1. Abraham živi brate na svojoj zemlji i viči sa ponosom da si Srbin, samo nemoj radit sranja i poštuj različitosti drugih oko sebe i sve je ok. Tako ja mislim, a virujen da bi ti to rekla i većina Hrvata. Moj najbolji prijatelj je čisti lički Srbin. I dlaka mu nije pala sa glave tokom rata,ni njemu ni njegovima. I to u Splitu, eejjj u Splitu, di usput i danas žive. Al se znalo ko su, šta su i da se ne diraju u nikoga. Mada sam uvik kontra hdza za koje smatran da su najveće zlo u Hr, cisto sumnjam da nemaju dokaza za ovo za sta se tereti ove ljude. Cita sam I prestrasno je to. Ne mogu ni zamisliti kakav je osjećaj živit pored nekoga ko ti je takve stvari napravija i da ga moraš gledat svaki dan i nikom ništa. Ja ne bi moga izdržat, a tim ženama i njihovim obiteljima svaka čast. Po meni je problem šta se čekalo ovoliko dugo sa privodjenjima i šta je sve tempirano po receptu hdza. A ako je istina da se privodi selektivno samo Srbe to nije u redu jer za silovanje zena, ubijanje dice i nemocnih itd nema opravdanja za nikoga, bija ti zrtva ili agresor, branija se ili napada. Usput samo podgrijavaju lonac za ubuduće. Sve je to promućkaj i prolij, sve u čemu prste ima hdz.
  (Ninja Rohinja, 8. decembar 2018 11:16)

  # Link komentara

 2. Ni Srbija ni Hrvatska više nisu države. Tu su sad samo teritorije. Uskoro napuštene i prazne
  (stojan, 7. decembar 2018 15:00)

  # Link komentara

 3. Ma ako tako nastavi ostace I bez Hrvata.
   (predrag djordjevic, 7. decembar 2018 14:54)

  # Link komentara

 4. Nikad mi nije bilo pretarano jasno zašto pojedine osobe koje žive u nekoj državi, često i generacijama unazad, insistiraju da po nacionalnosti pripadaju drugom narodu, koji pritom ima državu odmah pored. Srbi u Hrvatskoj, Srbi u BiH, Hrvati u Srbiji, Srbi u Crnoj Gori... Čemu to? Vi ste pre ljudi to gde živite,osim ako ne planirate da se vratite ili odete u državu koju smatrate svojom. To je uzrok svih problema na Balkanu - formalno razdvajanje državljanstva i etničke,nacionalne pripadnosti.
   (Reziel, 7. decembar 2018 14:50)

  # Link komentara

 5. Većinu komentara pišu naprednjaci koji nisu u životu bili u Hrvatskoj. Znam da vam je Hrvatska trn u oku i da je sanjate isto kao i vaš "veliki vođa".
  Hrvatskoj nikada nije bilo u interesu biti bez Srba - problem je bio u tome što su velikosrbi nahuškali jadan narod na pobunu i stvaranje velike srbije (namjerno malim slovima).Srbi iz krajine ubijali i proganjali one s kojima su zajedno živjeli stoljećima. Nitko nije bolje ujedinio hrvatski narod od Miloševića, Šešelja i bratije. Ti isti su im lagali tada, lažu ih danas i još će ih lagati. Sada ih opet spašavaju od zlih Hrvata. Smiješno.
  (ivan, 7. decembar 2018 14:38)

