Ponedeljak, 24.09.2018.

11:05

"Rusija je rekla Izraelu..."

Rusija je saopštila visokim izraelskim zvaničnicima da su napadi na sirijske mete protivni njenim interesima u regionu.

Izvor: Beta

"Rusija je rekla Izraelu..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 5 godina

"Rusija NEMA KAPACITET da uvodi zabrane leta"

Jedini ko ovde nema kapaciteta da razune da se zabrana leta moze i sa zemlje uvesti, si ti, tako da je bolje da cutis...cuj, USA da sa 1000 lovaca uvede zabranu leta za Ruse!? Ne znam samo kako mislis da tih 1000 lovaca pridje na 400km Siriji...a sto se Turaka tice, oni jedu Putinu iz sake, ima vec godina dana...

haha

pre 5 godina

@Marko
Lose si obavesten. Nikada Rusi nisu uveli nikakvu zabranu leta nad Sirijom, nego su na pocetku upozorili tj. obavestili Amerikance i ostale da krecu sa bombardovanjem, kako bi ovi sklonili svoje snage da ne bi doslo do saveznickih gubitaka.
Rusija NEMA KAPACITET da uvodi zabrane leta. Prvo, u Siriji ima tek nekoliko desetina aviona, dok Izrael ima vise stotina, Turska takodje, a SAD samo u bazama oko Sirije imaju na stotine aviona, o nosacima aviona da ne pricam.
Drugo, Rusija UKUPNO ima negde oko 3 500 vojnih letelica. SAD oko 14 000.
Rusija UKUPNO ima oko 850 lovaca, SAD oko 4 000!
Neuporedivo! Jedan americki nosac aviona ima vise aviona na sebi, nego Rusija u Siriji.
Dakle, Rusija nema sposobnost da uvede zone zabrane leta.
Sto se zapada Sirije tice, Izrael konstantno bombarduje sirijske i iranske snage u tom delu. Cak i na svega nekoliko kilometara od ruske vojne baze. Dakle, ne pita Rusiju za dozvolu.
Ili hoces da kazes da je Rusija dozvolila Izraelu da joj ubija saveznike!?
Izrael se ne plasi Rusije. Nije se plasio ni Sovjetskog Saveza, koji je bio neuporedivo mocniji od Rusije. Izraelci su obarali sovjetske avione nad Egiptom, Sirijom i Libanom. Rusi se toga secaju i zato im ne pada na pamet da ulaze u sukob sa Izraelom. A kamoli sa SAD, koja je u stanju sutra da dopremi 1 000 lovaca iznad Sirije i zabrani Rusima prelet, sto bi bilo jos vece ponizenje za Rusiju od ovoga sto im rade Izraelci.

jasdf

pre 5 godina

@Кратко ти је памћење,много кратко.У јуну су Руси оборили 2 израелска F-16 Barack с С-300.Додуше,приписали су то сиријској ПВО,али зна се ко је то урадио.Читај мало озбиљније изворе.
(артиљерац, 24. septembar 2018 15:11)
Elbit Skyliark nije isto sto f-16, skroz druga stvar. Ona brojka dva ne oznacava broj uredjaja nego broj serije. Znaci, u junu ove godine nisu oborena dva izraelska F-16 vec se srusio jedna Elbit Skylark 2. Pitanje i da li je srusen ili je sam pao, ali da ne ulazimo u detalje.

infidel

pre 5 godina

Hehe, Došo Putin, digo telefon, reko Asadu: Slušaj, ovo što ste nam skrljali avion ćemo da vam oprostimo, ali, moraš da se isprsiš za s-300, da već jednom imaš ko čo'ek rakete a ne ove stare. I slušaj, nemoj da se zezaš s mene, nego, izdiktiraće ti ovaj moj pomoćnik Igor žiro račun d'uplatiš 900 miliona, to ti je s 10% popusta jesenja akcija. Aj pa javi kad stignu za dve nedelje...

Ken

pre 5 godina

Ima dosta sličnosti između Natenjahua i Erdogana,obojica su nacionalnosti i populisti.
(peperoglu, 24. septembar 2018 16:40)
Za razliku od Putina koji je demokrata. Čovek koji je radni vek proveo u kancelariji na čijem su zidu bili portreti Marksa i Engelsa sada ne može da prestane da se slika u crkvi sa popovima. Opiši ovo u par rečenica i dobićeš definiciju populizma.

haha

pre 5 godina

@peperoglu
Izraelce zabole za istorijske veze sa Rusima. U vise navrata su im pokazali ko je gazda na B. Istoku. Obarali ruske avione iznad Egipta, Sirije, Libana i NIKADA Rusi nisu smeli da im se suprotstave. Izrael je mnogo ozbiljnija drzava od Rusije.

pera kojot super genije

pre 5 godina

drugo. paetnjakovici znate li da u Izraelu zivi 30% Ruskih Jevreja. mnogo ste pametni svi vi koji bi da Rusija salje bombe na Izrael.da je Rusija tako agresivna odavno nebi postojala,Rusija igra pametno dok ovi ostali idu na kvarno,i gube skoro svaku bitnu bitku,jedino gde pobedjuju su Mediji gde se plasiraju dezinformacije.

