Sreda, 29.08.2018.

08:54

Pala dva zida na gradilištu u K. Miloša, poginuo radnik

Kako javlja TV Prva, na gradilištu u Ulici kneza Miloša, na mestu nekadašnje ambasade SAD urušila su se dva zida. Zatrpani radnik preminuo na mestu.

Izvor: B92

Pala dva zida na gradilištu u K. Miloša, poginuo radnik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

google

pre 5 godina

@gugla

Evo zivim na ovoj adresi vec 14 godina i znam, kao i svi stanari moje zgrade kako je izgledalo rusenje zgrade ambasade. Isto tako znam da je opstini prijavljeno ostecenje zgrade i znam da je posle pola godine stiglo resenje da samo susedne (zgrade koje su bile neposredno vezane za zgradu na placu) imaju pravo na obestecenje a nama je ponudjena mogucnost da angazujemo njihove vestake (700 eur) da tacno “utvrde” zbog cega su nastale pukotine. Takodje znam i komsije koje zive u Savskoj i koji su imali problema sa vibracijama tokom rusenja. Ali ne, gugla sa sigurnoscu tvrdi da je bila postavljena ograda i da su ostecenja vec bila na zgrdama. Pa sta je ovo ljudi, jel ovo moguce? Bukvalno ako kazes da je nesto belo, pojavice se osobe koje ce reci, ne, ne, to je oduvek bilo crno, evo mi znamo!

Srbin

pre 5 godina

"Daj navedi jednu državu gde postoji ta tvoja DEMOKRATIJA?
Svaki sistem je isti i svodi se na bogate i sirotinju...
(Kicko, 29. avgust 2018 12:29) "

Danska, Svedska, Norveska, Finska, Estonija, Letonija, Litvanija......

kivi

pre 5 godina

Čim država dozvoli da se u Kneza Miloša sruši zgrada iz 1930. godine, jasno je da tu vlada bezakonje i korupcija. Zbog toga, se ne poštuju nikakve mere, pa i mere bezbednosti na radu. Mučeni ranik je poginuo jer je morao da radi da preživi. Stalno ginu. 
Pogedajte skele po gradilištima, skoro svaka ima samo jednu dasku po kojoj hodaju i rade radnici. Standard kaže da to ne može. KO kontroliše?Ko kažnjava? Robovi rade, ginu. Neosigurani, neprijavljeni. Istina ti robovi i biraju vlast. 
Bitno je da Zorana ima roze šlem.
(ID, 29. avgust 2018 10:30)

Izgradice se identicne fasade tih zgradica u Kneza Milosa, tako da nije problem sto su ih srusili. Video sam to I po zapadu da nekad sruse neku zgradu I posle izgrade identicnu. Po meni to nije problem, sem ako zgrada nema neku istorijsku, arhitektonsku vrednost, a ove nisu bas imale. Ko zna u kakvom stanju su bile posto su Ameri ozidjivali I prozorska okna I ko zna sta jos

svasta

pre 5 godina

Demokratija.

Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali.

Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.

Dragoslav

pre 5 godina

“Demokratija. Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali. Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.
(svasta, 29. avgust 2018 12:03)”

Ovo je toliko netacno, da ne znam odakle poceti. Ni jedno drzavno uredjenje ne ostavlja gradjanima da procenjuju ista. Demokratija dozvoljava gradjanima da odlučuju ko će upravljati resorsima i ko će unapredjivati zakone.
A da gradjanin kao radnik odlučuje o nacinu funkcionisanja kompanije u kojoj je zaposlen, to je odlika samoupravnog sistema koji je donekle uspostavljen u SFRJ.

Vlada

pre 5 godina

Saučešće porodici. Kao konsultant na projektima van Srbije sa 20 godina iskustva moram da kažem da je rizik od urušavanja iskopa jedan od najelementarnijih koji se tretira u elaboratu zaštite na radu. Apsolutno je moguće izbeći ovakve tragedije pravilnim postupcima, ali vidimo da postaju nesreće na gradilištima redovne. Treba se suočiti sa time da trideset godina nerada dovode do toga da je čitava radna snaga nekvalifikovana i neiskusna za ozbiljan rad, i to je ta najveća tragedija zaostajanja. Sada treba opet učiti ranije elementarno poznate stvari.

djido mova

pre 5 godina

Baš pre neki dan taksista prolazeći tuda kaže "ne razumem sto su srušili onu zgradu, a vidim po projektu grade totalno istu"...pitaj Boga, šta je moglo sve da se nađe u toj zgradi što je srušena, zato je isrušena...kao i ona u Šilerovoj
(VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar, 29. avgust 2018 09:15)

Sta je moglo da se nadje? Pa Amerikanci su sigurno sve bitno izneli, nisu oni glupi. A I ovi sto grade su sigurno obilazili zgradu pre rusenja.
Srusena je jer ce samo fasada ka Kneza Milosa biti ista, a unutrasnjost ce biti skroz drugaciji. I svi ostali delovi ce biti drugaciji

Kicko

pre 5 godina

Demokratija.

Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali.

Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.
(svasta, 29. avgust 2018 12:03)

Daj navedi jednu državu gde postoji ta tvoja DEMOKRATIJA?
Svaki sistem je isti i svodi se na bogate i sirotinju...

gugla

pre 5 godina

.... Tokom rusenja ambasade ostetili su niz zgrada sa svake strane parcele nekontrolisanim vibracijama. Evo pogledajte i sami zgrade sa brojem 5 i 7 koje imaju pukotine po fasadi od zutih cigala. Sve ivice terasa su okrunjene i vise sa zgrade ugrozavajuci prolaznike. 
...
(google, 29. avgust 2018 09:49)

Te pukotine su bile I pre pocetka rusenja nekadasnje americke ambasade.
Ljudi su tokom rusenja pravili visoku zastitu, kao neku zavesu, da ne bi ostetili okolne zgrade. Ne bi fasade pucale od obicnog rusenja zgrade koja se ne naslanja na njih. Da je koriscen eksploziv pa bi I moglo da utice, ali ovako ne moze.

Samo ja do pobede nad titsicima i sisicima

pre 5 godina

Nasi inzenjeri sa integritetom i znanjem su vec davno u australiji nemackoj svajcarskoj. Ima ih cak i u africi. Samo ih nema u srbiji. Cast izuzecima koji potvrdjuju pravilo.

marija

pre 5 godina

Pre radova na temeljnom iskopu za izvođenje objekta, neophodno je bilo izvršiti obezbeđenje samog iskopa da ne bi došlo do obrušavanja zemlje i zida, čime bi bio ugrožen iskop i susedni objekti.

Obezbedjenje temeljnih jama mora se vršiti već kod dubina većih od 1,5 m, posebno ako je zemljište nekoherentno i nehomogeno i ukoliko se temeljna jama graniči sa nekim izgrađenim objektom, zidom. Tehnologija zaštite podgrađivanjem ovde očigledno nije uradjena i za ovu tragediju kriv je izvodjač radova i nadzor.

