1. Nije Marko pobedio,nego smo svi izgubili,ta nevaspitana derista je trebalo prebaciti i to u drugu skolu!!!
  (rale, 22. septembar 2018 15:04)

  # Link komentara

 2. @x
  Grešite.Ni Školi ni CSR nikako nisu vezane ruke.To su izgovoei.
  Na osnovu peocene psihologa i pedagoga direktor škole može da premesti učenika u drugo odeljenje - potpuno interna stvar i jedino što je potrebno je da pedagog i psiholog stoje iza svoje profesionalne procene i da su pre toga pkušali da reše peoblem na srugi način.
  CSR ,kojeg je Škola obavezna da izvesti ukoliko peoceni da ne može sama ima mnogo šira ovlašćenja koja obuhvataju ne premeštanje deteta iz škole već i IZMEŠTANJE DETETA IZ PRIMARNE PORODICE ukoliko porodica ne želi da saradjuje ili ako ta saradnja nije zadovoljavajuća.Pre toga može pisati peijave za zanemarivanje (vaspitno zapostavljanje) roditeljima i inicirati keivične postupke.
  Nažalost,pravne službe Centara ne prate kvalitet pedagoga i psihologa ,osećaju se inferiorno u odnosu na tužioce,advokate,sudije pa žesto izbegavaju da pokreću postupke ,već upućuju žrtve sa same ro rade privatnom tužbom.Pravne službe usporavaju,otežavaju rad Centara i kada su razvodi u pitanju jer se isto ponašaju kada je poridično nasilje u pitanju.
  Naravoučenije - ovlašćenja imaju ali bi majradije da se vi sami upuštate u dugotrrajne sudske postipke,arčite vreme i novac i pojačavate neprijateljstvo sukobljenih strana.
  Škola može i sad da vas kazni - dovoljno je da ne prijavite opravdan izostanak deteta ili da ne dostavite opravdanje 7 dana po povratku deteta u školu.
  Nema vezanih ruku.
  (Komša, 22. septembar 2018 10:41)

  # Link komentara

 3. Moj sin je takodje bio maltretiran u šestom. Brzom, ličnom intervencijom, prebacila sam ga u drugu školu. Na vreme...rezultat...brzo sam odreagovala, sukob nije eskalirao...bio je na dve maturske večeri...ali nikad im nije zaboravio poniženje, prostakluk i bezobrazluk. Ne druži se sa nijednim drugom iz te škole. Sa društvom iz druge škole ostvario trajno prijatwljstvo. Neke rane nikad ne zarastu...
  (Zdenka Maletin, 22. septembar 2018 08:06)

  # Link komentara

 4. Mnogi komentatori sa pravom konstatuju da ova trojica siledzija treba da budu razbijeni kao grupa i izbaceni u tri razlicite skole , a da zrtva treba da ostane gde je bila. Nazalost, nisu upoznati da su skoli vezane ruke i da nema nikakvih zakonskih osnova da to uradi. Sve naopako! Zrtva jedino moze da se spase ako pobegne ! Totalno jalov sistem Da li vam je poznato da Aleksin zakon jos uvek nije usvojen? Ne postoji nijedno logicno objasnjenje za tako nesto.
  Istovremeno je svasta vanredno i preko noci i po pravilu naopako provuceno od zakona kroz tu istu "narodnu skupstinu". Pogledajte pricu o Aleksi, Isidori , da shvatite gde zivite.
  (x, 22. septembar 2018 06:39)

  # Link komentara

 5. Moja deca su imala problem sa "bogatim" sinom prosle skolske godine gde je skola stala na stranu "bogatog sina" sa ocem "vojnim licem" a moju decu i jos par decaka su dobili kazne i dalje ne znam zbog cega, na kraju smo završili na sudu i naravno sudija je presudio u nasu korist, na zalost skola stiti decu roditelja koji su na nekom položaju ili imaju koji dinar vise. Na zalost mnoge vrednosti smo u skolstvu i drustvu izgubili i sada se deca vrednuju po tome sta su mu roditelji i cime se bave umesto da sva deca u skoli budu jednaka, te ako nemas skupe patike i telefon iphone onda nista ne vredi 😢
  (Jelena, 21. septembar 2018 22:41)

  # Link komentara

 6. "U medjuvremenu,pijedini učenici su se organizovali,stali u odbranu Marka i sukobili se sa dečacima koji su ga maltretirali".
  Napokon ispravna reakcija roditelja.Koliko god Marko bio ugrožen nije samo on maltretiran - na decu je vršen pritisak da se sa njim ne druže ,nisu smela da reaguju. Faktički svako dete koje je iz straha bojkotovalo Marka,koje nije smelo da prijavi šta se dešava je žrtva nasilja.
  Deca često kada se posvadjaju odmah počnu da "pridobijaju saveznike" da nagovaraju drugove da ignorišu tog s kojim su se posvadjali.
  To u početku nije planirano kao peiprema za maltretiranje ali kada žrtva ostane sama,izolovama nekima padne na pamet da odu korak dalje - organizovanjem bojkota su svesno ili nesvesno pripremili bar prećutnu saglasnost okoline za to.
  Skoro sam bio svedok takvog slučaja (deca uzrasta 10-12 godina) i savetovao sinu da se najnormalnije druži sa oba medjusobno posvadjana deteta.To su izgleda uradili i drugi roditelji i za par dana je sve bilo normalno.
  Dobro je vaspitavati dete da ne bude povodljivo,da izbegava da bude deo bilo kakvog čopora jer grupna psihologija (psihologija rulje) kad tad donese zlo i svede se na puku poslušnost dominantnom pojedincu ili ekipi.
  (Komša, 21. septembar 2018 22:32)

  # Link komentara

 7. U bedmoj,siromasnoj Srbiji,gde 5% ljudi,pa i 10% uticu na sve,a vecina od njih sa parama stecenim u 99% sumnjivim poslovima i tange frange mahinacijama kroje istovremeno sistem svima od obdanista,porodilista pre,skolama pa na kraju krajeaa do groba,tj.JKP pogrebnih usluga. Svuda se oni pitaju,namecu pravila,manijace.
  Ovde niko vidim ne pominje da su decaka maltretirali zato sto nije imao dobre patike i krpe kao oni. To je Srbija oduvek bila,da se ne lazemo i 60-tih,70tih,90tih tek,pa sad enormno. Jos se onda bune roditelji i kao saveti roditelja,glupost koju bi ukinuo inace, kad se kaze da se nose djacke bluze. Odem kod seste na Maltu,sva deca u uniformama. U Norveskoj sam bio kod brata kaze mi on da vidis decu bogatasa sta nose tj.kako idu u skolu,da moje dete je za njih izaslo iz casopisa zabarskog modnog. A ovde od besa,gramzivosti izopacenih vrednosti dozvolilo se sve,najgorima. Da kreiraju model drustva.
  (PukniZoro, 21. septembar 2018 17:53)

