Četvrtak, 09.08.2018.

23:05

Vučić: Godinama zagovaram opciju razgraničenja

Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas, u kome nam jedno piše, a sasvim drugo na terenu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić za "Novosti".

Izvor: Blic

Vuèiæ: Godinama zagovaram opciju razgranièenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Giuseppe

pre 5 godina

Njih natjeraju na konferenciju u Ramboulletu.Srbija kategorički odbija popustit
i počinje NATO udari na SRJ. Srbija to iskoristi za potjerivanje milijun Albanaca sa Kosova.
Masovna ubijanja krije i ubijene sahranjuje u masovne grobnice po Batajnici. Milošević poziva
Rugovu na razgovor. No, Rugova više nije jedini lider, tu su sada i gerilci OVK-a.
NATO udara sve jaće i Srbija popusti. Kosovo je de facto nova država, de jure je još drži
rezolucija 1244. Još neke šanse je Srbija imala sa Đinđićem, no njega eliminira (po meni)
miloševićeva struja.
2008-e Kosovo proglašava neovisnost i sad smo tu gdje jesmo.
Po meni Vučić je samo realan, ne voli on Kosovo manje nego drugi Srbi, nego mu je jasno da je to
uteg u razvoju Srbije i što god više odgađa priznanje još više će gubiti.
Lijep pozdrav!

Milan

pre 5 godina

Predlog g.Vučića je mudar i izuzetno težak,zbog toga je neophodno jedinstvo srpskog naroda više nego ikada.Srbija,Srbi i svi građani Srbije su izloženi stalnim pretnjama ratom,ucenama i poniženjima svih vrsta. Sve srpske institucije i sva srpska pamet moraju se maksimalno angažovati u predlogu razgraničenja i podele KiM . Treba postaviti jasna pitanja za referendum i neka građani Srbije odluče,a istovremeno obezbediti i dobiti saglasnost velikih sila,a pre svega SAD i oni su ključ rešenja večitog problema. Bilo bi mudro da se održi međunarodna konferencija u vezi razgraničenja i podele KiM i tu srpska diplomatija ima istorisku odgovornost.Rešenje, skorom, nerešivog problema postoji i niko nema pravo da od toga odustaje,jer celi srpski narod,Srbija i svi građani Srbije su postali taoci toga užasnog problema.Potrebno je puno mudrosti i strpljenja da se reši pitanje KiM, to je uslov da Srbija postane napredna i normalna država i da naš napaćeni narod na KiM dočeka slobodu i pravdu.

Peka

pre 5 godina

Ne zavaravajte se, nema od podele ništa, u smislu da DELIMO Kosovo (nama sever, Albancima jug). Ono na šta bi Albanci eventualno pristali jeste jedino ZAMENA:
(1) Oni nama daju sever Kosova (1,000 km2),
(2) Mi njima dajemo Preševo i Bujanovac (700 km2) plus puno priznaje kao nezavisne države i prestanak blokiranja članstva u SVIM međunarodnim organizacijama za državu Kosovo.

Tužno jeste, ali ovo je za nas možda i najbolje rešenje, u smislu da će malo odložiti ekspanziju Albanaca na ostale delove Srbije. Kažem odložiti, ne i zaustaviti, jer Albanci još uvek imaju pozitivan prirodni priraštaj, a nama se stanovništvo rapidno iseljava sa juga Srbije, i taj trend će se nastaviti. Ako i kad uđemo u EU, još intenzivnije.

Milica

pre 5 godina

Jasne granice su bitne da bi nas Evropa i svet gledali kao ozbiljnu zemlju, sto bi najvise znacilo sa ekonomske strane, imali vi vise investicija, izvoz bi se povecao

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Bitno je da ste svojevremeno Dobricu Ćosića nazivali izdajnikom kad je onomad predlagao podelu Kosova. Tad bi smo dobili veći deo. Danas je pitanje da li ćemo dobiti išta ili ćemo čak menjati deo teritorije Srbije za deo teritorije Kosova. A ako damo Preševsku dolinu pitanje je dana kad ćeni Raška oblast da ode.

liliputanac

pre 5 godina

Ne volim mi Vucica ni Seselja ni Tadica ni Jankovica...nikoga od politicara! Ali vise od svega volim svoju decu! Zbog svoje dece, ko hod hoce, samo neka resi pitanje Kosova. Podela, ok podela. Uzimaju na ga, ok uzimaju nam ga! Moj otac je 4 godine ratovao i znam sta znaci biti dete rata! Ne treba to nikome samo onima ko rat smislja. Kosovo je daaaavno izgubljeno i nemoguce je sacuvati nesto sto je vec prodato!

qwisko

pre 5 godina

svi vi koji se pozsivate na ustav i trvrdite da je kosovo srbija i da se granice ne menjaju, zmolio bi vas da svi lepo kofere sa svojim roditeljima, decom uputite putem kosova na jedno sedmicku exkurziju da pokazete svojoj deci juznu pokrajinu.
kladio bi se i dobio da 90% nije ni video kosovo...
KOSOVO SMO IZGUBILI, ne milosevic, ne vucic, nego svi mi pomalo vec decenijama, i odsta je ocemo da nastavimo da zivimo...

