1. "Velika većina građana Beograda i Srbije nema nikakvu ideju da je na tom mestu bio nemački JudenLager Semlin..."

  Nije poenta u tome da memorijalni centar služi tome da većina građana sazna da je na tom mestu bio logor smrti iz Drugog svetskog rata, nego da se time oda pošta nedužno stradalima, žrtvama nacističke ideologije.

  Koliko se sećam, još uvek aktuelni i sve aktuelniji Vesić pre samo 3-4 godine izjavio je da projekat ovog memorijalnog centra samo što nije, da će za nekoliko meseci početi preuređenje i prenamena prostora, da bi, neposredno potom, uveo okretnice gradskih autobusa upravo kroz Staro sajmište!
  (Većina je relativan faktor, 19. jul 2018 16:44)

  # Link komentara

 2. Жао ми је тих људи који су тамо настрадали. неки због идеја и идеала, неки због националности а неки јер нису могли да трпе страну власт.

  Међутим, за разлику од Јевреја, Срби и Роми или хрле или би да хрле у Немачку. Неки иду да раде, а неки да користе немачке привилегије и реално, мали је број оних тамо који би да се врате назад. С друге стране целокупна наша модерна митологија се највише позива на борбу против Немаца. Оно додуше нациста, али се углавном истиче то да су то били Немци. Тако да сваки пут кад наш тим треба да заигра са неким немачким на друштвеим мрежама се позива се на освету за окупацију, стрељања и вешања по градовима и логорима.

  Ту ствари нису баш најјасније и многи родитељи у Србији су се сусрели са проблемом објашњавања својој деци на тему победе против злотвора за које онда идеш да ргачиш? Да ли је онда та НОБ стварно била једна велика заблуда. Можда у неком паралелном универзуму нацисти добијају 2 Св, Рат умногоме захваљујући томе што су убедили небески народ да се ставе на страну Сила Осовине јер тиме сваки Србин добија право на рад тамо код њих једног дана кад се рат оконча.
  (Размишљања, 19. jul 2018 16:28)

  # Link komentara