Subota, 23.06.2018.

16:21

"Sve je politika... Nejasno je da li će biti posledica"

Sve je politika, švajcarski reprezentativci u Rusiji svoju pobedu protiv Srbije proslavljaju albanskim gestom, pišu mediji na nemačkom jeziku, a prenosi <a href="http://www.dw.com/sr/da-li-c%CC%81e-ova-akcija-imati-posledice/a-44359602" class="text-link" target= "_blank">DW</a>.

Izvor: Dojèe vele

"Sve je politika... Nejasno je da li æe biti posledica" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Samo Ti

pre 5 godina

Smatram da je sudija kompletno odlučio meč, jer sve bi bilo drugčije da nije sudio direktno protiv nas, žuti kartoni prestrogo i ciljano našu sredinu,faulovi u napadu konstantno, penal u ključnom trenutku koji bi odveo utakmicu u drugom pravcu. To kada se ukombinuje zajedno u realnom vremenu normalno da određuje pravac utakmice, spušta jedne a podiže druge i tako je i bilo. Naši su morali da pokažu još,ali Švajcarci su odlična,uigrana i videli smo na momente moćna ekipa koja će imati svoje probleme u budućnosti jer ovo im je zenit sada. Selektor, napravio grešku na kraju ali bar je pokazao da hoće da pobedi i nema veze, našem timu treba još zajedničkog iskustva, pogotovo na turnirima i imamo nekih mladih i top fudbalera gde će nam ovo biti veliko,veliko iskustvo. Ne treba na kolac da ih nabijamo! Provokacije su nam veliki problem i mislim da moramo na svim frontovima to da preguramo jer nam frustracij izjeda narod,dušu. Zajedničko navijanje i srpske navijacke pesme nemamo i mogli bi tu da poradimo na tome i to se vidi u svim sportovima iako imamo jedne od najcenjenijih navijača na svetu i tu mislim da treba da se sredi navijanje počevši od dve najveće i najcenjenije navijačke grupacije pa onda sa svim ostalim gradovima u zemlji i na kraju ćemo imati opšte prihvaćeno zajedničko navijanje. Napred Srbija!

Miki

pre 5 godina

Evo poljski sudija nije svirao ocigledan penal za Svedsku (Boteng faulirao Berga). Nije ni konsultovao VAR. Je li to sada urota Fife protiv Svedske, komsija Poljak sudi Njemcima? Neka se sada udruze Srbija i Svedska i povuku sa Mundijala, jer se iz tabora Srbije samo prica o sudiji, a ne o sramotnoj igri. Ako se igrom moze nazvati degaziranje lopte od Stojkovica ka Mitrovicu 90 minuta. I nista vise, samo defanziva, pa sta Bog da.

Josarian

pre 5 godina

Tipujem na strogu opomenu. Ako budu ponovo igrali sa Srbijom na ovom svetskom prvenstvu i to ponovo urade onda će ih FIFA kazniti strogim ukorom.
Smešno.
Voleo bih da čujem šta bi bilo da se na kopačkama naših nađe parola Kosovo je Srbija, jer igrač potiče sa Kosova...onako, patriotski. Siguran sam da bi FIFA pokazala svoje poslovično razumevanje i pravednost.

Mudri lisac

pre 5 godina

kakve ima veze sta pokazuju rukama. mirkovic je pokazao tri prsta hrvatima u zagrebu i sta sad. nije neki kukasti krst ili sta znam sta pokazano. oni svog orla mi svoja tri prsta. ako neko treba da se buni to su svajcarsci posto njihovi igraci slave zastavu albanije, a ne svajcarske.

sa druge strane, provokacija i suprotnost pravilima su kopacke sa zastavom kosova! za to treba da se bunimo. ne za znakove rukama. sta bi bilo da ukrajinci stave zastavu krima na kopacke ili mi zastavu republike srpske? bili bi kaznjeni. zato treba da se kazni i saciri ili cela reprezentacija!

jasno!?

Slobodan Nenadovic

pre 5 godina

Mahanje rukama je smejurija,ali oznake kosova na kopačkama su teška provokacija i neshvatljivo je kako FIFA može to da toleriše?!Da je neko od naših igrača pomenuo kosovo,verovatno bi se raspravljalo o diskvalifikaciji Srbije