  # Link komentara

 6. Bit cemo pametniji kad se obznani sljedeci popis stanovnista RH 2021' godine. Onda cemo tocno znati koliko je RH izgubila populacije koja ju je napustila zbog preseljenja u inozemstvo a koliko zbog mortaliteta u odnosu na natalitet. U tu famoznu Irsku je otislo navodno bar 150.000 gradjana Hrvatske,kad ono ćorak: u Irskoj radi oko 15.000 gradjana RH. podaci s konca 2017' godine. Njemacka je glavna destinacija, ali i tamo ih nije otislo vise od 150.000/ 200.000 i to s hrvatskim papirima, dakle i svi Hrvati, Bosnjaci i Srbi iz BiH koji imaju pasos RH, a takvih je preko 600.000 u BiH, plus Srbi iz Srbije i Hrvati iz Srbije, takvih je oko 200.000. Uz to ce se dobar dio njih vratiti natrag, iako ce ih bar 50% trajno napustiti kako Hrvatsku, tako i BiH i Srbiju. To su nenadoknadivi gubitci, nema sta, nazalost. Ali isto tako nije istina da ce 1.000.000 Hrvata napustiti Hrvatsku, ali pricekajmo popis 2021' pa cemo biti pametniji. Sta se tice ove situacije u Vukovaru i uhicenja osumnjicenih gradjana Srpske nacionalnosti, pricekajmo da institucije odrade svoj posao. Delikatna je o tema. Iako mi nije jasno da bi bilo tko pri svjesnom razumu ostao na mjestu gdje je pocinio ratni zlocin. Vecina tih su napustili Hrvatsku prije mirne Reintegracije Podunavlja u Ustavni poredak RH 1.1.1998' godine. Srbi su danas populacija u RH koja je u prosjeku 12' godina starija od vecinske, i opstala je jos samo na Istoku RH. Ista stvar je i s Hrvatima u Vojvodini.I jedni i drugi ce opstat kao folklor.
  (Frane, 7. decembar 2018 14:30)

  # Link komentara

 7. Jedna od najvećih zabluda srpskog naroda je da smo kao nacija bitni.A toliko smo nebitni da ni sami nismo svesti veličine te nebitnosti.Druga velika zabluda je da smo mi bogom dati da menjamo svet,a logično je i jedino ispravno da menjamo sebe.Treća velika zabluda je da bez nas srba svet ne može funkcionisati ni postojati, a istina je da bi svet bez srba bio pravedniji pošteniji i mirniji srbi su u svim vođenim ratovima u poslednjih sto godina izgubili čitavu jednu generaciju oko pet milona.
   (cokan, 7. decembar 2018 14:25)

  # Link komentara

 8. Kad Srbija i Srbi shvati da probelm imaju u svojoj kuci, bice prvenstveno Srbiji i Srbima lakse.
  E onda se mogu rijesavati problemi tipa ovoga.
  Ovako niko Srbiju i njenu politiku ne uzima za oszbiljno. Pa sami Srbi u Hr su u koaliciji sa istom vlascu!
   (svasta, 7. decembar 2018 14:16)

  # Link komentara

 9. Па то им и јесте циљ.
   (Александар, 7. decembar 2018 13:37)

  # Link komentara

 10. Srbija ce ostati bez srba kako je krenulo
   (miki, 7. decembar 2018 13:33)

  # Link komentara

 11. Prvi partizanski odred u Jugoslaviji osnovali su Hrvati u sumi brezovica kraj Siska. Samo Nada Dimic kasnije nerodni heroj je bila srpkinja, ostali svi Hrvati. Medju njima i Janko Bobetko.
  (Zoki, 7. decembar 2018 13:27)

  # Link komentara

 12. Balkaske države su remetilački faktor u evropi i svetu, i nezrele su da imaju spostvenu državu.Plan je iseljavanje balkanaca asimilirati ih među druge narode gde ne mogu imati kultorološkog uticaja.Na mesto iseljenih balkanaca naseliti, arape,turke, kineze, sirijce...i druge narode sa hiljadugodišnjom kulturom, i spremnih na edukaciju da bi jednom zauvek nastao mir na balkanu, i neometani evropski multietnički razvoj.Opšti je stav evrope i sveta da dokle god postoje srbi na balkanu nema mira ni ekonomskog razvoja u evropi i svetu.Vladari iz senke intezivno rade na edukovanju srba za prihvatanje civilizaciskih tekovina, izvlačenje srba iz metaliteta Dušanovog carsrtva,i uvlačenja u dvadesetprvi vek.Ukoliko srbi ne prihvate realnost ovog veka postepeno će primeniti metode biološkog nestanka srba.
   (cokan, 7. decembar 2018 13:21)

  # Link komentara

 13. Nastavi li se ovako, srbija će ostati bez srba.......
   (cokan, 7. decembar 2018 13:02)

  # Link komentara

 14. ima nas koji se vracamo u nasu slavoniju. rodjen sam 6 godina prije rata. nemogu mi nista, sa ponosom cu da zivim ko srbin na svojoj zemlji niko me nece istjerati.
   (abraham, 7. decembar 2018 12:59)

