Utorak, 22.01.2019.

12:27

Sergej Trifunović vređao novinarku; UNS: Neprihvatljivo

Polemika glumca Sergeja Trifunovića i novinara Srpskog telegrafa na društvenim mrežama nastavljena je i danas.

Izvor: B92

Sergej Trifunoviæ vreðao novinarku; UNS: Neprihvatljivo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

s.

pre 5 godina

Ovakvo stanje u medijima nije bilo ni za vreme Miloševića. Režim to može lako da promeni i zatraži od svojih medija da se pridržavaju kodeksa normalnog ponašanja.
(depos, 22. januar 2019 17:30)

Režim ne može ništa da promeni, jer upravo je to režim, bez toga oni ne postoje.

Harison

pre 5 godina

Poruka Sergeju - samo nastavi tako i ne popuštaj ni za promil. Sa ovima nema finoće, nema džentlmenstva, nema kulture, budi još oštriji svakom kaži baš ono što mislim i ja a i svi moji najbliži, kaži im da shvate šta su i ko su i na način da razume najveći deo Srbije. Nema drugo! A što se konkretnog tiče, imam više od 60 godina, znam i pamtim mnoge Novinare, Jurija Gustinčića, Djuku Julijusa, Ristu Bajalskog, Miru Radojčića, Bogdana Tirnanića, Slavu Djukića, Bogdana Ibrajtera, Juga Grizelja, Djoka Vješticu...a sad su novinari neki koji proširenu rečenicu ne mogu da sastave bez pet pravopisnih grešaka kad pišu a bez deset kad govore, Barbare, Ivane, Olivere itd. Zato, napred Sergej!!!

A.

pre 5 godina

Iz teksta ne znam "koje je uvrede glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić".
On se u poruci novinarki obraća sa Ti, a jasno piše "što se tiče moje komparacije VAS i kur*i" i zato mislim da on misli na sve 'novinare' (tj. autore tekstova u medijima koji pre svega ne poštuju Kodeks novinara), BEZ obzira na pol.

Neke od gospođa ("koje se bave vrlo važnim javnim poslovima", kako Maja Gojkobvić kaže u videu) su, čini mi se, znale u javnosti da iznesu veoma uvredljive izjave o političarima i novinarima koji kritikuju vlast i SNS.

Apsolutno sam protiv bilo kog nasilja, ali mislim da muškarci i žene mogu da budu u verbalnom nasilju potpuno ravnopravni, ukoliko im to dozvoljava (ne)vaspitanje i da to nema veze sa polom, a na čemu ove gospođe insistiraju u svojim izjavama.

depos

pre 5 godina

U Srbiji nezavisni, slobodni i kvalitetni novinar se mogu izbrojati na prstima jedne ruke. Nije to samo sada, za vreme ovog režima, već je tako u poslednjih 30-ak godina, a pre toga nismo ni imali slobodno novinarstvo. Samo što je u poslednji 5-6 godina došlo do erupcije najgorih ljudi u novinarstvu i medijima. Ovakvo stanje u medijima nije bilo ni za vreme Miloševića. Režim to može lako da promeni i zatraži od svojih medija da se pridržavaju kodeksa normalnog ponašanja.

Džoni Rotten

pre 5 godina

UNS ne reaguje na svakodnevne stravične uvrede i klevete Informera, Pinka, Telegrafa i ostalih Vučićevih kenjaonica, na račun lidera opozicije i nezavisnih medija !

Endi

pre 5 godina

Ne moze umetnik u politiku. Umetnici su cesto idealisti, poseduju obrazovanje, znaju za moralna nacela... Sve te osobine su kod uspesnih politicara nedopustive. Ipak je Sergej daleko potrebniji kao covek koji se bavi humanitarnim radom.

Staka Zulu

pre 5 godina

Sergej, tim nacinom borbe protiv rezima nista neces postici...Ispasces ti negativac, jer narod bez obzira za koga je, ne voli primitivizam, psovanje i vredjanje...Ali na zalost, ovako bez zivaca neces nista da uradis
(dileja, 22. januar 2019 14:12)

A ko kaže da se on bori protiv režima!? Sa ovakvim ponašanjem i pravljenjem rijalitija od naših života u kojem je Sergej jedan od glavnih učesnika, samo govori u prilog tome da on samo još više betonira ovakvo stanje u našem drištvu!!!

Станислав

pre 5 godina

(boris, 22. januar 2019 13:16)

Genije Trifunović ima fondaciju za pomoć oboleloj deci verovatno si čuo. Zar to nisu dela po tebi. Šta je gospodin Boris uradio za decu obolelu da li je poslao par poruka na broj 5757. Pa tek onda imaš pravo da prozivaš nekoga.

Sabre

pre 5 godina

Ovaj Sergej je jedan od razloga zasto se ove kamarile ne mozes otarasiti. Srce mu je na mestu, ali daj covece, svetski si covek, igrao si u Holivudskim filmovima, video sveta.. kakav je to recnik, aman? Podrzavam ideju 100% ali realizacija je takav autogol da stvarno...