Dusan

pre 5 godina

Nest ne vidim da kaze dace ostavku ako ta ideja propadne na teferendumu. A zamajavaju nas njehovi 6 godina oko toga. Vidimo da je ova genijalna ideja to samo kao dimna zavesa dok njegovi cerupaju srbiju iznutra.

milan

pre 5 godina

Gde smo mi bili Vučiću kada si ti govorio o razgraničenju nešto nam ta priča nije poznata da si onda Dačića kada je on prije desetak godina o razgraničenju govorio sravnio sa zemljom a bio je deo vlasti koju ti danas kao glavne krivce prozivaš da se sa Albancima ništa nije dogovorilo.

antonius

pre 5 godina

pa ustav kakav je ni ne moze da se postuje . u njemu jasno pise da ako je integritet narusen vojska brani prag . gde je vojska danas na prokletijama ili tek na kopaoniku???? samim tim gde su nam organi reda tu nam je i drzava . ko zeli da slepo postuje ustav ide direktno u rat sa celim svetom. 100 godina se bagcemo sa kosovom i nacionalnim interesima a gde nam je zivot???? prema tome samo treba promeniti ustav da bi uopste mogao da se postuje . pa ni od podele nema nista !

Frere Jacques

pre 5 godina

Tu kometatori pišu Srbi imaju pamćenje zlatne ribice i stvarno je tako.
Naši političari nisu nešto, ali neeema šanse da Tuđmanove korumpirane spodobe ikad više zajašu na vlast.
Osim toga mi ih mijenjamo i isprobavamo, metodom pokušaja i pogrešaka, kako Milanović kaže, šaraj brate, u zadnjih 10 godina ih se toliko izmijenilo da nemam pojma ko je bio prije 10 godina.

Zoran

pre 5 godina

Milošević je crtao granice Ex Yu uz asistenciju istih ovih što sada crtaju granice tvorevine kaja sebe naziva (još uvek) država Srbija. Možda je tako i pravedno. Što su počeli 1987. na VIII sednici CK SKS-a red ja sada i da završe.

Djordje NS

pre 5 godina

Da li možete da zamislite kakvu galamu i lom bi napravili on i svita koja ga okružuje da je ovo izjavio Boris Tadić dok je bio na vlasti ili bilo ko iz današnje opozicije? Licemer.

.орг

pre 5 godina

не знам за друге, али ако му дозволимо да оствари свој наум, ја од срамоте нећу моћи другоме да кажем да сам србин.

no comment

pre 5 godina

Sad ide lobotomija i dubinsko pranje mozga i to na ruke, kako je on ODUVEK zagovarao razgranicenje, do juce ovaj sludjeni narod nije imao pojma sta ovaj hoce, te recicu kad se zavrsi dijalog, te Tomina platforma, te vodimo 5:0 Aco Srbine, te izacicu pred narod u Februaru, pa u Martu, pa u Aprilu, te Kosovo je Srbija, a on ustvari hoce da nacrta granicu nezavisnom Kosovu. Bravo narode, vecu Baroncinu nisi mogla da nadjes u svojim redovima.

Imen Prezimenov

pre 5 godina

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“ - Mateja Bećković

Imen Prezimenov

pre 5 godina

Pa kakve granice kada idemo u EU bez granica? Ozbiljno pitam! Kada udjemo u EU u kojoj nema granica ko će ih tada sprečiti da opet dodju sa naše strane granice? To mi nije jasno...
(jug, 09. avgust 2018 23:31)

Bravo, bravo, bravo...

nerv

pre 5 godina

ovo nije ni d od države. čovek se sprda sa nama kako hoće. ne čudi me naš rajetinski mentalitet jer smo takvi oduvek bili, ali da cela inteligencija ćuti i da im je ovo normalno, mislim da se nikad nije desilo

Tom

pre 5 godina

Znaci svako ko pravi probleme drzavi i ne priznaje granice treba se razgraniciti sa njim. Ako te neko okupira i izmisli nove granice resenje je da se razgranicis?

Ime ko ime, koga briga

pre 5 godina

Zamislite da je svojeveremeno Borko Stefanovic izjavio ovako nesto… Vucic & Co. bi ga rascerecili. Za mnogo manje ustupke koji su cinjeni Albancima, Vucic je penio na sva usta o izdaji. Tek se sada jasno vidi da je najveci lopov medju nama vikao “drz’te lopova”. Ja zivim na drugom kraju sveta i ove stvari me pogadju manje nego vas tamo, ali mi je zao sto morate da zivite sa tim diletantima.

Tja...

pre 5 godina

Prvo da se svi oni koji su 2012. godine došli na vlast zaklinjući se da će braniti Kosmet u Srbiji i zakletvu na to polagali na Jevanđelju, sklone sa vlasti, da kažu javno "e pa sad bismo da ga priznamo", pa onda da se opet glasa i broje glasovi. Složićemo se da nije fer da se na vlast dolazi nečim što od prvog dana počnete da minirate. Recite lepo "mi bi da priznamo Kosovo, da prodamo državnu imovinu, da strancima damo sve subvencije dok vi radite za 200 evra, želimo da iskorenimo ne siromaštvo, već njegovu sliku, da ne zaklanjaju šljašteće kule Beograda na vodi" i slično, a ne da na izborima patriotišete, a kad dođete na vlast, onda "pa jbg, tak'a nam situacija". To je slično kao kad na gradskim izborima glasate za "Tim za Beograd" na čelu sa uspešnim doktorom, a dobijete gradonačelnika Vesića. Ili glasate za SNS i Tomu, a premijerka vam bude nepoznata devojka bez dana staža. Vama to u naviku prešlo - samo, jedno je slagati jednu opštinu, pa se umuljati u vlast, a drugo slagati celu Srbiju. Kako mislite da slažete ceo narod? I ako narod odbije to vaše rešenje o "razgraničenju", hoćete li prohvatiti i otići sa vlasti ili ćete nas neuke pendrecima i kundacima uterati u pamet?

