1. Vidi, i ovi moji Hrvati imaju botove...
  (zeljko zg, 31. jul 2018 10:28)

  # Link komentara

 2. Peljeskim mostom Hrvati zaobilaze Hrvate (u Neumu i okolici), a hrvatski granicni prijelazi ce i dalje nastaviti gusiti promet starom cestom koja bi sa par pametnih prosirenja bila sasvim dovoljna za promet iz Dubrovnika. Ovako zasljepljeni nacionalizmima krijemo se iza EU i glumimo krokodile u nekoliko susjednih bara.
  (zeljko zg, 30. jul 2018 22:40)


  Željko, problem je što su Hrvati iz Neuma dali dozvolu za gradnju mosta, kao susjedna općina. Može Hrvatska željeti sagraditi most do Italije, ali će se izgraditi samo ako EU bude zainteresirana. EU traži da je prolaz preko teritorija države članice bude bez granice. BH je predloženo da se izgradi autoput do Dubrovnika, ali je ona odbila. EU ne želi sutra biti pod ucjenom treće zemlje i zbog toga se gradi most. Ako se slažu stanovnici Neuma i Hrvati graničnih kantona te Srbi u BH, ako EU nema ništa protiv i već je platila 85% troškova izgradnje mosta, unutar teritorije Hrvatske, a time i EU o kakvom nacionalizmu pričate? Ovo su Bakirovi predizborni trikovi, jer za nešto više od mjesec dana su izbori u BH.
  (zg232, 31. jul 2018 09:43)

  # Link komentara

 3. Prsla ljubav između Hrvata i njihovog ‘cveća’
  (piloto, 31. jul 2018 08:55)

  # Link komentara

 4. @piki,nej.....govna,kakvo pravo zraka?toje teritori hr.a ovaj IZMETBEGOVIC neka crkne od muke.smrad Islamisticki.
   (zeljkovameli, 31. jul 2018 06:32)

  # Link komentara

 5. čini mi se da u BiH funkcioniše cenzura u pogledu bratskih naroda pa Bošnjaci i Hrvati moraju na B92 da iznose svoja mišljenja i optužbe da u BiH medijskom nebu ne bi ispalo da ima drugih problema do Srba!
  demokratija nema šta.
   (nisammeznamkakosamzavršioosnovnuškolu, 31. jul 2018 06:24)

  # Link komentara

 6. Hrvatska da odmah uvede vize za sve građane BiH, Neka Bosanci preko Neuma idu u Evropu.
  (marko, 31. jul 2018 01:52)

  # Link komentara

 7. Hahaha Bakir!
   (Domaćin, 31. jul 2018 01:05)

  # Link komentara

 8. Ante @ Neum će izgubiti dosta gostiju zbog ovoga, u ovoj priči ne nevjerojatno da se Bošnjaci bore više za interese Hrvata iz Neuma nego oni sami.
   (billy_the_cat, 31. jul 2018 00:15)

  # Link komentara

 9. @ Piki

  Zašto komentiraš kad nemaš pojma?
  Koji vazduh, koja linija?
  Pa jel ti shvačaš da je granica daleko od mosta? Iz Hrvatske do Hrvatske, preko Hrvatskog mora.
  Ono što Izetbegović želi, jeste da ucjenjuje, a nema s čim. Kao, želi slobodan prolaz na slobodno more iz Neuma. Pa ima ga. Ali, šta ako tanker zapne ispod mosta? Ček Izete, tankeri u Neum NE MOGU, niti imaju luku, niti ima dubine za tanker. Al što ako ipak bude? Dobro, dignut čemo most na 50metara, iako će poskupiti 300% zbog toga, al ajde. Dogovoreno.
  Par godina poslije... NE MOŽE!
  Što sad? Malo je 50 metara? Kako malo? Javio Amerikanac da dolazi nosačem aviona u NEUM. Ne može most, treba nam slobodni prolaz.
  Ajde ti zaj....j nekog drugog Izete. Most ide. Osim toga, 2 od 3 naroda u BiH se slažu s tim, tako da, problema nema. Sama opčina NEUM jedva čeka most, koja će je osloboditi velikih gužvi, i koja je odavna dala pristanak. Svima paše osim Izetu, koji bi nešto ušičario na ničem.
  (Ante, 30. jul 2018 23:22)

  # Link komentara

 10. nije mi jasna ova eu. daju tolike novce za pomoc ovom projektu i umesto da uslove da izvodjac bude iz eu njima kinezi uzimaju posao ispred nosa.
  (prcko, 30. jul 2018 19:25)

  EU izgrađuje svoju teritoriju. Kinezi su dobili posao kao najpovoljnija tvrtka na međunarodnom javnom natječaju. Austrijanci su bili skoro duplo skuplji.