Branislav

pre 5 godina

(acer, 22. januar 2019 14:16)

Bata Gašić je u tom trenutku kad je to izgovorio bio Ministar odbrane. I sad ti našao da porediš poziciju građana ne glumca već građana Sergeja Trifunovića i tada Ministra odbrane Bratislava Gašića.

J.

pre 5 godina

Haha...zato će Vučić vladati još dugo...zbog nepristojne komunikacije opoziciji. Pošto su Srbi jedan fin i vaspitan narod, vole samo pristojno.
Bravo, Sergej! Istina je sve što si rekao.

neko iz mase

pre 5 godina

Ne ulazeći u to kakav je ko novinar smatram da nije primereno jednom glumcu i umetniku da se ovako ponaša. Tužno je ko predvodi opoziciju . Zato će Vučić i vladati još dugo. Ovo su samo autogolovi.

losmi

pre 5 godina

Sergeje, pa zasto.... Posle toliko filmova gde si ostao zapazen, zapamcen... sta ti ovo treba? Na twittu ko neka baba na pijaci. 
Ako se spremas za predsednicku kampanju, i da skines na izborima Predsednika Vucica, los ti je put i losa ti je strategija. 
Ako zelis da promenis svest ljudi, promeni delima, a ne uvredama. 
Ako sagovornike ne postujes, uvredama samo im dajes na vaznostim i na neki nacin pokazujes da su iznad tebe. Dozvaljas da ti se gori smeju. 
Ako zelis da skrenes paznju na sebe, pogresno je da tako skreces paznju. 
Ako ti se u Srbiji ne svidja - otidji gde je prijatnije. Nemoj svoje komplekse i frustracije ovako da pokazujes. 

Pitacu opet - ZASTO?
(boris, 22. januar 2019 13:16


Ne vidim da je upotreba tvitera naskodila Trampovoj kamapanji, naprotiv, dobio je izbore.

Bobisha

pre 5 godina

Ovde svako ko se dohvati "pera" preko noći postane novinar,ajte molim vas,ozbiljne novinare u Srbiji možeš nabrojati "na prste jedne ruke",da ne pričam o novinskim kućama.

Iks Oks

pre 5 godina

Ne razumem.
U ustavu pise da su svi gradjani ravnopravni, otkud sad da novinari imaju veca prava of drugih.
Drugo, ako je neko sluzbeno lice na poslu, da li je on automatski 24h dnevno pod posebnom zastitom, ma u kom svojstvu vrsio neku radnju.
Po meni bi morali da uvedu pravilo da novinar mora da se legitimize i da na pocetku razgovora dobije eksplicitan pristanak na sluzbeni razgovor. Ako taj pristanak nije dobijen, automatski se ceo razgovor smatra privatnim i kao takav ne sme da se iznosi u javnosti, po cenu oduzimanja novinarske licence, kao i drugih sankcija.
Da banalizujem, ja napisem jedan clanak o golubovima za lokalni skolski list (o kojima nemam pojma) i na taj nacin dobijem dozivotni epitet novinara. Od tad sam mnogo vise zasticen od mog komsije golubara, koji nikad nije napisao neki clanak.
Ja iz teksta ne vidim da li je to bila privatna prepiska, ni sta je prethodilo tom komentaru. Imamo izvucen jedan momenat sa kojim se manipulise.

Lepi

pre 5 godina

Sa ovakvom opozicijom Vucic ce vladati o smrti...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Branko, 22. januar 2019 13:28)

Da. Svakoj vlasti trebaju provokatori.

dileja

pre 5 godina

Sergej, tim nacinom borbe protiv rezima nista neces postici...Ispasces ti negativac, jer narod bez obzira za koga je, ne voli primitivizam, psovanje i vredjanje...Ali na zalost, ovako bez zivaca neces nista da uradis

Neca

pre 5 godina

Niko nije kriv što su novinari u Srbiji uglavnom pristali da budu krpe. A posebno im nije kriv Sergej. Sami su krivi.
Zato imam razumevanja za njegove reakcije.

dr evil

pre 5 godina

@Ja znas li ti koliko je ovim Sergej naskodio protestima i opoziciji? ako se neko i kolebao, sada je ubedjen da je nas gospodar ispravan.
upecao se Sergej samo tako.