  # Link komentara

 8. A po novom zakonu, nasilnici bi trebali da mu nose knjige do kuće i pomažu mu da uradi domaći zadatak.
  (jj, 21. septembar 2018 17:22)

  # Link komentara

 9. Znam dosta mojih ortaka i drugih sto dalje ili blize okoline sto vaspitavaju decu bukvalno tipa udari,ne kmeci,uzvrati. Cak oni nisu takvi,ali eto roditelji su zapravo ti u svemu sto deci namecu lose nesto.I u bavljenju sportom i u silnim aktivnostima nametnutim. Dovoljno vam je kad pogledate sistem foliranja kroz slavljenja rodjendana u igraonicama od malena. Nabiju decu u neku prostoriju malo vecu,a parkovi okolo zvrje prazni.Vise mamama i tatama folirantima sluze da kroz decu,upoznaju se i pricaju megalomanske pricice i isticu sebe prvensteveno svim i svacim.Moja skola bivsa,a jesam covek od 43 godine,nije imala ni psihologe ni pedagoge ni logopede ni nista. Roditelji nisu znali sem keva,ocevi nimalo, u koju skolu idemo,a bili smo ok ucenici iako pravili razne ispade,ali ne ovakve prirode.Mada uvek je pa i tada bilo bilo kabadahija. Skole ne mogu vaspitavati decu,ako su roditelji gori ili bahati ljudi. Nas uciteljica kad je povlacila za zulufe,jel svi smo imali duze kose,bilo je vaspitno i bez zalbe ikakve. Sad ne smeju nastavnici,od roditelja ni da guknu.Inace sam otac dvoje deteta.
  (PovlacenjePredSilom, 21. septembar 2018 17:21)

  # Link komentara

 10. Slikajte i intervjuišite roditelje ta tri zlostavljača. Neka ih prepoznaju komšije i kolege sa posla. Da se njihovim dikama ponose majke i očevi pred celom nacijom. Dajte da ih vidimo.
  (Nikola, 21. septembar 2018 17:19)

  # Link komentara

 11. Šta? Zar neće, kao što novi pravilnik minisarstva prosvete (namerno pišem malim slovima) od 15. septembra nalaže, prestupnici morati da mu na ime pričinjene duševne i fizičke štete, nose ranac od škole do kuće? I da zajedno rade domaći? Ovako ugroženo dete ostade bez "pomoćnika". Ono kada zakon "osmisli" način da zlostavljač ne bude kažnjen, nego blago upozoren i trudom "osvešćen". Kad ono, ni novina da se ispoštuje, nego po starom (i to zahvaljujući pritisku javnosti), da se u stvari problem gurne pod tepih, siledžija nastavi sa svojom praksom ali na nekoj drugoj žrtvi. A jadno dete, jadna ugrožena deca u sebi posade traume za ceo život. Jadni smo.
  (Biće gore, 21. septembar 2018 17:13)

  # Link komentara

 12. Marko je izgubio, a nasilnici pobedili :(
  (lala, 21. septembar 2018 17:04)

  # Link komentara

 13. Znaci, siledzije nagrađene. Uzas!
   (Black fish, 21. septembar 2018 17:02)

  # Link komentara

 14. On je gubitnik i ovo je PORAZ naseg sistema. Kaznjena je zrtva a NAGRADjENI su nasilnici te skole!
  (Razocaran u sistem, 21. septembar 2018 17:01)

  # Link komentara

 15. Nazalost sad ce ga maltretirati i u drugom odeljenju, druga deca znaju zasto je prebacen, verovatno i tamo ima neki "huligan", koji ce da ga maltretira jer zna da je "slabic"...ovo je poraz, malom sve najbolje i bori se a prosveti jedan veliki minus za poraz...
  (ekser, 21. septembar 2018 16:55)

  # Link komentara

 16. Mislis da ne mogu da ga maltretiraju na hodniku.
   (Lee, 21. septembar 2018 16:50)

  # Link komentara

 17. 24 neopravdana letiš iz škole. Nosi mobilni, ukor direktora, smanjena ocena iz vladanja. Napravi tuču van škole. Kad sutra dan nema škole ne može da se zaposli. E kad bi se to tako napravilo, onda bi se i sami roditelji zapitali kako vaspitavaju decu!!!
   (chema, 21. septembar 2018 16:50)

  # Link komentara

 18. I koja je sada garancija da ga ti decaci nece maltetirati na velikim i malim odmorima, kada dolazi i odlazi iz skole. Sve dok se oni ne sakncionisu adekvatno od premestanaj iz odelenja u odelenje nema neke valjde, osim promene skole.
  (Pitalica, 21. septembar 2018 16:37)

  # Link komentara

 19. Meni je sve ovo sto se dogadja naopako. Ja sam imao ekipicu u osnovnoj pa i u srednjoj gde smo gledali da budemo prvi u sportu. Sta ja znam, to nam je bilo nesto iz teen dana, da nas devojcice/devojke gledaju. E sad i mi smo maltretirali decu - one koji maltretiraju slabije. I to nam je bila fora... sad kad procitam ne znam da li sam bio u pravu ili ne. Maltretiranje je maltretiranje
  (Nex, 21. septembar 2018 16:36)

  # Link komentara

 20. samo da pitam...sta je sa nasilnicima?
   (alx, 21. septembar 2018 16:28)

  # Link komentara

 21. I ovu bitku smo izgubili. Svaki dan gubimo po jednu, i sve smo dalje od normalnog i uređenog društva. Marko, sine, drži se, valjda neće ovo zlo do veka trajati...
  (Dule Dabić Gluvaja, selo Gornja Suvaja, 21. septembar 2018 16:15)

  # Link komentara

 22. stvar je u vaspitanju, ne cini drugima ono sto ne zelis drugi tebi da cine..
   (hej, 21. septembar 2018 16:14)

  # Link komentara

 23. Molim novinare da daju ime, prezime i sliku te direktorke koja izbacuje iz odeljenja zlostavljano dete i da serujemo da je svi znaju po bruci. Ako sistem ne radi nista onda bar mi da uradimo koliko mozemo.
  (Hrabri krojac, 21. septembar 2018 16:09)

  # Link komentara

 24. Ja cu samo reci bravo za majku. Ona je svoje dete spasila. To dete ce izrasti u normalnu osobu. A svi vi koji mislite da treba pustiti dete da se samo izbori setite se Alekse. Toliko.
  (opa, 21. septembar 2018 16:01)

  # Link komentara

 25. "Vecina skola nema defektologa, logopeda, socijalnog radnika (ne mora da je svakog dana u skoli) - ko je kriv zbog toga?"
  (Stojadinac, 21. septembar 2018 15:00)