Netačna je priča Vesića da je sve radjeno "po propisima".
Javašluk i neodgovornost, gospodo.

Najdublje saučešće porodici poginulog gradjevinskog radnika.
Tuga.

Vasko

pre 5 godina

Saucesce porodici
Sa druge strane, kako smo krenuli necemo imati nikog sa gradjevinskom licencom, posto ce sud casti sigurno delovati i u ovom slucaju.

леле

pre 5 godina

Да ли вам је сада јасно да у Србији више нема квалитетног кадра који зна шта и како ? На страну овај несрећни човек, али, ко му је рекао шта где и како да ради, они пре њега да обезбеде итд. Неко ко нема везе са животом. Тај неко би сада морао да одговара за погибију недужног човека и најхитније у затвор са њим. Убиће још некога пре или касније...

ArtuDitu

pre 5 godina

Stvar sa tenderima izgleda ovako. Bira se najbolja ponuda. Medjutim, cesto se desava da najbolji ponudjac koji je pobedio sam sebe obori na tenderu. Onda posao dobije firma koja je bila druga ali desava se da drugoplasirani nema pojma sa poslom za koji je konkurisao. Onda, drugoplasirani unajmi pobednika tendera za podizvodjaca, plati ga vise nego sto je bila njegova ponuda a jedan deo novca zadrzi za sebe ne radeci nista. Sve se to ukalkulise u razliku izmedju prve i druge ponude. Ima tu jos gimnastika ali ova je najneverovatnija za posmatrace sa strane koji, kazu, da ovako nesto nisu videli nigde u Evropi.

bole

pre 5 godina

Ne zelim nikog da aboliram ali velika vecina radnika nece da se pridrzava tastite na radu. Ja na svakom poslu prijavljujem ljude, svu opremu obezbedim, za rad na visini npr, i onda dozivim da majstori nece da se vezuju kad pokrivaju krov.

Marko

pre 5 godina

Niko ne mrzi ovu vlast vise od mene, ali mi je strasno da niko od prethodnih dvadesetak komentatora nije izjavio saucesce porodici, pa cak ni izrekao recenicu da im je zao tog jadnog coveka. On je personifikacija svih nas obespravljenih, stranacki neopredeljenih, koji svaki dan radimo da bi opstali u naprednoj jaruzi. Saucesce porodici ovog jadnog coveka. Mnogo mi ga je zao.

Tja....

pre 5 godina

Sjajan tekst - "radnik poginuo; a biće super stanovi, mini vinarije, možda i hotel - useljavanje nakon dobijanja upotrebne dozvole". Još nedostaje kontakt telefon prodavca i velikim slovima CENA VEĆ OD.... (prvom kupcu poklon letovanje). Gde će vam duša... Poginuo čovek, a vi od vesti napravili reklamu za stanove...

Zoran

pre 5 godina

Saucesce porodici.

Ljudi, sta ocekujete od drzave u kojoj grupa sa fantomkama srusi kvart u centru grada i celokupna vlada i gradske vlasti se prave ludi, a Sinisa Mali unapredjen..!?

Sta dalje ima da se komentarise..?

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Naravno, nedostaje komentar na to, šta bi Amerikanci uradili da je u Americi, na prostoru gradilišta (bivše) srpske Ambasade poginuo Američki državljanin. Očigledno to zemljište nije više "tlo Amerike", od kada se preselila ambasada, tako da je briga za domaćeg radnika očekivana - nema je.

Don Kihot

pre 5 godina

Jadan covek,radio za mizernu platu i ostavio tu,ono najvrednije...svoj zivot...laka mu zemlja,a njegovoj porodici saucesce!
A ovoj NAZADNOJ ekipi na vlasti,kojoj se,sve cega se dohvati-urusava(osim njihove imovine),pitanje: -Da li cemo doziveti, da neko u ovoj drzavi zaglavi "corku" posle neke ovakve nesrece?! Da li ce biti da je jadni covek,sam kriv za svoju smrt ili je to neko trebao da obezbedi,propisanim merama za takve radove?!!! Gde su tolike inspekcije,nadzorni organi,sefovi gradilista itd...koji svi primaju debeeele koverte za taj svoj NErad ???

Rema

pre 5 godina

Velika tragedija! Saučešće porodici, jako tužna scena u kojoj je nastradao ovaj čovek, a to sve posmatrao njegov brat...

Ne razumem ljude koji odma ovo prebacuju na politiku? Kakve veze ima naša vlada sa privatnom investicijom?
Ovakve stvari se dešavaju nažalost, dešavale su se(djerap, više desetina je stradalo) i verovatno će se uvek dešavati, jedino može da se to smanji na minimum.

Iroš

pre 5 godina

Citiraću nepoznatog autora koji je svojim komentarom, povodom urušavanja potpornog zida u grdeličkoj klisuri, sve objasnio :'TEK ĆE SE GINUTI U ZEMLJI KUPLJENIH DIPLOMA!'

Pera Kojot Stariji

pre 5 godina

"Milan St Protic bi mogao reci da se radi o oteto-prokletstvu jer mu tu zgradu nisu hteli platiti ni nasi ni Ameri!"
Mica, 29. avgust 2018 09:15

Pa zašto se onda nije srušilo na te "naše" ili Amere, već na nesrećnog radnika?

Srdjana

pre 5 godina

Imaju sve dozvole, sjajno, eto niko nije odgovoran. Samo jos kada bi, pored dozvola, u 21. veku jos i poceli da postuju bezbednost na radu i radili strucnu procenu zidova koji nemaju potporu. Ovo je neciji tata...

ID

pre 5 godina

Čim država dozvoli da se u Kneza Miloša sruši zgrada iz 1930. godine, jasno je da tu vlada bezakonje i korupcija. Zbog toga, se ne poštuju nikakve mere, pa i mere bezbednosti na radu. Mučeni ranik je poginuo jer je morao da radi da preživi. Stalno ginu.
Pogedajte skele po gradilištima, skoro svaka ima samo jednu dasku po kojoj hodaju i rade radnici. Standard kaže da to ne može. KO kontroliše?Ko kažnjava? Robovi rade, ginu. Neosigurani, neprijavljeni. Istina ti robovi i biraju vlast.
Bitno je da Zorana ima roze šlem.

totalwar

pre 5 godina

Kakvi užasi dnevnopolitički komentari samo ne bi li se koji % ućario, a poginuo čovek!

I ne pravi tu zgradu tamo SNS i Vučić, nego Izraelska gradjevinska firma i njeni inženjeri, aman!

Sdr

pre 5 godina

Stvar je da su svi dobri majstori i inzinjeri odavno otisli odavde i ostali amateri i priuceni radnici.
Ko je gledao film Idiocracy primetit će veliku slicnost sa sadasnjim stanjem u Srbiji.

