Četvrtak, 09.08.2018.

11:05

Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima / VIDEO

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Vuèiæ: Zalažem se za razgranièenje sa Albancima / VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Zorana

pre 5 godina

Vucic i Taci igraju ping pong i sludjuju svaki svoj narod ( sebe izuzimami iz tog AV naroda) . Taci hoce razgranicenje koje podrazumeva da se Kosovu pripoje Presevo i Medvedja, nista vise ni nista manje, iako zna da od tog posla nema nista, Vucic uopste ne reaguje na to, nego sad i on hoce razgranicenje (!?). Gde, kako sa kojom teritorijom, to mudri vodja ne saopstava, nego pusta ljude da se zamajavaju po ovoj vrucini i da zaborave na sve druge probleme. A sve su vec dogovorili i samo kupuju vreme, pustaju balone da bi posle rekli kako su svaki za svoj narod izvukli maksimum, spasli mir i sad cekaju Nobelovu nagradu. Da je dodeljuju za najveceg manipulatora i lazova, sigurno bi je dobili. Obojica, mada malu prednost ipak dajem nasem kandidatu.

predlog

pre 5 godina

Ja se zalažem za priznavanje Kosovske države na srpskoj teritoriji, slično kao ostrva u UK ujedinjenom kraljevstvu. Drugim rečima eto im država, a nama nek plaćaju najam za sve što koriste na našoj teritoriji = podstanari. Ako im ne valja nek sele ili nek kupe od nas. Čist račun, duga ljubav...

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Али, шта значи разграничење?
(Гале, 09. avgust 2018 14:04)

Poslednji korak u priznavanju nezavisnosti, crtanje granica.

Raca

pre 5 godina

Razgraničenje, jednom i za uvek !!

Pisao sam to u komentarima na ovom portalu godinama unazad i nastaviću do konačnog rešenja kosovskog pitanja.
Još od vremena kada je pokojni premijer Đinđić shvatio da je to jedina preostala šansa da Srbija zadrži bar deo Kosova,i kada smo i on i svi mi koji smo se sa njim tada slagali u pogledu toga obeleženi kao izdajnici.
Oni koji su nas zbog ideje o razgraničenju proglasili izdajnicima sada su glavni zagovornici te iste ideje.
Zbog njihove nesposobnosti i kratkovidosti izgubljeno je silno vreme i godine i oslabljena pozicija Srbije.
Vučić je u međuvremenu prošao kroz svoju ličnu političku katarzu,i od čoveka koji je Đinđića prozivao za izdaju zbog ideje o razgraničenju otišao do toga da tu istu ideju preotme i danas promoviše kao svoju.
Mi koji nemamo kratko pamćenje i zbog poštovanja prema Đinđiću imamo moralnu obavezu i moramo da na to podsetimo.
Mi će mo tu ideju danas podržati,ne zbog Vučića i njegovih satrapa,već zbog Đinđića,doslednosti,opšteg interesa nacije i budućnosti Srbije.
A nakon toga će mo nastaviti svoju političku borbu sa gore pomenutim.

Dakle,razgraničenje dva naroda koje podrazumeva podelu teritorije Kosova,razmenu teritorija na Kosovu i onih u centralnoj Srbiji većinski naseljenih pripadnicima dva naroda,eksteritorijalni status za srpske manastire koji ostanu na albanskom delu Kosova,uz čvrste međunarodne garancije i novi mirovni ugovor.

Ovo je poslednja šansa da Srbija sačuva dostojanstvo,zadrži bar deo Kosova i dugoročno reši problem sukoba dva naroda.
U suprotnom,izgubićemo celu teritoriju Kosova i odmah nakon toga otvoriće se problem albanskog separatizma u Preševskoj dolini.Što će sve ukupno imati dalekosežne negativne posledice po Srbiju.
A za to će biti odgovorni oni koji ideju razgraničenja dsnas osporavaju i nastavljaju da žive u utopiji da je celo Kosovo deo Srbije i da će tako i ostati.
Izvinite,ali Srbija ne može i neće biti rob vaše utopije.

manijak

pre 5 godina

Ko je uopšte tražio od Vas gospodine predsjedniče da rješavate pitanje Kosova.
Kako neko može da dijeli Srpsku zemlju.
Ja zahtjevam od Vas da se povučete iz pregovora(jer oko toga se ne pregovara),ne priznate Kosovo i uvijek i svagdje govorite da je to Srpska zemlja,zaštitite narod i čekate bolje
vrijeme,kad se snage medjunarodne politike okrenu u našu korist.
Ako je Kina dočekala Hong Kong poslije 100 godina,dočekaćemo i mi Kosovo kad tad.
Strpljen spasen,sada nije vrijeme i treba to ostaviti na čekanje.
Vaš brat preko Drine.
ps. jer ko na brdu ak' i malo stoji više vidi no onaj pod brdom.

nije dobro

pre 5 godina

Veoma opasna i nejasna situacija.
Jedan čovek sam odlučuje o svemu, sam pregovara, sam donosi zaključke.
Pri tome krije o čemu pregovara, nejasno je na šta misli kada kaže razgraničenje, niko ne zna šta podrazumeva kompromis koji pominje.

Were

pre 5 godina

Neverovatno. Vucic oce da prizna Kosovo i hoce da nas ubedi da nas je time spasio jer bi u suprotnom otislo Vranje za 40 godina. Kojom logikom ce otici Vranje? I da Vranje postane 100 posto albansko ne znam na koji nacin ce se kasnije pripojiti Kosovu. Daj malo realnosti Vucicu...

Veritas

pre 5 godina

Ako predsednik prekrsi Ustav,
krsicu ga i ja, svuda i na svakom koraku.
Ovo je kraj drzave.
(Gradjanin x, 9. avgust 2018 13:39)

Quod licet Iovi, non licet bovi!
Doslovno prevedeno, šta je dozvoljeno Jupiteru(bog) nije dozvoljeno volu, ili u ovom slučaju, šta je dozvoljeno Vučiću nije dozvoljeno tebi!

hosekalderon

pre 5 godina

Jedno od referendumskih opcija mora biti - "Protiv podele i bilo kakvog teritorijalnog ustupka na racun Republike Srbije ukljucujuci i Kosovo i Metohiju." Sve ostalo je trla baba lan. A to ce naravno i biti ako sto i svi znamo.

Tricikl

pre 5 godina

Ili je ovo rekao da bi ispitao javnost ili je uradjen nevidjeni gaf. Uopste nije receno sta ovo znaci i sta mi trazimi, naravno, po difoltu mi mislimo nesto na nasu stetu. Bice ovde svasta a kako ide, bice demonstracija.

BeKo

pre 5 godina

Али, шта значи разграничење?
(Гале, 09. avgust 2018 14:04)

Znači da se stavi granično kamenje na sadašnju granicu-to je zvanično razgraničenje.Možda će biti nekih sitnih kompenzacija ali to je to.

gojko 12

pre 5 godina

Vučić ima više mogućnosti :

1.Nastavak pregovora
2.Prekid pregovora
3.Rat
4. Zamrzavanje konflikta
5.Razgraničenje
Podela ili razmena teritorija
6.....
7....
15...

Nije bitno koliko ima različitih rešenja bitno je to da koje god Vučić rešenje izabere pa makar ono bilo i naj gore Botovi će ga zdušno podržati.

Nije bitno Kosovo,srpski narod,teritorija ma ni sama Srbija nije bitna - " Bitan je ON jer ON svojim opstankom na vlasti nama omogućava povlastice,sinekure,mast i ćar...jer da nije NJEGA mi bi bili niko i ništa.ON nam baca mrvice sa stola...ON nam je draži od mame,tate,sestre,rođene dece... "

Dusan Popadic Apatin

pre 5 godina

Zahtevam referendum, nisam glasao za Vas i ne želim da niko odlučuje umesto mene u vezi Kosova i Metohije. Hoću da imam čistu savest i da se ne blamiram pred precima kad odem na onaj svet!

bane

pre 5 godina

Sad je kasno za razgraničenje, to je trebalo pre rata (i umesto rata) samo tada ste duvali u drugu tikvu i ti i Dačić uz vašeg gazdu Miloševića.
Sada, bilo kakvo razgraničenje bi išlo jedino na štetu Srba i napravilo bi još veću tragediju za Srbe od ove postojeće jer bi time priznali tudja teritorijalna proširenja na sopstveni račun.
Zakasnela pamet je najtragičnija.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!
(Huan Pablo Don Fernando, 09. avgust 2018 11:32)

Нема апсолутну подршку. Ако мислиш на изборе где он и његова странка осваја преко 50% гласова, за то су одговорни апстиненти. Да је излазност 100% (што је немогуће у Србији), не би добацио ни 25%. Тај привид "апсолутне подршке" су креирали управо из кухиње снс-а. Не знам јеси ли приметио како они баратају бројкама када се прича о буџету рецимо: ако је бројка мала и не досеже десетине милионе евра, они те бројке онда у динарима изнесу, јер има више цифара и спомињу се милијарде понекад. Када се улаже у нешто, онда цифре говоре у еврима, пошто су у питању десетине милиона. Тако и своју победу на изборима представљају - не кажу да је за њих гласало рецимо 500.000 гласача, већ 52%, а сложићемо се да 500.000 није никаква апсолутна подршка.
Откако су први пут дошли на власт и кренули на састанке са албанцима у Бриселу, знао сам да ће продати Косово. Људи су говорили да сам луд и да ће једино он решити ствар у нашу корист...да је реши неко чија странка није у стању да постави трамвајске шине на мост? Да реши неко ко је као дезертер постао министар војни? Неко ко решава "финансијску кризу" тако што узима новац од пензионера? Неко ко не може да ангажује асистенцију полиције да би се срушио нелегалан објекат?! Шта нам је, људи?! Каква је ово зона сумрака више?!

