Petak, 19.10.2018.

16:59

Đukanović: Izdajnik interesa SPC - taj sam

Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: Tanjug

Ðukanoviæ: Izdajnik interesa SPC - taj sam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

markoni

pre 5 godina

Marija: "Ovaj ne sme da izgubi vlast jer kad izgubi imunitet ode u italijansku buvaru.
Mogao bi bar da se izviniš za bombardovanje Dubrovnika!"

Marija, kada ce ga vise ta Italija uhapsiti ??? On je skupio vec makar 5-10 godina bez funkcije i imuniteta... Sta li ta Italija vise ceka???
Moj savjet: prestani citati zutu stampu i upotrebi svoj mozak.

A za Dubrovnik: za razliku od Srpskih političara, Milo se U SRED hrvatske izvinio za DU:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2000&mm=06&dd=24&nav_category=1&nav_id=8216

Gradski

pre 5 godina

Potpuno ga razumem. Toliko su agresivni u Crnoj Gori , ali zato Savu Janjića nazivaju izdajnikom jer ukazuje na pogubnu politiku na Kosovu. Smeta im Đukanović , ali ne i Vučić koji uopšte u pregovore nije ubacio pitanje srpskih crkava i manastira.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Kad god Don Milo, gospodar celokupne flore i faune Crne Gore, oseti da "tone", on, ka pravi i neustrašivi Montenegrin, isuče sablju, pa sječi?! Po Srbiji, Srbima, po SPC i Rusiji. Zna prepredenjak šta je milo onima koji u jednoj ruci drže batinu a drugom toče "med". Prošao je Don Milo sve kompartijske kurseve. "Stotinu će promjeniti vera..."?!

Ja

pre 5 godina

Sto volim ove drugosrbijance koji se slazu sa ovim dokazanim krimosom a i ove prvo srbijance kojima su komunisti krivi za sve. Ovaj nikad nije bio komunista vec obican karijerista i laktaros koji ce sve i svakoga iskoristiti zarad vlasti. SWtotinu ce ideologija promeniti ali jedina ideologija mu je vlast pa zarad toga prodaje ovu pricu o tzv agresivnom svetosavlju. Naucio par floskula pa ih vrti u krug.

Komša

pre 5 godina

@cobo
U centar.
Medalja ima dve strane.
Sa jedne strane nacionalisti koji smateaju da država Srbija ima monopol na Srpstvo a sa druge nacionalisti koji bi pripadnost državi predstavili kao osnovu identiteta nove nacije.
Srbi su Narod.Etnička grupa a to da li će da imaju državu,koliko će država da imaju i kako će njihove države da budu uredjene ne utiče na njihovu etničku pripadnost.
Crkva je nešto treće - i ima više veze sa Narodom nego sa Državom ,ma koliko ima i crkvenih velikodostojnika i političara koji ne beže od "saradnje".
Opasnim stvarima se političari igraju zarad političkog uspeha.
To ostavlja trajne posledice i veliku štetu samom narodu.
Težnja da se stavi znak jednakosti izmedju naroda i države se zove fašizam i poslednji je stadijum nacionalizma (metastaza)
Pokušaj da se stavi znak jednakosti izmedju Crkve,Naroda i Države je klerofašizam.
Rodoljublje je nešto treće -jedino čisto osećanje.
Kao narod moramo da budemo više rodoljubi a to da li ćemo živeti u jednoj ili više drúava je manje bitno dok čuvamo svoj identitet,jezik,pismo,tradiciju,kulturu i dok shvatamo da pored onog zajedničkog,osnovnog identiteta imamo i razlika koje su uslovljene istorijskim okolnostima i da to uvažavamo.

артиљерац

pre 5 godina

@ rale не пиши о ономе што не знаш.МЂ стоји ковертирана оптужница у Барију
за ОРГАНИЗОВАНИ криминал.Пре 10-ак година је добио позив на саслушање,на које наравно није отишао,обављено је ТВ путем.Оптужница је спремна,у фиоци.Тиме су га везали да не сме да мрдне.А и Црна Гора је бомбардована 1999.

догодине у Призрену

pre 5 godina

Амфило и Мило су два најбоља пријатеља. Уз медије који свака два днана о њима извјештавају. У Црној Гори и нема других важних личности како се чини.
Један другоме осигуравају фотеље, моћ, популарност и плату. Један је добија из Русије, други са Запада.
Шта једног духовног човијека има да занима руски империализам и зашто је то нешто против чега се не треба бранити? Зашто се политичар бави светосављем и како може критиковат религију?
Господи помилуј! Срам вас и стид био и једног и другог! А и народ, који умјесто да их се ријеши, ову предтаву схвата озбиљно.

Bane

pre 5 godina

Da je Miloseviceva politika pobedila danas bi Djukanovic bio najveci zagovornik velikosrpske ideje. I Seselja bi posramio. Djukanovic je jedan od mnogih koji su presli u Crnogorce jer je takva politicka klima.

slobodan petrovic

pre 5 godina

Srbi su i dalje zatočenici SPC. Nikako da se otrezne da je ovo 21. vek.
Svi ratovi su religijski. Svi. Takva zatucanost je prevazišla i Iran, Irak i
te zemlje ogrezle u religiji. Kao pravoslavna džamahirija ne može imati prijatelje, čak ni među pravoslavnim zemljama, jer SPC moraju svi da poštuju,
naročito CG i Makedonija. Vidim svi padaju u trans da su Crnogorci i Makedonci Srbi. Spc odlučuje ko postoji, ko ne. To ludilo i dalje traje.
Ja sam gospodo Crnogorac i postojim . I dalje se hranite lažima.

kolotečina

pre 5 godina

Klasična manipulacijama, po čemu je ovaj čovek poznat. Predstavlja se kao žrtva srpske nacionalističke politike, a zaboravio da je on nekada delio takve političke stavove. Niko ga nije optužio za izdaju, ali zato njegov režim proganja neistomišljenike, između ostalih i lidere opozicioni partija i optužuje ih za izdaju.Poslednji evropski diktatora sada stvara podele u društvu kako bi lakše vladao. A sve to uz podršku zapada,Vašingtona i Brisela.Naravno da će sveštenici SPC, na čelu sa mitropolitom Amfilohijom, koji je jedini iskreni oponent Milovoj politici skoro tri decenije,boriti za svoja prava, svoje crkve, a pre svega za prava svojih vernika. Ne može se ćutati na pretnje, gaženje osnovnih ljudskih prava, reviziju istorije.

Radasin

pre 5 godina

"Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom", poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog ko nije "slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC".

"Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam", rekao je Đukanović, preneo portal IN4S.