Saša

pre 5 godina

Čovek zatrpan, ali mi odmah političke komentare. Nisam ljubitelj ove vlasti, ali aman zaman više.
Nadam se da će uspeti da ga spasu, sirotinja uvek naj...

veselin

pre 5 godina

Ovo je stvar mimo politike. Inače su urušavanja počela još pre 2000, kad su sve struke takođe urušene. Pitaju se samo nestručni investitori , koji stručne inženjere otpuštaju ako ne rade po njihovom...Zato se pojavila grupacija poslušnih i srazmerno nestručnih inženjera koji rade skoro sve poslove.

Srbija

pre 5 godina

Rezultati meni neshvatljivog dodeljivanja poslova onome ko ponudi najnižu cenu su vidljivi na svakom koraku naše tužne i oronule Srbije koja se raspada.
Mislim da ne postoji jedan projekat, jedna stvar da možemo da kažemo da je urađena kvalitetno i da će trajati, makar blizu koliko je trajalo sve ono što ne umemo ni da okrečimo.

Nislija 1389

pre 5 godina

proveriti radnu dozvolu firme koja izvodi radove,osiguranje radnika,obezbedjenje gladilista itd itd,molimo vas da se kazne krivci ukoliko ih ima...Srbijooooii

edi

pre 5 godina

Za komentatora Srbija

Nije problem u natjecaju, problem je u neodgovornosti, ako ti kao firma ne odgovaras zakonski za propuste jer je drzavi svejedno onda nema veze ko je dobio posao na natjecaju. Ja prosle godine ugradjivao plinski bojler, sve instalacije i sve potrosace, ventile, fleksibilne cijevi pregledali, sve, tek kad je sve provjereno dobio potpis da je sve po propisu, a zamisli radove izvodila firma koja mi je bila najeftinija. Fora je u tome da taj koji daje potpis odgovara.

Matija

pre 5 godina

Molio bih da se objavi komentar.

U Velikoj Britaniji je bila Olimpijada u Londonu. Za mene je jedan podatak neverovatan. NIKO nije poginuo tokom gradnje oko Olimpijade NIKO!
Kad se ode na posao prvo se proča o bezbednosti, poštuju se pravila i mere. Priča se o tome.
Na njih se treba ugledati lako je i jednostavno.
Toliko..

VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar

pre 5 godina

Baš pre neki dan taksista prolazeći tuda kaže "ne razumem sto su srušili onu zgradu, a vidim po projektu grade totalno istu"...pitaj Boga, šta je moglo sve da se nađe u toj zgradi što je srušena, zato je isrušena...kao i ona u Šilerovoj

google

pre 5 godina

Zivim prekoputa tog gradilista u Vojvoda Milenkovoj i sve sto je do sada uradjeno na toj parceli je blo traljavo. Zastitna ograda se rusila bar tri puta, nakon svakog malo jaceg vetra. Konstrukciju za bilbord su podizali jedno deset dana uz razvaljivanje metara asfalta i trotoara. Cirada bilborda je takodjena pocepana nakon par udara vetra. Zauzeli su celu levu stranu ulice pomeranjem ograde i zagradjivanjem svih parking mesta sa te strane. Na gradilistu pocinju sa radom od 7 ujutru, svakog dana (i nedeljom), praveci ogromnu buku. Interesatno je da 90% buke ne dolazi od samih radova vec od skripe trulih masina i gusenica, uz onaj sumanuti alarm kada bager ide u rikverc. Prasina je na sve strane, naravno nikome ne pada na pamet da mozda isprska gradiliste na svakih sat vremena vodom i da probaju bar da malo ublaze dizanje prasincine u centru grada. Tokom rusenja ambasade ostetili su niz zgrada sa svake strane parcele nekontrolisanim vibracijama. Evo pogledajte i sami zgrade sa brojem 5 i 7 koje imaju pukotine po fasadi od zutih cigala. Sve ivice terasa su okrunjene i vise sa zgrade ugrozavajuci prolaznike.

Celu gradnju prati kampanja.. kupite stan vec od 160000 eur, sto samo po sebi nije problemaricno, ali kolicina bahatosti i nemara od strane graditelja jeste.

Nadam se da ce sve biti u redu sa povredjenim radnicima uz zelju da ih makar ovako nesto natera da malo obrate paznju na koji nacin vode gradiliste i kako se ophode prema komsijama.

Jovan Ristić

pre 5 godina

Vreme je da neko ide u zatvor zbog zidiva koji padaju a onda se bune zbog odyzimanja licenci. I ovde je neko potpisao plan radova i mere ovezbedjenja.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Kako pao zid? Imaju li oni gradj.inzinjera ili ne daj Boze, arhitektu?! Kako vam je pao zid, aman?! Elaborat obezbedjenja temeljne jame? Nista?

Srbija

pre 5 godina

Rezultati meni neshvatljivog dodeljivanja poslova onome ko ponudi najnižu cenu su vidljivi na svakom koraku naše tužne i oronule Srbije koja se raspada.
Mislim da ne postoji jedan projekat, jedna stvar da možemo da kažemo da je urađena kvalitetno i da će trajati, makar blizu koliko je trajalo sve ono što ne umemo ni da okrečimo.

Marko

pre 5 godina

Niko ne mrzi ovu vlast vise od mene, ali mi je strasno da niko od prethodnih dvadesetak komentatora nije izjavio saucesce porodici, pa cak ni izrekao recenicu da im je zao tog jadnog coveka. On je personifikacija svih nas obespravljenih, stranacki neopredeljenih, koji svaki dan radimo da bi opstali u naprednoj jaruzi. Saucesce porodici ovog jadnog coveka. Mnogo mi ga je zao.

google

pre 5 godina

Zivim prekoputa tog gradilista u Vojvoda Milenkovoj i sve sto je do sada uradjeno na toj parceli je blo traljavo. Zastitna ograda se rusila bar tri puta, nakon svakog malo jaceg vetra. Konstrukciju za bilbord su podizali jedno deset dana uz razvaljivanje metara asfalta i trotoara. Cirada bilborda je takodjena pocepana nakon par udara vetra. Zauzeli su celu levu stranu ulice pomeranjem ograde i zagradjivanjem svih parking mesta sa te strane. Na gradilistu pocinju sa radom od 7 ujutru, svakog dana (i nedeljom), praveci ogromnu buku. Interesatno je da 90% buke ne dolazi od samih radova vec od skripe trulih masina i gusenica, uz onaj sumanuti alarm kada bager ide u rikverc. Prasina je na sve strane, naravno nikome ne pada na pamet da mozda isprska gradiliste na svakih sat vremena vodom i da probaju bar da malo ublaze dizanje prasincine u centru grada. Tokom rusenja ambasade ostetili su niz zgrada sa svake strane parcele nekontrolisanim vibracijama. Evo pogledajte i sami zgrade sa brojem 5 i 7 koje imaju pukotine po fasadi od zutih cigala. Sve ivice terasa su okrunjene i vise sa zgrade ugrozavajuci prolaznike.

