Komersant: Cilj posete Putina je test za Beograd

Beograd -- Poseta Putina Beogradu ima politički značaj i treba da odgovori na pitanje da li je Srbija spremna da bude ključni saveznik Moskve u regionu, piše Komersant.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Rekli smo da hocemo u EU i oni su rekli da hoce da nas prime. Zasto onda ta ista evropa AKTIVNO radi protiv Srbije sve ove godine? Ok, neka bude da smo krivi za rat, ali to je bilo pre 25 godina, i nije da nismo kaznjeni. Kaznjeni smo debelo, devastirani, ekonomski, demografski, teritorijalno. Ali njima iz nekog razloga to nije dovoljno i dalje nas neprestano kaznjavaju, uvek su protiv nas. Holandjanima na primer je Srbija uvek kriva. Nemoguce je da smo bas uvek mi krivi, da smo samo mi ubijali, da smo samo mi nekulturni, da samo mi gubimo teritoriju i narod. Kako da idemo prema takvoj EU koja nas neprestano kaznjava i ponizava? I onda se cude sto narod voli Ruse. Pa ti Rusi nas nikada nisu ubijali, ponizavali, proterivali. Ta EU mora da shvati, ili ce da bude pravedna prema Srbiji, i podrzi kompromis gde ce i Srbi da dobiju nesto konkretno ili nista od saveznistva.
  (Igor Gavran, 17. januar 2019 19:07)

  # Link komentara

 2. Mimo odluke Saveta bezbednosti, NATO bombarduje SRJ (tj. sada Srbiju kao formalno-pravnog naslednika SRJ) i pričinjava neposrednu štetu između 80 i 100 milijardi dolara. Ovu nezakonitu agresiju priznalo je i nekoliko zapadnih diplomata i državnika, npr. Gerhard Šteder. I bez njihovog priznanja, vojni napad bez saglasnost SB UN, je nezakonit, a šteta nešto što bi trebalo nadoknaditi. Oni koji pričaju kako smo od Zapada dobili 1-2 milijardi pomoći i bespovratnih kredita malo pameti nije na odmet- to je 50-ti ili 100-ti deo naknade koju nam je Zapad dužan!
  E kad isplate 100 milijardi Srbiji, svaki dolar, euro preko je pomoć, podrška. Znam da neće, ali ‘prijatelji sa Zapada’, dovoljan je ovsj primer, da ne kopamo po Srbiji. Bićemo ruska gubernija, a u EU punopravna članica koju će uvažavati, voleti. Pamet u glavu.
  (Gledalac, 17. januar 2019 17:44)

  # Link komentara

 3. Srbiji je strateski cilj ulazak u EU sto je potvrdjeno i na izborima. SNSje izmedju ostalog i pobedio igrajuci na kartu Evrope. Potpisivanjem sporazuma sa RF je guranje prsta u oko EU, jer je EU politicka i ekonomska unija koja ima svoja pravila i principe. Ako hoces unutra moras da se prilagodjavas i postujes pravila, jer pobogu ti ides tamo a ne obrnuto. Na sledecim izborima neka jasno kazu da zele u EAU pa ako taj plan prodje idemo tamo. Ovako sve je providno, sto bi rekli seljacka politika. I sada sam sto posto siguran da smo aktivno ucestvovali u pobunama u Mak. I CG, kao i bilo kakvo resenje po pitanju KiM ne zelimo da resimo.
   (Balkanac, 17. januar 2019 16:50)

  # Link komentara

 4. Moskva je NEZADOVOLJNA sto je Srbija,...itd.

  Da li mi to Moskvi nešto dugujemo a da to i ne znamo?!?
   (Denny...., 17. januar 2019 16:21)

  # Link komentara

 5. "Poseta Putina Beogradu ima politički značaj i treba da odgovori na pitanje da li je Srbija spremna da bude KLJUČNI saveznik Moskve u regionu", piše Komersant.

  Čuj, KLJUCNI!??!!

  Ma JEDINI, ne samo na Balkanu, nego JEDINI saveznik Moskve u Južnoj,Zapadnoj, Srednjoj i Severnoj Evropi!!! Ona ovde sem Srba više saveznika i nema...

  E sad, da li je nas neko pitao da li to želimo, ili ce AV da odluči u naše ime???
   (Question...., 17. januar 2019 16:19)

  # Link komentara

 6. Odlicno!!!
  Kako ne vidite da Se radi I necemu mnogo ozbiljnijem, u slucaju da Kosovo i Albanija ukinu granice ili dodje do nemira na TZRP naravno Srbija rasporedjuje vojsku da puoceloj svojoj teritoriji ...
  (istina, 17. januar 2019 16:09)

  # Link komentara

 7. Kakvi maniri, on Putina drzi jednom i usmerava drugom rukom; Putin valjda ne zna protokol?
  Nis je bas test, nekoliko humanitaraca ne moze da dobije diplomatski status, ali zato to mogu vojnici NATO i to sa sve naoruzanjem
  (Lox, 17. januar 2019 15:53)

  # Link komentara

 8. "Nezadovoljstvo Moskve izaziva i to što je Srbija, koju Moskva smatra "ključnim saveznikom na Balkanu", preduzela poslednjih godina niz koraka prema NATO, dodaje Komersant."

  Steta sto te korake nismo uradili kao Jugoslavija, pre 30 godina. Sad je mnogo bolnije, ali ipak, bojle ikad nego nikad.
  (Pozdrav iz Toronta, 17. januar 2019 15:51)

  # Link komentara

 9. Hahahahahahahaha...Slika govori hiljadu reči.
   (neko_iz_mase, 17. januar 2019 15:36)

  # Link komentara

 10. Da,pa Srbija je vec gubernija. I to je najzalosnija i najtragicnija prica Srbije. Propala je prica o Eu. Samo da nam Evropa i svet ne uvedu vize i sankcije,da mozemo da pobegnemo odavde..
   (C i n i k, 17. januar 2019 15:26)

  # Link komentara

 11. Srbija ne moze na dvije stolice
   (Sandzak, 17. januar 2019 15:25)

  # Link komentara

 12. Kakva slika... Kao kad te dete smara da mu kupis sladoled.
   (sto bezite, 17. januar 2019 15:21)

  # Link komentara

 13. molim vas ne testirajte Nas vise nista
   (Where is my sendvic?, 17. januar 2019 15:18)

  # Link komentara

 14. Zar nije rekao juce da nece stavljati Srbiju pred izbor?
   (pera, 17. januar 2019 15:14)

  # Link komentara