1. Slušajte vi mene - 2035. smo u EU. provereno.
  (ankona, 13. septembar 2018 09:51)

  # Link komentara

 2. Obustavljaj pregovore sa Kosovom!
  (vlada, 13. septembar 2018 07:31)

  # Link komentara

 3. DA li ste vi komentatori uopste procitali citav tekst pre no sto ste poceli da ga komentarisete? Predsednik Slovenije nije protiv clanstva Srbije u EU, vec iznosi cinjenicu koja je vise nego ocigledna, a to je da sama EU mora da se reformise kako bi uopste mogla da se dalje prosiruje. Sta je u tome sporno? Da li Srbija ima interes da udje u haoticnu ili pak stabilnu i naprednu EU? Mislim da se odgovor namece sam po sebi. Sto se tice komentara o referendumima, te o malim zemljama koje pokusavaju da "sapletu" susede (poput Hrvatske) jedan od predloga reforme EU jeste i promena nacina glasanja tj. donosenja odluka, ne saglasnoscu vec kvalifikovanom vecinom, sto bi smanjilo mogucnost bilo kakvih "ucena" malih, umisljenih drzavica. Referendum takodje nije obavezan, vec fakultativan pri cemu je jasno da ukoliko velike zemlje "aminuju" prijem da ce i male zemlje pre ili kasnije to isto morati. Sve u svemu Srbija je na dobrom putu, a to sto neko svoje licno nezadovoljstvo projektuje na drzavu, to je njegov a ne drzavni problem.
  (ketiS, 13. septembar 2018 04:00)

  # Link komentara

 4. haha, srbi... kad vas hoce necete, kad vas nece hocete. dogovorite se sami sa sobom prvo: evropa ili azija? ko ste?
  (XXLL, 12. septembar 2018 21:03)
  Тешко се одлучити. Европа је имала сјајну прошлост и остало јој је још мало кредита а Азија драга небраћо има сјајну будућност колико год ви "цивилизовани" Европљани мислили да сте колевка цивилизације а заправо је она тамо где ви са подсмехом упирете прстом. Не верујете? У толико горе по вас.
   (Бата Стојковић, 13. septembar 2018 02:48)

  # Link komentara

 5. Slovenci govore sto Hrvati misle. Ipak smo jelte zajedno rusili jugu.
  (Trbuh zbori, 12. septembar 2018 21:33)

  Bez obzira na naša povremena neslaganja, Slovenci i Hrvati su jedini narodi u Europi koji nikada nije između sebe ratovao. U jeku najveće krize vezane za Savudrijsku valu (za Slovence Piranski zaljev) stotine tisuća Slovenaca ljetovalo je u Hrvatskoj, a isto tako, stotine tisuća Hrvata zimovalo u Sloveniji. Tako da Vaša izjava je točna, ali ona vrijedi i obrnuto, ovisno kako nam treba.
  (zg232, 12. septembar 2018 23:33)

  # Link komentara

 6. Tipicno za sebicne Janeze. Cudi da su prihvatili Hrvate. Zato ce se EU pocepati jer svako sve jace vuce konopac na svoju stranu. Astala Vista EU.
   (kolateralna greska, 12. septembar 2018 22:50)

  # Link komentara

 7. Slovenci govore sto Hrvati misle. Ipak smo jelte zajedno rusili jugu.
  (Trbuh zbori, 12. septembar 2018 21:33)

  # Link komentara

 8. Mene bole usi za EU, a i moju okolinu tako da hvala na informaciji. Bas je lepa, za mene, trenutno. Dok ne razglasim : ) dok je ne obelodanim. Use i u svoje kljuse.
   (Brother Cavil, 12. septembar 2018 21:17)

  # Link komentara

 9. Sami ste si krivi jer birate vlast koja vas samo na riječima vodi prema EU,a ne radi ništa da bi išla u tom smjeru. Radi kontra politike EU prema Rusiji, koristi svaku priliku da se vraća na politiku 90-tih koja je vodila i izgubila ratove u pola država bivše SFRJ i na kraju vidljivo je koliki je napredak napravljen u pregovorima, a to je jasno mjerili koliko je vlasti u Srbiji stalo do ulaska u EU.
  (leptirica, 12. septembar 2018 18:22)