Samo Ti

pre 5 godina

Dosta mi je ovih hejterskih komentara. Sudija je odlucio utakmicu kada je u prvom poluvtemenu svim nasim centralnim veznim igracima podelio po zuti karton za startove koji nisu bili za tu sankciju. Na poluvremenu su oni imali bolji posed i nesto vise dodavanja zbog tog poseda, mi smo vise pretrcali i imali vise udaraca u gol. U drugom kada smo bilo osakaceni za cvrscu igru zbog kartona smo primili gol, naivno nasom greskom i to je ok. Imali smo i srece ali posle toga sudija je stavio tacku kada je cist penal dosudio kontra faul Mitrovicu koji je bio deseti po redu kontra faul. Sudija je jasno i nedvosmisleno uticao na igru nase selekcije. Posle toga greska Krstajica koji je rizikovao i nije upalilo i zbog toga nije zasluzio da ga mrzimo jer je sportski pokusao. Svajcarci su bili mnogo agresivniji u drugom, podigli dodatno posed, pasove, mi nismo iz ociglednih razloga mogli da budemo agresivni i kraj. Da li su se momci nesvesno povukli,pogubili u odredjenim momentima, da, ali nisu zasluzili da ih pljujemo. Treba da im damo podrsku za Brazil pa neka pokusaju sto da ne, jer ne bi bilo prvi put da direktno izbacimo najbolje na sampionatima u kolektivnim sportovima. Napred Srbijo, mozes ti to!!!

Alexks

pre 5 godina

Nisu nama krivi naturalizovani švajcarci. Mi smo krivi što nam zarad ličnih interesa menadžeri "kroje kapu"
Dok god nam struka nije u sportu, mene više nema na takvim manifestacijama.
Bora lepo to kaže: "Za ideale, ginu budale"
Ja da se nerviram zbog "loših đaka" u upravi...
Nikad više!!!

HanSolo

pre 5 godina

Dosta više!! Ne brukaj te nas više! Gotova stvar! Taj gest samo provocira primitivce!
FSS je bruka! Kosovo je član FIFE! I to je na žalost to.. A našim igračima i treneru nije bilo toliko do pobede kao Švajcarcima.. Prosto ko pasulj.. Mi uvek ovako, kad najviše "trebamo" onda nas nema nigde od korova.. To nam je na žalost tradicija.. Tražimo uvek krivca tamo gde ga nema.. Krivci su igrači i trener.. Samo je Tadić i Stojković na svom mestu.. Mitrović se trudio ali njemu treba 10 šanse da možda da gol.. SMS truba živa.. Sve ukupno odvratno ponašanje i FSS i repke..

Brooklyn boy

pre 5 godina

Zašto mi u stvari politizujemo ama bas sve? Da li iko od nas vidi politički gest kada Novak pokaže tri prsta? Sigurno ne. U čemu je razlika. 
Juče smo bili ocajni. Išli smo na 1:0 i to nam se kaznilo. Nas fudbal je očajan i sportski a i moralno. Niko ne vidi da je u tome problem a ne u znakovima na kopackama ili gestikulaciji ruku. Meč je bio fer i oni mnogo bolji. Kraj priče.
(Srbovanje do ludila, 23. jun 2018 17:11)

Имамо ми ту особину да све политизујемо, али је ово писање страних медија... Новак показује три прста под заставом Србије, а ови момци, који су се годинама уздржавали тог геста, орла показују под заставом друге земље...након четири године, у мечу са Србијом. Случајност, вероватно...

Čovek sa sela

pre 5 godina

Slazem se sa mnogima da nama ne treba da smeta taj “orao”, ali moramo i da se slozimo da je bez obzira postojala namera da nas isprovocira, cak su i sami svajcarci priznali da je postojao dogovor da se to ne radi, da se ne proslavlja tako.

Dejan

pre 5 godina

Super, svi pričaju u našu korist. Je l se promenio rezultat? Nije. Onda prestanine da kukate i to je to. Stisnite zube i pokažite karakter u nepravdi. Inače, Đoković je posle godinu dana u finalu nekog turnira.

Alan Ford

pre 5 godina

"Aho hoćeš da pobediš onda nesmeš da izgubiš"...... A krivac što smo izgubili je jedan jedini... a to je Krstajić... čovek se izgubio u ulozi nekoga ko mora da zna kako da "odradiš" utakmicu svih 90+ minuta.Tu svakako dolaze u obzir i pravovremene izmene i promene u formaciji. Politika i tamo neki orlovi su jedno a fudbalska utakmica odigrana hladnim glavama nešto sasvim drugo. Brazil sledeći: pokažite da znate igrati sa najjačima i ne kalkulišite.

CGNL

pre 5 godina

Jesu li se smirile strasti?
Jesu.
Je l pobedila Svajcarska?
Jeste.
Zasto je pobedila?
Zato sto je iskoristila svoje sanse a mi nismo.
Kraj price.
Sve ostalo je kukanje i bolje nam je da se okrenemo Brazilu, zapnemo i ko zna, hrabre prati sreca mozda ih iznenadimo.

