1. Zašto Vučić žuri da prizna Kosovo?
   (Miloje, 9. avgust 2018 20:47)

  # Link komentara

 2. A razgranicenje je.....sta?
   (Bane, 9. avgust 2018 18:46)

  # Link komentara

 3. A sta zaista zele Srbi sa Kosova?
   (Sale Nacionale, 9. avgust 2018 18:28)

  # Link komentara

 4. Vucic i Taci igraju ping pong i sludjuju svaki svoj narod ( sebe izuzimami iz tog AV naroda) . Taci hoce razgranicenje koje podrazumeva da se Kosovu pripoje Presevo i Medvedja, nista vise ni nista manje, iako zna da od tog posla nema nista, Vucic uopste ne reaguje na to, nego sad i on hoce razgranicenje (!?). Gde, kako sa kojom teritorijom, to mudri vodja ne saopstava, nego pusta ljude da se zamajavaju po ovoj vrucini i da zaborave na sve druge probleme. A sve su vec dogovorili i samo kupuju vreme, pustaju balone da bi posle rekli kako su svaki za svoj narod izvukli maksimum, spasli mir i sad cekaju Nobelovu nagradu. Da je dodeljuju za najveceg manipulatora i lazova, sigurno bi je dobili. Obojica, mada malu prednost ipak dajem nasem kandidatu.
  (Zorana, 9. avgust 2018 18:16)

  # Link komentara

 5. Ja se zalažem za priznavanje Kosovske države na srpskoj teritoriji, slično kao ostrva u UK ujedinjenom kraljevstvu. Drugim rečima eto im država, a nama nek plaćaju najam za sve što koriste na našoj teritoriji = podstanari. Ako im ne valja nek sele ili nek kupe od nas. Čist račun, duga ljubav...
   (predlog, 9. avgust 2018 18:01)

  # Link komentara

 6. Kad je isto to pricao pokojni Zoran 90-tih i 2000-tih onda je bio izdajnik a sad si ti neki mesija.... zbog tebe smo izgubili 30 godina...
   (dejan, 9. avgust 2018 17:47)

  # Link komentara

 7. zanimljiv novi termin, razgranicenje... imam utisak da to znaci puno priznanje.
   (milodar, 9. avgust 2018 17:23)

  # Link komentara

 8. Neka nam je Bog u pomoći. Toliko.
  (Dragan, 9. avgust 2018 17:18)

  # Link komentara

 9. Razgraničenje, jednom i za uvek !!

  Pisao sam to u komentarima na ovom portalu godinama unazad i nastaviću do konačnog rešenja kosovskog pitanja.
  Još od vremena kada je pokojni premijer Đinđić shvatio da je to jedina preostala šansa da Srbija zadrži bar deo Kosova,i kada smo i on i svi mi koji smo se sa njim tada slagali u pogledu toga obeleženi kao izdajnici.
  Oni koji su nas zbog ideje o razgraničenju proglasili izdajnicima sada su glavni zagovornici te iste ideje.
  Zbog njihove nesposobnosti i kratkovidosti izgubljeno je silno vreme i godine i oslabljena pozicija Srbije.
  Vučić je u međuvremenu prošao kroz svoju ličnu političku katarzu,i od čoveka koji je Đinđića prozivao za izdaju zbog ideje o razgraničenju otišao do toga da tu istu ideju preotme i danas promoviše kao svoju.
  Mi koji nemamo kratko pamćenje i zbog poštovanja prema Đinđiću imamo moralnu obavezu i moramo da na to podsetimo.
  Mi će mo tu ideju danas podržati,ne zbog Vučića i njegovih satrapa,već zbog Đinđića,doslednosti,opšteg interesa nacije i budućnosti Srbije.
  A nakon toga će mo nastaviti svoju političku borbu sa gore pomenutim.

  Dakle,razgraničenje dva naroda koje podrazumeva podelu teritorije Kosova,razmenu teritorija na Kosovu i onih u centralnoj Srbiji većinski naseljenih pripadnicima dva naroda,eksteritorijalni status za srpske manastire koji ostanu na albanskom delu Kosova,uz čvrste međunarodne garancije i novi mirovni ugovor.

  Ovo je poslednja šansa da Srbija sačuva dostojanstvo,zadrži bar deo Kosova i dugoročno reši problem sukoba dva naroda.
  U suprotnom,izgubićemo celu teritoriju Kosova i odmah nakon toga otvoriće se problem albanskog separatizma u Preševskoj dolini.Što će sve ukupno imati dalekosežne negativne posledice po Srbiju.
  A za to će biti odgovorni oni koji ideju razgraničenja dsnas osporavaju i nastavljaju da žive u utopiji da je celo Kosovo deo Srbije i da će tako i ostati.
  Izvinite,ali Srbija ne može i neće biti rob vaše utopije.
   (Raca, 9. avgust 2018 17:04)

  # Link komentara

 10. Али, шта значи разграничење?
  (Гале, 09. avgust 2018 14:04)

  Poslednji korak u priznavanju nezavisnosti, crtanje granica.
   (Gazda Dojkan, 9. avgust 2018 17:00)

