1. Подели па владај !!! А овамо се као нећкају и противе. Их, стари су то кгб-овци ...
   (да да, 12. oktobar 2018 19:11)

  # Link komentara

 2. Nije valda sa će država Ruska Federacija da vojno interveniše u bratskoj Ukrajini zbog autokefalnosti? Da li je to moguće po međunarodnom pravu? Nema tu nikakvog raskola jer nema nikakve promjene u vjerskom učenju. Autokefalnost je samo teritorijalna reorganizacija a ne raskol. Rusija se neće spuštati na nivo barbarizma i sve ovo će da prođe glatko uz tek nešto ljutnje. Sretno Ukrajincima.
  (Volk, 12. oktobar 2018 18:44)

  # Link komentara

 3. Radite sta hocete, samo nemojte da vrsite invaziju na svoje komsije!
   (lokk, 12. oktobar 2018 18:22)

  # Link komentara

 4. U svakoj normalnoj demokratski uredjenoj zemlji, crkva i drzava su ustavno odvojene i garantuje se sloboda veroispovesti. Ovakvim izjavama drug Peskov dokazuje da rusija to NIJE. Sta on ima da bude "zabrinut" zbog "sizme" u pravoslavnoj crkvi? Jel on pop ili vladika? Postoje dve moguca odgovora na ovo pitanje, oba podjednako losa:

  1. Rusija je pravoslavna dzamahirija srednjovekovno-feudalnog tipa gde su "crkva" i "drzava" medjusobno isprepletane do neprepoznatljivosti, npr kao sto je slucaj u podjednako zatucanoj i zaostaloj, takodje azijskoj despotiji - iranu

  ili

  2. tzv. ruska "pravoslavna" "crkva" je u stvari maskirani ogranak kgb-a pa se drug peskov zabrinuo sto joj se teritorija, gde moze slobodno da vrslja i rovari, nezaustavljivo smanjuje, a time i novcani prihodi bandi koja njome upravlja.

  Bice da je najrealnije kombinacija prethodna dva, zato rusi i zive u bedi i izolaciji uprkos onolikoj zemljetini prebogatoj zlatom, naftom, gasom i mineralima. Daleko im lepa kuca! Podrska za Bratski Ukrajinski Narod, zeleci im sto brze oslobodjenje okupiranih delova zemlje!
  (Srbin iz Srbije, 12. oktobar 2018 17:37)

  # Link komentara

 5. Neće da se mešaju...samo su zabrinuti...omalovažavanje crkve...A šta je sa omalovažavanjem RPC od 1917.- 1990? Je li i to učinio neki drugi narod ili njeni vernici?
   (pravoslavlje dolazi SA JUGA, 12. oktobar 2018 17:32)

  # Link komentara