1. Kad su rusi bili daleko od Srbije ovde je sve bilo normalno...neki bi rekli bili smo svet...kad su oni dosli sve je poslo naopacke za vrapce i macke...procitao sam negde komentar koji kaze da bi se problem vojske lako resio kada bi postojala volja...komentator je predlozio da Srbija ukine vojsku i onda i kosovo ne bi imalo potrebu za vojskom???
  (pprvi dan skole u Svedskoj, 18. decembar 2018 16:41)

  # Link komentara

 2. Dosta iracionalne politike i posmatranja sveta na istok-zapad, to su mentalne konstrukcije iz proslosti. Zamolio bi Ruse da ucine najveci prijateljski gest Srbiji i da na narednoj sednici SB podrze Kosovo i da Putin pozove Tacija u Moskvu na dogovor. Nista bez totalnog otreznjenja nasih ljudi. Ako se Kosovo ne moze spasiti kao politicka teritorija onda moze kao ekonomska i kulturna. Krajnje je vreme da se Srbija stavi na svoje noge a ne na vecito ocekivanje Rusije, Kine, Indije da resava nase probleme. Samo budale ne vide da je Srbiji vise nego ikada potreban superioran odnos sa jedinim zapadnim susedom koji jos nije u Nato! Da, isticu zadnje sekunde da spasimo i sacuvamo dobre odnose sa Sarajevom. Ako je ekonomija Srbija ovoliko osetljiva na malo Kosovo sta ce li se tek desiti ako SAD krenu sa "resavanjem" BiH na slican nacin? Najavili su da sledi akcija po institucijama u BiH. A sta mi radimo? Pustamo jos uvek da jedan Dodik oponasa Tacija i Haradinaja a bas njega boli briga za posledice, a ja kazem da ce svu cenu opet platiti Srbija. Nadam se da gresim.
  (Beograd na vodi, 18. decembar 2018 14:35)

  # Link komentara

 3. Potrebna je transformacija Organizacije ujedinjenih nacija u organizaciju koja će opet biti objektivna i poštovana a ne transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u Vojsku Kosova.
  (Samosvesna građanka, 18. decembar 2018 13:32)

  # Link komentara

 4. Srbi su nebitan narod za svet, zato što mislimo da predstavljamo neki faktor, zato nam se ovako i dešava.Srbija treba da sledi politiku evrope i amerike, ako misli da opstane kao država.Da smo kao nacija imali pameti,trebalo je sa albancima ranije napraviti sporazum, dok nisu amerikanci i evropa preuzeli našu ulogu.Ćosić je predlagao slično ali naša javnost na čelu sa crkvom i akademicima proglasi ga izdajnikom.Kosovske albance je trebalo po svaku cenu preedukovati na stranu srbije i po cenu državnosti , bolje je imati pouzdanog prijatelja na našim južnim granicama nego nesigurnog i moćnog.
   (cokan, 18. decembar 2018 13:07)

  # Link komentara

 5. Jesu li "naši" veliki (i provereni) prijatelji na "njihovoj" strani?

  Ili su to "neki" a možda i "oni"?
  (sturmmann, 18. decembar 2018 12:50)

  # Link komentara

 6. Odrekli smo se Kosova 1974, odrekli smo se Kosova kad smo podržali Miloševićevu politiku 90-tih, odrekli smo se KiM potpisivanjem Kumanovskog sporazuma, odrekli smo se ne dajući podršku Koštunici koji je hteo da žrtvuje evropski put zarad KiM. Odrekli smo se pristankom na prebacivanje pitanja KiM iz UN u EU. Na kraju, potpisivanjem Briselskog sporazuma smo se odrekli KiM. Odrekli su ga se i srbi koji se iseljavaju sa KiM. Koliko još puta treba da kažemo da nas ne interesuje Kosovo.
  (Petar, 18. decembar 2018 12:31)

  # Link komentara

 7. Ovo samo pokazuje svu nemoc Rusije. Sve se desava onako kako to zele SAD.
  (Dragisa, 18. decembar 2018 10:17)

  Da, eno Kosova u Interpolu u UN, u UNESKO itd. i sl. sve kako USA žele
  (Verifikator, 18. decembar 2018 11:34)

