Sreda, 13.02.2019.

15:01

"Upozoravam – Rusija planira da dominira Evropom"

Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je u bazi u Bemovu Piskom na severoistoku Poljske da Rusija ima velike planove da dominira Evropom.

Izvor: Beta

"Upozoravam – Rusija planira da dominira Evropom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

маки

pre 5 godina

За Дулета да Асанж је у притвору у амбасади али жив.Шта је са Путиновим шпијунима ,политичким противницима и демонстрантима?Ипак има неке разлике.А за Ану да знаш историју Русије и да познајеш више од три Руса знала би да они никад неће прихватити демократска начела.Они као и ми у Србији волимо овна да нас води и позива звоном.Нормално има и нас другачијих али смо мањина.Кад у Русији буде ограничење мандата можда буде боље али наша генерација то неће дочекати.

punjenje olimpijskog bazena sa pipetom

pre 5 godina

Nego, razmisli ti malo, sta ako EU potpuno otkaci Ruse i pocne gas da kupuje samo od SAD-a? Jer, to ce se desiti kad tad? Sta ce benzinska pumpa bez tolikog novca? Novi raspad po uzoru na SSSR, razume se.
(Gradjanin, 13. februar 2019 19:08) 

Pre ces ti da ispraznis Jadransko i napunis Panonsko more SA SOLJICOM KAFE napred nazad nego sto ce SAD sa brodovima isporuce dovoljno gasa (iz skriljaca) Evropi.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Nadam se da će dominirati! Toliko su mi se zgadili i SAD i EU i ostatak Zapada zbog politike koju vode, a pre svega licemerstva oličenog u poštovanju ljudskih prava onako kako to EU, SAD i ostatku Zapada odgovara, da sam polako počela postajati rusofil a protivnik članstva Srbije u EU sam postajala i već postala.
(Samosvesna gradjanka)
Postujem vas stav gospodjo...ali kad saljete decu u inostranstvo saljite ih u kinu,rusiju ili na kubu... ne na zapad...svi vi koji ste protiv SAD ste licemerii...volite rusiju ali mnogo vise volite dolare i evre od rublje i juana!

...

pre 5 godina

Spearman, sve si u pravu i sve se slazem sa tobom od a do s. Nego se ne radi o tome. Ne shvatas. Radi se o ogrmnom licemerestvu Amerike koja druge optuzuje za sve sto ona zapravo radi. I koja cak Rusiji i Kini fakticki zabranjuje da napreduju i to preko trecih zemalja time sto im namece brutalno sopstvene interese. Eto o tome se radi. Zato ih ne podrzavaju vecinom ovde. A za ostalo si u pravu.

Spearman

pre 5 godina

Vrlo jednostavno, uporedite Nemacku pod americkom okupacijom i Nemacku pod ruskom okupacijom. Uporedite Poljsku pod ruskom okupacijom i Poljsku sada. Isto vazi za bilo koju zemlju. Ako niste dovoljno jaki da sami budete najjaca sila, onda birate najmanje moguce zlo. Nazalost Rusija nije nikome danas primer za to kako treba organizovati drzavu. Amerika ipak jeste. To je zemlja slobode u odnosu na ostale, uz sve mane koje ima (a ima ih puno). Tramp koliko god da hoce nece nikad moci biti predsednik duze od 8 godina. To je situacija u kojoj institucije drzave fukncionisu. Znam, reci ce cinici da nema veze ko je predsednik, tamo vlada farmakomafija ili ne znam ja koja druga mafija. Moguce je, ali je ipak to najveci stepen slobode koji postoji. Svi koji su iskreni ce se sloziti sa tom tvrdnjom. Da parafraziram Cercila, "Amerika je mozda najgora zemlja na svetu, osim svih ostalih".

Ana

pre 5 godina

Rat u Ukrajini je iznudjen da bi bile nametnute sankcije Rusiji. Koliko je zbog sankcija trpela Rusija, trpele su i drzave EU, ali nisu smele da se bune. Kada bi se Rusija pridružila EU, EU ni dobila ogromno tržište i sirovine ali zbog SAD niko to ne sme da pomene.

Gradjanin

pre 5 godina

@Dule
Ako Rusi spuste cene gasa za 10, 20 ili 30%, Rusi ce da zaradjuju manje novca od prodaje tog gasa i bice veca beda nego sto su sada. A sada su velika beda, imaju BDP na nivou Spanije iako su neuporedivo veci od nje i imaju skoro 4 puta vise stanovnika, prosecna plata im 450 dolara, nemaju ekonomiju, nista ne izvoze osim sirovina. Obicna benzinska pumpa.
Nego, razmisli ti malo, sta ako EU potpuno otkaci Ruse i pocne gas da kupuje samo od SAD-a? Jer, to ce se desiti kad tad? Sta ce benzinska pumpa bez tolikog novca? Novi raspad po uzoru na SSSR, razume se.

Rusokill

pre 5 godina

Hvala bogu da već dugo živim na Zapadu, u uredjenoj, demokratskoj, liberalnoj i bogatoj zemlji. Ovolika količina ispranih mozgova ne može se naći nigde u svetu. Možda u Severnoj Koreji.

Dule

pre 5 godina

(Boterminator, 13. februar 2019 17:39)

Ti nisi bitan, da jesi, itekako bi snosio posledice svog govora, pogotovo ako govoris nesto sto je protiv establishmenta, ili nedo-bog-nesto-politicki-nekorektno.