  Izetbegovic je u pravu. Morski pojas ne podrazumeva samo morsku liniju, nego i vazdusnu koja je izbad nje. Most je teritirija koja u ovom slucaju zadire u teritorijalni integritet BiH.
  (Piki, 30. jul 2018 21:07)

  Most se gradi na kopnenoj teritoriji Hrvatske (EU) i prelazi preko teritorijalnog mora RH (EU). Nedaleko od mosta je more ispred Neuma, koje nije teritorijalno more BH, već zaljev se u tom dijeli dijeli po pola. Tzv. zračni dio BH nije iznad mosta, već nekoliko stotina metara u dubini zaljeva.

  @Tomo Što ne gradite tunel koji je tri puta jeftiniji i sigurniji od mosta? A gužve na granici imate mjesec i po dana u godini. Dakle ekonomski rezon ne postoji.
  (Jak političar, 30. jul 2018 21:53)

  Za tunel je problem dno zaljeva koje je pjeskovito-muljevito i tunel bi nakon nekog vremena propao u pijesak, ili bi se odvojio, jer bi bio pričvršćen za stijene. Pod djelovanjem potresa, koji je na tom području čest, jakih morskih struja i pjeskovitog mulja, tunel bi propao prije završetka. Koji dio teritorije mi povezujemo to je naša stvar, kao i koliko dugo imamo gužve. Ovo je točno, nisu ekonomski razlozi. EU ne želi prelaziti preko BH.
  (zg232, 30. jul 2018 23:19)

  # Link komentara

 11. Hrvatska gradi most sa hrvatske strane na hrvatsku stranu, ispod mosta su hrvatske teritorjalne vode. BIH ima puno pravo prolaza ispod mosta, Hrvatska nema nikakvih problema sa tim , cak je spremna potpisati medjunarodni dokument garantujuci prolaz. Stvarno neznam u cemu je problem?
   (Alex, 30. jul 2018 22:47)

  # Link komentara

 12. Pa jesmo dva puta dizali visinu mosta na sadašnjih 55 metara od površine mora! A to košta i to ne malo! Neumski zaljev je plitak i veći brodovi ne mogu u njega. Dakle rade problem gdje ga realno nema.
  (Tomo, 30. jul 2018 19:21

  Tako je. Kada je Bakir krenuo tužakati Hrvatsku kod EU, zatražili su iz EU od BiH da dostavi dokumente koji dokazuju da Hrvatska povredjuje međunarodno pravo mora. Ništa nisu dostavili.
  (Pavo, 30. jul 2018 22:47)

  # Link komentara

 13. Peljeskim mostom Hrvati zaobilaze Hrvate (u Neumu i okolici), a hrvatski granicni prijelazi ce i dalje nastaviti gusiti promet starom cestom koja bi sa par pametnih prosirenja bila sasvim dovoljna za promet iz Dubrovnika. Ovako zasljepljeni nacionalizmima krijemo se iza EU i glumimo krokodile u nekoliko susjednih bara.
  (zeljko zg, 30. jul 2018 22:40)

  # Link komentara

 14. Neko reče 'mostovi spajaju ljude'. Jedan od glavnih problema ovde je što hr opstruiše gradnju jednog drugog mosta - u Gradišci, preko Save. Autoput Gradiška - Banjaluka je završen 2011 godine, i bez ovog mosta je slijepa ulica sa dvije strane. Kočenje pelješca je samo bila jedna od karata koju bih ima da zaštiti svoje interese. Ali kroati su poznati kao dobri susjedi - pitajte Slovence, ne nemojte njih, pitajte Srbiju, ne nemojte ni njih... Bih? Jok! Ostadoše Mađari...
   (paranoid, 30. jul 2018 22:31)

  # Link komentara

 15. Izetbegovic je u pravu. Morski pojas ne podrazumeva samo morsku liniju, nego i vazdusnu koja je izbad nje. Most je teritirija koja u ovom slucaju zadire u teritorijalni integritet BiH. Drugo je sto je ta nesretna drzava razapeta i pola stanivnika je ne dozivljava kao svoju. Srbija ima spor sa BiH zbog hidro potencijala na reci Drini. Srbija je investitor ali dogovor je bio da kada otplati investticiju i amortizaciju, hidro potencijal se deli sa BiH 50-50%. Po Dejtonskom sporazumu, pregovara se sa BiH a vlasnistvo pripada Entitetima. U ovom slucaju RS. Vlasti RS-a navlace na stranu Srbije, umesto na svoju. Luda kuca kao i kod ovog mosta.
  (Piki, 30. jul 2018 21:07) # Link komentara

  Most se gradi iznad Hrvatskog dijela mora i sa hrvatskog kopna na hrvatsko kopno. To hrvatsko more ispod mosta može služiti za nesmetani prolaz do BiH teritorijalnih voda. Kakav vazduh kakvi bakrači??
  (Brnabić, 30. jul 2018 22:07)

  # Link komentara

 16. @Tomo Što ne gradite tunel koji je tri puta jeftiniji i sigurniji od mosta? Što Francuzi i Englezi nisu gradili most nego tunel preko La Manša? Zato što što želite da ucjenjujete. Povezujete 40.000 ljudi mostom koji će na kraju koštati milijardu €. Što ne povežete Korčulu ili Brač? A gužve na granici imate mjesec i po dana u godini. Dakle ekonomski rezon ne postoji.
  (Jak političar, 30. jul 2018 21:53)