DrEurić

pre 5 godina

Naravno da je sve politika i natavno da je više od igre - kao što i domaća serija kaže
Ali ajde da zabijemo NOJEVI glavu u ....
i da kukamo
Ne - sve je politika i sport se koristi uvek u te svrhe
Od Grka i Rimljana pa do danas - verovatno i ranine ali barem se zna za ta vremena
A Jul-Sps Slobine priče politika i sport se ne mešaju su izraz Šah Mat političke pozicije ili barem kad si toliko bezidejan da ne znaš da iskočiš iz zamke svim stedstvima
I danas gledam i živim u tom gubitničkom mentalitetu
Ali najzad i fudbal je mafija - i to se zna i svuda u svakoj zemlji je tako
Samo naša mafija je "fora mafija" - ne zna da izabere prave talente i bolji sistem treninga od mladjih i manjih klubova pa nadalje
Zato što nemaju tj. nisu stvorili igrače, kada stasaju za prodaju i trgovinu - koriste se forama da podignu cene tim igračima. Koliko je loš njihov sistem govori da ne mogu decenijama da stvore dobru generaciju.
Pogledajte Belgijance - posle 80tih sada opet imaju ekstra tim i pojedince.

petar

pre 5 godina

Kako vi novinari volite da podgrevate masu?Vrlo bitno kako su proslavljali gol?!Jednostavno me ne zanima.Da smo dali 2 gola vise ne bismo imali pojma o cemu pisete.

Joc@

pre 5 godina

Nije to nikakva politicka poruka. Ljudi su Albanci po nacionalnoj pripadnosti i imaju pravo da isticu simbol svojeg naroda. Orao je simbol Albanaca, ne politicka poruka. Kada Srbi isticu tri prsta, da li to smatrate politickom porukom ili vam to ne smeta?

krambambuli panč

pre 5 godina

Oni su takvi gde god bili i bilo čiji pasoš imali. Kakve veze, sa jučerašnjim debaklom, ima njihova neartikulisana gestikulacija, njihove kopačke, sudija, kosmičke sile i astralne projekcije?

patak

pre 5 godina

Srbi su za vreme utakmici po Svajcarskoj nosili srpske
zastave.. pola njih od imaju swiss pasose... i jel i to uvreda za Svajcarce, sto imaju njihove pasose, jedu hleb od njih , a navijaju za zemlju odakle su im roditelji...

M. Radosavljevic

pre 5 godina

To uopste nije prekrsaj. Ima covek pravo da nosi sta zeli. Dok je Svanstajger nosio na kopackama zastavu Srbije, nije nam smetalo, ili dok je Gurovic imao tetovazu Draze Mihajlovica, takodje nije smetalo. Smeta njima sve kada izgube. I zastave i sudija i dresovi i frizure... Ne pamtim decenijama da smo izgubili u nekom sportu, a da se nismo zalili na sve moguce. Svi drugi su krivi, sem nas. E zato se upravo sve i ponavlja, jer ne menjamo nas koji smo glavni krivci. Nadigrani smo i natrcani. Tacka. Ende.

Darko

pre 5 godina

Orao je i srpski simbol. Naši proslavljaju sa podignuta tri prsta, mi to smatramo ok. Za mene je tu kraj priče o provokacijama. Ostalo je znanje / neznanje u jednoj igri koja se zove fudbal. Voleo bih da Džaka, Šaćiri i Džemaili igraju u reprezentaciji zemlje gde su rođeni - Srbiji, jer su daleko bolji od igrača koji kod nas igraju na tim pozicijama

Srbovanje do ludila

pre 5 godina

Zašto mi u stvari politizujemo ama bas sve? Da li iko od nas vidi politički gest kada Novak pokaže tri prsta? Sigurno ne. U čemu je razlika.
Juče smo bili ocajni. Išli smo na 1:0 i to nam se kaznilo. Nas fudbal je očajan i sportski a i moralno. Niko ne vidi da je u tome problem a ne u znakovima na kopackama ili gestikulaciji ruku. Meč je bio fer i oni mnogo bolji. Kraj priče.

fenix

pre 5 godina

to je bilo ocekivano. vise boli sto smo prerano dali gol i branili rezultat. sto ivanovic u bloku pada kao neki amater. sto smo i devedesetom minutu kod koliko toliko aktivnog rezultata dozvolili onakvu kontru. sto nismo bili u stanji da povezemo tri tacna pasa. sto osim tadica, mitrovica i stojkovica svi ostali su bili ocajni u utakmici generacije.e to boli. sudija, pa on je protiv hrvata onakav start "za dom spremni" simunica nad sulejmanijem pokazao zuti karton. sta smo mi ocekivali. penal nad mitrovicem? ma vazi.

Peđa

pre 5 godina

Ovi naručeni tekstovi već smaraju. Ekipa Švajcarske je više želela pobedu, više uložila u nju, više dala na terenu. Moralo je ovako da se završi.

Ruza

pre 5 godina

Budimo realni, nece biti sankcije za njih ili bar ne neke ozbiljne. Ipak igraju za Svajcarsku, da je u pitanju neka manja i slabija zemlja mozda i bi ali ne i zemlja vecitih predsednika FIFA-e!