  Ja sam bio u osnovnoj skoli od 1972-1980, rec je o jednoj veoma uglednoj i poznatoj skoli u centru centra Beograda. I nesto se bas i ne secam doticnih persona. Bila je samo jedna bakica zvana pedagog. Tek negde pri kraju skolovanja na jednoj kancelariji se pojavila tabla "psiholog", na sta smo mi zbijali šale. Doticne zene i jesu bile za podsmeh, jer je rezultat njihovog rada bio nula. U skoli je bilo nekoliko problematicne dece, tzv. mangupa, koji su maltretirali ostalu decu. Neki od njih su imali oceve na visokim polozajima u SUPu, drzavnoj bezbednosti, diplomatiji ... i niko nije smeo da ih pipne. Nasuprot tome, deca-zrtve su uvek ispadala krivci, pogotovo ovi ciji su roditelji bili obicni radnici ili sluzbenici. Problem je i tada resavan premestanjem zrtava iz skole u skolu, a bilo kakav pokusaj da se o tim pojavama pise u novinama bio je zataskavan od strane urednika. To znam jer je otac jednog maltretiranog decaka bio novinar, kome je urednik pocepao tekst koji je ovaj pokusao da napise na tu temu. Prvi i jedini put kada je bilo kakva prica o vrsnjackom nasilju izasla u javnost je tragedija na Konjarniku, kada su jednog decka pretukli do smrti, mislim da je to bilo bas pri kraju moje osnovne skole. Od tada do danas se nije mnogo toga promenilo, a vi koji se cudite ste verovatno ziveli u nekoj bajci ...
  (nekad i sad, 21. septembar 2018 15:54)

  # Link komentara

 26. U ovoj naopakoj (nazovi) drzavi poraz se stalno predstavlja kao pobeda.
  (Trovach, 21. septembar 2018 15:52)

  # Link komentara

 27. Nije trebao Marko da se premesti vec nasilnici. Prvo da se detaljno ispita slucaj i ukoliko se ustanovi da su ta trojica bili veoma nasilni prema njemu da se cak premeste u drugu skolu. To je pravda a ne neduzno dete vuci iz jednog odeljenja u drugo.
  (Someone, 21. septembar 2018 15:51)

  # Link komentara

 28. To pobeda? Protiv koga i za koga?
   (dingospo, 21. septembar 2018 15:45)

  # Link komentara

 29. Nije pobedio
  Da je pobedio, nasilnici bi bili kaznjeni a sa njima i odgovorni u skoli
  Ovako su svi gubitnici
  (Zabrinuti, 21. septembar 2018 15:39)

  # Link komentara

 30. kako je pobedio, ako je morao u zbeg?
   (profdrmr, 21. septembar 2018 15:35)

  # Link komentara

 31. Mislim da je ovim potezom dete unakaženo za ceo život. Bolje je bilo suprotstaviti se nasilnicima, a ne bežati. Šteta.
  (Aleksandar, 21. septembar 2018 15:33)

  # Link komentara

 32. Baš smo pali nisko, u većini komentara je poziv na linč. A da li je sve baš istina? Da li su "siledžije" stvarno siledžije? Naravno pod pritiskom medija ovo je logičan potez ali kako je već neko napomenuo treba dobro proučiti priču pre donošenja zaključaka i poziva na linč. Znam za skorašnji primer gde učenik uz asistenciju majke proziva ceo razred da ga maltretiraju. Pri tome vecina učenika se prvi put susrela sa njim (nepune dve nedelje). Ispostavilo se da je isto bilo i osnovnoj školi i da je takodje bio "zrtva" ostalih učenika. A majka je vršila pritisak na sve moguće načine da se kažnjavaju učenici a i nastavnici. Sve je stvar je samo percepcije. Da učeniku treba pomoći to svakako i bez pogovora ali to bi trebalo da bude posao školskih pedagoga i psihologa da tačno procene da li treba da rade sa takozvanim nasilnicima ili sa takozvanom žrtvom. A prebacivanje učenika iz odeljenja u odeljenje ili drugu školu je samo poraz školskog sistema i socijalnih službi u adekvatnom radu sa učenicima i prevenciji bilo kog oblika nasilja
  (71, 21. septembar 2018 15:32)

  # Link komentara

 33. @(46, 21. septembar 2018 15:15)

  Što bi nalalazi novu žrtvu kad je ista dostupna na odmoru iako sad ide u drugi razdred,ostao je u istoj školi.
   (Partizan 1917, 21. septembar 2018 15:28)

  # Link komentara

 34. На жалост, ово није победа. Те силеџије су требали да раздвоје и преместе у друга одељења или чак у друге школе - да се разбије та групица и удаље физичким путем што је даље могуће. Овако га неће узнемиравати једино током наставе. А и јавност је дечку направила магарећу услугу - обележен је као неко ко је малтретиран и плашим се да ништа није постигнуто да се малтретирање не настави.
   (Живчан_неки_лик, 21. septembar 2018 15:18)

  # Link komentara

 35. Nezgodna stvar je što će možda i pojedinci iz tog drugog odeljenja da ga kinje, a sve to zbog izostanka kazne za nasilnike.
   (Aleksandar, 21. septembar 2018 15:17)

  # Link komentara

 36. Hahahahaha kakva pobeda, ma bravo. Odvojen od drustva zbog toga sto su ga maltretirali, umesto njih trojicu da razmeste po razlicitim razredima. Pa zar stvarno neko misli da ta trojica nece naci novu zrtvu sve dok su zajedno? Pa to i jeste problem nase drzave, ne moze da se resi problem vec samo da se zataska linijom manjeg otpora. U fazonu, de ti mali da mi tebe prebacimo, tako resimo problem, a njima trojici svejedno ne mozemo nista.
   (46, 21. septembar 2018 15:15)

  # Link komentara

 37. Ovo je samo sklanjanje pred siledzijama. Standard, uz cutanje, koji ovo drustvo postavlja jos od vrtica. I zar po recima direktorke, od pre neki dan, nije bio psiholog zaduzen za premestanje u drugi razred a da ona samo potpisuje a ne donosi odluku vezanu za transfer ucenika. Sada citamo da je ona donela odluku. Da li ona tako krsi neki zakon, statut skole, sta ce im onda psiholog?
  Roditelji, sada ste dobili model koji treba da koristite. Kakvi obrasci, timovi u skoli koji ce nasilje da stepenuju, vec pravac mediji. I onda pritisak. To jedino daje rezultat.
  Na kraju cele ove price svedoci smo da drugarstvo medju decom skoro da ne postoji. Ako je vrsnjacima bila potrebna cela ova medijska predstava da bi zastitili drugara sa kojim provode vreme svaki dan treba da se zapitamo kakvi ce ljudi postati od takve dece spremne da cutke gledaju maltretiranje slabijeg.
  Svi mi treba da se zapitamo zasto smo dozvolili da se sklanjamo i cutimo pred siledzijama svake vrste?
   (ArtuDitu, 21. septembar 2018 15:15)