  # Link komentara

 11. Vučiću, Ukrajina se spori sa daleko moćnijom Rusijom pa se ne odriču dela svoje teritorije. Mi se sporimo sa Kosovom.
  (Pametnom dovoljno, 9. avgust 2018 16:49)

  # Link komentara

 12. Ako predsednik prekrsi Ustav,
  krsicu ga i ja, svuda i na svakom koraku.
  Ovo je kraj drzave.
  (Gradjanin x, 9. avgust 2018 13:39)

  Quod licet Iovi, non licet bovi!
  Doslovno prevedeno, šta je dozvoljeno Jupiteru(bog) nije dozvoljeno volu, ili u ovom slučaju, šta je dozvoljeno Vučiću nije dozvoljeno tebi!
  (Veritas, 9. avgust 2018 16:30)

  # Link komentara

 13. Veoma opasna i nejasna situacija.
  Jedan čovek sam odlučuje o svemu, sam pregovara, sam donosi zaključke.
  Pri tome krije o čemu pregovara, nejasno je na šta misli kada kaže razgraničenje, niko ne zna šta podrazumeva kompromis koji pominje.
   (nije dobro, 9. avgust 2018 16:25)

  # Link komentara

 14. Ko je uopšte tražio od Vas gospodine predsjedniče da rješavate pitanje Kosova.
  Kako neko može da dijeli Srpsku zemlju.
  Ja zahtjevam od Vas da se povučete iz pregovora(jer oko toga se ne pregovara),ne priznate Kosovo i uvijek i svagdje govorite da je to Srpska zemlja,zaštitite narod i čekate bolje
  vrijeme,kad se snage medjunarodne politike okrenu u našu korist.
  Ako je Kina dočekala Hong Kong poslije 100 godina,dočekaćemo i mi Kosovo kad tad.
  Strpljen spasen,sada nije vrijeme i treba to ostaviti na čekanje.
  Vaš brat preko Drine.
  ps. jer ko na brdu ak' i malo stoji više vidi no onaj pod brdom.
   (manijak, 9. avgust 2018 16:20)

  # Link komentara

 15. Neverovatno. Vucic oce da prizna Kosovo i hoce da nas ubedi da nas je time spasio jer bi u suprotnom otislo Vranje za 40 godina. Kojom logikom ce otici Vranje? I da Vranje postane 100 posto albansko ne znam na koji nacin ce se kasnije pripojiti Kosovu. Daj malo realnosti Vucicu...
   (Were, 9. avgust 2018 16:20)

  # Link komentara

 16. Jedno od referendumskih opcija mora biti - "Protiv podele i bilo kakvog teritorijalnog ustupka na racun Republike Srbije ukljucujuci i Kosovo i Metohiju." Sve ostalo je trla baba lan. A to ce naravno i biti ako sto i svi znamo.
  (hosekalderon, 9. avgust 2018 16:00)

  # Link komentara

 17. Vodja se zalaze za razgranicenje sa Kosovom, a jos vise se zalaze da zadrzi fotelju. To ce ovoga puta tesko da mu uspe.
  (analiticar, 9. avgust 2018 15:55)

  # Link komentara

 18. Али, шта значи разграничење?
  (Гале, 09. avgust 2018 14:04)

  Znači da se stavi granično kamenje na sadašnju granicu-to je zvanično razgraničenje.Možda će biti nekih sitnih kompenzacija ali to je to.
   (BeKo, 9. avgust 2018 15:50)

  # Link komentara

 19. Ili je ovo rekao da bi ispitao javnost ili je uradjen nevidjeni gaf. Uopste nije receno sta ovo znaci i sta mi trazimi, naravno, po difoltu mi mislimo nesto na nasu stetu. Bice ovde svasta a kako ide, bice demonstracija.
  (Tricikl, 9. avgust 2018 15:47)

  # Link komentara

 20. Vučić ima više mogućnosti :

  1.Nastavak pregovora
  2.Prekid pregovora
  3.Rat
  4. Zamrzavanje konflikta
  5.Razgraničenje
  Podela ili razmena teritorija
  6.....
  7....
  15...

  Nije bitno koliko ima različitih rešenja bitno je to da koje god Vučić rešenje izabere pa makar ono bilo i naj gore Botovi će ga zdušno podržati.

  Nije bitno Kosovo,srpski narod,teritorija ma ni sama Srbija nije bitna - " Bitan je ON jer ON svojim opstankom na vlasti nama omogućava povlastice,sinekure,mast i ćar...jer da nije NJEGA mi bi bili niko i ništa.ON nam baca mrvice sa stola...ON nam je draži od mame,tate,sestre,rođene dece... "
   (gojko 12, 9. avgust 2018 15:46)

  # Link komentara

 21. Zahtevam referendum, nisam glasao za Vas i ne želim da niko odlučuje umesto mene u vezi Kosova i Metohije. Hoću da imam čistu savest i da se ne blamiram pred precima kad odem na onaj svet!
  (Dusan Popadic Apatin, 9. avgust 2018 15:42)