Bg_Vracar

pre 5 godina

A da raspišete predsedniče izbore na svim nivoima umesto referenduma o Kosovu i Metohiji? A da objasnite građanima šta nameravate da uradite sa južnom Srpskom pokrajinom pre tih izbora? Nećete?! Pa naravno, vlast je u pitanju.
Žurite da rešite "problem" jer to od Vas traže na Zapadu i SAD? A svi znamo da nećemo ni 2025 ući u EU, ne znamo kako će ta organizacija ni izgledati za 7-8 godina, pa Makron kaže da će u trećem prstenu Evropskih zemalja biti i Ruska federacija i Turska. Dakle, nije stvar u članstvu, nego opet u vlasti.
Rastačete državu bez preke potrebe, gubimo Kosovo i Metohiju, ali zato ostajete na vlasti narednih 8-12 godina, dok vaši mantori ćute i zatvaraju oči pred diktaturom, korupcijom i urušavanjem svih vrednosti u ovoj zemlji.
Zašto se ne otvori rasprava u Skupštini Srbije koja zvrji prazna, umesto da vrvi od dijaloga i argumenata svih političkih činilaca; zašto se na državnoj televiziji ne vode debate o KiM; gde je SANU, Univerzitet i Crkva.
Vaši funkcioneri na primitivan način napadaju naše sveštenstvo na KiM; nekadašnji JUL-ovac i ateista, sada novorođeni vernik bez ikakvog stida napada arhimandrits Savu Janjića; pa šta bi tebalo da rade? Da prihvate otcepljenje, onako "kul", bez ozbiljnog i otvorenog dijaloga u svim slojevima našeg društva. Ovo nije početak kraja jednog naroda; kraj je već počeo.

dule

pre 5 godina

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".



Pa niko u Srbiji sem tebe i Dačića nema pojma šta je tačno ispregovarano. Al zato smo pokrenuli unutrašnji dijalog gde ćemo jelte diskutovati o tome o čemu, ponavljam se, niko sem tebe i Dačića pojma nema šta je ispregovarano.

Aleksa

pre 5 godina

Naravno razgranicenje. Dosta vise gluposti o svetoj srpskoj zemlji, koje je izmislio Milosevic. Pa tamo jedva da ima Srba. Kako sveta srpska zemlja moze da postoji bez Srba? Imamo mi preca posla od nacionalizma, mitova, bajki i Kosova, pola mladih gleda da pobegne odavde a mi se busamo u grudi. Kao da smo opijeni necim pa verujemo da smo neki faktor i da nas neko nesto pita. Istina boli, pogotovo ako si 25 godina ziveo u lazi. Pamet u glavu dok ne bude kasno za ovu nasu Srbiju.

Meraklija

pre 5 godina

...znači Vučić se slaže sa Tačijem da Srbija pokloni Kosovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju...ja to tako vidim posle izjave Tačija. Tači i Haradinaj bar otvoreno kažu sta hoće, a ovaj naš nesretnik ni posle 7 godina na vlasti nikako da kaže koja je politika Srbije i koja je strategija i planovi Srbije i koje su to crvene linije koje ne smeju biti predjene. Tadić je bar imao crvene linije preko kojih nije hteo da predje čak i po cenu gubitka vlasti.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Није тако говорио у предизборној кампањи, дакле обмануо је људе који су гласали за њега, али у реду политичари често то раде наивним бирачима. Много озбиљнија ствар је то што је Вучић председник државе и јавно се обавезао (дао заклетву) да ће штитити територијалну целовитост и поштовати Устав земље. Од представника државе а поготову њеног председника очекујемо да раде на враћању Косова у уставно-правни систем Србије све једно колико то труда захтева а не да предлаже давање дела наше земље побуњеницима. Уставни Суд заиста мора да почне да ради свој посао или да призна да ми и немамо државу више.

Mr.No

pre 5 godina

Srbija je sa Albanijom odavno razgranicena. Pokrajina Kosovo je trenutno pod okupacijom i to sve sto u ovom momentu moze da se konstatuje. Od predsednika se ocekuje samo da postuje ustav svoje zemlje.

CitizenX

pre 5 godina

Taj njihov termin razgraničenje ne znači podelu Kosova, već njeno priznavanje u postojećim granicama, sa eventualnim naknadnim međudržavnim sporazumom o definitivnom uređenju državne granice (tj. možda im dodamo još deo teritorija). A ironija sudbine je da će to da završe neo-radikali, koji su do juče bili "najglasniji " protivnici kosovske nezavisnosti (tada im je odgovarao taj "zamrtnuti konflikt"). Ali, avaj - sad će nanovo poraz da proglase za pobedu. A narod će zaslepljen da tapše. Jer, ipak, ima vođu.

Vanja Petrović

pre 5 godina

Шест година ти је требало да би нам рекао да је Косово независно, и да није у оквирима Републике Србије. Нараво да то и врапци знају, Косово је подручје са својим границама, позивним бројем, царином...итд. и ја сам се кладила да се никада нећеш усудити да то изговориш, али сам те потценила и приде изгубила и опкладу (100Еуро). Пих!!

Него, шта ће бити са Србима у јужном делу Косова? Зашто се акценат ставља само на Србе из северног дела? Како то да је Србија неком мајка, а неком маћеха (већини становника Србије)? Е, царе?

zoran

pre 5 godina

Znaci to je to. Vucic trazi sever Kosova, a Taci jug Srbije.... i na kraju ce se samo trampe. Znaci opet na nasu stetu gde dajemo nasu teritoriju za nasu teritoriju. Alo, ako ih priznajes onda oni treba da daju nesto, a ne da menjas svoje za svoje.

planet of the apes

pre 5 godina

Imam 42 god. i od svoje 15. ne znam za dobro i svasta smo mi gradjani ove jadne drzave preziveli, od ratova devedesetih, inflacije, sankcija, nemastine, bombardovanja, rusenja Beograda, da bi sada od tih istih doziveli da nam pametuju kako je eto ovo za nase dobro, da cemo da nestanemo, pa i treba da nestanemo kada je vecina glasala svih ovih godina kako je glasala. Muka mi je vise kao i vecini normalnih ljudi, vi ste se gospodo lepo finansijski osigurali, dok ste narod gurnuli u provaliju, ali to ionako nije bitno, bitni su vasi pozamasni racuni, dajte molim vas pozovite Japance ili neke druge, predajte im vlast i potpisite neki ugovor da im izdajemo drzavu na koriscenje na 500 godina. the end

hm?

pre 5 godina

Ako to zalaganje podrazumeva uspostavljanje granice izmedju Srbije i bilo kog dela Kosova ili druge teritorije Srbije gde zive Albanci, ova izjava otvara ozbiljne pravne posledice jer dolazi od Predsednika Republike, koji je duzan da postuje Ustav i zakone drzave koju predstavlja!

baa

pre 5 godina

Zar u ustavu ne piše ''... šta kome pripada''? Jel moguće da će predsednik da pokloni(ili proda, na isto izađe) deo Srbije? Otuđiće deo na kome žive 80ak hiljada Srba(pričam o delu srbije južno od Ibra), gde se nalazi preko 100 crkava i 10-ak manastira(plus nekoliko spaljenih i srušenih), oko 50 hiljada hektara zemlje u privatnoj svojini, rudnici Trepča, Obilić(u kojem ima 10 puta više uglja nego u Kolubari), Feronikl Glogovac i još nekoliko manjih, zatim fabrike i preduzeća koja su u vlasništvu R.Srbije, i što je najvažnije vekovi Srpske tradicije i stotine hiljada stradalih za očuvanje te teritorije od postanka prve srednjovekovne Srbije do danas.

Pozdrav iz Šida

pre 5 godina

Nadam se da je posećujući Šid sem što je pričao o Kosmetu video i da taj Šid nema puteve o kojima se toliko priča. Mislim ono što ima se ne može nazvati putem, sramota i za državu i za lokalnu samoupravu. Bilo bi lepo da se to snimi i objavi.

Indirektni direktor

pre 5 godina

Čim pre se razgraniči s Kosovom bolje za Srbiju. To je izgubljena teritorija, još mnogo pre Vučića.
Ne vredi se mučiti oko Kosova.
Tamo živi 90% ljudi kojima ne pada na pamet da priznaju Srbiju kao vlast i nema druge nego podići granicu između. Da ih se iseli negde nije moguće. Stoga, Kosovo ćao i sačuvati ovo što ima. Najbolje se čuva dobrom politikom gde građani dobro žive. Lošom politikom ljudi koji mogu odlaze a koji ne mogu hoće da se otcepe.
Kad Vučić&komp odu s vlasti možda i bude nade za neku pametniju politiku.

Jole

pre 5 godina

To je lično mišljenje, predsednik kao da postaje nestrpljiv. Sebe vidi kao spasitelja nacije i to je opasno. Zašto Vučić mora da reši pitanje Kosova? Naročito sada kada je ono nepovoljno po nas. Neka oni formulišu i formiraju svoju "državu" kako hoće, ali mi ne treba da ulazimo u priznavanje.

jedan iz EU

pre 5 godina

Nije Vucic kriv. Kriv je narod, vi ste ga izabrali i to ogromnom vecinom, sta sad hocete? Glasate za njega i njegovu politiku a posle svu odgovornost prebacujete na njega a vi koji ste ga izglasali kao protiv ste podele Kosova?? A juce ga izglasali iako ste znali da ce da radi to so radi? Ajde bre! Nije se sam stavio na vlast nego ga je narod Srbije izglasao i to znaci da podrzavate upravu tu politiku koju vodi

Mile

pre 5 godina

Nek neko skrene pažnju dotičnom da je razgraničenje sa Albacima odavno napravljeno, pre više od 100 godina. Nek se bavi nekim drugim temama, prospertitet građana i sloboda medija.

uefamafia

pre 5 godina

A mi se zalažemo da nestaneš sa političke scene koju uzurpiraš 30 godina!

I ti i ostala klapa političara od '90-ih na ovamo...

Kompletna bulumenta vaša da nestane,i pozicija i opozicija!

Јован

pre 5 godina

Само да подсетим на текст преамбуле нашег највишег правног акта: "Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,
грађани Србије доносе Устав Републике Србије." Устав обавезује све, укључујући и државне функционере. Ако неко жели да мења преамбулу Устава зна се редослед. Прво 2/3 у Скупштини па преко 50% на обавезујући референдуму. До тада сме само по Уставу.