Sta na ovo dodati? Covek je 200% u pravu. Ostavimo vec jednom Makedonce, Crnogorce, Hrvate, bos. muslimane, kosovske Albance na miru. Pustimo ih bre da zive svoj zivot. Dokle cemo da izigravamo nekog hegemona na Balkanu pri cemu nismo sposobni sopstvena dvorista da ocistimo, sopstvenu drzavu da uredimo da lici na nesto, da znamo bar gde su nam granice. Ostavimo ljude na miru ako vec sa nama ocigledno ne zele da imaju nikakva posla. Valjda i za to postoji neki razlog?

cobo

pre 5 godina

Crnogorci i jesu izvorni Srbi samo neki misle da svi Srbi moraju biti vlasnistvo Beograda,sve se previse centralizovalo cak se gradjevinska dozvola na Zlatiboru mora traziti u Beogradu,puknuce jednom u sto delova sve !

Roque Santa Cruz

pre 5 godina

Ako je "svetosavlje agresivno" kakvo li je tek onda katoličanstvo koje je vodilo na stotine krstaških ratova ili islam koji non-stop vodi džihad?!

PUNKrti

pre 5 godina

procitam "velikosrpski nacionalizam", razmisljam da batalim tekst, kad ono iza ugla vreba "agresivno svetosavlje" i tu stanem, kraj. Za danas dosta

Srbin iz Bara

pre 5 godina

A cega sam ja izdajnik ?Mila Djukanovica i njegove bezobrazno prebogate familije,Svetozara Marovica i svih "biznismena" iz DPS-a,Mirasa Dedejica (mitropolita tzv.CPC) Jevrema Brkovica,Sekule Drljevica,Savica Markovica Stedimlije,Sorosa i Rotsilda,Britanske kraljice,Merkelove i Klintonovih, i interesa bjelosvjetskih robovlasnika,kapitalista zelenasa i krvopija.Da,taj sam, i ponosno to isticem.

blagonakloni

pre 5 godina

Crna Gora i njeni građani (većina se izjašnjavaju kao Srbi, još više ih poštuje SPC i moli se se u našim crkvama), izabrali su nezavisnost, žele da žive u svojoj državi i manje više demokratski biraju svoje rukovodstvo (čitaj Mila). I zašto to nama smeta- da li zbog činjenice da po osamostaljenju po prvi put u svojoj istoriji u svemu jesu bolji od nas- nepobitna činjenica!
Poslednji sam koji bi branio komunističke junoše, što Milo jeste, ali napredak Crne Gore je neporeciv, a naša stagnacija neporicivija! Manimo se i Crne Gore i Makedonije i BiH...., zaštitimo Srbe koji žive van Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i gledajmo svoja posla da se izvučemo iz gliba i ne budemo u istoj tavni sa Moldavijom!
A SPC?? Isti neka gleda svoja posla i brine o svojoj pastvi!

ja

pre 5 godina

o doticnom necu da trosim rijeci, a i njegovim poslusnicima koji su na vlasti u Srbiji. A mi Srbi u Crnoj Gori stvarno nikada nismo bili u gorem polozaju a jos vise boli sto sto smo ostavljeni bez podrske matice. Samo da znate da prvo mora da padne vlast u CG , a onda ce domino efekat sve da uradi. Mislite o tome

neobavezno

pre 5 godina

Nema nista gore od moralne bede. Ne mozes je obuci u skuo ruho, niti pokriti novcem. Ona ide ispred tebe i ostavlja pogan iza sebe. Osecas je u vazduhu i kad je ne vidis. Sraste ti sa dusom i vremenom iscrta na licu prepoznatljiv znak upizorenja da se klonis jer dotakne li te, postaces isti.
I nema te sile vise koja ce to promeniti.

razum

pre 5 godina

Lažni car Mile "mali" da
prestane da zavadja ljude iste krvi. Tačno je da u crkvi ima negativnih stvari što neznači da je on idealan. Niti se SPC može identifikovati sa Srbijom a nadam se Crna Gora još manje sa čovekom vrlo sumnjive prošlosti. Istina je da Srbin jeste Crnogorac i da Crnogorac jeste Srbin a podele prave svi koji imaju ogromno bogatstvo a to je i Milo i SPC rukovodstvo.

pravoslavac

pre 5 godina

I eto pade jedan lep, posten, castan i Svet narod zarad jednog, onog najgored medju njima, kako nebi video lepe obale Crne Gore iza resetaka koje i zasluzuje! Al cekaj da odgovori Sveti Sava na sve ovo, mani ti komentare nas obicnih smrtnika!

Ognjen

pre 5 godina

Ne uzbudjavajte se. Crnogorci su takvi savijaju se kako vetar duva... Sta ocekivati od naroda koji je svojoj prestonici dao ime Titograd... Sutra ce biti Milograd pa nesto trece... Skoro sam trazio stare casopise u njihovoj digitalnoj biblioteci od pre 100 godina i vise... Zanimljivo je da su svi na cirilici. Sada cujem da imaju neko novo pismo i jezik. Mali narod, jako mali, jak samo na recima... Na delima ni nula, nego minus.

Balls of Steel

pre 5 godina

Milo nece vecno da vlada, istog trenutka kad on njega ne bude bilo, crnogorci ce se vratiti svom nacionalnom identitetu, kao sto su to cinili posle tita

Bruneleski

pre 5 godina

Poslednji komunisticki lider na vlasti u Evropi ako ne racunamo Lukasenka. Sporovodi potpuno istu politiku kao na pocetku karijere, kako je obucen, ali sada pod velom "emancipacije Crne Gore kao savremenog drustva Evropske Unije".

Колашин

pre 5 godina

Сви смо ми Срби. Црногорац нам је географска одредница, као Шумадинац, Херцеговац, Босанац, Далматинац итд.
Као да лоМи не зна да се националност и крв не могу промијенити као вјера, фирма, кућа, ауто. Крв се не може мијењати.

PEra

pre 5 godina

Ovo je pitanje SPC imovine na koju je DPS bacio oko i koju zeli da kontrolise preko NVO zvane CPC. Niti je SPC briga za ljude niti Mila. Realno u CG Srbi jesu ugrozeni to svako zna ko se izjasni kao Srbin. Albanaca ima procentualno manje u Makedoniji nego Srba u CG, pa opet imaju konstitutivnost. Problem Srba u CG je sto ih vode pogresni ljudi, za koje verujem da rade direktno sa Milom.

Negativni

pre 5 godina

Pa, najgore od svega je što je Milo u pravu :(
(Br, 19. oktobar 2018 17:29)

Tačno. Zamisli kakvo su dno dotakli naši popovi kad je ovaj feudalni gospodar i švercer gospodin za njih.

karudijan

pre 5 godina

Milove izjave.... Jul 1990 - Povodom dešavanja na Kosovu „Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”. 1992....."Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce”.

buahhhahiahhhahaha

pre 5 godina

Crnomilogora i emancipacija kao Marko Kraljevic i elektronika..