Celu gradnju prati kampanja.. kupite stan vec od 160000 eur, sto samo po sebi nije problemaricno, ali kolicina bahatosti i nemara od strane graditelja jeste.

Nadam se da ce sve biti u redu sa povredjenim radnicima uz zelju da ih makar ovako nesto natera da malo obrate paznju na koji nacin vode gradiliste i kako se ophode prema komsijama.

VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar

pre 5 godina

Baš pre neki dan taksista prolazeći tuda kaže "ne razumem sto su srušili onu zgradu, a vidim po projektu grade totalno istu"...pitaj Boga, šta je moglo sve da se nađe u toj zgradi što je srušena, zato je isrušena...kao i ona u Šilerovoj

Nislija 1389

pre 5 godina

proveriti radnu dozvolu firme koja izvodi radove,osiguranje radnika,obezbedjenje gladilista itd itd,molimo vas da se kazne krivci ukoliko ih ima...Srbijooooii

Matija

pre 5 godina

Molio bih da se objavi komentar.

U Velikoj Britaniji je bila Olimpijada u Londonu. Za mene je jedan podatak neverovatan. NIKO nije poginuo tokom gradnje oko Olimpijade NIKO!
Kad se ode na posao prvo se proča o bezbednosti, poštuju se pravila i mere. Priča se o tome.
Na njih se treba ugledati lako je i jednostavno.
Toliko..

Jovan Ristić

pre 5 godina

Vreme je da neko ide u zatvor zbog zidiva koji padaju a onda se bune zbog odyzimanja licenci. I ovde je neko potpisao plan radova i mere ovezbedjenja.

Vlada

pre 5 godina

Saučešće porodici. Kao konsultant na projektima van Srbije sa 20 godina iskustva moram da kažem da je rizik od urušavanja iskopa jedan od najelementarnijih koji se tretira u elaboratu zaštite na radu. Apsolutno je moguće izbeći ovakve tragedije pravilnim postupcima, ali vidimo da postaju nesreće na gradilištima redovne. Treba se suočiti sa time da trideset godina nerada dovode do toga da je čitava radna snaga nekvalifikovana i neiskusna za ozbiljan rad, i to je ta najveća tragedija zaostajanja. Sada treba opet učiti ranije elementarno poznate stvari.

Rema

pre 5 godina

Velika tragedija! Saučešće porodici, jako tužna scena u kojoj je nastradao ovaj čovek, a to sve posmatrao njegov brat...

Ne razumem ljude koji odma ovo prebacuju na politiku? Kakve veze ima naša vlada sa privatnom investicijom?
Ovakve stvari se dešavaju nažalost, dešavale su se(djerap, više desetina je stradalo) i verovatno će se uvek dešavati, jedino može da se to smanji na minimum.

bole

pre 5 godina

Ne zelim nikog da aboliram ali velika vecina radnika nece da se pridrzava tastite na radu. Ja na svakom poslu prijavljujem ljude, svu opremu obezbedim, za rad na visini npr, i onda dozivim da majstori nece da se vezuju kad pokrivaju krov.

Pera Kojot Stariji

pre 5 godina

"Milan St Protic bi mogao reci da se radi o oteto-prokletstvu jer mu tu zgradu nisu hteli platiti ni nasi ni Ameri!"
Mica, 29. avgust 2018 09:15

Pa zašto se onda nije srušilo na te "naše" ili Amere, već na nesrećnog radnika?

Sdr

pre 5 godina

Stvar je da su svi dobri majstori i inzinjeri odavno otisli odavde i ostali amateri i priuceni radnici.
Ko je gledao film Idiocracy primetit će veliku slicnost sa sadasnjim stanjem u Srbiji.

ArtuDitu

pre 5 godina

Stvar sa tenderima izgleda ovako. Bira se najbolja ponuda. Medjutim, cesto se desava da najbolji ponudjac koji je pobedio sam sebe obori na tenderu. Onda posao dobije firma koja je bila druga ali desava se da drugoplasirani nema pojma sa poslom za koji je konkurisao. Onda, drugoplasirani unajmi pobednika tendera za podizvodjaca, plati ga vise nego sto je bila njegova ponuda a jedan deo novca zadrzi za sebe ne radeci nista. Sve se to ukalkulise u razliku izmedju prve i druge ponude. Ima tu jos gimnastika ali ova je najneverovatnija za posmatrace sa strane koji, kazu, da ovako nesto nisu videli nigde u Evropi.

marija

pre 5 godina

Pre radova na temeljnom iskopu za izvođenje objekta, neophodno je bilo izvršiti obezbeđenje samog iskopa da ne bi došlo do obrušavanja zemlje i zida, čime bi bio ugrožen iskop i susedni objekti.

Obezbedjenje temeljnih jama mora se vršiti već kod dubina većih od 1,5 m, posebno ako je zemljište nekoherentno i nehomogeno i ukoliko se temeljna jama graniči sa nekim izgrađenim objektom, zidom. Tehnologija zaštite podgrađivanjem ovde očigledno nije uradjena i za ovu tragediju kriv je izvodjač radova i nadzor.

Netačna je priča Vesića da je sve radjeno "po propisima".
Javašluk i neodgovornost, gospodo.

Najdublje saučešće porodici poginulog gradjevinskog radnika.
Tuga.

totalwar

pre 5 godina

Kakvi užasi dnevnopolitički komentari samo ne bi li se koji % ućario, a poginuo čovek!

I ne pravi tu zgradu tamo SNS i Vučić, nego Izraelska gradjevinska firma i njeni inženjeri, aman!

Kicko

pre 5 godina

Demokratija.

Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali.

Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.
(svasta, 29. avgust 2018 12:03)

Daj navedi jednu državu gde postoji ta tvoja DEMOKRATIJA?
Svaki sistem je isti i svodi se na bogate i sirotinju...

veselin

pre 5 godina

Ovo je stvar mimo politike. Inače su urušavanja počela još pre 2000, kad su sve struke takođe urušene. Pitaju se samo nestručni investitori , koji stručne inženjere otpuštaju ako ne rade po njihovom...Zato se pojavila grupacija poslušnih i srazmerno nestručnih inženjera koji rade skoro sve poslove.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Kako pao zid? Imaju li oni gradj.inzinjera ili ne daj Boze, arhitektu?! Kako vam je pao zid, aman?! Elaborat obezbedjenja temeljne jame? Nista?

Tja....

pre 5 godina

Sjajan tekst - "radnik poginuo; a biće super stanovi, mini vinarije, možda i hotel - useljavanje nakon dobijanja upotrebne dozvole". Još nedostaje kontakt telefon prodavca i velikim slovima CENA VEĆ OD.... (prvom kupcu poklon letovanje). Gde će vam duša... Poginuo čovek, a vi od vesti napravili reklamu za stanove...

