Utorak, 23.10.2018.

11:03

Opozicionar: Telo novinara je nađeno; Erdogan: Nema tela

Telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija pronađeno je u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

Izvor: B92

Opozicionar: Telo novinara je naðeno; Erdogan: Nema tela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Huawei

pre 5 godina

Monstruozno je tek kada se otkrije. Ovaj put Turska je razotkrila i ogolila metode svojih kolega. Motivi su višestruki ali se svi svode na konkurenciju i neprijateljstvo zbog otimanja o uticaj nad muslimanima.

kraja

pre 5 godina

"Da li je moguće da su Turci ovo sve znali unapred, pratili situaciju i čekali da ga Saudijci ubiju, da bi to posle politički iskoristili protiv Saudijske arabije?

Turci su, isto toliko, monstruozni kao i Saudijci."

...na nivou saudijaca...
...izneo si predpostavku, bez ikakvih dokaza utvrdio da je to cinjenica, a potom izjednacio tursku i saudijsku arabiju na osnovu te "cinjenice"...

Bik koji sedi

pre 5 godina

Sad će Ameri da uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji hehe .Evo Američke demokratije na delu
(daroza, 23. oktobar 2018 13:05)

Naravno i proteraju diplomate, kao EU i britanija..
Ali malo sutra.. ameri su prošle godine sa saudijcima potpisali ugovor za izvoz oružija težak 350 milijardi $, od kojih 110 se realizuje do kraja godine.. a to što je u Jemenu stradalo više civila nego u Siriji, takođe opet ništa..

Malinović

pre 5 godina

Saudijska Arabija svoju moć crpi iz dve činjenice: nepojmljivo su bogati zbog izobilja nafte, i drugo - na teritoriji koju kontrolišu nalaze se najveće svetinje islama. Ako znamo da je hodočašće barem jednom u životu jedna od obaveza svakog ispravnog muslimana, kontrola nad svetim mestima i svetinjama je i delimična kontrola nad muslimanima u svetu.
Na ovom primeru odlično se vidi kako se moć lako izvitoperi

BIA insider "privatno"

pre 5 godina

Saudijci nisu htele da ubiju novinara. Potpuno sam siguran da je do ubistva jadnog coveka doslo slucajno ! Nemojmo biti naivni i pomisliti da su novinara cekali u ambasadi da bi ga ubili. Pored toliko nacina da ga likvidiraju sigurno bi najgluplji nacin bio pogubiti ga u svojoj ambasadi u tacno dogovorenom terminu. Ispitivanje je poslo krivo, teske reci i dogodilo se ubistvo.. Turska glumi da istrazuje zlocin, daje bombasticne izjave a zapravo pokusava da se izvuce iz sopstvene krize koju ima sa Amerikom i jos da izvuce korist od svog neprijatelja Saudijske Arabije. Turska je u teskoj finansijskoj dubiozi zadnjih meseci i ova gluma od istrage koju kao sprovode sluzi iskljucivo da Erdogan kroz "dogovor oko istrage" povrati prijateljstvo sa Amerikom i eventualno izvuce ustupke od Saudijaca..

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Ima tela, nema tela?! Dokle traje ta igra? Ne brinite, telo je rasrafljeno i u delovima putem diplomatske pošte, uredno stiglo u Rijad!

Fidelio

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.
(sloba, 23. oktobar 2018 11:48)


A gde piše da tajne službe uvek i svuda vode samo superinteligentni mastermindovi, koji uvek povlače teško dokučive velemajstorske poteze?

U feudalnim mikimaus despotijama kao Saudisjka Arabija (ili Srbija...) sasvim je moguće, (štaviše, vrlo često!) da se na takvo mesto postavi težak moron, ali 100% lojalan moron koji se nikad neće usuditi da izda ili ugrozi Vladara jer zna da svoj položaj 100% duguje Vladaru i da u normalnoj državi ne bi smeo ni da sanja o takvom položaju!

Naravno, to ima svoju cenu, a to je ponekad loše i neprofesionalno odrađen posao i brljotine ove vrste. Ali sve dok to ne ugrožava Vladara direktno i ozbiljno, može da se toleriše i toleriše se! Ko sme nešto da javno pisne protiv Službe i da joj zameri nesposobnost i manjak profesionalizma?! Taj odmah završi u nekom bunaru ili krečani!

Goran

pre 5 godina

Pade mi napamet da Banja Luka osam meseci ne može da resi ubistvo Davida D.
Sramota!
A mi, dve decenije nismo u stanju da resimo ubistvo gardista.
Sramota!
(Novi Sad, 23. oktobar 2018 11:45)

Nije da ne mogu nego ne zele, i to su potpuno dve razlicite stvari...

