1. (Miki, 24. jun 2018 12:45)
  Titova dimplomatija je jednu od najvećih grešaka napravila upravo sa prekidom odnosa sa Izraelom posle sestodnevnog rata, ali se ne može razumeti stav srpskog rukovodstva prema Tel Avivu od '87 god pa na ovamo gde se ignorise Jevrejski narod i pored pružene ruke koja je još uvek ispruzena a favorizuje ekipa od U. A. E. do PLO!
   (kurbla, 24. jun 2018 17:35)

  # Link komentara

 2. Treba izdrzati pritiske jos 10 Godina. Onda bi trebalo da bude mnogo lakse. Novi politicari na zapadu, da Rusija i Kina jos malo ojacaju na medjunarodnom planu. Nece biti lako, pogotovo ekonomski. Kada bi barem bili malo slozniji u najvaznijim pitanjima. A mi sto ne odlucujemo, mogli bi na lokalu da vise radimo za zajednicu, da bude cistije, da se medjusobno postujemo, da cenimo jedinomu drzavu koju imamo i koja je sada u opasnosti...
   (kiza, 24. jun 2018 16:58)

  # Link komentara

 3. @kurbla

  Tacno tako. Ali objasni ti to sledbenicima Titove diplomatije, koja je decenijama ljubila Jasera Arafata, a pljuvala po Izraelu. Koliko nas je samo ta glupost kostala deveseserih! Danas Izrael i dalje nece da prizna Kosovo, a mi jos uvek imamo ambasadu PLO u Beogradu i to na Dedinju! Toliko o nasem shvatanju diplomatije!
  (Miki, 24. jun 2018 12:45)

  # Link komentara

 4. Ponavljam se,
  od Jevreja moramo učiti.

  Glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asiel izgovorio je veliku istinu.
  Hvala gospodine Asiel.

  Jevreji i Srbi su braća, ako se za ikoga to može sa sigurnošću reći to su Jevreji.
  Veliki je to narod.
  Zajedno u epskom stradanju, zajedno uvek.
  (marija, 24. jun 2018 12:02)

  # Link komentara

 5. Vrlo lepo receno!
   (kontrola haosa, 24. jun 2018 11:59)

  # Link komentara

 6. "Dovoljno je otvoriti Bibliju i pročitati istorijske činjenice".Opšte je poznato da se u Bibliji nalaze sve istinite stvari poput razdvajanja mora, hranjenja naroda jednom ribom i slični istiniti događaji.
  (Debeli Sava, 24. jun 2018 09:03)

  Zato Biblija nije za svakoga. Isto kao što mnoge knjige nisu za svakoga. Postoji nešto što se zove metafora, ili preneseno značenje. Kada se kaže da je Mojsije razdvojio more, ne misli se bukvalno, nego da je znao kada će biti oseka i kada se može pregaziti. Ako znaš geografiju, znaš i da je između Egipta i današnjeg Izraela Sujetski kanal, koji su Francuzi radi potreba kolonizovanja i prolaska brodovima prokopali mnogo kasnije. Dakle tu je bio jedan uzak prolaz, i u neko vrijeme plitak da bi se brod nasukao. Mojsije im je dao vjeru i hrabrost da pređu, jer je znao za plimu i oseku. A ljudi su to kasnije fascinirani i pod utiskom zapisali kao razdvajanje mora. Isto kao što mi imamo u istoriji veličanje kneza Lazara i drugih, koji jesu uradili neke stvari, ali smo im dali notu više tom pjesničkom metaforom. Kada čitaš Bibliju, gledaj to malo šire i izvuci pouke, ne razmišljaj da li je to bilo baš sve tako. Vidjećeš da to i nije tako loša knjiga kao što je zamišljaš.
   (streets_of_Philadelphia, 24. jun 2018 10:37)

  # Link komentara

 7. Pomagajte braćo Jevreji, vi ste pametniji.
   (miloš, 24. jun 2018 10:23)

  # Link komentara

 8. @kurbla
  Takodje, Srbija je priznala Palestinu.
   (jasdf, 24. jun 2018 10:18)

  # Link komentara

 9. Rec ,,medjunarodna,, moze da stoji ali rec ,,zajednica,, nikako.Na sve moze da lici ali na ,,zajednicu,, ni priblizno.Uostalom imamo prilike da cujemo totalno razlicita tumacenja, a pogotovo razlicite stavove iz onog sto je ocigledno ,,neusaglasena i razjedinjena,, gore napisana.
  (humanista, 24. jun 2018 10:18)

  # Link komentara

 10. To nisu greške, to je plan.
   (Roćevac, 24. jun 2018 09:30)

  # Link komentara

 11. Ako se neki narod može nazvati bratskim, to je Jevrejski narod...ne veže nas samo zajednička istorija stradanja već i zajednički pogled u budućnost, identični interesi i borba protiv modernog varvarizma!
  Takođe Izrael i Izraelci su pokazali čvrst stav u podršci našoj borbi za KiM, očuvanju R. Srpske i borbi protiv hrvatskog revizonizma! Hvala im i nadam se još boljim odnosima. Kao i da uzvratimo podršku njihovim legitmnim interesima.
  (ps:hvala na objavi komentara)
   (kurbla, 24. jun 2018 09:25)

  # Link komentara

 12. Можда ми је промакло да је неко из јеврејске заједнице овако говорио и раније. Ја овакав говор први пут читам. Ваљда није касно.
   (petar popović, 24. jun 2018 09:04)

  # Link komentara

 13. "Dovoljno je otvoriti Bibliju i pročitati istorijske činjenice".Opšte je poznato da se u Bibliji nalaze sve istinite stvari poput razdvajanja mora, hranjenja naroda jednom ribom i slični istiniti događaji.
   (Debeli Sava, 24. jun 2018 09:03)

  # Link komentara

 14. Nisu to bille nikakve greške već mnogo mnogo gore ,na nivou etiketa koje oni sve vreme pokušavaju da nalepe nama.
  (hani, 24. jun 2018 08:57)

  # Link komentara