Nikad se ona nece ratosiljati kompleksa vise vrijednosti, umisljenosti, oholosti (koja se uzgred utkala i medj' Srbadiju) i nabedjenosti.. otrgnuti kamenjara i okamenjenih stavova..

Milo je neponovljiv demagog!

ne podnosim malodusne i kukavice

pre 5 godina

kada srpska manjina bude imala prava kao svaka druga u crnoj gori onda spocitavaj nekome nacionalizam i agresivnost. fuj.

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Ajde njegov uobičajni repertoar,ali čovek je 'ladno rekao "agresivno svetosavlje" i tako konstruisao jedan od najvećih oksimorona u istoriji.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

poštovani Đukanoviću sve što ste naveli je istina ali Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da kažete nešto jer ste služili tom imperijalizmu i šta više bili kolovođa! a vaša promena mišljenja je pokazatelj da nemate ličnost jer način na koji ste promenili svoje mišljenje je smešan i bez jednog izvinjenja za pogrešna dela!!!

lex specialis

pre 5 godina

izlizana prica vise sa velikosrpskim nacionalizmom, stari komunjarski kadar ne zna da promeni plocu. to vise ni kod susjeda ne prolazi. Politicki dinosaurus

Ivan

pre 5 godina

Amfilohije je u odsudnom času te 2006 godine podržao Djukanovića-svog intimiusa kad se Srpstvo delilo....red bi bio da ga on i sa vlasti skine.

zaista mi je nejasno što ljudi u Crnoj Gori, ovi koji žele politički da se okoriste o Mila ne uvidjaju nikako da je on sve i jednog saveznika pustio niz vodu.

Јабучило

pre 5 godina

Те их треба заменити неканонски, групом грађана, и узети им сву имовину у изузетно антисрпској, прохрватској и проалбанској данашњој прћији Ђукановића, познатијој као Црна Гора?
Не волим ни ја попове, али је ово мало више од тога.

Šaomi

pre 5 godina

Uplašio si nas Milo zadrhtasmo svi do jednog! Meni nije žao tebe što si promašio stazu nego naroda koji će plaćati visoku cenu, ajd polako videćete šta vam donosi budućnost!!

Rale

pre 5 godina

Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali činjenica je da je Đukanović jedini državnik na prostorima bivše Jugoslavije. Bez obzira na njegove stavove, čovek je za tri klase iznad ostalih političara, posebno ovih u Srbiji i Bosni. Proveo je Crnu Goru kroz raspad Jugoslavije, izbegao NATO bombe i izdejstvovao nezavisnost. Naši mediji su ga najmanje sto puta strpali u zatvor, godinama su "analitičari" predviđali njegov pad, godinama su mediji trubili o tome da će Crnogorci bez Srbije umirati od gladi itd. Svaki njegov nastup je politički master klas.

Tor

pre 5 godina

Savremena rina djukane....evo 30 godina proslo...a nekako mi se cini da smo se svi unazadili. ne vidim ni jedan trag te savremenosti u koju ti vodis cg vec decenijama....iskren ds budem, vise nagovestaja savremenosti sam vidjao pre 30 godina nego sad!

aleksa

pre 5 godina

duel dva go.eda. Za SPC je sve upravu što je rekao za agresivno Svetosavlje tu jeres etnofiletizma koju samo u našoj zemlji crkva propagira.
S druge strane Milo je CG pretvorio u svoj privatni posed. Ni d od države tu nema.

deki185

pre 5 godina

Nisi ti izdao SPC ., Izdao si narod iz kog si potekao i sve svoje pretke. Bio si Miloševicev pulen u mladosti, naveci srbin u CG a sad si postao anti srbin , konvertit .Sve za pare i slobodu .
Sta si ti sad Milo?Kad bi mogao da objasnis svom narodu.Kako to da su tvoji roditelji kao i moji svi od reda bili srbi a sad najednom postade crnogorac antisrbin.

to!!!

pre 5 godina

Eto politicara! 99% interes, 1% bezosecajnosti i 0% moral.

Ima nas koji ga pamtimo iz price kada je on bio promoter kako rece agresivnog svetosavlja, ruskog imperojalizma i nacionalizma. Ali se on tog perioda izgleda ne seca. Kao ni njegovi pajtasi. Istorija se seca. Jednog dana ce upravo istorijske citanke obradjivati ove kvaziljude koji su jednom bili crveni, pa crni, pa plavi, pa zuti, pa zeleni. U biologiji je to jedan gmizavac poznatiji kao kameleon.

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Ajde njegov uobičajni repertoar,ali čovek je 'ladno rekao "agresivno svetosavlje" i tako konstruisao jedan od najvećih oksimorona u istoriji.

Колашин

pre 5 godina

Сви смо ми Срби. Црногорац нам је географска одредница, као Шумадинац, Херцеговац, Босанац, Далматинац итд.
Као да лоМи не зна да се националност и крв не могу промијенити као вјера, фирма, кућа, ауто. Крв се не може мијењати.

lex specialis

pre 5 godina

izlizana prica vise sa velikosrpskim nacionalizmom, stari komunjarski kadar ne zna da promeni plocu. to vise ni kod susjeda ne prolazi. Politicki dinosaurus

Ognjen

pre 5 godina

Ne uzbudjavajte se. Crnogorci su takvi savijaju se kako vetar duva... Sta ocekivati od naroda koji je svojoj prestonici dao ime Titograd... Sutra ce biti Milograd pa nesto trece... Skoro sam trazio stare casopise u njihovoj digitalnoj biblioteci od pre 100 godina i vise... Zanimljivo je da su svi na cirilici. Sada cujem da imaju neko novo pismo i jezik. Mali narod, jako mali, jak samo na recima... Na delima ni nula, nego minus.

Negativni

pre 5 godina

Pa, najgore od svega je što je Milo u pravu :(
(Br, 19. oktobar 2018 17:29)

Tačno. Zamisli kakvo su dno dotakli naši popovi kad je ovaj feudalni gospodar i švercer gospodin za njih.

Rale

pre 5 godina

Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali činjenica je da je Đukanović jedini državnik na prostorima bivše Jugoslavije. Bez obzira na njegove stavove, čovek je za tri klase iznad ostalih političara, posebno ovih u Srbiji i Bosni. Proveo je Crnu Goru kroz raspad Jugoslavije, izbegao NATO bombe i izdejstvovao nezavisnost. Naši mediji su ga najmanje sto puta strpali u zatvor, godinama su "analitičari" predviđali njegov pad, godinama su mediji trubili o tome da će Crnogorci bez Srbije umirati od gladi itd. Svaki njegov nastup je politički master klas.