  # Link komentara

 22. Za ovo ste glasali.
  (qwerty, 9. avgust 2018 15:33)

  # Link komentara

 23. Sad je kasno za razgraničenje, to je trebalo pre rata (i umesto rata) samo tada ste duvali u drugu tikvu i ti i Dačić uz vašeg gazdu Miloševića.
  Sada, bilo kakvo razgraničenje bi išlo jedino na štetu Srba i napravilo bi još veću tragediju za Srbe od ove postojeće jer bi time priznali tudja teritorijalna proširenja na sopstveni račun.
  Zakasnela pamet je najtragičnija.
  (bane, 9. avgust 2018 14:57)

  # Link komentara

 24. Значи нема ни поделе, већ независно Косово са "аутономијом"?
   (aco, 9. avgust 2018 14:45)

  # Link komentara

 25. u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!
  (Huan Pablo Don Fernando, 09. avgust 2018 11:32)

  Нема апсолутну подршку. Ако мислиш на изборе где он и његова странка осваја преко 50% гласова, за то су одговорни апстиненти. Да је излазност 100% (што је немогуће у Србији), не би добацио ни 25%. Тај привид "апсолутне подршке" су креирали управо из кухиње снс-а. Не знам јеси ли приметио како они баратају бројкама када се прича о буџету рецимо: ако је бројка мала и не досеже десетине милионе евра, они те бројке онда у динарима изнесу, јер има више цифара и спомињу се милијарде понекад. Када се улаже у нешто, онда цифре говоре у еврима, пошто су у питању десетине милиона. Тако и своју победу на изборима представљају - не кажу да је за њих гласало рецимо 500.000 гласача, већ 52%, а сложићемо се да 500.000 није никаква апсолутна подршка.
  Откако су први пут дошли на власт и кренули на састанке са албанцима у Бриселу, знао сам да ће продати Косово. Људи су говорили да сам луд и да ће једино он решити ствар у нашу корист...да је реши неко чија странка није у стању да постави трамвајске шине на мост? Да реши неко ко је као дезертер постао министар војни? Неко ко решава "финансијску кризу" тако што узима новац од пензионера? Неко ко не може да ангажује асистенцију полиције да би се срушио нелегалан објекат?! Шта нам је, људи?! Каква је ово зона сумрака више?!
   (Живчан_неки_лик, 9. avgust 2018 14:43)

  # Link komentara

 26. Čemu onda auto put Niš-Priština?
   (Bojan, 9. avgust 2018 14:15)

  # Link komentara

 27. ...znači Vučić se slaže sa Tačijem da Srbija pokloni Kosovu opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju...ja to tako vidim posle izjave Tačija. Tači i Haradinaj bar otvoreno kažu sta hoće, a ovaj naš nesretnik ni posle 7 godina na vlasti nikako da kaže koja je politika Srbije i koja je strategija i planovi Srbije i koje su to crvene linije koje ne smeju biti predjene. Tadić je bar imao crvene linije preko kojih nije hteo da predje čak i po cenu gubitka vlasti.
   (Meraklija, 9. avgust 2018 14:15)

  # Link komentara

 28. Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".  Pa niko u Srbiji sem tebe i Dačića nema pojma šta je tačno ispregovarano. Al zato smo pokrenuli unutrašnji dijalog gde ćemo jelte diskutovati o tome o čemu, ponavljam se, niko sem tebe i Dačića pojma nema šta je ispregovarano.
  (dule, 9. avgust 2018 14:09)

  # Link komentara

 29. A da raspišete predsedniče izbore na svim nivoima umesto referenduma o Kosovu i Metohiji? A da objasnite građanima šta nameravate da uradite sa južnom Srpskom pokrajinom pre tih izbora? Nećete?! Pa naravno, vlast je u pitanju.
  Žurite da rešite "problem" jer to od Vas traže na Zapadu i SAD? A svi znamo da nećemo ni 2025 ući u EU, ne znamo kako će ta organizacija ni izgledati za 7-8 godina, pa Makron kaže da će u trećem prstenu Evropskih zemalja biti i Ruska federacija i Turska. Dakle, nije stvar u članstvu, nego opet u vlasti.
  Rastačete državu bez preke potrebe, gubimo Kosovo i Metohiju, ali zato ostajete na vlasti narednih 8-12 godina, dok vaši mantori ćute i zatvaraju oči pred diktaturom, korupcijom i urušavanjem svih vrednosti u ovoj zemlji.
  Zašto se ne otvori rasprava u Skupštini Srbije koja zvrji prazna, umesto da vrvi od dijaloga i argumenata svih političkih činilaca; zašto se na državnoj televiziji ne vode debate o KiM; gde je SANU, Univerzitet i Crkva.
  Vaši funkcioneri na primitivan način napadaju naše sveštenstvo na KiM; nekadašnji JUL-ovac i ateista, sada novorođeni vernik bez ikakvog stida napada arhimandrits Savu Janjića; pa šta bi tebalo da rade? Da prihvate otcepljenje, onako "kul", bez ozbiljnog i otvorenog dijaloga u svim slojevima našeg društva. Ovo nije početak kraja jednog naroda; kraj je već počeo.
  (Bg_Vracar, 9. avgust 2018 14:08)