Ivan

pre 5 godina

Ko ima Twitter, a i ko nema, moze da zaprati/procita sve objave i razgovore Sergeja sa sagovornicima, botovima i ostalima. Kada to uradite, mozda i shvatite o cemu se radi. Prvo cete se smejati, a zatim zabrinuti ako se shvati na pravi nacin. Ako se ne shvati, nikom nista.

nenad

pre 5 godina

g.Trifunović nastupa krajnje neprimereno u javnosti. Možda bi PSG trebao da razmisli o tome. Ipak on možda nije da se kandiduje za predsednika Pokreta. Što je mnogo, mnogo je.

jeca

pre 5 godina

Cekajte malo. Pa kakva je onda odgovornost novinara ako je velika odgovornost svake javne licnosti.Sta vi kao regulatorno telo radite, trebalo bi da imate pune ruke posla. Licnuju se javne licnosti po tabloidima svaki dan. Ko proverava tacnost informacija pre nego bude objavljenje, ko procenjuje da li su slike fotosopirane. Ko moze da vrati ugled nekome koga koga su novine lincovale. To je nasa svakodnevica. Da li je neko za to odgovarao i javno preuzeo krivicu. Ponekad neko nesto izgubi na sudu i plati neku svotu zaista smesnu, a steta koja je ucinjena je nepovratna. Sta je poruka mladima koji odrastaju u ovoj zemlji.

rusofil gaster

pre 5 godina

ne branim nikoga i ovo nije nacin da se razgovara ali novinar kao profesija u srbiji ne postoji a sami su doveli do toga , NUNS moze slobodno da se samoukine

html

pre 5 godina

Što se mene tiče, jeste ružno za javno mnjenje da joj to kaže, ali to su društvene mreže koje trpe sve i svašta, pa i mnogo gore stvari od ovoga.

S druge strane imamo situaciju da novinarima spaljuju kuće jer kritikuju vlast, a da lidere opozicije prebijaju na ulici, a nalogodavci se ne traže i ne znaju. Bitno da se traži pravda za ličnu uvredu Sergeja dotičnoj novinarki, koja je sama po sebi uvreda za novinarsku profesiju.. Mislim pogledajte o čemu piše pa sami procenite..

boris

pre 5 godina

Sergeje, pa zasto.... Posle toliko filmova gde si ostao zapazen, zapamcen... sta ti ovo treba? Na twittu ko neka baba na pijaci.
Ako se spremas za predsednicku kampanju, i da skines na izborima Predsednika Vucica, los ti je put i losa ti je strategija.
Ako zelis da promenis svest ljudi, promeni delima, a ne uvredama.
Ako sagovornike ne postujes, uvredama samo im dajes na vaznosti i na neki nacin pokazujes da su iznad tebe. Dozvaljas da ti se gori smeju.
Ako zelis da skrenes paznju na sebe, pogresno je da tako skreces paznju.
Ako ti se u Srbiji ne svidja - otidji gde je prijatnije. Nemoj svoje komplekse i frustracije ovako da pokazujes.

Pitacu opet - ZASTO?

Vladimir

pre 5 godina

Politika me mnogo ne zanima, ali ovakav način komunikacije me zgražava od nekoga ko je javna ličnost. Ne mislim uopšte da je lako nositi taj teret, ali to je stvar ličnog izbora. Niko ga nije prisilio da to radi. Ovaj vid komunikacije je najbolja prezentacija čoveka koji to izgovara šta god ko mislio o njemu.

"linč, silovanje, nasilje"

pre 5 godina

Ne vidim gde je Sergej pogrešio. To što neko napiše članak u nekim novinama ili napravi prilog na TV-u ne čini ga novinarom, imali smo prilike da vidimo Studio B. Ne podržavam nikakve pretnje, ali zna se šta je pravi novinar - profesionalac...

frilend

pre 5 godina

Tuzno je sto akademici i crkva cute i gledaju ovo unistenje Srbije koje radi politicko-tajkunska mafija od 1990g do danas..I onda se neki glumac oglasava u celom tom mrtvilu..Zar je Sergej jedini ziv u ovoj drzavici?

Bobisha

pre 5 godina

Ovde svako ko se dohvati "pera" preko noći postane novinar,ajte molim vas,ozbiljne novinare u Srbiji možeš nabrojati "na prste jedne ruke",da ne pričam o novinskim kućama.

jeca

pre 5 godina

Cekajte malo. Pa kakva je onda odgovornost novinara ako je velika odgovornost svake javne licnosti.Sta vi kao regulatorno telo radite, trebalo bi da imate pune ruke posla. Licnuju se javne licnosti po tabloidima svaki dan. Ko proverava tacnost informacija pre nego bude objavljenje, ko procenjuje da li su slike fotosopirane. Ko moze da vrati ugled nekome koga koga su novine lincovale. To je nasa svakodnevica. Da li je neko za to odgovarao i javno preuzeo krivicu. Ponekad neko nesto izgubi na sudu i plati neku svotu zaista smesnu, a steta koja je ucinjena je nepovratna. Sta je poruka mladima koji odrastaju u ovoj zemlji.

html

pre 5 godina

Što se mene tiče, jeste ružno za javno mnjenje da joj to kaže, ali to su društvene mreže koje trpe sve i svašta, pa i mnogo gore stvari od ovoga.