Kao sto kod nas moze da se pronadje ukradeno biciklo za nekog cuvenog Japanca, a ne moze da se nadje jedinstveni kantrimen snimljen javnom drzavnom kamerom ;)

Millennium

pre 5 godina

@sidji do reke

Motiv Turske je što oni zajedno sa Katarom podržavaju opoziciju vladajućoj struji u Saudi Arabiji. Odnosi su se dodatno pogoršali jer Turska veruje da su Saudijci pružali logističku podršku pučistima protiv Erdogana. Takođe, Turcima ne odgovara zbližavanje Rijada i Izraela na rešavanju palestinskog pitanja. Turska se već duže vreme bori sa Saudijskom Arabijom za primat u islamskom svetu. I na kraju, novinar je ubijen na njihovoj teritoriji, gde je mislio da je siguran. Ugled Turske kao sigurne zone za disidente na Bliskom Istoku je poljuljan.

cvrko

pre 5 godina

sidji do reke@
Koji je motiv Turske da to ispita ?
Pa covece to sve se desilo u Turskoj,pusti dipkomatske zakone koji tvde da je to exteritorija SA jer Arbije u Turskoj nema :(

alek

pre 5 godina

nazalost amerikanci pre svega podrzavaju svoje "prijatelje" i "saveznike" makar to bio i crni djavo ...
Zanju oni dobro sta je Saudi-Arabija, oni su im i napravili drzavu ...
Ovde postoji jasna paralela i sa tzv. drzavom Kosovo.
Zanju oni vrlo dobro da tom karikaturom vlada mafija i teroristi koji su proterali 250000 Srba .. ali to su im saveznici, a saveznici se izgleda uvek i po svaku cenu brane ... dok istina i pravda ostaje metafizicka kategorija

mali radojica

pre 5 godina

Sad ce da prekinu diplomatske odnose,da uvedu sankcije,da proteraju diplomate da zabrane sportske nastupe da.....uff uff ja zaboravih pa to nisu Ruje i mrski Putin to je samo nas dobri stari MsB i nasa mila Saudijska despotija. Nista, onda samo "sram da vas bude stvarno da vas bude sramota i nemoj slucajno da vam se nesto tako ponovi,nego sta bese sa uplatom one druge rate za ovo nase oruzje sto ga koristite u mirnodopske svrhe u Jemenu" Ovakvo licemerje i ovakav bezobrazluk zapada,njihovih lidera pa i medija to jos od Gebelsa i njegovog Deutche Wochenchau nije vidjeno.Hteli ste zbog onog Skripalja da otpocnete III svetski rat a ne zna se da li je uopste i bio otrovan, Fuj licemeri i dvolicni foliranti. Uopste ne osudjujem(ali jesu za osudu)Saudijce jer videli su da mogu da rade sta hoce jer drze slavinu za naftu pa ih boli....Mislim rade to i Putin i njegovi ali ajde budite dosledni pa da Vas vidim kako uvodite sankcije toj despotiji.

Goran

pre 5 godina

Mogu mislit sta rade u okviru svoje drzave,kad su ovo napravili u tudjoj.
(BOSS, 23. oktobar 2018 11:20)

I to je zaista tako, pa vidis da se Princ otvoreno cudi od kud toliko negodovanje u svetu oko jednog obicnog ubistva.
To je kada ceo zivot odrastas u drustvu u kom si naucen da mozes SVE i da nemas granica, sada njemu nista nije jasno, potpuno poremecen sistem vrednosti u glavi vladajuceg clana porodice.

ivan

pre 5 godina

Šanse nema da Turci nisu unapred znali šta se sprema novinaru. Da turske službe ne znaju da je ušlo 15 stranih obaveštajaca u zemlju i da ne provere detaljno sa kojim ciljem? Posle puča, nema šanse. Za Turke nisam siguran zašto im ovo koristi ali što se tiče ovih arapa, to su totalne budale.

BOSS

pre 5 godina

Koji monstrumi,i oni su medju glavnim saveznicima SAD. Ove sto su napravili ovo,mislim izvrsioce treba kaznit po jedno 30 godina,al onog sto je rekao da je on izasao iz konzulata,i pozxravio se sa svima,e toga treba svaki dan bicevat,narednih 150 godina...
Mogu mislit sta rade u okviru svoje drzave,kad su ovo napravili u tudjoj.

sidji do reke

pre 5 godina

ne znam koji je konkretno motiv Turske, ali izgleda da su baš zagrizli da reše slučaj. Za razliku od Mr.Presidenta, koji bi najradije da gurne pod tepih Kašogija.

zox

pre 5 godina

Strasno sta dozvoljavaju sebi pojedine diktature.
Toliko su sigurni u sebe da se ni ne trude mnogo da sakriju.
Sta ce sada reci njihovi mentori? Mada oni svakako vec ubijaju po svetu bez blama,na izmisljenu laz!

kain

pre 5 godina

Da mi je neko rekao ranije da cu zagotiviti Turke,ne bih mu verovao. Nek idu do kraja u ovom slucaju, svasta moze poizaci iz ovoga. Inace, neki agenti koji su se ekspresno vratili u Saudijsku Arabiju,vec su mrtvi,tj imali su cudne saobracajne nesrece. Svasta ovde ima sto javnost ne zna.

Mik

pre 5 godina

Da se ne zgražavamo, isto bi moglo da se dogodi i kod nas. Kada se ogromna moć i/ili bogatstvo nalazi u rukama jedne male grupe ljudi, bahatost i odsustvo samokontrole će se sigurno razviti kod članova te grupe. Tako se sve neustavne monarhije, diktature i autokratski režimi na kraju pretvore u nekontrolisani teror. Imali smo mi i ovde politička ubistva. Jedino niko nije objavio da je neko ubijen u tuči!!??! Kakva je to tuča dvadeset agenata na jednog novonara?