  # Link komentara

 8. Ko su "njini" a ko su nasi!?
  (Nex, 18. decembar 2018 11:27)

  # Link komentara

 9. Citam jutros svaka dnevna novina hvali govor presednika Srbije , kako je pobedila Srbija i ponizila Tacija u SB UN.
  Ako se neko seca nije ti bilo toliko daleko i presednik vlade Srbije tada Kostunica znao je lepo da im u SB UN ocita bukvicu zapadnim zemljama i SAD, ali oni su i tada i danas na stranu albanaca na Kosovu.
  Nema od toga nista sto govorimo istinu o situaciji na KiM , da se tamo ne postuju prava svih gradjana i da je njihov zivot i opstanak na toj teritoriji pod znakom pitanja.
  Da li se ovo vraca pojedinim politicarima i strankama koji su vodili Srbiju 1999 ???
  Verovatno da , tada su gubili saveznike i prijatelje koji su mogli dosta da im pomignu .
  Danas niko nije na stranu Srbije od strane SAD, preko V.Britanije do najuticajnijih zemalja EU.
   (Nebojsa, 18. decembar 2018 11:23)

  # Link komentara

 10. (Milena) Ne čini li vam se, draga Milena, da su i naši mirotvorci lažni? Setite se šta su devedesetih radili - posvađali nas ti isti mirotvorci sa celim svetom.
   (zvezdoprc, 18. decembar 2018 11:20)

  # Link komentara

 11. Sve ovo je jedno veliko zamajavanje. Ko je bio "za nas" a ko "za njih" potpuno je nebitno jer su skoro sve zemlje članice EU priznale Kosovo kao samostalnu državu a naša vlast sa druge strane je potpisala Briselski sporazum i godinama pregovara o ulasku u EU bez obzira na tu činjenicu. Pregovara i sa predstavnicima Kosova kao sa državnicima i nema više tu šta da se kaže.
  (Dragana, 18. decembar 2018 11:04)

  # Link komentara

 12. Savet bezbednosti je jedna farsa i zamlaćivanje. Da li se tamo ikada nešto odlučilo i sprovelo u praksi, ja se iskreno ne sećam.
   (Ivca, 18. decembar 2018 10:58)

  # Link komentara

 13. U unutrasnjim domacim stvarima optuzuju nas da smo prevejani lisci, korumpirani u svim segmentima, majstori za snaci se u bezizlaznim situacijama. Zasto nismo takvi na medjunarodnom planu? Ili je tamo liga sampiona, pa smo smesni sa svojim smicalicama pored majstora na svetskoj sceni.
   (igor, 18. decembar 2018 10:58)

  # Link komentara

 14. Kratko smo slavili onu pobedu vezanu za prijem kosova u Interpol. Voleo bih kada bi shvatili da Srbija iz dana u dan samo gubi a kosovo dobija. Voleo bih kada bi zdrav razum i prave patriote nadvladali prodaju magle i instant patriote.
   (anonimous, 18. decembar 2018 10:57)

  # Link komentara

 15. Na vašoj strani- jedino Rusija, jer ni Kina ni Indija nisu otvoreno stale uz Srbiju! Na strani Kosova- kompletni Zapad! Dakle; vojska Kosova- ide dalje, takse Kosova- idu dalje, i Kosovo dalje time zaokružuje državnost! Potpuni poraz A.Vučića, jer onu poruku je kosovskim Srbima mogao poslati i iz Beograda i bez blamaže!
  (ANTE BAN, 18. decembar 2018 10:44)

  # Link komentara

 16. Da li Vučić i Dačić još tvrde da je "Rambuje" bio lošiji od ovog što sad imamo ?
  (Luka, 18. decembar 2018 10:32)

  # Link komentara

 17. Slobodan Milosevic, SPS i SRS (sadasnji SNS) su izgubili rat u koji su, potpuno pogresnom politikom, bespotrebno uvukli Srbiju 1999 godine. Potpisali su kapitulaciju u Kumanovu i time je i rat i Kosovo izgubljeno.

  Zarad unutrasnjih politickih potreba, da bi ti isti politicari koji su upropastili Srbiju zadrzali svoju fotelju, SPS, SRS i SNS uporno obmanjuju narod u nekakve paralelne, nepostojece "istine". Razne rezolucije 1244, medjunarodno pravo, gde je sud rekao da nije nista protivpravno u otcepljenju Kosova. I zbog toga sto ne prihvatamo ni danas, skoro 20 godina kasnije ovaj gubitak, Srbija je i dalje svakdnevno gubi taj davno izgubljeni rat, i svakodnevno je ponizena, genereacije koje su stasale nemaju pravo na buducnot zbog ove 20 godina stare proslosti i bice jos gore i gore.... Jer je fotelja nasih politicara vrednija i cenjenija od naseg naroda na Kosovu, od Kosova kao teritorije, od Srbije i zivota i prosperiteta njenih gradjana.

