Nedelja, 16.12.2018.

11:11

"Ne znam da li bi Barbara uopšte bila primljena na FPN"

Snimak izveštavanja sa protesta opozicije novinarke Studija B, već sedam dana zaokuplja društvene mreže i medije.

Izvor: B92

"Ne znam da li bi Barbara uopšte bila primljena na FPN" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Deus

pre 5 godina

Evo da odgovorim kriticarima. Masinski fakultet u Bgd zarsen, doktorske studije takodje. Toliko o fakultetu, ne bih ga potezao da nije pomenut. Nikada nisam bio u drzavnoj sluzbi a redovno placam porez, nisam clan ama bas ni jedne jedine stranke niti cu ikada biti. Nisam nikada dobio ni bombonu od bilo koje stranke niti mi je potrebno. A dobar broj vas sto komentarisete ovde itekako jeste. Pa sam ja bot, a sta ste pa vi?
Ostajem pri stavu da je FPN nikakav fakultet. Zavrsen FPN - jos jedan parazit sa budzeta odskolovan. Ne primecujem kod vas ni d od demokratskih vrednosti kojih su vam puna usta. Osim psovanja i pljuvanja nema tu argumentata gospodo, nema parlamentarizma. Umisljena kvazielita koja politicke protivnike i neistomisljenike naziva bezubim neznalicama..daleko ste vi od vrednosti koje proklamujete i bez sansi da ih ikada dostignete. Meni je savrseno jasno da ekipa koja je 2000 dosla na vlast nece vise nikada biti u njoj. I dobro je sto je tako, pokazali su sta umeju. Isti ljudi, zvacu iste floskule decenijama vec a na delu izuzetno losi. Ono sto je tragedija Srbije je da stranka koja je na vlasti uvek ima tih 30-40 odsto, cim izgubi vlast (sto je u Srbiji moguce samo ako radis bas katastrofalno lose) padne na 5-10 posto. Nekada SPS, pa onda DS. "Verne pristalice" odmah odu u drugi tabor, onaj na vlasti. Toliko o principima. Sad jedite svoje sendvice, dug vam je dan za botovanje.

Dali Bocek

pre 5 godina

A sta ce njoj uopste FPN? To je za one koji trebaju da se bore za svoju buducnost. Njoj je vec sada sve servirano na tacni. Radice ono sto joj se svidja, bez obzira na uslove. Ljudi, pa i Trivanka je sada generalni direktor SG! Ma ne budimo naivni.

NY

pre 5 godina

Na sta je spao Studio B.Djoka Vjestica, Dusko Radovic, Sloba Konjovic, Zoran Modli.A onda se promenila vlast u Beogradu i nije htela da finansira i omogucila poltronu SNS da preuzme Studio B i da igra kako SNS svira

Pogan

pre 5 godina

Evo, mene je godinama nervirala Olja Beckovic koje je bila otvoreno za "demokratsku opoziciju". Njen nacin vodjenja emisija je ponekad bio skandalozan a to je sve trajalo godinama. Mala je malo pljunula protest "demokratskih snaga" i sta? Niti je prvi niti poslenji put da se novinari tako ponasaju. I sta sad? Nista, zivot ide dalje. 
(Deus, 16. decembar 2018 14:55)

Jos botino da shvatis razliku izmedju politickih emisija koje Beckovicka vodi (gde je poenta upravo iznosenje i suceljavanje licnih stavova) i "reportaze" sa lica mesta gde treba da se iznose samo cinjenice. Da ne pricamo o nepostojanju elementarne elokvencije, dikcije i svega ostalog sto jedan reporter treba da ima, a mala Barbara vise nego ocigledno nema. Umesto da te je sramota sto zivis u burazersko-mafijaskoj drzavi gde cerka odbornika vladajuce partije dobija takav posao bez ikakvog predznanja i iskustva, ti ***** ovde po komentarima. Kako te nije sramota?

burlicconi

pre 5 godina

@Deus

Da si nekad prisao bar na 50m od drzavnog fakulteta znao bi da cenis tudji trud i muku. Da zivis posteno od svog rada cenio bi svaciji posao, narocito ako ga valjano obavlja.

Ovako, za tebe je neuspeh upisati faks, valjda jer kad vec kupujes diplomu bolje da bude neki "zvucniji" od FPN-a. I, uzgred, upisati FPN i nije neki uspeh, mnogo veci izazov je zavrsiti ga posteno. Ne shvatas ti to, jer da shvatas vrlo brzo bi razlikovao novinara od "novinara".

Kada se bude vrednovalo sta je ko zavrsio i kako radi posao, a ne sta je upisao i sta bi voleo da bude krenucemo sigurno napred. Do tada, idemo samo napredno. Jos samo da nadjemo jos Nemacki, Kanada i Svedski da jos vise izvozimo ove sto su zavrsili fakultete, manje bi pravili guzvu ovde...

Regland

pre 5 godina

Steta, veoma mlada je sebi nanela stetu sto je posluzila kao sredstvo i pokrice kvazi politicarima u njihovim ispraznim govorima. Sto se vise bude oglasavala po ovim pitanju, to ce joj biti teze kada iolo sazri kao licnost. Neobrazovanje i bahatost koji se sire oko nas su razlog ove njene slabosti.

hmm

pre 5 godina

Igram Eurotruck simulator. Postoji mogućnost da se u kabini dok voziš sluša neka od ponuđenih radio stanica. Izmođu ostalih tamo je nekoliko srpskih. Stavio sam Studio B. U početku mi je bilo fora dok nisam čuo prvih par vijesti koje su ali bukvalno svake i to par dana za redom počinjale prve dvije vijesti sa: "Predsednik republike Aleksandar Vučić..."

Strah od pletenja

pre 5 godina

Ne znam ko još prati "Studio B"?! Odavno me ni nostalgija ne vuče na tu stranu. Što se istinitosti i profesionalnosti tiče, umrle su u većini medija. Gde nisu, na samrti su. Jednostavno, ne gledate, ne slušate i ne oglašavate se, pa će preživeti samo oni mediji koji imaju bar minimum kvaliteta i spremni su da se poprave. I možda RTS jer se finansira iz budžeta. Ali njima ponestaje gledalaca jer sam ubeđen da prosečan gledalac RTS-a ima 80+ godina.

Bojan

pre 5 godina

Najveći problem u Srbiji su političari i političke stranke a sve ovo zlo je rezultat njihovog delovanja. Kada kažem njihovog apsolutno mislim i na vlast i opoziciju. Ista je to klapa, na istom principu funkcionišu samo ovi što su na vlasti imaju veću moć pa je njihovo zlo izraženije.Dakle, imamo narod kojim se lako manipuliše sve što treba je pravi medij koji će da im puni glavu onako kako nama odgovara. To su isto radili ovi što su sada u opoziciji a ovi sada su sve to digli na još veći nivo. Uopšte nije bitno ko je šta uradio, ko je šta rekao bitno je ono kako će to biti predstavljeno ljudima koji bi na osnovu toga glasali za nas. Znači, ja ću da lažem,mažem, sve ću da uradim samo da ostanem na vlasti. A isto tako i ovi iz opozicije sve će da urade samo da dođu na vlast. Pa, realno, da je iko iz opozicije sposoban da brine stvarno i iskreno o narodu i njihovim realnim problemima oni bi to pokazali, imali su prilike za to. Opet sa druge strane, ovi danas ako ostanu još 10-ak godina na vlasti bojim se da nam se crno piše. Jedino rešenje po meni, menjati ih stalno na izborima, jedan mandat i ćao. Tako bi svi oni naučili da ako hoće da dodju ili ostanu na vlasti moraju konkretno da rade a ne samo da imaju svoje medije i to im je dovoljno.