Ako mislis da nisam u pravu, pozdravio te Julian Ansange u tom tvom slobodnom kraljevstvu, ako si iz Engleske, mozda imas priliku da prodjes pored njega, jer je covek prakticno u kucnom pritvoru zadnih 7 godina zato sto se drznuo da pokaze srednji prst tvojim divnim slobodarskim vlastodrscima.

Glupost nema granice

pre 5 godina

Gradjanine, Svica nije u EU. Gas nikako ne mozes izjednaciti sa benzinskom pumpom. To nije nafta. Pravi razliku. Trece tvoja predvidjanja tek ne treba komentarisati.

артиљерац

pre 5 godina

Госн Помпео,САД имају 154 ВОЈНЕ базе у 96 држава на свету.Већина тих држава
НИЈЕ одушевљена вашим присуством,али морају да трпе.Русија има базе у Сирији,
Таџикистану(на позив владе Таџикистана),Јерменији(на позив владе Јерменије),
базу за снабдевање бродова и авиона у Вијетнаму(80 људи,наравно Вијетнам је
то дозволио)и трупе у Осетији(по споразуму између Русије и Грузије из 1996).
Ко то беше доминира светом?Нисам вас добро чуо.Да ли да причам да САД имају
нешто што личу на базу на територији Русије,а служи за снабдевање ваших
трупа у Авганистану?Плаћате,и под контролом сте,али сте на територији Русије.
И шта онда дробиш прика?Шта је,ближе се избори у САД,па нађи непријатеља тамо
где га нема.

Gradjanin

pre 5 godina

@Mladen
Poljska je podeljena izmedju Hitlera i Staljina, to je bio njihov dogovor.
Po tom dogovoru o saveznistvu izmedju Nemaca i Rusa, Staljin je okupirao Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Finsku (trecinu teritorije), Besarabiju... uglavnom, odlicno su saradjivali kao saveznici. I to je trajalo dugo. Rusi su masakrirali Poljake isto kao i Nemci. Samo u Katinskoj sumi streljano je vise od 20 000 poljskih oficira. Na kraju rata su cekali dok se poljski pokret otpora borio protiv SS-a, ostavili ih da izginu, a posle rata proglasili izdajnicima poljske borce za slobodu, ubijali, slali u logore, mucili... Proglasili sebe oslobodiocima, a bili okupatori. I to su radili u citavoj istocnoj Evropi. Terorisali, mucili, ubijali, okupirali, ponasali se kao pravi okupatori. I sada bi opet isto to, ali ne mogu, pa besne od nemoci, zato sto im je sada NATO na granicama, bivsi okupirani “saveznici” ih mrze, nemaju nijednog saveznika na planeti, niko nece s njima, prakticno nemaju ni prijatelja osim par nebitnih drzava poput Venecuele (jos malo), Sirije, Srbije, S. Koreje, Irana i Belorusije.

crna ovca

pre 5 godina

@OTAN
Vidi se da nemaš pojma o istorijskim dogadjajima....za Poljsku ti je već objašnjeno a što se tiče ostalih, većinom su svi (Madjarska 90.000) slali u hitlerovim uniformama vojnike na tu istu Rusiju....valjda da im podignu BDP turizmom a ovi im posle tako vratili...sram ih bilo...

Gradjanin

pre 5 godina

Niko u Evropi ne zeli rusku dominaciju ili rusko mesanje u evropski razvoj. Niko osim Srba, ali dobro...
Svi i Evropi ZELE da Evropom vladaju oni koji vladaju jos od kraja Hladnog rata i oni koji zapadnom Evropom vladaju od 1945.
Pod ruskom dominacijom, istocna Evropa je postala simbol bede, tuge, nesrece, zaostalosti. Dok je Zapadna postala najrazvijeniji i najbogatiji deo sveta. Gradjani istocne Evrope su ubijani dok su pokusavali da prebegnu na Zapad.
Da su Rusi vladali Evropom, Svajcarska bi danas bila kao Bugarska.

артиљерац

pre 5 godina

Госн ПомпеЈо,да је ово 1965 ја би и повереовао.Овако,батали причу батице,нико
у то не верује.Ма не верујеш ни сам,али нешто мораш да дробиш.

Драган

pre 5 godina

“Држите лопова “ стара позната превара !После толике гомиле САД лажи ко им још може веровати ????

Mladen

pre 5 godina

@ O.T.A.N.
Poljska nije bila na Ruskoj strani za vrijeme 2. Sv rata. Poljska je podjeljena izmedju SSSR i Njemacke prije 2. rata, a nakon rata je pripala SSSR-u kao “ratni plijen”.
Jedan info, Crvena armija je cekala ipred Varsave dok se SS obracunavao sa poljskim pokretom otpora u Varsavi. Tako da od toga “Poljska je bila na njihovoj strani” nema bas nista.

Ма, јел' могуће ?

pre 5 godina

Ау, мајку му, ко би се томе надао !? Дал' је могуће ? Просто неверујем !