Милош

pre 5 godina

2012 pre dolaska na vlast je u emisiji kod Olje Beckovic jasno i glasno rekao da ako je uslov ulaska u EU odricanje KiM da onda necemo ici u EU. Toma Nikolic (ako se neko uopste seca ovog coveka do pre godinu dana predsednik zemlje) tada izjavljuje da ce ponistiti sve sporazume do tada iz Brisela. Da ste tada pricali sto sada vlast nikada ne bi videli.

Lidija

pre 5 godina

Kosovo je "dragi"Vucicu bilo Srbija i ostace Srbija. A vi se "dragi"Vucicu pozabavite malo Srbijom,pa tek onda crtajte granice..jer dzaba jasne granice,kad unutar njih nece imati ko da seta, pocrkace ti narod od gladi i bede.

Ivan

pre 5 godina

Vjerujte ova mi prica oko razgranicenje teze pada nego kada sam 92. napustio rodjeni dom. Pa kako da se u dusi razgranicim sa KiM. Gradjani Srbije, Srbi pa jeste li svjesni da ovim razgranicenjem Visoki Decani, Pecka Patrijarsija, Gracanica i ostali manastiri ce teritorijalno pripasti Albancima i sigurno Velikoj Albaniji. Nemam rijeci.

posmatrač

pre 5 godina

Ti si se druškane razgraničio sa mozgom - koliko sam ja razumeo ovaj nesrećnik hoće da im da i Preševo i Bujanovac a sudeći prema objavama iz US ambasade amerikanci to i podržavaju - ostaje samo još da ubedi Srbe iz Bujanovca i Preševa da su veleizdajnici ako ne pristanu da žive u nekoj mafijaškoj državi zvanoj Kosovo...za uzvrat mi dobijamo parče severa koje je ionako naše, a puno krimosa raznih profila...OVO JE DNO DNA!!!

imatuistine

pre 5 godina

eh kad je djindjic govorio o tome, izdajnik! danas, 20 god kasnije ovaj se pravi kao da ima neku novu ideju! Svako pametan bi to ucinio vec 96' ali nazalost pametnih ljudi u nasoj politickoj istioriji nema! Danas bi nam zadnja briga bila Kosovo da smo pre 25 god. prihvatili cinjenicu da albanvi ne zele sa nama! a i boga mi vise bi dobili tada, mnogo vise

make yugoslavia great again!

pre 5 godina

Nesposoban si. Krivis druge, muckas, zaboravis sta si gde si stao, sta si obecao, kazao, pisao, potpisao. Vidis da ne umes. Daj ostavku stetocino!

jug

pre 5 godina

Pa kakve granice kada idemo u EU bez granica? Ozbiljno pitam! Kada udjemo u EU u kojoj nema granica ko će ih tada sprečiti da opet dodju sa naše strane granice? To mi nije jasno...

d.ignjatovic

pre 5 godina

e moj vucicu ti kao da si prespavao dvadeset godina pa se sada pitas.kasno.ono sto kontrolises to i cuvas nema tu filozofije.pokusaj da prestanes sa forsiranjem kosova kao srpske sudbine i okreni se svojoj zemlji i svom narodu u pokusaju da napravimo od srbije pristojnu zemlju.kome treba kosovo heka se sa njim bave.pokusaj vucicu da gurnes kosovo u drugi plan a da ga ne priznas.kada sredimo srbiju iznutra vraticemo se na temu kosova

jug

pre 5 godina

Pa kakve granice kada idemo u EU bez granica? Ozbiljno pitam! Kada udjemo u EU u kojoj nema granica ko će ih tada sprečiti da opet dodju sa naše strane granice? To mi nije jasno...

d.ignjatovic

pre 5 godina

e moj vucicu ti kao da si prespavao dvadeset godina pa se sada pitas.kasno.ono sto kontrolises to i cuvas nema tu filozofije.pokusaj da prestanes sa forsiranjem kosova kao srpske sudbine i okreni se svojoj zemlji i svom narodu u pokusaju da napravimo od srbije pristojnu zemlju.kome treba kosovo heka se sa njim bave.pokusaj vucicu da gurnes kosovo u drugi plan a da ga ne priznas.kada sredimo srbiju iznutra vraticemo se na temu kosova

no comment

pre 5 godina

Sad ide lobotomija i dubinsko pranje mozga i to na ruke, kako je on ODUVEK zagovarao razgranicenje, do juce ovaj sludjeni narod nije imao pojma sta ovaj hoce, te recicu kad se zavrsi dijalog, te Tomina platforma, te vodimo 5:0 Aco Srbine, te izacicu pred narod u Februaru, pa u Martu, pa u Aprilu, te Kosovo je Srbija, a on ustvari hoce da nacrta granicu nezavisnom Kosovu. Bravo narode, vecu Baroncinu nisi mogla da nadjes u svojim redovima.