Mare

pre 5 godina

Slazem se sa predsednikom. Doslo je vreme da se podvuce paralela i konacno vidi sta je nase, a sta ne! Da krenemo napred i razvijamo svaki kraj nase zemlje podjenako. Dosta je bilo decenija izgbuljenih, vreme je da se okrenemo nama i Srbiji. I jednom za sva vremena resimo problem sa Albancima, a ne da ga ostavljamo nasoj deci i unucima. Oni koji kazu da cekamo "pravo vreme" lupetaju, nema pravog vremena vec dovoljno smo ga izgubili. Treba nam resenje, a ovo je ono pravo.

Srba

pre 5 godina

Vau, kakvo sjajno rešenje!! Oni nama sever Kosova gde Srbi žive, a mi njima jug Srbije, Medveđu, Preševo i Bujanovac. Vau! Kako si se samo mudro setio toga, trebalo ti nekoliko godina... I sad opet gubimo još teritorije, ponovo izbeglice (ovaj put sa tog juga Srbije)... Pa ti nas stvarno sve usrećujes, isti si ko Milošević.

bla bla

pre 5 godina

Ako pregovara sa albancima, oni znaju o cemu se pregovara. Znaci ne zeli nama da pokaze "karte".
Da ne spominjem da bukvalno jedan covek tajno pregovara o sudbini jednog dela Srbije.
Za kraj, naravno, krivi su Djilas, Jeremic i Jankovic.

boki

pre 5 godina

Otprilike smo svi znali da ce doci do nekog razgranicenja i sve sto sledi iza toga, u redu je da dok pregovara ne obavestava javnost, nije u redu zato sto sve radi sam trebalo bi skupstina da usvoji neku platformu makar na zatvorenoj sednici, i nije u radu sto stalno pominje neke koji misle nesto drugo.Svak ima pravo da misli sta hoce.

milan

pre 5 godina

jel to taj metar, jel to konacno tvoj plan kao rezultat "unutrasnjeg monologa"
jel ti to merkelova odobrila da kazes pa cemo kao dobiti metar a nama ces prodati pricu da smo dobili deo kosova...

Sale

pre 5 godina

Opet neko otvaranje, obilazenje. Sve je to jedan predizbormi skup. Nego, pitam ja: da li ijedan ministar ili bilo koji politicar iz vlasti sme nesto ds uradi, a da to prvo ne odobri Vucic? ne! E to se zove diktatura.

Ko ne zna da ne zna bezi od njega!!!

pre 5 godina

Interesantno ga je gledati kako se koprca, i migolji.
Nesto je obecao "nekom" da bih ga isti doveo na vlast, e sada valja i plebs ubediti da je amputiranje ruku i nogu pobeda ne bih li zadnjica (jos neko vreme) prezivela (ovo sve po njemu naravno).

Ffaa

pre 5 godina

Ja se iskreno slažem za to da se podeli Kosovo, znam da većina ne deli to mišljenje da delimo svoju teritoriju ali u našoj situaciji sem rata ne vidim ništa da se to Kosovo ikada vrati... jedino mi je žao što nismo ranije ovo mogli da uradimo da se ta situacija što pre završi i da krenemo da razmišljamo o boljitku cele države

Ramos

pre 5 godina

A Tači može da kaže o čemu pregovara? I šta traži pride... Problem je što AV vidi Srbiju kao svoju privatnu imovinu gde on može raditi što god hoće, pri čemu ga podržavaju samo botovi i članovi stranke. A iza Tačija stoji svi Albanci u celom svetu. Kad se Vučićevi glasači osveste Kosova više neće biti. A razgraničenje će biti na administrativnoj granici s Kosovom

dub

pre 5 godina

Šta znači to razgraničenje? Da li znači priznavanje Kosova bez tri opštine na severu, sa pravom da nakon toga rade šta žele, pa i da proteruju Srbe i ujedine se sa Albanijom?

Oxoxoposum

pre 5 godina

Šta piše u Ustavu? Šta piše u rezoluciji 1244? To su dokumenti koje treba da se primenjuju. Ako vam se ne dopada, promenite Ustav prvo. Sve ostalo je rad protiv interesa Države i Naroda.

dusandrugi

pre 5 godina

"ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima"!!!
Pa Albanci koji su suprotna strana u pregovorima, već tu na pregovorima čuju te predloge. Tu su već otvorene karte. Jedino su za građane Srbije karte zatvorene.

neprilagodjen

pre 5 godina

Mi koliko znamo, Kosovo je teritorija Srbije, pa ne vidimo zašto bi postojao neko ko ne zna šta kome pripada. To je ono što smo učili, to je ono čime nas gušite svakodnevno, a to je i ona teritorija gde mi prijatelj pogibe, a ja osta bez nekih delova tela. Gelere od bombe još uvek nosim kao unikate i uspomenu na rat u koji ste nas vi ugurali. 20 godina od kraja rata, vi nas jašite pričom koliko je to naše, a sada se iz petnih žila vodi borba o nekom razgraničenju. Muka nam je, predsedniče naš. Nesposobni političari, demagozi i kukavice. Rešite nešto u korist naroda, a ne sopstvenu. Ako niste dostojni, podnesite ostavku.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

da li je moguće da se Srbi dogovore i kupe 90% nekretnina i zemljišta oko Segedina i posle traže svoju državu?
svi koji pravdate secesiju prodajom ste besmisleni!!!!

triplem

pre 5 godina

napustate Srbe u sirom Kosova, manastire, zemlju, 1500 godina istorije i dobijate diskoteke i kafice i mafijase na severu. Nadam se da ce se ovde slomiti zubi ove nakaradne vlasti cija je jedina ideologija vlast, novac i moc.

Matrix

pre 5 godina

Alek je prirodno što se tiĉe bilo kakve trgovine rodjeni gubitnik,al je majstor populizma i alibija.Dovoljno je da vidimo prosek neto plata u industriji,a kolike je subvencije davao "investitorima",tako da Srbiju i "predsednika" niko ne uzima previše ozbiljno.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!

Kristina

pre 5 godina

Kosovo je jos uvek nicija teritorija. Sve dok se ne zna sta je cije, bice neresenih problema. Vazno je da neko pokusava da se izbori sa svim tim problemima.

Boško

pre 5 godina

kakbo razgranicenje? po kom medjunarodnom pravu tamo gde su albanci ne mogu biti Srbi? albanci zive sirom Srbije bez problema,nije slicaj sa Srbima u albaniji i na kosovu tamo gde su albanci vecina. vucicu Srbija ima ustav,ti ga kršiš.

mr no

pre 5 godina

Izvanredna ideja! Predsednik Vučić godinama pokušava da spase šta se spasiti može i u tom smislu se vidi napredak. Rezultati su vidni, uspećemo da se razgraničimo sa Albancima - na Kosovu je situacija izvesna, a g.Vučić će se već dogovoriti sa g.Tačijem da i Medveđa, Bujanovac i Preševo budu predmet razgraničenja, a izgradićemo i novi autoput kad će ovaj već pripasti Albancima. Bolje ne može.

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!

uefamafia

pre 5 godina

A mi se zalažemo da nestaneš sa političke scene koju uzurpiraš 30 godina!

I ti i ostala klapa političara od '90-ih na ovamo...

Kompletna bulumenta vaša da nestane,i pozicija i opozicija!

Mare

pre 5 godina

Slazem se sa predsednikom. Doslo je vreme da se podvuce paralela i konacno vidi sta je nase, a sta ne! Da krenemo napred i razvijamo svaki kraj nase zemlje podjenako. Dosta je bilo decenija izgbuljenih, vreme je da se okrenemo nama i Srbiji. I jednom za sva vremena resimo problem sa Albancima, a ne da ga ostavljamo nasoj deci i unucima. Oni koji kazu da cekamo "pravo vreme" lupetaju, nema pravog vremena vec dovoljno smo ga izgubili. Treba nam resenje, a ovo je ono pravo.

Kristina

pre 5 godina

Kosovo je jos uvek nicija teritorija. Sve dok se ne zna sta je cije, bice neresenih problema. Vazno je da neko pokusava da se izbori sa svim tim problemima.

dusandrugi

pre 5 godina

"ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima"!!!
Pa Albanci koji su suprotna strana u pregovorima, već tu na pregovorima čuju te predloge. Tu su već otvorene karte. Jedino su za građane Srbije karte zatvorene.

Јован

pre 5 godina

Само да подсетим на текст преамбуле нашег највишег правног акта: "Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,
грађани Србије доносе Устав Републике Србије." Устав обавезује све, укључујући и државне функционере. Ако неко жели да мења преамбулу Устава зна се редослед. Прво 2/3 у Скупштини па преко 50% на обавезујући референдуму. До тада сме само по Уставу.

Srba

pre 5 godina

Vau, kakvo sjajno rešenje!! Oni nama sever Kosova gde Srbi žive, a mi njima jug Srbije, Medveđu, Preševo i Bujanovac. Vau! Kako si se samo mudro setio toga, trebalo ti nekoliko godina... I sad opet gubimo još teritorije, ponovo izbeglice (ovaj put sa tog juga Srbije)... Pa ti nas stvarno sve usrećujes, isti si ko Milošević.

Boško

pre 5 godina

kakbo razgranicenje? po kom medjunarodnom pravu tamo gde su albanci ne mogu biti Srbi? albanci zive sirom Srbije bez problema,nije slicaj sa Srbima u albaniji i na kosovu tamo gde su albanci vecina. vucicu Srbija ima ustav,ti ga kršiš.

planet of the apes

pre 5 godina

Imam 42 god. i od svoje 15. ne znam za dobro i svasta smo mi gradjani ove jadne drzave preziveli, od ratova devedesetih, inflacije, sankcija, nemastine, bombardovanja, rusenja Beograda, da bi sada od tih istih doziveli da nam pametuju kako je eto ovo za nase dobro, da cemo da nestanemo, pa i treba da nestanemo kada je vecina glasala svih ovih godina kako je glasala. Muka mi je vise kao i vecini normalnih ljudi, vi ste se gospodo lepo finansijski osigurali, dok ste narod gurnuli u provaliju, ali to ionako nije bitno, bitni su vasi pozamasni racuni, dajte molim vas pozovite Japance ili neke druge, predajte im vlast i potpisite neki ugovor da im izdajemo drzavu na koriscenje na 500 godina. the end

Indirektni direktor

pre 5 godina

Čim pre se razgraniči s Kosovom bolje za Srbiju. To je izgubljena teritorija, još mnogo pre Vučića.
Ne vredi se mučiti oko Kosova.
Tamo živi 90% ljudi kojima ne pada na pamet da priznaju Srbiju kao vlast i nema druge nego podići granicu između. Da ih se iseli negde nije moguće. Stoga, Kosovo ćao i sačuvati ovo što ima. Najbolje se čuva dobrom politikom gde građani dobro žive. Lošom politikom ljudi koji mogu odlaze a koji ne mogu hoće da se otcepe.
Kad Vučić&komp odu s vlasti možda i bude nade za neku pametniju politiku.

milan

pre 5 godina

jel to taj metar, jel to konacno tvoj plan kao rezultat "unutrasnjeg monologa"
jel ti to merkelova odobrila da kazes pa cemo kao dobiti metar a nama ces prodati pricu da smo dobili deo kosova...

