Subota, 25.08.2018.

21:05

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je u Apbahu na međunarodnu zajednicu da dopusti Srbima i Albancima da pokušaju sami da reše problem KiM.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 5 godina

"Razgranicenje" znaci zvanicni odustanak drzave Srbije od imovine drzave, kompanija i fizickih lica na KiM. To je odustanak i od prava potrazivanja za otetu imovinu, sto je ravno prouzrokovanju nemerljive ekonomske stete za drzavu, privredu i gradjane. Kad se "razgranicite" pristali ste da je ono sto je "sa njihove strane" njihovo i da firme i gradjani cija je imovina tamo, treba o potrazivanju svoje imovine da razgovaraju sa drugom drzavom, a ne svojom drzavom. Osteceni gradjani i kompanije bi mogli u ovom slucaju i da tuze drzavu Srbiju sto je njihovu imovinu poklonila Hasimu Taciju.

Sinisa

pre 5 godina

Samo napred Predsednice. Ubedjen sam da imas podrsku naroda da resis taj vekovni problem zvani Kosovo. Jednom zauvek pa da krenemo dalje. Ovi sto bojkotuju i pametuju ne bi resili ni problem asfalta u svojoj ulici jer takvim stavom da smo mi svemocni i da ne damo ono sto nije nase odavno, dosli bi jako daleko. Ponovo nazad a zivot prolazi. Treba da propadne jos dve tri generacije pa ce se onda neko setiti da je trebalo ranije resiti proble. Ljudi se sele iz Srbije, traze bolji zivot, ekonomsku stabilnost, ne mogu vise da cekaju mitove i epove. Svaka cast crkvi ali oni za mene predstavljaju kulturu i istorijsku vrednost a ne da vode politiku. Zato napred Predsednice i hrabro u resavanje problema a ne u sklanjanje pod tepih. Ostaces upamcen kao covek koji je imao hrabrost da resi istorijski problem.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme.
G.predsednice imali smo minimum 120 godina da resimo probleme?

NM

pre 5 godina

Vreme je da krenemo u civilizaciju i normalne teme.Ovo sa Kosovom je i Bogu vise preko glave.
(C i n i k, 25. avgust 2018 23:39)

Sve lepo rečeno.
Dodao bih samo, oni koje ste naveli rade upravo sa ciljem da Srbija ne krene u civilizaciju, samo da bi napakostili EU.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Na kraju ce ispasti da je narod (srbi) , sam izgubio, poklonio kosovo. Dokle to ide rodjace.
(ja hoću da budem aMoniman, 25. avgust 2018 23:14)

Kako mozes da poklanjas nesto sto nije tvoje poslednjih 18 godina?
Kosovo je izgubljeno u ratu 99' godine.

Bardami

pre 5 godina

Razgraničićemo se sa Albancima, u stvari, Kosovo će se podeliti, a reći "razgraničenje" je blaža opcija koju su političarima predložili njihovi savetnici i psiholozi narodnih masa da bi se bar donekle umirile nacionalne strasti."Razgraničenje" je jedino realno rešenje i najbolje moguće. Srbija neće zamrznuti konflikt, kao ni Albanci, ali će država Srbija ući u zamrznuti konflikt sa svojom pravoslavnom Crkvom. I taj konflikt će trajati dok je sveta i veka. Crkva ne može priznati ni delić Kosova kao države, jer je to po njoj Sveta Srpska zemlja, a hrišćanstvo je i nastalo na stradavanju, što njegovog osnivača i Boga u telu Isusa Hrista, pa njegovih apostola i sledbenika kroz vekove. I stradavanje srpskog naroda u budućnosti kroz zamrznuti konflikt sa Albancima za Crkvu je nešto neprikosnoveno i potrebno, nešto što se podrazumeva,jer se kroz stradanja zaslužuje Božije Carstvo. Ne osudjujem ovde ni političare, niti SPC, već jednostavno svako ima svoju viziju egzistencije - Crkva veru u Boga i onostrano spasavanje ljudskog roda, a političari u realnost i ekonomiju, tj. Carpe Diem.

Mirko

pre 5 godina

Po mom mišljenju ako je jedino rešenje podelu izvesti na sledeći način. Srbe južno od Ibra preseliti u opštine Kosovska Mitrovica,Istok, Srbica, Podujevo i Vučitrn. Albance preseliti iz ovih opština južno i dati im do auto puta Preševo i Bujanovac. SPC da dobije poseban status.

ingmarko

pre 5 godina

Ukoliko zelimo:
1. Da sacuvamo Srbiju
2. Da ne izgubimo Kosmet
3. Da Albanci takodje ne izgube Kosmet
4. Da dodje do istorjskog pomirenja i trajnog resenja
5. Da se ispravi istorijska pravda da Srbi imaju more
6. Da se trajno rese sve granice zauvek
7. I da sve to bude bez rata sto je najbitnije

Jedino je moguce stvaranjem nekog oblika "labave federacije" gde se Albanija, Kosmet i Srbija ujediniti u jednu jaku drzavu, tipa "Ilirija", "Srpsko Albanska Federacija", "Balkanska federacija", ili kako god.