Ime ko ime, koga briga

pre 5 godina

Zamislite da je svojeveremeno Borko Stefanovic izjavio ovako nesto… Vucic & Co. bi ga rascerecili. Za mnogo manje ustupke koji su cinjeni Albancima, Vucic je penio na sva usta o izdaji. Tek se sada jasno vidi da je najveci lopov medju nama vikao “drz’te lopova”. Ja zivim na drugom kraju sveta i ove stvari me pogadju manje nego vas tamo, ali mi je zao sto morate da zivite sa tim diletantima.

Милош

pre 5 godina

2012 pre dolaska na vlast je u emisiji kod Olje Beckovic jasno i glasno rekao da ako je uslov ulaska u EU odricanje KiM da onda necemo ici u EU. Toma Nikolic (ako se neko uopste seca ovog coveka do pre godinu dana predsednik zemlje) tada izjavljuje da ce ponistiti sve sporazume do tada iz Brisela. Da ste tada pricali sto sada vlast nikada ne bi videli.

qwisko

pre 5 godina

svi vi koji se pozsivate na ustav i trvrdite da je kosovo srbija i da se granice ne menjaju, zmolio bi vas da svi lepo kofere sa svojim roditeljima, decom uputite putem kosova na jedno sedmicku exkurziju da pokazete svojoj deci juznu pokrajinu.
kladio bi se i dobio da 90% nije ni video kosovo...
KOSOVO SMO IZGUBILI, ne milosevic, ne vucic, nego svi mi pomalo vec decenijama, i odsta je ocemo da nastavimo da zivimo...

make yugoslavia great again!

pre 5 godina

Nesposoban si. Krivis druge, muckas, zaboravis sta si gde si stao, sta si obecao, kazao, pisao, potpisao. Vidis da ne umes. Daj ostavku stetocino!

Tja...

pre 5 godina

Prvo da se svi oni koji su 2012. godine došli na vlast zaklinjući se da će braniti Kosmet u Srbiji i zakletvu na to polagali na Jevanđelju, sklone sa vlasti, da kažu javno "e pa sad bismo da ga priznamo", pa onda da se opet glasa i broje glasovi. Složićemo se da nije fer da se na vlast dolazi nečim što od prvog dana počnete da minirate. Recite lepo "mi bi da priznamo Kosovo, da prodamo državnu imovinu, da strancima damo sve subvencije dok vi radite za 200 evra, želimo da iskorenimo ne siromaštvo, već njegovu sliku, da ne zaklanjaju šljašteće kule Beograda na vodi" i slično, a ne da na izborima patriotišete, a kad dođete na vlast, onda "pa jbg, tak'a nam situacija". To je slično kao kad na gradskim izborima glasate za "Tim za Beograd" na čelu sa uspešnim doktorom, a dobijete gradonačelnika Vesića. Ili glasate za SNS i Tomu, a premijerka vam bude nepoznata devojka bez dana staža. Vama to u naviku prešlo - samo, jedno je slagati jednu opštinu, pa se umuljati u vlast, a drugo slagati celu Srbiju. Kako mislite da slažete ceo narod? I ako narod odbije to vaše rešenje o "razgraničenju", hoćete li prohvatiti i otići sa vlasti ili ćete nas neuke pendrecima i kundacima uterati u pamet?

posmatrač

pre 5 godina

Ti si se druškane razgraničio sa mozgom - koliko sam ja razumeo ovaj nesrećnik hoće da im da i Preševo i Bujanovac a sudeći prema objavama iz US ambasade amerikanci to i podržavaju - ostaje samo još da ubedi Srbe iz Bujanovca i Preševa da su veleizdajnici ako ne pristanu da žive u nekoj mafijaškoj državi zvanoj Kosovo...za uzvrat mi dobijamo parče severa koje je ionako naše, a puno krimosa raznih profila...OVO JE DNO DNA!!!

Tom

pre 5 godina

Znaci svako ko pravi probleme drzavi i ne priznaje granice treba se razgraniciti sa njim. Ako te neko okupira i izmisli nove granice resenje je da se razgranicis?

Djordje NS

pre 5 godina

Da li možete da zamislite kakvu galamu i lom bi napravili on i svita koja ga okružuje da je ovo izjavio Boris Tadić dok je bio na vlasti ili bilo ko iz današnje opozicije? Licemer.

Imen Prezimenov

pre 5 godina

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“ - Mateja Bećković

nerv

pre 5 godina

ovo nije ni d od države. čovek se sprda sa nama kako hoće. ne čudi me naš rajetinski mentalitet jer smo takvi oduvek bili, ali da cela inteligencija ćuti i da im je ovo normalno, mislim da se nikad nije desilo

Lidija

pre 5 godina

Kosovo je "dragi"Vucicu bilo Srbija i ostace Srbija. A vi se "dragi"Vucicu pozabavite malo Srbijom,pa tek onda crtajte granice..jer dzaba jasne granice,kad unutar njih nece imati ko da seta, pocrkace ti narod od gladi i bede.

Ivan

pre 5 godina

Vjerujte ova mi prica oko razgranicenje teze pada nego kada sam 92. napustio rodjeni dom. Pa kako da se u dusi razgranicim sa KiM. Gradjani Srbije, Srbi pa jeste li svjesni da ovim razgranicenjem Visoki Decani, Pecka Patrijarsija, Gracanica i ostali manastiri ce teritorijalno pripasti Albancima i sigurno Velikoj Albaniji. Nemam rijeci.

