Ponedeljak, 03.12.2018.

18:34

Vučić: Saterani smo u ćošak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da “smo mi saterani u ćošak“ i upitao “šta ćemo 15. decembra kad usijane glave krenu na sever Kosmeta“.

Izvor: B92

Vuèiæ: Saterani smo u æošak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

godinica gore dole

pre 5 godina

6 godina patetike... 6 godina mogućnosti za menevrisanje sa Kosovom a dozvoliš xa te sateraju u ćošak. Sad je jasno šta je bila svrha vaskrsenja i dovodjenja na vlast političara koji su doveli do bombardovanja pogresnim odlukama 91-98-e. Vratili su ih u život da bi i zvanično potpisali kapitulaciju i predali Kosovo a narod toliko zaglupeli pričom i jadikovanjem da mu sve postane svejedno i pomiri se sa sudbinom kao volovi u jarmu. Malo pucneš i stoka viče gde joj kažeš. Malo povučeš uzde i stoka stane. Okačiš joj torbicu sa hranom na vrat i stoka jede. E to smo postali mi, nekad hvaljeni kao dobri vojnici, dobri domaćini i humani ljudi. Gomila poslušnih volova.

lemi

pre 5 godina

Meni nije jasno ko je na severu KiM mi ili Albanci. Znam da su Srbi vecina ali po Vucicevim govorima imam utisak da je nasa vojska tamo sa stotinjak vojnika, pa sta cemo ako nas napadnu.
Gospodine Predsednice izgleda da niste upuceni. Srpske vojske i policije nema na KiM od juna 1999 tj.19,5 godina. Albanci su od tada vec na severu samo se ne sepure toliko kao kabadahije nego i oni dizu tenziju i slicno za potrebe odrzanja vlasti. I sta ce biti kad dodju i sa tom famoznom vojskom na sever. NISTA. Verujte mi nista. Ljudi izasli na svoje granice i to je ro. To sto mi dramatizujemo da ce srpska deca pomreri na severu jer nema srpskih novina i mleka to je vec propaganda. Nazalost Srbi koji su dole ostali, placeni su da ostanu, jer drugacije niko lud nebi bi opstao.
Sta se desava juzno od Ibra, isto ima srpskih enklava, pa kao tamo ne patrolira kosovska policija i tzv.bezbednosne snage? Ma jok.
Ne zamlacujre vise narod glupostima. Pomozite taj narod dole da ostane zarad srpskog identiteta kakvog takvog, i gledajte da pokažete karakter drzave tako sto cete u narednih 20 godina kad se ukaze prilika pohapsiti teroriste koji su rusili drzavi, ubijali ljude, a na to sve sad sa njima pregovarate i sedite u vladi. A i kad ih pohapsite pripremite dokaze da budu osudjeni a be da nam se smeje citav svet kad ih interpol pusta jer nema dovoljno valjanih dokaza. Nemojmo se zezati. Tako cete pokazati da ste drzava a to sto plasite babe i dede po Srbiji kako samo sto niste uleteli na KiM i vratili srpska ognjista to ostavite za neki naucnofantasticni film.

Laki

pre 5 godina

"Srbija želi saradnju sa svima u regionu, tako i sa Skopljem, Podgoricom, Zagrebom, Prištinom, ako to žele."

Valjda s S. Makedonijom, Hrvatskom, Kosovom i Crnom Gorom.
Kad si već rekao Srbija, a ne Beograd, onda nastavi da nabrajaš države, a ne glavne gradove.

Al naravno, još jedan način da perfidno nervira sve oko sebe, pa onda kukaš o nekakvom Paktu protiv Srbije. Protiv tebe, a ne protiv Srbije.

Milos

pre 5 godina

Ovo vredja osnovnu inteligenciju. Zapad, na čelu sa Amerikom im kaže da prestanu, a oni i dalje istrajavaju!!! Veću glupost teško je zamisliti. Oni koji su ih praktično izmislili, traže nešto od njih, a oni ne haju i teraju po svome. Ispade da su ne samo jači od Srbije (naravno zahvaljujući zapadu), nego su jači i od samog zapada! Radi se zspravo o tome da nas oni "vuku za nos " ,što i inače rade svo vreme, i da nas smatraju za toliko male i beznačajne, da ih zapravo ne interesuje da li To što nam "serviraju" ima ikakvog ligickog6smisla ili ne. Ući u društvo takvih otvorenih neprijatelja biće "poslednji ekser " u mrtvačkom sanduku koji se zove Srbija.

Tja...

pre 5 godina

Jedna vest "saterani smo u ćošak, avaj, tugo, nesrećo".

Druga vest "ako opozicija, koja inače stalno laže, krade i mulja, ima ikakav dokaz, uhapsićemo....".

Podseća me na one gadne očeve koji su na poslu snishodljivi čovečuljuci, a kad dođu kući, biju ženu i decu koji ne mogu da se brane.

rene

pre 5 godina

albanci ce da rade sta zele a mi mozemo samo da gledamo...da krenemo dole i da zviznu ameri par raketa...?ma idi...i naravno nikada da ne priznamo kosovo...

Sale...

pre 5 godina

Za sve ovo možemo da zahvalimo i Tadiću koji je, doduše možda i instruisan lošom procenom zapada, povampirio Dačiće, Vuline, Palme, tako da smo došli u situaciju da nam ljudi, koji su davno trebali da budu obrisani iz političkog života i sa istorijskih udžbenika, kroje sudbinu i odlučuju o našoj budućnosti. Ljudi, to su ipak socijalisti, julovci i radikali, ako ste od njih očekivali nešto bolje od ovoga, onda svaka čast na optimizmu... Ništa ovo nije ni čudno ni neočekivano...

Boterminator

pre 5 godina

Da vas podsetim na cinjenicu da ste bas vi i vasa stranka, sa vasim danasnjim koalicionim partnerom saterani jos u junu 1999 kad ste povukli drzavu Srbiju sa Kosova kapitulacijom koju ste potpisali u Kumanovu. Sad nam prodajete buve kao da se danas 2018 jos uvek nesto pitate, a poraz za porazom vezete vrhovni komandante! Poslednja rec o Kosovu je recena kad su poslednji srpski vojnik, policajac i sudija sa institucajama izasli jednim korakom sa Kosova po naredjenju rukovodstva vas koalicije i njenog lidera 1999.
Sve ostalo nam mazete oci.

Перица

pre 5 godina

„14. Договорено је да ниједна страна неће блокирати, или подстицати друге да блокирају напредак друге стране на њеном путу ка ЕУ."

ЕУ није Интерпол.