Marko

pre 5 godina

haha, 24. septembar 2018 17:04)


Druze, ne znam gde si ti bio predhodne tri godine, ali Rusi su prvo 2015 kada su usli u sukob stavili zabranu leta iznad Sirije apsolutno svima i nekih 15 dana niko sem njih nije bombardovao. Kasnije su uveli dozvoljene zone leta i sada na istoku Sirije leti ko kako hoce, a na zapadu samo uz dozvolu Rusije.

Rusi su ti koji konrtolisu nebo nad Sirijom, i poslednji su kojima neko moze odrediti zone zabrane leta.

haha

pre 5 godina

@BOSS
Rusi nemaju kapacitet za tako nesto. Zato se plase da bilo sta preduzmu protiv Izraela, jer znaju da je sam Izrael sposoban da zatvori sirijski vazdusni prostor za Ruse, a o SAD-u da ne pricamo. Samo je pitanje trenutka kada ce SAD da uvedu zabranu leta za Ruse iznad Sirije.

haha

pre 5 godina

@artiljerac
Ti tvoji “ozbiljniji” izbori su sajtovi teoreticara zavere i placenih rusofila koji “znaju” sve tajne i po kojima Rusija cuda radi. A istina je da Ruse ubija ko stigne, avione im obara ko stigne, dok oni ne smeju da zucnu. Nesposobni su da zastite svoje saveznike, Izrael im bombarduje ciljeve na nekoliko kilometara od ruske baze, ginu im piloti, a Rus ni prstom da mrdnu.
Izrael vlada nebom Sirije, to je sada jasno, ruski S-300 i S-400, kao i sirijski PVO pokazali su se nesposobnim da se bore protiv izraelskih aviona.
I nema tog rusofilskog portala koji moze da promeni tu ISTINU!

peperoglu

pre 5 godina

Rusija je nemocna da se na bilo koji nacin suprostavi Izraelu.Sve ostalo su bajke za malu decu.(Dule, 24. septembar 2018 15:58)Rusiji i Izrael nije u interesu sukob zbog istorijskih veza,koje ta dva naroda imaju.Izrael je sa svih strana okružen neprijateljima,koji žele da ga unište,a Moskva to neće dozvoliti, bez obzira što je Sirija glavni ruski saveznik u regionu.Izrael se malo previše opustio u lagodnosti, koju mu je Moskva dopustila.Glavno pitanje da li su piloti delovali samoinicijativno ili su dobili takvo naređenje iz baze i ko je naredio,jer će ovaj incident doprineti da se značajno smanji njihova mogućnost da deluju po iranskim ciljevima u Siriji.Mislim da je bilo bolje da su se odmah priznali grešku, da su uputili javno izvinjenje i nastavili saradnju sa Moskvom, nego da to urade,poput nekih drugih,nakon godinu dana,pa još za incident optužbe pučiste i strani faktor.Ima dosta sličnosti između Natenjahua i Erdogana,obojica su nacionalnosti i populisti.

Vox

pre 5 godina

(ww3 vs. peace, 24. septembar 2018 11:58)
U kom virtuelnom svetu vi živite? Izrael ima jednu od najačih i najbolje obučenih armija u svetu. To dobro znaju i Rusi i mogu samo da daju nesuvisla saopštenja i ništa više. O Iranu ne bih ni komentarisao. Zemlja koja je dekadama pod medjunarodnim sankcijama sigurno nema kapaciteta da se suprotstavi nekoj iole ozbiljnijoj armiji, a kamoli Izraelu, bez obzira na želje i retoriku jer to u suštini samo i jeste.

Влада

pre 5 godina

Јевреји су веома лукави. Руси су то заборавили и опустили се! Друго, потпуно ми не невероватно да иљушин није летео уз подршку ловаца. Невероватан пропуст Руса. Мислим да су они сами највећи кривци. Израелци су свесни да ће ово проћи некажњено, зато се тако и понашају. Очекујем да Руси заоштре ситуацију према Израелу. Погибија 15 људи у тим околностима је неопростиво.

Da, i to je moguce

pre 5 godina

Mitomanski sistem C-300 nikada nije oborio ni jedan avion, ali ih je zato na zemlji unisteno gomila, samo citajte ozbiljne izvore.

артиљерац

pre 5 godina

@ milan Кратко ти је памћење,много кратко.У јуну су Руси оборили 2 израелска F-16 Barack с С-300.Додуше,приписали су то сиријској ПВО,али зна се ко је то урадио.Читај мало озбиљније изворе.

miki

pre 5 godina

Jednostavno reci "saveznicima",da se zabranjuju letovi iznad Sirije,i da svaka raketa koja doleti na teritoriji Sirije,3 ce biti vracene odmah odakle je ova dosla.
(BOSS, 24. septembar 2018 11:33)

Rusko RV i PVO stacionirani u Siriji nisu ni priblizno toliko jaki da bi mogli da zatvore vazdusni prostor.

svet

pre 5 godina

@marko
Tako je Marko sve su to stare kante, jos da Rusi isporuce Sirijcima sistem Bastion na obali kojeg ce sami da upravljaju bijo bi to vrh kanturina tamo ;). Jedna od kanti S-200 je primorala ove iz Izraela sa najsevremenijom opremom da deluju daleko izvan zracnog prostora Sirije i to jim nije bilo dovoljno nego iskoristili jos pasivnost samih Rusa i zato se sakrili iza ILjusina i sve to zbog starih kanti ;).