Milica

pre 5 godina

Jasne granice su bitne da bi nas Evropa i svet gledali kao ozbiljnu zemlju, sto bi najvise znacilo sa ekonomske strane, imali vi vise investicija, izvoz bi se povecao

Milan

pre 5 godina

Predlog g.Vučića je mudar i izuzetno težak,zbog toga je neophodno jedinstvo srpskog naroda više nego ikada.Srbija,Srbi i svi građani Srbije su izloženi stalnim pretnjama ratom,ucenama i poniženjima svih vrsta. Sve srpske institucije i sva srpska pamet moraju se maksimalno angažovati u predlogu razgraničenja i podele KiM . Treba postaviti jasna pitanja za referendum i neka građani Srbije odluče,a istovremeno obezbediti i dobiti saglasnost velikih sila,a pre svega SAD i oni su ključ rešenja večitog problema. Bilo bi mudro da se održi međunarodna konferencija u vezi razgraničenja i podele KiM i tu srpska diplomatija ima istorisku odgovornost.Rešenje, skorom, nerešivog problema postoji i niko nema pravo da od toga odustaje,jer celi srpski narod,Srbija i svi građani Srbije su postali taoci toga užasnog problema.Potrebno je puno mudrosti i strpljenja da se reši pitanje KiM, to je uslov da Srbija postane napredna i normalna država i da naš napaćeni narod na KiM dočeka slobodu i pravdu.

Imen Prezimenov

pre 5 godina

Pa kakve granice kada idemo u EU bez granica? Ozbiljno pitam! Kada udjemo u EU u kojoj nema granica ko će ih tada sprečiti da opet dodju sa naše strane granice? To mi nije jasno...
(jug, 09. avgust 2018 23:31)

Bravo, bravo, bravo...

imatuistine

pre 5 godina

eh kad je djindjic govorio o tome, izdajnik! danas, 20 god kasnije ovaj se pravi kao da ima neku novu ideju! Svako pametan bi to ucinio vec 96' ali nazalost pametnih ljudi u nasoj politickoj istioriji nema! Danas bi nam zadnja briga bila Kosovo da smo pre 25 god. prihvatili cinjenicu da albanvi ne zele sa nama! a i boga mi vise bi dobili tada, mnogo vise

liliputanac

pre 5 godina

Ne volim mi Vucica ni Seselja ni Tadica ni Jankovica...nikoga od politicara! Ali vise od svega volim svoju decu! Zbog svoje dece, ko hod hoce, samo neka resi pitanje Kosova. Podela, ok podela. Uzimaju na ga, ok uzimaju nam ga! Moj otac je 4 godine ratovao i znam sta znaci biti dete rata! Ne treba to nikome samo onima ko rat smislja. Kosovo je daaaavno izgubljeno i nemoguce je sacuvati nesto sto je vec prodato!

.орг

pre 5 godina

не знам за друге, али ако му дозволимо да оствари свој наум, ја од срамоте нећу моћи другоме да кажем да сам србин.

Dusan

pre 5 godina

Nest ne vidim da kaze dace ostavku ako ta ideja propadne na teferendumu. A zamajavaju nas njehovi 6 godina oko toga. Vidimo da je ova genijalna ideja to samo kao dimna zavesa dok njegovi cerupaju srbiju iznutra.

Frere Jacques

pre 5 godina

Tu kometatori pišu Srbi imaju pamćenje zlatne ribice i stvarno je tako.
Naši političari nisu nešto, ali neeema šanse da Tuđmanove korumpirane spodobe ikad više zajašu na vlast.
Osim toga mi ih mijenjamo i isprobavamo, metodom pokušaja i pogrešaka, kako Milanović kaže, šaraj brate, u zadnjih 10 godina ih se toliko izmijenilo da nemam pojma ko je bio prije 10 godina.

milan

pre 5 godina

Gde smo mi bili Vučiću kada si ti govorio o razgraničenju nešto nam ta priča nije poznata da si onda Dačića kada je on prije desetak godina o razgraničenju govorio sravnio sa zemljom a bio je deo vlasti koju ti danas kao glavne krivce prozivaš da se sa Albancima ništa nije dogovorilo.

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Bitno je da ste svojevremeno Dobricu Ćosića nazivali izdajnikom kad je onomad predlagao podelu Kosova. Tad bi smo dobili veći deo. Danas je pitanje da li ćemo dobiti išta ili ćemo čak menjati deo teritorije Srbije za deo teritorije Kosova. A ako damo Preševsku dolinu pitanje je dana kad ćeni Raška oblast da ode.

Zoran

pre 5 godina

Milošević je crtao granice Ex Yu uz asistenciju istih ovih što sada crtaju granice tvorevine kaja sebe naziva (još uvek) država Srbija. Možda je tako i pravedno. Što su počeli 1987. na VIII sednici CK SKS-a red ja sada i da završe.

Peka

pre 5 godina

Ne zavaravajte se, nema od podele ništa, u smislu da DELIMO Kosovo (nama sever, Albancima jug). Ono na šta bi Albanci eventualno pristali jeste jedino ZAMENA:
(1) Oni nama daju sever Kosova (1,000 km2),
(2) Mi njima dajemo Preševo i Bujanovac (700 km2) plus puno priznaje kao nezavisne države i prestanak blokiranja članstva u SVIM međunarodnim organizacijama za državu Kosovo.