Desetar

pre 5 godina

Takse? Čudan naziv za carinu. A da probaš da pitaš tvoje koalicione partnere Albance da ukinu carine a ne takse? Zašto ste i dalje u njihovoj vladi? Zašto ste uopšte u toj vladi kada navodno ne priznajete nezavisnost KiM?!

dechkotzar

pre 5 godina

Od ovakvih izjava može nekom starijem da ne bude dobro... moja baka pre par nedelja mislila opet počinje rat. Bolje da izađe i kaže šta je činiti dalje a ne te fore kao saterani u ćošak,, a ako ne onda smo stvarno jadni kad nas ovakva mera toliko pogađa

Prodje svakako

pre 5 godina

Odavno predsednice....odavno smo saterani. Daj to Kosovo vise, pa da se lepo svi zajedno sastanemo u EU. Prodje zivot u šiljenju ko je jači...
@
Ni u slucaju "davanja" Kosova ne bi usli u EU.

komplikovano

pre 5 godina

Ovo je posledica Vučićeve “politike” sedenja na dve-tri stolice. Ne može to. Evropa je to tolerisala neko vreme, ne zato što je naivna već da pomogne Vučiću povući realno težak potez. Ali Vučić je potrošio sve strpljenje Evrope i mora konačno da povuče ključne poteze, a to su rešenje Kosova, usklađena spoljna politika sa EU, jačanje pravne države, poštivanje susednih zemalja i njihovih granica, usklađena odbrambena politika, sloboda medija i prava manjina, stabilizovanje regiona. Drugo je pitanje da li Srbi i Srbija sve to prihvataju, da li to žele, da li je to najbolje za Srbe i Srbiju? Na ta pitanja Srbi sami sebi moraju da odgovore. Mozda bi bilo idealno da Srbija bude van EU, ali maksimalno modernizovana plus pravo Srbima da rade u EU, a sloboda saradnje sa Rusima i Kinezima. E, sad, može li se to tako, ne znam.

vic

pre 5 godina

Gde su Srbiji mocni saveznici? Zasto Srbija nema mocne saveznike?
@(Milos Ignjatovic, 3. decembar 2018 20:13)

To moze Vucic da ti odlicno odgovori, jer je i on bio deo politike suludog inacenja sa Zapadom jos od pocetka 90-tih godina, koje je skoro ceo srpski narod podrzavao. Malo su se kasno setili, nisu bas oni toliko glupi. Dobar vic, ako pod mocnim saveznicima mislis na Ruse ili Kineze. Evo samo sto nisu krenuli u rat sa NATO paktom zbog nekog tamo Kosova:)

ja sam mala pit bul terijer

pre 5 godina

"Saterani smo u ćošak" - - ne, Vaša politika i strategija u pregovorima je očigledno bila pogrešna, na našu žalost. Kad je neko sateran u ćošak znači da je nadmudren, a mi to, da se složim sa predsednikom, jesmo, onda je to posledica svih pogrešnih koraka koji su napravljeni, počevši od izmeštanja pregovora u EU, umesto u UN (zasluga prethodne vlasti, katastrofalni briselski sporazum, nepotpisani , dzentlmenski sporazumi obično kad se tiče dogovora oko srpskih interesa itd. U skorije vreme je bilo par dobrih poteza, oko povlačenja priznanja od strane par zemalja, interpol itd, ali to je, bar mi se cini, premalo i prekasno. Sad je, izgleda strategija da se mole oni koji podržavaju drugu stranu da budu malo objektivniji, tj. Kukati na kolenima da nam bace mrvice da bas nismo toliko ponozeni. Zašto bi to oni radili, nisam primetio da je empatija deo političkog opusa svetskih lidera (bas kao i ovde, ko je na vlasti i ima moć nema baš puno razumevanja za poražene i one u opoziciji).

Kole

pre 5 godina

Prvo se busa u grudi kako neće dozvoliti novu oluju i kako Srbija ima snage da zaštiti svoje građane na Kosovu, a već sutra kuka, šta ako nas napadnu, šta ako formiraju vojsku i slično. On zna kao što i mi znamo da bez priznanja Kosova nije moguć nastavak puta ka EU, ali iz Brisela su 100 puta rekli da Kosovo nije uslov za priključenje, što znači da će novi uslovi posle priznanja samo nastaviti da se nižu. Da se ne lažemo,dok se ne odmaknemo od Rusa i ne krenemo ka NATO savezu, nastaviće da nas gaze dok ne nestanemo kao lokalni problem.

boranija

pre 5 godina

Ako sam dobro razumeo, prethodnih 6 godina je bilo JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...
I odjednom smo mi saterani u cosak?

Kos, ptica koja lepo peva

pre 5 godina

"Oni to rade... Oni..."

Ko su ti "oni"? Čija je, Kosovo, zapravo, ispostava? Ko praktično upravlja Kosovom? Da li je Johanes Han otišao do Prištine samo da aminuje odluke iz toga grada i da ih prenese Vučiću? Zašto je Srbija toliko daleko od otvaranja zatvaranaja svih tzv. poglavlja kojim bi država bila uređena po receptu zapadnoevropskih uređenih sistema, a pod izgovorom da Srbija ima gorući, najbitniji problem, a to je probem Kosova? Da li neko može jasno i glasno da kaže šta se ovde zbiva u poslednjih desetak godina i čiji se interesi zastupaju, štite i sistemski realizuju?

alibaba

pre 5 godina

Dajte ljudi, sve ove stvari su unapred dogovorene. Takse, interpol, vojska i sve drugo. Cim se medjunarodna zajednica ne mesa znaci da sve ide po planu i dogovoru. Eto, sad bar znamo sta se to silno pregovaralo u proteklih godinu dana. Sve to ide 4 koraka napred i 2 koraka nazad ka nezavisnosti kosova. Samo sto je fora sto kad kosovo jednom nesto dobije onda nema nazad, a za interpol ce se glasati ponovo za 2 godine.

(С)нежни"

pre 5 godina

Притеран си уз ћоше, па мора да се Космет призна зар не!?
Више и не кријеш шта имаш на уму да урадиш!

dusandrugi

pre 5 godina

Pre deset dana smo čuli da je tih skoro pola milijarde manje prihoda za Srbiju katastrofa, a danas da to nije problem, jer čini samo 0,2% prihoda. Šta je istina?

tvoj ,,obožavatelj"

pre 5 godina

Strpi se Vučko još samo dve, najviše dve i po godine...eeeee, onda će biti...ne znam šta, ali biće nešto. Znaš po onom šablonu za dve, najviše dve i po godine... :)

ja realno

pre 5 godina

Ja sam radio mnogo, ljudi oko mene takodje. Bili smo predani, posvećeni... Bla, bla... I!? Šta ste uradili!? Da li misliš da ste uradili više na spoljnopolitičkom planu nego što bi uradio bilo ko drugi na vašem mestu? Ne. Ako ste i radili, džabe ste radili. Priznaj da ne znaš i da si pogrešio. Uzmi lepo album pa poredjaj slike sa Angelom, Putinom, Kurcom i sa kim si se još vidjao, za uspomenu. Bitno da se uporedjuješ sa Titom a za pertlu mu nisi. Sramota.

Saša

pre 5 godina

Polako stize na naplatu propala politika socijalista i radikala i bezumno ratovanje protiv celog sveta devedesetih. Jos samo kad bi neko odgovarao za sve to.

Milan

pre 5 godina

Evo sta mozemo da uradimo:

1. Srpska lista da izadje iz vlade odmah.
2. Uvesti zabranu prelaska kamiona koji nose robu na Kosovo preko Srbije.
3. Zabraniti letove preko Srbije prema Kosovu.