Boterminator

pre 5 godina

Ja ipak volim dominaciju SAD jer zbog te drzave ja odlicno zivim na zapadu Evrope i ne plasim se slobodno izgovorene reci, bilo kritike ili hvale na racun vlasti moje drzave koja je Kraljevina i u kojoj se vlast na zdravim osnovama menja i politicari se ne plase da budu promenjeni.
Za razliku od drzava koje su bile i koje su jos uvek pod dominacijom Rusije i mocnog zlobnog aparata Moskve, to je jad, cemer i beda gde njihova cizma kroci.
I dok ovo kucam znam da mnogi srbi iz Srbije pakuju svoje kofere sa destinacijom zapad tamo gde zapadne vrednosti dominiraju. Mislim da smo se odlicno razumeli.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

"Upozoravam – Rusija planira da dominira Evropom"


Nadam se da će dominirati! Toliko su mi se zgadili i SAD i EU i ostatak Zapada zbog politike koju vode, a pre svega licemerstva oličenog u poštovanju ljudskih prava onako kako to EU, SAD i ostatku Zapada odgovara, da sam polako počela postajati rusofil a protivnik članstva Srbije u EU sam postajala i već postala.

sdned

pre 5 godina

Aaaaa... kuknjaveeee!!!
Opasan Huawei, opasna Rusija, opasna Venecuela,... opasni su valjda i pingvini.
Samo sirota Amerika je bezopasna i tako dobronamerna.
Spoljna politika SAD je bruka i sramota.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Шта ће амерички војници са базама у немачкој, косову и метохији, турској, јапану, ј. Кореји....... А руси имају луку базу само у сирији......
(ИБАРСКА ЛАСИЦА, 13. februar 2019 15:29)

Ti slučajno ili namerno zaboravljaš da su SAD bile na strani pobednika u Drugom svetskom ratu? A zašto je SSSR imao baze u Istočnoj Evropi? U krvi su ugušili revolucije u Mađarskoj i Čehoslovačkoj i podigli Berlinski zid. 1945 su okupirali Istočnu Evropu i zamisli Poljsku koja je bila na njihovoj strani. E, Poljsku koja je izgubila 18% stanovništva.

Mirko

pre 5 godina

Naravno. Rusi imaju imperijalisticke tendencije i samo gledaju svoju dobit u tim smislu. Nećemo daleko stici ako vise saradjujemo s njima nego sa zapadom.

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

Шта ће амерички војници са базама у немачкој, косову и метохији, турској, јапану, ј. Кореји....... А руси имају луку базу само у сирији......

Zagi

pre 5 godina

Da vidimo malo kako to izgleda iz drugog ugla. NATO već godinama postavlja svoje raketne sisteme na samu granicu sa Rusijom, u startu pravdajući to neutralisanjem opasnosti od nuklearnog arsenala Irana... Vremenom su ta opravdanja postala nepotrebna. Onda obaveštajnim i drugim delovanjem menjaju vlast u Ukrajni i započinju njenu integraciju u NATO. Rusija biva dovedena pred svršen čin, jer bi gubitak vojnog prisustva na Krimu za nju bila geostrateška katastrofa, zbog čega su morali da povuku iznuđen ali opet na Zapadu neočekivan potez - aneksiju Krima.
Što se tiče ekonomskog aspekta, SAD gube "rat" na globalnom tržištu, i ne biraju sredstva da zadrže kakve takve pozicije... Eto, stvari mogu da se gledaju i iz ovakvog ugla...

aleks

pre 5 godina

Zaista realna opasnost posto imaju jednog jedinog lakeja u Evropi a to je ova nesrecna Srbija koju niko ni za sta ni ne pita. Ostatak Evrope koji ima 5 puta vise stanovnika, 10 puta vise para i 100 puta veci ugled u svetu nego Rusija, zaista je u opasnosti.

Kuper Gari

pre 5 godina

Odvalis ovo i onda tim istim Evropljanima dominantno zavrnes ruku: "Izbacite Huawei, zaustavite Turski tok, kupujte samo nase oruzje"...

Arsa

pre 5 godina

Upravo je suprotno, USA godinama dominira Evropom a glavni cilj je Rusija. Pogazili su sve sporazume o neširenju NATO-a a sad kao Rusi agresivni!?!

Ja Klaudije®

pre 5 godina

Nisam znao da Rusija dominira na svetskoj areni, pa sad hoće da "pojača svoju dominaciju"... Ja naivko, sve mislio da Amerika hoće da napadne Venecuelu, kad ono Rusija... Kao Iran, Libiju, Siriju... Opasni Rusi, sunce ti. I to na istočnom krilu Nato...daleko od svojih granica...

Zagi

pre 5 godina

Da vidimo malo kako to izgleda iz drugog ugla. NATO već godinama postavlja svoje raketne sisteme na samu granicu sa Rusijom, u startu pravdajući to neutralisanjem opasnosti od nuklearnog arsenala Irana... Vremenom su ta opravdanja postala nepotrebna. Onda obaveštajnim i drugim delovanjem menjaju vlast u Ukrajni i započinju njenu integraciju u NATO. Rusija biva dovedena pred svršen čin, jer bi gubitak vojnog prisustva na Krimu za nju bila geostrateška katastrofa, zbog čega su morali da povuku iznuđen ali opet na Zapadu neočekivan potez - aneksiju Krima.
Što se tiče ekonomskog aspekta, SAD gube "rat" na globalnom tržištu, i ne biraju sredstva da zadrže kakve takve pozicije... Eto, stvari mogu da se gledaju i iz ovakvog ugla...

Arsa

pre 5 godina

Upravo je suprotno, USA godinama dominira Evropom a glavni cilj je Rusija. Pogazili su sve sporazume o neširenju NATO-a a sad kao Rusi agresivni!?!

Ja Klaudije®

pre 5 godina

Nisam znao da Rusija dominira na svetskoj areni, pa sad hoće da "pojača svoju dominaciju"... Ja naivko, sve mislio da Amerika hoće da napadne Venecuelu, kad ono Rusija... Kao Iran, Libiju, Siriju... Opasni Rusi, sunce ti. I to na istočnom krilu Nato...daleko od svojih granica...

sdned

pre 5 godina

Aaaaa... kuknjaveeee!!!
Opasan Huawei, opasna Rusija, opasna Venecuela,... opasni su valjda i pingvini.
Samo sirota Amerika je bezopasna i tako dobronamerna.
Spoljna politika SAD je bruka i sramota.