  # Link komentara

 38. Nadam se da će mu tamo biti bolje, ali kao dugogodišnji prosvetni radnik znam da u praksi to daje slabe rezultate. Jedini pravi put je pomoći detetu da se ispravi i pokaže svoje kvalitete, naučiti ga da bude svoj, rešenje ne može biti učiti decu da se kriju i sklanjati ih u druga odeljenja....
  (dux, 21. septembar 2018 14:45)

  Kolega, to lepo zvuči u teoriji. A, u praksi se desi da dete izvrši samoubistvo dok mi teoretišemo.
   (Aleksandar, 21. septembar 2018 15:15)

  # Link komentara

 39. Za sve vas koji bi da izbacuju i premestaju djake u druge skole, prvo zakon u ruke.
  A po njemu djak se ne moze ni "izbaciti" ni premestiti bez saglasnosti njegovih roditelja. To je samo kap u moru pravila kojima su prosvetnim radnicima vezali ruke u mnogim stvarima. Naravno, mislim na ministre koji, kako se promene, u zakon stavljaju razne "genijalne" ideje.
   (DTS, 21. septembar 2018 15:14)

  # Link komentara

 40. Bravo, direktorka! Vrlo napreDNO rešenje!
   (Martin, 21. septembar 2018 15:13)

  # Link komentara

 41. Ona je trebala svoje dete da upise na samoodbranu ili bilo koju borbenu vestinu da nauci. Postao bi samouvereniji, i ne bi vise mogli da ga diraju.
  (Gh0$t, 21. septembar 2018 15:12)

  # Link komentara

 42. Pobedila su deca, Markovi drugari,jer su se suprotstavili nasilnicima. Nisam siguran da će razredna i direktorka da pročitaju sve ljudske osude nasilnika.
  (Slobodan gradjanin, 21. septembar 2018 15:01)

  # Link komentara

 43. Marko je izgubio.
  Trebalo je nasilnike premestiti u druga odelenja ili škole.
  Ovako je on kao žrtva, još morao i da se skloni.
  Kakvu ste to poruku poslali?!!
  (Kicko, 21. septembar 2018 15:01)

  # Link komentara

 44. U mnogim skolama nemate pedagoga, vec npr. samo psihologa ili obrnuto - ko je kriv?
  Vecina skola nema defektologa, logopeda, socijalnog radnika (ne mora da je svakog dana u skoli) - ko je kriv zbog toga?
  Odeljenjski staresina cesto nije ni u smeni sa svojim odeljenjem, a ponekad je i dva dana u drugoj skoli (i sve to za manje od 100 dinara dnevno) - ko je kriv?
  Po kom zakonu i clanu mislite da ucenike premestate u druge skole
  Ja sam Za, samo mi recite po kom zakonu? - ko je kriv sto je tako?
  (Stojadinac, 21. septembar 2018 15:00)

  # Link komentara

 45. Kako je jadan taj nas sistem. Pa ti mamlazi mogu da ga maltretiraju i dalje van casova. Umesto da te klipane izbace, oni ustvaru izbacuju maltretirano dete
  (Pera Detlic, 21. septembar 2018 14:59)

  # Link komentara

 46. nije Marko pobedio,pobedili su problematicni klinci a Marko i svi mi izgubili!
   (jazAbdin, 21. septembar 2018 14:56)

  # Link komentara

 47. Pobeda bi bila da je direktorka skole smenjena a nasilnici prebaceni u drugo odeljenje.
  (smena i prebacivanje, 21. septembar 2018 14:55)

  # Link komentara

 48. Ovde je jedina pobeda to sto su se ucenici organizovali i stali u odbranu decaka. Postupak direktorke je primer poraza na zalost.
  (Juhu, 21. septembar 2018 14:48)

  # Link komentara

 49. Hahahahahha, pa valjda su delikventi trebali da budu prebaceni? Ne kapiram!?! Kaznili ga prebacivanjem zbog toga sto su ga maltretirali. Srbijoooooo!
   (rale, 21. septembar 2018 14:47)

  # Link komentara

 50. Pobeda bi bila da su ona trojca isterana iz skole a direktorka smenjena.
   (Pokondirena tikvica, 21. septembar 2018 14:46)

  # Link komentara

 51. Nadam se da će mu tamo biti bolje, ali kao dugogodišnji prosvetni radnik znam da u praksi to daje slabe rezultate. Jedini pravi put je pomoći detetu da se ispravi i pokaže svoje kvalitete, naučiti ga da bude svoj, rešenje ne može biti učiti decu da se kriju i sklanjati ih u druga odeljenja....
   (dux, 21. septembar 2018 14:45)

  # Link komentara

 52. Ocigledno je dete sve docekalo sa olaksannjem i raduje se. To je dobro.

  Jeste dignuta velika frka, ali neka se dize svaki put i za svako dete, dok god ne postane normalno da toga u skoli ne sme da bude.

  Svaka cast novinarima za ovo, to su teme koje treba pratiti pomno, jer su sustinske za sve nas.
  (neki tata, 21. septembar 2018 14:43)

  # Link komentara

 53. A ovi ce sad da nadju novog klinca koga ce da maltretiraju!I ko je tu pobedio?
  (Draksen, 21. septembar 2018 14:43)

  # Link komentara

 54. Ako je to pobeda! Uzas, samo su njega sklonili od problema. Umesto da se resi problem.
  (mega bot, 21. septembar 2018 14:43)

  # Link komentara

 55. Smatram da bi pobeda bila da su nasilnici kažnjeni. Prebacivanje u drugo odeljenje je bolje od nereagovanja ali je daleko od pobede.
  (Jelena, 21. septembar 2018 14:43)

  # Link komentara

 56. Prebačen u drugi odeljenje? I to je podeda?! A oni što su ga maltretirali, sad će nivu žrtvu naći. Šta je sa njima i njihovim roditeljima?! E Srbijo moja mučna, ako ovo rešenje nazivate pobedom.
   (ivica, 21. septembar 2018 14:42)

  # Link komentara

 57. Marko nije trebo napustiti razred,nego su djecaci koji su vrsili nasilje i maltretiranje trebali biti kaznjeni i prbaceni u drugi razred ili skolu.
  Djecaci koji su vrfsili nasilje i dalje ce traziti zrtvu.
  (Suvada Sinanovic, 21. septembar 2018 14:41)

  # Link komentara

 58. marko pobedio? a delikventi koji su ga maltretirali, a nastavnica, direktor i ostali koji nisu sprecili ovaj slucaj? ovde su svi pobedili sem marka izgleda...
  (katsuma, 21. septembar 2018 14:41)

  # Link komentara

 59. Al je pobedio..
  (Sima, 21. septembar 2018 14:41)

  # Link komentara

 60. Pirova pobeda, sta sa buducim kriminalcima? sve normalno?
   (Igi, 21. septembar 2018 14:40)

  # Link komentara

 61. Alo ljudi, Marko je premešten!!!
  Zašto delikventi nisu premešteni, uklonjeni, roditelji kažnjeni!?
  (pantelija, 21. septembar 2018 14:40)

