1. Neka ta zena ide na gradjevinu i zaradi. Molim lepo-jednakost polova.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cirkus se nastavlja, 1. novembar 2018 09:51)

  A ti idi rodi sebi dete. Molim lepo, jednakost polova.
  (Relja, 1. novembar 2018 16:00)

  # Link komentara

 2. Koliko očeva u Srbiji je doživelo ovakvu sudbinu.
  Da mu se bivša žena odvede decu u inostranstvo.
  Poučen iskustvom verovatno mu je to brat savetovao.
  Očevi se ništa ne pitaju.
  Sud i socijalno je na strani majke .
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (više od više, 1. novembar 2018 10:59
  ------
  Deci je, u odredjenim godinama starosti, potrebnija majka od oca, zbog čega se, po pravilu deca dodeljuju na staranje majci. I ja sam muškarac ali, shvatio sam da su majke "glavnije" u odnosu na nas muškarce. Na kraju krajeva, tako je priroda odredila. Inače, porodično pravo, u evropskim državama uglavnom štiti pravo deteta u prvim godinama života i decu dodeljuje majkama na staranje. Turska i istočnije i južnije od Tzurske je druga priča. Tamo sve potiče iz religije i bazira se na osnovu religije. Žene su generalno "mašine za radjanje" a strankinje pod obavezno dobijaju i epitet "lakih žena". One su tamo, zaista, robinje.
  (Mladen Mladenović, 1. novembar 2018 12:19)

  # Link komentara

 3. Koliko očeva u Srbiji je doživelo ovakvu sudbinu.
  Da mu se bivša žena odvede decu u inostranstvo.
  Poučen iskustvom verovatno mu je to brat savetovao.
  Očevi se ništa ne pitaju.
  Sud i socijalno je na strani majke .
   (više od više, 1. novembar 2018 10:59)

  # Link komentara

 4. U Srbiji kao na zapadu, uvijek se vjeruje zeni..
   (Sandzak, 1. novembar 2018 10:48)

  # Link komentara

 5. U Novom Pazaru drzava ne funkcionise.Tamo je mali kalifat lokalnih Aga i Begova koji rade sta god pozele.Drzava nema uticaja na niciji rad.
  (Hermit, 1. novembar 2018 10:45)

  # Link komentara

 6. Kontra Teza@
  Varas se gadno,gledam koliko samo ovde Nemica ima iz istih razloga probleme.Otac odvede dete pa ti sad gedaj da ostvaris svoje pravo u tim drzavama. Osim toga gledam kako su samo naivne Nemice,ove sa istoka,one
  se zaljube a onda,... Ne misle na posledice uopste i sa kim se vezuju!
  Posle ne pomaze kukanje,samo muka.
  (prav, 1. novembar 2018 10:28)

  # Link komentara

 7. Какав је то Центар за социјални рад где ради брат оваквог ******? Шеријатски?
  Шта друго очекивати од племенске заједнице која своју област зове према феудалној јединици Османског царства.
  (Апоплекс, 1. novembar 2018 10:20)

  # Link komentara

 8. Zivim u Ukrajini i ovde ima jedan TV sou gde neko kao ova zena moze da se zali na nekog i da ga javno ocrni, jedina je razlika sto u taj program dovedu i tu drugu stranu i onda javno raspravljaju o licnim problemima. I tako se jedna ukrajinka zalila na muza Iranca, prica koja veoma lici na ovu nasu. A Iranac muz se branio kako je sve on radio, kako ona nije brinula o deci, kako je samo ljubavnik interesuje. A ona u emisuju pozvala majku, ocrnise coveka (koji je uzgred uzeo decu i nece da ih da majci). I znate kako se zavrsila emisija? Covek je pre pocetka, trazio od TV detektor lazi, i na kraju programa, voditeljica pita tu zenu da li je spremna da ide na detektor. Ona kaze da, ali nije znala da u studiju vec ceka detektor. prikljucise je i ispalo je da sve sto je govorila protiv muza, da je laz.
  (dragaN, 1. novembar 2018 10:19)

  # Link komentara

 9. Da, majka treba da dobije dete u 99% slucajeva jer pravih oceva na Balkanu slabo ima. Skontajte vise da vecinu muskaraca dete pocne da zanima tek kad se razvode a do tad kao da nije njihovo. A ako kojim slucajem i dobiju starateljstvo, e onda dete uvale svojoj majci tj babi da ga cuva. Ne daj boze da mu promene pelene, a da ne govorim o hranjenju, nespavanju i slicno. E zato se u vecini slucajeva dete dodeljuje majci. Da ste bolji muzevi i ocevi, bilo bi drugacije. Ajd sad lupajte minuse a onda razmislite kad ste poslednji put pomogli svojoj zeni oko bebe...
   (mmm, 1. novembar 2018 10:03)