M

pre 5 godina

Verujem da je Nataša Miljković i otišla sa RTS-a jer tamo nikada ne bi mogla da vodi razgovore na ovakvu temu i ovakav (slobodan) način.
To je i lični stav i odluka - da li otići tamo gde će ti biti dozvoljeno da budeš novinar, ili stranački poslušnik.

Dragan zlatic

pre 5 godina

Pitam se kolko ima smisla da ovaj gospodin dodje u emisiju koja se bavi tim idiotskim prilogom a da ga nije ni pogledao. To je samo dva minuta i razumem da covek ne zeli da gleda djubre ali ako vec ide da nesto komentarise treba da pogleda. U nasoj divnoj zemlji Srbiji cesto ljudi komentarisu stvari koje nisu videli i to nicemu ne vodi. Videli smo kako Predsednik osudjuje Ivanovica zbog pretniji Barbari a tih pretnji nije bilo.
Malo da se raspitamo i informisemo pre nego sto otvorimo usta!!!

Šetač

pre 5 godina

Šetam, jer je to jedini način da pokažem da NE ŽELIM da živim u državi u kojoj je moguće da neko nepismen BUDE NOVINAR na "državnoj" televiziji, da urednik te televizije bahato i bestidno brani laž radi ličnih interesa i da PRECEDNIK stranke javno pohvaljuje urednicu zbog hrabrosti kojom brani LAŽ. POŠTO JE PRETHODNO NAVEDENO IPAK EVIDENTNO MOGUĆE to je dovoljan razlog ne za smenu vlasti već za opštu lustraciju i ne postoje reči koje me mogu ubediti u suprotno.

Wannabe

pre 5 godina

Zao mi je sto nemamo dorasle novinare i voditelje. Kako prof. Todorovic može da se izvuče sa ovakvom recenicom, a da je Natasa Miljkovic ne pita kako je to moguće (da famozna Barbara ne bi mogla biti student FPN-a) ako imamo jednog Dragana J. Vučićevića kao nekadašnju perjanicu tog istog fakulteta? I pri tome DJ Vucicevic nije izolovan slučaj. Ne mogu reci ni da je tipičan izdanak FPN-a, ali tamo su nastali mnogi koji su izmedju Barbare i DJV-a.

Deus

pre 5 godina

Evo, mene je godinama nervirala Olja Beckovic koje je bila otvoreno za "demokratsku opoziciju". Njen nacin vodjenja emisija je ponekad bio skandalozan a to je sve trajalo godinama. Mala je malo pljunula protest "demokratskih snaga" i sta? Niti je prvi niti poslenji put da se novinari tako ponasaju. I sta sad? Nista, zivot ide dalje.
A FPN je kao neki fakultet, za koji je potreban neki mozak? Oni skoluju drustvene parazite a ne ljude od koristi drustvu. Smatrao bih zivotnim neuspehom da mi dete upise FPN.

Onaj Gari

pre 5 godina

(Mila, 16. decembar 2018 12:30)

Ona nije novinar, a to što je žena nema nikakve veze. Isto bi prošao i bilo koji muškarac koji takođe nije novinar, a iznosi lične stavove (ako je laganje lični stav uopšte).

uros

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)


Objasni mi gde ti vidis napad na novinare i zene?
Koja su prava ugrozena? Ugrozeno je jedino nase pravo da se informisemo podturanjem lazi kao cinjenica

Bojan Cimbaljević

pre 5 godina

Stvar je u tome da ono nije bio izveštaj sa nekog javnog događaja, ono je bilo (neuspešno) prepričavanje narativa o tom događaju koji su toj nazovi novinarki naložili da izloži, a sadržaj tog tzv. izveštaja bio je određen ne čak na nekom sastanku u Studiju B već na nekom sastanku u Srpskoj naprednoj stranci.

I to je sva tuga ovog događaja, a ova nesrećna „novinarka" je samo kolateralna šteta političke manipulacije u kojoj je, pretpostavljam svojevoljno, učestvovala.

jaretina

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)

tako je! a sad to isto reci gašiću, ex ministru vojnom kada ga vidiš posle sendviča u prostorijama...

uros

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)


Objasni mi gde ti vidis napad na novinare i zene?
Koja su prava ugrozena? Ugrozeno je jedino nase pravo da se informisemo podturanjem lazi kao cinjenica

Peka

pre 5 godina

Puna je administracija raznoraznih barbara. Sve su primljene preko veze, uz fingirani javni konkurs ili bez njega "na preuzimanje". Tesko da cemo ikad biti funkcionalna drzava ako se ne vrati predjasnje stanje, gde se ipak trazila pristojna pismenost i komunikacija.

Sremac

pre 5 godina

Bivši sam student FPN, kad se setim kakvih je bilo u mojoj generaciji, uopšte me ne bi čudilo da i ova (ne bih da joj izgovaram ime) bude primljena. Primera radi, mi smo na međunarodnom smeru (smer na kojem moraš imati neki stepen tolerancije prema drugom i drugačijem) imali tipa 101% SRBIN, teški patriJota, redovno huliganisao na severnoj tribini, par puta je pravio incidente na vežbama kad smo diskutovali o drugim državama, nacijama i seksualnim orijentacijama, jedva ga asistent smirivao da fizički ne napadne kolege, jer ne dele isto mišljenje o temi. Tako da me ne brine da li bi dotična gospođica bila dobar kandidat.

milos

pre 5 godina

Mila,
pa botino nepismena tvoj vodja svakodnevno napada zene,ako mu neko postavi nezgodno pitanje on pocinje da histerise.Sto tako nisi branila/o Jovanu Joksimovic kad je vodja vikao na nju u emisiji koja je isla uzivo?Bagro nepismena,sendvicarska.

Bojan

pre 5 godina

Mislim da nije najveci problem njeno neznanje ili nestrucnost, veci je problem potreba za dodvoravanjem. Utrkuju se ko ce vise da pokaze privrzenost vlasti ili da to dokazuje sirenjem mrznje prema drugim "dresovima". A da pri tom verovatno i ne znaju u cemu je politicka razlicitost.

Qweas

pre 5 godina

Srećom Barbara je JEDINI loš novinar u Srbiji. Radi ko zna koliko dugo, a odjednom svi redom zbunjeni. Ovi profesori bolje da ćute, oni su i dopustili da se raširi ovaj korov.

Pitanje

pre 5 godina

Ne vidim čemu dalja rasprava oko ove nazivi novinarke. Gospoda novinari treba javno da daju saopštenje da ona nije novinar a StudioB nije više televizija i da se novinari TV STB isključe iz udruženja, naročito vesela direktorka i da se stavi tačka na tu priču.

Štirlic

pre 5 godina

Ako je gradonačelnik Kraljeva, koji za aerodrom kaže aerodrum doktorirao na FNP, zašto ne bi mala Barbara mogla da se upiše tamo. Inače oboje su u SNS.