Tada bi svi sve dobili, a niko nista nr bi izgubio.

Jedino to vidim kao resenje a da nema rata. Samo da rata vise nikada ne bude...

Darko

pre 5 godina

Kada cujem ova pitanja i argumente tipa “Jel neko od vas hoce da zivi na KiM?”, pa je to kao dovoljno stabilan argument da to nekom poklonimo? Stvarno smo dotakli dno dna ako neko na ovakav nacin treba da objasni da mora da prizna KiM kao nezavisnu drzavu. 99% Britanaca ovde nikada ne bi zivelo u Severnoj Irakoj, ali im ne pada na pamet da puste ocepljenje Severne Irske od Velike Britanije. Pitajte koliko Danac bi otislo da zivi na Grenland, ali im ne pada na pamet da to nekom poklone. Koliko Francuza bi otislo da zivi na Gvadalupe, Martinik, ai im ne pada na pamet da to puste...

bosnjak

pre 5 godina

Zar ovo nije govorio pokojni Zoran Djindjic a i Ceda Jovanovic i dan danas prica vrlo postenu pricu al na zalost u ovoj zemlji za takve ljude nema sluha, samo zato sto su iskreni prema svojim sugradjanima.
E sada ce ta ista prica, umotana u finu foliju zvanu AV proci i to sa odusevljenjem.
Dragi komsije, urazumite se i pogledajte stvari onakve kakve jesu a ne onakve kakve vam se pricinjavaju.

jodlovo

pre 5 godina

sve je vec dogovoreno, ne bi imali oni finalni datum za dogovore da vucicu i taciju nisu rekli sta da se dogovore. ovo je sad farbanje naroda i prodavanje magle u smislu sta su jedan i drugi kao fol izborili pred licem naroda da ne ispadne da bas nemaju neki izbor kao ni obraz a i da ne bi ispali gubitnici. dokumenti spremni iz brisela za potpiaivanje odavno a ovo je sve prodavanje narodu 'metle i cetke' tj. tu dogovorenu papirologiju.

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme


Na kraju ce ispasti da je narod (srbi) , sam izgubio, poklonio kosovo. Dokle to ide rodjace.

Veliki brat

pre 5 godina

Pa, kad bi nas pustili kao stanovnike Kipra... Organizovali lepo referendum o ujedinjenju i zajedničkom pristupanju EU, većina (grci koji naseljavaju južni deo Kipra) je glasala protiv, i tako je severni deo Kipra izvisio, a južni postao deo EU - zvanično je ujedinjen Kipar članica EU, ali je za severni deo taj status trenutno odložen/blokiran.

Eto, zašto celovitoj Srbiji ne daju opciju da li zajedno sa pokrajinom Kosovo da postane članica EU (s tim da i dalje tamo nemamo nikakvu vlast) ili bez Kosova, pa da vidimo.

C i n i k

pre 5 godina

1912 smo vojskom tamo usli i sa stanovista albanaca okupirali ih.To moze da ima rezona a i ne mora, zavisi ko je koliko tolerantan i da li zna o cemu prica.
A realnost je da na Kosovu zive neki ljudi, 2 miliona albanaca koji ne prihvataju Srbiju.
Sta je resenje?
Pa ovo sta prica AV je sasvim realno, i potrebno je Srbiji, jer mi 20 g pricamo istu pricu a zivot ide,el znate rusofili da mi izvozimo 700 miliona e na Kosovo svake godine? Oni kupuju nase proizvode.
Sto mi ne bi bili prijatelji sa Albancima? Sta je problem? Teritorija?
Pa ocete li vi da zivite na Kosovu?
Necete naravno ali bi voleli da se nista ne resi?
Ne razumem rusofile i "patriote" koji se kunu u Ustav, to sto smo mi imali na papiru Kosovo i sto danas pise da je to nasa pokrajina,to ne vazi na terenu. Probudite se iz kosmara.
Vreme je da krenemo u civilizaciju i normalne teme.Ovo sa Kosovom je i Bogu vise preko glave.

