1. Posle ulaska Makedonije u NATO Srbija zaista nema vise razloga da ulazi. Svuda je NATO oko nas, niko nam nista ne moze...osim samog NATA. Iskreno, nadam se da necu doziveti, a jako sam mlad, da Srbija ikada postane clanica NATO. Moja mrznja prema NATU je bezgranicna.
  (Dragojle, 5. septembar 2018 09:25)

  # Link komentara

 2. Americki ambasador je izdejstvovao da rezultat referenduma bude konsultativan, a ne obavezujuci. Ako pobedi opcija za NATO, reci ce da je narod odlucio i da tako mora biti. A ako narod glasa suprotno od njihovih zahteva, onda referendum ne znaci nista i idu u Sobranje da se tamo izglasa sve sto im treba. Ako ni to ne uspe, bice vanrednih izbora.
  (ukratko, 05. septembar 2018 08:37)

  Reči Makedonija i Američki ambasador samo zameniš sa Srbija,Kosovo,Vučić i Soroš i shvatiš da nam se sprema isti scenario.
   (3110, 5. septembar 2018 09:10)

  # Link komentara

 3. Americki ambasador je izdejstvovao da rezultat referenduma bude konsultativan, a ne obavezujuci. Ako pobedi opcija za NATO, reci ce da je narod odlucio i da tako mora biti. A ako narod glasa suprotno od njihovih zahteva, onda referendum ne znaci nista i idu u Sobranje da se tamo izglasa sve sto im treba. Ako ni to ne uspe, bice vanrednih izbora.
  (ukratko, 5. septembar 2018 08:37)

  # Link komentara

 4. Samo mi navijamo za Ruse, svi pametni to ne rade jer su nešto naučili.
   (Voša, 5. septembar 2018 07:30)

  # Link komentara

 5. Uspehom referenduma resice se problemi i otkloniti opasnost od sukoba. Albanci sigurno nece smeti da cepaju drzavu koja je u NATO. Ta alijansa bice garant teritorijalnog integriteta i suvereniteta Makedonije. Nakon ulaska Crne Gore, sada se i iz pravca Makedonije zatvara put destabilizirajucem uticaju evroazijskih diktatura ka ostatku Balkana. Uspeh referenduma znaci novi pocetak za Makedonce i njihovu drzavu i po pitanju demokratizacije drustva, uspostave evropskog sistema i jacanja ekonomije. Na jugu ce ubuduce Severna Makedonija imati Grcku kao dobrog komsiju i saveznika na tom putu. I nama u Srbiji treba biti drago zbog toga, a ne da se kao neki ovde drzimo one ,,da komsiji crkne krava".
  (Zemun grad SPO, 5. septembar 2018 07:29)

  # Link komentara

 6. "Da li podržavate članstvo u EU i NATO, prihvatanjem sporazuma između Makedonije i Grčke" - pa neće valjda da ih pitaju "Da li podržavate promenu imena države Makedonije" kada znaju kako bi prošli. I u Srbiji će da bude nešto u toms stilu, npr. "Da li podržavate ulazak Srbije u EU, uvođenje evra i radne dozvole za EU, uz prihvatanje sporazuma sa Kosovom."
  (Zoki, 5. septembar 2018 06:21)

  # Link komentara

 7. Makedonija nece nista uraditi. Izglasace se na ovaj ili onaj nacin referendum i to je to. Na celu biracke komisije je izabran covek sa predhodnom istorijom namestanja izbora na najvisem nivou. Na vlasti se vrte 2 iste partije 25 godina koje su izmedju sebe vec napravile dogovor o promeni imena samo jedni drugima prebacuju krivicu. VMRO prebacuje odgovornost na SDSM a ovi na imaginarne Ruse koji su potrosili "hiljade evra" da im se zastava pojavi na nekom od protesta protiv vlade. Prvi kao brane "ime" a drugi kao se pravdaju na opasnost sa istoka. Ako u zemlji imate nacionalisticke lidere pronikle iz teroristicke organizacije a predstavljaju oko 15% populacije i nikad za nista nisu pred sudom odgovarali (ne za terorizam vec za "obicne" pronevere javnih fondova) onda je sve jasno. Nijedna partija nema vise od 25% podrske glasaca a opstaju na vlasti decenijama. Neke od njih su i nazvane renta-partije (LDP) Ukratko su to lideri sa Stokholmskim sindromom, nedefinisanim nacionalnim identitetom i slabim kapacitetom za vodjenje drzavne politike (o ekonomiji da ne pricamo). Raspad sistem, kome bude potrebno zemljiste i teritorija tamo treba samo da umarsira i oberucke bi ih sacekali na ulici.
  (MKD, 5. septembar 2018 02:54)

  # Link komentara

 8. Jos jedna drzava u NATO savezu, 30-a povredu sigurno da ne narusava geopoliticku situaciju u regionu.Rusija je daleko, daleko ...
  (ljovisna, 5. septembar 2018 00:53)

  # Link komentara