Utorak, 20.11.2018.

09:58

Kosovo nije ušlo u Interpol

Samoproglašena država Kosovo nije uspela da postane članica Interpola, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Kosovo nije ušlo u Interpol IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Ime

pre 5 godina

Ja ovo nikako ne bih nazvao velikom pobedom. Vecina je glasala za Kosovare. Nedovoljna, ali ipak vecina. To znaci da je samo pitanje dana kada ce ovo opet na glasanje. Dacic je kupio par glasova od nekih malih zamalja, ali ako ih je on kupio, znaci da su na prodaju - znaci Kosovari ih mogu kupiti nazad. Sve u svemu trosenje para i energije uzalud a da ne spominjem otvoreni sukob sa recimo Austrijom koji mu bas i nije bio neophodan.

Boris

pre 5 godina

I što se sad dešava? Recimo da Srbija potražuje nekog kriminalca od Kosova na osnovu potjernice Interpola, a Kosovo sada nema obavezu da isporuči toga kriminalca...
(Goran, 20. novembar 2018 12:40)

Mmm da, da je član Interpola, Kosovo bi tog kriminalca sigurno izručilo Srbiji u roku od nekoliko minuta, sa sve osmehom na licu, kao što nam je recimo Francuska prošle godine izručila Haradinaja. Nisu hteli, ali su član Interpola, pa je to bila njihova obaveza.

Goran

pre 5 godina

I što se sad dešava? Recimo da Srbija potražuje nekog kriminalca od Kosova na osnovu potjernice Interpola, a Kosovo sada nema obavezu da isporuči toga kriminalca...

LondonCalling

pre 5 godina

"Nadam se Kosvo od sutra da poveča taksu za 50% za uvoz robe iz srbije i bosne."
(Alban)

E moj Albane...pa tu ces robu i TI skuplje placati, osim naravno ako nisi neki veliki "patriota", pa bojkotujes srpsku robu? (sto je sasvim legitimno, jer se uz "patriotizam" lakse zivi..) :D
Jadni smo mi obojica sa ovim nasim bednim "vodjama" u nasim jos bednijim drzavama...

Aluvial

pre 5 godina

Ovo se zove pobeda, i to cista kao suza. Prvo nije trebalo ni da se glasa jer je protivno statutu , a kad se vec glasalo glasalo se dva puta uz pauzu, sto je sramota da nema vece. Uprkos tome od 172 glasa dobili su prvi put 71 , a u drugom krugu 68 glasova za ulazak tzv Kosova*. To je u oba slucaja mnogo manje i od proste vecine, a kamoli od dvotrecinske koja im je trebala. Treba zabraniti sledeci put da se glasa vise o ovome, prosto otkaciti ih i zdravo. Zanimljivo je da tri zemlje koje su glasale za tzv Kosovo* nisu glasale za u drugom krugu. I medju tim ljudima ima ocigledno onih koji imaju savesti i granicu stida.

Petar S.

pre 5 godina

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?
(Neuljazi, 20. novembar 2018 10:45)

MUO Srbije trazi od drzave Z da, da podrsku Srbiji, da shodno Rezoluciji 1244 (o povratku dogovorenog broja policijskog i vojnog personala na KiM) ima pravo pristupa do XY.

I ovo je bolje nego da zahtev ide direktno MUP u Pristini, a odande odgovor, kako je XY pre "2 sata" izasao iz "zemlje" u pravcu Turske.

ILI je XY nesrecnim slucaje upravo poginuo na pesackom prelazu.

Pierre de Kuberten

pre 5 godina

Prodavanje magle, kao i uvek. Bilo je jasno da neće proći, samo je nama ovde pravljena atmosfera da je to upitno, da bi se mogla proglasiti velika "pobeda".

Lex simplex

pre 5 godina

(mali radojica, 20. novembar 2018 10:51)
Ništa šta si napisao nije istina, da su ušli u Interpol mogli bi raspisivati međunarodne potjernice i onda sud u dotičnoj zemlji na osnovu dokumentacije i dokaza koje im Kosovo dostavi odlučuje hoće li osumnjičenog izručiti ili ne.
I tu članstvo u UN-u nije bitno, Švajcarska je u Interpolu od '56. a u UN-u tek od 2002.

Munja

pre 5 godina

Da rezimiramo: na uzorku od oko 75% od broja drzava clanica UN, Kosovo je dobilo podrsku od oko 50%. Pretpostavljam da su 'ZA' bili isti oni koji su vec priznali nezavisnost Kosova. Sa aspekta statistike, odnosno ispitivanja javnog mnjenja, 75% je ogroman uzorak. Ocigledno je da prostora za dalje diplomatsko delovanje ima puno, samo je potrebno jasno definisati strateski cilj drzave Srbije prema Kosovu i Metohiji. Moram da priznam da ja nisam upoznat sa njim iako pratim zbivanja svakodnevno.

just_saying

pre 5 godina

Хлеба и игара (латински: panem et circenses, дословно: „хлеба и циркуса" или „хлеба и игара“ је популарна метафора за методе којима власт обезбеђује подршку становништва тако што привидно задовољава његове краткорочне интересе и неважне потребе, а науштрб дугорочних интереса, односно да би му скренула пажњу с далеко важнијих проблема.

Yugocinik

pre 5 godina

"Super stvar. Mala država Srbija je diplomatskim putem izvojevala velike pobede u poslednje vreme. Tzv. "Kosovo" nije primljeno u Interpol i deset država je povuklo priznanje njegove "nezavisnosti", to sve uz najveće moguće opstrukcije Amerike i njenih evropskih vazala.
P.S. Surinam glasa protiv prijema Kosova, a Crna Gora za....
(Dobar dan ovde Aron, 20. novembar 2018 10:45)

Dobar dan i tebi Arone, sve je to lepo i krasno sto si napisao, al' ne bi trebalo da ti i tebi slicni bas toliko likujete. Ipak nas ta Amerika i njeni evropski vazali kako si ih definisao, "'lebom 'rane".

Bez brojnih donacija, te parama iz pristupnih fondova, pa zaduzenjima kod MMF-a puno-puno toga bi ovde stalo. Samo ova vlast nas je zaduzila sa 10-tak milijardi evra, tako da nam je sada spoljni dug prema zemljama koje su priznale Kosovo nekih 24 milijarde evra. Hvala i Surinamu, ali........

Nemojte da previse "cackate mecku" jer kako su opet poceli da uvode sankcije, sto Rusiji, sto Iranu itd itd, ne bih da opet kupujem benzin na ulici, a da pri tom Kosovo ipak bude u Interpolu. Imamo mi jednu narodnu: "koga je molit' ne treba ga srdit'.

Nenad

pre 5 godina

Politički, to je veoma dobro za Srbiju.

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?
(Neuljazi, 20. novembar 2018 10:45)
Srbija radi onako kako je dogovoreno rezolucijom 1244,prosledi poternicu UMNIK-u ili Kfor-u, koji imaju nadležnosti na teritoriji Kosova.

Dare

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu? 
Hvala
(Hr, 20. novembar 2018 10:47)

Zato sto bi albanci ulaskom u Interpol mogli svakog srbina da stave na interpolovu listu, i svaki bi bio uhapsen gde god da krene van Srbije.Zamisli srbe sa Kosova koji veze nemaju sa ratom i zlocinima, moglo bi se naci na tpj listi i zabrsiti u zatvorima na Kosovu.
Drugo, odbijanjem ulaska Kosova u Interpol, dobija se na medjunarodnom znacaju, jer zemlje koje su priznale Kosovo, a dvoume se, sad mogu da se odluce da povuku priznanje Kosova.

Rubikon

pre 5 godina

Sjajna vest za Srbiju i nadam se da ce albanski zivalj na KiM biti deo naseg sistema konacno. Ja bih iskreno voleo da zivim u istoj zemlji sa milion ipo albanaca i da imamo ista prava, dobro, neka imaju malo veca prava od nas.

Badji

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu?Hvala
(Hr, 20. novembar 2018 10:47)

Za malog Srbina je bitno zato što je ovo država srpskog naroda, volimo svoju zemlju i boli nas kad vidimo nepravdu koja joj se dešava. Svako sputavanje nelegalne države kosova u svojim željama je pobeda sama po sebi i svaka pobeda je bitna. Logično, zar ne? Isto bi se i vi borili da Istra proglasi nezavisnost.