Modul, Bodul, Ofset, Ofsajd

pre 5 godina

O kojim i kakvim pravilima profesije se govori? Mislite li da čaki i mladi ljudi, makar bili i novinari-pripravnici, danas u Srbiji nisu svesni u kojoj i kakvoj državi žive? Mislite li da su mediji na Marsu i da odatle šalju izveštaje o zemaljskoj Srbiji, objektivno, nezavisno i profesionalno? A ako ih vi ne naučite "ko-šta-gde-kad-kako", da zdravorazumski neće moći sami da shvate suštinu, nego moraju vama da plaćaju školarine i masternarine, zato što su mladi (ili stariji, svejedno), tojest debili?

Slobodan

pre 5 godina

Mislim da je Barbara naucila lekciju i sa tim treba prestati. Ajde da se pozabavi drustvo porodicom Vucicevic koja je progovarala iz ove jadne devojke.

ja realno

pre 5 godina

Kad imamo Dr. Nešu i Dr. Tomu, zašto ne bismo imali još jednu studentkinju FPN-a!? Nečije dete koje je učilo i čiji su roditelji odvajali od svega da bi ga iškolovali, se samo malo povuče ispod crte, neko kao dotična pogura iznad i eto. I tako smo svi njima na vlasti samo statistički podatak, još samo jedno ime na spisku.

serb_alien

pre 5 godina

Ova Barbara je donela demonstrantima duplo veću korist od svih ovih opozicionih parazita koji se šlepaju uz nezadovoljne građane. Moj savet: najurite parazite sa protesta a pustite Barbaru da i dalje izveštava i doći će mnogo veći broj ljudi.

Miroslav

pre 5 godina

Dal to znaci da je FPN neki faktor? Sinoc je ovaj gostovao na prvoj ili ne znam gde,ali zanima me vase misljenje kako je ta voditeljka vodila intervju,ako kazete da je bolja od novinara sa studia b i da je profesionalno odradila sinoc onda cu dobiti potvrdu da je fpn nula.

gringo

pre 5 godina

Svaka rec koji su izgovorili u ovoj emisiji je cist, svaki problem koji su oni izrekli su ciste posledice. Problem nas je sto ne pricamo o uzroku svih problema u zemlji. Uzrok su politicke stranke i politicari.

Samo njihovim ukidanjem i radikalnom promenom sistema, mogu se resiti ove posledice. (nebitno koja je stranka, sve su iste, sve lazu i sve kradu)

Sonic Youth

pre 5 godina

Barbara nije novinarka, Studio B nije televizija, Srbija nije drzava. U takvoj jednoj nakaradnoj tvorevini kakva je Srbija, takvi likovi, politicari i vlastodrsci su potpuno adekvatni u svojim delovanjima.

bigserb

pre 5 godina

Niti je "Studio B" nezavisna televizija, niti je "mala" Barbara novinar! "Studio B" je propagandna masinerija SNS-a, a "mala" Barbara partijski poslusnik koji govori ono sto joj je receno da kaze! Svako sa 2 grama mozga moze to da vidi i da cuje u "njenom" komentaru protesta, "kao sto si ti rekla", "kao sto se ocekivalo", "naravno",..., ono sto je ona rekla u tih par minuta cak nije ni ona sama smislila, neko je toj mucenici spremio takav tekst, ona onako "inteligentna" ga nije najbolje savladala, te je jadnica izgledala kao casna sestra u javnoj kuci!

Pantagruel

pre 5 godina

А што и да буде примљена? Баш пре неки дан у повратку кући са посла прођем Ресавском улицом. Кад тамо, испред улаза у Удружење новинара Србије (УНС) стоји пано са рекламним плакатом на ком позивају људе да ”постану новинари” тако што ће код њих завршити тромесечни курс и након њега обавити месец дана стручне праксе у некој редакцији. Дођем кући, па кажем својој жени (завршила ФПН, смер новинарство и комуникологија) "Ништа ти не знаш. Бацила си 4 године живота уместо да за четири месеца постанеш Барбара".

lavi

pre 5 godina

slusam crnobrnju i pokusavam da razaznam sta covek pokusava da kaze... svodi se na to da on veoma opsirno i samouvereno prica NI O CEMU. covece, imas li ti stav?

marko

pre 5 godina

barbara i studio b pokopani, nažalost ovo ne dolazi do većine ljudi kojima je taj barbarin izveštaj i namenjen, iako je pozitivno da jedna nacionalna tv stanica makar daje neku diskusiju i kritiku toga, mada kao što ivanović reče u n1 sa novim vlasnikom izgleda da će i oni upasti među ostale nacionalne televizije.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Barbara i nije novinar. Na internetu se samo može pronaći da je "medijska ličnost" i da joj je otac funkcioner SNS-a. Ima li ta devojka uopšte fakultetsku diplomu (privatni "fakulteti" tipa Megatrend se ne računaju)?

six

pre 5 godina

obzirom da doticna Barbara iznosi svoj stav a ne prenosi novinarsku vest postavlja se onda pitanje po kom osnovu se u njenom slucaju poziva na zastitu novinara i novinarstva, jer ga u njenom iznetom licnom stavu i nema?

Kraken

pre 5 godina

Barbara je prava slika, u kom medijskom sivilu se nalazi Srbija . Sto se tice nje, ona i te kako laze svesno i podmuklo i dobro je obucena od svojih mentora za to.

bigserb

pre 5 godina

Niti je "Studio B" nezavisna televizija, niti je "mala" Barbara novinar! "Studio B" je propagandna masinerija SNS-a, a "mala" Barbara partijski poslusnik koji govori ono sto joj je receno da kaze! Svako sa 2 grama mozga moze to da vidi i da cuje u "njenom" komentaru protesta, "kao sto si ti rekla", "kao sto se ocekivalo", "naravno",..., ono sto je ona rekla u tih par minuta cak nije ni ona sama smislila, neko je toj mucenici spremio takav tekst, ona onako "inteligentna" ga nije najbolje savladala, te je jadnica izgledala kao casna sestra u javnoj kuci!

O.T.A.N.

pre 5 godina

Barbara i nije novinar. Na internetu se samo može pronaći da je "medijska ličnost" i da joj je otac funkcioner SNS-a. Ima li ta devojka uopšte fakultetsku diplomu (privatni "fakulteti" tipa Megatrend se ne računaju)?

Deus

pre 5 godina

Evo, mene je godinama nervirala Olja Beckovic koje je bila otvoreno za "demokratsku opoziciju". Njen nacin vodjenja emisija je ponekad bio skandalozan a to je sve trajalo godinama. Mala je malo pljunula protest "demokratskih snaga" i sta? Niti je prvi niti poslenji put da se novinari tako ponasaju. I sta sad? Nista, zivot ide dalje.
A FPN je kao neki fakultet, za koji je potreban neki mozak? Oni skoluju drustvene parazite a ne ljude od koristi drustvu. Smatrao bih zivotnim neuspehom da mi dete upise FPN.

Pantagruel

pre 5 godina

А што и да буде примљена? Баш пре неки дан у повратку кући са посла прођем Ресавском улицом. Кад тамо, испред улаза у Удружење новинара Србије (УНС) стоји пано са рекламним плакатом на ком позивају људе да ”постану новинари” тако што ће код њих завршити тромесечни курс и након њега обавити месец дана стручне праксе у некој редакцији. Дођем кући, па кажем својој жени (завршила ФПН, смер новинарство и комуникологија) "Ништа ти не знаш. Бацила си 4 године живота уместо да за четири месеца постанеш Барбара".

six

pre 5 godina

obzirom da doticna Barbara iznosi svoj stav a ne prenosi novinarsku vest postavlja se onda pitanje po kom osnovu se u njenom slucaju poziva na zastitu novinara i novinarstva, jer ga u njenom iznetom licnom stavu i nema?

jaretina

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)

tako je! a sad to isto reci gašiću, ex ministru vojnom kada ga vidiš posle sendviča u prostorijama...

milos

pre 5 godina

Mila,
pa botino nepismena tvoj vodja svakodnevno napada zene,ako mu neko postavi nezgodno pitanje on pocinje da histerise.Sto tako nisi branila/o Jovanu Joksimovic kad je vodja vikao na nju u emisiji koja je isla uzivo?Bagro nepismena,sendvicarska.