S druge strane imamo situaciju da novinarima spaljuju kuće jer kritikuju vlast, a da lidere opozicije prebijaju na ulici, a nalogodavci se ne traže i ne znaju. Bitno da se traži pravda za ličnu uvredu Sergeja dotičnoj novinarki, koja je sama po sebi uvreda za novinarsku profesiju.. Mislim pogledajte o čemu piše pa sami procenite..

Iks Oks

pre 5 godina

Ne razumem.
U ustavu pise da su svi gradjani ravnopravni, otkud sad da novinari imaju veca prava of drugih.
Drugo, ako je neko sluzbeno lice na poslu, da li je on automatski 24h dnevno pod posebnom zastitom, ma u kom svojstvu vrsio neku radnju.
Po meni bi morali da uvedu pravilo da novinar mora da se legitimize i da na pocetku razgovora dobije eksplicitan pristanak na sluzbeni razgovor. Ako taj pristanak nije dobijen, automatski se ceo razgovor smatra privatnim i kao takav ne sme da se iznosi u javnosti, po cenu oduzimanja novinarske licence, kao i drugih sankcija.
Da banalizujem, ja napisem jedan clanak o golubovima za lokalni skolski list (o kojima nemam pojma) i na taj nacin dobijem dozivotni epitet novinara. Od tad sam mnogo vise zasticen od mog komsije golubara, koji nikad nije napisao neki clanak.
Ja iz teksta ne vidim da li je to bila privatna prepiska, ni sta je prethodilo tom komentaru. Imamo izvucen jedan momenat sa kojim se manipulise.

frilend

pre 5 godina

Tuzno je sto akademici i crkva cute i gledaju ovo unistenje Srbije koje radi politicko-tajkunska mafija od 1990g do danas..I onda se neki glumac oglasava u celom tom mrtvilu..Zar je Sergej jedini ziv u ovoj drzavici?

Vladimir

pre 5 godina

Politika me mnogo ne zanima, ali ovakav način komunikacije me zgražava od nekoga ko je javna ličnost. Ne mislim uopšte da je lako nositi taj teret, ali to je stvar ličnog izbora. Niko ga nije prisilio da to radi. Ovaj vid komunikacije je najbolja prezentacija čoveka koji to izgovara šta god ko mislio o njemu.

nenad

pre 5 godina

g.Trifunović nastupa krajnje neprimereno u javnosti. Možda bi PSG trebao da razmisli o tome. Ipak on možda nije da se kandiduje za predsednika Pokreta. Što je mnogo, mnogo je.

dr evil

pre 5 godina

@Ja znas li ti koliko je ovim Sergej naskodio protestima i opoziciji? ako se neko i kolebao, sada je ubedjen da je nas gospodar ispravan.
upecao se Sergej samo tako.

"linč, silovanje, nasilje"

pre 5 godina

Ne vidim gde je Sergej pogrešio. To što neko napiše članak u nekim novinama ili napravi prilog na TV-u ne čini ga novinarom, imali smo prilike da vidimo Studio B. Ne podržavam nikakve pretnje, ali zna se šta je pravi novinar - profesionalac...

neko iz mase

pre 5 godina

Ne ulazeći u to kakav je ko novinar smatram da nije primereno jednom glumcu i umetniku da se ovako ponaša. Tužno je ko predvodi opoziciju . Zato će Vučić i vladati još dugo. Ovo su samo autogolovi.

rusofil gaster

pre 5 godina

ne branim nikoga i ovo nije nacin da se razgovara ali novinar kao profesija u srbiji ne postoji a sami su doveli do toga , NUNS moze slobodno da se samoukine

Neca

pre 5 godina

Niko nije kriv što su novinari u Srbiji uglavnom pristali da budu krpe. A posebno im nije kriv Sergej. Sami su krivi.
Zato imam razumevanja za njegove reakcije.

Ivan

pre 5 godina

Ko ima Twitter, a i ko nema, moze da zaprati/procita sve objave i razgovore Sergeja sa sagovornicima, botovima i ostalima. Kada to uradite, mozda i shvatite o cemu se radi. Prvo cete se smejati, a zatim zabrinuti ako se shvati na pravi nacin. Ako se ne shvati, nikom nista.

J.

pre 5 godina

Haha...zato će Vučić vladati još dugo...zbog nepristojne komunikacije opoziciji. Pošto su Srbi jedan fin i vaspitan narod, vole samo pristojno.
Bravo, Sergej! Istina je sve što si rekao.

boris

pre 5 godina

Sergeje, pa zasto.... Posle toliko filmova gde si ostao zapazen, zapamcen... sta ti ovo treba? Na twittu ko neka baba na pijaci.
Ako se spremas za predsednicku kampanju, i da skines na izborima Predsednika Vucica, los ti je put i losa ti je strategija.
Ako zelis da promenis svest ljudi, promeni delima, a ne uvredama.
Ako sagovornike ne postujes, uvredama samo im dajes na vaznosti i na neki nacin pokazujes da su iznad tebe. Dozvaljas da ti se gori smeju.
Ako zelis da skrenes paznju na sebe, pogresno je da tako skreces paznju.
Ako ti se u Srbiji ne svidja - otidji gde je prijatnije. Nemoj svoje komplekse i frustracije ovako da pokazujes.