артиљерац

pre 5 godina

Има неколико "питалаца" да ли је,кад је и где је С-300 оборио неки авион.
Па,наобарао се "експерти".Као прво,2008,у рату са Грузијом,украјински С-300
који је у Грузији био на "вежби" је оборио 3 руска авиона.Уништен је ракетама
земља-земља.Па су Руси оборили 4 грузијска Мига 29.Па су Руси оборили пре пар
месеци 2 израелска F-16,нако,шале ради.Тако да је С-300 већ увелико у Сирији,
само не у рукама сиријске армије.А сад ће га дати сиријцима,који су га одавно
платили.Тако да израелско ваздухопловство виће НЕЋЕ летети некажњено над
Сиријом.А да подсетим "експерте",није Јеврејима до авиона,много им је више
стало до пилота,који ће бити заробљени.Јевреја нема 100 милиона па да имају
10 000 пилота.Мали су ресурси.Сваки пилот им је злата вредан.Авионе ће дати
Амери.

idemo dalje

pre 5 godina

Da Rusi nisu došli u Siriju, Iranci bi preplavili ceo Levant, Hezbolah i Izrael bi naveliko ratovali, razaranja bi bilo na sve strane i niko ne bi bio pošteđen. U tom delu sveta, Rusi su zaista odigrali mirnodopsku ulogu, međutim, očito je da su neki drugi centri moći više priželjkivali opciju razaranja(ww3 vs. peace, 24. septembar 2018 11:58)Jedino što su Asad i njegovi saveznici,uključujući Hezbolah bili pred porazom,kada su se Rusi uključili.Otprilike u ovo vreme pre tri godine,kada su Rusi počeli napade na položaje IS i ostalih džihadista,po nekim procenama Damask je bio na par nedelja,a najviše mesec dana od pada u ruke terorista.A onda bi IS lagano zauzela i ostala područja na zapadu Sirije,pod kontrolom režima,uključujući i Latakaju,gde se i tada nalazila manja ruska vojna baza i izašla bi na Mediteran.Sledeća meta IS je bio Liban.Interesantno da Izrael nije imao problema sa teroristima IS. Bez obzira na njihovu ekstremnu islamističku jdeologiju IS nije napadao Izrael,a znamo da je ta država na meti svih islamističkih pokreta.Na tadašnjoj teritoriji,pod kontrolom Asad, živelo je skoro 3/4 stanovništva Sirije,među njima nekoliko miliona izbeglica iz područja pod kontrolom terorista i džihadista.Može se samo naslutiti kakva bi se humanitarna katastrofa desila da je ta teritorija pala u ruke IS.Sa pravom se može reći da je Moskva sprečila možda i najveći zločin protiv civila od Drugog svetskog rata i dolazak još par miliona izbeglica u Evropu.Međutim iz nekog razloga te činjenice se po zapadnim medijima prećutkuju i konstantno se plasira teza da je jedini cilj ruske intervencije bio da se sačuva Asadov režim.

ww3 vs. peace

pre 5 godina

"Procenjivalo se navodno da će Rusija prelaziti preko napada na iranske mete u Siriji u nastojanju da se tamo spreči učvršćivanje Islamske Repubike Iran, te transfer oružja libanskom proiranskom Hezbolahu."

Da Rusi nisu došli u Siriju, Iranci bi preplavili ceo Levant, Hezbolah i Izrael bi naveliko ratovali, razaranja bi bilo na sve strane i niko ne bi bio pošteđen. U tom delu sveta, Rusi su zaista odigrali mirnodopsku ulogu, međutim, očito je da su neki drugi centri moći više priželjkivali opciju razaranja

BOSS

pre 5 godina

Jednostavno reci "saveznicima",da se zabranjuju letovi iznad Sirije,i da svaka raketa koja doleti na teritoriji Sirije,3 ce biti vracene odmah odakle je ova dosla.

ww3 vs. peace

pre 5 godina

"Procenjivalo se navodno da će Rusija prelaziti preko napada na iranske mete u Siriji u nastojanju da se tamo spreči učvršćivanje Islamske Repubike Iran, te transfer oružja libanskom proiranskom Hezbolahu."

Da Rusi nisu došli u Siriju, Iranci bi preplavili ceo Levant, Hezbolah i Izrael bi naveliko ratovali, razaranja bi bilo na sve strane i niko ne bi bio pošteđen. U tom delu sveta, Rusi su zaista odigrali mirnodopsku ulogu, međutim, očito je da su neki drugi centri moći više priželjkivali opciju razaranja

BOSS

pre 5 godina

Jednostavno reci "saveznicima",da se zabranjuju letovi iznad Sirije,i da svaka raketa koja doleti na teritoriji Sirije,3 ce biti vracene odmah odakle je ova dosla.