  # Link komentara

 10. @(samo da kažem..., 31. oktobar 2018 23:54)

  Mnogi roditelji u Srbiji nemaju novca za avionsku kartu do Ukrajine. Je l' to znači da ne mogu da izdržavaju decu i da bi trebalo da im se oduzmu?
  (Aleksandar, 1. novembar 2018 10:01)

  # Link komentara

 11. Očigledno da su na ovom slučaju institucije bile zloupotrebljene od strane imućne i ugledne porodice iz Novog Pazara.Bilo je očiglednog sukoba interesa, jer su direktor socijalnog i otac deteta rođaci. Sudija, koja je zbog toga odbila upustva socijalnog je smenjena sa slučaja. Očigledno da je bilo pritiska na sud. Tako je to u malim sredinama,a to što je majka strani državljanin je samo pomoglo. Na kraju ovo je samo jedna strana priče. Ne znamo šta je prethodilo razvodu, zašto je otac napustio ženu i tek rođeno dete i zašto je odlučio da razdvoji decu? U preko 90% slučajeva sud dodeljuje decu majkama.
   (buzzz, 1. novembar 2018 10:00)

  # Link komentara

 12. E ne verujem ni njoj,kad sam ovo pročitao,odsekla kosu da bi imala za kartu,kraj.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (majorgavrilović, 1. novembar 2018 09:00)
  ------
  Zašto ste toliko iznenadjeni? Zar ne znate da su perike od prave kose, posebno one izrazito plave, na velikoj ceni?! Potpuno verujem ovoj ženi jer nije imala drugog izbora. Ne želim da vam zamerim ali, pokazujete, za ovo područje, tipičnu plitkost, kada nešto zaključujete.
  (Mitropolit Jovan, 1. novembar 2018 09:58)

  # Link komentara

 13. @ pedu
  Pa i meni je sasvim prirodno i normalno da dete pripadne majci, ukoliko nije alkolicarka, narkomanka, ukoliko ne zlostavlja decu i nema ozbiljniji psihicki problem . Majka je nosila dete 9 meseci, poradjala se, posle godinu dve bila potpuno posvecena bebi tj malom detetu. Pogotovo u nasim sredinama gde majke u 90% slucajeva brinu o deci a otac je manje vise usputan, sasvim je logicno da dete bude kod majke. I u inostranstvu je slicno, s tim sto tamo ima vise podeljenog starateljstva- a i to je cesce nakon 5 godine detetovog zivota, do tada je dete pod starateljstvom majke, iako moze cesce da vidja dete ukoliko se licno tako dogovori sa bivsom zenom. Ali tamo je uloga oca mnogo izrazenija nego kod nas , jer se ocevi vise bave decom. Potpuno je besmisleno da se muskarac razvede nakon npr 5 godina braka i trazi starateljstvo nad detetom od 4 godine a da se pritom slabo da se uopste bavio detetom. Pitanje je zasto se nije bavio detetom dok je bio u braku, a sad kad se razveo je odjednom dobio izrazenu potrebu da se bavi njime? U praksi je pokazano da 90% muskaraca trazi starateljstvo samo zato da bi ponizili bivsu zenu, da je nerviraju , da je kazne jer se nije ponasala " onako kako je on ocekivao " ili " zato sto se usudila da se razvede od njega". Retko kad je u pitanju interes deteta, ljubav prema detetu.
   (Sinisa, 1. novembar 2018 09:54)

  # Link komentara

 14. Da je iz drugog mjesta iz Srbije ovo se nebi nikada desilo?
  (Sandzak, 01. novembar 2018 08:45)
  Da znaš da i mnogi od nas van Sandžaka isto smatramo ovo pristrasnim. Bio sam u N.Pazaru i ljudi su divni. Budala ima u istom procentu kao i drugde.
   (munZ, 1. novembar 2018 09:51)

  # Link komentara

 15. Primetio sam da se muskarcu indirektno natura obaveza da zenu ako ostavi, da je ostavi sa parama. Kao da su muskarci prirodno selektirani i u obavezi da ostave pare zeni.
  Neka ta zena ide na gradjevinu i zaradi. Molim lepo-jednakost polova.
   (cirkus se nastavlja, 1. novembar 2018 09:51)