Pitacu opet - ZASTO?

losmi

pre 5 godina

Sergeje, pa zasto.... Posle toliko filmova gde si ostao zapazen, zapamcen... sta ti ovo treba? Na twittu ko neka baba na pijaci. 
Ako se spremas za predsednicku kampanju, i da skines na izborima Predsednika Vucica, los ti je put i losa ti je strategija. 
Ako zelis da promenis svest ljudi, promeni delima, a ne uvredama. 
Ako sagovornike ne postujes, uvredama samo im dajes na vaznostim i na neki nacin pokazujes da su iznad tebe. Dozvaljas da ti se gori smeju. 
Ako zelis da skrenes paznju na sebe, pogresno je da tako skreces paznju. 
Ako ti se u Srbiji ne svidja - otidji gde je prijatnije. Nemoj svoje komplekse i frustracije ovako da pokazujes. 

Pitacu opet - ZASTO?
(boris, 22. januar 2019 13:16


Ne vidim da je upotreba tvitera naskodila Trampovoj kamapanji, naprotiv, dobio je izbore.

Branislav

pre 5 godina

(acer, 22. januar 2019 14:16)

Bata Gašić je u tom trenutku kad je to izgovorio bio Ministar odbrane. I sad ti našao da porediš poziciju građana ne glumca već građana Sergeja Trifunovića i tada Ministra odbrane Bratislava Gašića.

Станислав

pre 5 godina

(boris, 22. januar 2019 13:16)

Genije Trifunović ima fondaciju za pomoć oboleloj deci verovatno si čuo. Zar to nisu dela po tebi. Šta je gospodin Boris uradio za decu obolelu da li je poslao par poruka na broj 5757. Pa tek onda imaš pravo da prozivaš nekoga.

Sabre

pre 5 godina

Ovaj Sergej je jedan od razloga zasto se ove kamarile ne mozes otarasiti. Srce mu je na mestu, ali daj covece, svetski si covek, igrao si u Holivudskim filmovima, video sveta.. kakav je to recnik, aman? Podrzavam ideju 100% ali realizacija je takav autogol da stvarno...

Lepi

pre 5 godina

Sa ovakvom opozicijom Vucic ce vladati o smrti...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Branko, 22. januar 2019 13:28)

Da. Svakoj vlasti trebaju provokatori.

dileja

pre 5 godina

Sergej, tim nacinom borbe protiv rezima nista neces postici...Ispasces ti negativac, jer narod bez obzira za koga je, ne voli primitivizam, psovanje i vredjanje...Ali na zalost, ovako bez zivaca neces nista da uradis

Staka Zulu

pre 5 godina

Sergej, tim nacinom borbe protiv rezima nista neces postici...Ispasces ti negativac, jer narod bez obzira za koga je, ne voli primitivizam, psovanje i vredjanje...Ali na zalost, ovako bez zivaca neces nista da uradis
(dileja, 22. januar 2019 14:12)

A ko kaže da se on bori protiv režima!? Sa ovakvim ponašanjem i pravljenjem rijalitija od naših života u kojem je Sergej jedan od glavnih učesnika, samo govori u prilog tome da on samo još više betonira ovakvo stanje u našem drištvu!!!

Džoni Rotten

pre 5 godina

UNS ne reaguje na svakodnevne stravične uvrede i klevete Informera, Pinka, Telegrafa i ostalih Vučićevih kenjaonica, na račun lidera opozicije i nezavisnih medija !

Harison

pre 5 godina

Poruka Sergeju - samo nastavi tako i ne popuštaj ni za promil. Sa ovima nema finoće, nema džentlmenstva, nema kulture, budi još oštriji svakom kaži baš ono što mislim i ja a i svi moji najbliži, kaži im da shvate šta su i ko su i na način da razume najveći deo Srbije. Nema drugo! A što se konkretnog tiče, imam više od 60 godina, znam i pamtim mnoge Novinare, Jurija Gustinčića, Djuku Julijusa, Ristu Bajalskog, Miru Radojčića, Bogdana Tirnanića, Slavu Djukića, Bogdana Ibrajtera, Juga Grizelja, Djoka Vješticu...a sad su novinari neki koji proširenu rečenicu ne mogu da sastave bez pet pravopisnih grešaka kad pišu a bez deset kad govore, Barbare, Ivane, Olivere itd. Zato, napred Sergej!!!

depos

pre 5 godina

U Srbiji nezavisni, slobodni i kvalitetni novinar se mogu izbrojati na prstima jedne ruke. Nije to samo sada, za vreme ovog režima, već je tako u poslednjih 30-ak godina, a pre toga nismo ni imali slobodno novinarstvo. Samo što je u poslednji 5-6 godina došlo do erupcije najgorih ljudi u novinarstvu i medijima. Ovakvo stanje u medijima nije bilo ni za vreme Miloševića. Režim to može lako da promeni i zatraži od svojih medija da se pridržavaju kodeksa normalnog ponašanja.