idemo dalje

pre 5 godina

Da Rusi nisu došli u Siriju, Iranci bi preplavili ceo Levant, Hezbolah i Izrael bi naveliko ratovali, razaranja bi bilo na sve strane i niko ne bi bio pošteđen. U tom delu sveta, Rusi su zaista odigrali mirnodopsku ulogu, međutim, očito je da su neki drugi centri moći više priželjkivali opciju razaranja(ww3 vs. peace, 24. septembar 2018 11:58)Jedino što su Asad i njegovi saveznici,uključujući Hezbolah bili pred porazom,kada su se Rusi uključili.Otprilike u ovo vreme pre tri godine,kada su Rusi počeli napade na položaje IS i ostalih džihadista,po nekim procenama Damask je bio na par nedelja,a najviše mesec dana od pada u ruke terorista.A onda bi IS lagano zauzela i ostala područja na zapadu Sirije,pod kontrolom režima,uključujući i Latakaju,gde se i tada nalazila manja ruska vojna baza i izašla bi na Mediteran.Sledeća meta IS je bio Liban.Interesantno da Izrael nije imao problema sa teroristima IS. Bez obzira na njihovu ekstremnu islamističku jdeologiju IS nije napadao Izrael,a znamo da je ta država na meti svih islamističkih pokreta.Na tadašnjoj teritoriji,pod kontrolom Asad, živelo je skoro 3/4 stanovništva Sirije,među njima nekoliko miliona izbeglica iz područja pod kontrolom terorista i džihadista.Može se samo naslutiti kakva bi se humanitarna katastrofa desila da je ta teritorija pala u ruke IS.Sa pravom se može reći da je Moskva sprečila možda i najveći zločin protiv civila od Drugog svetskog rata i dolazak još par miliona izbeglica u Evropu.Međutim iz nekog razloga te činjenice se po zapadnim medijima prećutkuju i konstantno se plasira teza da je jedini cilj ruske intervencije bio da se sačuva Asadov režim.

артиљерац

pre 5 godina

Има неколико "питалаца" да ли је,кад је и где је С-300 оборио неки авион.
Па,наобарао се "експерти".Као прво,2008,у рату са Грузијом,украјински С-300
који је у Грузији био на "вежби" је оборио 3 руска авиона.Уништен је ракетама
земља-земља.Па су Руси оборили 4 грузијска Мига 29.Па су Руси оборили пре пар
месеци 2 израелска F-16,нако,шале ради.Тако да је С-300 већ увелико у Сирији,
само не у рукама сиријске армије.А сад ће га дати сиријцима,који су га одавно
платили.Тако да израелско ваздухопловство виће НЕЋЕ летети некажњено над
Сиријом.А да подсетим "експерте",није Јеврејима до авиона,много им је више
стало до пилота,који ће бити заробљени.Јевреја нема 100 милиона па да имају
10 000 пилота.Мали су ресурси.Сваки пилот им је злата вредан.Авионе ће дати
Амери.

артиљерац

pre 5 godina

@ milan Кратко ти је памћење,много кратко.У јуну су Руси оборили 2 израелска F-16 Barack с С-300.Додуше,приписали су то сиријској ПВО,али зна се ко је то урадио.Читај мало озбиљније изворе.

haha

pre 5 godina

@peperoglu
Izraelce zabole za istorijske veze sa Rusima. U vise navrata su im pokazali ko je gazda na B. Istoku. Obarali ruske avione iznad Egipta, Sirije, Libana i NIKADA Rusi nisu smeli da im se suprotstave. Izrael je mnogo ozbiljnija drzava od Rusije.

svet

pre 5 godina

@marko
Tako je Marko sve su to stare kante, jos da Rusi isporuce Sirijcima sistem Bastion na obali kojeg ce sami da upravljaju bijo bi to vrh kanturina tamo ;). Jedna od kanti S-200 je primorala ove iz Izraela sa najsevremenijom opremom da deluju daleko izvan zracnog prostora Sirije i to jim nije bilo dovoljno nego iskoristili jos pasivnost samih Rusa i zato se sakrili iza ILjusina i sve to zbog starih kanti ;).

haha

pre 5 godina

@artiljerac
Ti tvoji “ozbiljniji” izbori su sajtovi teoreticara zavere i placenih rusofila koji “znaju” sve tajne i po kojima Rusija cuda radi. A istina je da Ruse ubija ko stigne, avione im obara ko stigne, dok oni ne smeju da zucnu. Nesposobni su da zastite svoje saveznike, Izrael im bombarduje ciljeve na nekoliko kilometara od ruske baze, ginu im piloti, a Rus ni prstom da mrdnu.
Izrael vlada nebom Sirije, to je sada jasno, ruski S-300 i S-400, kao i sirijski PVO pokazali su se nesposobnim da se bore protiv izraelskih aviona.
I nema tog rusofilskog portala koji moze da promeni tu ISTINU!

miki

pre 5 godina

Jednostavno reci "saveznicima",da se zabranjuju letovi iznad Sirije,i da svaka raketa koja doleti na teritoriji Sirije,3 ce biti vracene odmah odakle je ova dosla.
(BOSS, 24. septembar 2018 11:33)

Rusko RV i PVO stacionirani u Siriji nisu ni priblizno toliko jaki da bi mogli da zatvore vazdusni prostor.

Marko

pre 5 godina

haha, 24. septembar 2018 17:04)


Druze, ne znam gde si ti bio predhodne tri godine, ali Rusi su prvo 2015 kada su usli u sukob stavili zabranu leta iznad Sirije apsolutno svima i nekih 15 dana niko sem njih nije bombardovao. Kasnije su uveli dozvoljene zone leta i sada na istoku Sirije leti ko kako hoce, a na zapadu samo uz dozvolu Rusije.

Rusi su ti koji konrtolisu nebo nad Sirijom, i poslednji su kojima neko moze odrediti zone zabrane leta.

haha

pre 5 godina

@BOSS
Rusi nemaju kapacitet za tako nesto. Zato se plase da bilo sta preduzmu protiv Izraela, jer znaju da je sam Izrael sposoban da zatvori sirijski vazdusni prostor za Ruse, a o SAD-u da ne pricamo. Samo je pitanje trenutka kada ce SAD da uvedu zabranu leta za Ruse iznad Sirije.