  Ali kada su mediji u potpunoj kontroli tih istih politicara, nas narod ostaje slep i gluv i u potpunosti lisen istine.
  (Pera, 18. decembar 2018 10:27)

  # Link komentara

 18. Ovo samo pokazuje svu nemoc Rusije. Sve se desava onako kako to zele SAD.
  (Dragisa, 18. decembar 2018 10:17)

  # Link komentara

 19. Закони изгледа постоје да би се наше рупе у њима. Право се обесмишљава, извргава се руглу. Сила закон мења. Како САД тумачи Резолуцију 1244? Одлука о трансформацији КБС у војску је у складу са резолуцијом, јер се демилитаризација односи на ОВК и друге наоружане формације. Па ко је ОВК него приштински врх, само сада глуме миротворце и другачије се зову! Значи, ако сам ја био терориста,онда ја лепо променим име, или фирму, почнем да се зовем безбедносна снага, и ето, све може, ја више нисам терориста. Мајке ми.
  (Милена, 18. decembar 2018 09:59)

  # Link komentara

 20. Odgovorno tvrdim da smo mi Srbi jedan od najjacih naroda na svetu... na forumima.
  Svi Albanci od semenkara, poslasticara do vlasnika telekomunikacionih kompanija su izdvajali i izdvajaju deo za "njihovu stvar". Cela dijaspora radi za ostvarenje njihovog sna. A sta mi radimo? Hoce neko da kaze da u Americi nema bogatih i uticajnih Srba, da ih nema svuda po svetu? Da je albanska dijaspora uticajnija od nase? Nase ljude jednostavno nije briga za otadzbinu. Nema vise ni Pupina ni Ducica. Svi su kao nesto razocarani u Srbiju, kao da je Kosovo i Albanija njima dala Bog zna sta.
  E sad i to je legitimno. Ali nemojmo onda da osudjujemo po forumima. Nas briga vise da ratujemo, necemo da platimo da lobiramo i evo rezultata. Samo, gospodo, kada imate predatora u okolini nije dobro biti mali mis!
  (Baneson, 18. decembar 2018 09:52)

  # Link komentara

 21. Šta bi na kraju ?! Pa ništa, sve ovo natezanje je bilo više za domaću publiku, ili ti "upotrebu", da se tako zabašure sve negativnosti, od ekonomske, finansijske a najviše do same slobode, kako štampe, tako i uopšte javnosti do obesmišljavanja i zloupotrebe svih institucija u partijske pa čak i u privatne svrhe. Uzgred, koja je to sad pa velika razlika što su formirali vojsku ?! Pa to svo ljudstvo je i inače bilo i njihiovoj specijalnoj policiji to jest ROSI, a po novom će to sad biti vojska Kosova i nikakva tu neće biti "veća opasnost" jer će oni i dalje raditi, tačno onako, kako im dozvoli Zapad to jest, ajde da se ne lažemo, kako se "dogovore" sa Amerikom. A mi možemo samo da se "slikamo" sa našom "podrškom" i da se zamajavamo tačnije rečeno, da narod i dalje naseda na to "zamajavanje" od strane naših vlasti oko Kosova. Svidelo se to nekom ili ne, to je činjenica
  (Coco Bill, 18. decembar 2018 09:50)

  # Link komentara

 22. Bilo bi dobro kada bi nas ovde neki poštedeli svojih malodušnih komentara u smislu izgubili smo Kosovo i treba da dignemo ruke od svega, vlast je ovakva i onakva, njih podržavaju najjače sile, a nas Obala Slonovače i sl. Dajte ljudi više, dosadili ste i Bogu i narodu. Naravno da je svima jasno da Kosovo u celini neće više biti deo Srbije, ali to ne znači da ne treba da se borimo da dobijemo ono što možemo. Ništa još nije gotovo, daleko od toga. Oni mogu samo da sanjaju i da kao papagaji ponavljaju da je sve gotovo, ali kosovske elite i njihovi mentori veoma dobro znaju da od toga nema ništa. Zar mislite da bi oni uopšte pregovarali da je sve gotovo? Ne zanosite se. Priznanje Srbije je od ključnog značaja, jer bez priznanja Srbije nema priznanja ni od ostalih država kojih je ogroman broj, a među njima su i velike svetske sile. Njihovo vreme je prošlo i sada im predstoji proces otrženjenja. Taj proces će trajati, jer jednostavno kod Kosovskih elita ne postoji nikakva politička zrelost i sve se svodi na praznu nacionalističku demagogiju, što je u neku ruku i razumljivo, jer moraju povlađivati prilično neobrazovanom i zatucanom narodu koji sada ne može da prihvati da ništa nije gotovo i da će se Kosovo morati deliti.
  (Sheriff, 18. decembar 2018 09:38)