Јабучило

pre 5 godina

Те их треба заменити неканонски, групом грађана, и узети им сву имовину у изузетно антисрпској, прохрватској и проалбанској данашњој прћији Ђукановића, познатијој као Црна Гора?
Не волим ни ја попове, али је ово мало више од тога.

karudijan

pre 5 godina

Milove izjave.... Jul 1990 - Povodom dešavanja na Kosovu „Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”. 1992....."Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce”.

deki185

pre 5 godina

Nisi ti izdao SPC ., Izdao si narod iz kog si potekao i sve svoje pretke. Bio si Miloševicev pulen u mladosti, naveci srbin u CG a sad si postao anti srbin , konvertit .Sve za pare i slobodu .
Sta si ti sad Milo?Kad bi mogao da objasnis svom narodu.Kako to da su tvoji roditelji kao i moji svi od reda bili srbi a sad najednom postade crnogorac antisrbin.

PEra

pre 5 godina

Ovo je pitanje SPC imovine na koju je DPS bacio oko i koju zeli da kontrolise preko NVO zvane CPC. Niti je SPC briga za ljude niti Mila. Realno u CG Srbi jesu ugrozeni to svako zna ko se izjasni kao Srbin. Albanaca ima procentualno manje u Makedoniji nego Srba u CG, pa opet imaju konstitutivnost. Problem Srba u CG je sto ih vode pogresni ljudi, za koje verujem da rade direktno sa Milom.

kolotečina

pre 5 godina

Klasična manipulacijama, po čemu je ovaj čovek poznat. Predstavlja se kao žrtva srpske nacionalističke politike, a zaboravio da je on nekada delio takve političke stavove. Niko ga nije optužio za izdaju, ali zato njegov režim proganja neistomišljenike, između ostalih i lidere opozicioni partija i optužuje ih za izdaju.Poslednji evropski diktatora sada stvara podele u društvu kako bi lakše vladao. A sve to uz podršku zapada,Vašingtona i Brisela.Naravno da će sveštenici SPC, na čelu sa mitropolitom Amfilohijom, koji je jedini iskreni oponent Milovoj politici skoro tri decenije,boriti za svoja prava, svoje crkve, a pre svega za prava svojih vernika. Ne može se ćutati na pretnje, gaženje osnovnih ljudskih prava, reviziju istorije.

to!!!

pre 5 godina

Eto politicara! 99% interes, 1% bezosecajnosti i 0% moral.

Ima nas koji ga pamtimo iz price kada je on bio promoter kako rece agresivnog svetosavlja, ruskog imperojalizma i nacionalizma. Ali se on tog perioda izgleda ne seca. Kao ni njegovi pajtasi. Istorija se seca. Jednog dana ce upravo istorijske citanke obradjivati ove kvaziljude koji su jednom bili crveni, pa crni, pa plavi, pa zuti, pa zeleni. U biologiji je to jedan gmizavac poznatiji kao kameleon.

ja

pre 5 godina

o doticnom necu da trosim rijeci, a i njegovim poslusnicima koji su na vlasti u Srbiji. A mi Srbi u Crnoj Gori stvarno nikada nismo bili u gorem polozaju a jos vise boli sto sto smo ostavljeni bez podrske matice. Samo da znate da prvo mora da padne vlast u CG , a onda ce domino efekat sve da uradi. Mislite o tome

Srbin iz Bara

pre 5 godina

A cega sam ja izdajnik ?Mila Djukanovica i njegove bezobrazno prebogate familije,Svetozara Marovica i svih "biznismena" iz DPS-a,Mirasa Dedejica (mitropolita tzv.CPC) Jevrema Brkovica,Sekule Drljevica,Savica Markovica Stedimlije,Sorosa i Rotsilda,Britanske kraljice,Merkelove i Klintonovih, i interesa bjelosvjetskih robovlasnika,kapitalista zelenasa i krvopija.Da,taj sam, i ponosno to isticem.

aleksa

pre 5 godina

duel dva go.eda. Za SPC je sve upravu što je rekao za agresivno Svetosavlje tu jeres etnofiletizma koju samo u našoj zemlji crkva propagira.
S druge strane Milo je CG pretvorio u svoj privatni posed. Ni d od države tu nema.

ne podnosim malodusne i kukavice

pre 5 godina

kada srpska manjina bude imala prava kao svaka druga u crnoj gori onda spocitavaj nekome nacionalizam i agresivnost. fuj.

Balls of Steel

pre 5 godina

Milo nece vecno da vlada, istog trenutka kad on njega ne bude bilo, crnogorci ce se vratiti svom nacionalnom identitetu, kao sto su to cinili posle tita

buahhhahiahhhahaha

pre 5 godina

Crnomilogora i emancipacija kao Marko Kraljevic i elektronika..

Nikad se ona nece ratosiljati kompleksa vise vrijednosti, umisljenosti, oholosti (koja se uzgred utkala i medj' Srbadiju) i nabedjenosti.. otrgnuti kamenjara i okamenjenih stavova..

Milo je neponovljiv demagog!

Bruneleski

pre 5 godina

Poslednji komunisticki lider na vlasti u Evropi ako ne racunamo Lukasenka. Sporovodi potpuno istu politiku kao na pocetku karijere, kako je obucen, ali sada pod velom "emancipacije Crne Gore kao savremenog drustva Evropske Unije".

Radasin

pre 5 godina

"Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom", poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog ko nije "slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC".

"Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam", rekao je Đukanović, preneo portal IN4S.


Sta na ovo dodati? Covek je 200% u pravu. Ostavimo vec jednom Makedonce, Crnogorce, Hrvate, bos. muslimane, kosovske Albance na miru. Pustimo ih bre da zive svoj zivot. Dokle cemo da izigravamo nekog hegemona na Balkanu pri cemu nismo sposobni sopstvena dvorista da ocistimo, sopstvenu drzavu da uredimo da lici na nesto, da znamo bar gde su nam granice. Ostavimo ljude na miru ako vec sa nama ocigledno ne zele da imaju nikakva posla. Valjda i za to postoji neki razlog?

pravoslavac

pre 5 godina

I eto pade jedan lep, posten, castan i Svet narod zarad jednog, onog najgored medju njima, kako nebi video lepe obale Crne Gore iza resetaka koje i zasluzuje! Al cekaj da odgovori Sveti Sava na sve ovo, mani ti komentare nas obicnih smrtnika!