Влада

pre 5 godina

Јевреји су веома лукави. Руси су то заборавили и опустили се! Друго, потпуно ми не невероватно да иљушин није летео уз подршку ловаца. Невероватан пропуст Руса. Мислим да су они сами највећи кривци. Израелци су свесни да ће ово проћи некажњено, зато се тако и понашају. Очекујем да Руси заоштре ситуацију према Израелу. Погибија 15 људи у тим околностима је неопростиво.

Da, i to je moguce

pre 5 godina

Mitomanski sistem C-300 nikada nije oborio ni jedan avion, ali ih je zato na zemlji unisteno gomila, samo citajte ozbiljne izvore.

Ken

pre 5 godina

Ima dosta sličnosti između Natenjahua i Erdogana,obojica su nacionalnosti i populisti.
(peperoglu, 24. septembar 2018 16:40)
Za razliku od Putina koji je demokrata. Čovek koji je radni vek proveo u kancelariji na čijem su zidu bili portreti Marksa i Engelsa sada ne može da prestane da se slika u crkvi sa popovima. Opiši ovo u par rečenica i dobićeš definiciju populizma.

Vox

pre 5 godina

(ww3 vs. peace, 24. septembar 2018 11:58)
U kom virtuelnom svetu vi živite? Izrael ima jednu od najačih i najbolje obučenih armija u svetu. To dobro znaju i Rusi i mogu samo da daju nesuvisla saopštenja i ništa više. O Iranu ne bih ni komentarisao. Zemlja koja je dekadama pod medjunarodnim sankcijama sigurno nema kapaciteta da se suprotstavi nekoj iole ozbiljnijoj armiji, a kamoli Izraelu, bez obzira na želje i retoriku jer to u suštini samo i jeste.

peperoglu

pre 5 godina

Rusija je nemocna da se na bilo koji nacin suprostavi Izraelu.Sve ostalo su bajke za malu decu.(Dule, 24. septembar 2018 15:58)Rusiji i Izrael nije u interesu sukob zbog istorijskih veza,koje ta dva naroda imaju.Izrael je sa svih strana okružen neprijateljima,koji žele da ga unište,a Moskva to neće dozvoliti, bez obzira što je Sirija glavni ruski saveznik u regionu.Izrael se malo previše opustio u lagodnosti, koju mu je Moskva dopustila.Glavno pitanje da li su piloti delovali samoinicijativno ili su dobili takvo naređenje iz baze i ko je naredio,jer će ovaj incident doprineti da se značajno smanji njihova mogućnost da deluju po iranskim ciljevima u Siriji.Mislim da je bilo bolje da su se odmah priznali grešku, da su uputili javno izvinjenje i nastavili saradnju sa Moskvom, nego da to urade,poput nekih drugih,nakon godinu dana,pa još za incident optužbe pučiste i strani faktor.Ima dosta sličnosti između Natenjahua i Erdogana,obojica su nacionalnosti i populisti.

infidel

pre 5 godina

Hehe, Došo Putin, digo telefon, reko Asadu: Slušaj, ovo što ste nam skrljali avion ćemo da vam oprostimo, ali, moraš da se isprsiš za s-300, da već jednom imaš ko čo'ek rakete a ne ove stare. I slušaj, nemoj da se zezaš s mene, nego, izdiktiraće ti ovaj moj pomoćnik Igor žiro račun d'uplatiš 900 miliona, to ti je s 10% popusta jesenja akcija. Aj pa javi kad stignu za dve nedelje...

haha

pre 5 godina

@Marko
Lose si obavesten. Nikada Rusi nisu uveli nikakvu zabranu leta nad Sirijom, nego su na pocetku upozorili tj. obavestili Amerikance i ostale da krecu sa bombardovanjem, kako bi ovi sklonili svoje snage da ne bi doslo do saveznickih gubitaka.
Rusija NEMA KAPACITET da uvodi zabrane leta. Prvo, u Siriji ima tek nekoliko desetina aviona, dok Izrael ima vise stotina, Turska takodje, a SAD samo u bazama oko Sirije imaju na stotine aviona, o nosacima aviona da ne pricam.
Drugo, Rusija UKUPNO ima negde oko 3 500 vojnih letelica. SAD oko 14 000.
Rusija UKUPNO ima oko 850 lovaca, SAD oko 4 000!
Neuporedivo! Jedan americki nosac aviona ima vise aviona na sebi, nego Rusija u Siriji.
Dakle, Rusija nema sposobnost da uvede zone zabrane leta.
Sto se zapada Sirije tice, Izrael konstantno bombarduje sirijske i iranske snage u tom delu. Cak i na svega nekoliko kilometara od ruske vojne baze. Dakle, ne pita Rusiju za dozvolu.
Ili hoces da kazes da je Rusija dozvolila Izraelu da joj ubija saveznike!?
Izrael se ne plasi Rusije. Nije se plasio ni Sovjetskog Saveza, koji je bio neuporedivo mocniji od Rusije. Izraelci su obarali sovjetske avione nad Egiptom, Sirijom i Libanom. Rusi se toga secaju i zato im ne pada na pamet da ulaze u sukob sa Izraelom. A kamoli sa SAD, koja je u stanju sutra da dopremi 1 000 lovaca iznad Sirije i zabrani Rusima prelet, sto bi bilo jos vece ponizenje za Rusiju od ovoga sto im rade Izraelci.