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

Шта ће амерички војници са базама у немачкој, косову и метохији, турској, јапану, ј. Кореји....... А руси имају луку базу само у сирији......

Kuper Gari

pre 5 godina

Odvalis ovo i onda tim istim Evropljanima dominantno zavrnes ruku: "Izbacite Huawei, zaustavite Turski tok, kupujte samo nase oruzje"...

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

"Upozoravam – Rusija planira da dominira Evropom"


Nadam se da će dominirati! Toliko su mi se zgadili i SAD i EU i ostatak Zapada zbog politike koju vode, a pre svega licemerstva oličenog u poštovanju ljudskih prava onako kako to EU, SAD i ostatku Zapada odgovara, da sam polako počela postajati rusofil a protivnik članstva Srbije u EU sam postajala i već postala.

aleks

pre 5 godina

Zaista realna opasnost posto imaju jednog jedinog lakeja u Evropi a to je ova nesrecna Srbija koju niko ni za sta ni ne pita. Ostatak Evrope koji ima 5 puta vise stanovnika, 10 puta vise para i 100 puta veci ugled u svetu nego Rusija, zaista je u opasnosti.

Mirko

pre 5 godina

Naravno. Rusi imaju imperijalisticke tendencije i samo gledaju svoju dobit u tim smislu. Nećemo daleko stici ako vise saradjujemo s njima nego sa zapadom.

Ма, јел' могуће ?

pre 5 godina

Ау, мајку му, ко би се томе надао !? Дал' је могуће ? Просто неверујем !

O.T.A.N.

pre 5 godina

Шта ће амерички војници са базама у немачкој, косову и метохији, турској, јапану, ј. Кореји....... А руси имају луку базу само у сирији......
(ИБАРСКА ЛАСИЦА, 13. februar 2019 15:29)

Ti slučajno ili namerno zaboravljaš da su SAD bile na strani pobednika u Drugom svetskom ratu? A zašto je SSSR imao baze u Istočnoj Evropi? U krvi su ugušili revolucije u Mađarskoj i Čehoslovačkoj i podigli Berlinski zid. 1945 su okupirali Istočnu Evropu i zamisli Poljsku koja je bila na njihovoj strani. E, Poljsku koja je izgubila 18% stanovništva.

Mladen

pre 5 godina

@ O.T.A.N.
Poljska nije bila na Ruskoj strani za vrijeme 2. Sv rata. Poljska je podjeljena izmedju SSSR i Njemacke prije 2. rata, a nakon rata je pripala SSSR-u kao “ratni plijen”.
Jedan info, Crvena armija je cekala ipred Varsave dok se SS obracunavao sa poljskim pokretom otpora u Varsavi. Tako da od toga “Poljska je bila na njihovoj strani” nema bas nista.

Драган

pre 5 godina

“Држите лопова “ стара позната превара !После толике гомиле САД лажи ко им још може веровати ????

Boterminator

pre 5 godina

Ja ipak volim dominaciju SAD jer zbog te drzave ja odlicno zivim na zapadu Evrope i ne plasim se slobodno izgovorene reci, bilo kritike ili hvale na racun vlasti moje drzave koja je Kraljevina i u kojoj se vlast na zdravim osnovama menja i politicari se ne plase da budu promenjeni.
Za razliku od drzava koje su bile i koje su jos uvek pod dominacijom Rusije i mocnog zlobnog aparata Moskve, to je jad, cemer i beda gde njihova cizma kroci.
I dok ovo kucam znam da mnogi srbi iz Srbije pakuju svoje kofere sa destinacijom zapad tamo gde zapadne vrednosti dominiraju. Mislim da smo se odlicno razumeli.

артиљерац

pre 5 godina

Госн Помпео,САД имају 154 ВОЈНЕ базе у 96 држава на свету.Већина тих држава
НИЈЕ одушевљена вашим присуством,али морају да трпе.Русија има базе у Сирији,
Таџикистану(на позив владе Таџикистана),Јерменији(на позив владе Јерменије),
базу за снабдевање бродова и авиона у Вијетнаму(80 људи,наравно Вијетнам је
то дозволио)и трупе у Осетији(по споразуму између Русије и Грузије из 1996).
Ко то беше доминира светом?Нисам вас добро чуо.Да ли да причам да САД имају
нешто што личу на базу на територији Русије,а служи за снабдевање ваших
трупа у Авганистану?Плаћате,и под контролом сте,али сте на територији Русије.
И шта онда дробиш прика?Шта је,ближе се избори у САД,па нађи непријатеља тамо
где га нема.

Dule

pre 5 godina

(Boterminator, 13. februar 2019 17:39)

Ti nisi bitan, da jesi, itekako bi snosio posledice svog govora, pogotovo ako govoris nesto sto je protiv establishmenta, ili nedo-bog-nesto-politicki-nekorektno.

Ako mislis da nisam u pravu, pozdravio te Julian Ansange u tom tvom slobodnom kraljevstvu, ako si iz Engleske, mozda imas priliku da prodjes pored njega, jer je covek prakticno u kucnom pritvoru zadnih 7 godina zato sto se drznuo da pokaze srednji prst tvojim divnim slobodarskim vlastodrscima.

crna ovca

pre 5 godina

@OTAN
Vidi se da nemaš pojma o istorijskim dogadjajima....za Poljsku ti je već objašnjeno a što se tiče ostalih, većinom su svi (Madjarska 90.000) slali u hitlerovim uniformama vojnike na tu istu Rusiju....valjda da im podignu BDP turizmom a ovi im posle tako vratili...sram ih bilo...