Kupac diplome

pre 5 godina

Razgraničenje po modelu razmene teritorija je najgore moguće rešenje. Bolje rešenje za Srbe je čak i da priznaju tu nakaradnu državu, a da dobiju recimo neki entitet i da manastiri ostanu u vlasništvu Srbije. Ovako, ostade sve kod njih i danas-sutra mogu reći da su to albanski manastiri, da su oni učestvovali u Kosovskom boju, a ne Srbi. Da ne govorimo o tome da južnije od severa Kosova živi daleko više Srba. Oni će praktično biti ostavljeni na milost i nemilost Albancima. Mislite da su Albanci glupi kada odbijaju da Srbi dobiju neki vid autonomije? Za njih je razmena teritorija dobro rešenje, a za nas kraj kosovskog mita i uvod u asimilaciju preostalog srpskog stanovništva.

Ghjj

pre 5 godina

To razgraničenje smo trebali da obavimo 1912e a ne da vojskom i silom ulazimo na teritorije koje dominantno naseljavaju Albanci. Sada se vraćamo na početak, a 100 godina izgubljenih za ništa.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Treba postici dogovor koji ce najmanje stete napraviti obicnim Srbima i Albancima. Suludo je premestati stanovnistvo i tako jos vise otvoriti nezaceljene rane. Osnovna kocnica dosadasnjeg dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu. Tu je kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvine se porodicama zrtava.Sve dok Albanci, Srbi, ali i drugi narodi na Balkanu budu prebrojavali samo svoje zrtve, a zrtve drugih umanjivali i zlocine nad njima pravdali osvetom za zlocine nad ,,nama", nema nista od pomirenja, dugorocne stabilnosti i ekonomskog napretka.

istorija

pre 5 godina

To razgraničenje smo trebali da obavimo 1912e a ne da vojskom i silom ulazimo na teritorije koje dominantno naseljavaju Albanci. Sada se vraćamo na početak, a 100 godina izgubljenih za ništa.
(Ghjj, 25. avgust 2018 22:06)

Ne rade vlade i vojske malih drzava to sto same zele, vec ono sto im velike sile namecu. I tu po pravilu ima mnogo zloupotreba na stetu malih naroda.

Predrag

pre 5 godina

Čovek koji je izjavio da država nema snage da se obračuna sa šačicom huligana bi sad kao da rešava problem Kosova? Ajde nemojte da me zasmejavate.

Goran

pre 5 godina

Svi ti lidercici sa Balkana koji su utripali da su istorijske licnosti najvise vole da crtaju nove granice, sve manje i sve rogobatnije. Pitam se da li ce jednom prestati crtanje granica na Balkanu.

Dragan

pre 5 godina

Sad Srbi i Albanci sami treba da rešavaju probleme. Bravo, predsedniče. Posle tvog mukotrpnog zalaganja za Kosovo i Metohiju, prepuštaš Srbima i Albancima da reše taj problem. Možda je to i pametno.

Vladan

pre 5 godina

Predsedniče, pre pet dana si čitao na Pinku što su imali prilike da čuju svi građani, da rezolucija 1244 ne predstavlja ništa, da je tad bila Jugoslavija, da se Crna Gora odvojila, Kosovo proglasilo nezavisnost. Sad kažeš da samo dolazi u obzir rezolucija 1244 da je Kosovo u sastavu Srbije. Zar nisi kontradiktoran u tvojim izjavama? Ja kažem da itekako jesi.

Vladan

pre 5 godina

Predsedniče, pre pet dana si čitao na Pinku što su imali prilike da čuju svi građani, da rezolucija 1244 ne predstavlja ništa, da je tad bila Jugoslavija, da se Crna Gora odvojila, Kosovo proglasilo nezavisnost. Sad kažeš da samo dolazi u obzir rezolucija 1244 da je Kosovo u sastavu Srbije. Zar nisi kontradiktoran u tvojim izjavama? Ja kažem da itekako jesi.

Predrag

pre 5 godina

Čovek koji je izjavio da država nema snage da se obračuna sa šačicom huligana bi sad kao da rešava problem Kosova? Ajde nemojte da me zasmejavate.

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme


Na kraju ce ispasti da je narod (srbi) , sam izgubio, poklonio kosovo. Dokle to ide rodjace.

C i n i k

pre 5 godina

1912 smo vojskom tamo usli i sa stanovista albanaca okupirali ih.To moze da ima rezona a i ne mora, zavisi ko je koliko tolerantan i da li zna o cemu prica.
A realnost je da na Kosovu zive neki ljudi, 2 miliona albanaca koji ne prihvataju Srbiju.
Sta je resenje?
Pa ovo sta prica AV je sasvim realno, i potrebno je Srbiji, jer mi 20 g pricamo istu pricu a zivot ide,el znate rusofili da mi izvozimo 700 miliona e na Kosovo svake godine? Oni kupuju nase proizvode.
Sto mi ne bi bili prijatelji sa Albancima? Sta je problem? Teritorija?
Pa ocete li vi da zivite na Kosovu?
Necete naravno ali bi voleli da se nista ne resi?
Ne razumem rusofile i "patriote" koji se kunu u Ustav, to sto smo mi imali na papiru Kosovo i sto danas pise da je to nasa pokrajina,to ne vazi na terenu. Probudite se iz kosmara.
Vreme je da krenemo u civilizaciju i normalne teme.Ovo sa Kosovom je i Bogu vise preko glave.