Moze jos mnogo slicnih stvari, za pocetak i ovo je dovoljno.

A predsednik treba da se ponasa kao predsednik a ne da kuka.

Maрко Болтужић

pre 5 godina

Председниче, да ти помогнем у одлуци:

1. Повучеш се из даљих преговора са окупаторима Косова и Метохије.
2. Направих озбиљне контрамере.
3. Наредиш својим послушницима да изађу из такозване владе и парламента такозваног Косова.
4. Поднесеш неопозиву оставку за катастрофално вођење како спољне тако и унутрашње политике.

Equilibrium

pre 5 godina

Skoro si izjavio da je TVOJA politika na Kosovu doživela poraz. I? Da li si podneo ostavku? Nisi. Sada kažeš da smo saterani u ćošak. MI? Imaš li obraza, čoveče?

dule

pre 5 godina

A kako objanjavas predsednice onda tvoju politiku prema kosovu od 2012 godine??

Sta smo mu to dobili na Kosovu od kada ti vodis pregovore???

Da li se ja varam ili je svake godine na Kosovu sve gora situacija po nas narod???

Sta si ti postigao??

Maximus

pre 5 godina

Stani malo, bilo bi lepo da narod sazna sta se pregovaralo u zadnjih 5 godina, ono sto je do danas bila tajna! Pa da vidimo zasto smo tu gde smo! Na kraju krajeva, sam si pregovarao, sam donesi odluku!

sve je jasno odavno

pre 5 godina

Vučić je mislio sa jeftinim trikovima da manipuliše Evropu, ali ne ide to. Ne može da potpišeš jedno a onda tumačiš sasvim suprotno. Ne možeš da potpišeš “neometanje Kosova u medunarodnom integrisanju” a posle “puj pike ne važi” i neko izmotavanje. Ako si mislio nešto drugo od onog šta sinpotpisao to si trebao da kažeš pre potpisa. Ne može u EU da pričaš jedno, u Srbiji drugo, u komšiluku treće, na Kosmetu četvrto, u Rusiji peto. Svi shvate da si neozbiljan, nepouzdan, prevarant ili šta već.

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

А вођа и даље непредузима никакве кораке да повуче потпис са преговора

Dno dna

pre 5 godina

Kad predsednik države da ovakvu izjavu i ima ovakav defetistički nastup pred građanima - da su mu svi planovi propali i da nema odgovor na potencijalnu krizu - u svakoj iole normalnoj državi usledila bi ostavka. Jednostavno nema druge opcije. Jedino u Srbiji je sve okrenuto naglavačke i sve može. Užasna država, društvo, narod.

janbo

pre 5 godina

Nismo, rešenje je lako i znamo ga minimum od 2010. kad ga je Merkelova saopštila Tadiću, priznajte Kosovo! Ako nećeš, trpi posledice, samo da znaš narod ti ode u tu EU, ne može se po Vojvodini naći čovek/drugar za kafanu ili termin u balonu (van NS) sve otišlo, pa vi i dalje držite narod u mitovima sa platom od 30k...

vidra

pre 5 godina

Dragi predsedniče Srbije nije tačno da smo MI "saterani u čošak", nego ste TI i tvoja politika "saterani u čošak". Nismo mi terali naše diplomate da sabotiraju Kosovo svugde gde mogu, nego si im TI to naložio odnosno to je TVOJA politika. Tako da ćeš TI da snosoiš posledice, ali na žalost ovog našeg, ne baš pametnog naroda, mi ćemo biti ti koji će ceh platiti.
Vreme je da odeš da ne bude još gore!

Панчевац

pre 5 godina

Твоја политика је довела до оваквог дебакла,тако да би било логично да се понуди оставка..

dete kukuruza

pre 5 godina

Pažljivo izrežirana predstava koju će nažalost njegovo biračko telo da proguta. Zastrašivanje ratom i invazijom, onda priznanje da bi se "očuvao mir", pa će na kraju da ispadne da smo još i dobro prošli.

vracar pfcbgd

pre 5 godina

Kako sta cemo, kontra mere, zabrana preleta za sve avione sa kroz nebo smatse pa neka kruze kroz rumuniju bugarsku makedoniju, uvodjenje takse za kamione sa ks tablicama, za putnicka vozila 5 e na jarinju pa da vidis.

Данијел

pre 5 godina

Сатерани смо у ћошак због кукавичке политике. Да смо тражили помоћ Русије, ушли у ОДКБ, поставили базе у Србији и одсекли Албанце, видели би ко је у ћошку. Овако хоћемо на две столице, Русима је то мрско а запад неће да промени свој став о косову.

Nikolica018

pre 5 godina

Sta smo mi dobili sa tobom od 2012. na Kosovu? Jednu stvar neki vredni bot da mi navede. A dicili ste se planovima, platformama,resenjima.. Sve sto Tadic nije hteo da potpise, vi ste oberucke prihvatili.

Nikolica018

pre 5 godina

Sta smo mi dobili sa tobom od 2012. na Kosovu? Jednu stvar neki vredni bot da mi navede. A dicili ste se planovima, platformama,resenjima.. Sve sto Tadic nije hteo da potpise, vi ste oberucke prihvatili.

Maрко Болтужић

pre 5 godina

Председниче, да ти помогнем у одлуци:

1. Повучеш се из даљих преговора са окупаторима Косова и Метохије.
2. Направих озбиљне контрамере.
3. Наредиш својим послушницима да изађу из такозване владе и парламента такозваног Косова.
4. Поднесеш неопозиву оставку за катастрофално вођење како спољне тако и унутрашње политике.

Dno dna

pre 5 godina

Kad predsednik države da ovakvu izjavu i ima ovakav defetistički nastup pred građanima - da su mu svi planovi propali i da nema odgovor na potencijalnu krizu - u svakoj iole normalnoj državi usledila bi ostavka. Jednostavno nema druge opcije. Jedino u Srbiji je sve okrenuto naglavačke i sve može. Užasna država, društvo, narod.

Maximus

pre 5 godina

Stani malo, bilo bi lepo da narod sazna sta se pregovaralo u zadnjih 5 godina, ono sto je do danas bila tajna! Pa da vidimo zasto smo tu gde smo! Na kraju krajeva, sam si pregovarao, sam donesi odluku!

dete kukuruza

pre 5 godina

Pažljivo izrežirana predstava koju će nažalost njegovo biračko telo da proguta. Zastrašivanje ratom i invazijom, onda priznanje da bi se "očuvao mir", pa će na kraju da ispadne da smo još i dobro prošli.