Sonic Youth

pre 5 godina

Barbara nije novinarka, Studio B nije televizija, Srbija nije drzava. U takvoj jednoj nakaradnoj tvorevini kakva je Srbija, takvi likovi, politicari i vlastodrsci su potpuno adekvatni u svojim delovanjima.

Pitanje

pre 5 godina

Ne vidim čemu dalja rasprava oko ove nazivi novinarke. Gospoda novinari treba javno da daju saopštenje da ona nije novinar a StudioB nije više televizija i da se novinari TV STB isključe iz udruženja, naročito vesela direktorka i da se stavi tačka na tu priču.

serb_alien

pre 5 godina

Ova Barbara je donela demonstrantima duplo veću korist od svih ovih opozicionih parazita koji se šlepaju uz nezadovoljne građane. Moj savet: najurite parazite sa protesta a pustite Barbaru da i dalje izveštava i doći će mnogo veći broj ljudi.

Kraken

pre 5 godina

Barbara je prava slika, u kom medijskom sivilu se nalazi Srbija . Sto se tice nje, ona i te kako laze svesno i podmuklo i dobro je obucena od svojih mentora za to.

Slobodan

pre 5 godina

Mislim da je Barbara naucila lekciju i sa tim treba prestati. Ajde da se pozabavi drustvo porodicom Vucicevic koja je progovarala iz ove jadne devojke.

ja realno

pre 5 godina

Kad imamo Dr. Nešu i Dr. Tomu, zašto ne bismo imali još jednu studentkinju FPN-a!? Nečije dete koje je učilo i čiji su roditelji odvajali od svega da bi ga iškolovali, se samo malo povuče ispod crte, neko kao dotična pogura iznad i eto. I tako smo svi njima na vlasti samo statistički podatak, još samo jedno ime na spisku.

marko

pre 5 godina

barbara i studio b pokopani, nažalost ovo ne dolazi do većine ljudi kojima je taj barbarin izveštaj i namenjen, iako je pozitivno da jedna nacionalna tv stanica makar daje neku diskusiju i kritiku toga, mada kao što ivanović reče u n1 sa novim vlasnikom izgleda da će i oni upasti među ostale nacionalne televizije.

Pogan

pre 5 godina

Evo, mene je godinama nervirala Olja Beckovic koje je bila otvoreno za "demokratsku opoziciju". Njen nacin vodjenja emisija je ponekad bio skandalozan a to je sve trajalo godinama. Mala je malo pljunula protest "demokratskih snaga" i sta? Niti je prvi niti poslenji put da se novinari tako ponasaju. I sta sad? Nista, zivot ide dalje. 
(Deus, 16. decembar 2018 14:55)

Jos botino da shvatis razliku izmedju politickih emisija koje Beckovicka vodi (gde je poenta upravo iznosenje i suceljavanje licnih stavova) i "reportaze" sa lica mesta gde treba da se iznose samo cinjenice. Da ne pricamo o nepostojanju elementarne elokvencije, dikcije i svega ostalog sto jedan reporter treba da ima, a mala Barbara vise nego ocigledno nema. Umesto da te je sramota sto zivis u burazersko-mafijaskoj drzavi gde cerka odbornika vladajuce partije dobija takav posao bez ikakvog predznanja i iskustva, ti ***** ovde po komentarima. Kako te nije sramota?

Štirlic

pre 5 godina

Ako je gradonačelnik Kraljeva, koji za aerodrom kaže aerodrum doktorirao na FNP, zašto ne bi mala Barbara mogla da se upiše tamo. Inače oboje su u SNS.

Miroslav

pre 5 godina

Dal to znaci da je FPN neki faktor? Sinoc je ovaj gostovao na prvoj ili ne znam gde,ali zanima me vase misljenje kako je ta voditeljka vodila intervju,ako kazete da je bolja od novinara sa studia b i da je profesionalno odradila sinoc onda cu dobiti potvrdu da je fpn nula.

Sremac

pre 5 godina

Bivši sam student FPN, kad se setim kakvih je bilo u mojoj generaciji, uopšte me ne bi čudilo da i ova (ne bih da joj izgovaram ime) bude primljena. Primera radi, mi smo na međunarodnom smeru (smer na kojem moraš imati neki stepen tolerancije prema drugom i drugačijem) imali tipa 101% SRBIN, teški patriJota, redovno huliganisao na severnoj tribini, par puta je pravio incidente na vežbama kad smo diskutovali o drugim državama, nacijama i seksualnim orijentacijama, jedva ga asistent smirivao da fizički ne napadne kolege, jer ne dele isto mišljenje o temi. Tako da me ne brine da li bi dotična gospođica bila dobar kandidat.

NY

pre 5 godina

Na sta je spao Studio B.Djoka Vjestica, Dusko Radovic, Sloba Konjovic, Zoran Modli.A onda se promenila vlast u Beogradu i nije htela da finansira i omogucila poltronu SNS da preuzme Studio B i da igra kako SNS svira

uros

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)


Objasni mi gde ti vidis napad na novinare i zene?
Koja su prava ugrozena? Ugrozeno je jedino nase pravo da se informisemo podturanjem lazi kao cinjenica

Bojan

pre 5 godina

Mislim da nije najveci problem njeno neznanje ili nestrucnost, veci je problem potreba za dodvoravanjem. Utrkuju se ko ce vise da pokaze privrzenost vlasti ili da to dokazuje sirenjem mrznje prema drugim "dresovima". A da pri tom verovatno i ne znaju u cemu je politicka razlicitost.

Onaj Gari

pre 5 godina

(Mila, 16. decembar 2018 12:30)

Ona nije novinar, a to što je žena nema nikakve veze. Isto bi prošao i bilo koji muškarac koji takođe nije novinar, a iznosi lične stavove (ako je laganje lični stav uopšte).

Regland

pre 5 godina

Steta, veoma mlada je sebi nanela stetu sto je posluzila kao sredstvo i pokrice kvazi politicarima u njihovim ispraznim govorima. Sto se vise bude oglasavala po ovim pitanju, to ce joj biti teze kada iolo sazri kao licnost. Neobrazovanje i bahatost koji se sire oko nas su razlog ove njene slabosti.

Dali Bocek

pre 5 godina

A sta ce njoj uopste FPN? To je za one koji trebaju da se bore za svoju buducnost. Njoj je vec sada sve servirano na tacni. Radice ono sto joj se svidja, bez obzira na uslove. Ljudi, pa i Trivanka je sada generalni direktor SG! Ma ne budimo naivni.

Strah od pletenja

pre 5 godina

Ne znam ko još prati "Studio B"?! Odavno me ni nostalgija ne vuče na tu stranu. Što se istinitosti i profesionalnosti tiče, umrle su u većini medija. Gde nisu, na samrti su. Jednostavno, ne gledate, ne slušate i ne oglašavate se, pa će preživeti samo oni mediji koji imaju bar minimum kvaliteta i spremni su da se poprave. I možda RTS jer se finansira iz budžeta. Ali njima ponestaje gledalaca jer sam ubeđen da prosečan gledalac RTS-a ima 80+ godina.