  # Link komentara

 16. Jedino da se uzda u Sloveniju, od nas nema leba.
  (Goran, 1. novembar 2018 09:42)

  # Link komentara

 17. Kriminalni akt (kidnapovanje) je ucinjen na teritoriji EU, Slovenija. Tamosnji pravosudni sistem treba da sudi zlocincu za pocinjeni akt.
  Nakon toga slijedi odlucivanje o pravi starateljstva.
  Svakako ne u ucmaloj zadrigloj kasabi gde par nikad nije ziveo.
  Otmicar kriminalac ima vrlo male sanse u slucaju odredjivanja starateljstva.
  Eventulno, nakon odlezane zatvorske kazne zbog otmice,uz pristanak majke moze dobiti pravo da posecuje dete pod kontrolisanim uslovima i uz prisustvo oficijelnog lica.
  Majka ne treba da odustane , vec da se obrati organima EU za pravnu pomoc. Kad oni pritisnu Srbiju stvar ce biti mnogo drugacija.
  Tu ne vredi "imam ja rodju u sudu, on ce meni to srediti".
  Otmicaru zelim prijatan boravak u slovenackoj kaznenoj ustanovi Dob!
  (Mihajlo, 1. novembar 2018 09:41)

  # Link komentara

 18. Ovo ispade da je N. Pazar ili posebna država sa drugim zakonima ili divlji zapad gde vlada pravo jačeg i onog koji je "naš". Nadam se da će ministarstvo za socijalni rad i nadležni centri u lokalu slučaj ispitati i rešiti ga onako kako treba.
  (Vlajko, 1. novembar 2018 09:32)

  # Link komentara

 19. Dete pripada majci, osim u slucajacema kada je majka narkoman, alkoholicar, prostitutka, odrekne se prava na dete. Neka ova zena ide do kraja, iznad tate ima tata, postoji visi sudovi od opstinskog. Sramota za Novi Pazar, sramota za centar za socijalni rad. Sve ih otpustiti!!!
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zvoncica, 1. novembar 2018 00:33)

  apsolutno sam na strani ove žene u ovom slučaju, ali ovo što si ti napisala je apsolutna glupost....po kom to osnovu dete pripada samo majci, ti si običan primitivac....
  (beogradski, 1. novembar 2018 09:27)

  # Link komentara

 20. Odluka suda u Novom Pazaru o vrsenju roditeljskog prava (dodeli deteta nakon razvoda) mora biti ukinuta po zalbi. Prema Haskoj konvenciji o otmici, sud drzave ugovornice je duzan da se uzdrzi o donosenju meritorne odluke o poveri deteta dok se ne okonca postupak po zahtevu za vracanje deteta na osnovu Konvencije. Njeni advokati bi trebalo da provere tekst Konvencije.
   (Fric, 1. novembar 2018 09:14)

  # Link komentara

 21. "Rođeni brat njenog muža je direktor Centra za socijalni rad u Novom Pazaru". Sve mi je jasno. A o srpskom korumpiranom, neefikasnom, neprofesionalnom pravosudju bih mogao da napisem memoare (po struci sam diplomirani pravnik). Ova drzava i sve njene instititucije su takvo dno i raspad, da ja ne znam kako obican i normalan covek moze ovde da zivi, a da u potpunosti ne poludi.
   (Svetski Mega Car, 1. novembar 2018 09:05)

  # Link komentara

 22. E ne verujem ni njoj,kad sam ovo pročitao,odsekla kosu da bi imala za kartu,kraj.
   (majorgavrilović, 1. novembar 2018 09:00)

  # Link komentara

 23. Zao mi je svake majke koja na jedan ili drugi nacin ostane b3z deteta.
  Ja bih da kazem tom coveku iz NP, ajd idi sve ovo uradi sa nekom gradjankom Nemacke ili Velike Britanije!
  (Kontra Teza, 1. novembar 2018 09:00)

  # Link komentara

 24. Nažalost,osim činjenice da predhodno sve održavalo u Turskoj,da je Muškarac iz Novog Pazara,situaciju otežava i to što je dotična žena Ukrajinka a ne RUSKINJA.
   (BGD, 1. novembar 2018 08:53)