  # Link komentara

 30. daj referendum pa da se izmerimo!
   (kblo70, 9. avgust 2018 14:07)

  # Link komentara

 31. Али, шта значи разграничење?
  (Гале, 9. avgust 2018 14:04)

  # Link komentara

 32. Naravno razgranicenje. Dosta vise gluposti o svetoj srpskoj zemlji, koje je izmislio Milosevic. Pa tamo jedva da ima Srba. Kako sveta srpska zemlja moze da postoji bez Srba? Imamo mi preca posla od nacionalizma, mitova, bajki i Kosova, pola mladih gleda da pobegne odavde a mi se busamo u grudi. Kao da smo opijeni necim pa verujemo da smo neki faktor i da nas neko nesto pita. Istina boli, pogotovo ako si 25 godina ziveo u lazi. Pamet u glavu dok ne bude kasno za ovu nasu Srbiju.
   (Aleksa, 9. avgust 2018 14:03)

  # Link komentara

 33. Zašto razgraničenje? Zašto ne zajednički život? Zar smo divljaci?
  (Nena, 9. avgust 2018 14:02)

  # Link komentara

 34. Taj njihov termin razgraničenje ne znači podelu Kosova, već njeno priznavanje u postojećim granicama, sa eventualnim naknadnim međudržavnim sporazumom o definitivnom uređenju državne granice (tj. možda im dodamo još deo teritorija). A ironija sudbine je da će to da završe neo-radikali, koji su do juče bili "najglasniji " protivnici kosovske nezavisnosti (tada im je odgovarao taj "zamrtnuti konflikt"). Ali, avaj - sad će nanovo poraz da proglase za pobedu. A narod će zaslepljen da tapše. Jer, ipak, ima vođu.
   (CitizenX, 9. avgust 2018 13:51)

  # Link komentara

 35. Где год је он бранио Србе, тамо их више нема...
   (комша, 9. avgust 2018 13:47)

  # Link komentara

 36. Ako predsednik prekrsi Ustav,
  krsicu ga i ja, svuda i na svakom koraku.
  Ovo je kraj drzave.
  (Gradjanin x, 9. avgust 2018 13:39)

  # Link komentara

 37. Није тако говорио у предизборној кампањи, дакле обмануо је људе који су гласали за њега, али у реду политичари често то раде наивним бирачима. Много озбиљнија ствар је то што је Вучић председник државе и јавно се обавезао (дао заклетву) да ће штитити територијалну целовитост и поштовати Устав земље. Од представника државе а поготову њеног председника очекујемо да раде на враћању Косова у уставно-правни систем Србије све једно колико то труда захтева а не да предлаже давање дела наше земље побуњеницима. Уставни Суд заиста мора да почне да ради свој посао или да призна да ми и немамо државу више.
   (Бата Стојковић, 9. avgust 2018 13:36)

  # Link komentara

 38. Kao sto rece Vucic, za Tango je potrebno dvoje.
  (Brka, 9. avgust 2018 13:22)

  # Link komentara

 39. Srbija je sa Albanijom odavno razgranicena. Pokrajina Kosovo je trenutno pod okupacijom i to sve sto u ovom momentu moze da se konstatuje. Od predsednika se ocekuje samo da postuje ustav svoje zemlje.
   (Mr.No, 9. avgust 2018 13:21)

  # Link komentara

 40. Pa sto im onda pravis autoput od Nisa?
  (bot na kvadrat, 9. avgust 2018 13:16)

  # Link komentara

 41. Nema predaje! Predsednice postuj ustav Srbije!!!
   (Srbin iz Krajine, 9. avgust 2018 13:09)

  # Link komentara

 42. Ništa prijatelju, izbori, pa da te menjamo...
   (Homer, 9. avgust 2018 13:00)

  # Link komentara

 43. Čim pre se razgraniči s Kosovom bolje za Srbiju. To je izgubljena teritorija, još mnogo pre Vučića.
  Ne vredi se mučiti oko Kosova.
  Tamo živi 90% ljudi kojima ne pada na pamet da priznaju Srbiju kao vlast i nema druge nego podići granicu između. Da ih se iseli negde nije moguće. Stoga, Kosovo ćao i sačuvati ovo što ima. Najbolje se čuva dobrom politikom gde građani dobro žive. Lošom politikom ljudi koji mogu odlaze a koji ne mogu hoće da se otcepe.
  Kad Vučić&komp odu s vlasti možda i bude nade za neku pametniju politiku.
  (Indirektni direktor, 9. avgust 2018 12:56)

  # Link komentara

 44. Birali ste, sad uzivajte....
   (tbo, 9. avgust 2018 12:51)

  # Link komentara

 45. Razgranicenje, kao sto mu samo ime kaze, znaci priznavanje granica pa samim tim i tzv. drzave.
  (Nesa, 9. avgust 2018 12:46)