jasdf

pre 5 godina

@Кратко ти је памћење,много кратко.У јуну су Руси оборили 2 израелска F-16 Barack с С-300.Додуше,приписали су то сиријској ПВО,али зна се ко је то урадио.Читај мало озбиљније изворе.
(артиљерац, 24. septembar 2018 15:11)
Elbit Skyliark nije isto sto f-16, skroz druga stvar. Ona brojka dva ne oznacava broj uredjaja nego broj serije. Znaci, u junu ove godine nisu oborena dva izraelska F-16 vec se srusio jedna Elbit Skylark 2. Pitanje i da li je srusen ili je sam pao, ali da ne ulazimo u detalje.

Milos

pre 5 godina

"Rusija NEMA KAPACITET da uvodi zabrane leta"

Jedini ko ovde nema kapaciteta da razune da se zabrana leta moze i sa zemlje uvesti, si ti, tako da je bolje da cutis...cuj, USA da sa 1000 lovaca uvede zabranu leta za Ruse!? Ne znam samo kako mislis da tih 1000 lovaca pridje na 400km Siriji...a sto se Turaka tice, oni jedu Putinu iz sake, ima vec godina dana...

pera kojot super genije

pre 5 godina

drugo. paetnjakovici znate li da u Izraelu zivi 30% Ruskih Jevreja. mnogo ste pametni svi vi koji bi da Rusija salje bombe na Izrael.da je Rusija tako agresivna odavno nebi postojala,Rusija igra pametno dok ovi ostali idu na kvarno,i gube skoro svaku bitnu bitku,jedino gde pobedjuju su Mediji gde se plasiraju dezinformacije.

ww3 vs. peace

pre 5 godina

"Procenjivalo se navodno da će Rusija prelaziti preko napada na iranske mete u Siriji u nastojanju da se tamo spreči učvršćivanje Islamske Repubike Iran, te transfer oružja libanskom proiranskom Hezbolahu."

Da Rusi nisu došli u Siriju, Iranci bi preplavili ceo Levant, Hezbolah i Izrael bi naveliko ratovali, razaranja bi bilo na sve strane i niko ne bi bio pošteđen. U tom delu sveta, Rusi su zaista odigrali mirnodopsku ulogu, međutim, očito je da su neki drugi centri moći više priželjkivali opciju razaranja

BOSS

pre 5 godina

Jednostavno reci "saveznicima",da se zabranjuju letovi iznad Sirije,i da svaka raketa koja doleti na teritoriji Sirije,3 ce biti vracene odmah odakle je ova dosla.

артиљерац

pre 5 godina

@ milan Кратко ти је памћење,много кратко.У јуну су Руси оборили 2 израелска F-16 Barack с С-300.Додуше,приписали су то сиријској ПВО,али зна се ко је то урадио.Читај мало озбиљније изворе.

haha

pre 5 godina

@artiljerac
Ti tvoji “ozbiljniji” izbori su sajtovi teoreticara zavere i placenih rusofila koji “znaju” sve tajne i po kojima Rusija cuda radi. A istina je da Ruse ubija ko stigne, avione im obara ko stigne, dok oni ne smeju da zucnu. Nesposobni su da zastite svoje saveznike, Izrael im bombarduje ciljeve na nekoliko kilometara od ruske baze, ginu im piloti, a Rus ni prstom da mrdnu.
Izrael vlada nebom Sirije, to je sada jasno, ruski S-300 i S-400, kao i sirijski PVO pokazali su se nesposobnim da se bore protiv izraelskih aviona.
I nema tog rusofilskog portala koji moze da promeni tu ISTINU!

haha

pre 5 godina

@BOSS
Rusi nemaju kapacitet za tako nesto. Zato se plase da bilo sta preduzmu protiv Izraela, jer znaju da je sam Izrael sposoban da zatvori sirijski vazdusni prostor za Ruse, a o SAD-u da ne pricamo. Samo je pitanje trenutka kada ce SAD da uvedu zabranu leta za Ruse iznad Sirije.

haha

pre 5 godina

@peperoglu
Izraelce zabole za istorijske veze sa Rusima. U vise navrata su im pokazali ko je gazda na B. Istoku. Obarali ruske avione iznad Egipta, Sirije, Libana i NIKADA Rusi nisu smeli da im se suprotstave. Izrael je mnogo ozbiljnija drzava od Rusije.

svet

pre 5 godina

@marko
Tako je Marko sve su to stare kante, jos da Rusi isporuce Sirijcima sistem Bastion na obali kojeg ce sami da upravljaju bijo bi to vrh kanturina tamo ;). Jedna od kanti S-200 je primorala ove iz Izraela sa najsevremenijom opremom da deluju daleko izvan zracnog prostora Sirije i to jim nije bilo dovoljno nego iskoristili jos pasivnost samih Rusa i zato se sakrili iza ILjusina i sve to zbog starih kanti ;).

Marko

pre 5 godina

haha, 24. septembar 2018 17:04)


Druze, ne znam gde si ti bio predhodne tri godine, ali Rusi su prvo 2015 kada su usli u sukob stavili zabranu leta iznad Sirije apsolutno svima i nekih 15 dana niko sem njih nije bombardovao. Kasnije su uveli dozvoljene zone leta i sada na istoku Sirije leti ko kako hoce, a na zapadu samo uz dozvolu Rusije.