  # Link komentara

 23. Na nasoj niko a na njihovoj sve najace zemlje sveta. Podrska Rusije kao i uvek mlaka. Koliko nam jis godina treba da shvatimo gde i kako treba da idemo. Teraj kao svi u regionu i cao. Resi Kosovo sa Amerikom i guraj EU i NATO pa kako nam bude.
   (vv, 18. decembar 2018 09:29)

  # Link komentara

 24. Vojska Kosova, pa dobro, ništa, idemo dalje...., i gde smo ono stali, aha, takse 100 %, takse 200 %, takse...
  (buron, 18. decembar 2018 09:29)

  # Link komentara

 25. Neka se vise stavi tacka na Kosovo i da pocnemo ziveti kako dolikuje evropskoj zemlji. Ovo vise nema smisla.
   (M. Radosavljevic, 18. decembar 2018 09:28)

  # Link komentara

 26. Ljudi moji, sve je samo fol.
  Ova sednica služila je samo da nam naša vlast pokaže da nije ćutala prilikom formiranja vojske. Nije ništa preduzela, niti može.
  Imam jak utisak da se vlasti u svim našim državicama međusobno jako pomažu i drže sve narode potlačenim radi isključivo ličnog profita.
  Hašim Tači je izjavio na kraju sednice da je Međunarodni sud pravde dao mišljenje da je Kosovo suverena država kao odgovor na zahtev Srbije i to konkretno njenog bivšeg ministra inostranih poslova Vuka Jeremića!
  Zašto je morao da pominje Jeremića, šta mislite? Rekao bih samo zato što to Vučiću odgovara.
  (Ser, 18. decembar 2018 09:17)

  # Link komentara

 27. Shizofrena situacija,čak i za mene sa strane.Nikada mi nije jasno zasto Srbija nije ponudila svoj "Z4" za Kosovo i cvrsto stajala iza toga i onda bi i ostali rekli pa to je dobro rjesenje, nego zauzvrat ja jos nisam cuo da je Srbija ponudila neki cjelovit program za integraciju Albanaca ,vec nista ili promjenu granica od čega se ovima na zapadu kosa dize kada čuju za jos promjena granica na Balkanu i sta bi sve moglo dovesti do toga ali što implicira da je spremna donekle priznati Kosovo
   (NN, 18. decembar 2018 09:13)

  # Link komentara

 28. Mnogi još uvijek žive u devedesetim kada su medjunarodni odnosi u pitanju. Daleko od toga da SAD nisu još uvijek jedina globalna sila, ali su daleko od pozicije koju su imale devedesetih. SAD i te kako zabrinjava ponašanje mnogih zemalja koje traže da se zaštiti njihov teritorijalni suverenitet i integritet. Nakon glasanja u Interpolu SAD su ispoljile svoj bijes na Srbiju gdje su najaće i gdje imaju svoje oružane snage. Mnogi anglofili u Srbiji sa visine posmatraju male zemlje, a kao sinonim za to je Papua Nova Gvineja. Papua Nova Gvineja i te kako cijeni svoju tradiciju i multikulturalnost. Bilo je za očekivati da Kinezi neće izraziti tako oštar stav kao Rusi. Oni su sada u primirju i pregovorima sa SAD i sukladno tome izrtažavaju svoj stav. Imamo jednu paradoksalnu situaciju, dok Srbija jača svoju poziciju na medjunarodnoj sceni i dok se male zemlje sve više bune protiv dominacije SAD na Kosovu situacija je sve teža i teža za Srbe i Srbiju. Jedino je pitanje kakvu politiku i stav želi da zauzme Srbija. Jednog dana nužno će se promjeniti stanje na terenu, samo je pitanje da li Srbija želi imože da plati tako visoku cijenu čekanja.
  (Dex Dejvid, 18. decembar 2018 09:11)