Equilibrium

pre 5 godina

Skoro si izjavio da je TVOJA politika na Kosovu doživela poraz. I? Da li si podneo ostavku? Nisi. Sada kažeš da smo saterani u ćošak. MI? Imaš li obraza, čoveče?

sve je jasno odavno

pre 5 godina

Vučić je mislio sa jeftinim trikovima da manipuliše Evropu, ali ne ide to. Ne može da potpišeš jedno a onda tumačiš sasvim suprotno. Ne možeš da potpišeš “neometanje Kosova u medunarodnom integrisanju” a posle “puj pike ne važi” i neko izmotavanje. Ako si mislio nešto drugo od onog šta sinpotpisao to si trebao da kažeš pre potpisa. Ne može u EU da pričaš jedno, u Srbiji drugo, u komšiluku treće, na Kosmetu četvrto, u Rusiji peto. Svi shvate da si neozbiljan, nepouzdan, prevarant ili šta već.

boranija

pre 5 godina

Ako sam dobro razumeo, prethodnih 6 godina je bilo JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...
I odjednom smo mi saterani u cosak?

vidra

pre 5 godina

Dragi predsedniče Srbije nije tačno da smo MI "saterani u čošak", nego ste TI i tvoja politika "saterani u čošak". Nismo mi terali naše diplomate da sabotiraju Kosovo svugde gde mogu, nego si im TI to naložio odnosno to je TVOJA politika. Tako da ćeš TI da snosoiš posledice, ali na žalost ovog našeg, ne baš pametnog naroda, mi ćemo biti ti koji će ceh platiti.
Vreme je da odeš da ne bude još gore!

dule

pre 5 godina

A kako objanjavas predsednice onda tvoju politiku prema kosovu od 2012 godine??

Sta smo mu to dobili na Kosovu od kada ti vodis pregovore???

Da li se ja varam ili je svake godine na Kosovu sve gora situacija po nas narod???

Sta si ti postigao??

(С)нежни"

pre 5 godina

Притеран си уз ћоше, па мора да се Космет призна зар не!?
Више и не кријеш шта имаш на уму да урадиш!

Панчевац

pre 5 godina

Твоја политика је довела до оваквог дебакла,тако да би било логично да се понуди оставка..

Desetar

pre 5 godina

Takse? Čudan naziv za carinu. A da probaš da pitaš tvoje koalicione partnere Albance da ukinu carine a ne takse? Zašto ste i dalje u njihovoj vladi? Zašto ste uopšte u toj vladi kada navodno ne priznajete nezavisnost KiM?!

ja realno

pre 5 godina

Ja sam radio mnogo, ljudi oko mene takodje. Bili smo predani, posvećeni... Bla, bla... I!? Šta ste uradili!? Da li misliš da ste uradili više na spoljnopolitičkom planu nego što bi uradio bilo ko drugi na vašem mestu? Ne. Ako ste i radili, džabe ste radili. Priznaj da ne znaš i da si pogrešio. Uzmi lepo album pa poredjaj slike sa Angelom, Putinom, Kurcom i sa kim si se još vidjao, za uspomenu. Bitno da se uporedjuješ sa Titom a za pertlu mu nisi. Sramota.

Milan

pre 5 godina

Evo sta mozemo da uradimo:

1. Srpska lista da izadje iz vlade odmah.
2. Uvesti zabranu prelaska kamiona koji nose robu na Kosovo preko Srbije.
3. Zabraniti letove preko Srbije prema Kosovu.

Moze jos mnogo slicnih stvari, za pocetak i ovo je dovoljno.

A predsednik treba da se ponasa kao predsednik a ne da kuka.

janbo

pre 5 godina

Nismo, rešenje je lako i znamo ga minimum od 2010. kad ga je Merkelova saopštila Tadiću, priznajte Kosovo! Ako nećeš, trpi posledice, samo da znaš narod ti ode u tu EU, ne može se po Vojvodini naći čovek/drugar za kafanu ili termin u balonu (van NS) sve otišlo, pa vi i dalje držite narod u mitovima sa platom od 30k...

Saša

pre 5 godina

Polako stize na naplatu propala politika socijalista i radikala i bezumno ratovanje protiv celog sveta devedesetih. Jos samo kad bi neko odgovarao za sve to.

dusandrugi

pre 5 godina

Pre deset dana smo čuli da je tih skoro pola milijarde manje prihoda za Srbiju katastrofa, a danas da to nije problem, jer čini samo 0,2% prihoda. Šta je istina?

Данијел

pre 5 godina

Сатерани смо у ћошак због кукавичке политике. Да смо тражили помоћ Русије, ушли у ОДКБ, поставили базе у Србији и одсекли Албанце, видели би ко је у ћошку. Овако хоћемо на две столице, Русима је то мрско а запад неће да промени свој став о косову.

Kole

pre 5 godina

Prvo se busa u grudi kako neće dozvoliti novu oluju i kako Srbija ima snage da zaštiti svoje građane na Kosovu, a već sutra kuka, šta ako nas napadnu, šta ako formiraju vojsku i slično. On zna kao što i mi znamo da bez priznanja Kosova nije moguć nastavak puta ka EU, ali iz Brisela su 100 puta rekli da Kosovo nije uslov za priključenje, što znači da će novi uslovi posle priznanja samo nastaviti da se nižu. Da se ne lažemo,dok se ne odmaknemo od Rusa i ne krenemo ka NATO savezu, nastaviće da nas gaze dok ne nestanemo kao lokalni problem.

tvoj ,,obožavatelj"

pre 5 godina

Strpi se Vučko još samo dve, najviše dve i po godine...eeeee, onda će biti...ne znam šta, ali biće nešto. Znaš po onom šablonu za dve, najviše dve i po godine... :)

vic

pre 5 godina

Gde su Srbiji mocni saveznici? Zasto Srbija nema mocne saveznike?
@(Milos Ignjatovic, 3. decembar 2018 20:13)

To moze Vucic da ti odlicno odgovori, jer je i on bio deo politike suludog inacenja sa Zapadom jos od pocetka 90-tih godina, koje je skoro ceo srpski narod podrzavao. Malo su se kasno setili, nisu bas oni toliko glupi. Dobar vic, ako pod mocnim saveznicima mislis na Ruse ili Kineze. Evo samo sto nisu krenuli u rat sa NATO paktom zbog nekog tamo Kosova:)

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

А вођа и даље непредузима никакве кораке да повуче потпис са преговора

alibaba

pre 5 godina

Dajte ljudi, sve ove stvari su unapred dogovorene. Takse, interpol, vojska i sve drugo. Cim se medjunarodna zajednica ne mesa znaci da sve ide po planu i dogovoru. Eto, sad bar znamo sta se to silno pregovaralo u proteklih godinu dana. Sve to ide 4 koraka napred i 2 koraka nazad ka nezavisnosti kosova. Samo sto je fora sto kad kosovo jednom nesto dobije onda nema nazad, a za interpol ce se glasati ponovo za 2 godine.

Kos, ptica koja lepo peva

pre 5 godina

"Oni to rade... Oni..."

Ko su ti "oni"? Čija je, Kosovo, zapravo, ispostava? Ko praktično upravlja Kosovom? Da li je Johanes Han otišao do Prištine samo da aminuje odluke iz toga grada i da ih prenese Vučiću? Zašto je Srbija toliko daleko od otvaranja zatvaranaja svih tzv. poglavlja kojim bi država bila uređena po receptu zapadnoevropskih uređenih sistema, a pod izgovorom da Srbija ima gorući, najbitniji problem, a to je probem Kosova? Da li neko može jasno i glasno da kaže šta se ovde zbiva u poslednjih desetak godina i čiji se interesi zastupaju, štite i sistemski realizuju?