Rusi su ti koji konrtolisu nebo nad Sirijom, i poslednji su kojima neko moze odrediti zone zabrane leta.

Da, i to je moguce

pre 5 godina

Mitomanski sistem C-300 nikada nije oborio ni jedan avion, ali ih je zato na zemlji unisteno gomila, samo citajte ozbiljne izvore.

артиљерац

pre 5 godina

Има неколико "питалаца" да ли је,кад је и где је С-300 оборио неки авион.
Па,наобарао се "експерти".Као прво,2008,у рату са Грузијом,украјински С-300
који је у Грузији био на "вежби" је оборио 3 руска авиона.Уништен је ракетама
земља-земља.Па су Руси оборили 4 грузијска Мига 29.Па су Руси оборили пре пар
месеци 2 израелска F-16,нако,шале ради.Тако да је С-300 већ увелико у Сирији,
само не у рукама сиријске армије.А сад ће га дати сиријцима,који су га одавно
платили.Тако да израелско ваздухопловство виће НЕЋЕ летети некажњено над
Сиријом.А да подсетим "експерте",није Јеврејима до авиона,много им је више
стало до пилота,који ће бити заробљени.Јевреја нема 100 милиона па да имају
10 000 пилота.Мали су ресурси.Сваки пилот им је злата вредан.Авионе ће дати
Амери.

miki

pre 5 godina

Jednostavno reci "saveznicima",da se zabranjuju letovi iznad Sirije,i da svaka raketa koja doleti na teritoriji Sirije,3 ce biti vracene odmah odakle je ova dosla.
(BOSS, 24. septembar 2018 11:33)

Rusko RV i PVO stacionirani u Siriji nisu ni priblizno toliko jaki da bi mogli da zatvore vazdusni prostor.

Vox

pre 5 godina

(ww3 vs. peace, 24. septembar 2018 11:58)
U kom virtuelnom svetu vi živite? Izrael ima jednu od najačih i najbolje obučenih armija u svetu. To dobro znaju i Rusi i mogu samo da daju nesuvisla saopštenja i ništa više. O Iranu ne bih ni komentarisao. Zemlja koja je dekadama pod medjunarodnim sankcijama sigurno nema kapaciteta da se suprotstavi nekoj iole ozbiljnijoj armiji, a kamoli Izraelu, bez obzira na želje i retoriku jer to u suštini samo i jeste.

idemo dalje

pre 5 godina

Da Rusi nisu došli u Siriju, Iranci bi preplavili ceo Levant, Hezbolah i Izrael bi naveliko ratovali, razaranja bi bilo na sve strane i niko ne bi bio pošteđen. U tom delu sveta, Rusi su zaista odigrali mirnodopsku ulogu, međutim, očito je da su neki drugi centri moći više priželjkivali opciju razaranja(ww3 vs. peace, 24. septembar 2018 11:58)Jedino što su Asad i njegovi saveznici,uključujući Hezbolah bili pred porazom,kada su se Rusi uključili.Otprilike u ovo vreme pre tri godine,kada su Rusi počeli napade na položaje IS i ostalih džihadista,po nekim procenama Damask je bio na par nedelja,a najviše mesec dana od pada u ruke terorista.A onda bi IS lagano zauzela i ostala područja na zapadu Sirije,pod kontrolom režima,uključujući i Latakaju,gde se i tada nalazila manja ruska vojna baza i izašla bi na Mediteran.Sledeća meta IS je bio Liban.Interesantno da Izrael nije imao problema sa teroristima IS. Bez obzira na njihovu ekstremnu islamističku jdeologiju IS nije napadao Izrael,a znamo da je ta država na meti svih islamističkih pokreta.Na tadašnjoj teritoriji,pod kontrolom Asad, živelo je skoro 3/4 stanovništva Sirije,među njima nekoliko miliona izbeglica iz područja pod kontrolom terorista i džihadista.Može se samo naslutiti kakva bi se humanitarna katastrofa desila da je ta teritorija pala u ruke IS.Sa pravom se može reći da je Moskva sprečila možda i najveći zločin protiv civila od Drugog svetskog rata i dolazak još par miliona izbeglica u Evropu.Međutim iz nekog razloga te činjenice se po zapadnim medijima prećutkuju i konstantno se plasira teza da je jedini cilj ruske intervencije bio da se sačuva Asadov režim.

Ken

pre 5 godina

Ima dosta sličnosti između Natenjahua i Erdogana,obojica su nacionalnosti i populisti.
(peperoglu, 24. septembar 2018 16:40)
Za razliku od Putina koji je demokrata. Čovek koji je radni vek proveo u kancelariji na čijem su zidu bili portreti Marksa i Engelsa sada ne može da prestane da se slika u crkvi sa popovima. Opiši ovo u par rečenica i dobićeš definiciju populizma.