Vladimir

pre 5 godina

@pogazena pravda
Ovo jeste pobeda srpske drzave i srpskog rukovodstva. I upravo sada kriminalci iz Pristine nece moci da legalizuju svoja kriminalna dela. Ovo ne samo da je pobeda Srbije, vec celog sveta koje misli svojom glavom i bori se za pravdu.

Punisher

pre 5 godina

Cime ova vlast maze oci ljudima. Pune novine, portali, TV price o trivijalnoj stvari za nase gradjane, kao sto je clanstvo u Interpolu. To se ne jede!
Sa druge strane se trose milioni na rasvetu u Beogradu, cene sve vise, plate sve nize, standard katastrofa, medijske slobode ne postoje, svako ko nije clan partije ili simpatizer se stigmatizuje, izmisljaju se neprijatelji i drzavni udari, pravna drzava ne postoji, oni koji imaju novca ne odgovaraju pred zakonom, trujemo se rijaliti programima, zlocinci se javljaju u TV emisije, zivimo sve jadnije i bednije. Svako ko moze je pobegao ili planira da pobegde iz ove zemlje. Ruse se delovi grada nocu za sta niko ne odgovara (zarad zarade od prodaje luksuznih stanova), ubistva se ne resavaju, vracamo se u devedesete... Ali Inerpol, to je glavna vest.

sasa jokic

pre 5 godina

A sta je ovde pobeda? Hoce li ovo pomoci da se normalizuju odnosi u regionu, da nas brze pre prime u EU?
Hoce li neko da definise rec pobeda u ovom slucaju, sta donosi, a sta odnosi? Ja sam u edjen da ce ovo pogorsati ionako ocajnu situaciju u regionu.

Suke

pre 5 godina

Sutra ujutru kad se probudite i krenete na posao, pa cekate bus 30 minuta, pa primite bednu platu na kraju meseca, onda mi recite koliko je ovo vazna vest.

Blesav

pre 5 godina

Sta mi imamo od ovoga? To su nama sve aduti za pregovore i jaca nasu poziciju, pa vi mislite o tome ...
BRAVO BRAVO BRAVO
Znasm da ste puno tuzni ovde ali velika pobeda Srbije (!)

Problematičan

pre 5 godina

Kosovo je priznata država i to je gotov proces,u međunarodne organizacije će ući kada tad. Srbija samo sebi pravi dodatne neprijatelje iako ih več ima poprilično,a Kosovo za to vrijeme zadaje udarac za udarcem planski i sigurno.Zadnji udarac je carina na srpsku robu koja će skupo koštati srbiju,pa sada nema robe ako ne piše Republika Kosovo što je potpuno legitimno. Srbija će izubiti dobar dio tržišta, i trošiti snagu i resurse. Zato ne treba likovati jer za par dana stiže vojska Kosova pa ,ko zna što sljedeće.

Hr

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu?
Hvala

neprilagodjen

pre 5 godina

@Pogažena pravda
Grešiš. Upravo bi se dogodilo suprotno od onog što si napisao. Ja sam obavljao redovnu dužnost, kao i svaka obična patrola polocije, a nastradao u zasedi Albanskih terorista. Posle par godina se pojavim na nekom spisku gde pokazuju interesovanje za mene, a ja ni jedan metak nisam ispalio 1998/99. Samo sam bio operisan u Prištini i probudio se posle 5 dana kome. E, takve oni traže, jer druge i nemaju. Oni koji su krivi za bilo šta, odgovarali su u Hagu, ali i to je posebna priča. Veruj u šta god hoćeš, ali nepravda nas danas nije pobedila.

mali radojica

pre 5 godina

E da i zaboravih nesto vrlo bitno sto mora ovde da se razjasni. Niko od Srba nece moci da se nadje u buducnosti ni na kakvoj Interpolovoj listi jer za razliku od drugih organizacija tipa UN pa onda Haski sud i tome slicno ne priznaje nekakve naknadne poternice. Ukoliko ih drzava Srbija nije istakla u vreme tih dogadjaja kao i neposredno posle to nece moci ni nekakva teritorija koja jos nije prihvacena kao clanica UN. Znaci nista od ove cele price i dzabe su se komsije ponadale jer je clanstvo u UN ono sto je bitno a toga nema na vidiku.

nemanja

pre 5 godina

Bravo predsednice Vucicu nisam bot i nisam za Vucica ali mu treba odati priznanje za ova zadnja dva glasanja tj. za struju na Severu Kosova i za Interpol .Izgleda je nasem predsedniku ponovo proradio osecaj za ponos samo se nadam da ce ga taj osecaj drzati malo duze vremena.

beogradski konjanik

pre 5 godina

Slažem se da ima previše drugih problema da bi se slavilo, ali ovo je ipak jedna mala pobeda za Srbiju.
Moramo da imamo što više malih pobeda jer za velike, trenutno, nemamo kapacitet.

Hitno zabraniti promet sve robe koja putuje Srbijom ako na deklaracijama stoji reč "Kosovo".
Nek im izbacuju padobranima ili preko brda crnogorskim magarcima.

Petar S.

pre 5 godina

BRAVO! SVE cestitke svima koji su doprineli ovoj pobedi, jer je ovo Pobeda DRZAVE SRBIIJE!! I Veliko HVALA Svim zemljama koje su nas podrzale I time SPASILE Interpol!

Bilo bi dobro da nasa delegacija napravi neki koktel ili prijem za predstavnike svih zemalja, ma koliko bile male (ili velike) koje su glasale protiv.

Posebno je dobro sto je svima bilo toliko OCIGLEDNO koliko velike sile zele da uguraju Kosmet u Interpol. I to ce diskreditovati sledece pokusaje nerednih godina i decenija.
A ako "Kosovarima" treba nesto iz Interpola, nek se obrate Srbiji, pa ce im Srbija proslediti.

Alcale

pre 5 godina

@ MickoIzNS
Da me poznajes znao bi kako lose misljenje imam o svim nasim vladarima od slobe na ovamo a ovaj balavi prvorodjeni narcisodni ludak je najgori ali...

Slazem se da leba necemo da dobijemo od ovog rezultata ali da te podsetim da smo tu politiku igorisanja medjunarodnih organizacija probali za vreme slobe i ako pogledas sve za vreme slobe pa i posle se nam desavalo upravo zato sto smo mislili da cemo da pobedimo jer smo u pravu..

Tako da ovo je velika pobeda jer bi se u suprotnom barem 200k srba naslo na interpol potrenicama ali je to samo jedan mali korak da bi mi bolje ziveli.

E za nas bolji zivot ovaj sada nema ni znanje ni volje ni zelje! a ni oni pre njega a ni ovi iz opozicije da se ne lazemo!

Драган Бањалука

pre 5 godina

Велика побједа српске дипломатије. Али морам да се осврнем на оне који су напали Русију јуче због гласања за овај дневни ред скупштине. Једноставно такво гласање Русије за дневни ред је било у нашем интересу. Да је Русија јуче била против дневног реда, пријем Косова у Интерпол би се, као тачка дневног реда, била сигурно уврштена на некој од нареднис сједница. Овако гласали су за дневни ред, а на самој расправи за пријем Косова били су жестоки противници пријема, срушили пријем Косова у Интерпол, и тако ставили тачку на ову причу. Зато увијек треба сачекати крај па онда коментарисати и нападати.

Laki

pre 5 godina

Ne razumem najbolje, kakva je pobeda u pitanju? Veće plate, fabrika mikročipova, pravna država, bez hapšenja, prekih sudova, vladavina prava, bez stranačkih pljačkaša, zdravstvo po meri zapadne civilizacije, slobodni mediji...? To bi bile velike pobede. Ovo... Ovo je pobeda Dikovića. Do sledeće prilike.

Neuljazi

pre 5 godina

Politički, to je veoma dobro za Srbiju.