PedjaZR

pre 5 godina

Jesam li ja jedini Srbin kome ne smeta ovaj simbol? Ako je ovo provokacija, onda su tri podignuta prsta isto provokacija. Oni su Albanci i pokazuju simbol koji je na njihovoj zastavi,nista tu nije sporno.

jd

pre 5 godina

Mozda ovo i nije bila provokaicja nama Srbima, nego poruka Albancima, da je taj gol za njih, da nije zaboravio odakle je...zasto se uvek polazi od toga da je sve upereno protiv nas i da je provokacija. Igrali smo lose i izgubili, to je to.

klikbajt

pre 5 godina

Malopre gledam proslavu gola tri Belgijska igraca tamne puti, kako djuskaju africki ples. Jel to mozda provokacija Tunizanima? Necu da mesam babe i zabe ali sustina je da treba da nas boli ona stvar za takve gluposti. Kada bi fokus bio na fudbalu, taktici, spremnosti, i kada ne bi izlazili na teren da osvetlamo obraz palim junacima oba rata, vitezovima i junacima, nego da pokazemo samima sebi da smo fizicki i psihicki spremni za fudbalsku utakmicu, tada cu sa zadovoljstv navijati a i kupiti avionsku kartu za svetsko prvenstvo. pozdrav

crni dvoglavi, beli dvoglavi, zlatni dvoglavi, srebreni dvoglavi...

pre 5 godina

Ne vidim šta je problem sa “albanskim orlom”. Može neko da mi objasni zašto je to “neprihvatljiv” simbol? Čime se “kompromitvao” albanski crni dvoglavi orao? Mnoge države imaju orla kao simbol. Albanija nije u ratu sa Srbijom. Fudbaler je Albanac. Ako nekom treba da smeta “albanski orao” onda su to Švajcarci, ne vidim razlog zašto bi to drugima smetalo.

crni dvoglavi, beli dvoglavi, zlatni dvoglavi, srebreni dvoglavi...

pre 5 godina

Ne vidim šta je problem sa “albanskim orlom”. Može neko da mi objasni zašto je to “neprihvatljiv” simbol? Čime se “kompromitvao” albanski crni dvoglavi orao? Mnoge države imaju orla kao simbol. Albanija nije u ratu sa Srbijom. Fudbaler je Albanac. Ako nekom treba da smeta “albanski orao” onda su to Švajcarci, ne vidim razlog zašto bi to drugima smetalo.

jd

pre 5 godina

Mozda ovo i nije bila provokaicja nama Srbima, nego poruka Albancima, da je taj gol za njih, da nije zaboravio odakle je...zasto se uvek polazi od toga da je sve upereno protiv nas i da je provokacija. Igrali smo lose i izgubili, to je to.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

To uopste nije prekrsaj. Ima covek pravo da nosi sta zeli. Dok je Svanstajger nosio na kopackama zastavu Srbije, nije nam smetalo, ili dok je Gurovic imao tetovazu Draze Mihajlovica, takodje nije smetalo. Smeta njima sve kada izgube. I zastave i sudija i dresovi i frizure... Ne pamtim decenijama da smo izgubili u nekom sportu, a da se nismo zalili na sve moguce. Svi drugi su krivi, sem nas. E zato se upravo sve i ponavlja, jer ne menjamo nas koji smo glavni krivci. Nadigrani smo i natrcani. Tacka. Ende.

PedjaZR

pre 5 godina

Jesam li ja jedini Srbin kome ne smeta ovaj simbol? Ako je ovo provokacija, onda su tri podignuta prsta isto provokacija. Oni su Albanci i pokazuju simbol koji je na njihovoj zastavi,nista tu nije sporno.

Srbovanje do ludila

pre 5 godina

Zašto mi u stvari politizujemo ama bas sve? Da li iko od nas vidi politički gest kada Novak pokaže tri prsta? Sigurno ne. U čemu je razlika.
Juče smo bili ocajni. Išli smo na 1:0 i to nam se kaznilo. Nas fudbal je očajan i sportski a i moralno. Niko ne vidi da je u tome problem a ne u znakovima na kopackama ili gestikulaciji ruku. Meč je bio fer i oni mnogo bolji. Kraj priče.

Darko

pre 5 godina

Orao je i srpski simbol. Naši proslavljaju sa podignuta tri prsta, mi to smatramo ok. Za mene je tu kraj priče o provokacijama. Ostalo je znanje / neznanje u jednoj igri koja se zove fudbal. Voleo bih da Džaka, Šaćiri i Džemaili igraju u reprezentaciji zemlje gde su rođeni - Srbiji, jer su daleko bolji od igrača koji kod nas igraju na tim pozicijama

Joc@

pre 5 godina

Nije to nikakva politicka poruka. Ljudi su Albanci po nacionalnoj pripadnosti i imaju pravo da isticu simbol svojeg naroda. Orao je simbol Albanaca, ne politicka poruka. Kada Srbi isticu tri prsta, da li to smatrate politickom porukom ili vam to ne smeta?