Jipi

pre 5 godina

Da li je moguće da su Turci ovo sve znali unapred, pratili situaciju i čekali da ga Saudijci ubiju, da bi to posle politički iskoristili protiv Saudijske arabije?

Turci su, isto toliko, monstruozni kao i Saudijci.

sloba

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.

Mik

pre 5 godina

Da se ne zgražavamo, isto bi moglo da se dogodi i kod nas. Kada se ogromna moć i/ili bogatstvo nalazi u rukama jedne male grupe ljudi, bahatost i odsustvo samokontrole će se sigurno razviti kod članova te grupe. Tako se sve neustavne monarhije, diktature i autokratski režimi na kraju pretvore u nekontrolisani teror. Imali smo mi i ovde politička ubistva. Jedino niko nije objavio da je neko ubijen u tuči!!??! Kakva je to tuča dvadeset agenata na jednog novonara?

Aleksandar

pre 5 godina

@(BOSS, 23. oktobar 2018 11:20)

Saudijska Arabija, u proseku, ubije nekoga na svaka dva dana i to javno, odsecanjem glave, uz klicanje razularenih masa, za 'zločine' poput blasfemije, apstazije, uvreda kraljevske porodice, švaleracije, homoseksualnosti... A bukvalno svakome mogu da napakuju bilo šta od toga jer je standard dokaza pred njihovim 'sudovima' smešan (ili tužan, zavisi kako se gleda na sve). Sad se grozimo jer su svoje metode izvezli u svoj konzulat u Turskoj (koja, uzgred, nije mnogo dalje na lestvici civilizacije jer u Turskoj novinari koji ošinu njihovog sultana prolaze vrlo slično) ali dok to rade kod kuće, to nam je ok? Ono, slobodno lemaj ženu i decu dok su u tvojoj kući, al' nemoj kad izađete na ulicu? Strašno je kakvi smo mi, kao vrsta uopšte, licemeri...

tanja

pre 5 godina

To je osveta Turske Americi. Zele da diskredituju Mbs a i ugroze posao veka o prodaji oruzja. Taj arapski princ je vec okarakterisan od strane stanih sluzbi kao opasan. Sta ce njemu toliko oruzje? Osim ako necemo gledati novi Daes ali ovaj put od legitimne drzave.

Olja

pre 5 godina

Hm! Neplanirane svadje i tuce? Niko zdrave pameti u ovo ne moze povjerovati. Saudijsci sve vise pokazuju da su, osim sto su skloni nasilju svake vrste i zaostali i prilicno priglupi.

Novi Sad

pre 5 godina

Turska obaveštajna služba je veoma jaka. Neverovatno je kako detaljno ulaze u problem i rešavaju ga.

Pade mi napamet da Banja Luka osam meseci ne može da resi ubistvo Davida D.
Sramota!
A mi, dve decenije nismo u stanju da resimo ubistvo gardista.
Sramota!

sloba

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.

seljadin

pre 5 godina

zanimljivo da amerima ne smeta kad Arabija snabdeva Al Nusru u Siriji i napada Jemen razarajuci gradove i sela ubijajuci ne jednog vec desetine hiljada ljudi . Drugim recima dosao je trenutak da se izmire sa Turskom i okrenu protiv Arabije koja pumpa cene nafte prema 100 dolara iako Tramp trazi suprotno

BOSS

pre 5 godina

Koji monstrumi,i oni su medju glavnim saveznicima SAD. Ove sto su napravili ovo,mislim izvrsioce treba kaznit po jedno 30 godina,al onog sto je rekao da je on izasao iz konzulata,i pozxravio se sa svima,e toga treba svaki dan bicevat,narednih 150 godina...
Mogu mislit sta rade u okviru svoje drzave,kad su ovo napravili u tudjoj.

sidji do reke

pre 5 godina

ne znam koji je konkretno motiv Turske, ali izgleda da su baš zagrizli da reše slučaj. Za razliku od Mr.Presidenta, koji bi najradije da gurne pod tepih Kašogija.

Goran

pre 5 godina

Pade mi napamet da Banja Luka osam meseci ne može da resi ubistvo Davida D.
Sramota!
A mi, dve decenije nismo u stanju da resimo ubistvo gardista.
Sramota!
(Novi Sad, 23. oktobar 2018 11:45)

Nije da ne mogu nego ne zele, i to su potpuno dve razlicite stvari...

Kao sto kod nas moze da se pronadje ukradeno biciklo za nekog cuvenog Japanca, a ne moze da se nadje jedinstveni kantrimen snimljen javnom drzavnom kamerom ;)

sloba

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.