Peka

pre 5 godina

Puna je administracija raznoraznih barbara. Sve su primljene preko veze, uz fingirani javni konkurs ili bez njega "na preuzimanje". Tesko da cemo ikad biti funkcionalna drzava ako se ne vrati predjasnje stanje, gde se ipak trazila pristojna pismenost i komunikacija.

uros

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)


Objasni mi gde ti vidis napad na novinare i zene?
Koja su prava ugrozena? Ugrozeno je jedino nase pravo da se informisemo podturanjem lazi kao cinjenica

hmm

pre 5 godina

Igram Eurotruck simulator. Postoji mogućnost da se u kabini dok voziš sluša neka od ponuđenih radio stanica. Izmođu ostalih tamo je nekoliko srpskih. Stavio sam Studio B. U početku mi je bilo fora dok nisam čuo prvih par vijesti koje su ali bukvalno svake i to par dana za redom počinjale prve dvije vijesti sa: "Predsednik republike Aleksandar Vučić..."

Bojan Cimbaljević

pre 5 godina

Stvar je u tome da ono nije bio izveštaj sa nekog javnog događaja, ono je bilo (neuspešno) prepričavanje narativa o tom događaju koji su toj nazovi novinarki naložili da izloži, a sadržaj tog tzv. izveštaja bio je određen ne čak na nekom sastanku u Studiju B već na nekom sastanku u Srpskoj naprednoj stranci.

I to je sva tuga ovog događaja, a ova nesrećna „novinarka" je samo kolateralna šteta političke manipulacije u kojoj je, pretpostavljam svojevoljno, učestvovala.

lavi

pre 5 godina

slusam crnobrnju i pokusavam da razaznam sta covek pokusava da kaze... svodi se na to da on veoma opsirno i samouvereno prica NI O CEMU. covece, imas li ti stav?

burlicconi

pre 5 godina

@Deus

Da si nekad prisao bar na 50m od drzavnog fakulteta znao bi da cenis tudji trud i muku. Da zivis posteno od svog rada cenio bi svaciji posao, narocito ako ga valjano obavlja.

Ovako, za tebe je neuspeh upisati faks, valjda jer kad vec kupujes diplomu bolje da bude neki "zvucniji" od FPN-a. I, uzgred, upisati FPN i nije neki uspeh, mnogo veci izazov je zavrsiti ga posteno. Ne shvatas ti to, jer da shvatas vrlo brzo bi razlikovao novinara od "novinara".

Kada se bude vrednovalo sta je ko zavrsio i kako radi posao, a ne sta je upisao i sta bi voleo da bude krenucemo sigurno napred. Do tada, idemo samo napredno. Jos samo da nadjemo jos Nemacki, Kanada i Svedski da jos vise izvozimo ove sto su zavrsili fakultete, manje bi pravili guzvu ovde...

gringo

pre 5 godina

Svaka rec koji su izgovorili u ovoj emisiji je cist, svaki problem koji su oni izrekli su ciste posledice. Problem nas je sto ne pricamo o uzroku svih problema u zemlji. Uzrok su politicke stranke i politicari.

Samo njihovim ukidanjem i radikalnom promenom sistema, mogu se resiti ove posledice. (nebitno koja je stranka, sve su iste, sve lazu i sve kradu)

Šetač

pre 5 godina

Šetam, jer je to jedini način da pokažem da NE ŽELIM da živim u državi u kojoj je moguće da neko nepismen BUDE NOVINAR na "državnoj" televiziji, da urednik te televizije bahato i bestidno brani laž radi ličnih interesa i da PRECEDNIK stranke javno pohvaljuje urednicu zbog hrabrosti kojom brani LAŽ. POŠTO JE PRETHODNO NAVEDENO IPAK EVIDENTNO MOGUĆE to je dovoljan razlog ne za smenu vlasti već za opštu lustraciju i ne postoje reči koje me mogu ubediti u suprotno.

Qweas

pre 5 godina

Srećom Barbara je JEDINI loš novinar u Srbiji. Radi ko zna koliko dugo, a odjednom svi redom zbunjeni. Ovi profesori bolje da ćute, oni su i dopustili da se raširi ovaj korov.

Dragan zlatic

pre 5 godina

Pitam se kolko ima smisla da ovaj gospodin dodje u emisiju koja se bavi tim idiotskim prilogom a da ga nije ni pogledao. To je samo dva minuta i razumem da covek ne zeli da gleda djubre ali ako vec ide da nesto komentarise treba da pogleda. U nasoj divnoj zemlji Srbiji cesto ljudi komentarisu stvari koje nisu videli i to nicemu ne vodi. Videli smo kako Predsednik osudjuje Ivanovica zbog pretniji Barbari a tih pretnji nije bilo.
Malo da se raspitamo i informisemo pre nego sto otvorimo usta!!!

Bojan

pre 5 godina

Najveći problem u Srbiji su političari i političke stranke a sve ovo zlo je rezultat njihovog delovanja. Kada kažem njihovog apsolutno mislim i na vlast i opoziciju. Ista je to klapa, na istom principu funkcionišu samo ovi što su na vlasti imaju veću moć pa je njihovo zlo izraženije.Dakle, imamo narod kojim se lako manipuliše sve što treba je pravi medij koji će da im puni glavu onako kako nama odgovara. To su isto radili ovi što su sada u opoziciji a ovi sada su sve to digli na još veći nivo. Uopšte nije bitno ko je šta uradio, ko je šta rekao bitno je ono kako će to biti predstavljeno ljudima koji bi na osnovu toga glasali za nas. Znači, ja ću da lažem,mažem, sve ću da uradim samo da ostanem na vlasti. A isto tako i ovi iz opozicije sve će da urade samo da dođu na vlast. Pa, realno, da je iko iz opozicije sposoban da brine stvarno i iskreno o narodu i njihovim realnim problemima oni bi to pokazali, imali su prilike za to. Opet sa druge strane, ovi danas ako ostanu još 10-ak godina na vlasti bojim se da nam se crno piše. Jedino rešenje po meni, menjati ih stalno na izborima, jedan mandat i ćao. Tako bi svi oni naučili da ako hoće da dodju ili ostanu na vlasti moraju konkretno da rade a ne samo da imaju svoje medije i to im je dovoljno.

M

pre 5 godina

Verujem da je Nataša Miljković i otišla sa RTS-a jer tamo nikada ne bi mogla da vodi razgovore na ovakvu temu i ovakav (slobodan) način.
To je i lični stav i odluka - da li otići tamo gde će ti biti dozvoljeno da budeš novinar, ili stranački poslušnik.

Wannabe

pre 5 godina

Zao mi je sto nemamo dorasle novinare i voditelje. Kako prof. Todorovic može da se izvuče sa ovakvom recenicom, a da je Natasa Miljkovic ne pita kako je to moguće (da famozna Barbara ne bi mogla biti student FPN-a) ako imamo jednog Dragana J. Vučićevića kao nekadašnju perjanicu tog istog fakulteta? I pri tome DJ Vucicevic nije izolovan slučaj. Ne mogu reci ni da je tipičan izdanak FPN-a, ali tamo su nastali mnogi koji su izmedju Barbare i DJV-a.