klikbajt

pre 5 godina

Malopre gledam proslavu gola tri Belgijska igraca tamne puti, kako djuskaju africki ples. Jel to mozda provokacija Tunizanima? Necu da mesam babe i zabe ali sustina je da treba da nas boli ona stvar za takve gluposti. Kada bi fokus bio na fudbalu, taktici, spremnosti, i kada ne bi izlazili na teren da osvetlamo obraz palim junacima oba rata, vitezovima i junacima, nego da pokazemo samima sebi da smo fizicki i psihicki spremni za fudbalsku utakmicu, tada cu sa zadovoljstv navijati a i kupiti avionsku kartu za svetsko prvenstvo. pozdrav

Peđa

pre 5 godina

Ovi naručeni tekstovi već smaraju. Ekipa Švajcarske je više želela pobedu, više uložila u nju, više dala na terenu. Moralo je ovako da se završi.

CGNL

pre 5 godina

Jesu li se smirile strasti?
Jesu.
Je l pobedila Svajcarska?
Jeste.
Zasto je pobedila?
Zato sto je iskoristila svoje sanse a mi nismo.
Kraj price.
Sve ostalo je kukanje i bolje nam je da se okrenemo Brazilu, zapnemo i ko zna, hrabre prati sreca mozda ih iznenadimo.

Ruza

pre 5 godina

Budimo realni, nece biti sankcije za njih ili bar ne neke ozbiljne. Ipak igraju za Svajcarsku, da je u pitanju neka manja i slabija zemlja mozda i bi ali ne i zemlja vecitih predsednika FIFA-e!

petar

pre 5 godina

Kako vi novinari volite da podgrevate masu?Vrlo bitno kako su proslavljali gol?!Jednostavno me ne zanima.Da smo dali 2 gola vise ne bismo imali pojma o cemu pisete.

patak

pre 5 godina

Srbi su za vreme utakmici po Svajcarskoj nosili srpske
zastave.. pola njih od imaju swiss pasose... i jel i to uvreda za Svajcarce, sto imaju njihove pasose, jedu hleb od njih , a navijaju za zemlju odakle su im roditelji...

Alan Ford

pre 5 godina

"Aho hoćeš da pobediš onda nesmeš da izgubiš"...... A krivac što smo izgubili je jedan jedini... a to je Krstajić... čovek se izgubio u ulozi nekoga ko mora da zna kako da "odradiš" utakmicu svih 90+ minuta.Tu svakako dolaze u obzir i pravovremene izmene i promene u formaciji. Politika i tamo neki orlovi su jedno a fudbalska utakmica odigrana hladnim glavama nešto sasvim drugo. Brazil sledeći: pokažite da znate igrati sa najjačima i ne kalkulišite.

krambambuli panč

pre 5 godina

Oni su takvi gde god bili i bilo čiji pasoš imali. Kakve veze, sa jučerašnjim debaklom, ima njihova neartikulisana gestikulacija, njihove kopačke, sudija, kosmičke sile i astralne projekcije?

fenix

pre 5 godina

to je bilo ocekivano. vise boli sto smo prerano dali gol i branili rezultat. sto ivanovic u bloku pada kao neki amater. sto smo i devedesetom minutu kod koliko toliko aktivnog rezultata dozvolili onakvu kontru. sto nismo bili u stanji da povezemo tri tacna pasa. sto osim tadica, mitrovica i stojkovica svi ostali su bili ocajni u utakmici generacije.e to boli. sudija, pa on je protiv hrvata onakav start "za dom spremni" simunica nad sulejmanijem pokazao zuti karton. sta smo mi ocekivali. penal nad mitrovicem? ma vazi.

Samo Ti

pre 5 godina

Dosta mi je ovih hejterskih komentara. Sudija je odlucio utakmicu kada je u prvom poluvtemenu svim nasim centralnim veznim igracima podelio po zuti karton za startove koji nisu bili za tu sankciju. Na poluvremenu su oni imali bolji posed i nesto vise dodavanja zbog tog poseda, mi smo vise pretrcali i imali vise udaraca u gol. U drugom kada smo bilo osakaceni za cvrscu igru zbog kartona smo primili gol, naivno nasom greskom i to je ok. Imali smo i srece ali posle toga sudija je stavio tacku kada je cist penal dosudio kontra faul Mitrovicu koji je bio deseti po redu kontra faul. Sudija je jasno i nedvosmisleno uticao na igru nase selekcije. Posle toga greska Krstajica koji je rizikovao i nije upalilo i zbog toga nije zasluzio da ga mrzimo jer je sportski pokusao. Svajcarci su bili mnogo agresivniji u drugom, podigli dodatno posed, pasove, mi nismo iz ociglednih razloga mogli da budemo agresivni i kraj. Da li su se momci nesvesno povukli,pogubili u odredjenim momentima, da, ali nisu zasluzili da ih pljujemo. Treba da im damo podrsku za Brazil pa neka pokusaju sto da ne, jer ne bi bilo prvi put da direktno izbacimo najbolje na sampionatima u kolektivnim sportovima. Napred Srbijo, mozes ti to!!!