Goran

pre 5 godina

Mogu mislit sta rade u okviru svoje drzave,kad su ovo napravili u tudjoj.
(BOSS, 23. oktobar 2018 11:20)

I to je zaista tako, pa vidis da se Princ otvoreno cudi od kud toliko negodovanje u svetu oko jednog obicnog ubistva.
To je kada ceo zivot odrastas u drustvu u kom si naucen da mozes SVE i da nemas granica, sada njemu nista nije jasno, potpuno poremecen sistem vrednosti u glavi vladajuceg clana porodice.

ivan

pre 5 godina

Šanse nema da Turci nisu unapred znali šta se sprema novinaru. Da turske službe ne znaju da je ušlo 15 stranih obaveštajaca u zemlju i da ne provere detaljno sa kojim ciljem? Posle puča, nema šanse. Za Turke nisam siguran zašto im ovo koristi ali što se tiče ovih arapa, to su totalne budale.

Novi Sad

pre 5 godina

Turska obaveštajna služba je veoma jaka. Neverovatno je kako detaljno ulaze u problem i rešavaju ga.

Pade mi napamet da Banja Luka osam meseci ne može da resi ubistvo Davida D.
Sramota!
A mi, dve decenije nismo u stanju da resimo ubistvo gardista.
Sramota!

Aleksandar

pre 5 godina

@(BOSS, 23. oktobar 2018 11:20)

Saudijska Arabija, u proseku, ubije nekoga na svaka dva dana i to javno, odsecanjem glave, uz klicanje razularenih masa, za 'zločine' poput blasfemije, apstazije, uvreda kraljevske porodice, švaleracije, homoseksualnosti... A bukvalno svakome mogu da napakuju bilo šta od toga jer je standard dokaza pred njihovim 'sudovima' smešan (ili tužan, zavisi kako se gleda na sve). Sad se grozimo jer su svoje metode izvezli u svoj konzulat u Turskoj (koja, uzgred, nije mnogo dalje na lestvici civilizacije jer u Turskoj novinari koji ošinu njihovog sultana prolaze vrlo slično) ali dok to rade kod kuće, to nam je ok? Ono, slobodno lemaj ženu i decu dok su u tvojoj kući, al' nemoj kad izađete na ulicu? Strašno je kakvi smo mi, kao vrsta uopšte, licemeri...

Jipi

pre 5 godina

Da li je moguće da su Turci ovo sve znali unapred, pratili situaciju i čekali da ga Saudijci ubiju, da bi to posle politički iskoristili protiv Saudijske arabije?

Turci su, isto toliko, monstruozni kao i Saudijci.

tanja

pre 5 godina

To je osveta Turske Americi. Zele da diskredituju Mbs a i ugroze posao veka o prodaji oruzja. Taj arapski princ je vec okarakterisan od strane stanih sluzbi kao opasan. Sta ce njemu toliko oruzje? Osim ako necemo gledati novi Daes ali ovaj put od legitimne drzave.

kain

pre 5 godina

Da mi je neko rekao ranije da cu zagotiviti Turke,ne bih mu verovao. Nek idu do kraja u ovom slucaju, svasta moze poizaci iz ovoga. Inace, neki agenti koji su se ekspresno vratili u Saudijsku Arabiju,vec su mrtvi,tj imali su cudne saobracajne nesrece. Svasta ovde ima sto javnost ne zna.

Mik

pre 5 godina

Da se ne zgražavamo, isto bi moglo da se dogodi i kod nas. Kada se ogromna moć i/ili bogatstvo nalazi u rukama jedne male grupe ljudi, bahatost i odsustvo samokontrole će se sigurno razviti kod članova te grupe. Tako se sve neustavne monarhije, diktature i autokratski režimi na kraju pretvore u nekontrolisani teror. Imali smo mi i ovde politička ubistva. Jedino niko nije objavio da je neko ubijen u tuči!!??! Kakva je to tuča dvadeset agenata na jednog novonara?

Olja

pre 5 godina

Hm! Neplanirane svadje i tuce? Niko zdrave pameti u ovo ne moze povjerovati. Saudijsci sve vise pokazuju da su, osim sto su skloni nasilju svake vrste i zaostali i prilicno priglupi.

alek

pre 5 godina

nazalost amerikanci pre svega podrzavaju svoje "prijatelje" i "saveznike" makar to bio i crni djavo ...
Zanju oni dobro sta je Saudi-Arabija, oni su im i napravili drzavu ...
Ovde postoji jasna paralela i sa tzv. drzavom Kosovo.
Zanju oni vrlo dobro da tom karikaturom vlada mafija i teroristi koji su proterali 250000 Srba .. ali to su im saveznici, a saveznici se izgleda uvek i po svaku cenu brane ... dok istina i pravda ostaje metafizicka kategorija

mali radojica

pre 5 godina

Sad ce da prekinu diplomatske odnose,da uvedu sankcije,da proteraju diplomate da zabrane sportske nastupe da.....uff uff ja zaboravih pa to nisu Ruje i mrski Putin to je samo nas dobri stari MsB i nasa mila Saudijska despotija. Nista, onda samo "sram da vas bude stvarno da vas bude sramota i nemoj slucajno da vam se nesto tako ponovi,nego sta bese sa uplatom one druge rate za ovo nase oruzje sto ga koristite u mirnodopske svrhe u Jemenu" Ovakvo licemerje i ovakav bezobrazluk zapada,njihovih lidera pa i medija to jos od Gebelsa i njegovog Deutche Wochenchau nije vidjeno.Hteli ste zbog onog Skripalja da otpocnete III svetski rat a ne zna se da li je uopste i bio otrovan, Fuj licemeri i dvolicni foliranti. Uopste ne osudjujem(ali jesu za osudu)Saudijce jer videli su da mogu da rade sta hoce jer drze slavinu za naftu pa ih boli....Mislim rade to i Putin i njegovi ali ajde budite dosledni pa da Vas vidim kako uvodite sankcije toj despotiji.

