Atina Moskvi: Imate rok do sutra

Solun -- Grčka je dala ruskim vlastima rok da do sutra pošalju dvoje svojih diplomata kući, rekao je neimenovani zvaničnik za AP.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ivan Savidis je Grk , rođen u Gruziji i kasnije se doselio u Grčku. Poznat je kao vlasnik PAOKA-a , poslanik u Dumi kao član Jedinstvene Rusije .Glavni Putinov čovek u Grčkoj , "konzraverzni " biznismen i..mnogo toga ! Kome nije jasno..zašto se Grci bune..??
   (ljubomir, 13. jul 2018 10:28)

  # Link komentara

 2. @KOSIGNAS cg vlada je marionetska instalirana prije 30 god (od strane Milosevica )vrlo paradoksalna teorija
   (Radule Scepanovic, 13. jul 2018 10:09)

  # Link komentara

 3. To je ako se desilo bilo da makedonija ne bi mogla da udje u nato, smislili davno kako da se izvuku, problem sa imenom.
  Sad ce ih poterati na tu stranu.
  (Pele, 13. jul 2018 10:06)

  # Link komentara

 4. Ohoho, eto ko podstice nacionalizam i kome koristi. Samo to nasi "rodoljubi" ne mogu da ukapiraju ni posle decenije ratova.
   (rog, 13. jul 2018 09:09)

  # Link komentara

 5. @pprvi dan skole u Svedskoj: Crkva u Grckoj ima ustavni status i mnogo je involvirana u drustvo, tako da predstavnici bivsih komunistickih zemalja ne mogu mnogo da uticu. Dalje, Ivan Savidis je Grk rodjen negde na prostoru SSSR, moguce kao potomak Markosovih partizana, koji su posle poraza u gradjanskom ratu u kom ih je Jugoslavija izdala, prisilno iseljeni iz Grcke i naaeljeni sirom SSSR, a mozda je i potomak Grka, koji su u vreme Vizantije naselili to podrucje, tako da je covek Grk. Ovo je nista drugo nego gola borba za vlast komunista iz SIRIZE, koji pokusavaju da nekako preteknu do izbora ili da iste sprece, jer ce ih pravi Grci pomesti sa politicke scene. Takodje, Kocijas sam priznaje da je spijun, tako da na ovaj nacin pokusava da sa Falls Flag pokusa da sacuva svoj polozaj. Inace Estonija, Letonija i Litvanija odavno su u NATO, a granice sa Rusijom, tako da nase price kako nesto radimo zbig njih vode ne piju. I na kraju, nisam siguran koliko je ovo pametan potez grckih komunista u svetlu odnosa Rusije i Turske i njihovog odnosa sa Turskom, pa da ne bude posle kasno za neke stvari
  (Kratak kurs, 13. jul 2018 08:53)

  # Link komentara

 6. Članci/Pozitivni/ o Rusiji,Putinu preovladjuju na portalu B92. net.Sputnik ih Štancuje.
   (DDR, 13. jul 2018 08:52)

  # Link komentara

 7. Ici cemo u Tursku na Halkidiki na more, vidim ja...
  (SamoDaKazem, 13. jul 2018 08:31)

  # Link komentara

 8. Svi pametni se klone Rusije samo se mi budale ložimo na njih tripujući da smo nekakva braća. Mi smo retko glup narod.
  (Pedja, 13. jul 2018 08:26)

  # Link komentara

 9. Auuu al ste ludi. Nema potrebe za ovakvim tenzijama.
   (Građanin, 13. jul 2018 08:24)

  # Link komentara

 10. Radi se o necem drugom. Kina pokusava da napravi prodor u EU preko grckih luka koje je kupila i pruge (Atina)-Solun-Beograd-Budimpesta. SAD to ne zele da dozvole. Jer ako se povezu Kina, Rusija i EU, SAD postaju suvisan igrac. Otuda im je potrebno da Grcka bude nestabilna bas kao i Makedonija i Kosovo.
  (ofsajd, 12. jul 2018 22:12) # Link komentara
  to uopste nije tacno, ne znam zbog cega bi americi bile potrebne nestabilna makedonija, grcka i kosovo kad su se javno angazovali i na sporazumu grcke i makedoniji i koliko vidim ukljucuju se i kad se na kosovu desava neka nestabilnost kako bi smirili strasti. nema nikakve logike u tome, a i stvarnost te demantuje. uzgred, radije bih da budemo u "raljama" amerike nego u raljama azijskih dzinova od kojih niko nista dobro nije video
  (agnostic front, 13. jul 2018 08:00)

  # Link komentara

 11. Grci kada su shvatili sta rusi i crkva rade postali su oprezni...sada je to prevrsilo svaku meru...koliko je crkva bila umesana u to govori podatak da su neke mitropolije imale nadimak "mali kremlj"...cak je i Hilandar umesan u celu frku...otkriveno je da su oni (rusi) ucestvovali u kampanji protiv vakcinacije u Srbiji...kazu da je glavni covek u kampanji Ivan Savidis milijarder i ruski trojanski konj u Grckoj...grci bi trebalo da prekinu diplomatske odnose sa rusijom?
  (pprvi dan skole u Svedskoj, 13. jul 2018 07:52)

  # Link komentara

 12. @etimologija...