Oxoxoposum

pre 5 godina

Šta piše u Ustavu? Šta piše u rezoluciji 1244? To su dokumenti koje treba da se primenjuju. Ako vam se ne dopada, promenite Ustav prvo. Sve ostalo je rad protiv interesa Države i Naroda.

baa

pre 5 godina

Zar u ustavu ne piše ''... šta kome pripada''? Jel moguće da će predsednik da pokloni(ili proda, na isto izađe) deo Srbije? Otuđiće deo na kome žive 80ak hiljada Srba(pričam o delu srbije južno od Ibra), gde se nalazi preko 100 crkava i 10-ak manastira(plus nekoliko spaljenih i srušenih), oko 50 hiljada hektara zemlje u privatnoj svojini, rudnici Trepča, Obilić(u kojem ima 10 puta više uglja nego u Kolubari), Feronikl Glogovac i još nekoliko manjih, zatim fabrike i preduzeća koja su u vlasništvu R.Srbije, i što je najvažnije vekovi Srpske tradicije i stotine hiljada stradalih za očuvanje te teritorije od postanka prve srednjovekovne Srbije do danas.

Ffaa

pre 5 godina

Ja se iskreno slažem za to da se podeli Kosovo, znam da većina ne deli to mišljenje da delimo svoju teritoriju ali u našoj situaciji sem rata ne vidim ništa da se to Kosovo ikada vrati... jedino mi je žao što nismo ranije ovo mogli da uradimo da se ta situacija što pre završi i da krenemo da razmišljamo o boljitku cele države

Ko ne zna da ne zna bezi od njega!!!

pre 5 godina

Interesantno ga je gledati kako se koprca, i migolji.
Nesto je obecao "nekom" da bih ga isti doveo na vlast, e sada valja i plebs ubediti da je amputiranje ruku i nogu pobeda ne bih li zadnjica (jos neko vreme) prezivela (ovo sve po njemu naravno).

bla bla

pre 5 godina

Ako pregovara sa albancima, oni znaju o cemu se pregovara. Znaci ne zeli nama da pokaze "karte".
Da ne spominjem da bukvalno jedan covek tajno pregovara o sudbini jednog dela Srbije.
Za kraj, naravno, krivi su Djilas, Jeremic i Jankovic.

jedan iz EU

pre 5 godina

Nije Vucic kriv. Kriv je narod, vi ste ga izabrali i to ogromnom vecinom, sta sad hocete? Glasate za njega i njegovu politiku a posle svu odgovornost prebacujete na njega a vi koji ste ga izglasali kao protiv ste podele Kosova?? A juce ga izglasali iako ste znali da ce da radi to so radi? Ajde bre! Nije se sam stavio na vlast nego ga je narod Srbije izglasao i to znaci da podrzavate upravu tu politiku koju vodi

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!
(Huan Pablo Don Fernando, 09. avgust 2018 11:32)

Нема апсолутну подршку. Ако мислиш на изборе где он и његова странка осваја преко 50% гласова, за то су одговорни апстиненти. Да је излазност 100% (што је немогуће у Србији), не би добацио ни 25%. Тај привид "апсолутне подршке" су креирали управо из кухиње снс-а. Не знам јеси ли приметио како они баратају бројкама када се прича о буџету рецимо: ако је бројка мала и не досеже десетине милионе евра, они те бројке онда у динарима изнесу, јер има више цифара и спомињу се милијарде понекад. Када се улаже у нешто, онда цифре говоре у еврима, пошто су у питању десетине милиона. Тако и своју победу на изборима представљају - не кажу да је за њих гласало рецимо 500.000 гласача, већ 52%, а сложићемо се да 500.000 није никаква апсолутна подршка.
Откако су први пут дошли на власт и кренули на састанке са албанцима у Бриселу, знао сам да ће продати Косово. Људи су говорили да сам луд и да ће једино он решити ствар у нашу корист...да је реши неко чија странка није у стању да постави трамвајске шине на мост? Да реши неко ко је као дезертер постао министар војни? Неко ко решава "финансијску кризу" тако што узима новац од пензионера? Неко ко не може да ангажује асистенцију полиције да би се срушио нелегалан објекат?! Шта нам је, људи?! Каква је ово зона сумрака више?!

Matrix

pre 5 godina

Alek je prirodno što se tiĉe bilo kakve trgovine rodjeni gubitnik,al je majstor populizma i alibija.Dovoljno je da vidimo prosek neto plata u industriji,a kolike je subvencije davao "investitorima",tako da Srbiju i "predsednika" niko ne uzima previše ozbiljno.

triplem

pre 5 godina

napustate Srbe u sirom Kosova, manastire, zemlju, 1500 godina istorije i dobijate diskoteke i kafice i mafijase na severu. Nadam se da ce se ovde slomiti zubi ove nakaradne vlasti cija je jedina ideologija vlast, novac i moc.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

da li je moguće da se Srbi dogovore i kupe 90% nekretnina i zemljišta oko Segedina i posle traže svoju državu?
svi koji pravdate secesiju prodajom ste besmisleni!!!!

Mr.No

pre 5 godina

Srbija je sa Albanijom odavno razgranicena. Pokrajina Kosovo je trenutno pod okupacijom i to sve sto u ovom momentu moze da se konstatuje. Od predsednika se ocekuje samo da postuje ustav svoje zemlje.

Meraklija

pre 5 godina

...znači Vučić se slaže sa Tačijem da Srbija pokloni Kosovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju...ja to tako vidim posle izjave Tačija. Tači i Haradinaj bar otvoreno kažu sta hoće, a ovaj naš nesretnik ni posle 7 godina na vlasti nikako da kaže koja je politika Srbije i koja je strategija i planovi Srbije i koje su to crvene linije koje ne smeju biti predjene. Tadić je bar imao crvene linije preko kojih nije hteo da predje čak i po cenu gubitka vlasti.

neprilagodjen

pre 5 godina

Mi koliko znamo, Kosovo je teritorija Srbije, pa ne vidimo zašto bi postojao neko ko ne zna šta kome pripada. To je ono što smo učili, to je ono čime nas gušite svakodnevno, a to je i ona teritorija gde mi prijatelj pogibe, a ja osta bez nekih delova tela. Gelere od bombe još uvek nosim kao unikate i uspomenu na rat u koji ste nas vi ugurali. 20 godina od kraja rata, vi nas jašite pričom koliko je to naše, a sada se iz petnih žila vodi borba o nekom razgraničenju. Muka nam je, predsedniče naš. Nesposobni političari, demagozi i kukavice. Rešite nešto u korist naroda, a ne sopstvenu. Ako niste dostojni, podnesite ostavku.

bane

pre 5 godina

Sad je kasno za razgraničenje, to je trebalo pre rata (i umesto rata) samo tada ste duvali u drugu tikvu i ti i Dačić uz vašeg gazdu Miloševića.
Sada, bilo kakvo razgraničenje bi išlo jedino na štetu Srba i napravilo bi još veću tragediju za Srbe od ove postojeće jer bi time priznali tudja teritorijalna proširenja na sopstveni račun.
Zakasnela pamet je najtragičnija.

Bg_Vracar

pre 5 godina

A da raspišete predsedniče izbore na svim nivoima umesto referenduma o Kosovu i Metohiji? A da objasnite građanima šta nameravate da uradite sa južnom Srpskom pokrajinom pre tih izbora? Nećete?! Pa naravno, vlast je u pitanju.
Žurite da rešite "problem" jer to od Vas traže na Zapadu i SAD? A svi znamo da nećemo ni 2025 ući u EU, ne znamo kako će ta organizacija ni izgledati za 7-8 godina, pa Makron kaže da će u trećem prstenu Evropskih zemalja biti i Ruska federacija i Turska. Dakle, nije stvar u članstvu, nego opet u vlasti.
Rastačete državu bez preke potrebe, gubimo Kosovo i Metohiju, ali zato ostajete na vlasti narednih 8-12 godina, dok vaši mantori ćute i zatvaraju oči pred diktaturom, korupcijom i urušavanjem svih vrednosti u ovoj zemlji.
Zašto se ne otvori rasprava u Skupštini Srbije koja zvrji prazna, umesto da vrvi od dijaloga i argumenata svih političkih činilaca; zašto se na državnoj televiziji ne vode debate o KiM; gde je SANU, Univerzitet i Crkva.
Vaši funkcioneri na primitivan način napadaju naše sveštenstvo na KiM; nekadašnji JUL-ovac i ateista, sada novorođeni vernik bez ikakvog stida napada arhimandrits Savu Janjića; pa šta bi tebalo da rade? Da prihvate otcepljenje, onako "kul", bez ozbiljnog i otvorenog dijaloga u svim slojevima našeg društva. Ovo nije početak kraja jednog naroda; kraj je već počeo.

zoran

pre 5 godina

Znaci to je to. Vucic trazi sever Kosova, a Taci jug Srbije.... i na kraju ce se samo trampe. Znaci opet na nasu stetu gde dajemo nasu teritoriju za nasu teritoriju. Alo, ako ih priznajes onda oni treba da daju nesto, a ne da menjas svoje za svoje.