артиљерац

pre 5 godina

Госн ПомпеЈо,да је ово 1965 ја би и повереовао.Овако,батали причу батице,нико
у то не верује.Ма не верујеш ни сам,али нешто мораш да дробиш.

Gradjanin

pre 5 godina

Niko u Evropi ne zeli rusku dominaciju ili rusko mesanje u evropski razvoj. Niko osim Srba, ali dobro...
Svi i Evropi ZELE da Evropom vladaju oni koji vladaju jos od kraja Hladnog rata i oni koji zapadnom Evropom vladaju od 1945.
Pod ruskom dominacijom, istocna Evropa je postala simbol bede, tuge, nesrece, zaostalosti. Dok je Zapadna postala najrazvijeniji i najbogatiji deo sveta. Gradjani istocne Evrope su ubijani dok su pokusavali da prebegnu na Zapad.
Da su Rusi vladali Evropom, Svajcarska bi danas bila kao Bugarska.

Glupost nema granice

pre 5 godina

Gradjanine, Svica nije u EU. Gas nikako ne mozes izjednaciti sa benzinskom pumpom. To nije nafta. Pravi razliku. Trece tvoja predvidjanja tek ne treba komentarisati.

Ana

pre 5 godina

Rat u Ukrajini je iznudjen da bi bile nametnute sankcije Rusiji. Koliko je zbog sankcija trpela Rusija, trpele su i drzave EU, ali nisu smele da se bune. Kada bi se Rusija pridružila EU, EU ni dobila ogromno tržište i sirovine ali zbog SAD niko to ne sme da pomene.

Gradjanin

pre 5 godina

@Mladen
Poljska je podeljena izmedju Hitlera i Staljina, to je bio njihov dogovor.
Po tom dogovoru o saveznistvu izmedju Nemaca i Rusa, Staljin je okupirao Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Finsku (trecinu teritorije), Besarabiju... uglavnom, odlicno su saradjivali kao saveznici. I to je trajalo dugo. Rusi su masakrirali Poljake isto kao i Nemci. Samo u Katinskoj sumi streljano je vise od 20 000 poljskih oficira. Na kraju rata su cekali dok se poljski pokret otpora borio protiv SS-a, ostavili ih da izginu, a posle rata proglasili izdajnicima poljske borce za slobodu, ubijali, slali u logore, mucili... Proglasili sebe oslobodiocima, a bili okupatori. I to su radili u citavoj istocnoj Evropi. Terorisali, mucili, ubijali, okupirali, ponasali se kao pravi okupatori. I sada bi opet isto to, ali ne mogu, pa besne od nemoci, zato sto im je sada NATO na granicama, bivsi okupirani “saveznici” ih mrze, nemaju nijednog saveznika na planeti, niko nece s njima, prakticno nemaju ni prijatelja osim par nebitnih drzava poput Venecuele (jos malo), Sirije, Srbije, S. Koreje, Irana i Belorusije.

Gradjanin

pre 5 godina

@Dule
Ako Rusi spuste cene gasa za 10, 20 ili 30%, Rusi ce da zaradjuju manje novca od prodaje tog gasa i bice veca beda nego sto su sada. A sada su velika beda, imaju BDP na nivou Spanije iako su neuporedivo veci od nje i imaju skoro 4 puta vise stanovnika, prosecna plata im 450 dolara, nemaju ekonomiju, nista ne izvoze osim sirovina. Obicna benzinska pumpa.
Nego, razmisli ti malo, sta ako EU potpuno otkaci Ruse i pocne gas da kupuje samo od SAD-a? Jer, to ce se desiti kad tad? Sta ce benzinska pumpa bez tolikog novca? Novi raspad po uzoru na SSSR, razume se.

Rusokill

pre 5 godina

Hvala bogu da već dugo živim na Zapadu, u uredjenoj, demokratskoj, liberalnoj i bogatoj zemlji. Ovolika količina ispranih mozgova ne može se naći nigde u svetu. Možda u Severnoj Koreji.

Spearman

pre 5 godina

Vrlo jednostavno, uporedite Nemacku pod americkom okupacijom i Nemacku pod ruskom okupacijom. Uporedite Poljsku pod ruskom okupacijom i Poljsku sada. Isto vazi za bilo koju zemlju. Ako niste dovoljno jaki da sami budete najjaca sila, onda birate najmanje moguce zlo. Nazalost Rusija nije nikome danas primer za to kako treba organizovati drzavu. Amerika ipak jeste. To je zemlja slobode u odnosu na ostale, uz sve mane koje ima (a ima ih puno). Tramp koliko god da hoce nece nikad moci biti predsednik duze od 8 godina. To je situacija u kojoj institucije drzave fukncionisu. Znam, reci ce cinici da nema veze ko je predsednik, tamo vlada farmakomafija ili ne znam ja koja druga mafija. Moguce je, ali je ipak to najveci stepen slobode koji postoji. Svi koji su iskreni ce se sloziti sa tom tvrdnjom. Da parafraziram Cercila, "Amerika je mozda najgora zemlja na svetu, osim svih ostalih".