  # Link komentara

 62. Valjda nasilnike treba da prebace, a ne zrtvu. Sad ta tri klipana mogu da nadju drugu zrtvu, ipak su se izvukli bez posledica...
   (kfd, 21. septembar 2018 14:39)

  # Link komentara

 63. Proveren recept je da roditelji problematične dece plaćaju penale školi za svaki ukor i za svaki neopravdani izostanak. Primera radi svaki neopravdani 1000 rsd I svaka ocena manja od 5 iz vladanja po 10000 rsd. Naravno, novac na račun škole a siguran sam da bi ga svaka škola pametno iskoristila. Pa kad dete donese kući uplatnicu od 20000 rsd. tek tada će otac i majka da ga izgrade i upute na normalno ponašanje jer im je izbio značajna sredstva iz kućnog budžeta. Ovako, slegnu ramenima i kažu da mu ne mogu ništa.
   (davor, 21. septembar 2018 14:38)

  # Link komentara

 64. Ne, nego smo mi kompletno izgubljeni i pobeđeni.
   (Sramota, 21. septembar 2018 14:37)

  # Link komentara

 65. Šta znači Marko je "pobedio", pre su nasilinici pobedili. Trebalo ih je vratiti godinu unazad.
  (Lman, 21. septembar 2018 14:37)

  # Link komentara

 66. Cuj pobedio, a on prebacen. Trebalo je da prebace nasilnike u drugo odeljene. Ovim su nasilnici pobedili jer su oni njega isterali iz odeljenja.
  (Solo, 21. septembar 2018 14:36)

  # Link komentara

 67. Kako je pobedio ,prebacen u drugo odeljenje zar nije logicnije da nasilnici budu kaznjeni i ONI razmesteni u druga odeljenja?
  (Zoran, 21. septembar 2018 14:36)

  # Link komentara

 68. Dragi Marko, ocigledno im je bas SVE u patikama! Sad juri ocene i neobracaj paznju.
  (Dusan, 21. septembar 2018 14:36)

  # Link komentara

 69. Mislim da ovo nije ni p od pobede.
   (Perjanik, 21. septembar 2018 14:36)

  # Link komentara

 70. ne treba on da bude prebacen nego uzrok problema i to u drugu skolu!!
   (duh3, 21. septembar 2018 14:34)

  # Link komentara

 71. Pobedili grubijani
  (Mitar, 21. septembar 2018 14:34)

  # Link komentara

 72. Ne znam kako je pobedio ako je on premesten u drugo odeljenje?
  Niko ovde nije pobednik, svi gubimo
  (Prof, 21. septembar 2018 14:33)

  # Link komentara

 73. Mališa drzi se
   (Milos, 21. septembar 2018 14:33)

  # Link komentara

 74. Marko pobedio? Kako? On je žrtva, a njega su prebacili u drugo odeljenje. Zašto bahati nasilnici nisu izbačeni iz škole? To bi bila Markova pobeda i oponena svim potencijalnim bahatim siledžijama.
  (Djapeto, 21. septembar 2018 14:33)

  # Link komentara

 75. pobedili su licemeri,koji sebe nazivaju prosvetnim radnicima jer su prosli bez sankcije-sto je ustvari njima jedino i bitno.pobedili su nasilnici jer su ostali gde su bili,izgubio je jedino marko...
  (bozidar, 21. septembar 2018 14:32)

  # Link komentara

 76. Сад испадоше сви ђаци осим једног дечака лоши у разреду из кога је отишао, а није баш тако. Тројица су га малтретирала и треба да буду кажњени, а остали дечаци и девојчице?
  (Хммм, 21. septembar 2018 14:32)

  # Link komentara

 77. Pa kako je pobedio? Pa valjda nasilnici treba da budu prebaceni i izbaceni a ne obrnuto? WTF??
  (Marko Djordjevic, 21. septembar 2018 14:32)

  # Link komentara

 78. Ja bih rekao da su nasilnici pobedili a skola isla linijom manjeg otpora. Pobeda bi bila da su nasilnici otisli kod psihologa i dobili adekvatnu terapiju a ovaj deckic nastavio sa svojim normalnim zivotom gde nije ugrozio nikog.
  (Stefan, 21. septembar 2018 14:32)

  # Link komentara

 79. Meni deluje ko da je on kažnjen, trebalo je izbaciti iz škole one koji su pravili probleme, jer drugo odeljenje ne znači da do konflikta neće ponovo doći na odmoru ili posle škole. Problem je što se u Srbiji, zbog negativne selekcije, zapošljavaju najgori, tako imamo najgore moguće učitelje, profesore, itd. koji imaju gomile kompleksa i nisu zainteresovani da rade kako treba jer su u 90% slučajeva zaposleni preko veze pa ni ne moraju da rade kako treba. Cela Srbija je problem.
  (Pametnjaković, 21. septembar 2018 14:31)

  # Link komentara

 80. Kakva pobeda i čija? On da se prilagođava novom razredu, a njima ništa, neka i dalje u svom ambijentu nastave drugog da šikaniraju. A i njega će, verovatno, opet na odmorima. Ali, navikli smo da je sve oko nas nakaradno, krivci (huligani, lopovi, kriminalci, političari)se uvek štite i izvuku.
  (realno, 21. septembar 2018 14:31)

  # Link komentara

 81. Cuj, pobedio. Sad ce TAMO lokalni smaraci da nastave gde su ovi stali, a pritom, sta sprecava ove da ga i dalje maltretiraju na odmoru? Mislim da, na stranu sto se treba pozabaviti ovim stvarima svakako i treba debile kazniti, covek mora imati u vidu da je ovoga uvek bilo i uvek ce biti, a roditeljima je mnogo pametnije da nauce dete da ne bude totalni snowflake, jer ga ni zivot nece maziti i susretace se sa puno goreg u Srbiji od "mama ti je ruzna".
  (Sabre, 21. septembar 2018 14:31)

  # Link komentara

 82. To nije riješenje..
  (Nenad, 21. septembar 2018 14:31)

  # Link komentara

 83. Ne, svi smo izgubili
  (Predrag, 21. septembar 2018 14:30)

  # Link komentara

 84. Marko nikada neće pobediti.

  Problem je naše školstvo koje, kao i naše društvo, stavlja delikventa ili kriminalca ispred produktivnog člana društva.
  Primere za ovo možete videti svaki dan.

  Marko je produktivan učenik, dobar momak i đak, ali rešenje je da se MARKO izmesti (čitaj izbaci) iz odeljenja.

  Ovo će se preneti i dalje pa će tako Marko kada odraste, pametan i sa diplomom morati da svoje mesto na konkursu za posao ostavi nekom tatinom sinu sa vezom.