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?

cvetak zanovetak

pre 5 godina

Тако је бре! Знам да никоме у свету не треба моја захвалност, али као Србин осећам потребу да кажем ХВАЛА свим земљама које су подржале правду и историјске чињенице! Никад нико није могао лако преко Србије, па не може ни данас!

mali radojica

pre 5 godina

Decko pravda je mnogo puta pregazena na ovim prostorima. Ti krimosi koje ti pominjes su nebitni jer ih ima u svakoj zemlji ali ne oduzima se necija teritorija tek tako. Ovde se ne radi ni o Interpolu ni o FIFI ni o Evroviziji vec o principu. Sta god da se desilo u proslosti to nije bio razlog da se nekome otima deo njene teritorije jer svidjalo se to nekome ili ne Kosovo je deo Srbije to svi znaju samo se prave ludi jer imaju svoje interese. Smesno je uopste raspravljati o tome sta bi se desavalo da Srbija sutra uvede sankcije Rusima i udje u NATO. Prica o Kosovu van Srbije nema veze ni sa pravdom ni sa pravom a ponajmanje sa istinom i istorijom.

petar

pre 5 godina

Koliko mrzim to "uzdrzani". To treba hitno promeniti. Isto i u UN. Ako si clan ima da se izjasnis na glasanju. Ili si ZA ili PROTIV.

Zasto onda tu sedis, idi kuci. Uveli su strasnu neozbiljnost u tako bitne stvari. Ovako ispada da je vecina glasala da Kosovo postane clan.

Mi treba da lepo zapisujemo ko kako glasa i kada se glasalo za neka njima bitna pitanja da isto tako ne glasamo.

Isto tako da vratimo. Na primer jug Francuske proglasi nezavisnos, mi treba da ga podrzimo. Medjunarodno pravo je odavno prekrseno i vise nije ogranicavajuci faktor. Znaci da vise i ne postoji. Ujedinjene Nacije su totalno izgubile svoju svrhu. Ja nih posmatram kao advokatsku kancelariju Amerike.

Marija

pre 5 godina

Hvala svim zemljama koje su pružile podršku Srbiji i glasale protiv ulaska Kosova u interpol. Sad kriminalci sa Kosova moraju da nadju neku drugu mogućnost da opravdaju sebe kao samoprozvanu drzavu i da "legalizuju" svoje krimi radnje.

nemusti jezik

pre 5 godina

ja i svi moji sugradjani nastavljamo isto bedno da zivimo,bilo kosovo u interpolu ili ne.
to isto vazi i za gradjane kosova.
bolje ce ziveti samo oni kojima ovo nije odgovaralo,citaj srpska politicka elita,jer bi onda kosovari smeli da ispituju sav nelegalan novac koji se unosi dole i izvlaci na razne nacine,a to je novac nas,gradjana srbije

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Super stvar. Mala država Srbija je diplomatskim putem izvojevala velike pobede u poslednje vreme. Tzv. "Kosovo" nije primljeno u Interpol i deset država je povuklo priznanje njegove "nezavisnosti", to sve uz najveće moguće opstrukcije Amerike i njenih evropskih vazala.
P.S. Surinam glasa protiv prijema Kosova, a Crna Gora za....

Dušan

pre 5 godina

iako prezirem ovu vlast, velika diplomatska pobeda.

šta su sve pokušali da na silu uđu, kakve pritiske pravili, kupovali glasove ali nisu uspeli. sledeći put će njihovi mentori da se zamisle da li će da pokušaju.

eto Surinam koji je povukao priznanje bio je jedan od najglasnijih za nas. toliko o tome da je nebitno kada male zemlje povuku priznanje. glas je glas. e ovako bi se isto i u generalnoj skupštini UN glasalo za prijem Kosova. dobar test koliko ih je država priznalo.

Vasojevic

pre 5 godina

Hvala jos jednom za mnoge zemlje koje su glasala protiv ove lazne drzave!!!
Dusa me boli kad vidim sta se radi u mojem "protektoratu"a Srbiji zelim da izdrz, uvijednjen sam da se neke stvari mijenjaju na politickoj mapi!

Nedaj se Srbijo!!!

Dujda

pre 5 godina

Au, kako se ovo zgodno namestilo našoj "narodnoj" vlasti da pokrije debakl u Francuskoj i fijasko sa povećanjem penzija.. Ko iole prati situaciju mogao je znati da se pravi veštačka drama oko prijema tkz Kosova u INTERPOL, a dokaz za to je doktor ministar koji prisustvuje tom odlučivanju da bi izašao kao "pobednik". Jer da su postojale šanse da ishod bude drugačiji našu delegaciju bi predvodio neki niži činovnik medijski neeksponiran, baš kao i što je "pobedu" protiv NATO u ime SRJ u Kumanovu potpisao general, a ne "državnik"

Millennium

pre 5 godina

Ja sam žestoki protivnik Vučića i SNS-a, ali mi stvarno neki komentari nisu jasni majke mi. Šta, sad vam ni ovo ne valja? Da su ušli u Interpol, tek bi onda kukali ovde. Ova vlast je najgora u istoriji ove zemlje, ali kako može da mi ne bude drago što je kriminalna tvorevina izvisila za Interpol? I to nema veze sa Vučićem, ja to gledam kao građanin ove zemlje koja je veća od bilo koje vlasti.

Pogazena pravda

pre 5 godina

Rumuni braca!
(frank_castle, 20. novembar 2018 09:50)

Rumuni (i ostali) su braca nasim kriminalcima i mutivodama na Kosovu koji su jedini nesto profitirali od neprimanja Kosova u interpol, ukljucujuci i par njih koji su se izivljavali tokom intervencije nase vojske 1998-1999. Njima su se tresla gace, a postenima ne. Sad su takvi odahnuli. Sretan?

natalija

pre 5 godina

Loša vest za budućnost Srbije. Najvažniji resurs koji jedna zemlja ima je "vreme". Ova ratničak ideologija 1987-2018 je okrenuta prolosti (prošlom vremenu) i nije u stanju da stvori buduće vreme. Po svim važnim sociološkim parametrima smo već na dnu...

Punisher

pre 5 godina

Cime ova vlast maze oci ljudima. Pune novine, portali, TV price o trivijalnoj stvari za nase gradjane, kao sto je clanstvo u Interpolu. To se ne jede!
Sa druge strane se trose milioni na rasvetu u Beogradu, cene sve vise, plate sve nize, standard katastrofa, medijske slobode ne postoje, svako ko nije clan partije ili simpatizer se stigmatizuje, izmisljaju se neprijatelji i drzavni udari, pravna drzava ne postoji, oni koji imaju novca ne odgovaraju pred zakonom, trujemo se rijaliti programima, zlocinci se javljaju u TV emisije, zivimo sve jadnije i bednije. Svako ko moze je pobegao ili planira da pobegde iz ove zemlje. Ruse se delovi grada nocu za sta niko ne odgovara (zarad zarade od prodaje luksuznih stanova), ubistva se ne resavaju, vracamo se u devedesete... Ali Inerpol, to je glavna vest.

natalija

pre 5 godina

Loša vest za budućnost Srbije. Najvažniji resurs koji jedna zemlja ima je "vreme". Ova ratničak ideologija 1987-2018 je okrenuta prolosti (prošlom vremenu) i nije u stanju da stvori buduće vreme. Po svim važnim sociološkim parametrima smo već na dnu...

Dujda

pre 5 godina

Au, kako se ovo zgodno namestilo našoj "narodnoj" vlasti da pokrije debakl u Francuskoj i fijasko sa povećanjem penzija.. Ko iole prati situaciju mogao je znati da se pravi veštačka drama oko prijema tkz Kosova u INTERPOL, a dokaz za to je doktor ministar koji prisustvuje tom odlučivanju da bi izašao kao "pobednik". Jer da su postojale šanse da ishod bude drugačiji našu delegaciju bi predvodio neki niži činovnik medijski neeksponiran, baš kao i što je "pobedu" protiv NATO u ime SRJ u Kumanovu potpisao general, a ne "državnik"

just_saying

pre 5 godina

Хлеба и игара (латински: panem et circenses, дословно: „хлеба и циркуса" или „хлеба и игара“ је популарна метафора за методе којима власт обезбеђује подршку становништва тако што привидно задовољава његове краткорочне интересе и неважне потребе, а науштрб дугорочних интереса, односно да би му скренула пажњу с далеко важнијих проблема.

Laki

pre 5 godina

Ne razumem najbolje, kakva je pobeda u pitanju? Veće plate, fabrika mikročipova, pravna država, bez hapšenja, prekih sudova, vladavina prava, bez stranačkih pljačkaša, zdravstvo po meri zapadne civilizacije, slobodni mediji...? To bi bile velike pobede. Ovo... Ovo je pobeda Dikovića. Do sledeće prilike.