Tužno jeste, ali ovo je za nas možda i najbolje rešenje, u smislu da će malo odložiti ekspanziju Albanaca na ostale delove Srbije. Kažem odložiti, ne i zaustaviti, jer Albanci još uvek imaju pozitivan prirodni priraštaj, a nama se stanovništvo rapidno iseljava sa juga Srbije, i taj trend će se nastaviti. Ako i kad uđemo u EU, još intenzivnije.

antonius

pre 5 godina

pa ustav kakav je ni ne moze da se postuje . u njemu jasno pise da ako je integritet narusen vojska brani prag . gde je vojska danas na prokletijama ili tek na kopaoniku???? samim tim gde su nam organi reda tu nam je i drzava . ko zeli da slepo postuje ustav ide direktno u rat sa celim svetom. 100 godina se bagcemo sa kosovom i nacionalnim interesima a gde nam je zivot???? prema tome samo treba promeniti ustav da bi uopste mogao da se postuje . pa ni od podele nema nista !

Giuseppe

pre 5 godina

Njih natjeraju na konferenciju u Ramboulletu.Srbija kategorički odbija popustit
i počinje NATO udari na SRJ. Srbija to iskoristi za potjerivanje milijun Albanaca sa Kosova.
Masovna ubijanja krije i ubijene sahranjuje u masovne grobnice po Batajnici. Milošević poziva
Rugovu na razgovor. No, Rugova više nije jedini lider, tu su sada i gerilci OVK-a.
NATO udara sve jaće i Srbija popusti. Kosovo je de facto nova država, de jure je još drži
rezolucija 1244. Još neke šanse je Srbija imala sa Đinđićem, no njega eliminira (po meni)
miloševićeva struja.
2008-e Kosovo proglašava neovisnost i sad smo tu gdje jesmo.
Po meni Vučić je samo realan, ne voli on Kosovo manje nego drugi Srbi, nego mu je jasno da je to
uteg u razvoju Srbije i što god više odgađa priznanje još više će gubiti.
Lijep pozdrav!

jug

pre 5 godina

Pa kakve granice kada idemo u EU bez granica? Ozbiljno pitam! Kada udjemo u EU u kojoj nema granica ko će ih tada sprečiti da opet dodju sa naše strane granice? To mi nije jasno...

d.ignjatovic

pre 5 godina

e moj vucicu ti kao da si prespavao dvadeset godina pa se sada pitas.kasno.ono sto kontrolises to i cuvas nema tu filozofije.pokusaj da prestanes sa forsiranjem kosova kao srpske sudbine i okreni se svojoj zemlji i svom narodu u pokusaju da napravimo od srbije pristojnu zemlju.kome treba kosovo heka se sa njim bave.pokusaj vucicu da gurnes kosovo u drugi plan a da ga ne priznas.kada sredimo srbiju iznutra vraticemo se na temu kosova

make yugoslavia great again!

pre 5 godina

Nesposoban si. Krivis druge, muckas, zaboravis sta si gde si stao, sta si obecao, kazao, pisao, potpisao. Vidis da ne umes. Daj ostavku stetocino!

Ime ko ime, koga briga

pre 5 godina

Zamislite da je svojeveremeno Borko Stefanovic izjavio ovako nesto… Vucic & Co. bi ga rascerecili. Za mnogo manje ustupke koji su cinjeni Albancima, Vucic je penio na sva usta o izdaji. Tek se sada jasno vidi da je najveci lopov medju nama vikao “drz’te lopova”. Ja zivim na drugom kraju sveta i ove stvari me pogadju manje nego vas tamo, ali mi je zao sto morate da zivite sa tim diletantima.

Djordje NS

pre 5 godina

Da li možete da zamislite kakvu galamu i lom bi napravili on i svita koja ga okružuje da je ovo izjavio Boris Tadić dok je bio na vlasti ili bilo ko iz današnje opozicije? Licemer.

no comment

pre 5 godina

Sad ide lobotomija i dubinsko pranje mozga i to na ruke, kako je on ODUVEK zagovarao razgranicenje, do juce ovaj sludjeni narod nije imao pojma sta ovaj hoce, te recicu kad se zavrsi dijalog, te Tomina platforma, te vodimo 5:0 Aco Srbine, te izacicu pred narod u Februaru, pa u Martu, pa u Aprilu, te Kosovo je Srbija, a on ustvari hoce da nacrta granicu nezavisnom Kosovu. Bravo narode, vecu Baroncinu nisi mogla da nadjes u svojim redovima.

Ivan

pre 5 godina

Vjerujte ova mi prica oko razgranicenje teze pada nego kada sam 92. napustio rodjeni dom. Pa kako da se u dusi razgranicim sa KiM. Gradjani Srbije, Srbi pa jeste li svjesni da ovim razgranicenjem Visoki Decani, Pecka Patrijarsija, Gracanica i ostali manastiri ce teritorijalno pripasti Albancima i sigurno Velikoj Albaniji. Nemam rijeci.