  Svi smo mi Marko.
  (Dr.Obradovic, 21. septembar 2018 14:30)

  # Link komentara

 85. Pobedilo je nasilje. Dečaka je trebalo ostaviti u istom odeljenju.Nasilnike je trebalo poslati kući uz obavezni društveno-korisni rad do kraja školske godine kao uslov za polaganje razrednog ispita o trošku roditelja.Za roditelje takođe primerena novčana kazna. U slučaju da ih to ne opameti, sledeće godine i roditelje i decu u odgovarajuće vaspitne ustanove
  (singapore18, 21. septembar 2018 14:29)

  # Link komentara

 86. Baš je pobedio.

  Umesto da su delikvente izbacili iz škole ili u najmanju ruku njih premestili u drugo odeljenje, a roditelje istih kaznili, oni prave "solomonsko" rešenje.
  Najlakše je gurnuti pod tepih.

  Mislite da je problem rešen!? Nadam se da jeste, ubeđen sam da nije.
  (dupli_kantar, 21. septembar 2018 14:29)

  # Link komentara

 87. OK prebacili su ga u drugo odeljenje, ali nasilje se desava tokom velikog odmora, ti isti dripci ce ga maltretirati jos vise. Kako resiti taj problem?
  (Pancha90, 21. septembar 2018 14:29)

  # Link komentara

 88. Ne Marko je izgubio da je pobedio delikventi bi bili prebačeni u drugu školu ili drugo odeljenje.
  (NikolaBGD, 21. septembar 2018 14:29)

  # Link komentara

 89. uzmicanje pred bahatima ne moze biti pobeda
  (sasa, 21. septembar 2018 14:28)

  # Link komentara

 90. A kako će direktorka kazniti decu koja su ga maltretirala?
  (Ivi, 21. septembar 2018 14:28)

  # Link komentara

 91. Ovo je poraz a ne pobeda!
   (Srdjan bg, 21. septembar 2018 14:28)

  # Link komentara

 92. Zasto kaznjavate zrtvu, a ne nasilnike koje treba izbaciti iz skole? Kako se ovo predstavlja ko pobeda???
   (Apatrid, 21. septembar 2018 14:26)

  # Link komentara

 93. Duša draga! Presladak i pametan dečkić. Mnogo mi je drago što su uspeli. Želim njemu i njegovoj mami sve najbolje. A za nasilnike i ovaj naš nakaradni sistem nemam reči...
  (Maja, 21. septembar 2018 14:26)

  # Link komentara

 94. Zar je pobeda ako se skloni onaj ko nije kriv, a oni koji maltretiraju ostaju gde jesu? I zar misle da ce ta trojica prestati da maltretiraju dete zato sto je u drugom odeljenju iste skole, a njih su ljubazno zamolili da to vise ne rade ili ce ih direktor jos jednom opomenuti!
  (V, 21. septembar 2018 14:25)

  # Link komentara

 95. Po meni bi nasilni trebali da budu prebaceni i prebacivani sve dok ne prestanu
  (Psiholog, 21. septembar 2018 14:24)

  # Link komentara

 96. Treba da se adekvatno kazne roditelji te dece. Udri im po dzepu pa ce da vaspitataju svoju decu.Ovako ce oni naci drugu zrtvu.
  Nego najverovatnije su deca uticajnih skolovanih ljudi pa nista se nece uraditi zbog toga.
  (novisad021, 21. septembar 2018 14:24)

  # Link komentara

 97. Pobedio bi kada bi nasilnici bili prebačeni u drugo odeljenje. Zapravo, upravo tako bi trebalo i rešavati ovakve slučajeve i jasno staviti do znanja nasilnicima da njihovo ponašanje nije prihvatljivo i da će biti izbačeni iz svake zajednice u kojoj se tako budu ponašali.
  (bully-hater, 21. septembar 2018 14:22)

  # Link komentara

 98. Nije ovo nikakva pobeda,siledzije su trebale da budu izbacene jer ovako ih nece spreciti da nastave sa maltretiranjem to sto je prebacen u drugo odeljenje,vidja ce se po hodnicima dvoristu itd...da su izbaceni,to bi bila pobeda.
   (kal drogo, 21. septembar 2018 14:21)

  # Link komentara

 99. Nije ovo Markova pobeda nego poraz drustva u celini. Pobeda bi bila da je on u svom razredu a ovi ostali mangupi svaki dan da mu se zahvaljuju sto je sa njima unodeljenju a njemu da ne sme dlaka glave da fali... Zato i jesmo tu gde jesmo,jer djaci mogu da cine sta go pozele,a pre samo 20 godina nastavnik je bio Bog i batina...nije smela muva da se cuje u razredu... a ovako, on je prebacen, direktorka ublazila problem za koji nije znala ni da postoji...javnost zapanjena razmazenoscu ovog neocvrslog deteta,a mangupi su dobili putokaz kojim putem da idu... od osnovne skole pa na dalje slobodno cini sta god zelis, sankcija nema, zrtva ce ih snositi...
   (Razocarani srbin, 21. septembar 2018 14:20)

  # Link komentara

 100. dolazim iz prosvete, i mogu reci da ovo nije pobeda. po ko zna koji put problem je pod tepihom. ali mislim da problem nikad nije samo jedna strana. za problem uvek treba dvoje i ceo slucaj treba dublje istrziti.
   (dejan, 21. septembar 2018 14:20)

  # Link komentara

 101. A kakva je to pobeda, do sto dobro dete treba da se sklanja i bezi u drugo odeljenje od delikvenata nije pobeda vec poraz celog drustva
  (Shone, 21. septembar 2018 14:19)

  # Link komentara

 102. Te sto su ga maltretirali..staviti pod poseban nadzor ....upisati im to slu sve moguce evidencije...pa sutra kad budu trazili posao..ili bilo sta od drustva ..neka se zna ko su i kakvi su bili.
   (Aki, 21. septembar 2018 14:18)

  # Link komentara

 103. Ma kako je problem rešen? pa nikako,samo je izbegnuto rešenje. Oni delikventi će i dalje da nastave po starom!
  (Alex, 21. septembar 2018 14:17)

  # Link komentara

 104. Dobro, da li su delikventi izbačeni iz škole? Da li su im roditelji pozvani u policiju na dalje procesuiranje?

  Ako nisu, ova škola, njena direktorka i ostali u upravi moraju snositi pravne posledice.
  (NemanjaZZZ, 21. septembar 2018 14:17)

  # Link komentara

 105. a sta ce biti sa delikventima?
  (OldSchool, 21. septembar 2018 14:00)

  Naci ce drugu zrtvu.
   (Berserk, 21. septembar 2018 14:17)

  # Link komentara

 106. Kako je on to pobedio kad je jos jednom dokazano da za nasilje nema resenje?
  (just_saying, 21. septembar 2018 14:16)

  # Link komentara

 107. Zašto u ovoj zemlji sve mora naopako? Zašto nisu ti koji ga muče izbačeni iz škole? Zašto se u ovoj zemlji žrtva sklanja a zločinci ostaju ne kažnjeni? Sad je kao problem rešen? pa ti majmuni će sada nekoga drugog da muče... Šta je sa odmorima.... o bože
  (Jova, 21. septembar 2018 14:16)