Ghjj

pre 5 godina

To razgraničenje smo trebali da obavimo 1912e a ne da vojskom i silom ulazimo na teritorije koje dominantno naseljavaju Albanci. Sada se vraćamo na početak, a 100 godina izgubljenih za ništa.

Kupac diplome

pre 5 godina

Razgraničenje po modelu razmene teritorija je najgore moguće rešenje. Bolje rešenje za Srbe je čak i da priznaju tu nakaradnu državu, a da dobiju recimo neki entitet i da manastiri ostanu u vlasništvu Srbije. Ovako, ostade sve kod njih i danas-sutra mogu reći da su to albanski manastiri, da su oni učestvovali u Kosovskom boju, a ne Srbi. Da ne govorimo o tome da južnije od severa Kosova živi daleko više Srba. Oni će praktično biti ostavljeni na milost i nemilost Albancima. Mislite da su Albanci glupi kada odbijaju da Srbi dobiju neki vid autonomije? Za njih je razmena teritorija dobro rešenje, a za nas kraj kosovskog mita i uvod u asimilaciju preostalog srpskog stanovništva.

Goran

pre 5 godina

Svi ti lidercici sa Balkana koji su utripali da su istorijske licnosti najvise vole da crtaju nove granice, sve manje i sve rogobatnije. Pitam se da li ce jednom prestati crtanje granica na Balkanu.

istorija

pre 5 godina

To razgraničenje smo trebali da obavimo 1912e a ne da vojskom i silom ulazimo na teritorije koje dominantno naseljavaju Albanci. Sada se vraćamo na početak, a 100 godina izgubljenih za ništa.
(Ghjj, 25. avgust 2018 22:06)

Ne rade vlade i vojske malih drzava to sto same zele, vec ono sto im velike sile namecu. I tu po pravilu ima mnogo zloupotreba na stetu malih naroda.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Treba postici dogovor koji ce najmanje stete napraviti obicnim Srbima i Albancima. Suludo je premestati stanovnistvo i tako jos vise otvoriti nezaceljene rane. Osnovna kocnica dosadasnjeg dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu. Tu je kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvine se porodicama zrtava.Sve dok Albanci, Srbi, ali i drugi narodi na Balkanu budu prebrojavali samo svoje zrtve, a zrtve drugih umanjivali i zlocine nad njima pravdali osvetom za zlocine nad ,,nama", nema nista od pomirenja, dugorocne stabilnosti i ekonomskog napretka.

Dragan

pre 5 godina

Sad Srbi i Albanci sami treba da rešavaju probleme. Bravo, predsedniče. Posle tvog mukotrpnog zalaganja za Kosovo i Metohiju, prepuštaš Srbima i Albancima da reše taj problem. Možda je to i pametno.

Veliki brat

pre 5 godina

Pa, kad bi nas pustili kao stanovnike Kipra... Organizovali lepo referendum o ujedinjenju i zajedničkom pristupanju EU, većina (grci koji naseljavaju južni deo Kipra) je glasala protiv, i tako je severni deo Kipra izvisio, a južni postao deo EU - zvanično je ujedinjen Kipar članica EU, ali je za severni deo taj status trenutno odložen/blokiran.

Eto, zašto celovitoj Srbiji ne daju opciju da li zajedno sa pokrajinom Kosovo da postane članica EU (s tim da i dalje tamo nemamo nikakvu vlast) ili bez Kosova, pa da vidimo.

bosnjak

pre 5 godina

Zar ovo nije govorio pokojni Zoran Djindjic a i Ceda Jovanovic i dan danas prica vrlo postenu pricu al na zalost u ovoj zemlji za takve ljude nema sluha, samo zato sto su iskreni prema svojim sugradjanima.
E sada ce ta ista prica, umotana u finu foliju zvanu AV proci i to sa odusevljenjem.
Dragi komsije, urazumite se i pogledajte stvari onakve kakve jesu a ne onakve kakve vam se pricinjavaju.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Na kraju ce ispasti da je narod (srbi) , sam izgubio, poklonio kosovo. Dokle to ide rodjace.
(ja hoću da budem aMoniman, 25. avgust 2018 23:14)

Kako mozes da poklanjas nesto sto nije tvoje poslednjih 18 godina?
Kosovo je izgubljeno u ratu 99' godine.

jodlovo

pre 5 godina

sve je vec dogovoreno, ne bi imali oni finalni datum za dogovore da vucicu i taciju nisu rekli sta da se dogovore. ovo je sad farbanje naroda i prodavanje magle u smislu sta su jedan i drugi kao fol izborili pred licem naroda da ne ispadne da bas nemaju neki izbor kao ni obraz a i da ne bi ispali gubitnici. dokumenti spremni iz brisela za potpiaivanje odavno a ovo je sve prodavanje narodu 'metle i cetke' tj. tu dogovorenu papirologiju.