...

pre 5 godina

Spearman, sve si u pravu i sve se slazem sa tobom od a do s. Nego se ne radi o tome. Ne shvatas. Radi se o ogrmnom licemerestvu Amerike koja druge optuzuje za sve sto ona zapravo radi. I koja cak Rusiji i Kini fakticki zabranjuje da napreduju i to preko trecih zemalja time sto im namece brutalno sopstvene interese. Eto o tome se radi. Zato ih ne podrzavaju vecinom ovde. A za ostalo si u pravu.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Nadam se da će dominirati! Toliko su mi se zgadili i SAD i EU i ostatak Zapada zbog politike koju vode, a pre svega licemerstva oličenog u poštovanju ljudskih prava onako kako to EU, SAD i ostatku Zapada odgovara, da sam polako počela postajati rusofil a protivnik članstva Srbije u EU sam postajala i već postala.
(Samosvesna gradjanka)
Postujem vas stav gospodjo...ali kad saljete decu u inostranstvo saljite ih u kinu,rusiju ili na kubu... ne na zapad...svi vi koji ste protiv SAD ste licemerii...volite rusiju ali mnogo vise volite dolare i evre od rublje i juana!

punjenje olimpijskog bazena sa pipetom

pre 5 godina

Nego, razmisli ti malo, sta ako EU potpuno otkaci Ruse i pocne gas da kupuje samo od SAD-a? Jer, to ce se desiti kad tad? Sta ce benzinska pumpa bez tolikog novca? Novi raspad po uzoru na SSSR, razume se.
(Gradjanin, 13. februar 2019 19:08) 

Pre ces ti da ispraznis Jadransko i napunis Panonsko more SA SOLJICOM KAFE napred nazad nego sto ce SAD sa brodovima isporuce dovoljno gasa (iz skriljaca) Evropi.

маки

pre 5 godina

За Дулета да Асанж је у притвору у амбасади али жив.Шта је са Путиновим шпијунима ,политичким противницима и демонстрантима?Ипак има неке разлике.А за Ану да знаш историју Русије и да познајеш више од три Руса знала би да они никад неће прихватити демократска начела.Они као и ми у Србији волимо овна да нас води и позива звоном.Нормално има и нас другачијих али смо мањина.Кад у Русији буде ограничење мандата можда буде боље али наша генерација то неће дочекати.

Mirko

pre 5 godina

Naravno. Rusi imaju imperijalisticke tendencije i samo gledaju svoju dobit u tim smislu. Nećemo daleko stici ako vise saradjujemo s njima nego sa zapadom.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Шта ће амерички војници са базама у немачкој, косову и метохији, турској, јапану, ј. Кореји....... А руси имају луку базу само у сирији......
(ИБАРСКА ЛАСИЦА, 13. februar 2019 15:29)

Ti slučajno ili namerno zaboravljaš da su SAD bile na strani pobednika u Drugom svetskom ratu? A zašto je SSSR imao baze u Istočnoj Evropi? U krvi su ugušili revolucije u Mađarskoj i Čehoslovačkoj i podigli Berlinski zid. 1945 su okupirali Istočnu Evropu i zamisli Poljsku koja je bila na njihovoj strani. E, Poljsku koja je izgubila 18% stanovništva.

aleks

pre 5 godina

Zaista realna opasnost posto imaju jednog jedinog lakeja u Evropi a to je ova nesrecna Srbija koju niko ni za sta ni ne pita. Ostatak Evrope koji ima 5 puta vise stanovnika, 10 puta vise para i 100 puta veci ugled u svetu nego Rusija, zaista je u opasnosti.

Boterminator

pre 5 godina

Ja ipak volim dominaciju SAD jer zbog te drzave ja odlicno zivim na zapadu Evrope i ne plasim se slobodno izgovorene reci, bilo kritike ili hvale na racun vlasti moje drzave koja je Kraljevina i u kojoj se vlast na zdravim osnovama menja i politicari se ne plase da budu promenjeni.
Za razliku od drzava koje su bile i koje su jos uvek pod dominacijom Rusije i mocnog zlobnog aparata Moskve, to je jad, cemer i beda gde njihova cizma kroci.
I dok ovo kucam znam da mnogi srbi iz Srbije pakuju svoje kofere sa destinacijom zapad tamo gde zapadne vrednosti dominiraju. Mislim da smo se odlicno razumeli.

Gradjanin

pre 5 godina

@Dule
Ako Rusi spuste cene gasa za 10, 20 ili 30%, Rusi ce da zaradjuju manje novca od prodaje tog gasa i bice veca beda nego sto su sada. A sada su velika beda, imaju BDP na nivou Spanije iako su neuporedivo veci od nje i imaju skoro 4 puta vise stanovnika, prosecna plata im 450 dolara, nemaju ekonomiju, nista ne izvoze osim sirovina. Obicna benzinska pumpa.
Nego, razmisli ti malo, sta ako EU potpuno otkaci Ruse i pocne gas da kupuje samo od SAD-a? Jer, to ce se desiti kad tad? Sta ce benzinska pumpa bez tolikog novca? Novi raspad po uzoru na SSSR, razume se.

Gradjanin

pre 5 godina

Niko u Evropi ne zeli rusku dominaciju ili rusko mesanje u evropski razvoj. Niko osim Srba, ali dobro...
Svi i Evropi ZELE da Evropom vladaju oni koji vladaju jos od kraja Hladnog rata i oni koji zapadnom Evropom vladaju od 1945.
Pod ruskom dominacijom, istocna Evropa je postala simbol bede, tuge, nesrece, zaostalosti. Dok je Zapadna postala najrazvijeniji i najbogatiji deo sveta. Gradjani istocne Evrope su ubijani dok su pokusavali da prebegnu na Zapad.
Da su Rusi vladali Evropom, Svajcarska bi danas bila kao Bugarska.