blagonakloni

pre 5 godina

Crna Gora i njeni građani (većina se izjašnjavaju kao Srbi, još više ih poštuje SPC i moli se se u našim crkvama), izabrali su nezavisnost, žele da žive u svojoj državi i manje više demokratski biraju svoje rukovodstvo (čitaj Mila). I zašto to nama smeta- da li zbog činjenice da po osamostaljenju po prvi put u svojoj istoriji u svemu jesu bolji od nas- nepobitna činjenica!
Poslednji sam koji bi branio komunističke junoše, što Milo jeste, ali napredak Crne Gore je neporeciv, a naša stagnacija neporicivija! Manimo se i Crne Gore i Makedonije i BiH...., zaštitimo Srbe koji žive van Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i gledajmo svoja posla da se izvučemo iz gliba i ne budemo u istoj tavni sa Moldavijom!
A SPC?? Isti neka gleda svoja posla i brine o svojoj pastvi!

cobo

pre 5 godina

Crnogorci i jesu izvorni Srbi samo neki misle da svi Srbi moraju biti vlasnistvo Beograda,sve se previse centralizovalo cak se gradjevinska dozvola na Zlatiboru mora traziti u Beogradu,puknuce jednom u sto delova sve !

razum

pre 5 godina

Lažni car Mile "mali" da
prestane da zavadja ljude iste krvi. Tačno je da u crkvi ima negativnih stvari što neznači da je on idealan. Niti se SPC može identifikovati sa Srbijom a nadam se Crna Gora još manje sa čovekom vrlo sumnjive prošlosti. Istina je da Srbin jeste Crnogorac i da Crnogorac jeste Srbin a podele prave svi koji imaju ogromno bogatstvo a to je i Milo i SPC rukovodstvo.

neobavezno

pre 5 godina

Nema nista gore od moralne bede. Ne mozes je obuci u skuo ruho, niti pokriti novcem. Ona ide ispred tebe i ostavlja pogan iza sebe. Osecas je u vazduhu i kad je ne vidis. Sraste ti sa dusom i vremenom iscrta na licu prepoznatljiv znak upizorenja da se klonis jer dotakne li te, postaces isti.
I nema te sile vise koja ce to promeniti.

Šaomi

pre 5 godina

Uplašio si nas Milo zadrhtasmo svi do jednog! Meni nije žao tebe što si promašio stazu nego naroda koji će plaćati visoku cenu, ajd polako videćete šta vam donosi budućnost!!

slobodan petrovic

pre 5 godina

Srbi su i dalje zatočenici SPC. Nikako da se otrezne da je ovo 21. vek.
Svi ratovi su religijski. Svi. Takva zatucanost je prevazišla i Iran, Irak i
te zemlje ogrezle u religiji. Kao pravoslavna džamahirija ne može imati prijatelje, čak ni među pravoslavnim zemljama, jer SPC moraju svi da poštuju,
naročito CG i Makedonija. Vidim svi padaju u trans da su Crnogorci i Makedonci Srbi. Spc odlučuje ko postoji, ko ne. To ludilo i dalje traje.
Ja sam gospodo Crnogorac i postojim . I dalje se hranite lažima.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

poštovani Đukanoviću sve što ste naveli je istina ali Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da kažete nešto jer ste služili tom imperijalizmu i šta više bili kolovođa! a vaša promena mišljenja je pokazatelj da nemate ličnost jer način na koji ste promenili svoje mišljenje je smešan i bez jednog izvinjenja za pogrešna dela!!!

Tor

pre 5 godina

Savremena rina djukane....evo 30 godina proslo...a nekako mi se cini da smo se svi unazadili. ne vidim ni jedan trag te savremenosti u koju ti vodis cg vec decenijama....iskren ds budem, vise nagovestaja savremenosti sam vidjao pre 30 godina nego sad!

Ivan

pre 5 godina

Amfilohije je u odsudnom času te 2006 godine podržao Djukanovića-svog intimiusa kad se Srpstvo delilo....red bi bio da ga on i sa vlasti skine.

zaista mi je nejasno što ljudi u Crnoj Gori, ovi koji žele politički da se okoriste o Mila ne uvidjaju nikako da je on sve i jednog saveznika pustio niz vodu.

Bane

pre 5 godina

Da je Miloseviceva politika pobedila danas bi Djukanovic bio najveci zagovornik velikosrpske ideje. I Seselja bi posramio. Djukanovic je jedan od mnogih koji su presli u Crnogorce jer je takva politicka klima.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Kad god Don Milo, gospodar celokupne flore i faune Crne Gore, oseti da "tone", on, ka pravi i neustrašivi Montenegrin, isuče sablju, pa sječi?! Po Srbiji, Srbima, po SPC i Rusiji. Zna prepredenjak šta je milo onima koji u jednoj ruci drže batinu a drugom toče "med". Prošao je Don Milo sve kompartijske kurseve. "Stotinu će promjeniti vera..."?!

Ja

pre 5 godina

Sto volim ove drugosrbijance koji se slazu sa ovim dokazanim krimosom a i ove prvo srbijance kojima su komunisti krivi za sve. Ovaj nikad nije bio komunista vec obican karijerista i laktaros koji ce sve i svakoga iskoristiti zarad vlasti. SWtotinu ce ideologija promeniti ali jedina ideologija mu je vlast pa zarad toga prodaje ovu pricu o tzv agresivnom svetosavlju. Naucio par floskula pa ih vrti u krug.

Roque Santa Cruz

pre 5 godina

Ako je "svetosavlje agresivno" kakvo li je tek onda katoličanstvo koje je vodilo na stotine krstaških ratova ili islam koji non-stop vodi džihad?!

Gradski

pre 5 godina

Potpuno ga razumem. Toliko su agresivni u Crnoj Gori , ali zato Savu Janjića nazivaju izdajnikom jer ukazuje na pogubnu politiku na Kosovu. Smeta im Đukanović , ali ne i Vučić koji uopšte u pregovore nije ubacio pitanje srpskih crkava i manastira.

markoni

pre 5 godina

Marija: "Ovaj ne sme da izgubi vlast jer kad izgubi imunitet ode u italijansku buvaru.
Mogao bi bar da se izviniš za bombardovanje Dubrovnika!"

Marija, kada ce ga vise ta Italija uhapsiti ??? On je skupio vec makar 5-10 godina bez funkcije i imuniteta... Sta li ta Italija vise ceka???
Moj savjet: prestani citati zutu stampu i upotrebi svoj mozak.

