1. Elementarni problem, koji je vrlo očigledan, ali se iz nekog razloga stalno zanemaruje (ili previđa), jeste to što migranti u velikom broju "pogađaju" pre svega zemlje koje su na spoljnim granicama EU (Grčka, Italija, Španija)...
  Osnovni interes ovih zemalja jeste da sa ostatkom EU podele "odgovornost i teret" koji ih svakodnevno sve više (moralno i materijalno) iscrpljuje.
  Međutim, zemlje koje nisu na liniji neposrednog "udara" migrantskih težnji i puteva, nisu posebno ni motivisane za rešavanje problema, a ponekad deluju u potpunosti suprotno od zdravog razuma... (zato je bilo toliko pljuvanja po Mađarskoj, kada su gradili zaštitnu ogradu, da bi sprečili ilegalne tokove migranata).
  Poseban je problem, što 90% migranata ima za svoj cilj, isključivo Nemačku, pa je svaki predlog rešenja preko nekakvih kvota "za raspodelu" migranata po zemljama EU, najobičnija glupost...
  Još je veća glupost, kada se spominju nekakvi "veliki prihvatni centri", za koje je najbolje poređenje koje potseća na "koncentracione logore", a koji sami po sebi nisu nikakvo rešenje problema masovnih migracija!
  Jedino razumno rešenje je locirano na mesta odakle potiču migracije, gde bi trebalo stvarati ekonomske i druge uslove za demotivaciju migracija, ali to košta mnogo novaca, a većini zemalja EU se "jako gadi" da daju svoje pare, tamo "negde" (Bogu iza leđa), gde nije sve pod njihovom kontrolom...
  (Minijaturni mozak, 24. jun 2018 22:34)

  # Link komentara

 2. @Drago mi je da nismo u ovakvoj EU.
  (Beloljub, 24. jun 2018 18:39)
  Meni nije. Svaki put kada predjem u Hrvatsku ili Madjarsku vidim koliko su oni uznapredovali za razliku od nas. Kada odem malo dalje vidim da je razlika nebo i zemlja. Dovoljno je samo ono cekanje na granici pa da pozelim da sam deo jedinstvene Evrope i da mogu slobodno da putujem gde zelim.
  (jasdf, 24. jun 2018 20:29)

  # Link komentara

 3. Ili neko nezna šta govori, piše ili je u pitanju loše prevodjenje. Neznam. Fakat je, da u EU nikad nije bilo govora o raspodeli kvota ekonomskih migranata, nego isključivo o kvotama ljudi, kojima je priznat status azilanta!
  (Dule, 24. jun 2018 20:19)

  # Link komentara

 4. Je, da ne bi, može radije ostatak unije vas financijski pomagati.
  To kao da Florida i Kalifornija kažu da si i ostale države svaka moraju uzeti malo migranata a ne sve da ostane kod njih, a i čisto sumnjam da bi ovi umjesto Floride i Kalifornije gore u Minnesotu ili Michigan.
  (Frere Jacques, 24. jun 2018 19:40)

  # Link komentara

 5. Nine baš jasna ova politika EU. Kada su poljaci primili skoro milion izbeglica iz Ukrajine, niko iz EU se nije zbog toga potresao. Zašto ne usmere izbeglice u bogate zemlje zaliva. Saudi Arabija, Kuvajt, Katar, Bahrein, pa čak i Iran su kulturološki i religijski najbliži tzv. ekonomskim izbeglicama. Nih kao da neko usmerava prema Zapadnoj Evropi. Možda zvuči paranoično ali je i logično.
   (krambambuli panč, 24. jun 2018 19:26)

  # Link komentara

 6. Dobar predlog. Pravedan. Nećeš da deliš probleme, u redu, manje para kad se deli kolač.
  Evropa ima preko 500 miliona stanovnika. Čak i da dođe 5 miliona migranata (što je naučna fantastika u ovom trenutku), to je ništa u poređenju s brojem stanovnika.
  Kao kad bi u selo od 500 stanovnika došlo 5, i ovih 500 kaže - e ne može, vi ćete nam upropastiti ekonomiju.
  Besmislica.
  (Bravissimi, 24. jun 2018 19:10)

  # Link komentara

 7. Pisi propalo.
  (El grande, 24. jun 2018 18:51)

  # Link komentara

 8. Drago mi je da nismo u ovakvoj EU.
  (Beloljub, 24. jun 2018 18:39)

  # Link komentara