  A kakvu ste to vlast vi ustašoidi izabrali, pa vas eto ona uvela u EU? Uvela vas je nacistička prošlost, jednako kao i svaku od današnjih "sastojnica" te tvorevine koja se naziva EU. Jedina, ali jedina članica EU koja nije sa nacističko-fašističkom prošlosti je Velika Britanija, pa je i jedan od razloga njenog izlaska iz te "unije" to nasleđe o kojem se zbog "političke korektnosti" ne govori glasno. Nemoj samo da pomeneš Francusku, toliku "silu" koja je kapitulirala za manje od mesec dana, da bi kasnije imala nekakav "pokret otpora" koji je po snazi i značaju bio manji nego onaj u bivšoj Jugoslaviji, a navedi bar jednu koja nije bila nacistička mationeta, a da nije u EU. Ali, jednako kao što se raspala SFRJ, raspad te nakazne naci-zajednice, biće i bolniji i krvaviji. Sad zasad samo izgleda idilično, kao što je nekad idilično izgledala "ljubav" između svih "naših naroda i narodnosti", a naročito vas Hrvata i muslimana prema Srbima. Ja lično, mada već prilično star čovek, gledat ću taj raspad i onako flegmatično izgovarati ono "cccccc... Šta se radi u 21. veku!?"
   (ćika Muhamed, 12. septembar 2018 21:09)

  # Link komentara

 10. haha, srbi... kad vas hoce necete, kad vas nece hocete. dogovorite se sami sa sobom prvo: evropa ili azija? ko ste?
  (XXLL, 12. septembar 2018 21:03)

  # Link komentara

 11. Dok EU ne pošalje visoku delegaciju EU parlamenta, da se sa velikim pijetetom pokloni pred stotinama hiljada žrtava koje su Hrvati poklali u Jasenovcu i drugim NDH logorima, do tada će imati mnogo problema, jer su prijemom nacističke Hrvatske u svoje redove navukli strašnu karmu na sebe. Sve ostalo je šaša. Dajući prećutnu saglasnost hrvatskim ustaškim tradicijama, EU nema moralni kredibilitet koji bi joj dao snagu da se izgradi u jedno humano i pravdoljubivo društvo. Koji će nam k... ustaške aveti, pa da se borimo za ulazak u EU?
  Ti si jedan od njih, mali, jadni i pokvareni ustaški kopilan, jer da nisi, ne bi komentarisao i ne bi lajao kao besan šugavi ker ogrnut u kockasto dezeniranu krpu.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ćika Muhamed, 12. septembar 2018 18:31)
  Eto koliko je B92 postao liberalan,pa objavi i takav gnjusni komentar.
  Strašno što netko može napisati,ali to je odraz kulture.
  (mario, 12. septembar 2018 20:57)

  # Link komentara

 12. Jeste, treba nemacke pare da idu vama a nikako ovamo.
  (sebicnjaci hladni, 12. septembar 2018 20:51)

  # Link komentara

 13. Sreća pa se poštovani gospon predsednik Perut Bohor pita baš koliko i moj pokojni deda Milomir, Bog da mu dušu prosti. Biće kako Amerika kaže, baš kao i u neslavnom slučaju Bugarske i Rumunije, tako da ćao zdravo.
  (Nikola Vukobratovic, 12. septembar 2018 18:54)

  Momak jel pratiš ti situaciju zadnjih par godina USA vs. EU?
  Pa EU na čelu s Njemačkom i Francuskom im frontalno kontrira po apsolutno svakom pitanju, taman da kažu da pješački prelaz treba farbati bijelo e onda će oni baš crno!
  I da, pita se i Slovenija, i Hrvatska, i Slovačka, jednako kao i Njemačka ili Francuska. Vi ste navikli na diktaturu i korupciju, ne znate za drugo, pa mislite da svuda to tako funkcionira. No nažalost nije tako, i upravo zbog toga ni nećete nikad u EU dok vam se takvo poimanje svijeta ne "ispere" iz glave, ali izgleda da je previše metastaziralo.
  (Ibermenš, 12. septembar 2018 20:35)

  # Link komentara

 14. Ovakva Srbija ne moze da prizna Kosovo... Prijatno...
   (Vaspitac, 12. septembar 2018 20:18)

  # Link komentara

 15. Slovenac reaguje po onoj: Vozi majstore. usho' sam.
  (ZX, 12. septembar 2018 19:18)

  # Link komentara

 16. A mi se spremamo Kosovo da damo.
   (Милош, 12. septembar 2018 19:18)

  # Link komentara

 17. Kada procitam komentar datreba da se prikljucim Kinezima i Rusima zaboli me stomak.Radnici u Srbiji nemaju nikakva prava,kod Kineza i Rusa ce im biti jos gore!Jel postoji neka zemlja gde Rusi i Kinezi ulazu da je bolji zivot nego na zapadu!Ruski i Kineski poslodavci su gori negoSrpski!
  (Gale, 12. septembar 2018 19:18)