HanSolo

pre 5 godina

Dosta više!! Ne brukaj te nas više! Gotova stvar! Taj gest samo provocira primitivce!
FSS je bruka! Kosovo je član FIFE! I to je na žalost to.. A našim igračima i treneru nije bilo toliko do pobede kao Švajcarcima.. Prosto ko pasulj.. Mi uvek ovako, kad najviše "trebamo" onda nas nema nigde od korova.. To nam je na žalost tradicija.. Tražimo uvek krivca tamo gde ga nema.. Krivci su igrači i trener.. Samo je Tadić i Stojković na svom mestu.. Mitrović se trudio ali njemu treba 10 šanse da možda da gol.. SMS truba živa.. Sve ukupno odvratno ponašanje i FSS i repke..

Slobodan Nenadovic

pre 5 godina

Mahanje rukama je smejurija,ali oznake kosova na kopačkama su teška provokacija i neshvatljivo je kako FIFA može to da toleriše?!Da je neko od naših igrača pomenuo kosovo,verovatno bi se raspravljalo o diskvalifikaciji Srbije

Alexks

pre 5 godina

Nisu nama krivi naturalizovani švajcarci. Mi smo krivi što nam zarad ličnih interesa menadžeri "kroje kapu"
Dok god nam struka nije u sportu, mene više nema na takvim manifestacijama.
Bora lepo to kaže: "Za ideale, ginu budale"
Ja da se nerviram zbog "loših đaka" u upravi...
Nikad više!!!

DrEurić

pre 5 godina

Naravno da je sve politika i natavno da je više od igre - kao što i domaća serija kaže
Ali ajde da zabijemo NOJEVI glavu u ....
i da kukamo
Ne - sve je politika i sport se koristi uvek u te svrhe
Od Grka i Rimljana pa do danas - verovatno i ranine ali barem se zna za ta vremena
A Jul-Sps Slobine priče politika i sport se ne mešaju su izraz Šah Mat političke pozicije ili barem kad si toliko bezidejan da ne znaš da iskočiš iz zamke svim stedstvima
I danas gledam i živim u tom gubitničkom mentalitetu
Ali najzad i fudbal je mafija - i to se zna i svuda u svakoj zemlji je tako
Samo naša mafija je "fora mafija" - ne zna da izabere prave talente i bolji sistem treninga od mladjih i manjih klubova pa nadalje
Zato što nemaju tj. nisu stvorili igrače, kada stasaju za prodaju i trgovinu - koriste se forama da podignu cene tim igračima. Koliko je loš njihov sistem govori da ne mogu decenijama da stvore dobru generaciju.
Pogledajte Belgijance - posle 80tih sada opet imaju ekstra tim i pojedince.

Dejan

pre 5 godina

Super, svi pričaju u našu korist. Je l se promenio rezultat? Nije. Onda prestanine da kukate i to je to. Stisnite zube i pokažite karakter u nepravdi. Inače, Đoković je posle godinu dana u finalu nekog turnira.

Brooklyn boy

pre 5 godina

Zašto mi u stvari politizujemo ama bas sve? Da li iko od nas vidi politički gest kada Novak pokaže tri prsta? Sigurno ne. U čemu je razlika. 
Juče smo bili ocajni. Išli smo na 1:0 i to nam se kaznilo. Nas fudbal je očajan i sportski a i moralno. Niko ne vidi da je u tome problem a ne u znakovima na kopackama ili gestikulaciji ruku. Meč je bio fer i oni mnogo bolji. Kraj priče.
(Srbovanje do ludila, 23. jun 2018 17:11)

Имамо ми ту особину да све политизујемо, али је ово писање страних медија... Новак показује три прста под заставом Србије, а ови момци, који су се годинама уздржавали тог геста, орла показују под заставом друге земље...након четири године, у мечу са Србијом. Случајност, вероватно...

Miki

pre 5 godina

Evo poljski sudija nije svirao ocigledan penal za Svedsku (Boteng faulirao Berga). Nije ni konsultovao VAR. Je li to sada urota Fife protiv Svedske, komsija Poljak sudi Njemcima? Neka se sada udruze Srbija i Svedska i povuku sa Mundijala, jer se iz tabora Srbije samo prica o sudiji, a ne o sramotnoj igri. Ako se igrom moze nazvati degaziranje lopte od Stojkovica ka Mitrovicu 90 minuta. I nista vise, samo defanziva, pa sta Bog da.