A.

pre 5 godina

Iz teksta ne znam "koje je uvrede glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić".
On se u poruci novinarki obraća sa Ti, a jasno piše "što se tiče moje komparacije VAS i kur*i" i zato mislim da on misli na sve 'novinare' (tj. autore tekstova u medijima koji pre svega ne poštuju Kodeks novinara), BEZ obzira na pol.

Neke od gospođa ("koje se bave vrlo važnim javnim poslovima", kako Maja Gojkobvić kaže u videu) su, čini mi se, znale u javnosti da iznesu veoma uvredljive izjave o političarima i novinarima koji kritikuju vlast i SNS.

Apsolutno sam protiv bilo kog nasilja, ali mislim da muškarci i žene mogu da budu u verbalnom nasilju potpuno ravnopravni, ukoliko im to dozvoljava (ne)vaspitanje i da to nema veze sa polom, a na čemu ove gospođe insistiraju u svojim izjavama.

s.

pre 5 godina

Ovakvo stanje u medijima nije bilo ni za vreme Miloševića. Režim to može lako da promeni i zatraži od svojih medija da se pridržavaju kodeksa normalnog ponašanja.
(depos, 22. januar 2019 17:30)

Režim ne može ništa da promeni, jer upravo je to režim, bez toga oni ne postoje.

Endi

pre 5 godina

Ne moze umetnik u politiku. Umetnici su cesto idealisti, poseduju obrazovanje, znaju za moralna nacela... Sve te osobine su kod uspesnih politicara nedopustive. Ipak je Sergej daleko potrebniji kao covek koji se bavi humanitarnim radom.

frilend

pre 5 godina

Tuzno je sto akademici i crkva cute i gledaju ovo unistenje Srbije koje radi politicko-tajkunska mafija od 1990g do danas..I onda se neki glumac oglasava u celom tom mrtvilu..Zar je Sergej jedini ziv u ovoj drzavici?

jeca

pre 5 godina

Cekajte malo. Pa kakva je onda odgovornost novinara ako je velika odgovornost svake javne licnosti.Sta vi kao regulatorno telo radite, trebalo bi da imate pune ruke posla. Licnuju se javne licnosti po tabloidima svaki dan. Ko proverava tacnost informacija pre nego bude objavljenje, ko procenjuje da li su slike fotosopirane. Ko moze da vrati ugled nekome koga koga su novine lincovale. To je nasa svakodnevica. Da li je neko za to odgovarao i javno preuzeo krivicu. Ponekad neko nesto izgubi na sudu i plati neku svotu zaista smesnu, a steta koja je ucinjena je nepovratna. Sta je poruka mladima koji odrastaju u ovoj zemlji.

Bobisha

pre 5 godina

Ovde svako ko se dohvati "pera" preko noći postane novinar,ajte molim vas,ozbiljne novinare u Srbiji možeš nabrojati "na prste jedne ruke",da ne pričam o novinskim kućama.

html

pre 5 godina

Što se mene tiče, jeste ružno za javno mnjenje da joj to kaže, ali to su društvene mreže koje trpe sve i svašta, pa i mnogo gore stvari od ovoga.

S druge strane imamo situaciju da novinarima spaljuju kuće jer kritikuju vlast, a da lidere opozicije prebijaju na ulici, a nalogodavci se ne traže i ne znaju. Bitno da se traži pravda za ličnu uvredu Sergeja dotičnoj novinarki, koja je sama po sebi uvreda za novinarsku profesiju.. Mislim pogledajte o čemu piše pa sami procenite..

"linč, silovanje, nasilje"

pre 5 godina

Ne vidim gde je Sergej pogrešio. To što neko napiše članak u nekim novinama ili napravi prilog na TV-u ne čini ga novinarom, imali smo prilike da vidimo Studio B. Ne podržavam nikakve pretnje, ali zna se šta je pravi novinar - profesionalac...

rusofil gaster

pre 5 godina

ne branim nikoga i ovo nije nacin da se razgovara ali novinar kao profesija u srbiji ne postoji a sami su doveli do toga , NUNS moze slobodno da se samoukine

Neca

pre 5 godina

Niko nije kriv što su novinari u Srbiji uglavnom pristali da budu krpe. A posebno im nije kriv Sergej. Sami su krivi.
Zato imam razumevanja za njegove reakcije.