Problematičan

pre 5 godina

Kosovo je priznata država i to je gotov proces,u međunarodne organizacije će ući kada tad. Srbija samo sebi pravi dodatne neprijatelje iako ih več ima poprilično,a Kosovo za to vrijeme zadaje udarac za udarcem planski i sigurno.Zadnji udarac je carina na srpsku robu koja će skupo koštati srbiju,pa sada nema robe ako ne piše Republika Kosovo što je potpuno legitimno. Srbija će izubiti dobar dio tržišta, i trošiti snagu i resurse. Zato ne treba likovati jer za par dana stiže vojska Kosova pa ,ko zna što sljedeće.

Dušan

pre 5 godina

iako prezirem ovu vlast, velika diplomatska pobeda.

šta su sve pokušali da na silu uđu, kakve pritiske pravili, kupovali glasove ali nisu uspeli. sledeći put će njihovi mentori da se zamisle da li će da pokušaju.

eto Surinam koji je povukao priznanje bio je jedan od najglasnijih za nas. toliko o tome da je nebitno kada male zemlje povuku priznanje. glas je glas. e ovako bi se isto i u generalnoj skupštini UN glasalo za prijem Kosova. dobar test koliko ih je država priznalo.

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Super stvar. Mala država Srbija je diplomatskim putem izvojevala velike pobede u poslednje vreme. Tzv. "Kosovo" nije primljeno u Interpol i deset država je povuklo priznanje njegove "nezavisnosti", to sve uz najveće moguće opstrukcije Amerike i njenih evropskih vazala.
P.S. Surinam glasa protiv prijema Kosova, a Crna Gora za....

cvetak zanovetak

pre 5 godina

Тако је бре! Знам да никоме у свету не треба моја захвалност, али као Србин осећам потребу да кажем ХВАЛА свим земљама које су подржале правду и историјске чињенице! Никад нико није могао лако преко Србије, па не може ни данас!

Драган Бањалука

pre 5 godina

Велика побједа српске дипломатије. Али морам да се осврнем на оне који су напали Русију јуче због гласања за овај дневни ред скупштине. Једноставно такво гласање Русије за дневни ред је било у нашем интересу. Да је Русија јуче била против дневног реда, пријем Косова у Интерпол би се, као тачка дневног реда, била сигурно уврштена на некој од нареднис сједница. Овако гласали су за дневни ред, а на самој расправи за пријем Косова били су жестоки противници пријема, срушили пријем Косова у Интерпол, и тако ставили тачку на ову причу. Зато увијек треба сачекати крај па онда коментарисати и нападати.

Marija

pre 5 godina

Hvala svim zemljama koje su pružile podršku Srbiji i glasale protiv ulaska Kosova u interpol. Sad kriminalci sa Kosova moraju da nadju neku drugu mogućnost da opravdaju sebe kao samoprozvanu drzavu i da "legalizuju" svoje krimi radnje.

nemanja

pre 5 godina

Bravo predsednice Vucicu nisam bot i nisam za Vucica ali mu treba odati priznanje za ova zadnja dva glasanja tj. za struju na Severu Kosova i za Interpol .Izgleda je nasem predsedniku ponovo proradio osecaj za ponos samo se nadam da ce ga taj osecaj drzati malo duze vremena.

neprilagodjen

pre 5 godina

@Pogažena pravda
Grešiš. Upravo bi se dogodilo suprotno od onog što si napisao. Ja sam obavljao redovnu dužnost, kao i svaka obična patrola polocije, a nastradao u zasedi Albanskih terorista. Posle par godina se pojavim na nekom spisku gde pokazuju interesovanje za mene, a ja ni jedan metak nisam ispalio 1998/99. Samo sam bio operisan u Prištini i probudio se posle 5 dana kome. E, takve oni traže, jer druge i nemaju. Oni koji su krivi za bilo šta, odgovarali su u Hagu, ali i to je posebna priča. Veruj u šta god hoćeš, ali nepravda nas danas nije pobedila.

beogradski konjanik

pre 5 godina

Slažem se da ima previše drugih problema da bi se slavilo, ali ovo je ipak jedna mala pobeda za Srbiju.
Moramo da imamo što više malih pobeda jer za velike, trenutno, nemamo kapacitet.

Hitno zabraniti promet sve robe koja putuje Srbijom ako na deklaracijama stoji reč "Kosovo".
Nek im izbacuju padobranima ili preko brda crnogorskim magarcima.

Vasojevic

pre 5 godina

Hvala jos jednom za mnoge zemlje koje su glasala protiv ove lazne drzave!!!
Dusa me boli kad vidim sta se radi u mojem "protektoratu"a Srbiji zelim da izdrz, uvijednjen sam da se neke stvari mijenjaju na politickoj mapi!

Nedaj se Srbijo!!!

Millennium

pre 5 godina

Ja sam žestoki protivnik Vučića i SNS-a, ali mi stvarno neki komentari nisu jasni majke mi. Šta, sad vam ni ovo ne valja? Da su ušli u Interpol, tek bi onda kukali ovde. Ova vlast je najgora u istoriji ove zemlje, ali kako može da mi ne bude drago što je kriminalna tvorevina izvisila za Interpol? I to nema veze sa Vučićem, ja to gledam kao građanin ove zemlje koja je veća od bilo koje vlasti.

Petar S.

pre 5 godina

BRAVO! SVE cestitke svima koji su doprineli ovoj pobedi, jer je ovo Pobeda DRZAVE SRBIIJE!! I Veliko HVALA Svim zemljama koje su nas podrzale I time SPASILE Interpol!

Bilo bi dobro da nasa delegacija napravi neki koktel ili prijem za predstavnike svih zemalja, ma koliko bile male (ili velike) koje su glasale protiv.

Posebno je dobro sto je svima bilo toliko OCIGLEDNO koliko velike sile zele da uguraju Kosmet u Interpol. I to ce diskreditovati sledece pokusaje nerednih godina i decenija.
A ako "Kosovarima" treba nesto iz Interpola, nek se obrate Srbiji, pa ce im Srbija proslediti.

Badji

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu?Hvala
(Hr, 20. novembar 2018 10:47)

Za malog Srbina je bitno zato što je ovo država srpskog naroda, volimo svoju zemlju i boli nas kad vidimo nepravdu koja joj se dešava. Svako sputavanje nelegalne države kosova u svojim željama je pobeda sama po sebi i svaka pobeda je bitna. Logično, zar ne? Isto bi se i vi borili da Istra proglasi nezavisnost.

LondonCalling

pre 5 godina

"Nadam se Kosvo od sutra da poveča taksu za 50% za uvoz robe iz srbije i bosne."
(Alban)

E moj Albane...pa tu ces robu i TI skuplje placati, osim naravno ako nisi neki veliki "patriota", pa bojkotujes srpsku robu? (sto je sasvim legitimno, jer se uz "patriotizam" lakse zivi..) :D
Jadni smo mi obojica sa ovim nasim bednim "vodjama" u nasim jos bednijim drzavama...

Dare

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu? 
Hvala
(Hr, 20. novembar 2018 10:47)

Zato sto bi albanci ulaskom u Interpol mogli svakog srbina da stave na interpolovu listu, i svaki bi bio uhapsen gde god da krene van Srbije.Zamisli srbe sa Kosova koji veze nemaju sa ratom i zlocinima, moglo bi se naci na tpj listi i zabrsiti u zatvorima na Kosovu.
Drugo, odbijanjem ulaska Kosova u Interpol, dobija se na medjunarodnom znacaju, jer zemlje koje su priznale Kosovo, a dvoume se, sad mogu da se odluce da povuku priznanje Kosova.

Nenad

pre 5 godina

Politički, to je veoma dobro za Srbiju.

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?
(Neuljazi, 20. novembar 2018 10:45)
Srbija radi onako kako je dogovoreno rezolucijom 1244,prosledi poternicu UMNIK-u ili Kfor-u, koji imaju nadležnosti na teritoriji Kosova.

