ranu iako mi nije običaj da pijem.
Počivaj u miru Šabane kralju!

Uroš

pre 5 godina

Šta ćemo sad Soroševi sendvičari, preplaćeni NVO činovnici što zadušno pišete hejterske komentare tipa "odo ja odavde"? Poginuo čovek u Nemačkoj, ja sam mislio da se to dešava samo još u zatucanom Servisiranje.

Darko BG

pre 5 godina

Saučešće porodici, naravno.

Uz jednu naznaku, nevezano za ovu nesreću: nikad, ali NIKAD, nemojte voziti ili sedati u auto u kom je vozač (makar i 'blago') pijan - vreme reakcije mu je usporeno, dramatično!

Nije ni čudo što je masa zemalja uvela jako niske dozvoljene procente alkohola. I treba. Samo se toga i treba pridržavati.

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Auuu sad sam se sokirao, ne slusam inace taj tip muzike , ali priznajem da je Saban Saulic bio ikona narodne muzike. Kakva steta za muzicki svet. Moje saucesce porodici.

janbo

pre 5 godina

Kralj narodnjaka...Stvarno kad čovek pogleda niko nije imao toliko hitova i toliko teških pesama...Dva galeba bela! Danima te čekam, Lepi dani mog detinjstva, Bio sam pijanac, Odlaziš odalziš, Bio sam pijanac, Viđaš li mi staru ljubav...
Bukvalno do ujutro se moze nabrajati...

trisprata

pre 5 godina

Mozemo da slusamo ili ne vrstu muzike koji je Saban pevao, ali moramo priznati da je ovaj covek ostavio veliki trag u nasoj narodnoj muzici! Pocivaj u miru, covece sa izuzetnim glasom!

raja moravac

pre 5 godina

Neposrednost, komunikativnost i jednostavnost u verbalnom nastupu pored neponovljivog talenta, svrstavaju ga u vrh ljudi koji ce dugo ostati u pamcenju svih onih koji znaju da cene prave vrednosti.
Porodici duboko saucesce ali i sveta obaveza da se ponose svojim Sabanom.
Laka ti zemlja generacijo, trag tvog postojanja je neizbrisiv.

Miki

pre 5 godina

Saučešće porodici a pokojniku večni spokoj.
Slušao ili ne slušao tu vrstu muzike,ali svi smo čuli svoju majku,sestru ili oca kako uz radio pevuši njegove pesme,kako na svadbi nekod prijatelja ili rodaka pogodi njegova pesma,iz toga razloga ne možeš da mrziš njegove pesme.

Lajavi krelac

pre 5 godina

Ne volim narodnjake, ali Toma Zdravković, Cune Gojković, Tozovac i Šaban su jedini što su vredeli u toj muzici. Ovo tursko-iransko zurle-arlaukanje koje se propagira danas nažalost ostaće bez poslednjeg pevača koji je kvalitetom bio kontra kiču koji preliva sa TV ekrana svih kanala, a pogotovo one ružičaste televizije.
Počivaj u miru Šabane.

MinaDj

pre 5 godina

Ljudi, da li je moguc takav jadan i bedan osecaj u coveku da dodjes ovde da napises negativan komentar?!
Ko god da je na ovom svetu, cime god da se bavio, ako ga zale ljudi koji ga vole, otkud vam poriv i srce da po tome pljujete, ne smem drugacije ovde da se izrazavam! Kakvi ste to ljudi?????
Nisam ga poznavala licno, ali su mi njegov glas i svaka njegova pesma dusu dirali. I zao mi ga je! I boli me njegov odlazak!
Saucesce porodici.
Nek mu dusa pociva u miru!

mica2

pre 5 godina

Kažu vozio 180km na sat ovaj sto je udario u kola u kojima se nalazio Saban a ja se pitam koliko li je vozio onaj što je proleteo kroz naplatnu rampu? Po izgledu automobila 280km na sat

Marko

pre 5 godina

Au... O njegovom koncertu se priča već mesec dana i ljudi su toliko ovde bili radosni zbog toga da to nije normalno... Tuga....

Počivaj u miru.

buva

pre 5 godina

Neka mu je laka zemlja, saučešće porodici. Šabana su poštovali svi, bez obzira da li su slušali narodnu muziku ili ne. Imao je još mnogo toga da da, ostaje žal. Večna slava.