  A da možda nisu Makedonci (iz ex sfrj) ili Srbi pravi naslednici stare Grčke? Ili Rusi?
  Ajde kgb, paljba odavde!
   (zvezdarac, 13. jul 2018 07:20)

  # Link komentara

 13. Prop'o k'o Grčka...
  (burgija, 13. jul 2018 07:19)

  # Link komentara

 14. Meni je to odavno jasno, a verujem da će biti jasno i ostalima, ko je podložio Miloševića na krvavi rat u bivšoj SFRJ.
  (Predrag, 13. jul 2018 05:35)

  # Link komentara

 15. Rusi su postali dežurni krivci u svetu. Ako hoćeš nekoga da diskredituješ, prikačiš mu etiketu domaćeg izdajnika i ruskog plaćenika.
  (Ranko, 13. jul 2018 01:10)

  # Link komentara

 16. Kolevka demokratije je dozvolila da bude banana republika.Pritisli poverioci za kredite. Cipras nije veliki grčki narod. Varufakisa pitajte o Ciprasu, on ga je doveo, pa pobegao od njega kada je video kakav je.Anglosaksonci su instalirali sve marionetske vlade, Bugarska, Rumunija, Makedonija,C. Gora, Grčka. Svaka do jedne, radi na štetu svog naroda.
  (KOSIGNAS

  srećom ovi naši se ubiše od posla za našu dobrobit
   (Srbin na GMO piletini, 13. jul 2018 01:05)

  # Link komentara

 17. Савремена Грчка је настала на идеји европе и културе пре 150 година. Томе су кумовали Енглези, Немци а у последњих 80 година и Американци. Грчка је стога Англосаксонска колонија која се увек користи за потребе тих истих. Сва културна наслеђа у Грчкој су придодата Грцима као "аутохтоном" народу иако је то такође у великој мери кривотворено. Савремени Грци као ентитет не би постојали у овом облику да "неко" није баш њих одредио као наследнике старе античке цивилизације која сама по себи није стриктно старо грчког карактера.
  (етимологија грчких градова је увек занимo, 12. jul 2018 22:41)

  Malo knjigu u sake i da se nauci gde je bilo sediste grckih revolucionara(Heterija).Jeste nemacka porodica vladala Grckom(nemacko-danska) ali su i Rumunija,Bugarska,Albanija isto imela nemacku porodicu na celu.Bugari su mnogo vise saradjivali sa Nemackom bez obzira sto ih je Rusija oslobodila od turske vladavine.
  (PAOK, 13. jul 2018 00:23)

  # Link komentara

 18. Grci, jedini pravi i iskreni prijatelji srpskog naroda!
   (kadinjaca ipak pala, 13. jul 2018 00:17)

  # Link komentara

 19. Bravo. Tako treba. Nasi bi trebali da nauce lekciju iz ovoga.
   (Gaudeamus igitur..., 13. jul 2018 00:09)

  # Link komentara

 20. Rovare li rovare, pa i ono u Yu su oni zakuvali, samo sto narod nece to da shvati.
  (aleks, 13. jul 2018 00:02)

  # Link komentara

 21. Cestitke GR!
   (C i n i k, 12. jul 2018 23:35)

  # Link komentara

 22. а да ли се неко још сећа када је главни руски кгбеовац изненада дошао
  код нас да лично покупи неке своје људе и врати их дома, јер су овде нешто
  дебело зас..ли.
  (а код нас?, 12. jul 2018 23:21)

  # Link komentara

 23. Савремена Грчка је настала на идеји европе и културе пре 150 година. Томе су кумовали Енглези, Немци а у последњих 80 година и Американци. Грчка је стога Англосаксонска колонија која се увек користи за потребе тих истих. Сва културна наслеђа у Грчкој су придодата Грцима као "аутохтоном" народу иако је то такође у великој мери кривотворено. Савремени Грци као ентитет не би постојали у овом облику да "неко" није баш њих одредио као наследнике старе античке цивилизације која сама по себи није стриктно старо грчког карактера.
  (етимологија грчких градова је увек занимo, 12. jul 2018 22:41)

  # Link komentara

 24. Zanimljivo je da se primeti kako velika vecina komentatora krece od potpuno pogresnu pretpostavke. Podrazumevaju da Grckom upravljaju Grci. Na cemu li temelje tu netacnu pretpostavku?

  Podsetnik. Da li su Grcku svi redom pljuvali da je neodgovorna, rasipna, nenormalno duzna i da mora da uvede mere rigorozne stednje? Da li je bio referendum gde su Grci odgovorili cuveno ne? Da li je samoproklamovani levicar Cipras pobedio obecavsi da nece prihvatiti strane ucene? Da li je posle sve suprotno uradio? Imamo li svako malo proteste gradjana protiv vlasti? Zasto bi obicni Grci bili na ulicama ako je vlast narodna?