Modul, Bodul, Ofset, Ofsajd

pre 5 godina

O kojim i kakvim pravilima profesije se govori? Mislite li da čaki i mladi ljudi, makar bili i novinari-pripravnici, danas u Srbiji nisu svesni u kojoj i kakvoj državi žive? Mislite li da su mediji na Marsu i da odatle šalju izveštaje o zemaljskoj Srbiji, objektivno, nezavisno i profesionalno? A ako ih vi ne naučite "ko-šta-gde-kad-kako", da zdravorazumski neće moći sami da shvate suštinu, nego moraju vama da plaćaju školarine i masternarine, zato što su mladi (ili stariji, svejedno), tojest debili?

Deus

pre 5 godina

Evo da odgovorim kriticarima. Masinski fakultet u Bgd zarsen, doktorske studije takodje. Toliko o fakultetu, ne bih ga potezao da nije pomenut. Nikada nisam bio u drzavnoj sluzbi a redovno placam porez, nisam clan ama bas ni jedne jedine stranke niti cu ikada biti. Nisam nikada dobio ni bombonu od bilo koje stranke niti mi je potrebno. A dobar broj vas sto komentarisete ovde itekako jeste. Pa sam ja bot, a sta ste pa vi?
Ostajem pri stavu da je FPN nikakav fakultet. Zavrsen FPN - jos jedan parazit sa budzeta odskolovan. Ne primecujem kod vas ni d od demokratskih vrednosti kojih su vam puna usta. Osim psovanja i pljuvanja nema tu argumentata gospodo, nema parlamentarizma. Umisljena kvazielita koja politicke protivnike i neistomisljenike naziva bezubim neznalicama..daleko ste vi od vrednosti koje proklamujete i bez sansi da ih ikada dostignete. Meni je savrseno jasno da ekipa koja je 2000 dosla na vlast nece vise nikada biti u njoj. I dobro je sto je tako, pokazali su sta umeju. Isti ljudi, zvacu iste floskule decenijama vec a na delu izuzetno losi. Ono sto je tragedija Srbije je da stranka koja je na vlasti uvek ima tih 30-40 odsto, cim izgubi vlast (sto je u Srbiji moguce samo ako radis bas katastrofalno lose) padne na 5-10 posto. Nekada SPS, pa onda DS. "Verne pristalice" odmah odu u drugi tabor, onaj na vlasti. Toliko o principima. Sad jedite svoje sendvice, dug vam je dan za botovanje.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Barbara i nije novinar. Na internetu se samo može pronaći da je "medijska ličnost" i da joj je otac funkcioner SNS-a. Ima li ta devojka uopšte fakultetsku diplomu (privatni "fakulteti" tipa Megatrend se ne računaju)?

bigserb

pre 5 godina

Niti je "Studio B" nezavisna televizija, niti je "mala" Barbara novinar! "Studio B" je propagandna masinerija SNS-a, a "mala" Barbara partijski poslusnik koji govori ono sto joj je receno da kaze! Svako sa 2 grama mozga moze to da vidi i da cuje u "njenom" komentaru protesta, "kao sto si ti rekla", "kao sto se ocekivalo", "naravno",..., ono sto je ona rekla u tih par minuta cak nije ni ona sama smislila, neko je toj mucenici spremio takav tekst, ona onako "inteligentna" ga nije najbolje savladala, te je jadnica izgledala kao casna sestra u javnoj kuci!

Pantagruel

pre 5 godina

А што и да буде примљена? Баш пре неки дан у повратку кући са посла прођем Ресавском улицом. Кад тамо, испред улаза у Удружење новинара Србије (УНС) стоји пано са рекламним плакатом на ком позивају људе да ”постану новинари” тако што ће код њих завршити тромесечни курс и након њега обавити месец дана стручне праксе у некој редакцији. Дођем кући, па кажем својој жени (завршила ФПН, смер новинарство и комуникологија) "Ништа ти не знаш. Бацила си 4 године живота уместо да за четири месеца постанеш Барбара".

six

pre 5 godina

obzirom da doticna Barbara iznosi svoj stav a ne prenosi novinarsku vest postavlja se onda pitanje po kom osnovu se u njenom slucaju poziva na zastitu novinara i novinarstva, jer ga u njenom iznetom licnom stavu i nema?

jaretina

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)

tako je! a sad to isto reci gašiću, ex ministru vojnom kada ga vidiš posle sendviča u prostorijama...

Sonic Youth

pre 5 godina

Barbara nije novinarka, Studio B nije televizija, Srbija nije drzava. U takvoj jednoj nakaradnoj tvorevini kakva je Srbija, takvi likovi, politicari i vlastodrsci su potpuno adekvatni u svojim delovanjima.

milos

pre 5 godina

Mila,
pa botino nepismena tvoj vodja svakodnevno napada zene,ako mu neko postavi nezgodno pitanje on pocinje da histerise.Sto tako nisi branila/o Jovanu Joksimovic kad je vodja vikao na nju u emisiji koja je isla uzivo?Bagro nepismena,sendvicarska.

serb_alien

pre 5 godina

Ova Barbara je donela demonstrantima duplo veću korist od svih ovih opozicionih parazita koji se šlepaju uz nezadovoljne građane. Moj savet: najurite parazite sa protesta a pustite Barbaru da i dalje izveštava i doći će mnogo veći broj ljudi.

Pitanje

pre 5 godina

Ne vidim čemu dalja rasprava oko ove nazivi novinarke. Gospoda novinari treba javno da daju saopštenje da ona nije novinar a StudioB nije više televizija i da se novinari TV STB isključe iz udruženja, naročito vesela direktorka i da se stavi tačka na tu priču.

Peka

pre 5 godina

Puna je administracija raznoraznih barbara. Sve su primljene preko veze, uz fingirani javni konkurs ili bez njega "na preuzimanje". Tesko da cemo ikad biti funkcionalna drzava ako se ne vrati predjasnje stanje, gde se ipak trazila pristojna pismenost i komunikacija.

Slobodan

pre 5 godina

Mislim da je Barbara naucila lekciju i sa tim treba prestati. Ajde da se pozabavi drustvo porodicom Vucicevic koja je progovarala iz ove jadne devojke.

uros

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)


Objasni mi gde ti vidis napad na novinare i zene?
Koja su prava ugrozena? Ugrozeno je jedino nase pravo da se informisemo podturanjem lazi kao cinjenica

Bojan Cimbaljević

pre 5 godina

Stvar je u tome da ono nije bio izveštaj sa nekog javnog događaja, ono je bilo (neuspešno) prepričavanje narativa o tom događaju koji su toj nazovi novinarki naložili da izloži, a sadržaj tog tzv. izveštaja bio je određen ne čak na nekom sastanku u Studiju B već na nekom sastanku u Srpskoj naprednoj stranci.

I to je sva tuga ovog događaja, a ova nesrećna „novinarka" je samo kolateralna šteta političke manipulacije u kojoj je, pretpostavljam svojevoljno, učestvovala.

Kraken

pre 5 godina

Barbara je prava slika, u kom medijskom sivilu se nalazi Srbija . Sto se tice nje, ona i te kako laze svesno i podmuklo i dobro je obucena od svojih mentora za to.

ja realno

pre 5 godina

Kad imamo Dr. Nešu i Dr. Tomu, zašto ne bismo imali još jednu studentkinju FPN-a!? Nečije dete koje je učilo i čiji su roditelji odvajali od svega da bi ga iškolovali, se samo malo povuče ispod crte, neko kao dotična pogura iznad i eto. I tako smo svi njima na vlasti samo statistički podatak, još samo jedno ime na spisku.