Mudri lisac

pre 5 godina

kakve ima veze sta pokazuju rukama. mirkovic je pokazao tri prsta hrvatima u zagrebu i sta sad. nije neki kukasti krst ili sta znam sta pokazano. oni svog orla mi svoja tri prsta. ako neko treba da se buni to su svajcarsci posto njihovi igraci slave zastavu albanije, a ne svajcarske.

sa druge strane, provokacija i suprotnost pravilima su kopacke sa zastavom kosova! za to treba da se bunimo. ne za znakove rukama. sta bi bilo da ukrajinci stave zastavu krima na kopacke ili mi zastavu republike srpske? bili bi kaznjeni. zato treba da se kazni i saciri ili cela reprezentacija!

jasno!?

Josarian

pre 5 godina

Tipujem na strogu opomenu. Ako budu ponovo igrali sa Srbijom na ovom svetskom prvenstvu i to ponovo urade onda će ih FIFA kazniti strogim ukorom.
Smešno.
Voleo bih da čujem šta bi bilo da se na kopačkama naših nađe parola Kosovo je Srbija, jer igrač potiče sa Kosova...onako, patriotski. Siguran sam da bi FIFA pokazala svoje poslovično razumevanje i pravednost.

Čovek sa sela

pre 5 godina

Slazem se sa mnogima da nama ne treba da smeta taj “orao”, ali moramo i da se slozimo da je bez obzira postojala namera da nas isprovocira, cak su i sami svajcarci priznali da je postojao dogovor da se to ne radi, da se ne proslavlja tako.

Samo Ti

pre 5 godina

Smatram da je sudija kompletno odlučio meč, jer sve bi bilo drugčije da nije sudio direktno protiv nas, žuti kartoni prestrogo i ciljano našu sredinu,faulovi u napadu konstantno, penal u ključnom trenutku koji bi odveo utakmicu u drugom pravcu. To kada se ukombinuje zajedno u realnom vremenu normalno da određuje pravac utakmice, spušta jedne a podiže druge i tako je i bilo. Naši su morali da pokažu još,ali Švajcarci su odlična,uigrana i videli smo na momente moćna ekipa koja će imati svoje probleme u budućnosti jer ovo im je zenit sada. Selektor, napravio grešku na kraju ali bar je pokazao da hoće da pobedi i nema veze, našem timu treba još zajedničkog iskustva, pogotovo na turnirima i imamo nekih mladih i top fudbalera gde će nam ovo biti veliko,veliko iskustvo. Ne treba na kolac da ih nabijamo! Provokacije su nam veliki problem i mislim da moramo na svim frontovima to da preguramo jer nam frustracij izjeda narod,dušu. Zajedničko navijanje i srpske navijacke pesme nemamo i mogli bi tu da poradimo na tome i to se vidi u svim sportovima iako imamo jedne od najcenjenijih navijača na svetu i tu mislim da treba da se sredi navijanje počevši od dve najveće i najcenjenije navijačke grupacije pa onda sa svim ostalim gradovima u zemlji i na kraju ćemo imati opšte prihvaćeno zajedničko navijanje. Napred Srbija!

crni dvoglavi, beli dvoglavi, zlatni dvoglavi, srebreni dvoglavi...

pre 5 godina

Ne vidim šta je problem sa “albanskim orlom”. Može neko da mi objasni zašto je to “neprihvatljiv” simbol? Čime se “kompromitvao” albanski crni dvoglavi orao? Mnoge države imaju orla kao simbol. Albanija nije u ratu sa Srbijom. Fudbaler je Albanac. Ako nekom treba da smeta “albanski orao” onda su to Švajcarci, ne vidim razlog zašto bi to drugima smetalo.

Darko

pre 5 godina

Orao je i srpski simbol. Naši proslavljaju sa podignuta tri prsta, mi to smatramo ok. Za mene je tu kraj priče o provokacijama. Ostalo je znanje / neznanje u jednoj igri koja se zove fudbal. Voleo bih da Džaka, Šaćiri i Džemaili igraju u reprezentaciji zemlje gde su rođeni - Srbiji, jer su daleko bolji od igrača koji kod nas igraju na tim pozicijama

jd

pre 5 godina

Mozda ovo i nije bila provokaicja nama Srbima, nego poruka Albancima, da je taj gol za njih, da nije zaboravio odakle je...zasto se uvek polazi od toga da je sve upereno protiv nas i da je provokacija. Igrali smo lose i izgubili, to je to.

PedjaZR

pre 5 godina

Jesam li ja jedini Srbin kome ne smeta ovaj simbol? Ako je ovo provokacija, onda su tri podignuta prsta isto provokacija. Oni su Albanci i pokazuju simbol koji je na njihovoj zastavi,nista tu nije sporno.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

To uopste nije prekrsaj. Ima covek pravo da nosi sta zeli. Dok je Svanstajger nosio na kopackama zastavu Srbije, nije nam smetalo, ili dok je Gurovic imao tetovazu Draze Mihajlovica, takodje nije smetalo. Smeta njima sve kada izgube. I zastave i sudija i dresovi i frizure... Ne pamtim decenijama da smo izgubili u nekom sportu, a da se nismo zalili na sve moguce. Svi drugi su krivi, sem nas. E zato se upravo sve i ponavlja, jer ne menjamo nas koji smo glavni krivci. Nadigrani smo i natrcani. Tacka. Ende.