Dusan

pre 5 godina

Nest ne vidim da kaze dace ostavku ako ta ideja propadne na teferendumu. A zamajavaju nas njehovi 6 godina oko toga. Vidimo da je ova genijalna ideja to samo kao dimna zavesa dok njegovi cerupaju srbiju iznutra.

nerv

pre 5 godina

ovo nije ni d od države. čovek se sprda sa nama kako hoće. ne čudi me naš rajetinski mentalitet jer smo takvi oduvek bili, ali da cela inteligencija ćuti i da im je ovo normalno, mislim da se nikad nije desilo

Милош

pre 5 godina

2012 pre dolaska na vlast je u emisiji kod Olje Beckovic jasno i glasno rekao da ako je uslov ulaska u EU odricanje KiM da onda necemo ici u EU. Toma Nikolic (ako se neko uopste seca ovog coveka do pre godinu dana predsednik zemlje) tada izjavljuje da ce ponistiti sve sporazume do tada iz Brisela. Da ste tada pricali sto sada vlast nikada ne bi videli.

posmatrač

pre 5 godina

Ti si se druškane razgraničio sa mozgom - koliko sam ja razumeo ovaj nesrećnik hoće da im da i Preševo i Bujanovac a sudeći prema objavama iz US ambasade amerikanci to i podržavaju - ostaje samo još da ubedi Srbe iz Bujanovca i Preševa da su veleizdajnici ako ne pristanu da žive u nekoj mafijaškoj državi zvanoj Kosovo...za uzvrat mi dobijamo parče severa koje je ionako naše, a puno krimosa raznih profila...OVO JE DNO DNA!!!

Tom

pre 5 godina

Znaci svako ko pravi probleme drzavi i ne priznaje granice treba se razgraniciti sa njim. Ako te neko okupira i izmisli nove granice resenje je da se razgranicis?

Lidija

pre 5 godina

Kosovo je "dragi"Vucicu bilo Srbija i ostace Srbija. A vi se "dragi"Vucicu pozabavite malo Srbijom,pa tek onda crtajte granice..jer dzaba jasne granice,kad unutar njih nece imati ko da seta, pocrkace ti narod od gladi i bede.

Tja...

pre 5 godina

Prvo da se svi oni koji su 2012. godine došli na vlast zaklinjući se da će braniti Kosmet u Srbiji i zakletvu na to polagali na Jevanđelju, sklone sa vlasti, da kažu javno "e pa sad bismo da ga priznamo", pa onda da se opet glasa i broje glasovi. Složićemo se da nije fer da se na vlast dolazi nečim što od prvog dana počnete da minirate. Recite lepo "mi bi da priznamo Kosovo, da prodamo državnu imovinu, da strancima damo sve subvencije dok vi radite za 200 evra, želimo da iskorenimo ne siromaštvo, već njegovu sliku, da ne zaklanjaju šljašteće kule Beograda na vodi" i slično, a ne da na izborima patriotišete, a kad dođete na vlast, onda "pa jbg, tak'a nam situacija". To je slično kao kad na gradskim izborima glasate za "Tim za Beograd" na čelu sa uspešnim doktorom, a dobijete gradonačelnika Vesića. Ili glasate za SNS i Tomu, a premijerka vam bude nepoznata devojka bez dana staža. Vama to u naviku prešlo - samo, jedno je slagati jednu opštinu, pa se umuljati u vlast, a drugo slagati celu Srbiju. Kako mislite da slažete ceo narod? I ako narod odbije to vaše rešenje o "razgraničenju", hoćete li prohvatiti i otići sa vlasti ili ćete nas neuke pendrecima i kundacima uterati u pamet?

imatuistine

pre 5 godina

eh kad je djindjic govorio o tome, izdajnik! danas, 20 god kasnije ovaj se pravi kao da ima neku novu ideju! Svako pametan bi to ucinio vec 96' ali nazalost pametnih ljudi u nasoj politickoj istioriji nema! Danas bi nam zadnja briga bila Kosovo da smo pre 25 god. prihvatili cinjenicu da albanvi ne zele sa nama! a i boga mi vise bi dobili tada, mnogo vise

.орг

pre 5 godina

не знам за друге, али ако му дозволимо да оствари свој наум, ја од срамоте нећу моћи другоме да кажем да сам србин.

Imen Prezimenov

pre 5 godina

Pa kakve granice kada idemo u EU bez granica? Ozbiljno pitam! Kada udjemo u EU u kojoj nema granica ko će ih tada sprečiti da opet dodju sa naše strane granice? To mi nije jasno...
(jug, 09. avgust 2018 23:31)

Bravo, bravo, bravo...

Frere Jacques

pre 5 godina

Tu kometatori pišu Srbi imaju pamćenje zlatne ribice i stvarno je tako.
Naši političari nisu nešto, ali neeema šanse da Tuđmanove korumpirane spodobe ikad više zajašu na vlast.
Osim toga mi ih mijenjamo i isprobavamo, metodom pokušaja i pogrešaka, kako Milanović kaže, šaraj brate, u zadnjih 10 godina ih se toliko izmijenilo da nemam pojma ko je bio prije 10 godina.

Da je časti koliko je masti

pre 5 godina

Bitno je da ste svojevremeno Dobricu Ćosića nazivali izdajnikom kad je onomad predlagao podelu Kosova. Tad bi smo dobili veći deo. Danas je pitanje da li ćemo dobiti išta ili ćemo čak menjati deo teritorije Srbije za deo teritorije Kosova. A ako damo Preševsku dolinu pitanje je dana kad ćeni Raška oblast da ode.

Zoran

pre 5 godina

Milošević je crtao granice Ex Yu uz asistenciju istih ovih što sada crtaju granice tvorevine kaja sebe naziva (još uvek) država Srbija. Možda je tako i pravedno. Što su počeli 1987. na VIII sednici CK SKS-a red ja sada i da završe.

milan

pre 5 godina

Gde smo mi bili Vučiću kada si ti govorio o razgraničenju nešto nam ta priča nije poznata da si onda Dačića kada je on prije desetak godina o razgraničenju govorio sravnio sa zemljom a bio je deo vlasti koju ti danas kao glavne krivce prozivaš da se sa Albancima ništa nije dogovorilo.