Onaj Gari

pre 5 godina

(Mila, 16. decembar 2018 12:30)

Ona nije novinar, a to što je žena nema nikakve veze. Isto bi prošao i bilo koji muškarac koji takođe nije novinar, a iznosi lične stavove (ako je laganje lični stav uopšte).

Štirlic

pre 5 godina

Ako je gradonačelnik Kraljeva, koji za aerodrom kaže aerodrum doktorirao na FNP, zašto ne bi mala Barbara mogla da se upiše tamo. Inače oboje su u SNS.

Pogan

pre 5 godina

Evo, mene je godinama nervirala Olja Beckovic koje je bila otvoreno za "demokratsku opoziciju". Njen nacin vodjenja emisija je ponekad bio skandalozan a to je sve trajalo godinama. Mala je malo pljunula protest "demokratskih snaga" i sta? Niti je prvi niti poslenji put da se novinari tako ponasaju. I sta sad? Nista, zivot ide dalje. 
(Deus, 16. decembar 2018 14:55)

Jos botino da shvatis razliku izmedju politickih emisija koje Beckovicka vodi (gde je poenta upravo iznosenje i suceljavanje licnih stavova) i "reportaze" sa lica mesta gde treba da se iznose samo cinjenice. Da ne pricamo o nepostojanju elementarne elokvencije, dikcije i svega ostalog sto jedan reporter treba da ima, a mala Barbara vise nego ocigledno nema. Umesto da te je sramota sto zivis u burazersko-mafijaskoj drzavi gde cerka odbornika vladajuce partije dobija takav posao bez ikakvog predznanja i iskustva, ti ***** ovde po komentarima. Kako te nije sramota?

hmm

pre 5 godina

Igram Eurotruck simulator. Postoji mogućnost da se u kabini dok voziš sluša neka od ponuđenih radio stanica. Izmođu ostalih tamo je nekoliko srpskih. Stavio sam Studio B. U početku mi je bilo fora dok nisam čuo prvih par vijesti koje su ali bukvalno svake i to par dana za redom počinjale prve dvije vijesti sa: "Predsednik republike Aleksandar Vučić..."

NY

pre 5 godina

Na sta je spao Studio B.Djoka Vjestica, Dusko Radovic, Sloba Konjovic, Zoran Modli.A onda se promenila vlast u Beogradu i nije htela da finansira i omogucila poltronu SNS da preuzme Studio B i da igra kako SNS svira

Sremac

pre 5 godina

Bivši sam student FPN, kad se setim kakvih je bilo u mojoj generaciji, uopšte me ne bi čudilo da i ova (ne bih da joj izgovaram ime) bude primljena. Primera radi, mi smo na međunarodnom smeru (smer na kojem moraš imati neki stepen tolerancije prema drugom i drugačijem) imali tipa 101% SRBIN, teški patriJota, redovno huliganisao na severnoj tribini, par puta je pravio incidente na vežbama kad smo diskutovali o drugim državama, nacijama i seksualnim orijentacijama, jedva ga asistent smirivao da fizički ne napadne kolege, jer ne dele isto mišljenje o temi. Tako da me ne brine da li bi dotična gospođica bila dobar kandidat.

Šetač

pre 5 godina

Šetam, jer je to jedini način da pokažem da NE ŽELIM da živim u državi u kojoj je moguće da neko nepismen BUDE NOVINAR na "državnoj" televiziji, da urednik te televizije bahato i bestidno brani laž radi ličnih interesa i da PRECEDNIK stranke javno pohvaljuje urednicu zbog hrabrosti kojom brani LAŽ. POŠTO JE PRETHODNO NAVEDENO IPAK EVIDENTNO MOGUĆE to je dovoljan razlog ne za smenu vlasti već za opštu lustraciju i ne postoje reči koje me mogu ubediti u suprotno.

uros

pre 5 godina

Za mene ovo nije pitanje novinarstva, vec ljudskih prava! Sramota je da neko u 21. veku na ovaj nacin napada novinare i zene...
(Mila, 16. decembar 2018 12:30)


Objasni mi gde ti vidis napad na novinare i zene?
Koja su prava ugrozena? Ugrozeno je jedino nase pravo da se informisemo podturanjem lazi kao cinjenica

Dali Bocek

pre 5 godina

A sta ce njoj uopste FPN? To je za one koji trebaju da se bore za svoju buducnost. Njoj je vec sada sve servirano na tacni. Radice ono sto joj se svidja, bez obzira na uslove. Ljudi, pa i Trivanka je sada generalni direktor SG! Ma ne budimo naivni.

Regland

pre 5 godina

Steta, veoma mlada je sebi nanela stetu sto je posluzila kao sredstvo i pokrice kvazi politicarima u njihovim ispraznim govorima. Sto se vise bude oglasavala po ovim pitanju, to ce joj biti teze kada iolo sazri kao licnost. Neobrazovanje i bahatost koji se sire oko nas su razlog ove njene slabosti.

Strah od pletenja

pre 5 godina

Ne znam ko još prati "Studio B"?! Odavno me ni nostalgija ne vuče na tu stranu. Što se istinitosti i profesionalnosti tiče, umrle su u većini medija. Gde nisu, na samrti su. Jednostavno, ne gledate, ne slušate i ne oglašavate se, pa će preživeti samo oni mediji koji imaju bar minimum kvaliteta i spremni su da se poprave. I možda RTS jer se finansira iz budžeta. Ali njima ponestaje gledalaca jer sam ubeđen da prosečan gledalac RTS-a ima 80+ godina.

Bojan

pre 5 godina

Mislim da nije najveci problem njeno neznanje ili nestrucnost, veci je problem potreba za dodvoravanjem. Utrkuju se ko ce vise da pokaze privrzenost vlasti ili da to dokazuje sirenjem mrznje prema drugim "dresovima". A da pri tom verovatno i ne znaju u cemu je politicka razlicitost.

Bojan

pre 5 godina

Najveći problem u Srbiji su političari i političke stranke a sve ovo zlo je rezultat njihovog delovanja. Kada kažem njihovog apsolutno mislim i na vlast i opoziciju. Ista je to klapa, na istom principu funkcionišu samo ovi što su na vlasti imaju veću moć pa je njihovo zlo izraženije.Dakle, imamo narod kojim se lako manipuliše sve što treba je pravi medij koji će da im puni glavu onako kako nama odgovara. To su isto radili ovi što su sada u opoziciji a ovi sada su sve to digli na još veći nivo. Uopšte nije bitno ko je šta uradio, ko je šta rekao bitno je ono kako će to biti predstavljeno ljudima koji bi na osnovu toga glasali za nas. Znači, ja ću da lažem,mažem, sve ću da uradim samo da ostanem na vlasti. A isto tako i ovi iz opozicije sve će da urade samo da dođu na vlast. Pa, realno, da je iko iz opozicije sposoban da brine stvarno i iskreno o narodu i njihovim realnim problemima oni bi to pokazali, imali su prilike za to. Opet sa druge strane, ovi danas ako ostanu još 10-ak godina na vlasti bojim se da nam se crno piše. Jedino rešenje po meni, menjati ih stalno na izborima, jedan mandat i ćao. Tako bi svi oni naučili da ako hoće da dodju ili ostanu na vlasti moraju konkretno da rade a ne samo da imaju svoje medije i to im je dovoljno.