Darko

pre 5 godina

Kada cujem ova pitanja i argumente tipa “Jel neko od vas hoce da zivi na KiM?”, pa je to kao dovoljno stabilan argument da to nekom poklonimo? Stvarno smo dotakli dno dna ako neko na ovakav nacin treba da objasni da mora da prizna KiM kao nezavisnu drzavu. 99% Britanaca ovde nikada ne bi zivelo u Severnoj Irakoj, ali im ne pada na pamet da puste ocepljenje Severne Irske od Velike Britanije. Pitajte koliko Danac bi otislo da zivi na Grenland, ali im ne pada na pamet da to nekom poklone. Koliko Francuza bi otislo da zivi na Gvadalupe, Martinik, ai im ne pada na pamet da to puste...

NM

pre 5 godina

Vreme je da krenemo u civilizaciju i normalne teme.Ovo sa Kosovom je i Bogu vise preko glave.
(C i n i k, 25. avgust 2018 23:39)

Sve lepo rečeno.
Dodao bih samo, oni koje ste naveli rade upravo sa ciljem da Srbija ne krene u civilizaciju, samo da bi napakostili EU.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme.
G.predsednice imali smo minimum 120 godina da resimo probleme?

Bardami

pre 5 godina

Razgraničićemo se sa Albancima, u stvari, Kosovo će se podeliti, a reći "razgraničenje" je blaža opcija koju su političarima predložili njihovi savetnici i psiholozi narodnih masa da bi se bar donekle umirile nacionalne strasti."Razgraničenje" je jedino realno rešenje i najbolje moguće. Srbija neće zamrznuti konflikt, kao ni Albanci, ali će država Srbija ući u zamrznuti konflikt sa svojom pravoslavnom Crkvom. I taj konflikt će trajati dok je sveta i veka. Crkva ne može priznati ni delić Kosova kao države, jer je to po njoj Sveta Srpska zemlja, a hrišćanstvo je i nastalo na stradavanju, što njegovog osnivača i Boga u telu Isusa Hrista, pa njegovih apostola i sledbenika kroz vekove. I stradavanje srpskog naroda u budućnosti kroz zamrznuti konflikt sa Albancima za Crkvu je nešto neprikosnoveno i potrebno, nešto što se podrazumeva,jer se kroz stradanja zaslužuje Božije Carstvo. Ne osudjujem ovde ni političare, niti SPC, već jednostavno svako ima svoju viziju egzistencije - Crkva veru u Boga i onostrano spasavanje ljudskog roda, a političari u realnost i ekonomiju, tj. Carpe Diem.

Pera

pre 5 godina

"Razgranicenje" znaci zvanicni odustanak drzave Srbije od imovine drzave, kompanija i fizickih lica na KiM. To je odustanak i od prava potrazivanja za otetu imovinu, sto je ravno prouzrokovanju nemerljive ekonomske stete za drzavu, privredu i gradjane. Kad se "razgranicite" pristali ste da je ono sto je "sa njihove strane" njihovo i da firme i gradjani cija je imovina tamo, treba o potrazivanju svoje imovine da razgovaraju sa drugom drzavom, a ne svojom drzavom. Osteceni gradjani i kompanije bi mogli u ovom slucaju i da tuze drzavu Srbiju sto je njihovu imovinu poklonila Hasimu Taciju.

ingmarko

pre 5 godina

Ukoliko zelimo:
1. Da sacuvamo Srbiju
2. Da ne izgubimo Kosmet
3. Da Albanci takodje ne izgube Kosmet
4. Da dodje do istorjskog pomirenja i trajnog resenja
5. Da se ispravi istorijska pravda da Srbi imaju more
6. Da se trajno rese sve granice zauvek
7. I da sve to bude bez rata sto je najbitnije

Jedino je moguce stvaranjem nekog oblika "labave federacije" gde se Albanija, Kosmet i Srbija ujediniti u jednu jaku drzavu, tipa "Ilirija", "Srpsko Albanska Federacija", "Balkanska federacija", ili kako god.

