1. Objasnio.
  (Bojan, 11. avgust 2018 15:05)

  # Link komentara

 2. Toliko retko vas ima u medijima,da se i ne znaju vaši stavovi.Zvučno ime SANU.A neka vaša strategija i predlozi da se ovoj zemlji vrati dostojanstvo nisu poznati.Šteta da taj nivo obrazovanja ne daje ili vam ne daju da se čujete za opšte dobro.Posle ovoliko poraza i greški
  koje su napravljene ,treba i može neka realnija i bolja budućnost za mlade naraštaje da se osmisli.
  (Baba Mica, 10. avgust 2018 14:41)

  # Link komentara

 3. Velikosrpska politika je propast Srbije, ali mnogi to nikako da shvate. Da li je neko stručan i pošten računao koliko je Srbiju koštala ta politika (koliko života, koliko patnje, koliko para, koliko izgubljenog vremena i na kraju izgubljenog teritorija, ugleda, loših odnosa sa komšijama a mozda i ratnih reparacija. Kakav je rezultat nakon 150 godina te politike? Da li i dalje nastaviti tim putem?
  (nis, 10. avgust 2018 14:36)

  # Link komentara

 4. Od a do š!
   (Slavonac, 10. avgust 2018 14:13)

  # Link komentara

 5. E pa svaka cast za receno. Meni je najuzasnija ta nasa balkanska neugasiva mrznja i zelja za osvetom "za sve što je podneto, koja nikada nije dovoljna niti se može dovesti do kraja". I prenosenje te mrznje s kolena na koleno, tako da se danas mrze mladi koji rat ne pamte, ali gore nego sami veterani. Zatrovani smo neizlecivo.
   (bljak, 10. avgust 2018 13:52)

  # Link komentara

 6. Problemom Kosova se krije i traži alibi za nefunkcionisanjem države u svakom pogledu, totalno rasulo i kriminal, kao i nesposobnost aktualne vlasti za upravljanjem iste, uostalom sa ukupno 2 godine radnog staža van politike kako očekivati da takvi upravljaju državom, a nije lako ni zrgadom sa se upravlja, opozicija hiperkatastrofalna, situacija...beznadežna !!!
  (VelikoSrbin Katai - ex Pera Pisar, 10. avgust 2018 13:40)

  # Link komentara

 7. Ziv bio.
  (Krajnje vreme, 10. avgust 2018 13:03)

  # Link komentara

 8. Kosovo je sveobuhvatna tema i nedostaje stav Akademije u pisanoj formi, dostupan javnosti. Sa celokupnom argumentacijom, zasnovanom na istoriji, politici, geografiji, ekonomiji, pravnim naukama i svim drugim disciplinama... Tome svakako treba da prethodi ozbiljan rad. Takvog stava nema, nego se umesto toga javnosti obraca predsednik Akademije. Smatram da to nije dobar pristup. Predsednik Akademije je vrhunski strucnjak za oblast neurologije, a nije strucnjak opste prakse da u ime Akademije daje stavove. Posebno ne kada je u pitanju tako slozena i osetljiva tema kao sto je Kosovo.

  Mislim da bi gospodin Kostic napravio pravi potez kada bi obznanio koja je uloga SANU i akademika i cime tacno doprinose srpskom drustvu. Imam utisak da u javnosti nikada nema projekata/stavova Akademije evc samo neobaveznih izjava predsednika SANU. Ipak u SANU sede naucnici, red je da javnost zna sta tacno rade.
  (dobronameran, 10. avgust 2018 12:59)

  # Link komentara

 9. Bravo! Bravo!
  (Nebojsa, 10. avgust 2018 12:56)

  # Link komentara

 10. Morao sam dva puta procitati da bio siguran da sam razumio - sjajno, da region je brutalno zatrovan sindrom svaljivanja krivice, osvete, nacionalnog identiteta gradjenog na mrzni prema drugima umesto da svako koncentrise da raste kao nacija ili drustvo sto vise za sopstveni racun....
  (lala, 10. avgust 2018 12:55)

  # Link komentara

 11. A resenje je konkretno sta?
  (Treca smena, 10. avgust 2018 12:50)

  # Link komentara

 12. Gomila leporecive ispraznosti..Kad ste vi akademici, digli glas protiv sveopste korupcije i stetocinske partokratije koja lagano unistava Srbiju? Ne pominjete sustinske probleme i cuvate svoje udobne pozicije.
   (suton, 10. avgust 2018 12:49)

  # Link komentara

 13. Pametan čovek. :)
   (Smuleco, 10. avgust 2018 12:47)

  # Link komentara

 14. Aufff ... profesore. Sve što napisaste je bolna istina i vrlo iskreno suočavanje sa nama samima. Ne interesuju me ovde oni oko nas, mada što neko reče mnogo smo isti.
  Bojim se samo da preko 90% naših sunarodnika ne može ovo što je napisano ni da razume, što zbog prezasićenosti stalnim nedaćama koje živimo svakodnevno i otupelosti, što zbog intelektualnih kapaciteta mada čini mi se ipak najviše zbog upravo te dirigovane otrovanosti i ostrašćenosti o kojoj i pišete. Mene užasno brine što se ovakve pametne i temeljne analize i pojave tu i tamo ali predloga rešenja, svetla na kraju tunela, kom treba stremiti baš nešto i ne videh. Kud plovi ovaj brod i šta nam je činiti ako tvrdoglavo ne želimo da pobegnemo to je čini mi se pitanje na koje niko ne daje odgovor već dugo dugo vremena. A SANU bi baš trebala da bude jedan od predlagača kojim putem krenuti da bismo se postepeno izvukli iz blata u kojem smo se zaglavili.
  (srban, 10. avgust 2018 12:47)

  # Link komentara

 15. Kakav um.Slusam Vas gde god vas ima.Svaka Vam cast.Kada bi Vas na TV pustali svaki dan mozda bi se i narod opametio.Hvala na recima i svemu sto cinite.
  (Misko, 10. avgust 2018 12:31)

  # Link komentara