  # Link komentara

 46. Znaci to je to. Vucic trazi sever Kosova, a Taci jug Srbije.... i na kraju ce se samo trampe. Znaci opet na nasu stetu gde dajemo nasu teritoriju za nasu teritoriju. Alo, ako ih priznajes onda oni treba da daju nesto, a ne da menjas svoje za svoje.
   (zoran, 9. avgust 2018 12:45)

  # Link komentara

 47. Ako im priznamo drzavu nikad više nemamo pravo da KiM tražimo nazad. Ne dajte ljudi!
   (bpbpbp, 9. avgust 2018 12:45)

  # Link komentara

 48. To je lično mišljenje, predsednik kao da postaje nestrpljiv. Sebe vidi kao spasitelja nacije i to je opasno. Zašto Vučić mora da reši pitanje Kosova? Naročito sada kada je ono nepovoljno po nas. Neka oni formulišu i formiraju svoju "državu" kako hoće, ali mi ne treba da ulazimo u priznavanje.
   (Jole, 9. avgust 2018 12:45)

  # Link komentara

 49. Шест година ти је требало да би нам рекао да је Косово независно, и да није у оквирима Републике Србије. Нараво да то и врапци знају, Косово је подручје са својим границама, позивним бројем, царином...итд. и ја сам се кладила да се никада нећеш усудити да то изговориш, али сам те потценила и приде изгубила и опкладу (100Еуро). Пих!!

  Него, шта ће бити са Србима у јужном делу Косова? Зашто се акценат ставља само на Србе из северног дела? Како то да је Србија неком мајка, а неком маћеха (већини становника Србије)? Е, царе?
  (Vanja Petrović, 9. avgust 2018 12:32)

  # Link komentara

 50. Je li se to meni čini ili priprema narod da će priznati KiM?
   (pravnik, 9. avgust 2018 12:21)

  # Link komentara

 51. Ako to zalaganje podrazumeva uspostavljanje granice izmedju Srbije i bilo kog dela Kosova ili druge teritorije Srbije gde zive Albanci, ova izjava otvara ozbiljne pravne posledice jer dolazi od Predsednika Republike, koji je duzan da postuje Ustav i zakone drzave koju predstavlja!
  (hm?, 9. avgust 2018 12:21)

  # Link komentara

 52. Zar u ustavu ne piše ''... šta kome pripada''? Jel moguće da će predsednik da pokloni(ili proda, na isto izađe) deo Srbije? Otuđiće deo na kome žive 80ak hiljada Srba(pričam o delu srbije južno od Ibra), gde se nalazi preko 100 crkava i 10-ak manastira(plus nekoliko spaljenih i srušenih), oko 50 hiljada hektara zemlje u privatnoj svojini, rudnici Trepča, Obilić(u kojem ima 10 puta više uglja nego u Kolubari), Feronikl Glogovac i još nekoliko manjih, zatim fabrike i preduzeća koja su u vlasništvu R.Srbije, i što je najvažnije vekovi Srpske tradicije i stotine hiljada stradalih za očuvanje te teritorije od postanka prve srednjovekovne Srbije do danas.
  (baa, 9. avgust 2018 12:07)

  # Link komentara

 53. Nadam se da je posećujući Šid sem što je pričao o Kosmetu video i da taj Šid nema puteve o kojima se toliko priča. Mislim ono što ima se ne može nazvati putem, sramota i za državu i za lokalnu samoupravu. Bilo bi lepo da se to snimi i objavi.
  (Pozdrav iz Šida, 9. avgust 2018 12:03)

  # Link komentara

 54. Nije Vucic kriv. Kriv je narod, vi ste ga izabrali i to ogromnom vecinom, sta sad hocete? Glasate za njega i njegovu politiku a posle svu odgovornost prebacujete na njega a vi koji ste ga izglasali kao protiv ste podele Kosova?? A juce ga izglasali iako ste znali da ce da radi to so radi? Ajde bre! Nije se sam stavio na vlast nego ga je narod Srbije izglasao i to znaci da podrzavate upravu tu politiku koju vodi
  (jedan iz EU, 9. avgust 2018 12:03)

  # Link komentara

 55. Imam 42 god. i od svoje 15. ne znam za dobro i svasta smo mi gradjani ove jadne drzave preziveli, od ratova devedesetih, inflacije, sankcija, nemastine, bombardovanja, rusenja Beograda, da bi sada od tih istih doziveli da nam pametuju kako je eto ovo za nase dobro, da cemo da nestanemo, pa i treba da nestanemo kada je vecina glasala svih ovih godina kako je glasala. Muka mi je vise kao i vecini normalnih ljudi, vi ste se gospodo lepo finansijski osigurali, dok ste narod gurnuli u provaliju, ali to ionako nije bitno, bitni su vasi pozamasni racuni, dajte molim vas pozovite Japance ili neke druge, predajte im vlast i potpisite neki ugovor da im izdajemo drzavu na koriscenje na 500 godina. the end
   (planet of the apes, 9. avgust 2018 12:01)