  # Link komentara

 18. Meni EU ne treba ja imam stvarnu i legitimnu državu, a ne tematski parkić. Bolje neki da gledaju gde će kada ta EU pukne i vrati se na staro. Jugoslavije nema, a priroda onih koji su ih stavljali na spisak za istrebljenje i dalje je živa. Tako da bi ja više brinuo da EU ne postane ono što se govorilo za SFRJ, umesto o nekim spremnostima za proširenje.
  (grobnica naroda, 12. septembar 2018 19:16)

  # Link komentara

 19. Da ponovim: Kakva bre EU. Nemci su uradili sta su hteli, Francuzi koji su vec decenijama bez iole cvrstog stava su ih podrzali, a ostali su ionako bili posmatraci i skakli na dugme kad im se kaze.
  A sad ce da im daju jos 7-8 godina prednosti cisto da kad udjemo mogu i ovi manji da nas muzu
  (Sarkazam, 12. septembar 2018 19:15)

  # Link komentara

 20. EU nije oslabljena bregzitom, naprotiv. EU je oslabljena jačanjem desničarskog fašizma (namerna tautologija) unutar same unije i cele unije. Isto je poreklo i jednog i drugog (USA) pa se i čini da je to isto.

  Ali ako EU ne može da bude jednako samostalna u odnosu na sve tri velike sile, onda je jasno da ne može ni da opstane jer će uvek biti korišćena u njihovoj međusobnoj trakalici uticaja. Takva EU onda nije potrebna ni Srbiji jer to jednako tako može i bez EU, pa i bez sopstvene politike. Vlast u tom slučaju su ambasadori, atašei, specijalni izvestioci, MMF, nevladine organizacije i humanitarci, izaslanici, savetnici, crkveni velikodostojnici...

  Eventualno je potreban jedan čovek da takvu spoljnu i unutrašnju "politiku" personifikuje.

  Čekaj, kao da sam sve to već video, i taj autobus, i te ljude...
  (CATAPA, 12. septembar 2018 19:10)

  # Link komentara

 21. "Ovakva Evropska unija ne može da primi Srbiju..."
  Slažem se, naročito ne ovakvu Srbiju!
  (samo da primetim, 12. septembar 2018 19:10)

  # Link komentara

 22. Ma nemoj samo ti Slovenci da nam držiš predavanje o poštenju.
   (Mare, 12. septembar 2018 19:03)

  # Link komentara

 23. Sreća pa se poštovani gospon predsednik Perut Bohor pita baš koliko i moj pokojni deda Milomir, Bog da mu dušu prosti. Biće kako Amerika kaže, baš kao i u neslavnom slučaju Bugarske i Rumunije, tako da ćao zdravo.
  (Nikola Vukobratovic, 12. septembar 2018 18:54)

  # Link komentara

 24. Pokazali su Slovenci pravo lice tad kad su prvi iz bivše Juge priznali KiM a i sad kad treba Srbija da uđe u EU.Licemeri bili i ostali
   (Janez, 12. septembar 2018 18:53)

  # Link komentara

 25. Ako ne moze EU da nas primi idemo u Evroazijsku uniju kod Kineza i Rusa.
  (Mnogo smo jaki kada smo zajedno, 12. septembar 2018 09:30) 

  Pa sto vec odavno niste otisli? Bas me zanima sta bi mogli izvest kineuima sto oni ne mogu prekopirat i prodavat jos jeftinije ili rusiji?
  (Kiki, 12. septembar 2018 18:48)

  # Link komentara

 26. Ovaj sto se potpisao sa "EU" mogao bi malo da uzme u ruke istorisku gradju i Srbije a ne samo fasisoidnih nemaca i britanaca koji na Balkan kuvaju lonac sa krvavim rukama od davnina, a u tu vasu fasisticku tborevinu vecina naroda u Srbiji i ne zeli da se zarobljava
   (merops, 12. septembar 2018 18:47)

  # Link komentara

 27. Е онда ништа. Не мој после само да кукате.
   (Бата Стојковић, 12. septembar 2018 18:46)

  # Link komentara

 28. EU je puna problema. Balkan unosi nove konflikte u samu EU, posebno hegemonistička Srbija koja i dalje negira svoje zločine iz 90-ih, optužuje žrtve svoje agresije, opet vodi istu politiku mijenjanja granica, 
  (EU, 12. septembar 2018 09:34)

