1. jedini uvid u situaciju na vodi koja je pod njihovom jurisdikcijom je onaj kroz prozor na njihovim kancelarijama u smederevu a i taj gleda u dvoriste,koliko se secam.zalosno je da se kapetanija tako ponasa,ipak su oni ljudi sa velikim odgovornostima i moraju da imaju veliki kredibilitet. a na ovaj nacin oni ga blate.neko od njih treba da kaze javno:mi nemamo nikakvih mogucnosti da izlazimo na teren jer nemamo NIJEDNO plovilo.to mu nekako dodje kao general bez vojske.i umesto da se kod ministarstva pokrene pitanje nabavke plovila za kapetanije oni pljuju nesretnike-brodolomnike od kojih ustvari zive .jadno i bljutavo .sto se ne javi neko iz ministarstva za saobracaj i da da razlog zasto se nema para za plovila za kapetanije i da objasni ponasanje recne policije-serife, koji protivzakonito presrecu vlasnike plovila na reci i terorisu ih,krseci zakon o u.plovidbi.i umesto da r.policija bude pravno sankcionisana zbog toga oni su i nagradjeni,kako ,oni to najbolje znaju...ili promeniti zakon i dati im ovlascenja kontrole plovila ili omoguciti kapetanijama da rade svoj posao dajuci im uslove za rad.a ne ovako,ovi jadnici sa tomasa doziveli havariju kapetaniji ispred nosa i jos ce da budu krivi sto ih ovi nisu videli...o srbijo....
  (sasa3, 27. avgust 2018 08:38)

  # Link komentara

 2. Važno je: brigo moja (i finansijske obaveze) predjite na drugoga. Pre ovog članka hvaljen je kapetan da je spasao svu posadu??? Inače, vodostaj na Dunavu je bio toliko nizak da su mnogi turistički brodovi otkazani a oni malobrojni su plovili veoma usporeno i ipak se čulo kako grebu po koritu.
  (cemer, 27. avgust 2018 08:07)

  # Link komentara

 3. Nestručnjak sam, ali mi nije jasno da su za njih brodovi koji plove rekom vidljivi samo oni koje VIDE u kompjuteru. Ovaj brod se nasukao pa su to prijavili "drugi učesnici u saobraćaju", a koliko "nevidljivih za RIS" (samim tim i za Lučku kapetaniju) brodova može da prođe rekom sa isključenim brodskim transponderom?
  Saobraćajna policija ima neke patrole na putevima, a vi na rekama?
  (A., 26. avgust 2018 22:38)

  # Link komentara