Dragan zlatic

pre 5 godina

Pitam se kolko ima smisla da ovaj gospodin dodje u emisiju koja se bavi tim idiotskim prilogom a da ga nije ni pogledao. To je samo dva minuta i razumem da covek ne zeli da gleda djubre ali ako vec ide da nesto komentarise treba da pogleda. U nasoj divnoj zemlji Srbiji cesto ljudi komentarisu stvari koje nisu videli i to nicemu ne vodi. Videli smo kako Predsednik osudjuje Ivanovica zbog pretniji Barbari a tih pretnji nije bilo.
Malo da se raspitamo i informisemo pre nego sto otvorimo usta!!!

burlicconi

pre 5 godina

@Deus

Da si nekad prisao bar na 50m od drzavnog fakulteta znao bi da cenis tudji trud i muku. Da zivis posteno od svog rada cenio bi svaciji posao, narocito ako ga valjano obavlja.

Ovako, za tebe je neuspeh upisati faks, valjda jer kad vec kupujes diplomu bolje da bude neki "zvucniji" od FPN-a. I, uzgred, upisati FPN i nije neki uspeh, mnogo veci izazov je zavrsiti ga posteno. Ne shvatas ti to, jer da shvatas vrlo brzo bi razlikovao novinara od "novinara".

Kada se bude vrednovalo sta je ko zavrsio i kako radi posao, a ne sta je upisao i sta bi voleo da bude krenucemo sigurno napred. Do tada, idemo samo napredno. Jos samo da nadjemo jos Nemacki, Kanada i Svedski da jos vise izvozimo ove sto su zavrsili fakultete, manje bi pravili guzvu ovde...

gringo

pre 5 godina

Svaka rec koji su izgovorili u ovoj emisiji je cist, svaki problem koji su oni izrekli su ciste posledice. Problem nas je sto ne pricamo o uzroku svih problema u zemlji. Uzrok su politicke stranke i politicari.

Samo njihovim ukidanjem i radikalnom promenom sistema, mogu se resiti ove posledice. (nebitno koja je stranka, sve su iste, sve lazu i sve kradu)

lavi

pre 5 godina

slusam crnobrnju i pokusavam da razaznam sta covek pokusava da kaze... svodi se na to da on veoma opsirno i samouvereno prica NI O CEMU. covece, imas li ti stav?

M

pre 5 godina

Verujem da je Nataša Miljković i otišla sa RTS-a jer tamo nikada ne bi mogla da vodi razgovore na ovakvu temu i ovakav (slobodan) način.
To je i lični stav i odluka - da li otići tamo gde će ti biti dozvoljeno da budeš novinar, ili stranački poslušnik.

Modul, Bodul, Ofset, Ofsajd

pre 5 godina

O kojim i kakvim pravilima profesije se govori? Mislite li da čaki i mladi ljudi, makar bili i novinari-pripravnici, danas u Srbiji nisu svesni u kojoj i kakvoj državi žive? Mislite li da su mediji na Marsu i da odatle šalju izveštaje o zemaljskoj Srbiji, objektivno, nezavisno i profesionalno? A ako ih vi ne naučite "ko-šta-gde-kad-kako", da zdravorazumski neće moći sami da shvate suštinu, nego moraju vama da plaćaju školarine i masternarine, zato što su mladi (ili stariji, svejedno), tojest debili?

Qweas

pre 5 godina

Srećom Barbara je JEDINI loš novinar u Srbiji. Radi ko zna koliko dugo, a odjednom svi redom zbunjeni. Ovi profesori bolje da ćute, oni su i dopustili da se raširi ovaj korov.

Deus

pre 5 godina

Evo, mene je godinama nervirala Olja Beckovic koje je bila otvoreno za "demokratsku opoziciju". Njen nacin vodjenja emisija je ponekad bio skandalozan a to je sve trajalo godinama. Mala je malo pljunula protest "demokratskih snaga" i sta? Niti je prvi niti poslenji put da se novinari tako ponasaju. I sta sad? Nista, zivot ide dalje.
A FPN je kao neki fakultet, za koji je potreban neki mozak? Oni skoluju drustvene parazite a ne ljude od koristi drustvu. Smatrao bih zivotnim neuspehom da mi dete upise FPN.

Wannabe

pre 5 godina

Zao mi je sto nemamo dorasle novinare i voditelje. Kako prof. Todorovic može da se izvuče sa ovakvom recenicom, a da je Natasa Miljkovic ne pita kako je to moguće (da famozna Barbara ne bi mogla biti student FPN-a) ako imamo jednog Dragana J. Vučićevića kao nekadašnju perjanicu tog istog fakulteta? I pri tome DJ Vucicevic nije izolovan slučaj. Ne mogu reci ni da je tipičan izdanak FPN-a, ali tamo su nastali mnogi koji su izmedju Barbare i DJV-a.

Deus

pre 5 godina

Evo da odgovorim kriticarima. Masinski fakultet u Bgd zarsen, doktorske studije takodje. Toliko o fakultetu, ne bih ga potezao da nije pomenut. Nikada nisam bio u drzavnoj sluzbi a redovno placam porez, nisam clan ama bas ni jedne jedine stranke niti cu ikada biti. Nisam nikada dobio ni bombonu od bilo koje stranke niti mi je potrebno. A dobar broj vas sto komentarisete ovde itekako jeste. Pa sam ja bot, a sta ste pa vi?
Ostajem pri stavu da je FPN nikakav fakultet. Zavrsen FPN - jos jedan parazit sa budzeta odskolovan. Ne primecujem kod vas ni d od demokratskih vrednosti kojih su vam puna usta. Osim psovanja i pljuvanja nema tu argumentata gospodo, nema parlamentarizma. Umisljena kvazielita koja politicke protivnike i neistomisljenike naziva bezubim neznalicama..daleko ste vi od vrednosti koje proklamujete i bez sansi da ih ikada dostignete. Meni je savrseno jasno da ekipa koja je 2000 dosla na vlast nece vise nikada biti u njoj. I dobro je sto je tako, pokazali su sta umeju. Isti ljudi, zvacu iste floskule decenijama vec a na delu izuzetno losi. Ono sto je tragedija Srbije je da stranka koja je na vlasti uvek ima tih 30-40 odsto, cim izgubi vlast (sto je u Srbiji moguce samo ako radis bas katastrofalno lose) padne na 5-10 posto. Nekada SPS, pa onda DS. "Verne pristalice" odmah odu u drugi tabor, onaj na vlasti. Toliko o principima. Sad jedite svoje sendvice, dug vam je dan za botovanje.

Miroslav

pre 5 godina

Dal to znaci da je FPN neki faktor? Sinoc je ovaj gostovao na prvoj ili ne znam gde,ali zanima me vase misljenje kako je ta voditeljka vodila intervju,ako kazete da je bolja od novinara sa studia b i da je profesionalno odradila sinoc onda cu dobiti potvrdu da je fpn nula.

marko

pre 5 godina

barbara i studio b pokopani, nažalost ovo ne dolazi do većine ljudi kojima je taj barbarin izveštaj i namenjen, iako je pozitivno da jedna nacionalna tv stanica makar daje neku diskusiju i kritiku toga, mada kao što ivanović reče u n1 sa novim vlasnikom izgleda da će i oni upasti među ostale nacionalne televizije.