Iroš

pre 5 godina

Citiraću nepoznatog autora koji je svojim komentarom, povodom urušavanja potpornog zida u grdeličkoj klisuri, sve objasnio :'TEK ĆE SE GINUTI U ZEMLJI KUPLJENIH DIPLOMA!'

ID

pre 5 godina

Čim država dozvoli da se u Kneza Miloša sruši zgrada iz 1930. godine, jasno je da tu vlada bezakonje i korupcija. Zbog toga, se ne poštuju nikakve mere, pa i mere bezbednosti na radu. Mučeni ranik je poginuo jer je morao da radi da preživi. Stalno ginu.
Pogedajte skele po gradilištima, skoro svaka ima samo jednu dasku po kojoj hodaju i rade radnici. Standard kaže da to ne može. KO kontroliše?Ko kažnjava? Robovi rade, ginu. Neosigurani, neprijavljeni. Istina ti robovi i biraju vlast.
Bitno je da Zorana ima roze šlem.

Zoran

pre 5 godina

Saucesce porodici.

Ljudi, sta ocekujete od drzave u kojoj grupa sa fantomkama srusi kvart u centru grada i celokupna vlada i gradske vlasti se prave ludi, a Sinisa Mali unapredjen..!?

Sta dalje ima da se komentarise..?

edi

pre 5 godina

Za komentatora Srbija

Nije problem u natjecaju, problem je u neodgovornosti, ako ti kao firma ne odgovaras zakonski za propuste jer je drzavi svejedno onda nema veze ko je dobio posao na natjecaju. Ja prosle godine ugradjivao plinski bojler, sve instalacije i sve potrosace, ventile, fleksibilne cijevi pregledali, sve, tek kad je sve provjereno dobio potpis da je sve po propisu, a zamisli radove izvodila firma koja mi je bila najeftinija. Fora je u tome da taj koji daje potpis odgovara.

Samo ja do pobede nad titsicima i sisicima

pre 5 godina

Nasi inzenjeri sa integritetom i znanjem su vec davno u australiji nemackoj svajcarskoj. Ima ih cak i u africi. Samo ih nema u srbiji. Cast izuzecima koji potvrdjuju pravilo.

леле

pre 5 godina

Да ли вам је сада јасно да у Србији више нема квалитетног кадра који зна шта и како ? На страну овај несрећни човек, али, ко му је рекао шта где и како да ради, они пре њега да обезбеде итд. Неко ко нема везе са животом. Тај неко би сада морао да одговара за погибију недужног човека и најхитније у затвор са њим. Убиће још некога пре или касније...

Srdjana

pre 5 godina

Imaju sve dozvole, sjajno, eto niko nije odgovoran. Samo jos kada bi, pored dozvola, u 21. veku jos i poceli da postuju bezbednost na radu i radili strucnu procenu zidova koji nemaju potporu. Ovo je neciji tata...

Srbin

pre 5 godina

"Daj navedi jednu državu gde postoji ta tvoja DEMOKRATIJA?
Svaki sistem je isti i svodi se na bogate i sirotinju...
(Kicko, 29. avgust 2018 12:29) "

Danska, Svedska, Norveska, Finska, Estonija, Letonija, Litvanija......

Don Kihot

pre 5 godina

Jadan covek,radio za mizernu platu i ostavio tu,ono najvrednije...svoj zivot...laka mu zemlja,a njegovoj porodici saucesce!
A ovoj NAZADNOJ ekipi na vlasti,kojoj se,sve cega se dohvati-urusava(osim njihove imovine),pitanje: -Da li cemo doziveti, da neko u ovoj drzavi zaglavi "corku" posle neke ovakve nesrece?! Da li ce biti da je jadni covek,sam kriv za svoju smrt ili je to neko trebao da obezbedi,propisanim merama za takve radove?!!! Gde su tolike inspekcije,nadzorni organi,sefovi gradilista itd...koji svi primaju debeeele koverte za taj svoj NErad ???

Vasko

pre 5 godina

Saucesce porodici
Sa druge strane, kako smo krenuli necemo imati nikog sa gradjevinskom licencom, posto ce sud casti sigurno delovati i u ovom slucaju.

Dragoslav

pre 5 godina

“Demokratija. Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali. Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.
(svasta, 29. avgust 2018 12:03)”

Ovo je toliko netacno, da ne znam odakle poceti. Ni jedno drzavno uredjenje ne ostavlja gradjanima da procenjuju ista. Demokratija dozvoljava gradjanima da odlučuju ko će upravljati resorsima i ko će unapredjivati zakone.
A da gradjanin kao radnik odlučuje o nacinu funkcionisanja kompanije u kojoj je zaposlen, to je odlika samoupravnog sistema koji je donekle uspostavljen u SFRJ.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Naravno, nedostaje komentar na to, šta bi Amerikanci uradili da je u Americi, na prostoru gradilišta (bivše) srpske Ambasade poginuo Američki državljanin. Očigledno to zemljište nije više "tlo Amerike", od kada se preselila ambasada, tako da je briga za domaćeg radnika očekivana - nema je.

Saša

pre 5 godina

Čovek zatrpan, ali mi odmah političke komentare. Nisam ljubitelj ove vlasti, ali aman zaman više.
Nadam se da će uspeti da ga spasu, sirotinja uvek naj...

svasta

pre 5 godina

Demokratija.

Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali.

Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.

kivi

pre 5 godina

Čim država dozvoli da se u Kneza Miloša sruši zgrada iz 1930. godine, jasno je da tu vlada bezakonje i korupcija. Zbog toga, se ne poštuju nikakve mere, pa i mere bezbednosti na radu. Mučeni ranik je poginuo jer je morao da radi da preživi. Stalno ginu. 
Pogedajte skele po gradilištima, skoro svaka ima samo jednu dasku po kojoj hodaju i rade radnici. Standard kaže da to ne može. KO kontroliše?Ko kažnjava? Robovi rade, ginu. Neosigurani, neprijavljeni. Istina ti robovi i biraju vlast. 
Bitno je da Zorana ima roze šlem.
(ID, 29. avgust 2018 10:30)

Izgradice se identicne fasade tih zgradica u Kneza Milosa, tako da nije problem sto su ih srusili. Video sam to I po zapadu da nekad sruse neku zgradu I posle izgrade identicnu. Po meni to nije problem, sem ako zgrada nema neku istorijsku, arhitektonsku vrednost, a ove nisu bas imale. Ko zna u kakvom stanju su bile posto su Ameri ozidjivali I prozorska okna I ko zna sta jos

djido mova

pre 5 godina

Baš pre neki dan taksista prolazeći tuda kaže "ne razumem sto su srušili onu zgradu, a vidim po projektu grade totalno istu"...pitaj Boga, šta je moglo sve da se nađe u toj zgradi što je srušena, zato je isrušena...kao i ona u Šilerovoj
(VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar, 29. avgust 2018 09:15)