A za Dubrovnik: za razliku od Srpskih političara, Milo se U SRED hrvatske izvinio za DU:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2000&mm=06&dd=24&nav_category=1&nav_id=8216

PUNKrti

pre 5 godina

procitam "velikosrpski nacionalizam", razmisljam da batalim tekst, kad ono iza ugla vreba "agresivno svetosavlje" i tu stanem, kraj. Za danas dosta

Komša

pre 5 godina

@cobo
U centar.
Medalja ima dve strane.
Sa jedne strane nacionalisti koji smateaju da država Srbija ima monopol na Srpstvo a sa druge nacionalisti koji bi pripadnost državi predstavili kao osnovu identiteta nove nacije.
Srbi su Narod.Etnička grupa a to da li će da imaju državu,koliko će država da imaju i kako će njihove države da budu uredjene ne utiče na njihovu etničku pripadnost.
Crkva je nešto treće - i ima više veze sa Narodom nego sa Državom ,ma koliko ima i crkvenih velikodostojnika i političara koji ne beže od "saradnje".
Opasnim stvarima se političari igraju zarad političkog uspeha.
To ostavlja trajne posledice i veliku štetu samom narodu.
Težnja da se stavi znak jednakosti izmedju naroda i države se zove fašizam i poslednji je stadijum nacionalizma (metastaza)
Pokušaj da se stavi znak jednakosti izmedju Crkve,Naroda i Države je klerofašizam.
Rodoljublje je nešto treće -jedino čisto osećanje.
Kao narod moramo da budemo više rodoljubi a to da li ćemo živeti u jednoj ili više drúava je manje bitno dok čuvamo svoj identitet,jezik,pismo,tradiciju,kulturu i dok shvatamo da pored onog zajedničkog,osnovnog identiteta imamo i razlika koje su uslovljene istorijskim okolnostima i da to uvažavamo.

артиљерац

pre 5 godina

@ rale не пиши о ономе што не знаш.МЂ стоји ковертирана оптужница у Барију
за ОРГАНИЗОВАНИ криминал.Пре 10-ак година је добио позив на саслушање,на које наравно није отишао,обављено је ТВ путем.Оптужница је спремна,у фиоци.Тиме су га везали да не сме да мрдне.А и Црна Гора је бомбардована 1999.

догодине у Призрену

pre 5 godina

Амфило и Мило су два најбоља пријатеља. Уз медије који свака два днана о њима извјештавају. У Црној Гори и нема других важних личности како се чини.
Један другоме осигуравају фотеље, моћ, популарност и плату. Један је добија из Русије, други са Запада.
Шта једног духовног човијека има да занима руски империализам и зашто је то нешто против чега се не треба бранити? Зашто се политичар бави светосављем и како може критиковат религију?
Господи помилуј! Срам вас и стид био и једног и другог! А и народ, који умјесто да их се ријеши, ову предтаву схвата озбиљно.

Ognjen

pre 5 godina

Ne uzbudjavajte se. Crnogorci su takvi savijaju se kako vetar duva... Sta ocekivati od naroda koji je svojoj prestonici dao ime Titograd... Sutra ce biti Milograd pa nesto trece... Skoro sam trazio stare casopise u njihovoj digitalnoj biblioteci od pre 100 godina i vise... Zanimljivo je da su svi na cirilici. Sada cujem da imaju neko novo pismo i jezik. Mali narod, jako mali, jak samo na recima... Na delima ni nula, nego minus.

Колашин

pre 5 godina

Сви смо ми Срби. Црногорац нам је географска одредница, као Шумадинац, Херцеговац, Босанац, Далматинац итд.
Као да лоМи не зна да се националност и крв не могу промијенити као вјера, фирма, кућа, ауто. Крв се не може мијењати.

Rale

pre 5 godina

Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali činjenica je da je Đukanović jedini državnik na prostorima bivše Jugoslavije. Bez obzira na njegove stavove, čovek je za tri klase iznad ostalih političara, posebno ovih u Srbiji i Bosni. Proveo je Crnu Goru kroz raspad Jugoslavije, izbegao NATO bombe i izdejstvovao nezavisnost. Naši mediji su ga najmanje sto puta strpali u zatvor, godinama su "analitičari" predviđali njegov pad, godinama su mediji trubili o tome da će Crnogorci bez Srbije umirati od gladi itd. Svaki njegov nastup je politički master klas.

aleksa

pre 5 godina

duel dva go.eda. Za SPC je sve upravu što je rekao za agresivno Svetosavlje tu jeres etnofiletizma koju samo u našoj zemlji crkva propagira.
S druge strane Milo je CG pretvorio u svoj privatni posed. Ni d od države tu nema.

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Ajde njegov uobičajni repertoar,ali čovek je 'ladno rekao "agresivno svetosavlje" i tako konstruisao jedan od najvećih oksimorona u istoriji.

Balls of Steel

pre 5 godina

Milo nece vecno da vlada, istog trenutka kad on njega ne bude bilo, crnogorci ce se vratiti svom nacionalnom identitetu, kao sto su to cinili posle tita

lex specialis

pre 5 godina

izlizana prica vise sa velikosrpskim nacionalizmom, stari komunjarski kadar ne zna da promeni plocu. to vise ni kod susjeda ne prolazi. Politicki dinosaurus

Negativni

pre 5 godina

Pa, najgore od svega je što je Milo u pravu :(
(Br, 19. oktobar 2018 17:29)

Tačno. Zamisli kakvo su dno dotakli naši popovi kad je ovaj feudalni gospodar i švercer gospodin za njih.

Јабучило

pre 5 godina

Те их треба заменити неканонски, групом грађана, и узети им сву имовину у изузетно антисрпској, прохрватској и проалбанској данашњој прћији Ђукановића, познатијој као Црна Гора?
Не волим ни ја попове, али је ово мало више од тога.

deki185

pre 5 godina

Nisi ti izdao SPC ., Izdao si narod iz kog si potekao i sve svoje pretke. Bio si Miloševicev pulen u mladosti, naveci srbin u CG a sad si postao anti srbin , konvertit .Sve za pare i slobodu .
Sta si ti sad Milo?Kad bi mogao da objasnis svom narodu.Kako to da su tvoji roditelji kao i moji svi od reda bili srbi a sad najednom postade crnogorac antisrbin.

kolotečina

pre 5 godina

Klasična manipulacijama, po čemu je ovaj čovek poznat. Predstavlja se kao žrtva srpske nacionalističke politike, a zaboravio da je on nekada delio takve političke stavove. Niko ga nije optužio za izdaju, ali zato njegov režim proganja neistomišljenike, između ostalih i lidere opozicioni partija i optužuje ih za izdaju.Poslednji evropski diktatora sada stvara podele u društvu kako bi lakše vladao. A sve to uz podršku zapada,Vašingtona i Brisela.Naravno da će sveštenici SPC, na čelu sa mitropolitom Amfilohijom, koji je jedini iskreni oponent Milovoj politici skoro tri decenije,boriti za svoja prava, svoje crkve, a pre svega za prava svojih vernika. Ne može se ćutati na pretnje, gaženje osnovnih ljudskih prava, reviziju istorije.

ja

pre 5 godina

o doticnom necu da trosim rijeci, a i njegovim poslusnicima koji su na vlasti u Srbiji. A mi Srbi u Crnoj Gori stvarno nikada nismo bili u gorem polozaju a jos vise boli sto sto smo ostavljeni bez podrske matice. Samo da znate da prvo mora da padne vlast u CG , a onda ce domino efekat sve da uradi. Mislite o tome

Šaomi

pre 5 godina

Uplašio si nas Milo zadrhtasmo svi do jednog! Meni nije žao tebe što si promašio stazu nego naroda koji će plaćati visoku cenu, ajd polako videćete šta vam donosi budućnost!!