  # Link komentara

 25. Da je iz drugog mjesta iz Srbije ovo se nebi nikada desilo?
   (Sandzak, 1. novembar 2018 08:45)

  # Link komentara

 26. @ samo da kazem
  Pa zena ima dvoje male dece, tek se porodila pa je sasvim normalno da trenutno ne radi i ne zaradjuje. Takodje ona se preselila kod muza ,ostavila svoju zemlju i posao i posla za njega, rodila decu, tako da je sasvim normalno u tim svim uslovima on nju izdrzava- narocito nakon porodjaja. A sta je on uradio? Oteo dete i pobegao. I ona sad po tebi treba da ide da radi , da se ponasa kao da je sve ok. Mene bi bilo sramota da napisem komentar poput vaseg i ostalih muskaraca. Nema tu ni m od normalnog muskarca.
   (Ivan, 1. novembar 2018 08:34)

  # Link komentara

 27. Znaci otac napravi dete i nema pravo na njega,ima samo obavezu da izdrzava ?
  (bato, 31. oktobar 2018 23:47)

  Ne, bato, nego lepo, bez sile, regularnim putem prijavi majku centru za socijalni rad, sudu i normalno dokaže sve za šta smatra da je u pravu.
  Ovako ostaje utisak da je otmičar, siledžija, muljator...
  Kako onda da društvo bude na njegovoj strani?
   (Morski lav, 1. novembar 2018 08:13)

  # Link komentara

 28. ...Sve ono sto smo videli i od cega smo se nedavno sablaznjavali kod turskog pravosudja sada vidimo i kod naseg. Tuga, sta reci.
  (Goran, 31. oktobar 2018 23:56)
  Ovo je ista ekipa...
   (Morski lav, 1. novembar 2018 08:07)

  # Link komentara

 29. Da si ruskinja možda bi i bilo nešto ovako su ti male šanse. Pa u toj zemlji ni državljani nemaju nikakva prava a kamoli tamo neko iz ukrajine. Tuga i žalost ...
  (Python, 1. novembar 2018 08:00)

  # Link komentara

 30. Znaci otac napravi dete i nema pravo na njega,ima samo obavezu da izdrzava ?
  (bato, 31. oktobar 2018 23:47)

  Nema pravo da kidnapuje dete, da ne obavestava zenu o pravnom postupku koji je u toku, nema pravo da trazi zastitu kod uticajnog brata, nema pravo da zenu ostavi bez prebijene pare, da ne vidja svoje dete...
  Nema mnoga prava, ali moze mu se.
  Kad se nasa zena bori za svoju decu koju je muz Turcin odveo u Tursku i ko zna gde dalje (Iran?), onda je to OK, a kad se Ukrajinka bori za svoje dete koju je muz Srbin odveo u Srbiju, onda to nije OK?
   (bljak, 1. novembar 2018 07:46)

  # Link komentara

 31. (samo da kažem..., 31. oktobar 2018 23:54)

  Možda samo nema toliko para na gomili da odjednom iskešira za povratnu kartu plus i da od nečega živi dok je ovde?

  (bato, 31. oktobar 2018 23:47)

  Jedini ko ovde ima bilo kakvo pravo je - DETE. Ni majka, niti otac. Dete nije stvar pa da neko na njega ima pravo ili da ono nekome pripada.
   (John, 1. novembar 2018 07:42)

  # Link komentara

 32. Zašto žene veruju nepoznatim muškarcima? Pa još u nepoznatoj zemlji. Ako dve osobe nemaju sličnu kulturulošku pozadinu, to je osuđeno na propast. Čast izuzecima.
   (tu, 1. novembar 2018 07:39)

  # Link komentara

 33. Gledao sma sinoć emisiju o ovome i šokiran sam. Ne mogu da verujem da su nam sudstvo i zakon ovako zakazali. Ukoliko se nešto sada ne desi ubrzo povodom ovoga onda smo stvarno banana država i treba da nestanemo.
   (Urke, 1. novembar 2018 07:31)

  # Link komentara

 34. Nema ničega više u Srbiji što nije potpuno uništeno. Ali kad više nemate ni pravosuđe - onda više nema nikakve nade da se zemlja ikada oporavi. Prihvatili smo oakvo stanje kao normalno i kao da i ne želimo bolje...
   (+MAKSIM, 1. novembar 2018 07:26)

  # Link komentara

 35. a jes.... kad im pridje normalan ne valja. one kazu on je dobrica..... treba im neko zanimljiviji, koji nije dosadan....
   (S€rbisch€n B@ndit€n ®, 1. novembar 2018 07:20)

  # Link komentara

 36. @ Znaci otac napravi dete i nema pravo na njega,ima samo obavezu da izdrzava ?
  (bato, 31. oktobar 2018 23:47)