  Dok EU ne pošalje visoku delegaciju EU parlamenta, da se sa velikim pijetetom pokloni pred stotinama hiljada žrtava koje su Hrvati poklali u Jasenovcu i drugim NDH logorima, do tada će imati mnogo problema, jer su prijemom nacističke Hrvatske u svoje redove navukli strašnu karmu na sebe. Sve ostalo je šaša. Dajući prećutnu saglasnost hrvatskim ustaškim tradicijama, EU nema moralni kredibilitet koji bi joj dao snagu da se izgradi u jedno humano i pravdoljubivo društvo. Koji će nam k... ustaške aveti, pa da se borimo za ulazak u EU?
  Ti si jedan od njih, mali, jadni i pokvareni ustaški kopilan, jer da nisi, ne bi komentarisao i ne bi lajao kao besan šugavi ker ogrnut u kockasto dezeniranu krpu.
   (ćika Muhamed, 12. septembar 2018 18:31)

  # Link komentara

 29. Smešni ste kad to malo parče teritorije ne možete da integrišete, ni 10 miliona ljudi.
  (banned, 12. septembar 2018 09:09)

  Nema džabe ni kod babe,prvo Kosovo pa da vidiš kako bi nas integrisali za 5 godina.
   (Partizan 1917, 12. septembar 2018 18:26)

  # Link komentara

 30. Jel su to oni nasi "prijatelji" koji svaku priliku iskoriste da nas "podrže" na putu ka eu
  (Miroslav, 12. septembar 2018 09:34)

  Sami ste si krivi jer birate vlast koja vas samo na riječima vodi prema EU,a ne radi ništa da bi išla u tom smjeru. Radi kontra politike EU prema Rusiji, koristi svaku priliku da se vraća na politiku 90-tih koja je vodila i izgubila ratove u pola država bivše SFRJ i na kraju vidljivo je koliki je napredak napravljen u pregovorima, a to je jasno mjerili koliko je vlasti u Srbiji stalo do ulaska u EU.
   (leptirica, 12. septembar 2018 18:22)

  # Link komentara

 31. Srbija ce morati da dodatno carini robu iz Slovenije kad je vec takva situacija u EU.
  (Misko, 12. septembar 2018 18:22)

  # Link komentara

 32. Smešni ste kad to malo parče teritorije ne možete da integrišete, ni 10 miliona ljudi.
  (banned, 12. septembar 2018 09:09)

  Nije problem u 10 milijuna ljudi. Problem je što se većina zemalja nije potrudila oko ispunjavanja uvjeta, od kojih su najznačajniji sloboda medija, slobodna trgovina, smanjenje korupcije i reorganizacija pravosuđa. Osim toga, tih 10 milijuna ljudi je siromašno, a u ovom trenutku, svaka država EU nije spremna davati nikome osim sebi. Tih 10 milijuna ljudi ne smatra da je EU njihova zajednica. Točno je da i u EU ima ljudi koji bi najrađe da njihova država izađe iz EU, ali njihova država je u EU i ima pravo tražiti promjene u samoj zajednici, što zemlje zapadnog Balkana nemaju. Osim toga, Srbija kao najveća zemlja pluta između istoka i zapada i s nesređenom granicom s Kosovom i kao takva sputava BH i Kosovo. Možda će jedino ući Crna Gora do kraja sljedećeg mandata, odnosno do 2027., a to će ovisiti o samoj Crnoj Gori, jer je do sada zatvorila najviše poglavlja.
  (zg232, 12. septembar 2018 18:17)

  # Link komentara

 33. Oho ovo za vodju super.Njega uopste ne interesuje EU vec Evropski fondovi sam lovu da vuce.Vlado Djukanovic je to sto puta rekao da njih ne interesuje ulazak Srbije u EU.
   (Nina, 12. septembar 2018 18:16)

  # Link komentara

 34. EU je puna problema. Balkan unosi nove konflikte u samu EU, posebno hegemonistička Srbija koja i dalje negira svoje zločine iz 90-ih, optužuje žrtve svoje agresije, opet vodi istu politiku mijenjanja granica, i koja i dalje petlja sa Rusijom i pokušava biti ruski trojsnki konj u EU. Tako Balkan ne može u EU. Mogli bi samo CG i Makedonija, a Srbija, Bosna i Kosovo bi ostali van dok se ne srede politički i ne prihvate granice.
  (EU, 12. septembar 2018 09:34)

  # Link komentara

 35. Jel su to oni nasi "prijatelji" koji svaku priliku iskoriste da nas "podrže" na putu ka eu
  (Miroslav, 12. septembar 2018 09:34)

  # Link komentara

 36. Ako ne moze EU da nas primi idemo u Evroazijsku uniju kod Kineza i Rusa.
  (Mnogo smo jaki kada smo zajedno, 12. septembar 2018 09:30)

  # Link komentara

 37. Smešni ste kad to malo parče teritorije ne možete da integrišete, ni 10 miliona ljudi.
   (banned, 12. septembar 2018 09:09)

  # Link komentara