Vladimir

pre 5 godina

@pogazena pravda
Ovo jeste pobeda srpske drzave i srpskog rukovodstva. I upravo sada kriminalci iz Pristine nece moci da legalizuju svoja kriminalna dela. Ovo ne samo da je pobeda Srbije, vec celog sveta koje misli svojom glavom i bori se za pravdu.

mali radojica

pre 5 godina

Decko pravda je mnogo puta pregazena na ovim prostorima. Ti krimosi koje ti pominjes su nebitni jer ih ima u svakoj zemlji ali ne oduzima se necija teritorija tek tako. Ovde se ne radi ni o Interpolu ni o FIFI ni o Evroviziji vec o principu. Sta god da se desilo u proslosti to nije bio razlog da se nekome otima deo njene teritorije jer svidjalo se to nekome ili ne Kosovo je deo Srbije to svi znaju samo se prave ludi jer imaju svoje interese. Smesno je uopste raspravljati o tome sta bi se desavalo da Srbija sutra uvede sankcije Rusima i udje u NATO. Prica o Kosovu van Srbije nema veze ni sa pravdom ni sa pravom a ponajmanje sa istinom i istorijom.

Hr

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu?
Hvala

Aluvial

pre 5 godina

Ovo se zove pobeda, i to cista kao suza. Prvo nije trebalo ni da se glasa jer je protivno statutu , a kad se vec glasalo glasalo se dva puta uz pauzu, sto je sramota da nema vece. Uprkos tome od 172 glasa dobili su prvi put 71 , a u drugom krugu 68 glasova za ulazak tzv Kosova*. To je u oba slucaja mnogo manje i od proste vecine, a kamoli od dvotrecinske koja im je trebala. Treba zabraniti sledeci put da se glasa vise o ovome, prosto otkaciti ih i zdravo. Zanimljivo je da tri zemlje koje su glasale za tzv Kosovo* nisu glasale za u drugom krugu. I medju tim ljudima ima ocigledno onih koji imaju savesti i granicu stida.

Blesav

pre 5 godina

Sta mi imamo od ovoga? To su nama sve aduti za pregovore i jaca nasu poziciju, pa vi mislite o tome ...
BRAVO BRAVO BRAVO
Znasm da ste puno tuzni ovde ali velika pobeda Srbije (!)

Pierre de Kuberten

pre 5 godina

Prodavanje magle, kao i uvek. Bilo je jasno da neće proći, samo je nama ovde pravljena atmosfera da je to upitno, da bi se mogla proglasiti velika "pobeda".

Boris

pre 5 godina

I što se sad dešava? Recimo da Srbija potražuje nekog kriminalca od Kosova na osnovu potjernice Interpola, a Kosovo sada nema obavezu da isporuči toga kriminalca...
(Goran, 20. novembar 2018 12:40)

Mmm da, da je član Interpola, Kosovo bi tog kriminalca sigurno izručilo Srbiji u roku od nekoliko minuta, sa sve osmehom na licu, kao što nam je recimo Francuska prošle godine izručila Haradinaja. Nisu hteli, ali su član Interpola, pa je to bila njihova obaveza.

Pogazena pravda

pre 5 godina

Rumuni braca!
(frank_castle, 20. novembar 2018 09:50)

Rumuni (i ostali) su braca nasim kriminalcima i mutivodama na Kosovu koji su jedini nesto profitirali od neprimanja Kosova u interpol, ukljucujuci i par njih koji su se izivljavali tokom intervencije nase vojske 1998-1999. Njima su se tresla gace, a postenima ne. Sad su takvi odahnuli. Sretan?

Suke

pre 5 godina

Sutra ujutru kad se probudite i krenete na posao, pa cekate bus 30 minuta, pa primite bednu platu na kraju meseca, onda mi recite koliko je ovo vazna vest.

Petar S.

pre 5 godina

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?
(Neuljazi, 20. novembar 2018 10:45)

MUO Srbije trazi od drzave Z da, da podrsku Srbiji, da shodno Rezoluciji 1244 (o povratku dogovorenog broja policijskog i vojnog personala na KiM) ima pravo pristupa do XY.

I ovo je bolje nego da zahtev ide direktno MUP u Pristini, a odande odgovor, kako je XY pre "2 sata" izasao iz "zemlje" u pravcu Turske.

ILI je XY nesrecnim slucaje upravo poginuo na pesackom prelazu.

petar

pre 5 godina

Koliko mrzim to "uzdrzani". To treba hitno promeniti. Isto i u UN. Ako si clan ima da se izjasnis na glasanju. Ili si ZA ili PROTIV.

Zasto onda tu sedis, idi kuci. Uveli su strasnu neozbiljnost u tako bitne stvari. Ovako ispada da je vecina glasala da Kosovo postane clan.

Mi treba da lepo zapisujemo ko kako glasa i kada se glasalo za neka njima bitna pitanja da isto tako ne glasamo.

Isto tako da vratimo. Na primer jug Francuske proglasi nezavisnos, mi treba da ga podrzimo. Medjunarodno pravo je odavno prekrseno i vise nije ogranicavajuci faktor. Znaci da vise i ne postoji. Ujedinjene Nacije su totalno izgubile svoju svrhu. Ja nih posmatram kao advokatsku kancelariju Amerike.

sasa jokic

pre 5 godina

A sta je ovde pobeda? Hoce li ovo pomoci da se normalizuju odnosi u regionu, da nas brze pre prime u EU?
Hoce li neko da definise rec pobeda u ovom slucaju, sta donosi, a sta odnosi? Ja sam u edjen da ce ovo pogorsati ionako ocajnu situaciju u regionu.

Munja

pre 5 godina

Da rezimiramo: na uzorku od oko 75% od broja drzava clanica UN, Kosovo je dobilo podrsku od oko 50%. Pretpostavljam da su 'ZA' bili isti oni koji su vec priznali nezavisnost Kosova. Sa aspekta statistike, odnosno ispitivanja javnog mnjenja, 75% je ogroman uzorak. Ocigledno je da prostora za dalje diplomatsko delovanje ima puno, samo je potrebno jasno definisati strateski cilj drzave Srbije prema Kosovu i Metohiji. Moram da priznam da ja nisam upoznat sa njim iako pratim zbivanja svakodnevno.

Yugocinik

pre 5 godina

"Super stvar. Mala država Srbija je diplomatskim putem izvojevala velike pobede u poslednje vreme. Tzv. "Kosovo" nije primljeno u Interpol i deset država je povuklo priznanje njegove "nezavisnosti", to sve uz najveće moguće opstrukcije Amerike i njenih evropskih vazala.
P.S. Surinam glasa protiv prijema Kosova, a Crna Gora za....
(Dobar dan ovde Aron, 20. novembar 2018 10:45)

Dobar dan i tebi Arone, sve je to lepo i krasno sto si napisao, al' ne bi trebalo da ti i tebi slicni bas toliko likujete. Ipak nas ta Amerika i njeni evropski vazali kako si ih definisao, "'lebom 'rane".

Bez brojnih donacija, te parama iz pristupnih fondova, pa zaduzenjima kod MMF-a puno-puno toga bi ovde stalo. Samo ova vlast nas je zaduzila sa 10-tak milijardi evra, tako da nam je sada spoljni dug prema zemljama koje su priznale Kosovo nekih 24 milijarde evra. Hvala i Surinamu, ali........

Nemojte da previse "cackate mecku" jer kako su opet poceli da uvode sankcije, sto Rusiji, sto Iranu itd itd, ne bih da opet kupujem benzin na ulici, a da pri tom Kosovo ipak bude u Interpolu. Imamo mi jednu narodnu: "koga je molit' ne treba ga srdit'.

Alcale

pre 5 godina

@ MickoIzNS
Da me poznajes znao bi kako lose misljenje imam o svim nasim vladarima od slobe na ovamo a ovaj balavi prvorodjeni narcisodni ludak je najgori ali...

Slazem se da leba necemo da dobijemo od ovog rezultata ali da te podsetim da smo tu politiku igorisanja medjunarodnih organizacija probali za vreme slobe i ako pogledas sve za vreme slobe pa i posle se nam desavalo upravo zato sto smo mislili da cemo da pobedimo jer smo u pravu..

Tako da ovo je velika pobeda jer bi se u suprotnom barem 200k srba naslo na interpol potrenicama ali je to samo jedan mali korak da bi mi bolje ziveli.

E za nas bolji zivot ovaj sada nema ni znanje ni volje ni zelje! a ni oni pre njega a ni ovi iz opozicije da se ne lazemo!

Lex simplex

pre 5 godina

(mali radojica, 20. novembar 2018 10:51)
Ništa šta si napisao nije istina, da su ušli u Interpol mogli bi raspisivati međunarodne potjernice i onda sud u dotičnoj zemlji na osnovu dokumentacije i dokaza koje im Kosovo dostavi odlučuje hoće li osumnjičenog izručiti ili ne.
I tu članstvo u UN-u nije bitno, Švajcarska je u Interpolu od '56. a u UN-u tek od 2002.