Sale...

pre 5 godina

Za sve ovo možemo da zahvalimo i Tadiću koji je, doduše možda i instruisan lošom procenom zapada, povampirio Dačiće, Vuline, Palme, tako da smo došli u situaciju da nam ljudi, koji su davno trebali da budu obrisani iz političkog života i sa istorijskih udžbenika, kroje sudbinu i odlučuju o našoj budućnosti. Ljudi, to su ipak socijalisti, julovci i radikali, ako ste od njih očekivali nešto bolje od ovoga, onda svaka čast na optimizmu... Ništa ovo nije ni čudno ni neočekivano...

Boterminator

pre 5 godina

Da vas podsetim na cinjenicu da ste bas vi i vasa stranka, sa vasim danasnjim koalicionim partnerom saterani jos u junu 1999 kad ste povukli drzavu Srbiju sa Kosova kapitulacijom koju ste potpisali u Kumanovu. Sad nam prodajete buve kao da se danas 2018 jos uvek nesto pitate, a poraz za porazom vezete vrhovni komandante! Poslednja rec o Kosovu je recena kad su poslednji srpski vojnik, policajac i sudija sa institucajama izasli jednim korakom sa Kosova po naredjenju rukovodstva vas koalicije i njenog lidera 1999.
Sve ostalo nam mazete oci.

dechkotzar

pre 5 godina

Od ovakvih izjava može nekom starijem da ne bude dobro... moja baka pre par nedelja mislila opet počinje rat. Bolje da izađe i kaže šta je činiti dalje a ne te fore kao saterani u ćošak,, a ako ne onda smo stvarno jadni kad nas ovakva mera toliko pogađa

vracar pfcbgd

pre 5 godina

Kako sta cemo, kontra mere, zabrana preleta za sve avione sa kroz nebo smatse pa neka kruze kroz rumuniju bugarsku makedoniju, uvodjenje takse za kamione sa ks tablicama, za putnicka vozila 5 e na jarinju pa da vidis.

komplikovano

pre 5 godina

Ovo je posledica Vučićeve “politike” sedenja na dve-tri stolice. Ne može to. Evropa je to tolerisala neko vreme, ne zato što je naivna već da pomogne Vučiću povući realno težak potez. Ali Vučić je potrošio sve strpljenje Evrope i mora konačno da povuče ključne poteze, a to su rešenje Kosova, usklađena spoljna politika sa EU, jačanje pravne države, poštivanje susednih zemalja i njihovih granica, usklađena odbrambena politika, sloboda medija i prava manjina, stabilizovanje regiona. Drugo je pitanje da li Srbi i Srbija sve to prihvataju, da li to žele, da li je to najbolje za Srbe i Srbiju? Na ta pitanja Srbi sami sebi moraju da odgovore. Mozda bi bilo idealno da Srbija bude van EU, ali maksimalno modernizovana plus pravo Srbima da rade u EU, a sloboda saradnje sa Rusima i Kinezima. E, sad, može li se to tako, ne znam.

Prodje svakako

pre 5 godina

Odavno predsednice....odavno smo saterani. Daj to Kosovo vise, pa da se lepo svi zajedno sastanemo u EU. Prodje zivot u šiljenju ko je jači...
@
Ni u slucaju "davanja" Kosova ne bi usli u EU.

ja sam mala pit bul terijer

pre 5 godina

"Saterani smo u ćošak" - - ne, Vaša politika i strategija u pregovorima je očigledno bila pogrešna, na našu žalost. Kad je neko sateran u ćošak znači da je nadmudren, a mi to, da se složim sa predsednikom, jesmo, onda je to posledica svih pogrešnih koraka koji su napravljeni, počevši od izmeštanja pregovora u EU, umesto u UN (zasluga prethodne vlasti, katastrofalni briselski sporazum, nepotpisani , dzentlmenski sporazumi obično kad se tiče dogovora oko srpskih interesa itd. U skorije vreme je bilo par dobrih poteza, oko povlačenja priznanja od strane par zemalja, interpol itd, ali to je, bar mi se cini, premalo i prekasno. Sad je, izgleda strategija da se mole oni koji podržavaju drugu stranu da budu malo objektivniji, tj. Kukati na kolenima da nam bace mrvice da bas nismo toliko ponozeni. Zašto bi to oni radili, nisam primetio da je empatija deo političkog opusa svetskih lidera (bas kao i ovde, ko je na vlasti i ima moć nema baš puno razumevanja za poražene i one u opoziciji).

Перица

pre 5 godina

„14. Договорено је да ниједна страна неће блокирати, или подстицати друге да блокирају напредак друге стране на њеном путу ка ЕУ."

ЕУ није Интерпол.

godinica gore dole

pre 5 godina

6 godina patetike... 6 godina mogućnosti za menevrisanje sa Kosovom a dozvoliš xa te sateraju u ćošak. Sad je jasno šta je bila svrha vaskrsenja i dovodjenja na vlast političara koji su doveli do bombardovanja pogresnim odlukama 91-98-e. Vratili su ih u život da bi i zvanično potpisali kapitulaciju i predali Kosovo a narod toliko zaglupeli pričom i jadikovanjem da mu sve postane svejedno i pomiri se sa sudbinom kao volovi u jarmu. Malo pucneš i stoka viče gde joj kažeš. Malo povučeš uzde i stoka stane. Okačiš joj torbicu sa hranom na vrat i stoka jede. E to smo postali mi, nekad hvaljeni kao dobri vojnici, dobri domaćini i humani ljudi. Gomila poslušnih volova.

lemi

pre 5 godina

Meni nije jasno ko je na severu KiM mi ili Albanci. Znam da su Srbi vecina ali po Vucicevim govorima imam utisak da je nasa vojska tamo sa stotinjak vojnika, pa sta cemo ako nas napadnu.
Gospodine Predsednice izgleda da niste upuceni. Srpske vojske i policije nema na KiM od juna 1999 tj.19,5 godina. Albanci su od tada vec na severu samo se ne sepure toliko kao kabadahije nego i oni dizu tenziju i slicno za potrebe odrzanja vlasti. I sta ce biti kad dodju i sa tom famoznom vojskom na sever. NISTA. Verujte mi nista. Ljudi izasli na svoje granice i to je ro. To sto mi dramatizujemo da ce srpska deca pomreri na severu jer nema srpskih novina i mleka to je vec propaganda. Nazalost Srbi koji su dole ostali, placeni su da ostanu, jer drugacije niko lud nebi bi opstao.
Sta se desava juzno od Ibra, isto ima srpskih enklava, pa kao tamo ne patrolira kosovska policija i tzv.bezbednosne snage? Ma jok.
Ne zamlacujre vise narod glupostima. Pomozite taj narod dole da ostane zarad srpskog identiteta kakvog takvog, i gledajte da pokažete karakter drzave tako sto cete u narednih 20 godina kad se ukaze prilika pohapsiti teroriste koji su rusili drzavi, ubijali ljude, a na to sve sad sa njima pregovarate i sedite u vladi. A i kad ih pohapsite pripremite dokaze da budu osudjeni a be da nam se smeje citav svet kad ih interpol pusta jer nema dovoljno valjanih dokaza. Nemojmo se zezati. Tako cete pokazati da ste drzava a to sto plasite babe i dede po Srbiji kako samo sto niste uleteli na KiM i vratili srpska ognjista to ostavite za neki naucnofantasticni film.