  # Link komentara

 56. Vau, kakvo sjajno rešenje!! Oni nama sever Kosova gde Srbi žive, a mi njima jug Srbije, Medveđu, Preševo i Bujanovac. Vau! Kako si se samo mudro setio toga, trebalo ti nekoliko godina... I sad opet gubimo još teritorije, ponovo izbeglice (ovaj put sa tog juga Srbije)... Pa ti nas stvarno sve usrećujes, isti si ko Milošević.
  (Srba, 9. avgust 2018 11:59)

  # Link komentara

 57. Covek pregovara o poklanjanju Srpske teritorije a ne sme o tome da obavesti javnost u SRbiji???
  (dzoni, 9. avgust 2018 11:58)

  # Link komentara

 58. samo me zanima da li pod razgranicenjem podrazumeva isto ono sto Taci podrazumeva
   (no comment, 9. avgust 2018 11:51)

  # Link komentara

 59. Alek je prirodno što se tiĉe bilo kakve trgovine rodjeni gubitnik,al je majstor populizma i alibija.Dovoljno je da vidimo prosek neto plata u industriji,a kolike je subvencije davao "investitorima",tako da Srbiju i "predsednika" niko ne uzima previše ozbiljno.
  (Matrix, 9. avgust 2018 11:51)

  # Link komentara

 60. Stiže fotelja u UN
  (Gane, 9. avgust 2018 11:51)

  # Link komentara

 61. Interesantno ga je gledati kako se koprca, i migolji.
  Nesto je obecao "nekom" da bih ga isti doveo na vlast, e sada valja i plebs ubediti da je amputiranje ruku i nogu pobeda ne bih li zadnjica (jos neko vreme) prezivela (ovo sve po njemu naravno).
   (Ko ne zna da ne zna bezi od njega!!!, 9. avgust 2018 11:50)

  # Link komentara

 62. Potrebno nam je resenje koje ce omoguciti dugotrajan mir
  (Sneza, 9. avgust 2018 11:50)

  # Link komentara

 63. Izgubi Vuk Brankovic mesto u citankama...
   (Bata, 9. avgust 2018 11:49)

  # Link komentara

 64. Zalaganje za razgranicenje jedino je moguce kako bi se izbegao potencijalni izvor sukoba i kako bi se konacno resila situacija.
  (Kaktus037, 9. avgust 2018 11:48)

  # Link komentara

 65. I time se bavi...sve stize covek!! hahhaha
   (maki, 9. avgust 2018 11:48)

  # Link komentara

 66. Pa mi smo se sa njima razgraničili još pre sad skoro 20 godina! Jedino sto neki to do sada nisu hteli da priznaju ...
  (Papa Americano, 9. avgust 2018 11:48)

  # Link komentara

 67. Indirektno receno da ce da prizna Kosovo??
  (Iver, 9. avgust 2018 11:47)

  # Link komentara

 68. Hoce razgranicenje=priynace kosovo kao drzavu.Nije za to dobio mandata od naroda.Dobio je mozda od merkelove ali ne od naroda.
  (ivan78bg, 9. avgust 2018 11:46)

  # Link komentara

 69. Razgranicenje je jedino resenje kako bi se izbegao izvor potencijalnog sukoba.
  (Kaktus037, 9. avgust 2018 11:46)

  # Link komentara

 70. to ste mogli da se dogovorite i pre 20 godina samo ginuo narod bezveze, čak smo imali bolje karte
  (Doktor direktor, 9. avgust 2018 11:46)

  # Link komentara

 71. Slazem se sa predsednikom. Doslo je vreme da se podvuce paralela i konacno vidi sta je nase, a sta ne! Da krenemo napred i razvijamo svaki kraj nase zemlje podjenako. Dosta je bilo decenija izgbuljenih, vreme je da se okrenemo nama i Srbiji. I jednom za sva vremena resimo problem sa Albancima, a ne da ga ostavljamo nasoj deci i unucima. Oni koji kazu da cekamo "pravo vreme" lupetaju, nema pravog vremena vec dovoljno smo ga izgubili. Treba nam resenje, a ovo je ono pravo.
  (Mare, 9. avgust 2018 11:45)

  # Link komentara

 72. Pa vi ste se već razgraničili još onomad kapitulacijom u Kumanovu, dok si se useljavao u stan od 120 kv. Zar se ne sećaš?
  (Boki, 9. avgust 2018 11:44)

  # Link komentara

 73. Ja se iskreno slažem za to da se podeli Kosovo, znam da većina ne deli to mišljenje da delimo svoju teritoriju ali u našoj situaciji sem rata ne vidim ništa da se to Kosovo ikada vrati... jedino mi je žao što nismo ranije ovo mogli da uradimo da se ta situacija što pre završi i da krenemo da razmišljamo o boljitku cele države
  (Ffaa, 9. avgust 2018 11:44)

  # Link komentara

 74. Nek neko skrene pažnju dotičnom da je razgraničenje sa Albacima odavno napravljeno, pre više od 100 godina. Nek se bavi nekim drugim temama, prospertitet građana i sloboda medija.
  (Mile, 9. avgust 2018 11:43)

