1. Crkva da se ne mesa u politiku iskreno
  (dasa, 8. novembar 2018 11:10)

  # Link komentara

 2. Gospodo crkveni ljudi, Kosovo je prestalo da bude vaše pitanje onda kada ste pobegli sa njega i prepustili ga Turcima. U međuvremenu je država ta koja je povratila Kosovo u okviru granica, ne crkva. Zato, začepite više da solite pamet narodu iz vaših udobnih fotelja u crkvenoj prestonici - ni manje ni više nego Beogradu (?!)
  (1690., 8. novembar 2018 10:53)

  # Link komentara

 3. Uvazavam sve komentare, ali potsecam citaoce na Patrijarhovu primedbu da ako nesto jednom poklonite nikada ne mozete traziti nazad, a ako izgubite u ratu, mozete izgubljeno i povratiti.
  (Racafaca, 8. novembar 2018 10:41)

  # Link komentara

 4. Pravoslavac sam, postujem religiju, molim se bogu, ali SPC nema nikakve veze sa religijom. Kad se vrate bogu, umesto sto jure materijalno bogatstvo, onda cu da ih podrzim.
  Nazalost, narod je prost i neuk, misli da je religija i crkva isto. Evo mojoj majci prvoj ne mogu da razgranicim te dve stvari.
  (mlb, 8. novembar 2018 10:24)

  # Link komentara

 5. Kosovo je pretnja miru za ceo region.
  (Danica, 8. novembar 2018 10:13)

  # Link komentara

 6. Prvo mi smo sekularna drzava I crkva se nesme mesati u drzavni politiku.
  Drugo, kad pocnete da placate porez kao svaki siromasan gradjanin Srbije onda se javite, do tad bavite se svojim stvarima oko crkve a ne politikom.
   (pravda, 8. novembar 2018 09:12)

  # Link komentara

 7. Ni Jugoslavija nije bila samo političko pitanje, ali se raspala, u krvavom ratu. Nažalost, stanje na KIM je takvo da se mora ubrzano tražiti rešenje za njega. Nama ne treba KIM na papiru, bez Srba koji će tamo da žive. A njima je najteže.
  (Veljko, 8. novembar 2018 08:11)

  # Link komentara

 8. Šta uopšte znači ovakav stav SPC? Ako Kosovo nije samo državno pitanje, u redu, neka bude pitanje i Crkve. Nesporno. Ali se takvo, pitanje Crkve, ne može rešavati na isti način kao i kroz državne institucije. SPC misli da razgraničenje nije rešenje, opet, u redu, i neka ne bude u duhovnom, metafizičkom i nematerijalnom smislu razgraničenja. Šta sprečava Crkvu da i u slučaju fizičkog, teritorijalnog razgraničenja, ne nastavi da posmatra KiM kao deo srpske teritorije. Pa tako je i sada: i Crkva i još po neko KiM posmatra kao deo Republike Srbije. U slučaju da dodje do razgraničenja, dakle, Crkva može na isti način da posmatra Kosov, s tim što će jedina razlika biti u tome da će jedan stvarni, postojeći, deo teritorije pripasti Srbiji, a drugi će postati Kosovo.
  (Brano, 8. novembar 2018 08:08)

  # Link komentara

 9. Pa, crkvu niko ne sprecava da pitanje Kosova, u delu u kojem oni smatraju da nije drzavno, sama resava...A oni samo naricu i zahtevaju, cak i prete neistomisljenicima. Gde je u resavanju pitanja Kosova hriscanska ljubav, kud se dede "ljubi neprijatelja svog", sta bi sa drugim obrazom...Lako je drugome popovati, neka na delu pokazu da su pravoslavni hriscani.
   (str, 8. novembar 2018 07:52)

  # Link komentara

 10. Ako iko bude odlucio da i delic Kosmeta vise nije Srbija, ja odmah krecem u kampanju da ni BG nije Srbija, jer ako BG drustvo poklanja delove Srbije kao da su im ocevina, onda Srbiji takav BG ne treba!
  (bigserb, 8. novembar 2018 07:42)

  # Link komentara

 11. Eeeee popovi popovi, o tome ste trebali da razmisljate onomad kada ste blgosiljali rasturanje tvorevine od 22 miliona stanovnika kojoj je nudjeno da prva bude primljena u EU i u kojoj su svi Srbi ziveli u jednoj drzavi i u kojoj bi Kosovo trajno bilo u sastavu Srbije.

  Sada su Vam Srbi u Kosovu i u ostalim novonastalim drzavicama-mesnim zajednicama nacionalne manjine. Ne mozete u miru povratiti ono sto ste izgubili u krvavom desetogodisnjem gradjanskom ratu.
  (Yugocinik, 8. novembar 2018 07:38)

  # Link komentara

 12. Ja stvarno ne razumem zasto SPC konacno ne prizna da je ono sto nam se danas desava posledica ocajne politike vodjene 80tih i 90tih godina proslog veka a na celu sa Slobodanom, Seseljem, Ivicom, Vucicem,... Izgubili smo ratove koji nisu ni trebali da se ratuju.
   (mile, 8. novembar 2018 07:38)

  # Link komentara

 13. Кад си толико прсо да црква звучи разумно наспрам тебе...
   (Унклија, 8. novembar 2018 07:38)

  # Link komentara

 14. Pa neka onda crkva razgovara sa Tačijem i Briselom i reši problem.
  SPC je "jako zabrinuta" za svoja imanja na Kosovu. Ako je to Srbija i "sveta zemlja" neka se vrate u pećku Patrijaršiju.
  Ovi "božiji ljudi" izgleda žele da uvuku Srbiju u rat za Kosovo? Sramota.
   (stanislav, 8. novembar 2018 07:31)

  # Link komentara