  Nazalost Zakon je na strani majke u vecini slucajeva. To i ne bi bilo lose da nema raznih zloupotreba. Ima zena koje rade planski,upecaju bogatuna rode dete i na kontu toga i alimentacije zive i ne rade nista. Pa skoro se u stampi jedna zalila kako od alimentacije ne moze da zivi. Pa od toga zena i ne treba da zivi vec dete. Iz licnog okruzenja imam primer gde se zena razvela od rodjaka koji je imucan,deca kod nje,on radi po ceo dan i placa alimentacije a gospodja ne radi nista,samo uziva. Jel to pravedno?
   (Admiral, 1. novembar 2018 07:13)

  # Link komentara

 37. Ni mene niko nije saslušao od radnika iz socijalnog.
  Ostavio sam bivšu da živi u mojoj kući sa decom. Jenog dana sam samo obavešten da su bili iz socijalnog da pričaju sa decom, i to je bilo to.
  Ona dobila starateljstvo, a ja kao i da ne postojim za državu.
  Posle se "hvale" kako majke dobijaju 70% starateljstava.
  Pričam sa advokatom, kaže otac može da dobije starateljstvo samo ako je majka dokazani kriminalac, narkoman ili ako zlostavlja decu.
  Pa super....
   (Pedu, 1. novembar 2018 07:07)

  # Link komentara

 38. E šta ti je ženska sudbina? Ne zaljubljujte se na aerodromu.
  (Brus Li, 31. oktobar 2018 23:55

  Kakva ženska sudbina? Ona ga je birala, nema tu sudbine samo jedan pogrešan model iz Holivuda. Ovde 300,000 neženja, domaćina to je sudbina i propast, ove mi uopšte nije žao.
   (Dare, 1. novembar 2018 06:43)

  # Link komentara

 39. Kakvo iznenadjenje da je tata iz Pazara
  (Drax, 1. novembar 2018 06:36)

  # Link komentara

 40. Eh da smo Pravna Država, gde bi nam kraja bilo ...
  (Papa Amerikano, 1. novembar 2018 05:03)

  # Link komentara

 41. @ sef strucnog staba
  Moja zena je meni odvela 2 djece, dok sam bio na poslu, u drugu drzavu... Isao po advokatima, pricao sa 2 sudija. Znas sta su mi rekli, nezvanicno, prijateljski? Zaboravi, nemas nikakve sanse, djeca su mala, nema sanse da ih sud oduzme majci, osim ako nije psihjatrijski slucaj ili narkomanka, bez obzira koliko ja bio u pravu. I svi su mi rekli da mogu pokusati sudski, trajace godinama i kostace brdo para i opet cu izgubiti. Eto ti pravo i pravda u porodicnom pravu
  (E moj sefe..., 1. novembar 2018 04:50)

  # Link komentara

 42. Ovo je neki lokalni "baja iz kraja", i može mu se!
   (SAŠA FRANKFURT, 1. novembar 2018 03:47)

  # Link komentara

 43. Živeti u Srbiji je teško.Ziveti u Novom Pazaru je opasno.
  (Nena, 1. novembar 2018 01:11)

  # Link komentara

 44. Gospode bože! Naježila sam se! Šta li se sve dešava a da ne dospe do medija
  (ica, 1. novembar 2018 01:00)

  # Link komentara

 45. Cekaj ako nije bila dobra majka jednom djetetu, zasto je otac ostavio drugo jos manje dijete s njom?
  (Wtf, 1. novembar 2018 01:00)

  # Link komentara

 46. I pojedni komentari su na nivou srednjeg veka, od čega će majka da ih izdržava, zar će otac samo da ih napravi i da nema nikakva prava i tako to....Kakva su njena prava? Otac je oteo dete a institucije ćute!? Našoj državljanki otac oteo troje dece, odveo ih u Tursku bez dozvole majke, nikom ništa!? U Srbiji se sve može ako imaš novac, a hoćete u EU?
   (goga, 1. novembar 2018 00:58)

  # Link komentara

 47. Ono kad musliman shvati da je oženio emancipovanu ženu a ne mašinu za rađanje koja ćuti u kući. Tada nastane raspad sistema, inače primitivnih vrednosti nasleđenih u palanci u kojoj je odrastao.
  (Gde ga samo nađe?, 1. novembar 2018 00:49)