Saša

pre 5 godina

Neki moji drugari koji ceo žovot pevaju (amaterski), horovi, bendovi, bilo je i u kafanama kada su raspoloženi (svi zaćute i slušaju ih pozitivno šokirani)... skroz drugi fazon ali mogu sve sa glasom i pesmom - ispred mene su se u priči brzo složili da mogu da "skinu" glas i fazon skoro svih i pri tome pomenuli jedino Šabana kao nekoga kome ne mogu uopšte ni da pridju u kopiranju glasa i celog vokalnog fazona. Rekli su da ga ne zovu džabe - kralj narodne muzike.

...

pre 5 godina

Ne slušam narodnjake uopšte, čak štaviše ne podnosim tu vrstu muzike, ali Šabanov glas i pesme veoma cenim. Kada sam pročitala vest kao da me je munja udarila. Sa suzama u očima izjavljujem saučešće svima koji su ga voleli. Neka počiva u miru!

katarina

pre 5 godina

E Sabane...tako mi je zao. Da mi je rekao neko pre 15 godina da cu da zaplacem za Sabanom, mislila bih da je to vic. Narodnjake nikad nisam slusala, ali ko nije cuo onu "nisi me volela u ono vreme"?! Nek mu je vjevna slava

VUK

pre 5 godina

Proklete tezge..i automobili..Silvana , Davor C Jabuka, Toše Proeski, Darko Radovanović....sada Šaban. Ceo radni vek na točkovima..noću.. pred jutro kada svi spavaju ..na putu kući. Tuga.

odenamkralj

pre 5 godina

Kada suze teku same onda znate da nema dalje.

Nebeski glas ode u Carstvo nebesko, a nama ostaje samo da se secamo stihova uz koje smo rasli, ziveli i starili:

"Pamtim još poljupce tvoje,
obraze hladne promrzle od studi.
Grejala si ruke ispod mog kaputa,
zagrljene često viđali nas ljudi."

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

ne slusam narodnjake, ali sam tvoje 3-4 pesme napamet znao. kralj narodne muzike je nadimak koji niko nije nikada ni pokusao da ospori. ne znam kakav si covek privatno bio, ali sigurno je da je otisao jedan od najvecih umetnika. Saucesce porodici, pokoj mu dusi!

Vanja Petrović

pre 5 godina

...za Šabana Šaulića znam od kada znam za sebe. Nisam ljubitelj muzike koju je promovisao, ali neosporno je da imao urođeni harizmatički talenat. Bog ga je obdario glasom i nije štedeo. Na vest o njegovoj pogibiji sam se štrecnula kao da sam čula o smrti nekog komšije ili sugrađanina...Čudno, ali istinito...poginuo je jedan čovek koga milioni "poznaju" već decenijama, čovek znan i u Srbiji i van nje. Šta reći sada...? Ništa, tu je kraj...laka zemlja mu bila...

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Nemojte ljudi takve stvari da pisete. Mozete voleti ili ne njegovu muziku ali je on bio jedan od nasih najboljih pevaca narodne muzike. Kamo srece da danas imamo vise takvih a ne ove autotune krestavce.
Saucesce porodici a njemu pokoj dusi. Postao je legenda za zivota.

kao

pre 5 godina

@Zoki
Ajde Zoki, taj nagon koji te tera da nadjes krivca mimo stvarnog krivca pokusaj da suzbijes.
Taj Saban nije od juce pevac, vozio se on i u Jugu, Fici, Golfu dvojci i najskupljim limuzinama danasnjice.
Ne bi ga spasila ni limuzina od pijanog klinca koji se sa 200 na sat zakuca u njega.
Ti sada krivis menadzera, automobil, pricas o Juventusu... Juventus svoje igrace prevozi AUTOBUSOM od aerodroma do stadiona. Zato se ne pravi mnogo pametan.