Sta je moglo da se nadje? Pa Amerikanci su sigurno sve bitno izneli, nisu oni glupi. A I ovi sto grade su sigurno obilazili zgradu pre rusenja.
Srusena je jer ce samo fasada ka Kneza Milosa biti ista, a unutrasnjost ce biti skroz drugaciji. I svi ostali delovi ce biti drugaciji

google

pre 5 godina

@gugla

Evo zivim na ovoj adresi vec 14 godina i znam, kao i svi stanari moje zgrade kako je izgledalo rusenje zgrade ambasade. Isto tako znam da je opstini prijavljeno ostecenje zgrade i znam da je posle pola godine stiglo resenje da samo susedne (zgrade koje su bile neposredno vezane za zgradu na placu) imaju pravo na obestecenje a nama je ponudjena mogucnost da angazujemo njihove vestake (700 eur) da tacno “utvrde” zbog cega su nastale pukotine. Takodje znam i komsije koje zive u Savskoj i koji su imali problema sa vibracijama tokom rusenja. Ali ne, gugla sa sigurnoscu tvrdi da je bila postavljena ograda i da su ostecenja vec bila na zgrdama. Pa sta je ovo ljudi, jel ovo moguce? Bukvalno ako kazes da je nesto belo, pojavice se osobe koje ce reci, ne, ne, to je oduvek bilo crno, evo mi znamo!

gugla

pre 5 godina

.... Tokom rusenja ambasade ostetili su niz zgrada sa svake strane parcele nekontrolisanim vibracijama. Evo pogledajte i sami zgrade sa brojem 5 i 7 koje imaju pukotine po fasadi od zutih cigala. Sve ivice terasa su okrunjene i vise sa zgrade ugrozavajuci prolaznike. 
...
(google, 29. avgust 2018 09:49)

Te pukotine su bile I pre pocetka rusenja nekadasnje americke ambasade.
Ljudi su tokom rusenja pravili visoku zastitu, kao neku zavesu, da ne bi ostetili okolne zgrade. Ne bi fasade pucale od obicnog rusenja zgrade koja se ne naslanja na njih. Da je koriscen eksploziv pa bi I moglo da utice, ali ovako ne moze.

Srbija

pre 5 godina

Rezultati meni neshvatljivog dodeljivanja poslova onome ko ponudi najnižu cenu su vidljivi na svakom koraku naše tužne i oronule Srbije koja se raspada.
Mislim da ne postoji jedan projekat, jedna stvar da možemo da kažemo da je urađena kvalitetno i da će trajati, makar blizu koliko je trajalo sve ono što ne umemo ni da okrečimo.

google

pre 5 godina

Zivim prekoputa tog gradilista u Vojvoda Milenkovoj i sve sto je do sada uradjeno na toj parceli je blo traljavo. Zastitna ograda se rusila bar tri puta, nakon svakog malo jaceg vetra. Konstrukciju za bilbord su podizali jedno deset dana uz razvaljivanje metara asfalta i trotoara. Cirada bilborda je takodjena pocepana nakon par udara vetra. Zauzeli su celu levu stranu ulice pomeranjem ograde i zagradjivanjem svih parking mesta sa te strane. Na gradilistu pocinju sa radom od 7 ujutru, svakog dana (i nedeljom), praveci ogromnu buku. Interesatno je da 90% buke ne dolazi od samih radova vec od skripe trulih masina i gusenica, uz onaj sumanuti alarm kada bager ide u rikverc. Prasina je na sve strane, naravno nikome ne pada na pamet da mozda isprska gradiliste na svakih sat vremena vodom i da probaju bar da malo ublaze dizanje prasincine u centru grada. Tokom rusenja ambasade ostetili su niz zgrada sa svake strane parcele nekontrolisanim vibracijama. Evo pogledajte i sami zgrade sa brojem 5 i 7 koje imaju pukotine po fasadi od zutih cigala. Sve ivice terasa su okrunjene i vise sa zgrade ugrozavajuci prolaznike.

Celu gradnju prati kampanja.. kupite stan vec od 160000 eur, sto samo po sebi nije problemaricno, ali kolicina bahatosti i nemara od strane graditelja jeste.

Nadam se da ce sve biti u redu sa povredjenim radnicima uz zelju da ih makar ovako nesto natera da malo obrate paznju na koji nacin vode gradiliste i kako se ophode prema komsijama.

Matija

pre 5 godina

Molio bih da se objavi komentar.

U Velikoj Britaniji je bila Olimpijada u Londonu. Za mene je jedan podatak neverovatan. NIKO nije poginuo tokom gradnje oko Olimpijade NIKO!
Kad se ode na posao prvo se proča o bezbednosti, poštuju se pravila i mere. Priča se o tome.
Na njih se treba ugledati lako je i jednostavno.
Toliko..

VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar

pre 5 godina

Baš pre neki dan taksista prolazeći tuda kaže "ne razumem sto su srušili onu zgradu, a vidim po projektu grade totalno istu"...pitaj Boga, šta je moglo sve da se nađe u toj zgradi što je srušena, zato je isrušena...kao i ona u Šilerovoj

Jovan Ristić

pre 5 godina

Vreme je da neko ide u zatvor zbog zidiva koji padaju a onda se bune zbog odyzimanja licenci. I ovde je neko potpisao plan radova i mere ovezbedjenja.

Pera Kojot Stariji

pre 5 godina

"Milan St Protic bi mogao reci da se radi o oteto-prokletstvu jer mu tu zgradu nisu hteli platiti ni nasi ni Ameri!"
Mica, 29. avgust 2018 09:15

Pa zašto se onda nije srušilo na te "naše" ili Amere, već na nesrećnog radnika?

Sdr

pre 5 godina

Stvar je da su svi dobri majstori i inzinjeri odavno otisli odavde i ostali amateri i priuceni radnici.
Ko je gledao film Idiocracy primetit će veliku slicnost sa sadasnjim stanjem u Srbiji.

ArtuDitu

pre 5 godina

Stvar sa tenderima izgleda ovako. Bira se najbolja ponuda. Medjutim, cesto se desava da najbolji ponudjac koji je pobedio sam sebe obori na tenderu. Onda posao dobije firma koja je bila druga ali desava se da drugoplasirani nema pojma sa poslom za koji je konkurisao. Onda, drugoplasirani unajmi pobednika tendera za podizvodjaca, plati ga vise nego sto je bila njegova ponuda a jedan deo novca zadrzi za sebe ne radeci nista. Sve se to ukalkulise u razliku izmedju prve i druge ponude. Ima tu jos gimnastika ali ova je najneverovatnija za posmatrace sa strane koji, kazu, da ovako nesto nisu videli nigde u Evropi.

marija

pre 5 godina

Pre radova na temeljnom iskopu za izvođenje objekta, neophodno je bilo izvršiti obezbeđenje samog iskopa da ne bi došlo do obrušavanja zemlje i zida, čime bi bio ugrožen iskop i susedni objekti.