Pozdrav iz Šida

pre 5 godina

Nadam se da je posećujući Šid sem što je pričao o Kosmetu video i da taj Šid nema puteve o kojima se toliko priča. Mislim ono što ima se ne može nazvati putem, sramota i za državu i za lokalnu samoupravu. Bilo bi lepo da se to snimi i objavi.

Dusan Popadic Apatin

pre 5 godina

Zahtevam referendum, nisam glasao za Vas i ne želim da niko odlučuje umesto mene u vezi Kosova i Metohije. Hoću da imam čistu savest i da se ne blamiram pred precima kad odem na onaj svet!

mr no

pre 5 godina

Izvanredna ideja! Predsednik Vučić godinama pokušava da spase šta se spasiti može i u tom smislu se vidi napredak. Rezultati su vidni, uspećemo da se razgraničimo sa Albancima - na Kosovu je situacija izvesna, a g.Vučić će se već dogovoriti sa g.Tačijem da i Medveđa, Bujanovac i Preševo budu predmet razgraničenja, a izgradićemo i novi autoput kad će ovaj već pripasti Albancima. Bolje ne može.

dule

pre 5 godina

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".



Pa niko u Srbiji sem tebe i Dačića nema pojma šta je tačno ispregovarano. Al zato smo pokrenuli unutrašnji dijalog gde ćemo jelte diskutovati o tome o čemu, ponavljam se, niko sem tebe i Dačića pojma nema šta je ispregovarano.

nije dobro

pre 5 godina

Veoma opasna i nejasna situacija.
Jedan čovek sam odlučuje o svemu, sam pregovara, sam donosi zaključke.
Pri tome krije o čemu pregovara, nejasno je na šta misli kada kaže razgraničenje, niko ne zna šta podrazumeva kompromis koji pominje.

gojko 12

pre 5 godina

Vučić ima više mogućnosti :

1.Nastavak pregovora
2.Prekid pregovora
3.Rat
4. Zamrzavanje konflikta
5.Razgraničenje
Podela ili razmena teritorija
6.....
7....
15...

Nije bitno koliko ima različitih rešenja bitno je to da koje god Vučić rešenje izabere pa makar ono bilo i naj gore Botovi će ga zdušno podržati.

Nije bitno Kosovo,srpski narod,teritorija ma ni sama Srbija nije bitna - " Bitan je ON jer ON svojim opstankom na vlasti nama omogućava povlastice,sinekure,mast i ćar...jer da nije NJEGA mi bi bili niko i ništa.ON nam baca mrvice sa stola...ON nam je draži od mame,tate,sestre,rođene dece... "

Mile

pre 5 godina

Nek neko skrene pažnju dotičnom da je razgraničenje sa Albacima odavno napravljeno, pre više od 100 godina. Nek se bavi nekim drugim temama, prospertitet građana i sloboda medija.

Vanja Petrović

pre 5 godina

Шест година ти је требало да би нам рекао да је Косово независно, и да није у оквирима Републике Србије. Нараво да то и врапци знају, Косово је подручје са својим границама, позивним бројем, царином...итд. и ја сам се кладила да се никада нећеш усудити да то изговориш, али сам те потценила и приде изгубила и опкладу (100Еуро). Пих!!

Него, шта ће бити са Србима у јужном делу Косова? Зашто се акценат ставља само на Србе из северног дела? Како то да је Србија неком мајка, а неком маћеха (већини становника Србије)? Е, царе?

CitizenX

pre 5 godina

Taj njihov termin razgraničenje ne znači podelu Kosova, već njeno priznavanje u postojećim granicama, sa eventualnim naknadnim međudržavnim sporazumom o definitivnom uređenju državne granice (tj. možda im dodamo još deo teritorija). A ironija sudbine je da će to da završe neo-radikali, koji su do juče bili "najglasniji " protivnici kosovske nezavisnosti (tada im je odgovarao taj "zamrtnuti konflikt"). Ali, avaj - sad će nanovo poraz da proglase za pobedu. A narod će zaslepljen da tapše. Jer, ipak, ima vođu.

Aleksa

pre 5 godina

Naravno razgranicenje. Dosta vise gluposti o svetoj srpskoj zemlji, koje je izmislio Milosevic. Pa tamo jedva da ima Srba. Kako sveta srpska zemlja moze da postoji bez Srba? Imamo mi preca posla od nacionalizma, mitova, bajki i Kosova, pola mladih gleda da pobegne odavde a mi se busamo u grudi. Kao da smo opijeni necim pa verujemo da smo neki faktor i da nas neko nesto pita. Istina boli, pogotovo ako si 25 godina ziveo u lazi. Pamet u glavu dok ne bude kasno za ovu nasu Srbiju.

Ramos

pre 5 godina

A Tači može da kaže o čemu pregovara? I šta traži pride... Problem je što AV vidi Srbiju kao svoju privatnu imovinu gde on može raditi što god hoće, pri čemu ga podržavaju samo botovi i članovi stranke. A iza Tačija stoji svi Albanci u celom svetu. Kad se Vučićevi glasači osveste Kosova više neće biti. A razgraničenje će biti na administrativnoj granici s Kosovom

Were

pre 5 godina

Neverovatno. Vucic oce da prizna Kosovo i hoce da nas ubedi da nas je time spasio jer bi u suprotnom otislo Vranje za 40 godina. Kojom logikom ce otici Vranje? I da Vranje postane 100 posto albansko ne znam na koji nacin ce se kasnije pripojiti Kosovu. Daj malo realnosti Vucicu...

Jole

pre 5 godina

To je lično mišljenje, predsednik kao da postaje nestrpljiv. Sebe vidi kao spasitelja nacije i to je opasno. Zašto Vučić mora da reši pitanje Kosova? Naročito sada kada je ono nepovoljno po nas. Neka oni formulišu i formiraju svoju "državu" kako hoće, ali mi ne treba da ulazimo u priznavanje.

dub

pre 5 godina

Šta znači to razgraničenje? Da li znači priznavanje Kosova bez tri opštine na severu, sa pravom da nakon toga rade šta žele, pa i da proteruju Srbe i ujedine se sa Albanijom?

Бата Стојковић

pre 5 godina

Није тако говорио у предизборној кампањи, дакле обмануо је људе који су гласали за њега, али у реду политичари често то раде наивним бирачима. Много озбиљнија ствар је то што је Вучић председник државе и јавно се обавезао (дао заклетву) да ће штитити територијалну целовитост и поштовати Устав земље. Од представника државе а поготову њеног председника очекујемо да раде на враћању Косова у уставно-правни систем Србије све једно колико то труда захтева а не да предлаже давање дела наше земље побуњеницима. Уставни Суд заиста мора да почне да ради свој посао или да призна да ми и немамо државу више.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Али, шта значи разграничење?
(Гале, 09. avgust 2018 14:04)

Poslednji korak u priznavanju nezavisnosti, crtanje granica.

Sale

pre 5 godina

Opet neko otvaranje, obilazenje. Sve je to jedan predizbormi skup. Nego, pitam ja: da li ijedan ministar ili bilo koji politicar iz vlasti sme nesto ds uradi, a da to prvo ne odobri Vucic? ne! E to se zove diktatura.

hm?

pre 5 godina

Ako to zalaganje podrazumeva uspostavljanje granice izmedju Srbije i bilo kog dela Kosova ili druge teritorije Srbije gde zive Albanci, ova izjava otvara ozbiljne pravne posledice jer dolazi od Predsednika Republike, koji je duzan da postuje Ustav i zakone drzave koju predstavlja!

Veritas

pre 5 godina

Ako predsednik prekrsi Ustav,
krsicu ga i ja, svuda i na svakom koraku.
Ovo je kraj drzave.
(Gradjanin x, 9. avgust 2018 13:39)

Quod licet Iovi, non licet bovi!
Doslovno prevedeno, šta je dozvoljeno Jupiteru(bog) nije dozvoljeno volu, ili u ovom slučaju, šta je dozvoljeno Vučiću nije dozvoljeno tebi!

manijak

pre 5 godina

Ko je uopšte tražio od Vas gospodine predsjedniče da rješavate pitanje Kosova.
Kako neko može da dijeli Srpsku zemlju.
Ja zahtjevam od Vas da se povučete iz pregovora(jer oko toga se ne pregovara),ne priznate Kosovo i uvijek i svagdje govorite da je to Srpska zemlja,zaštitite narod i čekate bolje
vrijeme,kad se snage medjunarodne politike okrenu u našu korist.
Ako je Kina dočekala Hong Kong poslije 100 godina,dočekaćemo i mi Kosovo kad tad.
Strpljen spasen,sada nije vrijeme i treba to ostaviti na čekanje.
Vaš brat preko Drine.
ps. jer ko na brdu ak' i malo stoji više vidi no onaj pod brdom.

boki

pre 5 godina

Otprilike smo svi znali da ce doci do nekog razgranicenja i sve sto sledi iza toga, u redu je da dok pregovara ne obavestava javnost, nije u redu zato sto sve radi sam trebalo bi skupstina da usvoji neku platformu makar na zatvorenoj sednici, i nije u radu sto stalno pominje neke koji misle nesto drugo.Svak ima pravo da misli sta hoce.

BeKo

pre 5 godina

Али, шта значи разграничење?
(Гале, 09. avgust 2018 14:04)

Znači da se stavi granično kamenje na sadašnju granicu-to je zvanično razgraničenje.Možda će biti nekih sitnih kompenzacija ali to je to.

Zorana

pre 5 godina

Vucic i Taci igraju ping pong i sludjuju svaki svoj narod ( sebe izuzimami iz tog AV naroda) . Taci hoce razgranicenje koje podrazumeva da se Kosovu pripoje Presevo i Medvedja, nista vise ni nista manje, iako zna da od tog posla nema nista, Vucic uopste ne reaguje na to, nego sad i on hoce razgranicenje (!?). Gde, kako sa kojom teritorijom, to mudri vodja ne saopstava, nego pusta ljude da se zamajavaju po ovoj vrucini i da zaborave na sve druge probleme. A sve su vec dogovorili i samo kupuju vreme, pustaju balone da bi posle rekli kako su svaki za svoj narod izvukli maksimum, spasli mir i sad cekaju Nobelovu nagradu. Da je dodeljuju za najveceg manipulatora i lazova, sigurno bi je dobili. Obojica, mada malu prednost ipak dajem nasem kandidatu.

hosekalderon

pre 5 godina

Jedno od referendumskih opcija mora biti - "Protiv podele i bilo kakvog teritorijalnog ustupka na racun Republike Srbije ukljucujuci i Kosovo i Metohiju." Sve ostalo je trla baba lan. A to ce naravno i biti ako sto i svi znamo.