MNE

pre 5 godina

@Mira@
Evo Miro ja bih odmah potpisao da mu dignu spomenik u sred Crne Gore, i ne samo njemu, nego i Draganu Nikolicu, Ljubisi Samardzicu, Mileni Dravic, Radivoju Koracu, Kresimiru Cosicu, Branku Copicu, Desanki Maksimovic, Bati Stojkovicu, Ckalji, Pavlu Vujisicu...i za zivota jos Zdravku Colicu, Tozovcu, Bebeku, Miroslavu Ilicu.... i ostalima koji su sirili radost, uljepsavali zivot svima, uz koje su generacije odrasle i ostarile... nisu oni krivi sto su drugi sirili mrznju.
I onako se u svim republikama bivse SFRJ dizu i dizace se spomenici onima koji su krivi za smrt i ubistvo stotina hiljada ljudi, onih koji su unistavali ljudske zivota i sudbine, to ne smeta ni tebi ni tebi slicnima.

Dusan K.

pre 5 godina

Mnogo je slicnih komentara ali ipak zelim i ja da se upisem u ovu elektronsku knjigu zalosti i ako nisam ljubitelj folka.
Saban Saulic i jos nekolicina imena su jedini umetnici narodne muzike u pravom smislu te reci i biti prvi u svom pravcu zasluzuje postovanje svakoga odnosno cele nacije. Saban zasluzuje Aleju velikana.
Slava mu, saucesce njegovoj porodici.

markokrle

pre 5 godina

Najezio sam se kada sam saznao, skamenio se. Imao sam cast da sam te cuo dva puta uzivo, Sinana nisam stigao nazalost.. Odlaskom Sinana, rekao sam, sta je tu je, bio je bolestan covek, imamo jos Sabana od legendi. Ni jedno veselje nije moglo da se zamisli bez njegovih hitova, kada si tuzan, covek ti nadje zicu sa nekom pesmom, imao je osecaj za sve, pesme mu i najcvrsce ljude pogode. Nisi bio jedan od najvecih, bio si najveci! Vecna ti slava, pocivaj u miru, tvoje ce pesme ziveti kod mene dok sam ziv. Hvala ti

Igor

pre 5 godina

Au kakva tragedija. Počivaj u miru kralju. U nemačkim vestima piše da je 'turbo folk' pevač. On je bio predstavnik prave narodne muzike i nikako ne sme da ide u isti koš sa tim tzv turbo folkom.

SV

pre 5 godina

Ja mislim najbolji pevac narodne muzike, delovao mi je i kao dobar covek, najdublje saucesce porodici. Ali, ne razumem zbog cega je bio u tako skromnom autu, sto je cini mi se, u ovom slucaju imalo presudan uticaj na ishod nesrece.

Dragi Ivić

pre 5 godina

А водитељка ''Пинка'' јавља се испред његове куће речима ''Добар дан...''. Стварно имају стила.

marko retyui

pre 5 godina

Изврстан певач, али не свиђа ми се што је последњих година био на пинку веома активан.. Почивајте у миру господине Шаулићу..

mali radojica

pre 5 godina

Nije bilo svadbe,krstenja,ispracaja u armiju proslava pa i danasnjih zurki bez tvojih pesama.Pocivaj u miru legendo i znaj da cemo i dalje da te volimo i slusamo ali sada sa dozom sete i tuge jer tebe nema vise medju nama.Najvise sa voleo: Dodji da ostarimo zajedno,Danima te čekam, Gordana,Lepi dani mog detinjstva....eh tuge....

polupripitomljeni texasanin

pre 5 godina

Iako slušam rok jako sam nesrećan zbog ovoga. Ali nekako mnogo velikih tako završiše (Silvana, Tose...) tako da je verovatno negde bilo zapisano da cw se ovo desiti. Legenda ostaje. Pocivaj u miru legendo!

Neko tamo

pre 5 godina

Kada sam svojevremeno otisao u inostranstvo da zivim i radim u trenucima kada bi pocela dusa da me boli redovno sam slusao njegovu pesmu Kako si majko, kako si oce. Slusao sam i plakao sam. Pocivaj u miru Šabane :(

Oki

pre 5 godina

Nisam ga nikad slušao jer slabo slušam našu muziku, ali je tužno što ovakva legenda rano i iznenada odlazi...
Počivaj u miru legendo!

From_HR

pre 5 godina

Neka ti je laka zemlja.