Tada bi svi sve dobili, a niko nista nr bi izgubio.

Jedino to vidim kao resenje a da nema rata. Samo da rata vise nikada ne bude...

Sinisa

pre 5 godina

Samo napred Predsednice. Ubedjen sam da imas podrsku naroda da resis taj vekovni problem zvani Kosovo. Jednom zauvek pa da krenemo dalje. Ovi sto bojkotuju i pametuju ne bi resili ni problem asfalta u svojoj ulici jer takvim stavom da smo mi svemocni i da ne damo ono sto nije nase odavno, dosli bi jako daleko. Ponovo nazad a zivot prolazi. Treba da propadne jos dve tri generacije pa ce se onda neko setiti da je trebalo ranije resiti proble. Ljudi se sele iz Srbije, traze bolji zivot, ekonomsku stabilnost, ne mogu vise da cekaju mitove i epove. Svaka cast crkvi ali oni za mene predstavljaju kulturu i istorijsku vrednost a ne da vode politiku. Zato napred Predsednice i hrabro u resavanje problema a ne u sklanjanje pod tepih. Ostaces upamcen kao covek koji je imao hrabrost da resi istorijski problem.

Mirko

pre 5 godina

Po mom mišljenju ako je jedino rešenje podelu izvesti na sledeći način. Srbe južno od Ibra preseliti u opštine Kosovska Mitrovica,Istok, Srbica, Podujevo i Vučitrn. Albance preseliti iz ovih opština južno i dati im do auto puta Preševo i Bujanovac. SPC da dobije poseban status.

Vladan

pre 5 godina

Predsedniče, pre pet dana si čitao na Pinku što su imali prilike da čuju svi građani, da rezolucija 1244 ne predstavlja ništa, da je tad bila Jugoslavija, da se Crna Gora odvojila, Kosovo proglasilo nezavisnost. Sad kažeš da samo dolazi u obzir rezolucija 1244 da je Kosovo u sastavu Srbije. Zar nisi kontradiktoran u tvojim izjavama? Ja kažem da itekako jesi.

Ghjj

pre 5 godina

To razgraničenje smo trebali da obavimo 1912e a ne da vojskom i silom ulazimo na teritorije koje dominantno naseljavaju Albanci. Sada se vraćamo na početak, a 100 godina izgubljenih za ništa.

Predrag

pre 5 godina

Čovek koji je izjavio da država nema snage da se obračuna sa šačicom huligana bi sad kao da rešava problem Kosova? Ajde nemojte da me zasmejavate.

C i n i k

pre 5 godina

1912 smo vojskom tamo usli i sa stanovista albanaca okupirali ih.To moze da ima rezona a i ne mora, zavisi ko je koliko tolerantan i da li zna o cemu prica.
A realnost je da na Kosovu zive neki ljudi, 2 miliona albanaca koji ne prihvataju Srbiju.
Sta je resenje?
Pa ovo sta prica AV je sasvim realno, i potrebno je Srbiji, jer mi 20 g pricamo istu pricu a zivot ide,el znate rusofili da mi izvozimo 700 miliona e na Kosovo svake godine? Oni kupuju nase proizvode.
Sto mi ne bi bili prijatelji sa Albancima? Sta je problem? Teritorija?
Pa ocete li vi da zivite na Kosovu?
Necete naravno ali bi voleli da se nista ne resi?
Ne razumem rusofile i "patriote" koji se kunu u Ustav, to sto smo mi imali na papiru Kosovo i sto danas pise da je to nasa pokrajina,to ne vazi na terenu. Probudite se iz kosmara.
Vreme je da krenemo u civilizaciju i normalne teme.Ovo sa Kosovom je i Bogu vise preko glave.

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme


Na kraju ce ispasti da je narod (srbi) , sam izgubio, poklonio kosovo. Dokle to ide rodjace.

Kupac diplome

pre 5 godina

Razgraničenje po modelu razmene teritorija je najgore moguće rešenje. Bolje rešenje za Srbe je čak i da priznaju tu nakaradnu državu, a da dobiju recimo neki entitet i da manastiri ostanu u vlasništvu Srbije. Ovako, ostade sve kod njih i danas-sutra mogu reći da su to albanski manastiri, da su oni učestvovali u Kosovskom boju, a ne Srbi. Da ne govorimo o tome da južnije od severa Kosova živi daleko više Srba. Oni će praktično biti ostavljeni na milost i nemilost Albancima. Mislite da su Albanci glupi kada odbijaju da Srbi dobiju neki vid autonomije? Za njih je razmena teritorija dobro rešenje, a za nas kraj kosovskog mita i uvod u asimilaciju preostalog srpskog stanovništva.