seljadin

pre 5 godina

zanimljivo da amerima ne smeta kad Arabija snabdeva Al Nusru u Siriji i napada Jemen razarajuci gradove i sela ubijajuci ne jednog vec desetine hiljada ljudi . Drugim recima dosao je trenutak da se izmire sa Turskom i okrenu protiv Arabije koja pumpa cene nafte prema 100 dolara iako Tramp trazi suprotno

Mik

pre 5 godina

Da se ne zgražavamo, isto bi moglo da se dogodi i kod nas. Kada se ogromna moć i/ili bogatstvo nalazi u rukama jedne male grupe ljudi, bahatost i odsustvo samokontrole će se sigurno razviti kod članova te grupe. Tako se sve neustavne monarhije, diktature i autokratski režimi na kraju pretvore u nekontrolisani teror. Imali smo mi i ovde politička ubistva. Jedino niko nije objavio da je neko ubijen u tuči!!??! Kakva je to tuča dvadeset agenata na jednog novonara?

sloba

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.

zox

pre 5 godina

Strasno sta dozvoljavaju sebi pojedine diktature.
Toliko su sigurni u sebe da se ni ne trude mnogo da sakriju.
Sta ce sada reci njihovi mentori? Mada oni svakako vec ubijaju po svetu bez blama,na izmisljenu laz!

Fidelio

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.
(sloba, 23. oktobar 2018 11:48)


A gde piše da tajne službe uvek i svuda vode samo superinteligentni mastermindovi, koji uvek povlače teško dokučive velemajstorske poteze?

U feudalnim mikimaus despotijama kao Saudisjka Arabija (ili Srbija...) sasvim je moguće, (štaviše, vrlo često!) da se na takvo mesto postavi težak moron, ali 100% lojalan moron koji se nikad neće usuditi da izda ili ugrozi Vladara jer zna da svoj položaj 100% duguje Vladaru i da u normalnoj državi ne bi smeo ni da sanja o takvom položaju!

Naravno, to ima svoju cenu, a to je ponekad loše i neprofesionalno odrađen posao i brljotine ove vrste. Ali sve dok to ne ugrožava Vladara direktno i ozbiljno, može da se toleriše i toleriše se! Ko sme nešto da javno pisne protiv Službe i da joj zameri nesposobnost i manjak profesionalizma?! Taj odmah završi u nekom bunaru ili krečani!

cvrko

pre 5 godina

sidji do reke@
Koji je motiv Turske da to ispita ?
Pa covece to sve se desilo u Turskoj,pusti dipkomatske zakone koji tvde da je to exteritorija SA jer Arbije u Turskoj nema :(

Bik koji sedi

pre 5 godina

Sad će Ameri da uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji hehe .Evo Američke demokratije na delu
(daroza, 23. oktobar 2018 13:05)

Naravno i proteraju diplomate, kao EU i britanija..
Ali malo sutra.. ameri su prošle godine sa saudijcima potpisali ugovor za izvoz oružija težak 350 milijardi $, od kojih 110 se realizuje do kraja godine.. a to što je u Jemenu stradalo više civila nego u Siriji, takođe opet ništa..

Malinović

pre 5 godina

Saudijska Arabija svoju moć crpi iz dve činjenice: nepojmljivo su bogati zbog izobilja nafte, i drugo - na teritoriji koju kontrolišu nalaze se najveće svetinje islama. Ako znamo da je hodočašće barem jednom u životu jedna od obaveza svakog ispravnog muslimana, kontrola nad svetim mestima i svetinjama je i delimična kontrola nad muslimanima u svetu.
Na ovom primeru odlično se vidi kako se moć lako izvitoperi

Millennium

pre 5 godina

@sidji do reke

Motiv Turske je što oni zajedno sa Katarom podržavaju opoziciju vladajućoj struji u Saudi Arabiji. Odnosi su se dodatno pogoršali jer Turska veruje da su Saudijci pružali logističku podršku pučistima protiv Erdogana. Takođe, Turcima ne odgovara zbližavanje Rijada i Izraela na rešavanju palestinskog pitanja. Turska se već duže vreme bori sa Saudijskom Arabijom za primat u islamskom svetu. I na kraju, novinar je ubijen na njihovoj teritoriji, gde je mislio da je siguran. Ugled Turske kao sigurne zone za disidente na Bliskom Istoku je poljuljan.

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Ima tela, nema tela?! Dokle traje ta igra? Ne brinite, telo je rasrafljeno i u delovima putem diplomatske pošte, uredno stiglo u Rijad!

kraja

pre 5 godina

"Da li je moguće da su Turci ovo sve znali unapred, pratili situaciju i čekali da ga Saudijci ubiju, da bi to posle politički iskoristili protiv Saudijske arabije?