  # Link komentara

 29. Ljudi zdravog razuma, Srbi, dajte da se pomirimo.Sa ovima na vlasti ima narod u Srbiji da pati jos dugo dugo vremena. Da imate diplomatiju-nemate a nemamo je nI mi Albanci ali kad je najzesce moze se desiti pomirenje samo nam ne treba Balkanski inat.Vi ste nas zavili u crno, puno je krvi proliveno ali se jos nadamo I nase oci I usi su sirom otvorene ka vama da napravite te korake pomirenja I verujem da ce nam biti bolje, lakse , I necemo morati da se vucaramo po sudovima svetskim organizacijama kome je veci ili manji.Ovako kako jeste paticemo obe strane.Kosovo pod Srbiju nikada vise biti nece ali moguce je biti sa I uz Srbiju I ekonomski I otvorenih granica ,slobodnog protoka ljudi I robe. Vreme je da prestanete da kvarite odnose sa susedima I verujte bice svima lakse I bolje.
  (Ma, 18. decembar 2018 09:10)

  # Link komentara

 30. Ljudi zdravog razuma, Srbi, dajte da se pomirimo.Sa ovima na vlasti ima narod u Srbiji da pati jos dugo dugo vremena. Da imate diplomatiju-nemate a nemamo je nI mi Albanci ali kad je najzesce moze se desiti pomirenje samo nam ne treba Balkanski inat.Vi ste nas zavili u crno, puno je krvi proliveno ali se jos nadamo I nase oci I usi su sirom otvorene ka vama da napravite te korake pomirenja I verujem da ce nam biti bolje, lakse , I necemo morati da se vucaramo po sudovima svetskim organizacijama kome je veci ili manji.Ovako kako jeste paticemo obe strane.Kosovo pod Srbiju nikada vise biti nece ali moguce je biti sa I uz Srbiju I ekonomski I otvorenih granica ,slobodnog protoka ljudi I robe. Vreme je da prestanete da kvarite odnose sa susedima I verujte bice svima lakse I bolje.
  (Ma, 18. decembar 2018 09:09)

  # Link komentara

 31. Zanimljive su mi table sa imenima ispred njih:

  Serbia
  Kazahstan
  Kuwait
  Netherlands
  Poland
  Sweden
  Russian federation
  United Kingdom
  ...
  Hashim Tachi

  Čovek entitet!
  (imena, 18. decembar 2018 09:08)

  # Link komentara

 32. Замолио бих неко ако може да ми објасни како се Тачи нашао на Седницу УН када Приштина нема столицу тамо? Ко му је дозволио присуство?
  (Вук, 18. decembar 2018 08:19

  Amerika.
  UN je napravljen da koliko toliko posreduje između država, i blokova.
  Donekle su imali smisla u hladnom ratu, ali danas.. Slabo. Nemaju oni nikakve poluge da prisile jedan Izrael, a kamoli USA ili Rusiju.
  Ma šta Rusiju, jedna Hrvatska je pregazila rezolucije, zajedno s "zaštićenim zonama", i šta bi? Ništa, odahnuo cijeli svijet jer je gotovo, neće više da se bakću s tamo nekima.
  Koji UN, koji bakrači..
  (Marko, 18. decembar 2018 09:02)

  # Link komentara

 33. Sad AV nabijati na nos što je tražio ovu sednicu i dao legitimitet vojsci Kosova stavom velikih sila, isto kao što on konstantno napada bivše zbog mišljenja MSP!
   (Gagi, 18. decembar 2018 09:01)

  # Link komentara

 34. Svi bitni svetski igraci su za njih
   (Kao i uvek, 18. decembar 2018 08:55)

  # Link komentara

 35. Priznati Kosovo,u EU i NATO i kao sto neko rece,sa Rusima samo cestitke za Bozic i Uskrs.
   (Burazi jaci od cele kafane, 18. decembar 2018 08:53)

  # Link komentara

 36. Kako ne shvačate.. Zapadu je svejedno, njima je glavno da se ne ratuje, barem ne tamo gdje je javnost osjetljiva. Rat na Balkanu je preblizu EU, previše praćen u medijima u USA, i onda oni moraju reagirati. Ukinuti priznanje Kosovu, znači rat, i to ne samo na Kosovu, nego šire, Makedonija, C. Gora, jug Srbije, Sanđak...
  Pa sve i da žele to, što bi dobili s time od Srbije? A čak i ono što se neki nadaju, da Rusija ojača toliko da bude ravnopravna Zapadu ili čak jača, tek onda će da ide još teže.
  Jednostavno.. Kontrola teritorija je bog otac, kakvo međunarodno pravo. Krim je Ruski, mogu svi da plaču, pozivati se na sveto pismo, UN, sankcije, ali dok je tamo Ruska čizma, i Rusi kao narod, to je sad Rusija.
  Dok su na Kosovu Albanci, i to u čizmama, Kosovo nije Srbija. E sad, da li će te trgovati, ratovati, čekati, stvar izbora. Svaki ima svoje dobre i loše strane.
  (Ante, 18. decembar 2018 08:52)