Tja...

pre 5 godina

Jedna vest "saterani smo u ćošak, avaj, tugo, nesrećo".

Druga vest "ako opozicija, koja inače stalno laže, krade i mulja, ima ikakav dokaz, uhapsićemo....".

Podseća me na one gadne očeve koji su na poslu snishodljivi čovečuljuci, a kad dođu kući, biju ženu i decu koji ne mogu da se brane.

Laki

pre 5 godina

"Srbija želi saradnju sa svima u regionu, tako i sa Skopljem, Podgoricom, Zagrebom, Prištinom, ako to žele."

Valjda s S. Makedonijom, Hrvatskom, Kosovom i Crnom Gorom.
Kad si već rekao Srbija, a ne Beograd, onda nastavi da nabrajaš države, a ne glavne gradove.

Al naravno, još jedan način da perfidno nervira sve oko sebe, pa onda kukaš o nekakvom Paktu protiv Srbije. Protiv tebe, a ne protiv Srbije.

Milos

pre 5 godina

Ovo vredja osnovnu inteligenciju. Zapad, na čelu sa Amerikom im kaže da prestanu, a oni i dalje istrajavaju!!! Veću glupost teško je zamisliti. Oni koji su ih praktično izmislili, traže nešto od njih, a oni ne haju i teraju po svome. Ispade da su ne samo jači od Srbije (naravno zahvaljujući zapadu), nego su jači i od samog zapada! Radi se zspravo o tome da nas oni "vuku za nos " ,što i inače rade svo vreme, i da nas smatraju za toliko male i beznačajne, da ih zapravo ne interesuje da li To što nam "serviraju" ima ikakvog ligickog6smisla ili ne. Ući u društvo takvih otvorenih neprijatelja biće "poslednji ekser " u mrtvačkom sanduku koji se zove Srbija.

rene

pre 5 godina

albanci ce da rade sta zele a mi mozemo samo da gledamo...da krenemo dole i da zviznu ameri par raketa...?ma idi...i naravno nikada da ne priznamo kosovo...

Maрко Болтужић

pre 5 godina

Председниче, да ти помогнем у одлуци:

1. Повучеш се из даљих преговора са окупаторима Косова и Метохије.
2. Направих озбиљне контрамере.
3. Наредиш својим послушницима да изађу из такозване владе и парламента такозваног Косова.
4. Поднесеш неопозиву оставку за катастрофално вођење како спољне тако и унутрашње политике.

Maximus

pre 5 godina

Stani malo, bilo bi lepo da narod sazna sta se pregovaralo u zadnjih 5 godina, ono sto je do danas bila tajna! Pa da vidimo zasto smo tu gde smo! Na kraju krajeva, sam si pregovarao, sam donesi odluku!

dule

pre 5 godina

A kako objanjavas predsednice onda tvoju politiku prema kosovu od 2012 godine??

Sta smo mu to dobili na Kosovu od kada ti vodis pregovore???

Da li se ja varam ili je svake godine na Kosovu sve gora situacija po nas narod???

Sta si ti postigao??

Dno dna

pre 5 godina

Kad predsednik države da ovakvu izjavu i ima ovakav defetistički nastup pred građanima - da su mu svi planovi propali i da nema odgovor na potencijalnu krizu - u svakoj iole normalnoj državi usledila bi ostavka. Jednostavno nema druge opcije. Jedino u Srbiji je sve okrenuto naglavačke i sve može. Užasna država, društvo, narod.

(С)нежни"

pre 5 godina

Притеран си уз ћоше, па мора да се Космет призна зар не!?
Више и не кријеш шта имаш на уму да урадиш!

Milan

pre 5 godina

Evo sta mozemo da uradimo:

1. Srpska lista da izadje iz vlade odmah.
2. Uvesti zabranu prelaska kamiona koji nose robu na Kosovo preko Srbije.
3. Zabraniti letove preko Srbije prema Kosovu.

Moze jos mnogo slicnih stvari, za pocetak i ovo je dovoljno.

A predsednik treba da se ponasa kao predsednik a ne da kuka.

Nikolica018

pre 5 godina

Sta smo mi dobili sa tobom od 2012. na Kosovu? Jednu stvar neki vredni bot da mi navede. A dicili ste se planovima, platformama,resenjima.. Sve sto Tadic nije hteo da potpise, vi ste oberucke prihvatili.

sve je jasno odavno

pre 5 godina

Vučić je mislio sa jeftinim trikovima da manipuliše Evropu, ali ne ide to. Ne može da potpišeš jedno a onda tumačiš sasvim suprotno. Ne možeš da potpišeš “neometanje Kosova u medunarodnom integrisanju” a posle “puj pike ne važi” i neko izmotavanje. Ako si mislio nešto drugo od onog šta sinpotpisao to si trebao da kažeš pre potpisa. Ne može u EU da pričaš jedno, u Srbiji drugo, u komšiluku treće, na Kosmetu četvrto, u Rusiji peto. Svi shvate da si neozbiljan, nepouzdan, prevarant ili šta već.

dete kukuruza

pre 5 godina

Pažljivo izrežirana predstava koju će nažalost njegovo biračko telo da proguta. Zastrašivanje ratom i invazijom, onda priznanje da bi se "očuvao mir", pa će na kraju da ispadne da smo još i dobro prošli.

janbo

pre 5 godina

Nismo, rešenje je lako i znamo ga minimum od 2010. kad ga je Merkelova saopštila Tadiću, priznajte Kosovo! Ako nećeš, trpi posledice, samo da znaš narod ti ode u tu EU, ne može se po Vojvodini naći čovek/drugar za kafanu ili termin u balonu (van NS) sve otišlo, pa vi i dalje držite narod u mitovima sa platom od 30k...

Equilibrium

pre 5 godina

Skoro si izjavio da je TVOJA politika na Kosovu doživela poraz. I? Da li si podneo ostavku? Nisi. Sada kažeš da smo saterani u ćošak. MI? Imaš li obraza, čoveče?

Saša

pre 5 godina

Polako stize na naplatu propala politika socijalista i radikala i bezumno ratovanje protiv celog sveta devedesetih. Jos samo kad bi neko odgovarao za sve to.

vidra

pre 5 godina

Dragi predsedniče Srbije nije tačno da smo MI "saterani u čošak", nego ste TI i tvoja politika "saterani u čošak". Nismo mi terali naše diplomate da sabotiraju Kosovo svugde gde mogu, nego si im TI to naložio odnosno to je TVOJA politika. Tako da ćeš TI da snosoiš posledice, ali na žalost ovog našeg, ne baš pametnog naroda, mi ćemo biti ti koji će ceh platiti.
Vreme je da odeš da ne bude još gore!

dusandrugi

pre 5 godina

Pre deset dana smo čuli da je tih skoro pola milijarde manje prihoda za Srbiju katastrofa, a danas da to nije problem, jer čini samo 0,2% prihoda. Šta je istina?

tvoj ,,obožavatelj"

pre 5 godina

Strpi se Vučko još samo dve, najviše dve i po godine...eeeee, onda će biti...ne znam šta, ali biće nešto. Znaš po onom šablonu za dve, najviše dve i po godine... :)

Kos, ptica koja lepo peva

pre 5 godina

"Oni to rade... Oni..."