Turci su, isto toliko, monstruozni kao i Saudijci."

...na nivou saudijaca...
...izneo si predpostavku, bez ikakvih dokaza utvrdio da je to cinjenica, a potom izjednacio tursku i saudijsku arabiju na osnovu te "cinjenice"...

BIA insider "privatno"

pre 5 godina

Saudijci nisu htele da ubiju novinara. Potpuno sam siguran da je do ubistva jadnog coveka doslo slucajno ! Nemojmo biti naivni i pomisliti da su novinara cekali u ambasadi da bi ga ubili. Pored toliko nacina da ga likvidiraju sigurno bi najgluplji nacin bio pogubiti ga u svojoj ambasadi u tacno dogovorenom terminu. Ispitivanje je poslo krivo, teske reci i dogodilo se ubistvo.. Turska glumi da istrazuje zlocin, daje bombasticne izjave a zapravo pokusava da se izvuce iz sopstvene krize koju ima sa Amerikom i jos da izvuce korist od svog neprijatelja Saudijske Arabije. Turska je u teskoj finansijskoj dubiozi zadnjih meseci i ova gluma od istrage koju kao sprovode sluzi iskljucivo da Erdogan kroz "dogovor oko istrage" povrati prijateljstvo sa Amerikom i eventualno izvuce ustupke od Saudijaca..

Huawei

pre 5 godina

Monstruozno je tek kada se otkrije. Ovaj put Turska je razotkrila i ogolila metode svojih kolega. Motivi su višestruki ali se svi svode na konkurenciju i neprijateljstvo zbog otimanja o uticaj nad muslimanima.

BIA insider "privatno"

pre 5 godina

Saudijci nisu htele da ubiju novinara. Potpuno sam siguran da je do ubistva jadnog coveka doslo slucajno ! Nemojmo biti naivni i pomisliti da su novinara cekali u ambasadi da bi ga ubili. Pored toliko nacina da ga likvidiraju sigurno bi najgluplji nacin bio pogubiti ga u svojoj ambasadi u tacno dogovorenom terminu. Ispitivanje je poslo krivo, teske reci i dogodilo se ubistvo.. Turska glumi da istrazuje zlocin, daje bombasticne izjave a zapravo pokusava da se izvuce iz sopstvene krize koju ima sa Amerikom i jos da izvuce korist od svog neprijatelja Saudijske Arabije. Turska je u teskoj finansijskoj dubiozi zadnjih meseci i ova gluma od istrage koju kao sprovode sluzi iskljucivo da Erdogan kroz "dogovor oko istrage" povrati prijateljstvo sa Amerikom i eventualno izvuce ustupke od Saudijaca..

Jipi

pre 5 godina

Da li je moguće da su Turci ovo sve znali unapred, pratili situaciju i čekali da ga Saudijci ubiju, da bi to posle politički iskoristili protiv Saudijske arabije?

Turci su, isto toliko, monstruozni kao i Saudijci.

sidji do reke

pre 5 godina

ne znam koji je konkretno motiv Turske, ali izgleda da su baš zagrizli da reše slučaj. Za razliku od Mr.Presidenta, koji bi najradije da gurne pod tepih Kašogija.

BOSS

pre 5 godina

Koji monstrumi,i oni su medju glavnim saveznicima SAD. Ove sto su napravili ovo,mislim izvrsioce treba kaznit po jedno 30 godina,al onog sto je rekao da je on izasao iz konzulata,i pozxravio se sa svima,e toga treba svaki dan bicevat,narednih 150 godina...
Mogu mislit sta rade u okviru svoje drzave,kad su ovo napravili u tudjoj.

alek

pre 5 godina

nazalost amerikanci pre svega podrzavaju svoje "prijatelje" i "saveznike" makar to bio i crni djavo ...
Zanju oni dobro sta je Saudi-Arabija, oni su im i napravili drzavu ...
Ovde postoji jasna paralela i sa tzv. drzavom Kosovo.
Zanju oni vrlo dobro da tom karikaturom vlada mafija i teroristi koji su proterali 250000 Srba .. ali to su im saveznici, a saveznici se izgleda uvek i po svaku cenu brane ... dok istina i pravda ostaje metafizicka kategorija

Novi Sad

pre 5 godina

Turska obaveštajna služba je veoma jaka. Neverovatno je kako detaljno ulaze u problem i rešavaju ga.

Pade mi napamet da Banja Luka osam meseci ne može da resi ubistvo Davida D.
Sramota!
A mi, dve decenije nismo u stanju da resimo ubistvo gardista.
Sramota!

mali radojica

pre 5 godina

Sad ce da prekinu diplomatske odnose,da uvedu sankcije,da proteraju diplomate da zabrane sportske nastupe da.....uff uff ja zaboravih pa to nisu Ruje i mrski Putin to je samo nas dobri stari MsB i nasa mila Saudijska despotija. Nista, onda samo "sram da vas bude stvarno da vas bude sramota i nemoj slucajno da vam se nesto tako ponovi,nego sta bese sa uplatom one druge rate za ovo nase oruzje sto ga koristite u mirnodopske svrhe u Jemenu" Ovakvo licemerje i ovakav bezobrazluk zapada,njihovih lidera pa i medija to jos od Gebelsa i njegovog Deutche Wochenchau nije vidjeno.Hteli ste zbog onog Skripalja da otpocnete III svetski rat a ne zna se da li je uopste i bio otrovan, Fuj licemeri i dvolicni foliranti. Uopste ne osudjujem(ali jesu za osudu)Saudijce jer videli su da mogu da rade sta hoce jer drze slavinu za naftu pa ih boli....Mislim rade to i Putin i njegovi ali ajde budite dosledni pa da Vas vidim kako uvodite sankcije toj despotiji.