Radovali smo se da ćemo uživati u tvojim hitovima na koncertu u Ljubljani za mjesec dana, ali nažalost nisi više među nama. RIP legendo :-(

klok krk

pre 5 godina

Veoma tuzna vest! Pokvarila mi raspolozenje, i izuzetno me potresla! Ziveces kroz svoje nebrojane hitove u kojima cemo uzivati, i u kojima ce uzivati mnoge buduce generacije!!

Pegone

pre 5 godina

RIP Legendo .Nisam volio narodnu muziku ali on je bio legenda.
Zivim i radim u Italiji,kod mene se zaposli jedan albanac .Sazna da sam iz ex Yu pa me zamoli da mu snimim cd sa Saulicevim pjesmama.

Kratak susret

pre 5 godina

Nisam slušala muziku Sabana Saulica.Imala sam priliku da ga upoznam, na erodromu u Beču, pre par godina.Jednostavan, sa kacketom na glavi, meni u jednoj ruci beba, u drugoj mali prtljag, umorna tek stigla u Evropu iz Kanade, čekamo let za Beograd.
Saban mi je pomogao kod ukrcavanja u avion, i na aerodromu u Beogradu. Ostalo je secanje, na jednostavnog, dobrog coveka, a to je na kraju, najvažnije.
Porodici iskreno Saucesce, veliki gubitak.Sabanu, vecni mir.

KnightSnake

pre 5 godina

Nažalost što ti je život na taj način skraćen. Pocivaj u miru. Saučešće porodici i prijateljima. "Pa dušmani mogu samo da te kunu".

Stari Sabac

pre 5 godina

Bio sam mali ali se secam kada se pored mog prozora mladi Saban sa ekipom ( kako se to danas popularno kaze) vracao iz grada u sabacku malu..... i pevao.....
Niko ne zna koliko je velikana muzike iznedrio sabacki Kamenjak i ulica Avde Karabegovica. Saban je bio Kralj.

cole

pre 5 godina

@miro...za umetnost NJEGOVOG pevanja, za pesme koje je samo ON mogao da otpeva...nema dovoljno hvalospeva. kamo srece da ih je na estradi bilo vise kao ON, sada ne bismo imali umisljenu decurliju koja misli da zna da peva. da, sviram dzez i bluz.. da, nemam nijednju njegovu pesmu u kompu, na cd-u, na ploci...ali da, divio bih se uvek kada bih ga cuo...toj melodicnosti u glasu, toj perfektnoj pevackoj dikciji, tom mocnom glasu koji je mogao otpevati tonove koje bi samo violina mogla da odsvira.
pocivaj u miru ti NAJVECI pevacu bivse i sadasnje nam zemlje...ne smem ni da pomislim kakav je dernek u nebeskoj kafani gde za stolom sede gaga nikolic, bata stojkovic, bata zivotinja, smoki, zoran radmilovic.. a pevate im toma zdravkovic i TI!
najiskrenije saucesce porodicama saulic i adzic.

skandi

pre 5 godina

Moje saučešće porodici Šaulić! Mnogo me je rastužila ova vest. Ostali smo bez legende narodne muzike, a ako nam je za utehu, ostavio nam je brojne pesme koje su prava umetnička dela, koje diraju u srce i čuvaju uspomenu na neka lepa vremena, kada je ljudska toplina ispunjavala dušu.
Počivaj u miru, dragi Šabane!

Svetski putnik

pre 5 godina

Meni nije jasno ko lupa minuse na ove komentare, izgleda da je botovima svest potpuno pomracena pa ne znaju vise ni sta komentarisu vec samo da budu kontra normalnim ljudima.

Dejan CZ

pre 5 godina

Jos jedna gromada ode sa ovoga sveta...estradni umetnici,glumci sa kojima je moja mladost moje detinjstvo bilo ispunjeno nestaje...stvara se neki novi svet sa drugacijim idealima....
Neka ti je laka zemlja kralju...tezak udarac.

generacija59

pre 5 godina

Gledam u tuznu jesenju noc
s pokisle grane lisce opada,
u daljini cujem muziku neku
i pitam sebe gde li si sada...
Dodji da ostarimo zajedno, savršenstvo muzike , otpevao si ovo za sva vremena, pocivaj u miru legendo.

bob

pre 5 godina

Srbijo, zasto? pa i ovu zlatnu legendu da izgubimo.Mirno spavaj Sabane neka te Andjeli cuvaju.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Nena, 17. februar 2019 13:04) # Link komentara slazem se s tvojim komentarom jedino ne razumem ovo:"Srbijo,zasto?pa sta s tim ima srbija?!covek je poginuo u nemackoj!neka mu je vecna slava!