Obezbedjenje temeljnih jama mora se vršiti već kod dubina većih od 1,5 m, posebno ako je zemljište nekoherentno i nehomogeno i ukoliko se temeljna jama graniči sa nekim izgrađenim objektom, zidom. Tehnologija zaštite podgrađivanjem ovde očigledno nije uradjena i za ovu tragediju kriv je izvodjač radova i nadzor.

Netačna je priča Vesića da je sve radjeno "po propisima".
Javašluk i neodgovornost, gospodo.

Najdublje saučešće porodici poginulog gradjevinskog radnika.
Tuga.

Tja....

pre 5 godina

Sjajan tekst - "radnik poginuo; a biće super stanovi, mini vinarije, možda i hotel - useljavanje nakon dobijanja upotrebne dozvole". Još nedostaje kontakt telefon prodavca i velikim slovima CENA VEĆ OD.... (prvom kupcu poklon letovanje). Gde će vam duša... Poginuo čovek, a vi od vesti napravili reklamu za stanove...

edi

pre 5 godina

Za komentatora Srbija

Nije problem u natjecaju, problem je u neodgovornosti, ako ti kao firma ne odgovaras zakonski za propuste jer je drzavi svejedno onda nema veze ko je dobio posao na natjecaju. Ja prosle godine ugradjivao plinski bojler, sve instalacije i sve potrosace, ventile, fleksibilne cijevi pregledali, sve, tek kad je sve provjereno dobio potpis da je sve po propisu, a zamisli radove izvodila firma koja mi je bila najeftinija. Fora je u tome da taj koji daje potpis odgovara.

Srdjana

pre 5 godina

Imaju sve dozvole, sjajno, eto niko nije odgovoran. Samo jos kada bi, pored dozvola, u 21. veku jos i poceli da postuju bezbednost na radu i radili strucnu procenu zidova koji nemaju potporu. Ovo je neciji tata...

Iroš

pre 5 godina

Citiraću nepoznatog autora koji je svojim komentarom, povodom urušavanja potpornog zida u grdeličkoj klisuri, sve objasnio :'TEK ĆE SE GINUTI U ZEMLJI KUPLJENIH DIPLOMA!'

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Kako pao zid? Imaju li oni gradj.inzinjera ili ne daj Boze, arhitektu?! Kako vam je pao zid, aman?! Elaborat obezbedjenja temeljne jame? Nista?

Zoran

pre 5 godina

Saucesce porodici.

Ljudi, sta ocekujete od drzave u kojoj grupa sa fantomkama srusi kvart u centru grada i celokupna vlada i gradske vlasti se prave ludi, a Sinisa Mali unapredjen..!?

Sta dalje ima da se komentarise..?

ID

pre 5 godina

Čim država dozvoli da se u Kneza Miloša sruši zgrada iz 1930. godine, jasno je da tu vlada bezakonje i korupcija. Zbog toga, se ne poštuju nikakve mere, pa i mere bezbednosti na radu. Mučeni ranik je poginuo jer je morao da radi da preživi. Stalno ginu.
Pogedajte skele po gradilištima, skoro svaka ima samo jednu dasku po kojoj hodaju i rade radnici. Standard kaže da to ne može. KO kontroliše?Ko kažnjava? Robovi rade, ginu. Neosigurani, neprijavljeni. Istina ti robovi i biraju vlast.
Bitno je da Zorana ima roze šlem.

Samo ja do pobede nad titsicima i sisicima

pre 5 godina

Nasi inzenjeri sa integritetom i znanjem su vec davno u australiji nemackoj svajcarskoj. Ima ih cak i u africi. Samo ih nema u srbiji. Cast izuzecima koji potvrdjuju pravilo.

леле

pre 5 godina

Да ли вам је сада јасно да у Србији више нема квалитетног кадра који зна шта и како ? На страну овај несрећни човек, али, ко му је рекао шта где и како да ради, они пре њега да обезбеде итд. Неко ко нема везе са животом. Тај неко би сада морао да одговара за погибију недужног човека и најхитније у затвор са њим. Убиће још некога пре или касније...

Don Kihot

pre 5 godina

Jadan covek,radio za mizernu platu i ostavio tu,ono najvrednije...svoj zivot...laka mu zemlja,a njegovoj porodici saucesce!
A ovoj NAZADNOJ ekipi na vlasti,kojoj se,sve cega se dohvati-urusava(osim njihove imovine),pitanje: -Da li cemo doziveti, da neko u ovoj drzavi zaglavi "corku" posle neke ovakve nesrece?! Da li ce biti da je jadni covek,sam kriv za svoju smrt ili je to neko trebao da obezbedi,propisanim merama za takve radove?!!! Gde su tolike inspekcije,nadzorni organi,sefovi gradilista itd...koji svi primaju debeeele koverte za taj svoj NErad ???

svasta

pre 5 godina

Demokratija.

Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali.

Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.

Saša

pre 5 godina

Čovek zatrpan, ali mi odmah političke komentare. Nisam ljubitelj ove vlasti, ali aman zaman više.
Nadam se da će uspeti da ga spasu, sirotinja uvek naj...

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Naravno, nedostaje komentar na to, šta bi Amerikanci uradili da je u Americi, na prostoru gradilišta (bivše) srpske Ambasade poginuo Američki državljanin. Očigledno to zemljište nije više "tlo Amerike", od kada se preselila ambasada, tako da je briga za domaćeg radnika očekivana - nema je.

djido mova

pre 5 godina

Baš pre neki dan taksista prolazeći tuda kaže "ne razumem sto su srušili onu zgradu, a vidim po projektu grade totalno istu"...pitaj Boga, šta je moglo sve da se nađe u toj zgradi što je srušena, zato je isrušena...kao i ona u Šilerovoj
(VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar, 29. avgust 2018 09:15)

Sta je moglo da se nadje? Pa Amerikanci su sigurno sve bitno izneli, nisu oni glupi. A I ovi sto grade su sigurno obilazili zgradu pre rusenja.
Srusena je jer ce samo fasada ka Kneza Milosa biti ista, a unutrasnjost ce biti skroz drugaciji. I svi ostali delovi ce biti drugaciji

kivi

pre 5 godina

Čim država dozvoli da se u Kneza Miloša sruši zgrada iz 1930. godine, jasno je da tu vlada bezakonje i korupcija. Zbog toga, se ne poštuju nikakve mere, pa i mere bezbednosti na radu. Mučeni ranik je poginuo jer je morao da radi da preživi. Stalno ginu. 
Pogedajte skele po gradilištima, skoro svaka ima samo jednu dasku po kojoj hodaju i rade radnici. Standard kaže da to ne može. KO kontroliše?Ko kažnjava? Robovi rade, ginu. Neosigurani, neprijavljeni. Istina ti robovi i biraju vlast. 
Bitno je da Zorana ima roze šlem.
(ID, 29. avgust 2018 10:30)