Neuljazi

pre 5 godina

Politički, to je veoma dobro za Srbiju.

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?

Rubikon

pre 5 godina

Sjajna vest za Srbiju i nadam se da ce albanski zivalj na KiM biti deo naseg sistema konacno. Ja bih iskreno voleo da zivim u istoj zemlji sa milion ipo albanaca i da imamo ista prava, dobro, neka imaju malo veca prava od nas.

nemusti jezik

pre 5 godina

ja i svi moji sugradjani nastavljamo isto bedno da zivimo,bilo kosovo u interpolu ili ne.
to isto vazi i za gradjane kosova.
bolje ce ziveti samo oni kojima ovo nije odgovaralo,citaj srpska politicka elita,jer bi onda kosovari smeli da ispituju sav nelegalan novac koji se unosi dole i izvlaci na razne nacine,a to je novac nas,gradjana srbije

Ime

pre 5 godina

Ja ovo nikako ne bih nazvao velikom pobedom. Vecina je glasala za Kosovare. Nedovoljna, ali ipak vecina. To znaci da je samo pitanje dana kada ce ovo opet na glasanje. Dacic je kupio par glasova od nekih malih zamalja, ali ako ih je on kupio, znaci da su na prodaju - znaci Kosovari ih mogu kupiti nazad. Sve u svemu trosenje para i energije uzalud a da ne spominjem otvoreni sukob sa recimo Austrijom koji mu bas i nije bio neophodan.

Goran

pre 5 godina

I što se sad dešava? Recimo da Srbija potražuje nekog kriminalca od Kosova na osnovu potjernice Interpola, a Kosovo sada nema obavezu da isporuči toga kriminalca...

mali radojica

pre 5 godina

E da i zaboravih nesto vrlo bitno sto mora ovde da se razjasni. Niko od Srba nece moci da se nadje u buducnosti ni na kakvoj Interpolovoj listi jer za razliku od drugih organizacija tipa UN pa onda Haski sud i tome slicno ne priznaje nekakve naknadne poternice. Ukoliko ih drzava Srbija nije istakla u vreme tih dogadjaja kao i neposredno posle to nece moci ni nekakva teritorija koja jos nije prihvacena kao clanica UN. Znaci nista od ove cele price i dzabe su se komsije ponadale jer je clanstvo u UN ono sto je bitno a toga nema na vidiku.

Laki

pre 5 godina

Ne razumem najbolje, kakva je pobeda u pitanju? Veće plate, fabrika mikročipova, pravna država, bez hapšenja, prekih sudova, vladavina prava, bez stranačkih pljačkaša, zdravstvo po meri zapadne civilizacije, slobodni mediji...? To bi bile velike pobede. Ovo... Ovo je pobeda Dikovića. Do sledeće prilike.

just_saying

pre 5 godina

Хлеба и игара (латински: panem et circenses, дословно: „хлеба и циркуса" или „хлеба и игара“ је популарна метафора за методе којима власт обезбеђује подршку становништва тако што привидно задовољава његове краткорочне интересе и неважне потребе, а науштрб дугорочних интереса, односно да би му скренула пажњу с далеко важнијих проблема.

Dujda

pre 5 godina

Au, kako se ovo zgodno namestilo našoj "narodnoj" vlasti da pokrije debakl u Francuskoj i fijasko sa povećanjem penzija.. Ko iole prati situaciju mogao je znati da se pravi veštačka drama oko prijema tkz Kosova u INTERPOL, a dokaz za to je doktor ministar koji prisustvuje tom odlučivanju da bi izašao kao "pobednik". Jer da su postojale šanse da ishod bude drugačiji našu delegaciju bi predvodio neki niži činovnik medijski neeksponiran, baš kao i što je "pobedu" protiv NATO u ime SRJ u Kumanovu potpisao general, a ne "državnik"

natalija

pre 5 godina

Loša vest za budućnost Srbije. Najvažniji resurs koji jedna zemlja ima je "vreme". Ova ratničak ideologija 1987-2018 je okrenuta prolosti (prošlom vremenu) i nije u stanju da stvori buduće vreme. Po svim važnim sociološkim parametrima smo već na dnu...

Problematičan

pre 5 godina

Kosovo je priznata država i to je gotov proces,u međunarodne organizacije će ući kada tad. Srbija samo sebi pravi dodatne neprijatelje iako ih več ima poprilično,a Kosovo za to vrijeme zadaje udarac za udarcem planski i sigurno.Zadnji udarac je carina na srpsku robu koja će skupo koštati srbiju,pa sada nema robe ako ne piše Republika Kosovo što je potpuno legitimno. Srbija će izubiti dobar dio tržišta, i trošiti snagu i resurse. Zato ne treba likovati jer za par dana stiže vojska Kosova pa ,ko zna što sljedeće.

Punisher

pre 5 godina

Cime ova vlast maze oci ljudima. Pune novine, portali, TV price o trivijalnoj stvari za nase gradjane, kao sto je clanstvo u Interpolu. To se ne jede!
Sa druge strane se trose milioni na rasvetu u Beogradu, cene sve vise, plate sve nize, standard katastrofa, medijske slobode ne postoje, svako ko nije clan partije ili simpatizer se stigmatizuje, izmisljaju se neprijatelji i drzavni udari, pravna drzava ne postoji, oni koji imaju novca ne odgovaraju pred zakonom, trujemo se rijaliti programima, zlocinci se javljaju u TV emisije, zivimo sve jadnije i bednije. Svako ko moze je pobegao ili planira da pobegde iz ove zemlje. Ruse se delovi grada nocu za sta niko ne odgovara (zarad zarade od prodaje luksuznih stanova), ubistva se ne resavaju, vracamo se u devedesete... Ali Inerpol, to je glavna vest.

LondonCalling

pre 5 godina

"Nadam se Kosvo od sutra da poveča taksu za 50% za uvoz robe iz srbije i bosne."
(Alban)

E moj Albane...pa tu ces robu i TI skuplje placati, osim naravno ako nisi neki veliki "patriota", pa bojkotujes srpsku robu? (sto je sasvim legitimno, jer se uz "patriotizam" lakse zivi..) :D
Jadni smo mi obojica sa ovim nasim bednim "vodjama" u nasim jos bednijim drzavama...

Yugocinik

pre 5 godina

"Super stvar. Mala država Srbija je diplomatskim putem izvojevala velike pobede u poslednje vreme. Tzv. "Kosovo" nije primljeno u Interpol i deset država je povuklo priznanje njegove "nezavisnosti", to sve uz najveće moguće opstrukcije Amerike i njenih evropskih vazala.
P.S. Surinam glasa protiv prijema Kosova, a Crna Gora za....
(Dobar dan ovde Aron, 20. novembar 2018 10:45)

Dobar dan i tebi Arone, sve je to lepo i krasno sto si napisao, al' ne bi trebalo da ti i tebi slicni bas toliko likujete. Ipak nas ta Amerika i njeni evropski vazali kako si ih definisao, "'lebom 'rane".

Bez brojnih donacija, te parama iz pristupnih fondova, pa zaduzenjima kod MMF-a puno-puno toga bi ovde stalo. Samo ova vlast nas je zaduzila sa 10-tak milijardi evra, tako da nam je sada spoljni dug prema zemljama koje su priznale Kosovo nekih 24 milijarde evra. Hvala i Surinamu, ali........

Nemojte da previse "cackate mecku" jer kako su opet poceli da uvode sankcije, sto Rusiji, sto Iranu itd itd, ne bih da opet kupujem benzin na ulici, a da pri tom Kosovo ipak bude u Interpolu. Imamo mi jednu narodnu: "koga je molit' ne treba ga srdit'.

Suke

pre 5 godina

Sutra ujutru kad se probudite i krenete na posao, pa cekate bus 30 minuta, pa primite bednu platu na kraju meseca, onda mi recite koliko je ovo vazna vest.

Rubikon

pre 5 godina

Sjajna vest za Srbiju i nadam se da ce albanski zivalj na KiM biti deo naseg sistema konacno. Ja bih iskreno voleo da zivim u istoj zemlji sa milion ipo albanaca i da imamo ista prava, dobro, neka imaju malo veca prava od nas.