  # Link komentara

 75. A Tači može da kaže o čemu pregovara? I šta traži pride... Problem je što AV vidi Srbiju kao svoju privatnu imovinu gde on može raditi što god hoće, pri čemu ga podržavaju samo botovi i članovi stranke. A iza Tačija stoji svi Albanci u celom svetu. Kad se Vučićevi glasači osveste Kosova više neće biti. A razgraničenje će biti na administrativnoj granici s Kosovom
  (Ramos, 9. avgust 2018 11:43)

  # Link komentara

 76. Šta znači to razgraničenje? Da li znači priznavanje Kosova bez tri opštine na severu, sa pravom da nakon toga rade šta žele, pa i da proteruju Srbe i ujedine se sa Albanijom?
  (dub, 9. avgust 2018 11:42)

  # Link komentara

 77. Podrška predsedniku u pregovorima sa Pristinom.
  (Saki, 9. avgust 2018 11:41)

  # Link komentara

 78. Da je sreca da sa njima nemamo nikakvog posla!
  (Jeca, 9. avgust 2018 11:41)

  # Link komentara

 79. napustate Srbe u sirom Kosova, manastire, zemlju, 1500 godina istorije i dobijate diskoteke i kafice i mafijase na severu. Nadam se da ce se ovde slomiti zubi ove nakaradne vlasti cija je jedina ideologija vlast, novac i moc.
   (triplem, 9. avgust 2018 11:40)

  # Link komentara

 80. Albanci će to da prihvate oberučke i dobiće celo Kosovo i Preševsku dolinu
  Srbija će time pokazati da nije slaba,već jaka....
   (Napo Leon, 9. avgust 2018 11:39)

  # Link komentara

 81. Mi koliko znamo, Kosovo je teritorija Srbije, pa ne vidimo zašto bi postojao neko ko ne zna šta kome pripada. To je ono što smo učili, to je ono čime nas gušite svakodnevno, a to je i ona teritorija gde mi prijatelj pogibe, a ja osta bez nekih delova tela. Gelere od bombe još uvek nosim kao unikate i uspomenu na rat u koji ste nas vi ugurali. 20 godina od kraja rata, vi nas jašite pričom koliko je to naše, a sada se iz petnih žila vodi borba o nekom razgraničenju. Muka nam je, predsedniče naš. Nesposobni političari, demagozi i kukavice. Rešite nešto u korist naroda, a ne sopstvenu. Ako niste dostojni, podnesite ostavku.
   (neprilagodjen, 9. avgust 2018 11:39)

  # Link komentara

 82. Nece moci...ne damo!!
  (Ilija, 9. avgust 2018 11:38)

  # Link komentara

 83. Otprilike smo svi znali da ce doci do nekog razgranicenja i sve sto sledi iza toga, u redu je da dok pregovara ne obavestava javnost, nije u redu zato sto sve radi sam trebalo bi skupstina da usvoji neku platformu makar na zatvorenoj sednici, i nije u radu sto stalno pominje neke koji misle nesto drugo.Svak ima pravo da misli sta hoce.
   (boki, 9. avgust 2018 11:38)

  # Link komentara

 84. Opet neko otvaranje, obilazenje. Sve je to jedan predizbormi skup. Nego, pitam ja: da li ijedan ministar ili bilo koji politicar iz vlasti sme nesto ds uradi, a da to prvo ne odobri Vucic? ne! E to se zove diktatura.
  (Sale, 9. avgust 2018 11:37)

  # Link komentara

 85. Veliki junak skinuo masku.
  (Koki, 9. avgust 2018 11:37)

  # Link komentara

 86. nadam se da si svestan da se sa Srbima i srpskom teritorijom ne mozes igrati...i da se neces zaigrati...za tvoje dobro.
   (Tor, 9. avgust 2018 11:36)

  # Link komentara

 87. Само да подсетим на текст преамбуле нашег највишег правног акта: "Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,
  грађани Србије доносе Устав Републике Србије." Устав обавезује све, укључујући и државне функционере. Ако неко жели да мења преамбулу Устава зна се редослед. Прво 2/3 у Скупштини па преко 50% на обавезујући референдуму. До тада сме само по Уставу.
   (Јован, 9. avgust 2018 11:35)

  # Link komentara

 88. A karte su nam...otprilike dvojka i devetka
  (djoni, 9. avgust 2018 11:35)

  # Link komentara

 89. Izvanredna ideja! Predsednik Vučić godinama pokušava da spase šta se spasiti može i u tom smislu se vidi napredak. Rezultati su vidni, uspećemo da se razgraničimo sa Albancima - na Kosovu je situacija izvesna, a g.Vučić će se već dogovoriti sa g.Tačijem da i Medveđa, Bujanovac i Preševo budu predmet razgraničenja, a izgradićemo i novi autoput kad će ovaj već pripasti Albancima. Bolje ne može.
  (mr no, 9. avgust 2018 11:35)