Ko su ti "oni"? Čija je, Kosovo, zapravo, ispostava? Ko praktično upravlja Kosovom? Da li je Johanes Han otišao do Prištine samo da aminuje odluke iz toga grada i da ih prenese Vučiću? Zašto je Srbija toliko daleko od otvaranja zatvaranaja svih tzv. poglavlja kojim bi država bila uređena po receptu zapadnoevropskih uređenih sistema, a pod izgovorom da Srbija ima gorući, najbitniji problem, a to je probem Kosova? Da li neko može jasno i glasno da kaže šta se ovde zbiva u poslednjih desetak godina i čiji se interesi zastupaju, štite i sistemski realizuju?

boranija

pre 5 godina

Ako sam dobro razumeo, prethodnih 6 godina je bilo JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...JA...
I odjednom smo mi saterani u cosak?

Kole

pre 5 godina

Prvo se busa u grudi kako neće dozvoliti novu oluju i kako Srbija ima snage da zaštiti svoje građane na Kosovu, a već sutra kuka, šta ako nas napadnu, šta ako formiraju vojsku i slično. On zna kao što i mi znamo da bez priznanja Kosova nije moguć nastavak puta ka EU, ali iz Brisela su 100 puta rekli da Kosovo nije uslov za priključenje, što znači da će novi uslovi posle priznanja samo nastaviti da se nižu. Da se ne lažemo,dok se ne odmaknemo od Rusa i ne krenemo ka NATO savezu, nastaviće da nas gaze dok ne nestanemo kao lokalni problem.

Desetar

pre 5 godina

Takse? Čudan naziv za carinu. A da probaš da pitaš tvoje koalicione partnere Albance da ukinu carine a ne takse? Zašto ste i dalje u njihovoj vladi? Zašto ste uopšte u toj vladi kada navodno ne priznajete nezavisnost KiM?!

ja realno

pre 5 godina

Ja sam radio mnogo, ljudi oko mene takodje. Bili smo predani, posvećeni... Bla, bla... I!? Šta ste uradili!? Da li misliš da ste uradili više na spoljnopolitičkom planu nego što bi uradio bilo ko drugi na vašem mestu? Ne. Ako ste i radili, džabe ste radili. Priznaj da ne znaš i da si pogrešio. Uzmi lepo album pa poredjaj slike sa Angelom, Putinom, Kurcom i sa kim si se još vidjao, za uspomenu. Bitno da se uporedjuješ sa Titom a za pertlu mu nisi. Sramota.

Панчевац

pre 5 godina

Твоја политика је довела до оваквог дебакла,тако да би било логично да се понуди оставка..

alibaba

pre 5 godina

Dajte ljudi, sve ove stvari su unapred dogovorene. Takse, interpol, vojska i sve drugo. Cim se medjunarodna zajednica ne mesa znaci da sve ide po planu i dogovoru. Eto, sad bar znamo sta se to silno pregovaralo u proteklih godinu dana. Sve to ide 4 koraka napred i 2 koraka nazad ka nezavisnosti kosova. Samo sto je fora sto kad kosovo jednom nesto dobije onda nema nazad, a za interpol ce se glasati ponovo za 2 godine.

ja sam mala pit bul terijer

pre 5 godina

"Saterani smo u ćošak" - - ne, Vaša politika i strategija u pregovorima je očigledno bila pogrešna, na našu žalost. Kad je neko sateran u ćošak znači da je nadmudren, a mi to, da se složim sa predsednikom, jesmo, onda je to posledica svih pogrešnih koraka koji su napravljeni, počevši od izmeštanja pregovora u EU, umesto u UN (zasluga prethodne vlasti, katastrofalni briselski sporazum, nepotpisani , dzentlmenski sporazumi obično kad se tiče dogovora oko srpskih interesa itd. U skorije vreme je bilo par dobrih poteza, oko povlačenja priznanja od strane par zemalja, interpol itd, ali to je, bar mi se cini, premalo i prekasno. Sad je, izgleda strategija da se mole oni koji podržavaju drugu stranu da budu malo objektivniji, tj. Kukati na kolenima da nam bace mrvice da bas nismo toliko ponozeni. Zašto bi to oni radili, nisam primetio da je empatija deo političkog opusa svetskih lidera (bas kao i ovde, ko je na vlasti i ima moć nema baš puno razumevanja za poražene i one u opoziciji).

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

А вођа и даље непредузима никакве кораке да повуче потпис са преговора

vic

pre 5 godina

Gde su Srbiji mocni saveznici? Zasto Srbija nema mocne saveznike?
@(Milos Ignjatovic, 3. decembar 2018 20:13)

To moze Vucic da ti odlicno odgovori, jer je i on bio deo politike suludog inacenja sa Zapadom jos od pocetka 90-tih godina, koje je skoro ceo srpski narod podrzavao. Malo su se kasno setili, nisu bas oni toliko glupi. Dobar vic, ako pod mocnim saveznicima mislis na Ruse ili Kineze. Evo samo sto nisu krenuli u rat sa NATO paktom zbog nekog tamo Kosova:)

komplikovano

pre 5 godina

Ovo je posledica Vučićeve “politike” sedenja na dve-tri stolice. Ne može to. Evropa je to tolerisala neko vreme, ne zato što je naivna već da pomogne Vučiću povući realno težak potez. Ali Vučić je potrošio sve strpljenje Evrope i mora konačno da povuče ključne poteze, a to su rešenje Kosova, usklađena spoljna politika sa EU, jačanje pravne države, poštivanje susednih zemalja i njihovih granica, usklađena odbrambena politika, sloboda medija i prava manjina, stabilizovanje regiona. Drugo je pitanje da li Srbi i Srbija sve to prihvataju, da li to žele, da li je to najbolje za Srbe i Srbiju? Na ta pitanja Srbi sami sebi moraju da odgovore. Mozda bi bilo idealno da Srbija bude van EU, ali maksimalno modernizovana plus pravo Srbima da rade u EU, a sloboda saradnje sa Rusima i Kinezima. E, sad, može li se to tako, ne znam.

Данијел

pre 5 godina

Сатерани смо у ћошак због кукавичке политике. Да смо тражили помоћ Русије, ушли у ОДКБ, поставили базе у Србији и одсекли Албанце, видели би ко је у ћошку. Овако хоћемо на две столице, Русима је то мрско а запад неће да промени свој став о косову.