  # Link komentara

 17. Srbi u BIH podržavaju gradnju Pelješkog mosta jer žele da Hrvatska izgradi autoput do Stare Gradiške pa bi Banja luka dobila spoj sa važnim koridorom.
  (Jura, 30. jul 2018 21:53)

  # Link komentara

 18. Bakir je uvek tu kada treba grditi ili pocinjati svadju. Nista taj politicar nije uradio pozitivno od kada je u vlasti i najvise steti svom narodu.
   (blizu a daleko, 30. jul 2018 21:45)

  # Link komentara

 19. Sto prave kad,evo, mi imamo stari zeleznicki most u BG-u,koji nam smeta,pa bi mogli da im ga poklonimo? Ionako ne znamo sta cemo s njim. Stoji tu decenijama bezveze samo smeta.
   (Slobodni Klikeri, 30. jul 2018 21:42)

  # Link komentara

 20. Da rezimiramo. Članica EU gradi veliki i važan projekt na svojem teritoriju. EU koju vode najjače evropske države već dala pare, Kina kao jedna od najjačih ekonomskih sila na svetu već poslala radnike da počnu kopat jer je posao dobila kineska državna firma, ali Bakir je odlučio da se to neće gradit? Onaj isti Bakir koji ne može zabranit izgradnju ćuprije 20 km od Sarajeva? Pa Bakire, srećno ti!
  (Balkanska posla, 30. jul 2018 21:29)

  # Link komentara

 21. Izetbegovic je u pravu. Morski pojas ne podrazumeva samo morsku liniju, nego i vazdusnu koja je izbad nje. Most je teritirija koja u ovom slucaju zadire u teritorijalni integritet BiH. Drugo je sto je ta nesretna drzava razapeta i pola stanivnika je ne dozivljava kao svoju. Srbija ima spor sa BiH zbog hidro potencijala na reci Drini. Srbija je investitor ali dogovor je bio da kada otplati investticiju i amortizaciju, hidro potencijal se deli sa BiH 50-50%. Po Dejtonskom sporazumu, pregovara se sa BiH a vlasnistvo pripada Entitetima. U ovom slucaju RS. Vlasti RS-a navlace na stranu Srbije, umesto na svoju. Luda kuca kao i kod ovog mosta.
  (Piki, 30. jul 2018 21:07)

  # Link komentara

 22. Prva stvar koju morate znati o Bakiru i Pelješkom mostu zapravo nema veze sa mostom,a to je da je u BiH trenutno izborna kampanja. Druga stvar koju morate znati,a ima veze sa Pelješkim mostom je da EU nebi dala tolike novce za most,da sve nije čisto. Ovo nije projekat Hrvatske, to je EU infrastrukturni projekt. Hrvatsko-BiH teritorijalni spor se svodi na 2 grebena čiji dobitak ili gubitak ne ulazi u lokaciju mosta.
   (leptirica, 30. jul 2018 21:01)

  # Link komentara

 23. Bakir priča priču. Bez saglasnosti sva tri narode taj postupak se ne može pokrenuti. Koliko znam Srbi i Hrvati nemaju ništa protiv mosta a i dio Bošnjačkih političara. Kao i obično Bakir laže.
   (Predrag, 30. jul 2018 20:41)

  # Link komentara

 24. Не разумем политичаре из БиХ. Мостови спајају људе, народе, државе и зато треба подржати градњу свих мостова. Око свега другог цивилизовани људи могу да се договоре.
  (Огњен, 30. jul 2018 20:34)

  # Link komentara

 25. nije mi jasna ova eu. daju tolike novce za pomoc ovom projektu i umesto da uslove da izvodjac bude iz eu njima kinezi uzimaju posao ispred nosa.
  (prcko, 30. jul 2018 19:25)

  Mislim da bi takvim uslovom povrijedila zakon o trzisnom natjecanju. Kod ovakvih projekata ide javni natječaj i konkretno za ovaj je bilo ponuda od vise izvodjaca ( Austrijanci , Kinezi, Talijani i Turci). Ne znam samo koja prava se oduzimaju Bih. Visina mosta je vise puta pomicana na sadasnji 55 m upravo iz razloga da se omogući nesmetan prolaz . Izgradnja ovog mosta bit će veliki udarac za Neum i mislim da zato i pokušavaju zaustaviti ovaj projekat
  (alexxx, 30. jul 2018 20:21)

  # Link komentara

 26. nije mi jasna ova eu. daju tolike novce za pomoc ovom projektu i umesto da uslove da izvodjac bude iz eu njima kinezi uzimaju posao ispred nosa.
  (prcko, 30. jul 2018 19:25)

  # Link komentara

 27. Pa jesmo dva puta dizali visinu mosta na sadašnjih 55 metara od površine mora! A to košta i to ne malo! Neumski zaljev je plitak i veći brodovi ne mogu u njega. Dakle rade problem gdje ga realno nema.
  (Tomo, 30. jul 2018 19:21)

  # Link komentara