Rusokill

pre 5 godina

Hvala bogu da već dugo živim na Zapadu, u uredjenoj, demokratskoj, liberalnoj i bogatoj zemlji. Ovolika količina ispranih mozgova ne može se naći nigde u svetu. Možda u Severnoj Koreji.

Arsa

pre 5 godina

Upravo je suprotno, USA godinama dominira Evropom a glavni cilj je Rusija. Pogazili su sve sporazume o neširenju NATO-a a sad kao Rusi agresivni!?!

Gradjanin

pre 5 godina

@Mladen
Poljska je podeljena izmedju Hitlera i Staljina, to je bio njihov dogovor.
Po tom dogovoru o saveznistvu izmedju Nemaca i Rusa, Staljin je okupirao Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Finsku (trecinu teritorije), Besarabiju... uglavnom, odlicno su saradjivali kao saveznici. I to je trajalo dugo. Rusi su masakrirali Poljake isto kao i Nemci. Samo u Katinskoj sumi streljano je vise od 20 000 poljskih oficira. Na kraju rata su cekali dok se poljski pokret otpora borio protiv SS-a, ostavili ih da izginu, a posle rata proglasili izdajnicima poljske borce za slobodu, ubijali, slali u logore, mucili... Proglasili sebe oslobodiocima, a bili okupatori. I to su radili u citavoj istocnoj Evropi. Terorisali, mucili, ubijali, okupirali, ponasali se kao pravi okupatori. I sada bi opet isto to, ali ne mogu, pa besne od nemoci, zato sto im je sada NATO na granicama, bivsi okupirani “saveznici” ih mrze, nemaju nijednog saveznika na planeti, niko nece s njima, prakticno nemaju ni prijatelja osim par nebitnih drzava poput Venecuele (jos malo), Sirije, Srbije, S. Koreje, Irana i Belorusije.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

"Upozoravam – Rusija planira da dominira Evropom"


Nadam se da će dominirati! Toliko su mi se zgadili i SAD i EU i ostatak Zapada zbog politike koju vode, a pre svega licemerstva oličenog u poštovanju ljudskih prava onako kako to EU, SAD i ostatku Zapada odgovara, da sam polako počela postajati rusofil a protivnik članstva Srbije u EU sam postajala i već postala.

Zagi

pre 5 godina

Da vidimo malo kako to izgleda iz drugog ugla. NATO već godinama postavlja svoje raketne sisteme na samu granicu sa Rusijom, u startu pravdajući to neutralisanjem opasnosti od nuklearnog arsenala Irana... Vremenom su ta opravdanja postala nepotrebna. Onda obaveštajnim i drugim delovanjem menjaju vlast u Ukrajni i započinju njenu integraciju u NATO. Rusija biva dovedena pred svršen čin, jer bi gubitak vojnog prisustva na Krimu za nju bila geostrateška katastrofa, zbog čega su morali da povuku iznuđen ali opet na Zapadu neočekivan potez - aneksiju Krima.
Što se tiče ekonomskog aspekta, SAD gube "rat" na globalnom tržištu, i ne biraju sredstva da zadrže kakve takve pozicije... Eto, stvari mogu da se gledaju i iz ovakvog ugla...

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

Шта ће амерички војници са базама у немачкој, косову и метохији, турској, јапану, ј. Кореји....... А руси имају луку базу само у сирији......

Mladen

pre 5 godina

@ O.T.A.N.
Poljska nije bila na Ruskoj strani za vrijeme 2. Sv rata. Poljska je podjeljena izmedju SSSR i Njemacke prije 2. rata, a nakon rata je pripala SSSR-u kao “ratni plijen”.
Jedan info, Crvena armija je cekala ipred Varsave dok se SS obracunavao sa poljskim pokretom otpora u Varsavi. Tako da od toga “Poljska je bila na njihovoj strani” nema bas nista.

sdned

pre 5 godina

Aaaaa... kuknjaveeee!!!
Opasan Huawei, opasna Rusija, opasna Venecuela,... opasni su valjda i pingvini.
Samo sirota Amerika je bezopasna i tako dobronamerna.
Spoljna politika SAD je bruka i sramota.

Spearman

pre 5 godina

Vrlo jednostavno, uporedite Nemacku pod americkom okupacijom i Nemacku pod ruskom okupacijom. Uporedite Poljsku pod ruskom okupacijom i Poljsku sada. Isto vazi za bilo koju zemlju. Ako niste dovoljno jaki da sami budete najjaca sila, onda birate najmanje moguce zlo. Nazalost Rusija nije nikome danas primer za to kako treba organizovati drzavu. Amerika ipak jeste. To je zemlja slobode u odnosu na ostale, uz sve mane koje ima (a ima ih puno). Tramp koliko god da hoce nece nikad moci biti predsednik duze od 8 godina. To je situacija u kojoj institucije drzave fukncionisu. Znam, reci ce cinici da nema veze ko je predsednik, tamo vlada farmakomafija ili ne znam ja koja druga mafija. Moguce je, ali je ipak to najveci stepen slobode koji postoji. Svi koji su iskreni ce se sloziti sa tom tvrdnjom. Da parafraziram Cercila, "Amerika je mozda najgora zemlja na svetu, osim svih ostalih".

Kuper Gari

pre 5 godina

Odvalis ovo i onda tim istim Evropljanima dominantno zavrnes ruku: "Izbacite Huawei, zaustavite Turski tok, kupujte samo nase oruzje"...