Prodje svakako

pre 5 godina

Odavno predsednice....odavno smo saterani. Daj to Kosovo vise, pa da se lepo svi zajedno sastanemo u EU. Prodje zivot u šiljenju ko je jači...
@
Ni u slucaju "davanja" Kosova ne bi usli u EU.

dechkotzar

pre 5 godina

Od ovakvih izjava može nekom starijem da ne bude dobro... moja baka pre par nedelja mislila opet počinje rat. Bolje da izađe i kaže šta je činiti dalje a ne te fore kao saterani u ćošak,, a ako ne onda smo stvarno jadni kad nas ovakva mera toliko pogađa

Перица

pre 5 godina

„14. Договорено је да ниједна страна неће блокирати, или подстицати друге да блокирају напредак друге стране на њеном путу ка ЕУ."

ЕУ није Интерпол.

Sale...

pre 5 godina

Za sve ovo možemo da zahvalimo i Tadiću koji je, doduše možda i instruisan lošom procenom zapada, povampirio Dačiće, Vuline, Palme, tako da smo došli u situaciju da nam ljudi, koji su davno trebali da budu obrisani iz političkog života i sa istorijskih udžbenika, kroje sudbinu i odlučuju o našoj budućnosti. Ljudi, to su ipak socijalisti, julovci i radikali, ako ste od njih očekivali nešto bolje od ovoga, onda svaka čast na optimizmu... Ništa ovo nije ni čudno ni neočekivano...

Boterminator

pre 5 godina

Da vas podsetim na cinjenicu da ste bas vi i vasa stranka, sa vasim danasnjim koalicionim partnerom saterani jos u junu 1999 kad ste povukli drzavu Srbiju sa Kosova kapitulacijom koju ste potpisali u Kumanovu. Sad nam prodajete buve kao da se danas 2018 jos uvek nesto pitate, a poraz za porazom vezete vrhovni komandante! Poslednja rec o Kosovu je recena kad su poslednji srpski vojnik, policajac i sudija sa institucajama izasli jednim korakom sa Kosova po naredjenju rukovodstva vas koalicije i njenog lidera 1999.
Sve ostalo nam mazete oci.

Tja...

pre 5 godina

Jedna vest "saterani smo u ćošak, avaj, tugo, nesrećo".

Druga vest "ako opozicija, koja inače stalno laže, krade i mulja, ima ikakav dokaz, uhapsićemo....".

Podseća me na one gadne očeve koji su na poslu snishodljivi čovečuljuci, a kad dođu kući, biju ženu i decu koji ne mogu da se brane.

rene

pre 5 godina

albanci ce da rade sta zele a mi mozemo samo da gledamo...da krenemo dole i da zviznu ameri par raketa...?ma idi...i naravno nikada da ne priznamo kosovo...

vracar pfcbgd

pre 5 godina

Kako sta cemo, kontra mere, zabrana preleta za sve avione sa kroz nebo smatse pa neka kruze kroz rumuniju bugarsku makedoniju, uvodjenje takse za kamione sa ks tablicama, za putnicka vozila 5 e na jarinju pa da vidis.

godinica gore dole

pre 5 godina

6 godina patetike... 6 godina mogućnosti za menevrisanje sa Kosovom a dozvoliš xa te sateraju u ćošak. Sad je jasno šta je bila svrha vaskrsenja i dovodjenja na vlast političara koji su doveli do bombardovanja pogresnim odlukama 91-98-e. Vratili su ih u život da bi i zvanično potpisali kapitulaciju i predali Kosovo a narod toliko zaglupeli pričom i jadikovanjem da mu sve postane svejedno i pomiri se sa sudbinom kao volovi u jarmu. Malo pucneš i stoka viče gde joj kažeš. Malo povučeš uzde i stoka stane. Okačiš joj torbicu sa hranom na vrat i stoka jede. E to smo postali mi, nekad hvaljeni kao dobri vojnici, dobri domaćini i humani ljudi. Gomila poslušnih volova.

lemi

pre 5 godina

Meni nije jasno ko je na severu KiM mi ili Albanci. Znam da su Srbi vecina ali po Vucicevim govorima imam utisak da je nasa vojska tamo sa stotinjak vojnika, pa sta cemo ako nas napadnu.
Gospodine Predsednice izgleda da niste upuceni. Srpske vojske i policije nema na KiM od juna 1999 tj.19,5 godina. Albanci su od tada vec na severu samo se ne sepure toliko kao kabadahije nego i oni dizu tenziju i slicno za potrebe odrzanja vlasti. I sta ce biti kad dodju i sa tom famoznom vojskom na sever. NISTA. Verujte mi nista. Ljudi izasli na svoje granice i to je ro. To sto mi dramatizujemo da ce srpska deca pomreri na severu jer nema srpskih novina i mleka to je vec propaganda. Nazalost Srbi koji su dole ostali, placeni su da ostanu, jer drugacije niko lud nebi bi opstao.
Sta se desava juzno od Ibra, isto ima srpskih enklava, pa kao tamo ne patrolira kosovska policija i tzv.bezbednosne snage? Ma jok.
Ne zamlacujre vise narod glupostima. Pomozite taj narod dole da ostane zarad srpskog identiteta kakvog takvog, i gledajte da pokažete karakter drzave tako sto cete u narednih 20 godina kad se ukaze prilika pohapsiti teroriste koji su rusili drzavi, ubijali ljude, a na to sve sad sa njima pregovarate i sedite u vladi. A i kad ih pohapsite pripremite dokaze da budu osudjeni a be da nam se smeje citav svet kad ih interpol pusta jer nema dovoljno valjanih dokaza. Nemojmo se zezati. Tako cete pokazati da ste drzava a to sto plasite babe i dede po Srbiji kako samo sto niste uleteli na KiM i vratili srpska ognjista to ostavite za neki naucnofantasticni film.

Laki

pre 5 godina

"Srbija želi saradnju sa svima u regionu, tako i sa Skopljem, Podgoricom, Zagrebom, Prištinom, ako to žele."

Valjda s S. Makedonijom, Hrvatskom, Kosovom i Crnom Gorom.
Kad si već rekao Srbija, a ne Beograd, onda nastavi da nabrajaš države, a ne glavne gradove.

Al naravno, još jedan način da perfidno nervira sve oko sebe, pa onda kukaš o nekakvom Paktu protiv Srbije. Protiv tebe, a ne protiv Srbije.

Milos

pre 5 godina

Ovo vredja osnovnu inteligenciju. Zapad, na čelu sa Amerikom im kaže da prestanu, a oni i dalje istrajavaju!!! Veću glupost teško je zamisliti. Oni koji su ih praktično izmislili, traže nešto od njih, a oni ne haju i teraju po svome. Ispade da su ne samo jači od Srbije (naravno zahvaljujući zapadu), nego su jači i od samog zapada! Radi se zspravo o tome da nas oni "vuku za nos " ,što i inače rade svo vreme, i da nas smatraju za toliko male i beznačajne, da ih zapravo ne interesuje da li To što nam "serviraju" ima ikakvog ligickog6smisla ili ne. Ući u društvo takvih otvorenih neprijatelja biće "poslednji ekser " u mrtvačkom sanduku koji se zove Srbija.