Goran

pre 5 godina

Svi ti lidercici sa Balkana koji su utripali da su istorijske licnosti najvise vole da crtaju nove granice, sve manje i sve rogobatnije. Pitam se da li ce jednom prestati crtanje granica na Balkanu.

Dragan

pre 5 godina

Sad Srbi i Albanci sami treba da rešavaju probleme. Bravo, predsedniče. Posle tvog mukotrpnog zalaganja za Kosovo i Metohiju, prepuštaš Srbima i Albancima da reše taj problem. Možda je to i pametno.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Treba postici dogovor koji ce najmanje stete napraviti obicnim Srbima i Albancima. Suludo je premestati stanovnistvo i tako jos vise otvoriti nezaceljene rane. Osnovna kocnica dosadasnjeg dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu. Tu je kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvine se porodicama zrtava.Sve dok Albanci, Srbi, ali i drugi narodi na Balkanu budu prebrojavali samo svoje zrtve, a zrtve drugih umanjivali i zlocine nad njima pravdali osvetom za zlocine nad ,,nama", nema nista od pomirenja, dugorocne stabilnosti i ekonomskog napretka.

Pobesneo Maks

pre 5 godina

Na kraju ce ispasti da je narod (srbi) , sam izgubio, poklonio kosovo. Dokle to ide rodjace.
(ja hoću da budem aMoniman, 25. avgust 2018 23:14)

Kako mozes da poklanjas nesto sto nije tvoje poslednjih 18 godina?
Kosovo je izgubljeno u ratu 99' godine.

ingmarko

pre 5 godina

Ukoliko zelimo:
1. Da sacuvamo Srbiju
2. Da ne izgubimo Kosmet
3. Da Albanci takodje ne izgube Kosmet
4. Da dodje do istorjskog pomirenja i trajnog resenja
5. Da se ispravi istorijska pravda da Srbi imaju more
6. Da se trajno rese sve granice zauvek
7. I da sve to bude bez rata sto je najbitnije

Jedino je moguce stvaranjem nekog oblika "labave federacije" gde se Albanija, Kosmet i Srbija ujediniti u jednu jaku drzavu, tipa "Ilirija", "Srpsko Albanska Federacija", "Balkanska federacija", ili kako god.

Tada bi svi sve dobili, a niko nista nr bi izgubio.

Jedino to vidim kao resenje a da nema rata. Samo da rata vise nikada ne bude...

Mirko

pre 5 godina

Po mom mišljenju ako je jedino rešenje podelu izvesti na sledeći način. Srbe južno od Ibra preseliti u opštine Kosovska Mitrovica,Istok, Srbica, Podujevo i Vučitrn. Albance preseliti iz ovih opština južno i dati im do auto puta Preševo i Bujanovac. SPC da dobije poseban status.

Darko

pre 5 godina

Kada cujem ova pitanja i argumente tipa “Jel neko od vas hoce da zivi na KiM?”, pa je to kao dovoljno stabilan argument da to nekom poklonimo? Stvarno smo dotakli dno dna ako neko na ovakav nacin treba da objasni da mora da prizna KiM kao nezavisnu drzavu. 99% Britanaca ovde nikada ne bi zivelo u Severnoj Irakoj, ali im ne pada na pamet da puste ocepljenje Severne Irske od Velike Britanije. Pitajte koliko Danac bi otislo da zivi na Grenland, ali im ne pada na pamet da to nekom poklone. Koliko Francuza bi otislo da zivi na Gvadalupe, Martinik, ai im ne pada na pamet da to puste...

Sinisa

pre 5 godina

Samo napred Predsednice. Ubedjen sam da imas podrsku naroda da resis taj vekovni problem zvani Kosovo. Jednom zauvek pa da krenemo dalje. Ovi sto bojkotuju i pametuju ne bi resili ni problem asfalta u svojoj ulici jer takvim stavom da smo mi svemocni i da ne damo ono sto nije nase odavno, dosli bi jako daleko. Ponovo nazad a zivot prolazi. Treba da propadne jos dve tri generacije pa ce se onda neko setiti da je trebalo ranije resiti proble. Ljudi se sele iz Srbije, traze bolji zivot, ekonomsku stabilnost, ne mogu vise da cekaju mitove i epove. Svaka cast crkvi ali oni za mene predstavljaju kulturu i istorijsku vrednost a ne da vode politiku. Zato napred Predsednice i hrabro u resavanje problema a ne u sklanjanje pod tepih. Ostaces upamcen kao covek koji je imao hrabrost da resi istorijski problem.

istorija

pre 5 godina

To razgraničenje smo trebali da obavimo 1912e a ne da vojskom i silom ulazimo na teritorije koje dominantno naseljavaju Albanci. Sada se vraćamo na početak, a 100 godina izgubljenih za ništa.
(Ghjj, 25. avgust 2018 22:06)

Ne rade vlade i vojske malih drzava to sto same zele, vec ono sto im velike sile namecu. I tu po pravilu ima mnogo zloupotreba na stetu malih naroda.