Iks Oks

pre 5 godina

Ne razumem.
U ustavu pise da su svi gradjani ravnopravni, otkud sad da novinari imaju veca prava of drugih.
Drugo, ako je neko sluzbeno lice na poslu, da li je on automatski 24h dnevno pod posebnom zastitom, ma u kom svojstvu vrsio neku radnju.
Po meni bi morali da uvedu pravilo da novinar mora da se legitimize i da na pocetku razgovora dobije eksplicitan pristanak na sluzbeni razgovor. Ako taj pristanak nije dobijen, automatski se ceo razgovor smatra privatnim i kao takav ne sme da se iznosi u javnosti, po cenu oduzimanja novinarske licence, kao i drugih sankcija.
Da banalizujem, ja napisem jedan clanak o golubovima za lokalni skolski list (o kojima nemam pojma) i na taj nacin dobijem dozivotni epitet novinara. Od tad sam mnogo vise zasticen od mog komsije golubara, koji nikad nije napisao neki clanak.
Ja iz teksta ne vidim da li je to bila privatna prepiska, ni sta je prethodilo tom komentaru. Imamo izvucen jedan momenat sa kojim se manipulise.

J.

pre 5 godina

Haha...zato će Vučić vladati još dugo...zbog nepristojne komunikacije opoziciji. Pošto su Srbi jedan fin i vaspitan narod, vole samo pristojno.
Bravo, Sergej! Istina je sve što si rekao.

Sabre

pre 5 godina

Ovaj Sergej je jedan od razloga zasto se ove kamarile ne mozes otarasiti. Srce mu je na mestu, ali daj covece, svetski si covek, igrao si u Holivudskim filmovima, video sveta.. kakav je to recnik, aman? Podrzavam ideju 100% ali realizacija je takav autogol da stvarno...

Ivan

pre 5 godina

Ko ima Twitter, a i ko nema, moze da zaprati/procita sve objave i razgovore Sergeja sa sagovornicima, botovima i ostalima. Kada to uradite, mozda i shvatite o cemu se radi. Prvo cete se smejati, a zatim zabrinuti ako se shvati na pravi nacin. Ako se ne shvati, nikom nista.

s.

pre 5 godina

Ovakvo stanje u medijima nije bilo ni za vreme Miloševića. Režim to može lako da promeni i zatraži od svojih medija da se pridržavaju kodeksa normalnog ponašanja.
(depos, 22. januar 2019 17:30)

Režim ne može ništa da promeni, jer upravo je to režim, bez toga oni ne postoje.

Branislav

pre 5 godina

(acer, 22. januar 2019 14:16)

Bata Gašić je u tom trenutku kad je to izgovorio bio Ministar odbrane. I sad ti našao da porediš poziciju građana ne glumca već građana Sergeja Trifunovića i tada Ministra odbrane Bratislava Gašića.

losmi

pre 5 godina

Sergeje, pa zasto.... Posle toliko filmova gde si ostao zapazen, zapamcen... sta ti ovo treba? Na twittu ko neka baba na pijaci. 
Ako se spremas za predsednicku kampanju, i da skines na izborima Predsednika Vucica, los ti je put i losa ti je strategija. 
Ako zelis da promenis svest ljudi, promeni delima, a ne uvredama. 
Ako sagovornike ne postujes, uvredama samo im dajes na vaznostim i na neki nacin pokazujes da su iznad tebe. Dozvaljas da ti se gori smeju. 
Ako zelis da skrenes paznju na sebe, pogresno je da tako skreces paznju. 
Ako ti se u Srbiji ne svidja - otidji gde je prijatnije. Nemoj svoje komplekse i frustracije ovako da pokazujes. 

Pitacu opet - ZASTO?
(boris, 22. januar 2019 13:16


Ne vidim da je upotreba tvitera naskodila Trampovoj kamapanji, naprotiv, dobio je izbore.

dileja

pre 5 godina

Sergej, tim nacinom borbe protiv rezima nista neces postici...Ispasces ti negativac, jer narod bez obzira za koga je, ne voli primitivizam, psovanje i vredjanje...Ali na zalost, ovako bez zivaca neces nista da uradis

Станислав

pre 5 godina

(boris, 22. januar 2019 13:16)

Genije Trifunović ima fondaciju za pomoć oboleloj deci verovatno si čuo. Zar to nisu dela po tebi. Šta je gospodin Boris uradio za decu obolelu da li je poslao par poruka na broj 5757. Pa tek onda imaš pravo da prozivaš nekoga.

Harison

pre 5 godina

Poruka Sergeju - samo nastavi tako i ne popuštaj ni za promil. Sa ovima nema finoće, nema džentlmenstva, nema kulture, budi još oštriji svakom kaži baš ono što mislim i ja a i svi moji najbliži, kaži im da shvate šta su i ko su i na način da razume najveći deo Srbije. Nema drugo! A što se konkretnog tiče, imam više od 60 godina, znam i pamtim mnoge Novinare, Jurija Gustinčića, Djuku Julijusa, Ristu Bajalskog, Miru Radojčića, Bogdana Tirnanića, Slavu Djukića, Bogdana Ibrajtera, Juga Grizelja, Djoka Vješticu...a sad su novinari neki koji proširenu rečenicu ne mogu da sastave bez pet pravopisnih grešaka kad pišu a bez deset kad govore, Barbare, Ivane, Olivere itd. Zato, napred Sergej!!!

