Šta Tači govori, šta zaista smera?

Beograd -- Korekcija granica kao rešenje za postizanje sporazuma između BG i PR prisutna je u formulacijama nekih međunarodnih zvaničnika i evropske administracije.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Taci govori ono sto mu kazu da govori. I nista vise od toga.
  (Mima, 13. oktobar 2018 11:23)

  # Link komentara

 2. Nezna on sta govori a jos manje sta smera,
  (pop, 13. oktobar 2018 10:14)

  # Link komentara

 3. Pokusava da svojim izjavama o prisvajanju pola Srbije prikupi politicke poene zbog unutarstranackih izbora u njegovoj stranci, a ujedno i da isprovocira srpsku vlast.
  (Sasa, 13. oktobar 2018 08:10)

  # Link komentara

 4. Tacijeva pozicija na Kosovu* je mnogo slabija nego Vuciceva u Srbiji, to je jasno i bas to je problem u celoj ovoj prici. Taci pokusava da pridobije spinovanjem Albance za ideju koja je u sustini dobra, on to pokusava iako vrlo dobro zna da je maksimum sto moze da dobije deo opstine Presevo i deo opstine Bujanovac uz administrativnu granicu sa Kosovom* , dakle ono sto je zapadno od auto puta i zeleznicke pruge ka Makedoniji. U zamenu za Severne opstine na KiM. Nesto malo Albanaca bi ostalo u Srbiji tako, a jedan ipak veci broj Srba juzno od Ibra na Kosovu*. To je neki realni sporazum koji bi u nekoj varijanti mogla da prihvati Srbija, ne bi bile etnicke granice, ali bi bile nesto etnickije nego sada, s tim sto bi Albanci dobili manje teritorije , ali i nesmetan put ka EU. Srbija bi dobila malo vise teritorije ali za nas strateski bitne, a i nama bi se otvorio brzi put ka EU, ako put u EU uopste nekome jos nesto znaci. Mnogo je vaznije dugorocno resenje ovog problema nego EU.
  (Astrid, 12. oktobar 2018 18:57)

  # Link komentara