Aleksandar

pre 5 godina

@(BOSS, 23. oktobar 2018 11:20)

Saudijska Arabija, u proseku, ubije nekoga na svaka dva dana i to javno, odsecanjem glave, uz klicanje razularenih masa, za 'zločine' poput blasfemije, apstazije, uvreda kraljevske porodice, švaleracije, homoseksualnosti... A bukvalno svakome mogu da napakuju bilo šta od toga jer je standard dokaza pred njihovim 'sudovima' smešan (ili tužan, zavisi kako se gleda na sve). Sad se grozimo jer su svoje metode izvezli u svoj konzulat u Turskoj (koja, uzgred, nije mnogo dalje na lestvici civilizacije jer u Turskoj novinari koji ošinu njihovog sultana prolaze vrlo slično) ali dok to rade kod kuće, to nam je ok? Ono, slobodno lemaj ženu i decu dok su u tvojoj kući, al' nemoj kad izađete na ulicu? Strašno je kakvi smo mi, kao vrsta uopšte, licemeri...

kain

pre 5 godina

Da mi je neko rekao ranije da cu zagotiviti Turke,ne bih mu verovao. Nek idu do kraja u ovom slucaju, svasta moze poizaci iz ovoga. Inace, neki agenti koji su se ekspresno vratili u Saudijsku Arabiju,vec su mrtvi,tj imali su cudne saobracajne nesrece. Svasta ovde ima sto javnost ne zna.

kraja

pre 5 godina

"Da li je moguće da su Turci ovo sve znali unapred, pratili situaciju i čekali da ga Saudijci ubiju, da bi to posle politički iskoristili protiv Saudijske arabije?

Turci su, isto toliko, monstruozni kao i Saudijci."

...na nivou saudijaca...
...izneo si predpostavku, bez ikakvih dokaza utvrdio da je to cinjenica, a potom izjednacio tursku i saudijsku arabiju na osnovu te "cinjenice"...

Goran

pre 5 godina

Pade mi napamet da Banja Luka osam meseci ne može da resi ubistvo Davida D.
Sramota!
A mi, dve decenije nismo u stanju da resimo ubistvo gardista.
Sramota!
(Novi Sad, 23. oktobar 2018 11:45)

Nije da ne mogu nego ne zele, i to su potpuno dve razlicite stvari...

Kao sto kod nas moze da se pronadje ukradeno biciklo za nekog cuvenog Japanca, a ne moze da se nadje jedinstveni kantrimen snimljen javnom drzavnom kamerom ;)

ivan

pre 5 godina

Šanse nema da Turci nisu unapred znali šta se sprema novinaru. Da turske službe ne znaju da je ušlo 15 stranih obaveštajaca u zemlju i da ne provere detaljno sa kojim ciljem? Posle puča, nema šanse. Za Turke nisam siguran zašto im ovo koristi ali što se tiče ovih arapa, to su totalne budale.

Mik

pre 5 godina

Da se ne zgražavamo, isto bi moglo da se dogodi i kod nas. Kada se ogromna moć i/ili bogatstvo nalazi u rukama jedne male grupe ljudi, bahatost i odsustvo samokontrole će se sigurno razviti kod članova te grupe. Tako se sve neustavne monarhije, diktature i autokratski režimi na kraju pretvore u nekontrolisani teror. Imali smo mi i ovde politička ubistva. Jedino niko nije objavio da je neko ubijen u tuči!!??! Kakva je to tuča dvadeset agenata na jednog novonara?

sloba

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.

tanja

pre 5 godina

To je osveta Turske Americi. Zele da diskredituju Mbs a i ugroze posao veka o prodaji oruzja. Taj arapski princ je vec okarakterisan od strane stanih sluzbi kao opasan. Sta ce njemu toliko oruzje? Osim ako necemo gledati novi Daes ali ovaj put od legitimne drzave.

Mik

pre 5 godina

Da se ne zgražavamo, isto bi moglo da se dogodi i kod nas. Kada se ogromna moć i/ili bogatstvo nalazi u rukama jedne male grupe ljudi, bahatost i odsustvo samokontrole će se sigurno razviti kod članova te grupe. Tako se sve neustavne monarhije, diktature i autokratski režimi na kraju pretvore u nekontrolisani teror. Imali smo mi i ovde politička ubistva. Jedino niko nije objavio da je neko ubijen u tuči!!??! Kakva je to tuča dvadeset agenata na jednog novonara?

sloba

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.

cvrko

pre 5 godina

sidji do reke@
Koji je motiv Turske da to ispita ?
Pa covece to sve se desilo u Turskoj,pusti dipkomatske zakone koji tvde da je to exteritorija SA jer Arbije u Turskoj nema :(

seljadin

pre 5 godina

zanimljivo da amerima ne smeta kad Arabija snabdeva Al Nusru u Siriji i napada Jemen razarajuci gradove i sela ubijajuci ne jednog vec desetine hiljada ljudi . Drugim recima dosao je trenutak da se izmire sa Turskom i okrenu protiv Arabije koja pumpa cene nafte prema 100 dolara iako Tramp trazi suprotno

zox

pre 5 godina

Strasno sta dozvoljavaju sebi pojedine diktature.
Toliko su sigurni u sebe da se ni ne trude mnogo da sakriju.
Sta ce sada reci njihovi mentori? Mada oni svakako vec ubijaju po svetu bez blama,na izmisljenu laz!