Bardami

pre 5 godina

Razgraničićemo se sa Albancima, u stvari, Kosovo će se podeliti, a reći "razgraničenje" je blaža opcija koju su političarima predložili njihovi savetnici i psiholozi narodnih masa da bi se bar donekle umirile nacionalne strasti."Razgraničenje" je jedino realno rešenje i najbolje moguće. Srbija neće zamrznuti konflikt, kao ni Albanci, ali će država Srbija ući u zamrznuti konflikt sa svojom pravoslavnom Crkvom. I taj konflikt će trajati dok je sveta i veka. Crkva ne može priznati ni delić Kosova kao države, jer je to po njoj Sveta Srpska zemlja, a hrišćanstvo je i nastalo na stradavanju, što njegovog osnivača i Boga u telu Isusa Hrista, pa njegovih apostola i sledbenika kroz vekove. I stradavanje srpskog naroda u budućnosti kroz zamrznuti konflikt sa Albancima za Crkvu je nešto neprikosnoveno i potrebno, nešto što se podrazumeva,jer se kroz stradanja zaslužuje Božije Carstvo. Ne osudjujem ovde ni političare, niti SPC, već jednostavno svako ima svoju viziju egzistencije - Crkva veru u Boga i onostrano spasavanje ljudskog roda, a političari u realnost i ekonomiju, tj. Carpe Diem.

Veliki brat

pre 5 godina

Pa, kad bi nas pustili kao stanovnike Kipra... Organizovali lepo referendum o ujedinjenju i zajedničkom pristupanju EU, većina (grci koji naseljavaju južni deo Kipra) je glasala protiv, i tako je severni deo Kipra izvisio, a južni postao deo EU - zvanično je ujedinjen Kipar članica EU, ali je za severni deo taj status trenutno odložen/blokiran.

Eto, zašto celovitoj Srbiji ne daju opciju da li zajedno sa pokrajinom Kosovo da postane članica EU (s tim da i dalje tamo nemamo nikakvu vlast) ili bez Kosova, pa da vidimo.

bosnjak

pre 5 godina

Zar ovo nije govorio pokojni Zoran Djindjic a i Ceda Jovanovic i dan danas prica vrlo postenu pricu al na zalost u ovoj zemlji za takve ljude nema sluha, samo zato sto su iskreni prema svojim sugradjanima.
E sada ce ta ista prica, umotana u finu foliju zvanu AV proci i to sa odusevljenjem.
Dragi komsije, urazumite se i pogledajte stvari onakve kakve jesu a ne onakve kakve vam se pricinjavaju.

NM

pre 5 godina

Vreme je da krenemo u civilizaciju i normalne teme.Ovo sa Kosovom je i Bogu vise preko glave.
(C i n i k, 25. avgust 2018 23:39)

Sve lepo rečeno.
Dodao bih samo, oni koje ste naveli rade upravo sa ciljem da Srbija ne krene u civilizaciju, samo da bi napakostili EU.

jodlovo

pre 5 godina

sve je vec dogovoreno, ne bi imali oni finalni datum za dogovore da vucicu i taciju nisu rekli sta da se dogovore. ovo je sad farbanje naroda i prodavanje magle u smislu sta su jedan i drugi kao fol izborili pred licem naroda da ne ispadne da bas nemaju neki izbor kao ni obraz a i da ne bi ispali gubitnici. dokumenti spremni iz brisela za potpiaivanje odavno a ovo je sve prodavanje narodu 'metle i cetke' tj. tu dogovorenu papirologiju.

Pera

pre 5 godina

"Razgranicenje" znaci zvanicni odustanak drzave Srbije od imovine drzave, kompanija i fizickih lica na KiM. To je odustanak i od prava potrazivanja za otetu imovinu, sto je ravno prouzrokovanju nemerljive ekonomske stete za drzavu, privredu i gradjane. Kad se "razgranicite" pristali ste da je ono sto je "sa njihove strane" njihovo i da firme i gradjani cija je imovina tamo, treba o potrazivanju svoje imovine da razgovaraju sa drugom drzavom, a ne svojom drzavom. Osteceni gradjani i kompanije bi mogli u ovom slucaju i da tuze drzavu Srbiju sto je njihovu imovinu poklonila Hasimu Taciju.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Vučić: Pustite Srbe i Albance da sami reše probleme.
G.predsednice imali smo minimum 120 godina da resimo probleme?