Hr

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu?
Hvala

Goran

pre 5 godina

I što se sad dešava? Recimo da Srbija potražuje nekog kriminalca od Kosova na osnovu potjernice Interpola, a Kosovo sada nema obavezu da isporuči toga kriminalca...

Pogazena pravda

pre 5 godina

Rumuni braca!
(frank_castle, 20. novembar 2018 09:50)

Rumuni (i ostali) su braca nasim kriminalcima i mutivodama na Kosovu koji su jedini nesto profitirali od neprimanja Kosova u interpol, ukljucujuci i par njih koji su se izivljavali tokom intervencije nase vojske 1998-1999. Njima su se tresla gace, a postenima ne. Sad su takvi odahnuli. Sretan?

Pierre de Kuberten

pre 5 godina

Prodavanje magle, kao i uvek. Bilo je jasno da neće proći, samo je nama ovde pravljena atmosfera da je to upitno, da bi se mogla proglasiti velika "pobeda".

nemusti jezik

pre 5 godina

ja i svi moji sugradjani nastavljamo isto bedno da zivimo,bilo kosovo u interpolu ili ne.
to isto vazi i za gradjane kosova.
bolje ce ziveti samo oni kojima ovo nije odgovaralo,citaj srpska politicka elita,jer bi onda kosovari smeli da ispituju sav nelegalan novac koji se unosi dole i izvlaci na razne nacine,a to je novac nas,gradjana srbije

Boris

pre 5 godina

I što se sad dešava? Recimo da Srbija potražuje nekog kriminalca od Kosova na osnovu potjernice Interpola, a Kosovo sada nema obavezu da isporuči toga kriminalca...
(Goran, 20. novembar 2018 12:40)

Mmm da, da je član Interpola, Kosovo bi tog kriminalca sigurno izručilo Srbiji u roku od nekoliko minuta, sa sve osmehom na licu, kao što nam je recimo Francuska prošle godine izručila Haradinaja. Nisu hteli, ali su član Interpola, pa je to bila njihova obaveza.

Neuljazi

pre 5 godina

Politički, to je veoma dobro za Srbiju.

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?

Ime

pre 5 godina

Ja ovo nikako ne bih nazvao velikom pobedom. Vecina je glasala za Kosovare. Nedovoljna, ali ipak vecina. To znaci da je samo pitanje dana kada ce ovo opet na glasanje. Dacic je kupio par glasova od nekih malih zamalja, ali ako ih je on kupio, znaci da su na prodaju - znaci Kosovari ih mogu kupiti nazad. Sve u svemu trosenje para i energije uzalud a da ne spominjem otvoreni sukob sa recimo Austrijom koji mu bas i nije bio neophodan.

Munja

pre 5 godina

Da rezimiramo: na uzorku od oko 75% od broja drzava clanica UN, Kosovo je dobilo podrsku od oko 50%. Pretpostavljam da su 'ZA' bili isti oni koji su vec priznali nezavisnost Kosova. Sa aspekta statistike, odnosno ispitivanja javnog mnjenja, 75% je ogroman uzorak. Ocigledno je da prostora za dalje diplomatsko delovanje ima puno, samo je potrebno jasno definisati strateski cilj drzave Srbije prema Kosovu i Metohiji. Moram da priznam da ja nisam upoznat sa njim iako pratim zbivanja svakodnevno.

Lex simplex

pre 5 godina

(mali radojica, 20. novembar 2018 10:51)
Ništa šta si napisao nije istina, da su ušli u Interpol mogli bi raspisivati međunarodne potjernice i onda sud u dotičnoj zemlji na osnovu dokumentacije i dokaza koje im Kosovo dostavi odlučuje hoće li osumnjičenog izručiti ili ne.
I tu članstvo u UN-u nije bitno, Švajcarska je u Interpolu od '56. a u UN-u tek od 2002.

nemanja

pre 5 godina

Bravo predsednice Vucicu nisam bot i nisam za Vucica ali mu treba odati priznanje za ova zadnja dva glasanja tj. za struju na Severu Kosova i za Interpol .Izgleda je nasem predsedniku ponovo proradio osecaj za ponos samo se nadam da ce ga taj osecaj drzati malo duze vremena.

Alcale

pre 5 godina

@ MickoIzNS
Da me poznajes znao bi kako lose misljenje imam o svim nasim vladarima od slobe na ovamo a ovaj balavi prvorodjeni narcisodni ludak je najgori ali...

Slazem se da leba necemo da dobijemo od ovog rezultata ali da te podsetim da smo tu politiku igorisanja medjunarodnih organizacija probali za vreme slobe i ako pogledas sve za vreme slobe pa i posle se nam desavalo upravo zato sto smo mislili da cemo da pobedimo jer smo u pravu..

Tako da ovo je velika pobeda jer bi se u suprotnom barem 200k srba naslo na interpol potrenicama ali je to samo jedan mali korak da bi mi bolje ziveli.

E za nas bolji zivot ovaj sada nema ni znanje ni volje ni zelje! a ni oni pre njega a ni ovi iz opozicije da se ne lazemo!

sasa jokic

pre 5 godina

A sta je ovde pobeda? Hoce li ovo pomoci da se normalizuju odnosi u regionu, da nas brze pre prime u EU?
Hoce li neko da definise rec pobeda u ovom slucaju, sta donosi, a sta odnosi? Ja sam u edjen da ce ovo pogorsati ionako ocajnu situaciju u regionu.

Dušan

pre 5 godina

iako prezirem ovu vlast, velika diplomatska pobeda.

šta su sve pokušali da na silu uđu, kakve pritiske pravili, kupovali glasove ali nisu uspeli. sledeći put će njihovi mentori da se zamisle da li će da pokušaju.

eto Surinam koji je povukao priznanje bio je jedan od najglasnijih za nas. toliko o tome da je nebitno kada male zemlje povuku priznanje. glas je glas. e ovako bi se isto i u generalnoj skupštini UN glasalo za prijem Kosova. dobar test koliko ih je država priznalo.

petar

pre 5 godina

Koliko mrzim to "uzdrzani". To treba hitno promeniti. Isto i u UN. Ako si clan ima da se izjasnis na glasanju. Ili si ZA ili PROTIV.

Zasto onda tu sedis, idi kuci. Uveli su strasnu neozbiljnost u tako bitne stvari. Ovako ispada da je vecina glasala da Kosovo postane clan.

Mi treba da lepo zapisujemo ko kako glasa i kada se glasalo za neka njima bitna pitanja da isto tako ne glasamo.

Isto tako da vratimo. Na primer jug Francuske proglasi nezavisnos, mi treba da ga podrzimo. Medjunarodno pravo je odavno prekrseno i vise nije ogranicavajuci faktor. Znaci da vise i ne postoji. Ujedinjene Nacije su totalno izgubile svoju svrhu. Ja nih posmatram kao advokatsku kancelariju Amerike.

cvetak zanovetak

pre 5 godina

Тако је бре! Знам да никоме у свету не треба моја захвалност, али као Србин осећам потребу да кажем ХВАЛА свим земљама које су подржале правду и историјске чињенице! Никад нико није могао лако преко Србије, па не може ни данас!

Petar S.

pre 5 godina

BRAVO! SVE cestitke svima koji su doprineli ovoj pobedi, jer je ovo Pobeda DRZAVE SRBIIJE!! I Veliko HVALA Svim zemljama koje su nas podrzale I time SPASILE Interpol!

Bilo bi dobro da nasa delegacija napravi neki koktel ili prijem za predstavnike svih zemalja, ma koliko bile male (ili velike) koje su glasale protiv.

Posebno je dobro sto je svima bilo toliko OCIGLEDNO koliko velike sile zele da uguraju Kosmet u Interpol. I to ce diskreditovati sledece pokusaje nerednih godina i decenija.
A ako "Kosovarima" treba nesto iz Interpola, nek se obrate Srbiji, pa ce im Srbija proslediti.

Драган Бањалука

pre 5 godina

Велика побједа српске дипломатије. Али морам да се осврнем на оне који су напали Русију јуче због гласања за овај дневни ред скупштине. Једноставно такво гласање Русије за дневни ред је било у нашем интересу. Да је Русија јуче била против дневног реда, пријем Косова у Интерпол би се, као тачка дневног реда, била сигурно уврштена на некој од нареднис сједница. Овако гласали су за дневни ред, а на самој расправи за пријем Косова били су жестоки противници пријема, срушили пријем Косова у Интерпол, и тако ставили тачку на ову причу. Зато увијек треба сачекати крај па онда коментарисати и нападати.