  # Link komentara

 37. Trla baba la... I šta se desilo. Ništa . USA manipuliše i EU i celi svet. Strašno. Gledamo svi kako funkcioniše " demokratija", a niko ništa nemože da uradi za naš narod.
  (deda, 18. decembar 2018 08:50)

  # Link komentara

 38. "Pozvati ruse, ako su prijatelji kakvim se predstavljaju…" ne predstavljaju se Rusi kao naši veliki prijatelji, nego ih srpski političari pokušavaju takvim predstaviti. Rusi nam nisu ni neprijatelji ni prijatelji, prosto ne mare za Srbiju. Znam iz prve ruke, pozdravljam vas iz Moskve.
  (Boris, 18. decembar 2018 08:48)

  # Link komentara

 39. Rusi i Kinezi za nas (naravno ,na rečima) ,Ameri,Englezi i Francuzi protiv.Vučić neutralan ,ali vuče malo ma njihovu stranu (ne zali se na formiranje vojske).
  Ne brini narode - dobro biti neće.
   (Vlada, 18. decembar 2018 08:45)

  # Link komentara

 40. Hvala svima koji su podrzali Srbiju...nadajmo se da ce EU urazumiti Pristinu i da ce se dijalog nastaviti normalnim tokom
  (M, 18. decembar 2018 08:44)

  # Link komentara

 41. pa naravno, ništa, nijedna strana nije saslušana, samo su, kao i uvek "merili čiji je duži", istočni ili zapadni, ali neka se nama naše božanstvo provozalo o našem trošku, sve ostalo je nebitno.
   (gao, 18. decembar 2018 08:42)

  # Link komentara

 42. Igrao si Vučko još 90_ih protiv Američke politike. Odbili sve ponude sa Milosevicem iako je Tata bio predstavljen od tih istih zapadnjaka kao faktor stabilnosti. Usli u rat, izgubili, narod je propatio I dalje pati zbog pogresne politike. U crno ste nas zavili.Tvoj pecat se oseca i danas u slobodi izvestavanja novinara. Prestanite da nas mrcvarite vise.
   (Koja, 18. decembar 2018 08:39)

  # Link komentara

 43. Dakle, kao što i bilo poznato rezultat = VELIKO NIŠTA. I velika Kina za koju neki se kune da će pomoči Srbiji da vrati Kosovo NIJE rekla NI REC o vojsci Kosova. Kao i svaki kineski ambasador ponovljao frazu o "podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije".

  Pa i Hašim Tači je trebao to da kaže, da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije jer, prema tumačenju Međunarodnog suda pravde u Hag, to znači da Kosovo neće napadati Srbiju niti pretiti upotrebom sile. NIŠTA VIŠE.

  Ovo je trenutak OTREŽNJENJA za one koji hoće da gledaju kako funkcioniše ovaj svet.

  Rezultat je bio NULA ali ostali troškovi obe delegacije, iz Beograda i Prištine. Oni lete, spavaju po lepim hotelima, jedu u skupe restorane i kupuju šta im je volja a sve to na grbaću naroda.

  A nije bile NIJEDNE odluke koja bi nešto menjala.

  A Ivica sada će reči da "naš glas se čuje". Pa evo ljudi samo MANJINA, 2-3 države od 15 rekle da je bilo "kršenje rezolucije 1244". NI velika Kina NIJE rekla da formiranjem vojske "kršena rezolucija 1244". Da ne pričamo o tri stalne članice s PRAVOM VETA od kojih 2 (SAD i Velika Britanija) jasno i nedvosmisleno podržale vojsku Kosova a Francuska rekla da je to SUVERENO PRAVO države ali nisu zadovoljni zbog vremenskog okvira, što i nema mnogo veze.

