1. Svim katolickim narodima, a slovenskim katolickim narodima posebno, zajednicko je sledece:

  - Vera u sopstvenu bozansku izabranost, odn. edipalni kolektivni narcisizam.

  - Vera u misticnu prirodu Hriscanstva, koju niti su u stanju da razumeju niti pokusavaju da razumeju, a koju nikada nece biti u stanju da prihvate kao alegoriju.

  - Vera u bozanski mandat dat upravo njima da sire katolicizam na stetu "jeretika" (proselitizam i agresivna evangelizacija).

  - prezir i/ili strah od drugih slovenskih naroda koji nisu katolicke veroispovesti.

  - Dualizam (ali ne dijalektika!) kao operativni sistem verovanja. Vera u sopstvenu mesijansku misiju i prirodu.

  - Nesposobnost da se razumeju metafora, alegorija, ironija i humor.

  - Prenosenje takvih atavistickih pogleda na svet na naredne generacije putem seksualnog zlostavljanja dece i subliminalne manipulacije (toga, nazalost, ima i u Pravoslavlju).

  - Bandoglavo odbijanje da se druge kosmologije prihvate kao podjednako ispravne. POtpuna i kategoricna filosofska i teoloska iskljucivost koja se skriva ispod tanke potkorice politcke korektnosti, globalizma i multikultizma.

  - Doslovna interpretacija Biblije/Biblija.

  Pa. u tom smislu, poljski zivalj zaista predstavlja savrseno topovsko meso za NATO jer niko nije tako podlozan manipulaciji kao osobe u celjustima religiozne indoktrinacije i egzultacije. Grehota golema, moglo je od njih nesto bolje i plemenitije da postane.
  (DEDA CVETKO, 13. jul 2018 10:02)

  # Link komentara

 2. Poljaci glavni lobisti interesa SAD-a u EU cak su se i korumpirani Bugari dozvali pameti i shvatili da su slusajuci ujka sema naneli samo gubitke sebi blokirajuci juzni tok i Belene. Bojko isao nedavno i trazio oprostaj i drugu priliku od Moskve na sta mu je Putin odgovorio da mu ovaj put trebaju garancije drzave pre nego sto odluce da prihvate ponudu i "zakace bugurasku na Turski tok". S obzirom da je rusija preuzela od gasproma komplet gubitke od juznog toka...
   (ikac klisa, 12. jul 2018 22:56)

  # Link komentara

 3. Јасно је да су балтичке земље лаган плен за Русију, па и не изненађује њихова забринутост. Сами су пристали да буду први штит од Русије. У Естонији се Руси већ буне због непоштивања мањинских права. Руси делују по америчком рецепту.
   (aco, 12. jul 2018 22:26)

  # Link komentara

 4. Tramp radi kao promoter NATO. Od kada je na vlasti,dve godine, samo uteruje NATO-u pare. Preti, otima, ucenjuje,obecava. Glupe drzave placaju ovu privatnu vojsku, a ne znam samo od koga im preti opasnost!? Btw, oni su deklarisani kao ODBRAMBENI SAVEZ!? Od koga su oni bilo koga branili???
  (AntiBot, 12. jul 2018 22:23)

  # Link komentara

 5. Ceo Istok Evrope smrdi na nacionalizam i šovinizam što Amerima odgovara da razbucaju EU. EU će se i razbucati, ali će zapad da se fino izvuče a Istok,...... biće kako i zaslužuje.
   (Tibor, 12. jul 2018 22:17)

  # Link komentara

 6. atmosfera napeta, samo što se ne zarati. bockaju rusiju samo tako, treći svetski samo što nije.
  (Belmont, 12. jul 2018 22:11)

  # Link komentara

 7. Nema tu nikakvog objektivnog straha uopste. U tim baltickim zemljama medije kontrolise Zapad i oni pumpaju neke strahove i paranoje medju ljudima o tzv.agresiji
   (Alex, 12. jul 2018 22:10)

  # Link komentara

 8. Pazite ovo Amerika neće više sama da finansira nato?! Pa nato samo i ispunjsva američke vojne ambicije, to jedt oni upravljaju njim. Drugo nisu uspeli Ameri da ukinu Severni tok 2 zato što to odgovara dvema velikim silama i oni tu ne mogu sma baš ništa, što se do sada pokazalo. Ali zato lagano zabrane Južni tok koji bi nama i ostalima na Balkanu doneo lepu zaradu.
  (sah 88, 12. jul 2018 22:08)

  # Link komentara

 9. Ove balticke zemlje kao iz onog vica kad trčeci preko mosta miš kaze slonu : “U bre ala tutnjimo”.
  (milutin, 12. jul 2018 22:03)

  # Link komentara

 10. То се код нас зове рекет!
  Мора им се признати да су мајстори манипулације ; ови балвани то још и сами траже и срећни су тиме?!!
  (vir, 12. jul 2018 21:58)

  # Link komentara

 11. A Amerika je nevina....
   (Majmunska posla, 12. jul 2018 21:52)

  # Link komentara