  # Link komentara

 108. Pobedio, a on izbačen iz razreda...
  (Milun, 21. septembar 2018 14:16)

  # Link komentara

 109. Nije Marko pobedio, već je država izgubila, jer nije rešila uzrok problema već samo posledicu... Šta je da delikventima?
  (MiloradUE, 21. septembar 2018 14:16)

  # Link komentara

 110. Ovo nije pobeda. Ovo je poraz. Sklonjeno je dete od nasilja. Nasilje nije uklonjeno.
  (Stingray, 21. septembar 2018 14:16)

  # Link komentara

 111. Pobeda bi bila da su nasilnici izbaceni a ne da je on kao zrtva "pobedio" tako sto mu je dozvoljeno da pobegne.
  Ovo je poraz i sramota za skolu.
  (Anja, 21. septembar 2018 14:15)

  # Link komentara

 112. Marko je izgubio, pobedili su divljaci!
  (dragan, 21. septembar 2018 14:15)

  # Link komentara

 113. Pobedio kazete?!!Ajd....Sta ce mo kad nasilnici pronadju sledecu zrtvu?Ili sa gomilom druge dece koja eto nisu stigla na naslovnice,pa se njihov problem ne resava.Kad naslovnice budu XY dobio takvu i takvu kaznu,roditelji platili toliko i toliko,nema vajde.
  (Vilana, 21. septembar 2018 14:15)

  # Link komentara

 114. Kako je to pobeda, kad su mučitelji u odeljenju pored, u istoj školi, i svakodnevno će se viđati?
  (Laki, 21. septembar 2018 14:15)

  # Link komentara

 115. A kako je to on pobedio ako je on prebačen u drugo odeljenje?!
  (PapaSle, 21. septembar 2018 14:15)

  # Link komentara

 116. Ne vidim kako je pobedio, ovde je jedino resenje da se vidi sta sa siledzijama koji su ga maltretirali, sa njihovim roditeljima.
  (Pero, 21. septembar 2018 14:14)

  # Link komentara

 117. a sta ce biti na odmorima. Jos goru torturu ce dozivljavati za tih par minuta...
  I da,delikventi bez kazni,zar ne?
   (GanDra Šajkaš, 21. septembar 2018 14:14)

  # Link komentara

 118. Dobro je da je problem resen, ali zar ne treba te problematicne ucenike prebaciti u drugu skolu? Ovako ispada kao da je mali Marko na neki nacin kaznjen?
  (Milan, 21. septembar 2018 14:14)

  # Link komentara

 119. U cemu je pobedio, gurnuli su problem pod tepih, premestili u drugo odeljenje kao ga delikventi nece vidjati.
   (Hanibal, 21. septembar 2018 14:14)

  # Link komentara

 120. I to je pobeda?!
   (eh, 21. septembar 2018 14:14)

  # Link komentara

 121. To sto je prebacen u drugo odeljenje ne znaci i da ga vise nece maltretirati. Treba pratiti ponasanje tih nasilnika jer ce sada mozda naci drugu "metu".
  (sitno, 21. septembar 2018 14:13)

  # Link komentara

 122. Ako tako treba pobeda u skolama u Srbiji onda je pobedio.Mada sustinsko pitanje nije koje dete je gubitnik a koje pobednik nego koje preventivne mere su odrasli stvorili da se ovakve stvari nedesavaju.Deca nikada nisu kriva jer odrasli vapitavaju(trebalo bi)decu a ne obrnuto.
  (Milan, 21. septembar 2018 14:13)

  # Link komentara

 123. Meni ovo nimalo ne liči na pobedu, naprotiv!

  Zašto je dete bilo maltretirano? Pošto ovde nije naveden razlog, da pogađam: nije li možda zato što mu se majka zove Drita i zato dete nije "naše"? U današnjoj Srbiji "Drita" je sve samo ne "dobro" ime!

  I šta je bilo s nasilnicima? Ništa, naravno, kao i obično! Sad će samo naći drugu žrtvu koja, po rečima prepametnog ministraprosvete, ima "nacrtanu metu na čelu" i nastaviće po starom.

  Zato nema govora o nekakvoj "pobedi", nego je ovo samo još jedan težak poraz ovog duboko poremećenog i bolesnog društva!
  (Aldebaran, 21. septembar 2018 14:12)

  # Link komentara

 124. Zašto se ne premeste oni koji vrše nasilje??? Sada ce naći "nekog novog Marka" i nastaviti sa iživljavanjem i maltretiranjem,pa tako u krug.Nema države,nema sistema,nema reda.
   (goblin, 21. septembar 2018 14:11)

  # Link komentara

 125. U al je pobedio.. Morali su svoje privatne stvari da iznose na tv da bi ih neko cuo, i kako bi dopreli do nekoga.. Da li je potrebno da se napravi medijska drama da se ucenik prebaci iz jednog u drugo odeljenje?
  (Dzingis Kan, 21. septembar 2018 14:11)

  # Link komentara

 126. Da li direktorka, razredna i maloletne siledžije treba da snose nekakvu odgovornost i sankcije?
   (To, 21. septembar 2018 14:11)

  # Link komentara

 127. Сад само да се надамо да и у другом разреду нема мангупа. А има их сигурно. Уместо да казне оног ко је крив, они склањају жртву, удаљују га од другова које је имао, а велико је питање како ће бити прихваћен у новом разреду. Није ово хепи енд!
   (зоркаптил, 21. septembar 2018 14:10)

  # Link komentara

 128. nista, naci ce novu zrtvu.
   (Veseli maslacak, 21. septembar 2018 14:10)

  # Link komentara

 129. Malo mi je tuzno sto se ovo smatra pobedom...
   (palop, 21. septembar 2018 14:10)

  # Link komentara

 130. "U međuvremenu, pojedini učenici su se organizovali i stali u odbranu Marka i sukobili se sa dečacima koji su ga maltretirali. "

  Bravo smekeri!
  (JelenaD, 21. septembar 2018 14:09)

  # Link komentara

 131. Pa valjda njih treba izbaciti?!
  (Sasa, 21. septembar 2018 14:09)

  # Link komentara

 132. Zapravo Marko bi pobedio da su ovi premešteni ili izbačeni šta ove male nakaze sprečava da ga napadaju na odmoru ili kada se časovi završe.
   (Nebojša, 21. septembar 2018 14:09)

  # Link komentara

 133. a sta ce biti sa delikventima?
  (OldSchool, 21. septembar 2018 14:00)

  I sta sa razrednim, direktorom, celim sistemom, jer sta bi bilo sa detetom da se nije digla ova frka? Kako sad može premeštaj, a pre nije moglo jer FT1P od školskog psihologa...?
   (Čarapan, 21. septembar 2018 14:09)

  # Link komentara

 134. Pobedio, a on zrtva prebacen u drugo odeljenje? Ispada da je on kriv i zato je prebacen u drugo odeljenje, a dripci koji su ga maltretirali ostace bez kazne, i u svom odeljenju. Logika napredno- nakaradna.
   (olimp, 21. septembar 2018 14:08)