  U stvari ima jedan REZULTAT. Pitanje formiranja vojske Kosova sada ima i PEČAT Saveta Bezbednosti. Na to pitanje je stavljena TAČKA.
  (istina, 18. decembar 2018 08:39)

  # Link komentara

 44. Nama jedino u ovom trenutku mogu vanzemaljci pomoci
   (Draco, 18. decembar 2018 08:35)

  # Link komentara

 45. Rusija, Kina, Bolivija i Obala Slonovaca za Srbiju!
  SAD, V.Britanija, Francuska, Holandija, Poljska, Kuvajt za Kosovo!
   (Antique, 18. decembar 2018 08:35)

  # Link komentara

 46. Sinoc gledam na RTS-u obracanje naseg predsednika u UN. I taman kad je dosao red da cujemo sta kaze Hasim Taci, prenos je prekinut.
  RTS vase pravo da saznate sve!
   (goxi, 18. decembar 2018 08:34)

  # Link komentara

 47. Mozemo mi još 19 god da pričamo iste priče, činjenica je da je Kosovo završena priča, mi imamo mnogo veće problema, drzava nam se pranzi, nezaposlenost mladih, to treba rešavati
  (Jovica, 18. decembar 2018 08:33)

  # Link komentara

 48. Pozvati ruse, ako su prijatelji kakvim se predstavljaju, da posalju kontigent vojske na sever kosova u okviru kfor-a
  (Milos, 18. decembar 2018 08:02)

  Bas bih voleo da vidim kako bi Rusi dosli do Kosova obzirom da su sve NATO drzave okolo kao i najveca baza na Kosovu.
  A i da dodju na sever eto ti rata i egozdusa jos 100.000. Kao da nam krajina nije dovoljna.
  (444, 18. decembar 2018 08:26)

  # Link komentara

 49. Ko pita zabu kada se crpe virovi. To sta misle ambasadori Perua, Gvineje, Obale Slonovaca itd. to nikome nije vazno.
  Sve dok mi ne shvatimo da je Amerika broj 1 u svetu a na drugome mestu Nemacka ( EU je Nemacka i ostatak ), nama nema napredka. Sa Rusima Prijateljski odnos cestitanje Bozica, Vaskrsa, skakanje u vodu za Bogojavljenje itd. i nista vise.
   (Vladisav, 18. decembar 2018 08:25)

  # Link komentara

 50. I šta na kraju... Ništa. Svako rekao šta je imao i otišli kući.
  (apolo, 18. decembar 2018 08:25)

  # Link komentara

 51. Ameri kao da su sam Bog. Mene cudi da Ruse vec nisu opalili po nosu za Krim a vidim salju flotu u Crno More. Gde Rusi da nas podrze malo bolje kad im stize mornarica na vrata. Imaju ljudi i svoje probleme. Ovde ocigledno vlada sila jaceg i to je to. Mi smo zapravo enklava u Evropi okruzeni NATO snagama a jos i kroz nadu zemlju prolaze. Katastrofa. Bugari kao Bugari ni ne bune se. Makedonci i Crnogorci promenili veru. Grci takodje.

  Sve u svemu dok su Ameri glavni serif nema tu pomoci.
  (Dejan, 18. decembar 2018 08:24)

  # Link komentara

 52. Dokle god nas rusija "podrzava" dotle cemo ziveti kako zivimo i dozivljavati poraz za porazom i ponizenje za ponizenjem.
  (Srbin iz Srbije, 18. decembar 2018 08:23)

  # Link komentara

 53. Kako ste videli, suverenitet se dobija kod Amerikanaca i ne pred UN. Valjda je svima jasno. Znači 40 godina pogrešne politike u Srbiji. 90-te najgore, prekretnica zato što smo izgubili Amerikance kao saveznike. Znam, mi se nikome ne klanjamo itd.... samo to ima svoju cenu. Trebalo bi da se preračunamo. Ne znam šta nam se više isplati.
  (nixon, 18. decembar 2018 08:22)

  # Link komentara

 54. bla bla bla, truć truć truć i oni su isterali po svom a naš predsednik nek zamoli da ukinu porez od 100% i nek se hvali time mesec dana a na vojsku nek zažmuri
   (uroševac511, 18. decembar 2018 08:21)

  # Link komentara

 55. Izgleda da ta rezolucija 1244 ništa ne znači, tumači je ko kako hoće, svi se pozivaju na nju i po njoj sve može i ne sme...
   (markoni, 18. decembar 2018 08:20)

  # Link komentara

 56. predstavnik Britanije koja je izašla iz EU govori kako e budućnost Srbije i Kim u EU... pa ovaj svet nije više normalan, ko je ovde lud a ko zbunjen...
   (karibolu, 18. decembar 2018 08:20)