PEra

pre 5 godina

Ovo je pitanje SPC imovine na koju je DPS bacio oko i koju zeli da kontrolise preko NVO zvane CPC. Niti je SPC briga za ljude niti Mila. Realno u CG Srbi jesu ugrozeni to svako zna ko se izjasni kao Srbin. Albanaca ima procentualno manje u Makedoniji nego Srba u CG, pa opet imaju konstitutivnost. Problem Srba u CG je sto ih vode pogresni ljudi, za koje verujem da rade direktno sa Milom.

pravoslavac

pre 5 godina

I eto pade jedan lep, posten, castan i Svet narod zarad jednog, onog najgored medju njima, kako nebi video lepe obale Crne Gore iza resetaka koje i zasluzuje! Al cekaj da odgovori Sveti Sava na sve ovo, mani ti komentare nas obicnih smrtnika!

ne podnosim malodusne i kukavice

pre 5 godina

kada srpska manjina bude imala prava kao svaka druga u crnoj gori onda spocitavaj nekome nacionalizam i agresivnost. fuj.

buahhhahiahhhahaha

pre 5 godina

Crnomilogora i emancipacija kao Marko Kraljevic i elektronika..

Nikad se ona nece ratosiljati kompleksa vise vrijednosti, umisljenosti, oholosti (koja se uzgred utkala i medj' Srbadiju) i nabedjenosti.. otrgnuti kamenjara i okamenjenih stavova..

Milo je neponovljiv demagog!

Srbin iz Bara

pre 5 godina

A cega sam ja izdajnik ?Mila Djukanovica i njegove bezobrazno prebogate familije,Svetozara Marovica i svih "biznismena" iz DPS-a,Mirasa Dedejica (mitropolita tzv.CPC) Jevrema Brkovica,Sekule Drljevica,Savica Markovica Stedimlije,Sorosa i Rotsilda,Britanske kraljice,Merkelove i Klintonovih, i interesa bjelosvjetskih robovlasnika,kapitalista zelenasa i krvopija.Da,taj sam, i ponosno to isticem.

Bruneleski

pre 5 godina

Poslednji komunisticki lider na vlasti u Evropi ako ne racunamo Lukasenka. Sporovodi potpuno istu politiku kao na pocetku karijere, kako je obucen, ali sada pod velom "emancipacije Crne Gore kao savremenog drustva Evropske Unije".

blagonakloni

pre 5 godina

Crna Gora i njeni građani (većina se izjašnjavaju kao Srbi, još više ih poštuje SPC i moli se se u našim crkvama), izabrali su nezavisnost, žele da žive u svojoj državi i manje više demokratski biraju svoje rukovodstvo (čitaj Mila). I zašto to nama smeta- da li zbog činjenice da po osamostaljenju po prvi put u svojoj istoriji u svemu jesu bolji od nas- nepobitna činjenica!
Poslednji sam koji bi branio komunističke junoše, što Milo jeste, ali napredak Crne Gore je neporeciv, a naša stagnacija neporicivija! Manimo se i Crne Gore i Makedonije i BiH...., zaštitimo Srbe koji žive van Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i gledajmo svoja posla da se izvučemo iz gliba i ne budemo u istoj tavni sa Moldavijom!
A SPC?? Isti neka gleda svoja posla i brine o svojoj pastvi!

razum

pre 5 godina

Lažni car Mile "mali" da
prestane da zavadja ljude iste krvi. Tačno je da u crkvi ima negativnih stvari što neznači da je on idealan. Niti se SPC može identifikovati sa Srbijom a nadam se Crna Gora još manje sa čovekom vrlo sumnjive prošlosti. Istina je da Srbin jeste Crnogorac i da Crnogorac jeste Srbin a podele prave svi koji imaju ogromno bogatstvo a to je i Milo i SPC rukovodstvo.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

poštovani Đukanoviću sve što ste naveli je istina ali Vi ste poslednji koji imate moralno pravo da kažete nešto jer ste služili tom imperijalizmu i šta više bili kolovođa! a vaša promena mišljenja je pokazatelj da nemate ličnost jer način na koji ste promenili svoje mišljenje je smešan i bez jednog izvinjenja za pogrešna dela!!!

cobo

pre 5 godina

Crnogorci i jesu izvorni Srbi samo neki misle da svi Srbi moraju biti vlasnistvo Beograda,sve se previse centralizovalo cak se gradjevinska dozvola na Zlatiboru mora traziti u Beogradu,puknuce jednom u sto delova sve !

karudijan

pre 5 godina

Milove izjave.... Jul 1990 - Povodom dešavanja na Kosovu „Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”. 1992....."Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce”.

Ivan

pre 5 godina

Amfilohije je u odsudnom času te 2006 godine podržao Djukanovića-svog intimiusa kad se Srpstvo delilo....red bi bio da ga on i sa vlasti skine.

zaista mi je nejasno što ljudi u Crnoj Gori, ovi koji žele politički da se okoriste o Mila ne uvidjaju nikako da je on sve i jednog saveznika pustio niz vodu.

to!!!

pre 5 godina

Eto politicara! 99% interes, 1% bezosecajnosti i 0% moral.

Ima nas koji ga pamtimo iz price kada je on bio promoter kako rece agresivnog svetosavlja, ruskog imperojalizma i nacionalizma. Ali se on tog perioda izgleda ne seca. Kao ni njegovi pajtasi. Istorija se seca. Jednog dana ce upravo istorijske citanke obradjivati ove kvaziljude koji su jednom bili crveni, pa crni, pa plavi, pa zuti, pa zeleni. U biologiji je to jedan gmizavac poznatiji kao kameleon.

Tor

pre 5 godina

Savremena rina djukane....evo 30 godina proslo...a nekako mi se cini da smo se svi unazadili. ne vidim ni jedan trag te savremenosti u koju ti vodis cg vec decenijama....iskren ds budem, vise nagovestaja savremenosti sam vidjao pre 30 godina nego sad!

Roque Santa Cruz

pre 5 godina

Ako je "svetosavlje agresivno" kakvo li je tek onda katoličanstvo koje je vodilo na stotine krstaških ratova ili islam koji non-stop vodi džihad?!