Tricikl

pre 5 godina

Ili je ovo rekao da bi ispitao javnost ili je uradjen nevidjeni gaf. Uopste nije receno sta ovo znaci i sta mi trazimi, naravno, po difoltu mi mislimo nesto na nasu stetu. Bice ovde svasta a kako ide, bice demonstracija.

Raca

pre 5 godina

Razgraničenje, jednom i za uvek !!

Pisao sam to u komentarima na ovom portalu godinama unazad i nastaviću do konačnog rešenja kosovskog pitanja.
Još od vremena kada je pokojni premijer Đinđić shvatio da je to jedina preostala šansa da Srbija zadrži bar deo Kosova,i kada smo i on i svi mi koji smo se sa njim tada slagali u pogledu toga obeleženi kao izdajnici.
Oni koji su nas zbog ideje o razgraničenju proglasili izdajnicima sada su glavni zagovornici te iste ideje.
Zbog njihove nesposobnosti i kratkovidosti izgubljeno je silno vreme i godine i oslabljena pozicija Srbije.
Vučić je u međuvremenu prošao kroz svoju ličnu političku katarzu,i od čoveka koji je Đinđića prozivao za izdaju zbog ideje o razgraničenju otišao do toga da tu istu ideju preotme i danas promoviše kao svoju.
Mi koji nemamo kratko pamćenje i zbog poštovanja prema Đinđiću imamo moralnu obavezu i moramo da na to podsetimo.
Mi će mo tu ideju danas podržati,ne zbog Vučića i njegovih satrapa,već zbog Đinđića,doslednosti,opšteg interesa nacije i budućnosti Srbije.
A nakon toga će mo nastaviti svoju političku borbu sa gore pomenutim.

Dakle,razgraničenje dva naroda koje podrazumeva podelu teritorije Kosova,razmenu teritorija na Kosovu i onih u centralnoj Srbiji većinski naseljenih pripadnicima dva naroda,eksteritorijalni status za srpske manastire koji ostanu na albanskom delu Kosova,uz čvrste međunarodne garancije i novi mirovni ugovor.

Ovo je poslednja šansa da Srbija sačuva dostojanstvo,zadrži bar deo Kosova i dugoročno reši problem sukoba dva naroda.
U suprotnom,izgubićemo celu teritoriju Kosova i odmah nakon toga otvoriće se problem albanskog separatizma u Preševskoj dolini.Što će sve ukupno imati dalekosežne negativne posledice po Srbiju.
A za to će biti odgovorni oni koji ideju razgraničenja dsnas osporavaju i nastavljaju da žive u utopiji da je celo Kosovo deo Srbije i da će tako i ostati.
Izvinite,ali Srbija ne može i neće biti rob vaše utopije.

predlog

pre 5 godina

Ja se zalažem za priznavanje Kosovske države na srpskoj teritoriji, slično kao ostrva u UK ujedinjenom kraljevstvu. Drugim rečima eto im država, a nama nek plaćaju najam za sve što koriste na našoj teritoriji = podstanari. Ako im ne valja nek sele ili nek kupe od nas. Čist račun, duga ljubav...

uefamafia

pre 5 godina

A mi se zalažemo da nestaneš sa političke scene koju uzurpiraš 30 godina!

I ti i ostala klapa političara od '90-ih na ovamo...

Kompletna bulumenta vaša da nestane,i pozicija i opozicija!

Huan Pablo Don Fernando

pre 5 godina

u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!

dusandrugi

pre 5 godina

"ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima"!!!
Pa Albanci koji su suprotna strana u pregovorima, već tu na pregovorima čuju te predloge. Tu su već otvorene karte. Jedino su za građane Srbije karte zatvorene.

milan

pre 5 godina

jel to taj metar, jel to konacno tvoj plan kao rezultat "unutrasnjeg monologa"
jel ti to merkelova odobrila da kazes pa cemo kao dobiti metar a nama ces prodati pricu da smo dobili deo kosova...

Boško

pre 5 godina

kakbo razgranicenje? po kom medjunarodnom pravu tamo gde su albanci ne mogu biti Srbi? albanci zive sirom Srbije bez problema,nije slicaj sa Srbima u albaniji i na kosovu tamo gde su albanci vecina. vucicu Srbija ima ustav,ti ga kršiš.

Srba

pre 5 godina

Vau, kakvo sjajno rešenje!! Oni nama sever Kosova gde Srbi žive, a mi njima jug Srbije, Medveđu, Preševo i Bujanovac. Vau! Kako si se samo mudro setio toga, trebalo ti nekoliko godina... I sad opet gubimo još teritorije, ponovo izbeglice (ovaj put sa tog juga Srbije)... Pa ti nas stvarno sve usrećujes, isti si ko Milošević.

Ko ne zna da ne zna bezi od njega!!!

pre 5 godina

Interesantno ga je gledati kako se koprca, i migolji.
Nesto je obecao "nekom" da bih ga isti doveo na vlast, e sada valja i plebs ubediti da je amputiranje ruku i nogu pobeda ne bih li zadnjica (jos neko vreme) prezivela (ovo sve po njemu naravno).

bla bla

pre 5 godina

Ako pregovara sa albancima, oni znaju o cemu se pregovara. Znaci ne zeli nama da pokaze "karte".
Da ne spominjem da bukvalno jedan covek tajno pregovara o sudbini jednog dela Srbije.
Za kraj, naravno, krivi su Djilas, Jeremic i Jankovic.

planet of the apes

pre 5 godina

Imam 42 god. i od svoje 15. ne znam za dobro i svasta smo mi gradjani ove jadne drzave preziveli, od ratova devedesetih, inflacije, sankcija, nemastine, bombardovanja, rusenja Beograda, da bi sada od tih istih doziveli da nam pametuju kako je eto ovo za nase dobro, da cemo da nestanemo, pa i treba da nestanemo kada je vecina glasala svih ovih godina kako je glasala. Muka mi je vise kao i vecini normalnih ljudi, vi ste se gospodo lepo finansijski osigurali, dok ste narod gurnuli u provaliju, ali to ionako nije bitno, bitni su vasi pozamasni racuni, dajte molim vas pozovite Japance ili neke druge, predajte im vlast i potpisite neki ugovor da im izdajemo drzavu na koriscenje na 500 godina. the end

Oxoxoposum

pre 5 godina

Šta piše u Ustavu? Šta piše u rezoluciji 1244? To su dokumenti koje treba da se primenjuju. Ako vam se ne dopada, promenite Ustav prvo. Sve ostalo je rad protiv interesa Države i Naroda.

jedan iz EU

pre 5 godina

Nije Vucic kriv. Kriv je narod, vi ste ga izabrali i to ogromnom vecinom, sta sad hocete? Glasate za njega i njegovu politiku a posle svu odgovornost prebacujete na njega a vi koji ste ga izglasali kao protiv ste podele Kosova?? A juce ga izglasali iako ste znali da ce da radi to so radi? Ajde bre! Nije se sam stavio na vlast nego ga je narod Srbije izglasao i to znaci da podrzavate upravu tu politiku koju vodi

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!
(Huan Pablo Don Fernando, 09. avgust 2018 11:32)

Нема апсолутну подршку. Ако мислиш на изборе где он и његова странка осваја преко 50% гласова, за то су одговорни апстиненти. Да је излазност 100% (што је немогуће у Србији), не би добацио ни 25%. Тај привид "апсолутне подршке" су креирали управо из кухиње снс-а. Не знам јеси ли приметио како они баратају бројкама када се прича о буџету рецимо: ако је бројка мала и не досеже десетине милионе евра, они те бројке онда у динарима изнесу, јер има више цифара и спомињу се милијарде понекад. Када се улаже у нешто, онда цифре говоре у еврима, пошто су у питању десетине милиона. Тако и своју победу на изборима представљају - не кажу да је за њих гласало рецимо 500.000 гласача, већ 52%, а сложићемо се да 500.000 није никаква апсолутна подршка.
Откако су први пут дошли на власт и кренули на састанке са албанцима у Бриселу, знао сам да ће продати Косово. Људи су говорили да сам луд и да ће једино он решити ствар у нашу корист...да је реши неко чија странка није у стању да постави трамвајске шине на мост? Да реши неко ко је као дезертер постао министар војни? Неко ко решава "финансијску кризу" тако што узима новац од пензионера? Неко ко не може да ангажује асистенцију полиције да би се срушио нелегалан објекат?! Шта нам је, људи?! Каква је ово зона сумрака више?!

baa

pre 5 godina

Zar u ustavu ne piše ''... šta kome pripada''? Jel moguće da će predsednik da pokloni(ili proda, na isto izađe) deo Srbije? Otuđiće deo na kome žive 80ak hiljada Srba(pričam o delu srbije južno od Ibra), gde se nalazi preko 100 crkava i 10-ak manastira(plus nekoliko spaljenih i srušenih), oko 50 hiljada hektara zemlje u privatnoj svojini, rudnici Trepča, Obilić(u kojem ima 10 puta više uglja nego u Kolubari), Feronikl Glogovac i još nekoliko manjih, zatim fabrike i preduzeća koja su u vlasništvu R.Srbije, i što je najvažnije vekovi Srpske tradicije i stotine hiljada stradalih za očuvanje te teritorije od postanka prve srednjovekovne Srbije do danas.

triplem

pre 5 godina

napustate Srbe u sirom Kosova, manastire, zemlju, 1500 godina istorije i dobijate diskoteke i kafice i mafijase na severu. Nadam se da ce se ovde slomiti zubi ove nakaradne vlasti cija je jedina ideologija vlast, novac i moc.

Meraklija

pre 5 godina

...znači Vučić se slaže sa Tačijem da Srbija pokloni Kosovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju...ja to tako vidim posle izjave Tačija. Tači i Haradinaj bar otvoreno kažu sta hoće, a ovaj naš nesretnik ni posle 7 godina na vlasti nikako da kaže koja je politika Srbije i koja je strategija i planovi Srbije i koje su to crvene linije koje ne smeju biti predjene. Tadić je bar imao crvene linije preko kojih nije hteo da predje čak i po cenu gubitka vlasti.