  Radi se o necem drugom. Kina pokusava da napravi prodor u EU preko grckih luka koje je kupila i pruge (Atina)-Solun-Beograd-Budimpesta. SAD to ne zele da dozvole. Jer ako se povezu Kina, Rusija i EU, SAD postaju suvisan igrac. Otuda im je potrebno da Grcka bude nestabilna bas kao i Makedonija i Kosovo. Druga opcija je da te drzave budu u statusu protektorata, dakle da SAD i formalno i sustinski drze sve poluge vlasti. U tom slucaju, nema nista od pomenute pruge. Tako Kinezi ostaju u ofsajdu.
  (ofsajd, 12. jul 2018 22:12)

  # Link komentara

 25. Estonija, Letonija, Litvanija, Ukrajina, Rumunija, Grčka, Bugarska, Poljska, Slovačka, Češka, Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Makedonija... su sve glupe države što ne žele da šuruju sa Rusima, i sve propadoše, samo smo mi (jedini) pametni i nama cvetaju ruže?!
  (Miki, 12. jul 2018 22:06)

  # Link komentara

 26. Kolevka demokratije je dozvolila da bude banana republika.Pritisli poverioci za kredite. Cipras nije veliki grčki narod. Varufakisa pitajte o Ciprasu, on ga je doveo, pa pobegao od njega kada je video kakav je.Anglosaksonci su instalirali sve marionetske vlade, Bugarska, Rumunija, Makedonija,C. Gora, Grčka. Svaka do jedne, radi na štetu svog naroda.
   (KOSIGNAS, 12. jul 2018 21:56)

  # Link komentara

 27. grcka je ovim ucinila turskoj ogromnu uslugu ... ko razume shvatice... ko ne razume shvatice za oko pola godine godinu...
  (lord
  И, не само то. Ова представа је директно уперена против Трампа, а то Ципрасу није требало.Трамп је прилично осветољубив и ово неће заборавити Обамином љубимцу Ципрасу,
  (Џони, 12. jul 2018 21:14)

  # Link komentara

 28. Bravo za Grcku! Ozbiljna drzava. Rusofili na aparatima.
   (Elektronac Leskovac, 12. jul 2018 21:04)

  # Link komentara

 29. Pre otprilike dve godine kada su uveli sankcije Rusiji a EU trazila pare od Grka Cipras je isao u Moskvu i ljubio ruku Putinu da dozvoli trgovinu Grcke sa Rusijom. Sve se zaboravlja, Turci se odmacinju od NATO i Grci postaju zanimljiviji ( dobijaju pare za ....)?
  Sta ce jos da se desava videcemo ?
  (Skretnicar, 12. jul 2018 21:02)

  # Link komentara

 30. Hahahaha! Vid'la zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu!
  (Treca smena, 12. jul 2018 20:52)

  # Link komentara

 31. bravo,svaka čast.
   (tako treba, 12. jul 2018 20:23)

  # Link komentara

 32. Probali da mute,pa ih uhvatili...
   (Dalje prste od Balkana!!!, 12. jul 2018 20:21)

  # Link komentara

 33. Dalje Ruske kandze, bravo Helenska braco, to smo mi trebali odavno!!!!
   (kjole, 12. jul 2018 20:14)

  # Link komentara

 34. S obzirom koliko je njih protestovalo, u Solunu recimo,izgleda da odlicno placaju!
  (Vladimir, 12. jul 2018 20:04)

  # Link komentara

 35. Prvo Crna Gora, pa Makedonija, sada i Grcka. Ko li je sledeci?
  Pokusavaju ruje iz sve snage da izazovu neki rat na Balkanu.
  (braca sa istoka, 12. jul 2018 20:03)

  # Link komentara

 36. grcka je ovim ucinila turskoj ogromnu uslugu ... ko razume shvatice... ko ne razume shvatice za oko pola godine godinu...
   (lord, 12. jul 2018 20:01)

  # Link komentara

 37. Ta veza, crkva i KGB kod nas funkcioniše već poduže.
  Bravo Grci, vi imate cojones i ne date da vam vršljaju po zemlji.
  Bravo još jednom.
  (s., 12. jul 2018 20:01)

  # Link komentara

 38. Popovi radili za pare? Nemoguce!
   (bolid mladji, 12. jul 2018 19:53)

  # Link komentara

 39. Evo poskupljenja goriva na pumpama!
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 12. jul 2018 19:52)

  # Link komentara

 40. BRAVO GRCKA!!!!!! Gledaj i uci tupava Srbijo!!!
  (Srbin iz Srbije, 12. jul 2018 19:14)

  # Link komentara

 41. Znači Rusima smeta dogovor dve države da konačno ko ljudi žive a da jedna od njih nastavi svojim evroatlantskim integracijama...Lepo je znati da Rusi ovde ne žele dobar život, kad ćemo mi to shvatiti. Oni se služe samo potkusurivanjem sa Zapadom ovde, a ne nude ništa bolje. Bar da nude pomoć novac, bezbednost, pa da i ima smisla da ih države prate?
  Šta mi radimo?
  (janbo, 12. jul 2018 19:12)

  # Link komentara