  # Link komentara

 15. ne vidim gde je problem ratni zlocin ne zastareva. oni stariji se verovatno secaju kad nam je u jugi amerika izrucila ustaskog oficira artukovića gotovo 50 godina nakon ww2 koji nije docekao kraj suđenja nego je otegnuo papke u čeliji.
  (cane, 7. decembar 2018 12:42)

  # Link komentara

 16. Već jeste. Ovi što su "ostali" su margina populacije Hrvatske.
   (Smuleco, 7. decembar 2018 12:25)

  # Link komentara

 17. Zlocinac koji je silovao nema naciju. Samo je osramotio moju.
  (Crnobradi, 7. decembar 2018 12:23)

  # Link komentara

 18. Srba 1990.g. u SRH je bilo 600000. 1991.g. 200000 Srba JNA je naoružala i formirali su RSK. Krajem 1991.g. JNA odlazi iz RH i to je kraj za 200000 Srba. Tad to nisu znali. Sve akcije u RSK od 1992-1995 dobila je hrvatska vojska. Završni činovi su bljesak i oluja koje se događaju uz suglasnost Srbije. Sada se liju u Srbiji krokodilske suze za njima.Vratimo se na onih 400000 Srba koji su živili van RSK. Iako su bili lojalni novouspostavljenoj državi njih 300000 je protjerano. To se radilio na način da u nekom gradu (npr. Zagreb,Ogulin, Karlovac,Zadar,Osijek,Split itd) ubije nekoliko Srba, a ostatak napušta u strahu RH i prodaje za budzašto nekretnine(o prodaji srpskih stanova priupitajte g-đu Rudan, često je u BG). Sad u RH ima oko 150000 Srba, s tim da su neki Srbi samo da dobiju pare iz proračuna. Stranka koja ko fol zastupa Srbe je godinama u koaliciji sa HDZ-om koji je izvršio ertničko čišćenje. Da li je moguće da neka židovska stranka uđe u koaliciju sa strankom koji promovira fašizam?
  (Darko, 7. decembar 2018 12:20)

  # Link komentara

 19. Ako se ovako nastavi, ostaće Hrvatska bez Hrvata, a i Srbija bez Srba.
   (bimmer, 7. decembar 2018 12:19)

  # Link komentara

 20. Hrvatska ce ostati i bez Hrvata. Masovno napustaju Hrvatsku trazeci buducnost za bolji zivot. Evo naprimer Slavonija pustinja joj nije ravna !
   (Figo, 7. decembar 2018 12:12)

  # Link komentara

 21. Naravno da nece biti Srba, ali ce biti prihvatnih centara za migrante, kao sto sada planiraju u okolini Petrinje - prostor ranije naseljen pretezno Srbimima.
  (Gordana, 7. decembar 2018 12:10)

  # Link komentara

 22. Ако желе да дођу у Србију, добродошли су. Нема већег ресурса од људи. Хрватска осећа последице демографске стагнације, можда и највише на Балкану. Протерали су Србе, млади им отишли, а остали им "бранитељи". Остатак ће морати да ради до 70. године да би се пензионисали. Нама је слично, тако да су сви Срби из околних држава добродошли.
   (aco, 7. decembar 2018 11:47)

  # Link komentara

 23. Nije li to njihov san? Veci je problem sto uskoro nece biti srba u Srbiji!
  (Drug Ostoja, 7. decembar 2018 11:33)

  # Link komentara

 24. hrvatska ce ostati i bez srba i bez hrvata. nazalost ni srbija nece bolje proci. velika migracija i slab natalitet prazne ionako malobrojne drzave na balkanu...ali to izgleda da nikog vise nije ni briga. problem je sto smo mi balkanci nesposobni da ucinimo nase drzave boljim i kvalitenijim za zivot gradjana. nismo na nivou zrelosti zapadne evrope i tu lezi nas problem. znamo samo da se medjusobno (i dalje) mrzimo. tu smo strucnjaci. to nam najbolje ide
   (nemke, 7. decembar 2018 11:32)

  # Link komentara

 25. Čemu čuđenje? Pa zar to i nije osnovni cilj svake nezavisne države Hrvatske, bila ova 41-e ili 91-e?
   (Pioa M, 7. decembar 2018 11:31)

  # Link komentara

 26. Hrvatska bez Srba?!

  Kako to?