Vasojevic

pre 5 godina

Hvala jos jednom za mnoge zemlje koje su glasala protiv ove lazne drzave!!!
Dusa me boli kad vidim sta se radi u mojem "protektoratu"a Srbiji zelim da izdrz, uvijednjen sam da se neke stvari mijenjaju na politickoj mapi!

Nedaj se Srbijo!!!

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Super stvar. Mala država Srbija je diplomatskim putem izvojevala velike pobede u poslednje vreme. Tzv. "Kosovo" nije primljeno u Interpol i deset država je povuklo priznanje njegove "nezavisnosti", to sve uz najveće moguće opstrukcije Amerike i njenih evropskih vazala.
P.S. Surinam glasa protiv prijema Kosova, a Crna Gora za....

Blesav

pre 5 godina

Sta mi imamo od ovoga? To su nama sve aduti za pregovore i jaca nasu poziciju, pa vi mislite o tome ...
BRAVO BRAVO BRAVO
Znasm da ste puno tuzni ovde ali velika pobeda Srbije (!)

Aluvial

pre 5 godina

Ovo se zove pobeda, i to cista kao suza. Prvo nije trebalo ni da se glasa jer je protivno statutu , a kad se vec glasalo glasalo se dva puta uz pauzu, sto je sramota da nema vece. Uprkos tome od 172 glasa dobili su prvi put 71 , a u drugom krugu 68 glasova za ulazak tzv Kosova*. To je u oba slucaja mnogo manje i od proste vecine, a kamoli od dvotrecinske koja im je trebala. Treba zabraniti sledeci put da se glasa vise o ovome, prosto otkaciti ih i zdravo. Zanimljivo je da tri zemlje koje su glasale za tzv Kosovo* nisu glasale za u drugom krugu. I medju tim ljudima ima ocigledno onih koji imaju savesti i granicu stida.

Vladimir

pre 5 godina

@pogazena pravda
Ovo jeste pobeda srpske drzave i srpskog rukovodstva. I upravo sada kriminalci iz Pristine nece moci da legalizuju svoja kriminalna dela. Ovo ne samo da je pobeda Srbije, vec celog sveta koje misli svojom glavom i bori se za pravdu.

Badji

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu?Hvala
(Hr, 20. novembar 2018 10:47)

Za malog Srbina je bitno zato što je ovo država srpskog naroda, volimo svoju zemlju i boli nas kad vidimo nepravdu koja joj se dešava. Svako sputavanje nelegalne države kosova u svojim željama je pobeda sama po sebi i svaka pobeda je bitna. Logično, zar ne? Isto bi se i vi borili da Istra proglasi nezavisnost.

Millennium

pre 5 godina

Ja sam žestoki protivnik Vučića i SNS-a, ali mi stvarno neki komentari nisu jasni majke mi. Šta, sad vam ni ovo ne valja? Da su ušli u Interpol, tek bi onda kukali ovde. Ova vlast je najgora u istoriji ove zemlje, ali kako može da mi ne bude drago što je kriminalna tvorevina izvisila za Interpol? I to nema veze sa Vučićem, ja to gledam kao građanin ove zemlje koja je veća od bilo koje vlasti.

neprilagodjen

pre 5 godina

@Pogažena pravda
Grešiš. Upravo bi se dogodilo suprotno od onog što si napisao. Ja sam obavljao redovnu dužnost, kao i svaka obična patrola polocije, a nastradao u zasedi Albanskih terorista. Posle par godina se pojavim na nekom spisku gde pokazuju interesovanje za mene, a ja ni jedan metak nisam ispalio 1998/99. Samo sam bio operisan u Prištini i probudio se posle 5 dana kome. E, takve oni traže, jer druge i nemaju. Oni koji su krivi za bilo šta, odgovarali su u Hagu, ali i to je posebna priča. Veruj u šta god hoćeš, ali nepravda nas danas nije pobedila.

Dare

pre 5 godina

Molim vas da mi netko argumentirano kaze zasto je ovo bitno za obicnog malog srbina i zasto tolika radost u sveopcem srpskom narodu,te zasto se na ovo gleda kao na pobijedu? 
Hvala
(Hr, 20. novembar 2018 10:47)

Zato sto bi albanci ulaskom u Interpol mogli svakog srbina da stave na interpolovu listu, i svaki bi bio uhapsen gde god da krene van Srbije.Zamisli srbe sa Kosova koji veze nemaju sa ratom i zlocinima, moglo bi se naci na tpj listi i zabrsiti u zatvorima na Kosovu.
Drugo, odbijanjem ulaska Kosova u Interpol, dobija se na medjunarodnom znacaju, jer zemlje koje su priznale Kosovo, a dvoume se, sad mogu da se odluce da povuku priznanje Kosova.

mali radojica

pre 5 godina

Decko pravda je mnogo puta pregazena na ovim prostorima. Ti krimosi koje ti pominjes su nebitni jer ih ima u svakoj zemlji ali ne oduzima se necija teritorija tek tako. Ovde se ne radi ni o Interpolu ni o FIFI ni o Evroviziji vec o principu. Sta god da se desilo u proslosti to nije bio razlog da se nekome otima deo njene teritorije jer svidjalo se to nekome ili ne Kosovo je deo Srbije to svi znaju samo se prave ludi jer imaju svoje interese. Smesno je uopste raspravljati o tome sta bi se desavalo da Srbija sutra uvede sankcije Rusima i udje u NATO. Prica o Kosovu van Srbije nema veze ni sa pravdom ni sa pravom a ponajmanje sa istinom i istorijom.

Marija

pre 5 godina

Hvala svim zemljama koje su pružile podršku Srbiji i glasale protiv ulaska Kosova u interpol. Sad kriminalci sa Kosova moraju da nadju neku drugu mogućnost da opravdaju sebe kao samoprozvanu drzavu i da "legalizuju" svoje krimi radnje.

Nenad

pre 5 godina

Politički, to je veoma dobro za Srbiju.

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?
(Neuljazi, 20. novembar 2018 10:45)
Srbija radi onako kako je dogovoreno rezolucijom 1244,prosledi poternicu UMNIK-u ili Kfor-u, koji imaju nadležnosti na teritoriji Kosova.

beogradski konjanik

pre 5 godina

Slažem se da ima previše drugih problema da bi se slavilo, ali ovo je ipak jedna mala pobeda za Srbiju.
Moramo da imamo što više malih pobeda jer za velike, trenutno, nemamo kapacitet.

Hitno zabraniti promet sve robe koja putuje Srbijom ako na deklaracijama stoji reč "Kosovo".
Nek im izbacuju padobranima ili preko brda crnogorskim magarcima.

mali radojica

pre 5 godina

E da i zaboravih nesto vrlo bitno sto mora ovde da se razjasni. Niko od Srba nece moci da se nadje u buducnosti ni na kakvoj Interpolovoj listi jer za razliku od drugih organizacija tipa UN pa onda Haski sud i tome slicno ne priznaje nekakve naknadne poternice. Ukoliko ih drzava Srbija nije istakla u vreme tih dogadjaja kao i neposredno posle to nece moci ni nekakva teritorija koja jos nije prihvacena kao clanica UN. Znaci nista od ove cele price i dzabe su se komsije ponadale jer je clanstvo u UN ono sto je bitno a toga nema na vidiku.

Petar S.

pre 5 godina

Međutim šta to znači sa praktičnog stanovišta?
Na primer, država Z, članica Interpola, raspisuje međunarodnu poternicu za osobom XY, sa prebivalištem u Prištini, Srbija. Dokument stiže u MUP Srbije u Beograd. Šta MUP Srbije odgovara MUP-u države Z?
(Neuljazi, 20. novembar 2018 10:45)

MUO Srbije trazi od drzave Z da, da podrsku Srbiji, da shodno Rezoluciji 1244 (o povratku dogovorenog broja policijskog i vojnog personala na KiM) ima pravo pristupa do XY.

I ovo je bolje nego da zahtev ide direktno MUP u Pristini, a odande odgovor, kako je XY pre "2 sata" izasao iz "zemlje" u pravcu Turske.

ILI je XY nesrecnim slucaje upravo poginuo na pesackom prelazu.