  # Link komentara

 48. Ček malo, ako je odsekla kosu da kupi kartu, to znači da nema para. Kako će da izdržava decu ako joj se deca dodele?
  (samo da kažem..., 31. oktobar 2018 23:54)
  Pa, isto kao sto nasi penzioneri sa 200 eura penzije izdrzavaju sebe, pa i odraslu decu, a nemaju para da plate avionsku kartu do Ukrajine. Razmisli pre nego sto napises.
  (Botovij...mvasuusta, 1. novembar 2018 00:48)

  # Link komentara

 49. Dete pripada majci, osim u slucajacema kada je majka narkoman, alkoholicar, prostitutka, odrekne se prava na dete. Neka ova zena ide do kraja, iznad tate ima tata, postoji visi sudovi od opstinskog. Sramota za Novi Pazar, sramota za centar za socijalni rad. Sve ih otpustiti!!!
   (Zvoncica, 1. novembar 2018 00:33)

  # Link komentara

 50. Sram vas bilo, kada mislite da je u redu preko nepotizma doći do bilo čega, makar to bila i vlastita deca. Da je otac normalan, ne bi na takav način odveo kćerku u nepoznatu sredinu, te ostavio drugo, tek rođeno dete. Očigledno nam je psihopatija bliža od bilo čega normalnog. I kakav je to komentar -sama je kriva što ga je upoznala na aerodromu? Da ga je upoznala u prodavnici bilo bi dobro?
   (Jana, 1. novembar 2018 00:16)

  # Link komentara

 51. Ne radi se o stranama, vec o sistemu!
   (jaki, 1. novembar 2018 00:13)

  # Link komentara

 52. Različita vera je tu najveći problem.
  (menko, 31. oktobar 2018 23:37)

  Nema to veze sa razlicitom verom, to ima veze sa bezobrazlukom i zloupotrebom neefikasnog i pristrasnog sudstva i organa starateljstva. Sve ono sto smo videli i od cega smo se nedavno sablaznjavali kod turskog pravosudja sada vidimo i kod naseg. Tuga, sta reci.
  (Goran, 31. oktobar 2018 23:56)

  # Link komentara

 53. Čuli smo samo jednu stranu ,
  jel može sad jedna emisija o drugoj strani.
  (Max, 31. oktobar 2018 23:56)

  # Link komentara

 54. Novi Pazar je postao divlji zapad.. bahati mocnici rade sta i kako hoce..
  Pod hitno smeniti direktora Centra a njegovog brata uhapsiti.. problem je samo sto se to nikada nece desiti
  (Djordje, 31. oktobar 2018 23:55)

  # Link komentara

 55. E šta ti je ženska sudbina? Ne zaljubljujte se na aerodromu.
  (Brus Li, 31. oktobar 2018 23:55)

  # Link komentara

 56. Ček malo, ako je odsekla kosu da kupi kartu, to znači da nema para. Kako će da izdržava decu ako joj se deca dodele?
  (samo da kažem..., 31. oktobar 2018 23:54)

  # Link komentara

 57. Znaci otac napravi dete i nema pravo na njega,ima samo obavezu da izdrzava ?
  (bato, 31. oktobar 2018 23:47)

  # Link komentara

 58. Otmica nego sta, uhvatis ga i osudis za pocinjeno delo posto ocigledno da li zbog vere ili ruralne sredine ne znam, ali misli da je zena samo masina za reprodukciju i generalno takvim muskarcima zakonom treba zabraniti da imaju decu. Inace maloletna deca moraju imati saglasnost roditelja kada napustaju zemlju, ovde su ocigledno debeli propusti napravljeni...
   (sef strucnog staba, 31. oktobar 2018 23:47)

  # Link komentara

 59. E, pa na nivou plemenske zajednice smo još uvek.
   (Sloba, 31. oktobar 2018 23:45)

  # Link komentara

 60. Ovo se kod nas u pravosudju svakodnevno desava. Ko ima jacu vezu ili je "imucniji" pred Centrom za socijalni rad, dobice decu. CSR su intitucije koje odlucuju o mnogim sudbinama, imaju potpuno odresene ruke, bez kontrole, mogu kako hoce, a sud uvek uzima njihov stav kao konacan. Zato se ovakve stvari i dogadjaju.
   (Ljubisa livac, 31. oktobar 2018 23:40)

  # Link komentara

 61. Različita vera je tu najveći problem.
  (menko, 31. oktobar 2018 23:37)

  # Link komentara

 62. Sta su napravili od ove drzave, to je strasno.
   (ls, 31. oktobar 2018 23:34)

  # Link komentara