Fidelio

pre 5 godina

Kakav genijalan plan Saudijaca. Zvacemo coveka i ubicemo ga u NASOJ ambasadi!? Mozda niko nece skontanti, nadamo se... I to jos njihova tajna sluzba smisli taj velemajstorski plan.
Da su hteli mogli su da ga ubiju na 100 nacina, ali ovo je bio vrhunac idiotizma.
(sloba, 23. oktobar 2018 11:48)


A gde piše da tajne službe uvek i svuda vode samo superinteligentni mastermindovi, koji uvek povlače teško dokučive velemajstorske poteze?

U feudalnim mikimaus despotijama kao Saudisjka Arabija (ili Srbija...) sasvim je moguće, (štaviše, vrlo često!) da se na takvo mesto postavi težak moron, ali 100% lojalan moron koji se nikad neće usuditi da izda ili ugrozi Vladara jer zna da svoj položaj 100% duguje Vladaru i da u normalnoj državi ne bi smeo ni da sanja o takvom položaju!

Naravno, to ima svoju cenu, a to je ponekad loše i neprofesionalno odrađen posao i brljotine ove vrste. Ali sve dok to ne ugrožava Vladara direktno i ozbiljno, može da se toleriše i toleriše se! Ko sme nešto da javno pisne protiv Službe i da joj zameri nesposobnost i manjak profesionalizma?! Taj odmah završi u nekom bunaru ili krečani!

Bik koji sedi

pre 5 godina

Sad će Ameri da uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji hehe .Evo Američke demokratije na delu
(daroza, 23. oktobar 2018 13:05)

Naravno i proteraju diplomate, kao EU i britanija..
Ali malo sutra.. ameri su prošle godine sa saudijcima potpisali ugovor za izvoz oružija težak 350 milijardi $, od kojih 110 se realizuje do kraja godine.. a to što je u Jemenu stradalo više civila nego u Siriji, takođe opet ništa..

Olja

pre 5 godina

Hm! Neplanirane svadje i tuce? Niko zdrave pameti u ovo ne moze povjerovati. Saudijsci sve vise pokazuju da su, osim sto su skloni nasilju svake vrste i zaostali i prilicno priglupi.

Millennium

pre 5 godina

@sidji do reke

Motiv Turske je što oni zajedno sa Katarom podržavaju opoziciju vladajućoj struji u Saudi Arabiji. Odnosi su se dodatno pogoršali jer Turska veruje da su Saudijci pružali logističku podršku pučistima protiv Erdogana. Takođe, Turcima ne odgovara zbližavanje Rijada i Izraela na rešavanju palestinskog pitanja. Turska se već duže vreme bori sa Saudijskom Arabijom za primat u islamskom svetu. I na kraju, novinar je ubijen na njihovoj teritoriji, gde je mislio da je siguran. Ugled Turske kao sigurne zone za disidente na Bliskom Istoku je poljuljan.

Goran

pre 5 godina

Mogu mislit sta rade u okviru svoje drzave,kad su ovo napravili u tudjoj.
(BOSS, 23. oktobar 2018 11:20)

I to je zaista tako, pa vidis da se Princ otvoreno cudi od kud toliko negodovanje u svetu oko jednog obicnog ubistva.
To je kada ceo zivot odrastas u drustvu u kom si naucen da mozes SVE i da nemas granica, sada njemu nista nije jasno, potpuno poremecen sistem vrednosti u glavi vladajuceg clana porodice.

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Ima tela, nema tela?! Dokle traje ta igra? Ne brinite, telo je rasrafljeno i u delovima putem diplomatske pošte, uredno stiglo u Rijad!

Malinović

pre 5 godina

Saudijska Arabija svoju moć crpi iz dve činjenice: nepojmljivo su bogati zbog izobilja nafte, i drugo - na teritoriji koju kontrolišu nalaze se najveće svetinje islama. Ako znamo da je hodočašće barem jednom u životu jedna od obaveza svakog ispravnog muslimana, kontrola nad svetim mestima i svetinjama je i delimična kontrola nad muslimanima u svetu.
Na ovom primeru odlično se vidi kako se moć lako izvitoperi

Huawei

pre 5 godina

Monstruozno je tek kada se otkrije. Ovaj put Turska je razotkrila i ogolila metode svojih kolega. Motivi su višestruki ali se svi svode na konkurenciju i neprijateljstvo zbog otimanja o uticaj nad muslimanima.