Matrix

pre 5 godina

Alek je prirodno što se tiĉe bilo kakve trgovine rodjeni gubitnik,al je majstor populizma i alibija.Dovoljno je da vidimo prosek neto plata u industriji,a kolike je subvencije davao "investitorima",tako da Srbiju i "predsednika" niko ne uzima previše ozbiljno.

neprilagodjen

pre 5 godina

Mi koliko znamo, Kosovo je teritorija Srbije, pa ne vidimo zašto bi postojao neko ko ne zna šta kome pripada. To je ono što smo učili, to je ono čime nas gušite svakodnevno, a to je i ona teritorija gde mi prijatelj pogibe, a ja osta bez nekih delova tela. Gelere od bombe još uvek nosim kao unikate i uspomenu na rat u koji ste nas vi ugurali. 20 godina od kraja rata, vi nas jašite pričom koliko je to naše, a sada se iz petnih žila vodi borba o nekom razgraničenju. Muka nam je, predsedniče naš. Nesposobni političari, demagozi i kukavice. Rešite nešto u korist naroda, a ne sopstvenu. Ako niste dostojni, podnesite ostavku.

Pozdrav iz Šida

pre 5 godina

Nadam se da je posećujući Šid sem što je pričao o Kosmetu video i da taj Šid nema puteve o kojima se toliko priča. Mislim ono što ima se ne može nazvati putem, sramota i za državu i za lokalnu samoupravu. Bilo bi lepo da se to snimi i objavi.

dule

pre 5 godina

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".



Pa niko u Srbiji sem tebe i Dačića nema pojma šta je tačno ispregovarano. Al zato smo pokrenuli unutrašnji dijalog gde ćemo jelte diskutovati o tome o čemu, ponavljam se, niko sem tebe i Dačića pojma nema šta je ispregovarano.

nije dobro

pre 5 godina

Veoma opasna i nejasna situacija.
Jedan čovek sam odlučuje o svemu, sam pregovara, sam donosi zaključke.
Pri tome krije o čemu pregovara, nejasno je na šta misli kada kaže razgraničenje, niko ne zna šta podrazumeva kompromis koji pominje.

Vanja Petrović

pre 5 godina

Шест година ти је требало да би нам рекао да је Косово независно, и да није у оквирима Републике Србије. Нараво да то и врапци знају, Косово је подручје са својим границама, позивним бројем, царином...итд. и ја сам се кладила да се никада нећеш усудити да то изговориш, али сам те потценила и приде изгубила и опкладу (100Еуро). Пих!!

Него, шта ће бити са Србима у јужном делу Косова? Зашто се акценат ставља само на Србе из северног дела? Како то да је Србија неком мајка, а неком маћеха (већини становника Србије)? Е, царе?

bane

pre 5 godina

Sad je kasno za razgraničenje, to je trebalo pre rata (i umesto rata) samo tada ste duvali u drugu tikvu i ti i Dačić uz vašeg gazdu Miloševića.
Sada, bilo kakvo razgraničenje bi išlo jedino na štetu Srba i napravilo bi još veću tragediju za Srbe od ove postojeće jer bi time priznali tudja teritorijalna proširenja na sopstveni račun.
Zakasnela pamet je najtragičnija.

Ramos

pre 5 godina

A Tači može da kaže o čemu pregovara? I šta traži pride... Problem je što AV vidi Srbiju kao svoju privatnu imovinu gde on može raditi što god hoće, pri čemu ga podržavaju samo botovi i članovi stranke. A iza Tačija stoji svi Albanci u celom svetu. Kad se Vučićevi glasači osveste Kosova više neće biti. A razgraničenje će biti na administrativnoj granici s Kosovom

Bg_Vracar

pre 5 godina

A da raspišete predsedniče izbore na svim nivoima umesto referenduma o Kosovu i Metohiji? A da objasnite građanima šta nameravate da uradite sa južnom Srpskom pokrajinom pre tih izbora? Nećete?! Pa naravno, vlast je u pitanju.
Žurite da rešite "problem" jer to od Vas traže na Zapadu i SAD? A svi znamo da nećemo ni 2025 ući u EU, ne znamo kako će ta organizacija ni izgledati za 7-8 godina, pa Makron kaže da će u trećem prstenu Evropskih zemalja biti i Ruska federacija i Turska. Dakle, nije stvar u članstvu, nego opet u vlasti.
Rastačete državu bez preke potrebe, gubimo Kosovo i Metohiju, ali zato ostajete na vlasti narednih 8-12 godina, dok vaši mantori ćute i zatvaraju oči pred diktaturom, korupcijom i urušavanjem svih vrednosti u ovoj zemlji.
Zašto se ne otvori rasprava u Skupštini Srbije koja zvrji prazna, umesto da vrvi od dijaloga i argumenata svih političkih činilaca; zašto se na državnoj televiziji ne vode debate o KiM; gde je SANU, Univerzitet i Crkva.
Vaši funkcioneri na primitivan način napadaju naše sveštenstvo na KiM; nekadašnji JUL-ovac i ateista, sada novorođeni vernik bez ikakvog stida napada arhimandrits Savu Janjića; pa šta bi tebalo da rade? Da prihvate otcepljenje, onako "kul", bez ozbiljnog i otvorenog dijaloga u svim slojevima našeg društva. Ovo nije početak kraja jednog naroda; kraj je već počeo.

mr no

pre 5 godina

Izvanredna ideja! Predsednik Vučić godinama pokušava da spase šta se spasiti može i u tom smislu se vidi napredak. Rezultati su vidni, uspećemo da se razgraničimo sa Albancima - na Kosovu je situacija izvesna, a g.Vučić će se već dogovoriti sa g.Tačijem da i Medveđa, Bujanovac i Preševo budu predmet razgraničenja, a izgradićemo i novi autoput kad će ovaj već pripasti Albancima. Bolje ne može.

Were

pre 5 godina

Neverovatno. Vucic oce da prizna Kosovo i hoce da nas ubedi da nas je time spasio jer bi u suprotnom otislo Vranje za 40 godina. Kojom logikom ce otici Vranje? I da Vranje postane 100 posto albansko ne znam na koji nacin ce se kasnije pripojiti Kosovu. Daj malo realnosti Vucicu...

dub

pre 5 godina

Šta znači to razgraničenje? Da li znači priznavanje Kosova bez tri opštine na severu, sa pravom da nakon toga rade šta žele, pa i da proteruju Srbe i ujedine se sa Albanijom?

zoran

pre 5 godina

Znaci to je to. Vucic trazi sever Kosova, a Taci jug Srbije.... i na kraju ce se samo trampe. Znaci opet na nasu stetu gde dajemo nasu teritoriju za nasu teritoriju. Alo, ako ih priznajes onda oni treba da daju nesto, a ne da menjas svoje za svoje.

Jole

pre 5 godina

To je lično mišljenje, predsednik kao da postaje nestrpljiv. Sebe vidi kao spasitelja nacije i to je opasno. Zašto Vučić mora da reši pitanje Kosova? Naročito sada kada je ono nepovoljno po nas. Neka oni formulišu i formiraju svoju "državu" kako hoće, ali mi ne treba da ulazimo u priznavanje.

CitizenX

pre 5 godina

Taj njihov termin razgraničenje ne znači podelu Kosova, već njeno priznavanje u postojećim granicama, sa eventualnim naknadnim međudržavnim sporazumom o definitivnom uređenju državne granice (tj. možda im dodamo još deo teritorija). A ironija sudbine je da će to da završe neo-radikali, koji su do juče bili "najglasniji " protivnici kosovske nezavisnosti (tada im je odgovarao taj "zamrtnuti konflikt"). Ali, avaj - sad će nanovo poraz da proglase za pobedu. A narod će zaslepljen da tapše. Jer, ipak, ima vođu.

Mare

pre 5 godina

Slazem se sa predsednikom. Doslo je vreme da se podvuce paralela i konacno vidi sta je nase, a sta ne! Da krenemo napred i razvijamo svaki kraj nase zemlje podjenako. Dosta je bilo decenija izgbuljenih, vreme je da se okrenemo nama i Srbiji. I jednom za sva vremena resimo problem sa Albancima, a ne da ga ostavljamo nasoj deci i unucima. Oni koji kazu da cekamo "pravo vreme" lupetaju, nema pravog vremena vec dovoljno smo ga izgubili. Treba nam resenje, a ovo je ono pravo.

Sale

pre 5 godina

Opet neko otvaranje, obilazenje. Sve je to jedan predizbormi skup. Nego, pitam ja: da li ijedan ministar ili bilo koji politicar iz vlasti sme nesto ds uradi, a da to prvo ne odobri Vucic? ne! E to se zove diktatura.

Mile

pre 5 godina

Nek neko skrene pažnju dotičnom da je razgraničenje sa Albacima odavno napravljeno, pre više od 100 godina. Nek se bavi nekim drugim temama, prospertitet građana i sloboda medija.

gojko 12

pre 5 godina

Vučić ima više mogućnosti :

1.Nastavak pregovora
2.Prekid pregovora
3.Rat
4. Zamrzavanje konflikta
5.Razgraničenje
Podela ili razmena teritorija
6.....
7....
15...

Nije bitno koliko ima različitih rešenja bitno je to da koje god Vučić rešenje izabere pa makar ono bilo i naj gore Botovi će ga zdušno podržati.

Nije bitno Kosovo,srpski narod,teritorija ma ni sama Srbija nije bitna - " Bitan je ON jer ON svojim opstankom na vlasti nama omogućava povlastice,sinekure,mast i ćar...jer da nije NJEGA mi bi bili niko i ništa.ON nam baca mrvice sa stola...ON nam je draži od mame,tate,sestre,rođene dece... "

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Али, шта значи разграничење?
(Гале, 09. avgust 2018 14:04)

Poslednji korak u priznavanju nezavisnosti, crtanje granica.

hm?

pre 5 godina

Ako to zalaganje podrazumeva uspostavljanje granice izmedju Srbije i bilo kog dela Kosova ili druge teritorije Srbije gde zive Albanci, ova izjava otvara ozbiljne pravne posledice jer dolazi od Predsednika Republike, koji je duzan da postuje Ustav i zakone drzave koju predstavlja!