Staka Zulu

pre 5 godina

Sergej, tim nacinom borbe protiv rezima nista neces postici...Ispasces ti negativac, jer narod bez obzira za koga je, ne voli primitivizam, psovanje i vredjanje...Ali na zalost, ovako bez zivaca neces nista da uradis
(dileja, 22. januar 2019 14:12)

A ko kaže da se on bori protiv režima!? Sa ovakvim ponašanjem i pravljenjem rijalitija od naših života u kojem je Sergej jedan od glavnih učesnika, samo govori u prilog tome da on samo još više betonira ovakvo stanje u našem drištvu!!!

Lepi

pre 5 godina

Sa ovakvom opozicijom Vucic ce vladati o smrti...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Branko, 22. januar 2019 13:28)

Da. Svakoj vlasti trebaju provokatori.

nenad

pre 5 godina

g.Trifunović nastupa krajnje neprimereno u javnosti. Možda bi PSG trebao da razmisli o tome. Ipak on možda nije da se kandiduje za predsednika Pokreta. Što je mnogo, mnogo je.

Vladimir

pre 5 godina

Politika me mnogo ne zanima, ali ovakav način komunikacije me zgražava od nekoga ko je javna ličnost. Ne mislim uopšte da je lako nositi taj teret, ali to je stvar ličnog izbora. Niko ga nije prisilio da to radi. Ovaj vid komunikacije je najbolja prezentacija čoveka koji to izgovara šta god ko mislio o njemu.

Džoni Rotten

pre 5 godina

UNS ne reaguje na svakodnevne stravične uvrede i klevete Informera, Pinka, Telegrafa i ostalih Vučićevih kenjaonica, na račun lidera opozicije i nezavisnih medija !

Endi

pre 5 godina

Ne moze umetnik u politiku. Umetnici su cesto idealisti, poseduju obrazovanje, znaju za moralna nacela... Sve te osobine su kod uspesnih politicara nedopustive. Ipak je Sergej daleko potrebniji kao covek koji se bavi humanitarnim radom.

depos

pre 5 godina

U Srbiji nezavisni, slobodni i kvalitetni novinar se mogu izbrojati na prstima jedne ruke. Nije to samo sada, za vreme ovog režima, već je tako u poslednjih 30-ak godina, a pre toga nismo ni imali slobodno novinarstvo. Samo što je u poslednji 5-6 godina došlo do erupcije najgorih ljudi u novinarstvu i medijima. Ovakvo stanje u medijima nije bilo ni za vreme Miloševića. Režim to može lako da promeni i zatraži od svojih medija da se pridržavaju kodeksa normalnog ponašanja.

dr evil

pre 5 godina

@Ja znas li ti koliko je ovim Sergej naskodio protestima i opoziciji? ako se neko i kolebao, sada je ubedjen da je nas gospodar ispravan.
upecao se Sergej samo tako.

boris

pre 5 godina

Sergeje, pa zasto.... Posle toliko filmova gde si ostao zapazen, zapamcen... sta ti ovo treba? Na twittu ko neka baba na pijaci.
Ako se spremas za predsednicku kampanju, i da skines na izborima Predsednika Vucica, los ti je put i losa ti je strategija.
Ako zelis da promenis svest ljudi, promeni delima, a ne uvredama.
Ako sagovornike ne postujes, uvredama samo im dajes na vaznosti i na neki nacin pokazujes da su iznad tebe. Dozvaljas da ti se gori smeju.
Ako zelis da skrenes paznju na sebe, pogresno je da tako skreces paznju.
Ako ti se u Srbiji ne svidja - otidji gde je prijatnije. Nemoj svoje komplekse i frustracije ovako da pokazujes.

Pitacu opet - ZASTO?

neko iz mase

pre 5 godina

Ne ulazeći u to kakav je ko novinar smatram da nije primereno jednom glumcu i umetniku da se ovako ponaša. Tužno je ko predvodi opoziciju . Zato će Vučić i vladati još dugo. Ovo su samo autogolovi.

A.

pre 5 godina

Iz teksta ne znam "koje je uvrede glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić".
On se u poruci novinarki obraća sa Ti, a jasno piše "što se tiče moje komparacije VAS i kur*i" i zato mislim da on misli na sve 'novinare' (tj. autore tekstova u medijima koji pre svega ne poštuju Kodeks novinara), BEZ obzira na pol.

Neke od gospođa ("koje se bave vrlo važnim javnim poslovima", kako Maja Gojkobvić kaže u videu) su, čini mi se, znale u javnosti da iznesu veoma uvredljive izjave o političarima i novinarima koji kritikuju vlast i SNS.

Apsolutno sam protiv bilo kog nasilja, ali mislim da muškarci i žene mogu da budu u verbalnom nasilju potpuno ravnopravni, ukoliko im to dozvoljava (ne)vaspitanje i da to nema veze sa polom, a na čemu ove gospođe insistiraju u svojim izjavama.