Giuseppe

pre 5 godina

Njih natjeraju na konferenciju u Ramboulletu.Srbija kategorički odbija popustit
i počinje NATO udari na SRJ. Srbija to iskoristi za potjerivanje milijun Albanaca sa Kosova.
Masovna ubijanja krije i ubijene sahranjuje u masovne grobnice po Batajnici. Milošević poziva
Rugovu na razgovor. No, Rugova više nije jedini lider, tu su sada i gerilci OVK-a.
NATO udara sve jaće i Srbija popusti. Kosovo je de facto nova država, de jure je još drži
rezolucija 1244. Još neke šanse je Srbija imala sa Đinđićem, no njega eliminira (po meni)
miloševićeva struja.
2008-e Kosovo proglašava neovisnost i sad smo tu gdje jesmo.
Po meni Vučić je samo realan, ne voli on Kosovo manje nego drugi Srbi, nego mu je jasno da je to
uteg u razvoju Srbije i što god više odgađa priznanje još više će gubiti.
Lijep pozdrav!

Milica

pre 5 godina

Jasne granice su bitne da bi nas Evropa i svet gledali kao ozbiljnu zemlju, sto bi najvise znacilo sa ekonomske strane, imali vi vise investicija, izvoz bi se povecao

qwisko

pre 5 godina

svi vi koji se pozsivate na ustav i trvrdite da je kosovo srbija i da se granice ne menjaju, zmolio bi vas da svi lepo kofere sa svojim roditeljima, decom uputite putem kosova na jedno sedmicku exkurziju da pokazete svojoj deci juznu pokrajinu.
kladio bi se i dobio da 90% nije ni video kosovo...
KOSOVO SMO IZGUBILI, ne milosevic, ne vucic, nego svi mi pomalo vec decenijama, i odsta je ocemo da nastavimo da zivimo...

liliputanac

pre 5 godina

Ne volim mi Vucica ni Seselja ni Tadica ni Jankovica...nikoga od politicara! Ali vise od svega volim svoju decu! Zbog svoje dece, ko hod hoce, samo neka resi pitanje Kosova. Podela, ok podela. Uzimaju na ga, ok uzimaju nam ga! Moj otac je 4 godine ratovao i znam sta znaci biti dete rata! Ne treba to nikome samo onima ko rat smislja. Kosovo je daaaavno izgubljeno i nemoguce je sacuvati nesto sto je vec prodato!

Peka

pre 5 godina

Ne zavaravajte se, nema od podele ništa, u smislu da DELIMO Kosovo (nama sever, Albancima jug). Ono na šta bi Albanci eventualno pristali jeste jedino ZAMENA:
(1) Oni nama daju sever Kosova (1,000 km2),
(2) Mi njima dajemo Preševo i Bujanovac (700 km2) plus puno priznaje kao nezavisne države i prestanak blokiranja članstva u SVIM međunarodnim organizacijama za državu Kosovo.

Tužno jeste, ali ovo je za nas možda i najbolje rešenje, u smislu da će malo odložiti ekspanziju Albanaca na ostale delove Srbije. Kažem odložiti, ne i zaustaviti, jer Albanci još uvek imaju pozitivan prirodni priraštaj, a nama se stanovništvo rapidno iseljava sa juga Srbije, i taj trend će se nastaviti. Ako i kad uđemo u EU, još intenzivnije.

antonius

pre 5 godina

pa ustav kakav je ni ne moze da se postuje . u njemu jasno pise da ako je integritet narusen vojska brani prag . gde je vojska danas na prokletijama ili tek na kopaoniku???? samim tim gde su nam organi reda tu nam je i drzava . ko zeli da slepo postuje ustav ide direktno u rat sa celim svetom. 100 godina se bagcemo sa kosovom i nacionalnim interesima a gde nam je zivot???? prema tome samo treba promeniti ustav da bi uopste mogao da se postuje . pa ni od podele nema nista !

Imen Prezimenov

pre 5 godina

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“ - Mateja Bećković

Milan

pre 5 godina

Predlog g.Vučića je mudar i izuzetno težak,zbog toga je neophodno jedinstvo srpskog naroda više nego ikada.Srbija,Srbi i svi građani Srbije su izloženi stalnim pretnjama ratom,ucenama i poniženjima svih vrsta. Sve srpske institucije i sva srpska pamet moraju se maksimalno angažovati u predlogu razgraničenja i podele KiM . Treba postaviti jasna pitanja za referendum i neka građani Srbije odluče,a istovremeno obezbediti i dobiti saglasnost velikih sila,a pre svega SAD i oni su ključ rešenja večitog problema. Bilo bi mudro da se održi međunarodna konferencija u vezi razgraničenja i podele KiM i tu srpska diplomatija ima istorisku odgovornost.Rešenje, skorom, nerešivog problema postoji i niko nema pravo da od toga odustaje,jer celi srpski narod,Srbija i svi građani Srbije su postali taoci toga užasnog problema.Potrebno je puno mudrosti i strpljenja da se reši pitanje KiM, to je uslov da Srbija postane napredna i normalna država i da naš napaćeni narod na KiM dočeka slobodu i pravdu.