Ja Klaudije®

pre 5 godina

Nisam znao da Rusija dominira na svetskoj areni, pa sad hoće da "pojača svoju dominaciju"... Ja naivko, sve mislio da Amerika hoće da napadne Venecuelu, kad ono Rusija... Kao Iran, Libiju, Siriju... Opasni Rusi, sunce ti. I to na istočnom krilu Nato...daleko od svojih granica...

Ма, јел' могуће ?

pre 5 godina

Ау, мајку му, ко би се томе надао !? Дал' је могуће ? Просто неверујем !

Драган

pre 5 godina

“Држите лопова “ стара позната превара !После толике гомиле САД лажи ко им још може веровати ????

Dule

pre 5 godina

(Boterminator, 13. februar 2019 17:39)

Ti nisi bitan, da jesi, itekako bi snosio posledice svog govora, pogotovo ako govoris nesto sto je protiv establishmenta, ili nedo-bog-nesto-politicki-nekorektno.

Ako mislis da nisam u pravu, pozdravio te Julian Ansange u tom tvom slobodnom kraljevstvu, ako si iz Engleske, mozda imas priliku da prodjes pored njega, jer je covek prakticno u kucnom pritvoru zadnih 7 godina zato sto se drznuo da pokaze srednji prst tvojim divnim slobodarskim vlastodrscima.

артиљерац

pre 5 godina

Госн Помпео,САД имају 154 ВОЈНЕ базе у 96 држава на свету.Већина тих држава
НИЈЕ одушевљена вашим присуством,али морају да трпе.Русија има базе у Сирији,
Таџикистану(на позив владе Таџикистана),Јерменији(на позив владе Јерменије),
базу за снабдевање бродова и авиона у Вијетнаму(80 људи,наравно Вијетнам је
то дозволио)и трупе у Осетији(по споразуму између Русије и Грузије из 1996).
Ко то беше доминира светом?Нисам вас добро чуо.Да ли да причам да САД имају
нешто што личу на базу на територији Русије,а служи за снабдевање ваших
трупа у Авганистану?Плаћате,и под контролом сте,али сте на територији Русије.
И шта онда дробиш прика?Шта је,ближе се избори у САД,па нађи непријатеља тамо
где га нема.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Nadam se da će dominirati! Toliko su mi se zgadili i SAD i EU i ostatak Zapada zbog politike koju vode, a pre svega licemerstva oličenog u poštovanju ljudskih prava onako kako to EU, SAD i ostatku Zapada odgovara, da sam polako počela postajati rusofil a protivnik članstva Srbije u EU sam postajala i već postala.
(Samosvesna gradjanka)
Postujem vas stav gospodjo...ali kad saljete decu u inostranstvo saljite ih u kinu,rusiju ili na kubu... ne na zapad...svi vi koji ste protiv SAD ste licemerii...volite rusiju ali mnogo vise volite dolare i evre od rublje i juana!

артиљерац

pre 5 godina

Госн ПомпеЈо,да је ово 1965 ја би и повереовао.Овако,батали причу батице,нико
у то не верује.Ма не верујеш ни сам,али нешто мораш да дробиш.

crna ovca

pre 5 godina

@OTAN
Vidi se da nemaš pojma o istorijskim dogadjajima....za Poljsku ti je već objašnjeno a što se tiče ostalih, većinom su svi (Madjarska 90.000) slali u hitlerovim uniformama vojnike na tu istu Rusiju....valjda da im podignu BDP turizmom a ovi im posle tako vratili...sram ih bilo...

Glupost nema granice

pre 5 godina

Gradjanine, Svica nije u EU. Gas nikako ne mozes izjednaciti sa benzinskom pumpom. To nije nafta. Pravi razliku. Trece tvoja predvidjanja tek ne treba komentarisati.

Ana

pre 5 godina

Rat u Ukrajini je iznudjen da bi bile nametnute sankcije Rusiji. Koliko je zbog sankcija trpela Rusija, trpele su i drzave EU, ali nisu smele da se bune. Kada bi se Rusija pridružila EU, EU ni dobila ogromno tržište i sirovine ali zbog SAD niko to ne sme da pomene.

маки

pre 5 godina

За Дулета да Асанж је у притвору у амбасади али жив.Шта је са Путиновим шпијунима ,политичким противницима и демонстрантима?Ипак има неке разлике.А за Ану да знаш историју Русије и да познајеш више од три Руса знала би да они никад неће прихватити демократска начела.Они као и ми у Србији волимо овна да нас води и позива звоном.Нормално има и нас другачијих али смо мањина.Кад у Русији буде ограничење мандата можда буде боље али наша генерација то неће дочекати.

...

pre 5 godina

Spearman, sve si u pravu i sve se slazem sa tobom od a do s. Nego se ne radi o tome. Ne shvatas. Radi se o ogrmnom licemerestvu Amerike koja druge optuzuje za sve sto ona zapravo radi. I koja cak Rusiji i Kini fakticki zabranjuje da napreduju i to preko trecih zemalja time sto im namece brutalno sopstvene interese. Eto o tome se radi. Zato ih ne podrzavaju vecinom ovde. A za ostalo si u pravu.

punjenje olimpijskog bazena sa pipetom

pre 5 godina

Nego, razmisli ti malo, sta ako EU potpuno otkaci Ruse i pocne gas da kupuje samo od SAD-a? Jer, to ce se desiti kad tad? Sta ce benzinska pumpa bez tolikog novca? Novi raspad po uzoru na SSSR, razume se.
(Gradjanin, 13. februar 2019 19:08) 

Pre ces ti da ispraznis Jadransko i napunis Panonsko more SA SOLJICOM KAFE napred nazad nego sto ce SAD sa brodovima isporuce dovoljno gasa (iz skriljaca) Evropi.