  # Link komentara

 57. Замолио бих неко ако може да ми објасни како се Тачи нашао на Седницу УН када Приштина нема столицу тамо? Ко му је дозволио присуство?
  (Вук, 18. decembar 2018 08:19)

  # Link komentara

 58. Mogli su i 1000 dana da zasedaju, kako amer kaže tako će i biti.
   (Dejca-LE, 18. decembar 2018 08:15)

  # Link komentara

 59. Na jednoj strani kapitalisti(Kosovo) na drugoj strani komunisti(Srbija)....
  (AC/DC, 18. decembar 2018 08:14)

  # Link komentara

 60. Koliko ukupno da a koliko ne ?
   (Sandzak, 18. decembar 2018 08:13)

  # Link komentara

 61. Rezolucija 1244 ovlašćuje međunarodno vojno prisustvo na Kosovu, zaduženo za razoružavanje OVK i drugih oružanih grupa, i ne odnosi se na formiranje bezbednosnih snaga", rekao je američki predstavnik-
  Extra, onda znaci moze srpska vojska, zandarmerija i policija. A i moglo bi jedno 30000 ruskih snaga, sve je to po pravu i pravdi. Sve mi se vise dopadaju Amerikanci
  (nirosx, 18. decembar 2018 08:09)

  # Link komentara

 62. Ne treba biti nikakav dokument niti članak koji im daje to pravo nego ne postoji niti jedan članak niti dokument koji im to brani, da imaju vojsku.
  Već su tu više njih, vjerovatno pravnici tumačili tu rezoluciju ali uporno ti i tvoji se pozivate na nju.
  Ta rezolucije je donesena u vrijeme SRJ i ne odnosi se na Srbiju, UN rezolucije se ne nasljeđuju, možda da takav vrsni pravnik malo prouči tu tematiku, šta kaže međunarodno pravo i Bečka konvencija.
  Prema toj rezoluciji UN/NATO su bili dužni razoružati tadašnje paravojne OVK jedinice a ne danas legitimne oružane snage međunarodno priznate države.
  I na kraju piše da je cilj te rezolucije "substantial self-government", znači značajna samovlada, a tu spada i nezavisnost.
  Albanci nikad i ničim nisu prekršili tu rezolucije, sve je zaista u skladu s međunarodnim pravom i kako je dogovoreno '99. u Kumanovu dok si ovaj bio ministar propagande i cenzure, a taj posao sjajno obavlja i danas.
  (Suvoparno, 18. decembar 2018 08:09)

  # Link komentara

 63. Tresla se gora, rodio se miš!
  Kao, očekivalo se nešto drugo. Samo je potvrđeno "stanje na terenu".
  A dramatanje ovde, za domaću upotrebu, nikad neće prestati...
   (+MAKSIM, 18. decembar 2018 08:08)

  # Link komentara

 64. znači: ništa, imaće šta su poželeli
   (!?, 18. decembar 2018 08:05)

  # Link komentara

 65. Svi za jednog i svako za sebe...
  (Brdjanin, 18. decembar 2018 08:04)

  # Link komentara

 66. Kakvo kapitalno zamajavanje naroda... Alo bambusi, bio rat, izgubili STE 1999, potpisali ste, šta hoćete? Kosovo je pa-pa!
  (Jayne Cobb, 18. decembar 2018 08:02)

  # Link komentara

 67. Pozvati ruse, ako su prijatelji kakvim se predstavljaju, da posalju kontigent vojske na sever kosova u okviru kfor-a
  (Milos, 18. decembar 2018 08:02)

  # Link komentara

 68. ...i na kraju nikom nista,idemo dalje!
  (Milisav, 18. decembar 2018 08:02)

  # Link komentara

 69. svi pozvaju na dijalog. o stradalim i proteranima niko ni reč,proterani su se spominjali samo pre bombarodavanja kako bi se ono opravdalo,sve treba da ih je sramota,pre svega ove nase koji nas navodno podrzavaju,prvenstveno mislim na Rusiju i Kinu,ako je ovo sto je napisano sve sto su izjavili...tuga kakve prijatelje imamo,mada kakvi smo mi postali dobro je i da imamo "prijatelje". uzdravlje.
   (iseedeadpeople, 18. decembar 2018 07:59)

  # Link komentara

 70. Ma mogu i sile iz svemira da nas podrzavaju,jos mnogo,mnogo godina bice kako Ameri kazu,nazalost.
   (mix, 18. decembar 2018 07:59)

  # Link komentara

 71. znači ništa
   (Mika Salo, 18. decembar 2018 07:56)

  # Link komentara