  # Link komentara

 90. Još jedan članak u kojem nije rekao ništa, biće ih danas još!
  (Kamiondžija, 9. avgust 2018 11:34)

  # Link komentara

 91. Ako pregovara sa albancima, oni znaju o cemu se pregovara. Znaci ne zeli nama da pokaze "karte".
  Da ne spominjem da bukvalno jedan covek tajno pregovara o sudbini jednog dela Srbije.
  Za kraj, naravno, krivi su Djilas, Jeremic i Jankovic.
  (bla bla, 9. avgust 2018 11:34)

  # Link komentara

 92. JA se zalažem! To je MOJA politika! Ne ide tako kad si preCednik. Samo ledja da ti vidimo da progledamo
   (kubura, 9. avgust 2018 11:34)

  # Link komentara

 93. "ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima"!!!
  Pa Albanci koji su suprotna strana u pregovorima, već tu na pregovorima čuju te predloge. Tu su već otvorene karte. Jedino su za građane Srbije karte zatvorene.
   (dusandrugi, 9. avgust 2018 11:33)

  # Link komentara

 94. Šta piše u Ustavu? Šta piše u rezoluciji 1244? To su dokumenti koje treba da se primenjuju. Ako vam se ne dopada, promenite Ustav prvo. Sve ostalo je rad protiv interesa Države i Naroda.
  (Oxoxoposum, 9. avgust 2018 11:32)

  # Link komentara

 95. u svetskoj istoriji nije zabelez ovakav slucaj, da se predsednik jedne zemlje ZALAZE da se deo sopstvene drzave da nekome drugom!! a jos vece ludilo da takav predsednik ima apsolutnu podrsku u narodu!!!
   (Huan Pablo Don Fernando, 9. avgust 2018 11:32)

  # Link komentara

 96. Bar sačuvaj Vranje. Od tebe ne možemo više da očekujemo. Jadni botovi, sad moraju da brane priznanje Kosova
  (Ja, 9. avgust 2018 11:32)

  # Link komentara

 97. Ruku na srce,drugog rešenja i nema
   (Napo Leon, 9. avgust 2018 11:32)

  # Link komentara

 98. Sta si radio svih ovih godina ako nisi utvrdio sta kome pripada???
  (Hm, 9. avgust 2018 11:30)

  # Link komentara

 99. Tako treba da znamo koga finansiramo i da se albaci ne naslanjaju vise na nas/
  (dasa, 9. avgust 2018 11:30)

  # Link komentara

 100. da li je moguće da se Srbi dogovore i kupe 90% nekretnina i zemljišta oko Segedina i posle traže svoju državu?
  svi koji pravdate secesiju prodajom ste besmisleni!!!!
   (nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu, 9. avgust 2018 11:30)

  # Link komentara

 101. Plašimo se da bi konačno razgraničavanje s Albanijom bilo vrlo "bolan rez" za Srbiju.
  (Milan, 9. avgust 2018 11:30)

  # Link komentara

 102. Znači potpisuješ, i podela. Well, OK for me. Nego može li bar jednom bez "neki"
   (Obnevideli, 9. avgust 2018 11:29)

  # Link komentara

 103. Predsednik ima maksimalnu podrsku gradjana, jer sve sto radi radi u nasem interesu.
  (Draganab, 9. avgust 2018 11:29)

  # Link komentara

 104. jel to taj metar, jel to konacno tvoj plan kao rezultat "unutrasnjeg monologa"
  jel ti to merkelova odobrila da kazes pa cemo kao dobiti metar a nama ces prodati pricu da smo dobili deo kosova...
  (milan, 9. avgust 2018 11:28)

  # Link komentara

 105. Нема поделе!
  (Sofokle, 9. avgust 2018 11:27)

  # Link komentara

 106. Aleksandar Vucic trazi najbolje moguce resenje za KIM. Zeli da ulaze u infrastrukturu i da gradjani na KIM budu bezbedni.
  (Tami, 9. avgust 2018 11:27)

  # Link komentara

 107. kakbo razgranicenje? po kom medjunarodnom pravu tamo gde su albanci ne mogu biti Srbi? albanci zive sirom Srbije bez problema,nije slicaj sa Srbima u albaniji i na kosovu tamo gde su albanci vecina. vucicu Srbija ima ustav,ti ga kršiš.
   (Boško, 9. avgust 2018 11:26)

  # Link komentara

 108. I,sta ces onda s Presevom, Bujanovcem i Medvedjom, znali se to kako se tretira i kome to pripada? A, Srbija vec ima granicu s Albancima.
  (Joksa, 9. avgust 2018 11:26)

  # Link komentara

 109. Kosovo je jos uvek nicija teritorija. Sve dok se ne zna sta je cije, bice neresenih problema. Vazno je da neko pokusava da se izbori sa svim tim problemima.
  (Kristina, 9. avgust 2018 11:25)

  # Link komentara

 110. Jedino održivo rešenje je razgraničenje sa Albancima!
  (Mixi, 9. avgust 2018 11:24)

  # Link komentara

 111. A mi se zalažemo da nestaneš sa političke scene koju uzurpiraš 30 godina!

  I ti i ostala klapa političara od '90-ih na ovamo...

  Kompletna bulumenta vaša da nestane,i pozicija i opozicija!
   (uefamafia, 9. avgust 2018 11:23)

  # Link komentara