  Pa to nije AVNOJEVSKI!!!
  (sturmmann, 7. decembar 2018 11:25)

  # Link komentara

 27. Hrvatska ostaje bez Hrvata.Srbe su resili 1995.Veci je poraz gubiti stanovnistvo u miru.
   (South Park, 7. decembar 2018 11:23)

  # Link komentara

 28. A sto objavljuje to javno, zasto ne pita ove svoje iz hdz-a, oni su izvrsna vlast u koaliciji sa srbima. Ili je to samo pumpanje naroda kroz medije. Ccc
   (ja hoću da budem aMoniman, 7. decembar 2018 11:22)

  # Link komentara

 29. pa oluja se nastavlja izgleda
   (kimi, 7. decembar 2018 11:21)

  # Link komentara

 30. Pavelic bi bio ponosan.
  (Boža, 7. decembar 2018 11:15)

  # Link komentara

 31. A sto ce njima da padne tesko !!!
  (Slobodan, 7. decembar 2018 11:12)

  # Link komentara

 32. Trećinu...
   (sasadalj, 7. decembar 2018 11:12)

  # Link komentara

 33. Kako je krenulo iseljavanje, Hrvatska će ostati i bez Srba i bez Hrvata.
   (dmz, 7. decembar 2018 11:11)

  # Link komentara

 34. Nastavi li se ovako, Srbija će ostati bez Srba!
   (M., 7. decembar 2018 11:11)

  # Link komentara

 35. Ma nema pakta protiv Srbije od strane svih komšija i šire.
  (misko, 7. decembar 2018 11:10)

  # Link komentara

 36. Kada ce Srbi da shvate da sa Hrvatima moze da se prica samo jezikom sile. Da, ljudi se dele na dobre i lose, ali kod Hrvata svi standardi covecanstva padaju u vodu kada su u pitanju Srbi, a to su vekovima pokazali, jer su posle svih etnickih ciscenja i zlocina nad nama i dalje zedni nase krvi...
  (ko-ometator, 7. decembar 2018 11:10)

  # Link komentara

 37. Jasno je odavno, Hrvati zele drzavu bez ijednog Srbina. Radili su na tome u poslednjih 100 godina i sada zavrsavaju taj svoj projekat.
  (Pera, 7. decembar 2018 11:09)

  # Link komentara

 38. A Vucic cuti. Veceg izdajnika i kukavicu Srbija nije imala.
  (skeptik, 7. decembar 2018 11:06)

  # Link komentara

 39. Bolje danas nego sutra! Svi Srbi u Srbiju, tako da im se ostvari vjecni san : Svi Srbi u jednoj drzavi!
  (GlasBrisela, 7. decembar 2018 11:05)

  # Link komentara

 40. Pa ako zavrse u zatvorima i dalje su u Hrvatskoj?

  Zbilja, nevjerojatno autopoistovjecivanje ratnih zlocinaca sa citavim narodom, to je samo kod Srba prisutno.
  (Vitez, 7. decembar 2018 10:49)

  # Link komentara

 41. Hrvatsku treba naseliti sa izbeglicama iz Sirije,Iraka i Avganistana! Svakako imamo problema sa radom snagom!
   (DR, 7. decembar 2018 10:49)

  # Link komentara

 42. Ajde, to vam je bila glavna propagandna mantra 89/90. kad nismo ni znali ko su među nama Srbi jer to nikoga nije ni zanimalo, niti na kraj pameti nam nije bilo nekakvo otcjepljivanje.
  Sad u doba interneta vam to više ne prolazi kad ljudi nisu medijski izolirani i ograničeni na dva cnzurirana kanala i nekoliko novina!
  (Niks feršten, 7. decembar 2018 10:49)

  # Link komentara

 43. Zašto Srbin sa hrvatskim pasošem još uvek nije otišao u Nemačku?
  Posle svega?
  (Nikola, 7. decembar 2018 10:46)

  # Link komentara

 44. A i Srbija bogami.
  (Posteno!, 7. decembar 2018 10:43)

  # Link komentara

 45. A jao vidi. A oni baš žele da tamo ima Srba.
   (lune, 7. decembar 2018 10:42)

  # Link komentara

 46. Pa to im je uvek i bio cilj.
   (Stefan, 7. decembar 2018 10:41)

  # Link komentara

 47. to im je i cilj u tome ih podrzavaju sve nacisticke zemlje.
   (iseedeadpeople, 7. decembar 2018 10:34)

  # Link komentara