Zoran Knežević

pre 5 godina

Kad god Don Milo, gospodar celokupne flore i faune Crne Gore, oseti da "tone", on, ka pravi i neustrašivi Montenegrin, isuče sablju, pa sječi?! Po Srbiji, Srbima, po SPC i Rusiji. Zna prepredenjak šta je milo onima koji u jednoj ruci drže batinu a drugom toče "med". Prošao je Don Milo sve kompartijske kurseve. "Stotinu će promjeniti vera..."?!

PUNKrti

pre 5 godina

procitam "velikosrpski nacionalizam", razmisljam da batalim tekst, kad ono iza ugla vreba "agresivno svetosavlje" i tu stanem, kraj. Za danas dosta

neobavezno

pre 5 godina

Nema nista gore od moralne bede. Ne mozes je obuci u skuo ruho, niti pokriti novcem. Ona ide ispred tebe i ostavlja pogan iza sebe. Osecas je u vazduhu i kad je ne vidis. Sraste ti sa dusom i vremenom iscrta na licu prepoznatljiv znak upizorenja da se klonis jer dotakne li te, postaces isti.
I nema te sile vise koja ce to promeniti.

slobodan petrovic

pre 5 godina

Srbi su i dalje zatočenici SPC. Nikako da se otrezne da je ovo 21. vek.
Svi ratovi su religijski. Svi. Takva zatucanost je prevazišla i Iran, Irak i
te zemlje ogrezle u religiji. Kao pravoslavna džamahirija ne može imati prijatelje, čak ni među pravoslavnim zemljama, jer SPC moraju svi da poštuju,
naročito CG i Makedonija. Vidim svi padaju u trans da su Crnogorci i Makedonci Srbi. Spc odlučuje ko postoji, ko ne. To ludilo i dalje traje.
Ja sam gospodo Crnogorac i postojim . I dalje se hranite lažima.

Ja

pre 5 godina

Sto volim ove drugosrbijance koji se slazu sa ovim dokazanim krimosom a i ove prvo srbijance kojima su komunisti krivi za sve. Ovaj nikad nije bio komunista vec obican karijerista i laktaros koji ce sve i svakoga iskoristiti zarad vlasti. SWtotinu ce ideologija promeniti ali jedina ideologija mu je vlast pa zarad toga prodaje ovu pricu o tzv agresivnom svetosavlju. Naucio par floskula pa ih vrti u krug.

Radasin

pre 5 godina

"Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom", poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog ko nije "slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC".

"Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam", rekao je Đukanović, preneo portal IN4S.


Sta na ovo dodati? Covek je 200% u pravu. Ostavimo vec jednom Makedonce, Crnogorce, Hrvate, bos. muslimane, kosovske Albance na miru. Pustimo ih bre da zive svoj zivot. Dokle cemo da izigravamo nekog hegemona na Balkanu pri cemu nismo sposobni sopstvena dvorista da ocistimo, sopstvenu drzavu da uredimo da lici na nesto, da znamo bar gde su nam granice. Ostavimo ljude na miru ako vec sa nama ocigledno ne zele da imaju nikakva posla. Valjda i za to postoji neki razlog?

артиљерац

pre 5 godina

@ rale не пиши о ономе што не знаш.МЂ стоји ковертирана оптужница у Барију
за ОРГАНИЗОВАНИ криминал.Пре 10-ак година је добио позив на саслушање,на које наравно није отишао,обављено је ТВ путем.Оптужница је спремна,у фиоци.Тиме су га везали да не сме да мрдне.А и Црна Гора је бомбардована 1999.

догодине у Призрену

pre 5 godina

Амфило и Мило су два најбоља пријатеља. Уз медије који свака два днана о њима извјештавају. У Црној Гори и нема других важних личности како се чини.
Један другоме осигуравају фотеље, моћ, популарност и плату. Један је добија из Русије, други са Запада.
Шта једног духовног човијека има да занима руски империализам и зашто је то нешто против чега се не треба бранити? Зашто се политичар бави светосављем и како може критиковат религију?
Господи помилуј! Срам вас и стид био и једног и другог! А и народ, који умјесто да их се ријеши, ову предтаву схвата озбиљно.

Bane

pre 5 godina

Da je Miloseviceva politika pobedila danas bi Djukanovic bio najveci zagovornik velikosrpske ideje. I Seselja bi posramio. Djukanovic je jedan od mnogih koji su presli u Crnogorce jer je takva politicka klima.

markoni

pre 5 godina

Marija: "Ovaj ne sme da izgubi vlast jer kad izgubi imunitet ode u italijansku buvaru.
Mogao bi bar da se izviniš za bombardovanje Dubrovnika!"

Marija, kada ce ga vise ta Italija uhapsiti ??? On je skupio vec makar 5-10 godina bez funkcije i imuniteta... Sta li ta Italija vise ceka???
Moj savjet: prestani citati zutu stampu i upotrebi svoj mozak.

A za Dubrovnik: za razliku od Srpskih političara, Milo se U SRED hrvatske izvinio za DU:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2000&mm=06&dd=24&nav_category=1&nav_id=8216

Komša

pre 5 godina

@cobo
U centar.
Medalja ima dve strane.
Sa jedne strane nacionalisti koji smateaju da država Srbija ima monopol na Srpstvo a sa druge nacionalisti koji bi pripadnost državi predstavili kao osnovu identiteta nove nacije.
Srbi su Narod.Etnička grupa a to da li će da imaju državu,koliko će država da imaju i kako će njihove države da budu uredjene ne utiče na njihovu etničku pripadnost.
Crkva je nešto treće - i ima više veze sa Narodom nego sa Državom ,ma koliko ima i crkvenih velikodostojnika i političara koji ne beže od "saradnje".
Opasnim stvarima se političari igraju zarad političkog uspeha.
To ostavlja trajne posledice i veliku štetu samom narodu.
Težnja da se stavi znak jednakosti izmedju naroda i države se zove fašizam i poslednji je stadijum nacionalizma (metastaza)
Pokušaj da se stavi znak jednakosti izmedju Crkve,Naroda i Države je klerofašizam.
Rodoljublje je nešto treće -jedino čisto osećanje.
Kao narod moramo da budemo više rodoljubi a to da li ćemo živeti u jednoj ili više drúava je manje bitno dok čuvamo svoj identitet,jezik,pismo,tradiciju,kulturu i dok shvatamo da pored onog zajedničkog,osnovnog identiteta imamo i razlika koje su uslovljene istorijskim okolnostima i da to uvažavamo.

Gradski

pre 5 godina

Potpuno ga razumem. Toliko su agresivni u Crnoj Gori , ali zato Savu Janjića nazivaju izdajnikom jer ukazuje na pogubnu politiku na Kosovu. Smeta im Đukanović , ali ne i Vučić koji uopšte u pregovore nije ubacio pitanje srpskih crkava i manastira.