Бата Стојковић

pre 5 godina

Није тако говорио у предизборној кампањи, дакле обмануо је људе који су гласали за њега, али у реду политичари често то раде наивним бирачима. Много озбиљнија ствар је то што је Вучић председник државе и јавно се обавезао (дао заклетву) да ће штитити територијалну целовитост и поштовати Устав земље. Од представника државе а поготову њеног председника очекујемо да раде на враћању Косова у уставно-правни систем Србије све једно колико то труда захтева а не да предлаже давање дела наше земље побуњеницима. Уставни Суд заиста мора да почне да ради свој посао или да призна да ми и немамо државу више.

Veritas

pre 5 godina

Ako predsednik prekrsi Ustav,
krsicu ga i ja, svuda i na svakom koraku.
Ovo je kraj drzave.
(Gradjanin x, 9. avgust 2018 13:39)

Quod licet Iovi, non licet bovi!
Doslovno prevedeno, šta je dozvoljeno Jupiteru(bog) nije dozvoljeno volu, ili u ovom slučaju, šta je dozvoljeno Vučiću nije dozvoljeno tebi!

manijak

pre 5 godina

Ko je uopšte tražio od Vas gospodine predsjedniče da rješavate pitanje Kosova.
Kako neko može da dijeli Srpsku zemlju.
Ja zahtjevam od Vas da se povučete iz pregovora(jer oko toga se ne pregovara),ne priznate Kosovo i uvijek i svagdje govorite da je to Srpska zemlja,zaštitite narod i čekate bolje
vrijeme,kad se snage medjunarodne politike okrenu u našu korist.
Ako je Kina dočekala Hong Kong poslije 100 godina,dočekaćemo i mi Kosovo kad tad.
Strpljen spasen,sada nije vrijeme i treba to ostaviti na čekanje.
Vaš brat preko Drine.
ps. jer ko na brdu ak' i malo stoji više vidi no onaj pod brdom.

BeKo

pre 5 godina

Али, шта значи разграничење?
(Гале, 09. avgust 2018 14:04)

Znači da se stavi granično kamenje na sadašnju granicu-to je zvanično razgraničenje.Možda će biti nekih sitnih kompenzacija ali to je to.

Kristina

pre 5 godina

Kosovo je jos uvek nicija teritorija. Sve dok se ne zna sta je cije, bice neresenih problema. Vazno je da neko pokusava da se izbori sa svim tim problemima.

Mr.No

pre 5 godina

Srbija je sa Albanijom odavno razgranicena. Pokrajina Kosovo je trenutno pod okupacijom i to sve sto u ovom momentu moze da se konstatuje. Od predsednika se ocekuje samo da postuje ustav svoje zemlje.

Zorana

pre 5 godina

Vucic i Taci igraju ping pong i sludjuju svaki svoj narod ( sebe izuzimami iz tog AV naroda) . Taci hoce razgranicenje koje podrazumeva da se Kosovu pripoje Presevo i Medvedja, nista vise ni nista manje, iako zna da od tog posla nema nista, Vucic uopste ne reaguje na to, nego sad i on hoce razgranicenje (!?). Gde, kako sa kojom teritorijom, to mudri vodja ne saopstava, nego pusta ljude da se zamajavaju po ovoj vrucini i da zaborave na sve druge probleme. A sve su vec dogovorili i samo kupuju vreme, pustaju balone da bi posle rekli kako su svaki za svoj narod izvukli maksimum, spasli mir i sad cekaju Nobelovu nagradu. Da je dodeljuju za najveceg manipulatora i lazova, sigurno bi je dobili. Obojica, mada malu prednost ipak dajem nasem kandidatu.

Tricikl

pre 5 godina

Ili je ovo rekao da bi ispitao javnost ili je uradjen nevidjeni gaf. Uopste nije receno sta ovo znaci i sta mi trazimi, naravno, po difoltu mi mislimo nesto na nasu stetu. Bice ovde svasta a kako ide, bice demonstracija.

Indirektni direktor

pre 5 godina

Čim pre se razgraniči s Kosovom bolje za Srbiju. To je izgubljena teritorija, još mnogo pre Vučića.
Ne vredi se mučiti oko Kosova.
Tamo živi 90% ljudi kojima ne pada na pamet da priznaju Srbiju kao vlast i nema druge nego podići granicu između. Da ih se iseli negde nije moguće. Stoga, Kosovo ćao i sačuvati ovo što ima. Najbolje se čuva dobrom politikom gde građani dobro žive. Lošom politikom ljudi koji mogu odlaze a koji ne mogu hoće da se otcepe.
Kad Vučić&komp odu s vlasti možda i bude nade za neku pametniju politiku.

Aleksa

pre 5 godina

Naravno razgranicenje. Dosta vise gluposti o svetoj srpskoj zemlji, koje je izmislio Milosevic. Pa tamo jedva da ima Srba. Kako sveta srpska zemlja moze da postoji bez Srba? Imamo mi preca posla od nacionalizma, mitova, bajki i Kosova, pola mladih gleda da pobegne odavde a mi se busamo u grudi. Kao da smo opijeni necim pa verujemo da smo neki faktor i da nas neko nesto pita. Istina boli, pogotovo ako si 25 godina ziveo u lazi. Pamet u glavu dok ne bude kasno za ovu nasu Srbiju.

Ffaa

pre 5 godina

Ja se iskreno slažem za to da se podeli Kosovo, znam da većina ne deli to mišljenje da delimo svoju teritoriju ali u našoj situaciji sem rata ne vidim ništa da se to Kosovo ikada vrati... jedino mi je žao što nismo ranije ovo mogli da uradimo da se ta situacija što pre završi i da krenemo da razmišljamo o boljitku cele države

Raca

pre 5 godina

Razgraničenje, jednom i za uvek !!

Pisao sam to u komentarima na ovom portalu godinama unazad i nastaviću do konačnog rešenja kosovskog pitanja.
Još od vremena kada je pokojni premijer Đinđić shvatio da je to jedina preostala šansa da Srbija zadrži bar deo Kosova,i kada smo i on i svi mi koji smo se sa njim tada slagali u pogledu toga obeleženi kao izdajnici.
Oni koji su nas zbog ideje o razgraničenju proglasili izdajnicima sada su glavni zagovornici te iste ideje.
Zbog njihove nesposobnosti i kratkovidosti izgubljeno je silno vreme i godine i oslabljena pozicija Srbije.
Vučić je u međuvremenu prošao kroz svoju ličnu političku katarzu,i od čoveka koji je Đinđića prozivao za izdaju zbog ideje o razgraničenju otišao do toga da tu istu ideju preotme i danas promoviše kao svoju.
Mi koji nemamo kratko pamćenje i zbog poštovanja prema Đinđiću imamo moralnu obavezu i moramo da na to podsetimo.
Mi će mo tu ideju danas podržati,ne zbog Vučića i njegovih satrapa,već zbog Đinđića,doslednosti,opšteg interesa nacije i budućnosti Srbije.
A nakon toga će mo nastaviti svoju političku borbu sa gore pomenutim.

Dakle,razgraničenje dva naroda koje podrazumeva podelu teritorije Kosova,razmenu teritorija na Kosovu i onih u centralnoj Srbiji većinski naseljenih pripadnicima dva naroda,eksteritorijalni status za srpske manastire koji ostanu na albanskom delu Kosova,uz čvrste međunarodne garancije i novi mirovni ugovor.

Ovo je poslednja šansa da Srbija sačuva dostojanstvo,zadrži bar deo Kosova i dugoročno reši problem sukoba dva naroda.
U suprotnom,izgubićemo celu teritoriju Kosova i odmah nakon toga otvoriće se problem albanskog separatizma u Preševskoj dolini.Što će sve ukupno imati dalekosežne negativne posledice po Srbiju.
A za to će biti odgovorni oni koji ideju razgraničenja dsnas osporavaju i nastavljaju da žive u utopiji da je celo Kosovo deo Srbije i da će tako i ostati.
Izvinite,ali Srbija ne može i neće biti rob vaše utopije.

predlog

pre 5 godina

Ja se zalažem za priznavanje Kosovske države na srpskoj teritoriji, slično kao ostrva u UK ujedinjenom kraljevstvu. Drugim rečima eto im država, a nama nek plaćaju najam za sve što koriste na našoj teritoriji = podstanari. Ako im ne valja nek sele ili nek kupe od nas. Čist račun, duga ljubav...

Јован

pre 5 godina

Само да подсетим на текст преамбуле нашег највишег правног акта: "Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,
грађани Србије доносе Устав Републике Србије." Устав обавезује све, укључујући и државне функционере. Ако неко жели да мења преамбулу Устава зна се редослед. Прво 2/3 у Скупштини па преко 50% на обавезујући референдуму. До тада сме само по Уставу.

nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 5 godina

da li je moguće da se Srbi dogovore i kupe 90% nekretnina i zemljišta oko Segedina i posle traže svoju državu?
svi koji pravdate secesiju prodajom ste besmisleni!!!!

Dusan Popadic Apatin

pre 5 godina

Zahtevam referendum, nisam glasao za Vas i ne želim da niko odlučuje umesto mene u vezi Kosova i Metohije. Hoću da imam čistu savest i da se ne blamiram pred precima kad odem na onaj svet!

boki

pre 5 godina

Otprilike smo svi znali da ce doci do nekog razgranicenja i sve sto sledi iza toga, u redu je da dok pregovara ne obavestava javnost, nije u redu zato sto sve radi sam trebalo bi skupstina da usvoji neku platformu makar na zatvorenoj sednici, i nije u radu sto stalno pominje neke koji misle nesto drugo.Svak ima pravo da misli sta hoce.

hosekalderon

pre 5 godina

Jedno od referendumskih opcija mora biti - "Protiv podele i bilo kakvog teritorijalnog ustupka na racun Republike Srbije ukljucujuci i Kosovo i Metohiju." Sve ostalo je trla baba lan. A to ce naravno i biti ako sto i svi znamo.