Aleksa

pre 5 godina

odlagao sam odlazak na koncert, te ovo te ono, biće ga svake godine... :( jedan od većih propusta u mom životu je to što ovog čoveka nisam čuo kako peva uživo... neka ti je laka zemlja, kralju narodne muzike...

St3fan KG

pre 5 godina

Reci joj more da nju još volim,
za zlu je sudbu svoju ne krivim.
Ah, zar se tako sad ljubav deli,
ja da umirem a ona da živi....

Počivaj u miru kralju moj!

zvrndo

pre 5 godina

Podoh da jedem i ukljuci telefon, prisjede mi I jelo I danasnji dan,moje saucesce porodici a Kralju naklon do poda, pocivaj u miru!!Strahota

Danko

pre 5 godina

I jos sam bio nocas na njegov koncert, ovde kod mene u gradu bielefeld :(
barem sam ga jos jedam put slusao i video uzivo..neka mu je laka zemlja..

Max...

pre 5 godina

Umetnici kao što je bio Šaban prosto ne umiru! Oni se presele na drugo mesto, ali nastave da žive sa nama kroz njihove pesme. Hvala ti za sve one lepe trenutke, pesme i pozitivnu energiju koju si nam preneo tokom ovih decenija.
Neka ti je laka zemlja, majstore!

Mica

pre 5 godina

Istinska tuga, saucesce porodici. Izuzetan vokal sa velikom karijerom. Epiteti o "kralju srpske muzike" su ipak subjektivna stvar licnog muzickog ukusa. U svakom slucaju Saban Saulic nece biti zaboravljen kao sto nisu ni Toma Zdravkovic, Silvana Armenulic, Luis i mnogi drugi velikani domace muzicke scene bez obzira na muzicke zanrove kojima su se bavili. Ono sto vredi zauvek ostaje u secanju i postaje deo tradicije. Neka pociva u miru.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Strašno!!! Veoma sam potresen ovom teškom saobraćajnom nesrećom koja se danas dogodila a u kojoj je kralj narodne muzike, veliki čovek i veliki umetnik Šaban Šaulić tragično izgubio život!!! TUGA!!!!! Slava mu i veeeeeeeeliko HVALA na svim MEGAHITOVIMA koje nam je podario i koje je jedino on umeo da otpeva vrhunski!

NIKADA te nećemo zaboraviti gospodine Šabane Šauliću veliki čoveče i veliki umetniče! Počivaj u miru i neka te Gospod Bog čuva na nebesima! Živećeš u nama VEČNO!

Marina

pre 5 godina

Jedan od nasih najpoznatijih, koji je ceo zivot ljudima ulepsavao zivot svojom pesmom, otisao je zbog bahatosti jedne pijane budale... Nepravda i pred bogom i pred ljudima.

vld

pre 5 godina

Ziveces vecno kroz svoje pesme legendo i kralju narodne muzike! Takva emocija, tehnika, dinamika i boja glasa radja se jednom u hiljadu godina. Ostavio si narodima ovih prostora veliko bogatstvo u tvojim neprevazidjenim pesmama i hvala ti.

Gde ja živim

pre 5 godina

Slabo se razumem u muziku i slabo slušam narodnjake, ali otišlo je veliko ime. Strašno je što je na ovakav način otišao. Kao i mnogi pevači i umetnici, mnogo je bio na putu i put ga je ubio. Neka vam je laka zemlja gospodine Šauliću i saučešće porodici.

N

pre 5 godina

Posle tragične smrti velikog Tosea Proeskog nije me nesto toliko jako pogodilo. Ode i kralj Šaban Šaulić. Živećeš večno legendoooo!

stranger

pre 5 godina

“Moja je draga svaku noc sama, svaku noc sama, u suzama..., ne placi duso ja cu ti doci, ja cu ti doci, ja cu ti doci do ponoci...”