  # Link komentara

 135. A vidi ga sto je sladak...
   (duki, 21. septembar 2018 14:08)

  # Link komentara

 136. Pobedio?!? A sta, sad, kao, ne mogu da ga nadju i maltretiraju ponovo, jer je premesten u drugo odeljenje... kakva sprdnja od skole i drzave..
  (Doc, 21. septembar 2018 14:08)

  # Link komentara

 137. A deca koja su vršila nasilje,
  da li će njihovi roditelji biti ošinuti po džepu?
  Kakva je to pobeda da ga sklone?
  A ovamo nikakve posledice.
  Kakva je to poruka?
  (Kuzma, 21. septembar 2018 14:08)

  # Link komentara

 138. A-ha! Vi'š kako može, samo kad se hoće.
  Odjednom se svi ponašaju drugačije - oni koji nisu smeli da sede s njim ili se druže s njm - sad ga brane (verovatno su malo i nalupali siledžije); kod direktorke sad sve može, prebacuje ga i bez zahteva...
   (John, 21. septembar 2018 14:07)

  # Link komentara

 139. Pa oni su njega kaznili strasno!
   (sarpi, 21. septembar 2018 14:07)

  # Link komentara

 140. Ni blizu cak ni Pirovoj pobedi.
  Ovo je kazna za dete. Sada dete treba se prilagodjava novom okruzenju. Da ne pricamo o pitanjima poput otkud ti u nasem odeljenju.

  Zasto napasnici nisu u drugim skolama ili drugim odeljenjima.
  (NikoLA, 21. septembar 2018 14:07)

  # Link komentara

 141. a sta ce biti sa delikventima?
  (OldSchool, 21. septembar 2018 14:00)

  A razredna i direktorka i ministar? Ništa?
   (Kit Karson, 21. septembar 2018 14:07)

  # Link komentara

 142. Inače ne komentarišem, ali ovakav naslov moram da prokomentarišem. Kao otac dečaka približne dobi kao Marko, žao mi je ali se ovde ne radi o pobedi, već na žalost o porazu. Dete koje je zlostavljano u školi treba da se seli u drugo odeljenje jer se u njegovom odeljenju ne mogu izboriti sa nasilnicima. Kakvo izvrtanje stvarnosti.

  Poraz za porazom je ono što sve više karakteriše ovo društvo. Jako žalosno kako učimo decu - povuci se, beži, skrivaj se, skloni se, jer neko ko treba da se bavi zaštitom i obrazovanjem to ne može da uradi. Nemoćni smo, eto nemamo snage da se izborimo sa nasilnicima.

  Sramota.
  (Stanko, 21. septembar 2018 14:06)

  # Link komentara

 143. Ne, iugubio je. Sistem je ucinio potez kojim je ovaj decak izgubio. Decak je trebao da ostane, a trojica decaka nasilnika da budu prebaceni u druge skole, i to tri razlicite. Ovako je poslata poruka, ko je nevaljao ostaje, ko nije seli se. Mladji u drugo odeljenje, stariji u drugu drzavu...
   (gmar, 21. septembar 2018 14:06)

  # Link komentara

 144. Pa kako pobedio? Valjda treba te nasilnike da izoluju nekako, a ne njega.
   (Apatrid, 21. septembar 2018 14:06)

  # Link komentara

 145. OVO NIJE POBEDA! To sto je prebacen u drugo odeljenje je samo bezanje od problema i to ne ovog deteta nego skole. Na ovom primeru se jos jednom pokazalo da je skola a i drzava nemocna da se obracuna sa vrsnjackim nasiljem ilu nasiljem uopste.
   (Princeza, 21. septembar 2018 14:05)

  # Link komentara

 146. A oni mali mafijasi? Sta je sa adekvatnim kaznama za njih? Nije on pobedio nego je prosveta izgubila!
   (pedjica, 21. septembar 2018 14:05)

  # Link komentara

 147. То није решење, то је гурање прашине под тепих!
   (Лане, 21. septembar 2018 14:05)

  # Link komentara

 148. Pobedio je tako sto mora da se provlaci kroz stampu, sto mora da se maltretira oko papirologije i uklapa u novu sredinu? Sta ce biti kad sretne te likove u dvoristu? Koje su sankcije za te sto su ga maltretirali? Koliko je pobedio? 5-0?
   (djoni, 21. septembar 2018 14:04)

  # Link komentara

 149. Kako je on pobedio ako je ni kriv ni dužan prebačen u drugo odeljenje? Da je neke pravde, te što su ga maltretirali bi trebalo prebaciti u drugo odeljenje.
  (Milan, 21. septembar 2018 14:04)

  # Link komentara

 150. Ne razumem, "pobedio je", valjda oni što maltretiraju treba da budu izbačeni iz škole, a ne da deca beže po drugim odeljenjima.
  (yok, 21. septembar 2018 14:04)

  # Link komentara

 151. Zao mi je iskreno zbog svega ako se desilo, ali surova realnost je da time sto se premestio nista nije olaksano, naprotiv.
  (DovidjenjaPrijatno, 21. septembar 2018 14:04)

  # Link komentara

 152. U čemu je ovaj mali nesrećnik pobedio? Mislite da će u drugom odeljenju biti van domašaja siledžija? Ovo je samo guranje pod tepih.
  (Gojko, 21. septembar 2018 14:03)

  # Link komentara

 153. Kakva je ovo pobeda? Mali huligani su trebali biti premesteni i to ne u drugo odeljenje, vec u 3 razlicite skole.
  (Trovach, 21. septembar 2018 14:03)

  # Link komentara

 154. Kako je pobjedio? Cim su njega prebacili,a ti isti ostali,znaci da su oni pobjedili. Pusta Srbijo!
   (max, 21. septembar 2018 14:03)

  # Link komentara

 155. Nije pobeda već kompromis sa budućim siledžijama. Sve najbolje želim ovom dečaku, ali trebalo je ove "face" kazniti i premestiti.
   (ja sam mala pit bul terijer, 21. septembar 2018 14:02)

  # Link komentara

 156. A mali monstrumcici ce se izvuci bez posledica?
   (lala, 21. septembar 2018 14:02)

  # Link komentara

 157. A ta tri dečaka će naći koliko danas novu žrtvu.
   (Dejan, 21. septembar 2018 14:01)

  # Link komentara

 158. to nije pobeda!
   (brainiac, 21. septembar 2018 14:00)

  # Link komentara

 159. Pobedio je?
  (predrag slučajno sa androida, 21. septembar 2018 14:00)

  # Link komentara

 160. Nije pobedio. Pobedilo je nasilje. Oteran je..
  (Jayne Cobb, 21. septembar 2018 14:00)

  # Link komentara

 161. a sta ce biti sa delikventima?
  (OldSchool, 21. septembar 2018 14:00)

  # Link komentara