Bizarna smrt odbornika iz Užica / VIDEO

Užice -- Vladan Marković (43), odbornik u Skupštini grada Užica, tragično je sinoć preminuo od posledica ujeda stršljenova.

Izvor: Blic, Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. Mene je pre 10ak godina jedan pecnuo na vrh cela, tik uz kosu. Trcao sam u krug i vristao. Onda su me uhvatili i pod cesmu :)
   (NemanjaBB, 13. jul 2018 07:42)

  # Link komentara

 2. Ima ih sve vise i bice ih sve vise jer su blage zime pa im vise larvi prezivi.
  (Hornetsi, 12. jul 2018 18:39)

  # Link komentara

 3. Izgleda da se selo ne zove Zlodol bez razloga...
   (Oskar, 12. jul 2018 17:45)

  # Link komentara

 4. Ove godine ih ima dosta i treba paziti. Ako ste u nekoj vikendici, a vidjate strsljenove kako lete, probajte da im locirate gnezdo. Veoma su osetljivi na sve vrste insekticida i brzo uginu ako im isprskate prostor gde zive. Naravno, to morata uvece kad odu na pocinak. Ja ih tamanim reketom za badminton. Efikasno i dobro za rekreaciju. U ovakvim situacijama se mora primiti injekcija urbazona, a ako niste blizu lekara popijte sumeci kalcijum da se ne bi ugusili. Sam otrov nije dovoljno snazan da vas ubije, vec se covek ugusi zbod oticanja disajnih puteva. Ako vas ubode pcela gledajte da sto pre izvadite zaoku, jer pcela ostavi ceo sadrzaj otrova sa delom abdomena u vasoj kozi i posto u zaoci nema nekog ventila koji bi zaustavio isticanje otrova, on se upumpava pod vasu kozu sve dok ga ima u tom rezervoaru, ili dok ga ne skinete.
  (kole, 12. jul 2018 17:25)

  # Link komentara

 5. Mlad covek :(
   (cvrko, 12. jul 2018 17:12)

  # Link komentara

 6. Ne treba da se bude baksuz da se tako skonča nego treba da se zna kakve sve opasnosti vrebaju u prirodi te da se o njima vodi računa. Zapanjujuće je koliko malo pažnje na te opasnosti obraćaju čak i seoski žitelji, što se i ovde vidi. Neke stvari moraju se znati. Ti stršljenovi, ose, pčele, veoma otrovne zmije, pauci, krpelji itd. i te kako mogu ugroziti život ako se ne pazi. Sve te životinje bile su tu pre nego što je došao čovek pa se na njih mora obratiti pažnja. Posebnu pažnju moraju obratiti ljidi koji su alergični na insekte poput osa, pčela i stršljenova, dotle da se i ne ide u selo i uopšte u prirodu zbog toga. Uprkos svemu, uporno se dešavaju tragični slučajevi. Isključivi uzrok je nepažnja i nebriga.
  (seljak iz rađevine, 12. jul 2018 15:46)

  # Link komentara

 7. Bizarno. Stvarno treba da budeš baksuz pa da ovako skončaš. :-/
  (#12, 12. jul 2018 14:06)

  # Link komentara