peperoglu

pre 5 godina

Rusija je nemocna da se na bilo koji nacin suprostavi Izraelu.Sve ostalo su bajke za malu decu.(Dule, 24. septembar 2018 15:58)Rusiji i Izrael nije u interesu sukob zbog istorijskih veza,koje ta dva naroda imaju.Izrael je sa svih strana okružen neprijateljima,koji žele da ga unište,a Moskva to neće dozvoliti, bez obzira što je Sirija glavni ruski saveznik u regionu.Izrael se malo previše opustio u lagodnosti, koju mu je Moskva dopustila.Glavno pitanje da li su piloti delovali samoinicijativno ili su dobili takvo naređenje iz baze i ko je naredio,jer će ovaj incident doprineti da se značajno smanji njihova mogućnost da deluju po iranskim ciljevima u Siriji.Mislim da je bilo bolje da su se odmah priznali grešku, da su uputili javno izvinjenje i nastavili saradnju sa Moskvom, nego da to urade,poput nekih drugih,nakon godinu dana,pa još za incident optužbe pučiste i strani faktor.Ima dosta sličnosti između Natenjahua i Erdogana,obojica su nacionalnosti i populisti.

Влада

pre 5 godina

Јевреји су веома лукави. Руси су то заборавили и опустили се! Друго, потпуно ми не невероватно да иљушин није летео уз подршку ловаца. Невероватан пропуст Руса. Мислим да су они сами највећи кривци. Израелци су свесни да ће ово проћи некажњено, зато се тако и понашају. Очекујем да Руси заоштре ситуацију према Израелу. Погибија 15 људи у тим околностима је неопростиво.

haha

pre 5 godina

@Marko
Lose si obavesten. Nikada Rusi nisu uveli nikakvu zabranu leta nad Sirijom, nego su na pocetku upozorili tj. obavestili Amerikance i ostale da krecu sa bombardovanjem, kako bi ovi sklonili svoje snage da ne bi doslo do saveznickih gubitaka.
Rusija NEMA KAPACITET da uvodi zabrane leta. Prvo, u Siriji ima tek nekoliko desetina aviona, dok Izrael ima vise stotina, Turska takodje, a SAD samo u bazama oko Sirije imaju na stotine aviona, o nosacima aviona da ne pricam.
Drugo, Rusija UKUPNO ima negde oko 3 500 vojnih letelica. SAD oko 14 000.
Rusija UKUPNO ima oko 850 lovaca, SAD oko 4 000!
Neuporedivo! Jedan americki nosac aviona ima vise aviona na sebi, nego Rusija u Siriji.
Dakle, Rusija nema sposobnost da uvede zone zabrane leta.
Sto se zapada Sirije tice, Izrael konstantno bombarduje sirijske i iranske snage u tom delu. Cak i na svega nekoliko kilometara od ruske vojne baze. Dakle, ne pita Rusiju za dozvolu.
Ili hoces da kazes da je Rusija dozvolila Izraelu da joj ubija saveznike!?
Izrael se ne plasi Rusije. Nije se plasio ni Sovjetskog Saveza, koji je bio neuporedivo mocniji od Rusije. Izraelci su obarali sovjetske avione nad Egiptom, Sirijom i Libanom. Rusi se toga secaju i zato im ne pada na pamet da ulaze u sukob sa Izraelom. A kamoli sa SAD, koja je u stanju sutra da dopremi 1 000 lovaca iznad Sirije i zabrani Rusima prelet, sto bi bilo jos vece ponizenje za Rusiju od ovoga sto im rade Izraelci.

Milos

pre 5 godina

"Rusija NEMA KAPACITET da uvodi zabrane leta"

Jedini ko ovde nema kapaciteta da razune da se zabrana leta moze i sa zemlje uvesti, si ti, tako da je bolje da cutis...cuj, USA da sa 1000 lovaca uvede zabranu leta za Ruse!? Ne znam samo kako mislis da tih 1000 lovaca pridje na 400km Siriji...a sto se Turaka tice, oni jedu Putinu iz sake, ima vec godina dana...

pera kojot super genije

pre 5 godina

drugo. paetnjakovici znate li da u Izraelu zivi 30% Ruskih Jevreja. mnogo ste pametni svi vi koji bi da Rusija salje bombe na Izrael.da je Rusija tako agresivna odavno nebi postojala,Rusija igra pametno dok ovi ostali idu na kvarno,i gube skoro svaku bitnu bitku,jedino gde pobedjuju su Mediji gde se plasiraju dezinformacije.

jasdf

pre 5 godina

@Кратко ти је памћење,много кратко.У јуну су Руси оборили 2 израелска F-16 Barack с С-300.Додуше,приписали су то сиријској ПВО,али зна се ко је то урадио.Читај мало озбиљније изворе.
(артиљерац, 24. septembar 2018 15:11)
Elbit Skyliark nije isto sto f-16, skroz druga stvar. Ona brojka dva ne oznacava broj uredjaja nego broj serije. Znaci, u junu ove godine nisu oborena dva izraelska F-16 vec se srusio jedna Elbit Skylark 2. Pitanje i da li je srusen ili je sam pao, ali da ne ulazimo u detalje.

infidel

pre 5 godina

Hehe, Došo Putin, digo telefon, reko Asadu: Slušaj, ovo što ste nam skrljali avion ćemo da vam oprostimo, ali, moraš da se isprsiš za s-300, da već jednom imaš ko čo'ek rakete a ne ove stare. I slušaj, nemoj da se zezaš s mene, nego, izdiktiraće ti ovaj moj pomoćnik Igor žiro račun d'uplatiš 900 miliona, to ti je s 10% popusta jesenja akcija. Aj pa javi kad stignu za dve nedelje...