Izgradice se identicne fasade tih zgradica u Kneza Milosa, tako da nije problem sto su ih srusili. Video sam to I po zapadu da nekad sruse neku zgradu I posle izgrade identicnu. Po meni to nije problem, sem ako zgrada nema neku istorijsku, arhitektonsku vrednost, a ove nisu bas imale. Ko zna u kakvom stanju su bile posto su Ameri ozidjivali I prozorska okna I ko zna sta jos

google

pre 5 godina

@gugla

Evo zivim na ovoj adresi vec 14 godina i znam, kao i svi stanari moje zgrade kako je izgledalo rusenje zgrade ambasade. Isto tako znam da je opstini prijavljeno ostecenje zgrade i znam da je posle pola godine stiglo resenje da samo susedne (zgrade koje su bile neposredno vezane za zgradu na placu) imaju pravo na obestecenje a nama je ponudjena mogucnost da angazujemo njihove vestake (700 eur) da tacno “utvrde” zbog cega su nastale pukotine. Takodje znam i komsije koje zive u Savskoj i koji su imali problema sa vibracijama tokom rusenja. Ali ne, gugla sa sigurnoscu tvrdi da je bila postavljena ograda i da su ostecenja vec bila na zgrdama. Pa sta je ovo ljudi, jel ovo moguce? Bukvalno ako kazes da je nesto belo, pojavice se osobe koje ce reci, ne, ne, to je oduvek bilo crno, evo mi znamo!

gugla

pre 5 godina

.... Tokom rusenja ambasade ostetili su niz zgrada sa svake strane parcele nekontrolisanim vibracijama. Evo pogledajte i sami zgrade sa brojem 5 i 7 koje imaju pukotine po fasadi od zutih cigala. Sve ivice terasa su okrunjene i vise sa zgrade ugrozavajuci prolaznike. 
...
(google, 29. avgust 2018 09:49)

Te pukotine su bile I pre pocetka rusenja nekadasnje americke ambasade.
Ljudi su tokom rusenja pravili visoku zastitu, kao neku zavesu, da ne bi ostetili okolne zgrade. Ne bi fasade pucale od obicnog rusenja zgrade koja se ne naslanja na njih. Da je koriscen eksploziv pa bi I moglo da utice, ali ovako ne moze.

totalwar

pre 5 godina

Kakvi užasi dnevnopolitički komentari samo ne bi li se koji % ućario, a poginuo čovek!

I ne pravi tu zgradu tamo SNS i Vučić, nego Izraelska gradjevinska firma i njeni inženjeri, aman!

Vasko

pre 5 godina

Saucesce porodici
Sa druge strane, kako smo krenuli necemo imati nikog sa gradjevinskom licencom, posto ce sud casti sigurno delovati i u ovom slucaju.

Rema

pre 5 godina

Velika tragedija! Saučešće porodici, jako tužna scena u kojoj je nastradao ovaj čovek, a to sve posmatrao njegov brat...

Ne razumem ljude koji odma ovo prebacuju na politiku? Kakve veze ima naša vlada sa privatnom investicijom?
Ovakve stvari se dešavaju nažalost, dešavale su se(djerap, više desetina je stradalo) i verovatno će se uvek dešavati, jedino može da se to smanji na minimum.

Dragoslav

pre 5 godina

“Demokratija. Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali. Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.
(svasta, 29. avgust 2018 12:03)”

Ovo je toliko netacno, da ne znam odakle poceti. Ni jedno drzavno uredjenje ne ostavlja gradjanima da procenjuju ista. Demokratija dozvoljava gradjanima da odlučuju ko će upravljati resorsima i ko će unapredjivati zakone.
A da gradjanin kao radnik odlučuje o nacinu funkcionisanja kompanije u kojoj je zaposlen, to je odlika samoupravnog sistema koji je donekle uspostavljen u SFRJ.

Kicko

pre 5 godina

Demokratija.

Zahteva odgovornost i zrelost gradjana. Jer oni upravljaju drzavom. Da imamo zrelosti ne bi krivili drzavu, vlast, potporni zid... zagledali bi se u sebe. I zapitali.

Jer, kako koja vlast dodje, uvek je ona kriva.
(svasta, 29. avgust 2018 12:03)

Daj navedi jednu državu gde postoji ta tvoja DEMOKRATIJA?
Svaki sistem je isti i svodi se na bogate i sirotinju...

Marko

pre 5 godina

Niko ne mrzi ovu vlast vise od mene, ali mi je strasno da niko od prethodnih dvadesetak komentatora nije izjavio saucesce porodici, pa cak ni izrekao recenicu da im je zao tog jadnog coveka. On je personifikacija svih nas obespravljenih, stranacki neopredeljenih, koji svaki dan radimo da bi opstali u naprednoj jaruzi. Saucesce porodici ovog jadnog coveka. Mnogo mi ga je zao.

bole

pre 5 godina

Ne zelim nikog da aboliram ali velika vecina radnika nece da se pridrzava tastite na radu. Ja na svakom poslu prijavljujem ljude, svu opremu obezbedim, za rad na visini npr, i onda dozivim da majstori nece da se vezuju kad pokrivaju krov.

veselin

pre 5 godina

Ovo je stvar mimo politike. Inače su urušavanja počela još pre 2000, kad su sve struke takođe urušene. Pitaju se samo nestručni investitori , koji stručne inženjere otpuštaju ako ne rade po njihovom...Zato se pojavila grupacija poslušnih i srazmerno nestručnih inženjera koji rade skoro sve poslove.

Nislija 1389

pre 5 godina

proveriti radnu dozvolu firme koja izvodi radove,osiguranje radnika,obezbedjenje gladilista itd itd,molimo vas da se kazne krivci ukoliko ih ima...Srbijooooii

Vlada

pre 5 godina

Saučešće porodici. Kao konsultant na projektima van Srbije sa 20 godina iskustva moram da kažem da je rizik od urušavanja iskopa jedan od najelementarnijih koji se tretira u elaboratu zaštite na radu. Apsolutno je moguće izbeći ovakve tragedije pravilnim postupcima, ali vidimo da postaju nesreće na gradilištima redovne. Treba se suočiti sa time da trideset godina nerada dovode do toga da je čitava radna snaga nekvalifikovana i neiskusna za ozbiljan rad, i to je ta najveća tragedija zaostajanja. Sada treba opet učiti ranije elementarno poznate stvari.

Srbin

pre 5 godina

"Daj navedi jednu državu gde postoji ta tvoja DEMOKRATIJA?
Svaki sistem je isti i svodi se na bogate i sirotinju...
(Kicko, 29. avgust 2018 12:29) "

Danska, Svedska, Norveska, Finska, Estonija, Letonija, Litvanija......