:(

aki

pre 5 godina

Ko ne voli kafanu ne voli ni ljude...kralju počivaj u miru...
(gremlin, 17. februar 2019 12:39)

Malo glup komentar na ovakvu vest.
Evo da i ja koji - prema gore navedenom komentatoru - ne volim ljude, iskazem najvece zaljenje na ovu vest. Jos jedna zrtva pijanog vozaca. I to nasa, u drugoj zemlji...Kad se namesti. Koliko god ne bio fan te muzike, bio je jedan od najboljih u tome sto je radio. Slava mu.

presheva

pre 5 godina

Auu pocivaj u miru legendo.. ja sam jedan radosan covek koji sam razumeo jezik. i razumeo sto ovaj covek dario nam lepe trenutke muzikom..osecam neku prazninu posle ove vesti bas mi zao.. saucesce porodici i mogu rec jugoslovenima svima

rs.samo

pre 5 godina

Ode legenda u legendu..hvala za sve pjesme sto si nam ostavio..uz njih sam rastao..prvu ljubav upoznao..uz njih sam tugovao..uz njih sam se i veselio ..za sve prilike i za sva vremena ..!!!
Bog da ti dusi oprosti i da te primi u carstvo svoje..

Kimy

pre 5 godina

Pokoj mu dusi i neka mu je laka zemlja. Kakva strasna vest, toliko dela iza sebe, bio je ostvaren covek u svakom smislu. Tvoj prerani odlazak je nenadkonadiv. Saucesce porodici?. RIP LEGENDO.

Stefan

pre 5 godina

Tuga... Čovek se vraćao sa tezge, zaradio pare, išao na aerodrom da se vrati kući i svojoj porodici i pogine. Strašno kako život ne bira. Jednog trena si tu, sledećeg te više nema.

Som Tojer

pre 5 godina

Neka ti je večna slava i hvala za sve lepe pesme... Ni jedna vesela noć u kafani nije mi prošla bez tebe... A i ni jedno tugovanje...

mr no

pre 5 godina

"...utjehu, dajte mi utjehu..." nisam ljubitelj narodnih pesama, ali postovala nekih pevaca jesam... Saban je jedan od tih retkih... i mnogo mnogo mi je zao... putuj kralju..

Khaz Whiteclaw

pre 5 godina

Evo prosao citav dan, ja po stoti put ulazim u vijest. Ne mogu da vjerujem. Sabana nisam puno slusao u zivotu, ali sam, blago receno, u soku.

ajavasil

pre 5 godina

Da li ste primetili da nemačke novine NISU OBJAVILE IDENTITET ŽRTAVA u nesreći! za razliku od srpski državnih novina informera, kurira, alo, pinka, i ostalog blata koji objavljuju da li su žrtve bolovale od raka pluća ili jetre ili su stradali jer su prethodno kresali neku pevačicu ili drolju sa pinka... iz njihovog sveta!!!
"Nemački mediji su objavili snimak mesta na kom se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradao legendarni pevač.
Dodaje se da su dva vozila sletela sa puta i udarila u bankinu, a inicijalni izveštaji su glasili da su tri osobe iz vozila Seat Ibica povređene.
Dalje je navedeno da je suvozač iz tog vozila podlegao povredama u bolnici.
U okviru istrage, dodaje se, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač automobila tipa Mazda 6, koje je učestvovalo u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju, kao i da nije imao vozačku dozvolu."
SRAMI SE SRBIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sasa

pre 5 godina

Bio i ostao upamcen kao najbolji pevac, ali covek treba da se zapita koliko su dobri pevaci tako isto nastradali, Luis, Tose, Boza.
Dal sudbina ili....?????

Uvenuce narcis beli

pre 5 godina

Sa namerom dodjoh u veliki grad.......

Dosao je i osvojio srca mnogih. Mozda ne svih, ali kako odmicu godine tako je i Saban bio svaki dan bolji i bolji, kao dobro vino......
Nisam nikada bio veliki ljubitelj narodne muzike ali ponekad, daleko od Beograda i domovine pustimo poneku za svoju dusu i zadnjih godina Saban je bio prvi na listi. I ostace......
Mislim da je bio dobar covek i pravi gospodin. Slava mu!

Uz veliki sok i tugu, Vas postovalac iz Perta, Australija