Joc@

pre 5 godina

Nije to nikakva politicka poruka. Ljudi su Albanci po nacionalnoj pripadnosti i imaju pravo da isticu simbol svojeg naroda. Orao je simbol Albanaca, ne politicka poruka. Kada Srbi isticu tri prsta, da li to smatrate politickom porukom ili vam to ne smeta?

Srbovanje do ludila

pre 5 godina

Zašto mi u stvari politizujemo ama bas sve? Da li iko od nas vidi politički gest kada Novak pokaže tri prsta? Sigurno ne. U čemu je razlika.
Juče smo bili ocajni. Išli smo na 1:0 i to nam se kaznilo. Nas fudbal je očajan i sportski a i moralno. Niko ne vidi da je u tome problem a ne u znakovima na kopackama ili gestikulaciji ruku. Meč je bio fer i oni mnogo bolji. Kraj priče.

klikbajt

pre 5 godina

Malopre gledam proslavu gola tri Belgijska igraca tamne puti, kako djuskaju africki ples. Jel to mozda provokacija Tunizanima? Necu da mesam babe i zabe ali sustina je da treba da nas boli ona stvar za takve gluposti. Kada bi fokus bio na fudbalu, taktici, spremnosti, i kada ne bi izlazili na teren da osvetlamo obraz palim junacima oba rata, vitezovima i junacima, nego da pokazemo samima sebi da smo fizicki i psihicki spremni za fudbalsku utakmicu, tada cu sa zadovoljstv navijati a i kupiti avionsku kartu za svetsko prvenstvo. pozdrav

Ruza

pre 5 godina

Budimo realni, nece biti sankcije za njih ili bar ne neke ozbiljne. Ipak igraju za Svajcarsku, da je u pitanju neka manja i slabija zemlja mozda i bi ali ne i zemlja vecitih predsednika FIFA-e!

patak

pre 5 godina

Srbi su za vreme utakmici po Svajcarskoj nosili srpske
zastave.. pola njih od imaju swiss pasose... i jel i to uvreda za Svajcarce, sto imaju njihove pasose, jedu hleb od njih , a navijaju za zemlju odakle su im roditelji...

Peđa

pre 5 godina

Ovi naručeni tekstovi već smaraju. Ekipa Švajcarske je više želela pobedu, više uložila u nju, više dala na terenu. Moralo je ovako da se završi.

Miki

pre 5 godina

Evo poljski sudija nije svirao ocigledan penal za Svedsku (Boteng faulirao Berga). Nije ni konsultovao VAR. Je li to sada urota Fife protiv Svedske, komsija Poljak sudi Njemcima? Neka se sada udruze Srbija i Svedska i povuku sa Mundijala, jer se iz tabora Srbije samo prica o sudiji, a ne o sramotnoj igri. Ako se igrom moze nazvati degaziranje lopte od Stojkovica ka Mitrovicu 90 minuta. I nista vise, samo defanziva, pa sta Bog da.

Mudri lisac

pre 5 godina

kakve ima veze sta pokazuju rukama. mirkovic je pokazao tri prsta hrvatima u zagrebu i sta sad. nije neki kukasti krst ili sta znam sta pokazano. oni svog orla mi svoja tri prsta. ako neko treba da se buni to su svajcarsci posto njihovi igraci slave zastavu albanije, a ne svajcarske.

sa druge strane, provokacija i suprotnost pravilima su kopacke sa zastavom kosova! za to treba da se bunimo. ne za znakove rukama. sta bi bilo da ukrajinci stave zastavu krima na kopacke ili mi zastavu republike srpske? bili bi kaznjeni. zato treba da se kazni i saciri ili cela reprezentacija!

jasno!?

Samo Ti

pre 5 godina

Dosta mi je ovih hejterskih komentara. Sudija je odlucio utakmicu kada je u prvom poluvtemenu svim nasim centralnim veznim igracima podelio po zuti karton za startove koji nisu bili za tu sankciju. Na poluvremenu su oni imali bolji posed i nesto vise dodavanja zbog tog poseda, mi smo vise pretrcali i imali vise udaraca u gol. U drugom kada smo bilo osakaceni za cvrscu igru zbog kartona smo primili gol, naivno nasom greskom i to je ok. Imali smo i srece ali posle toga sudija je stavio tacku kada je cist penal dosudio kontra faul Mitrovicu koji je bio deseti po redu kontra faul. Sudija je jasno i nedvosmisleno uticao na igru nase selekcije. Posle toga greska Krstajica koji je rizikovao i nije upalilo i zbog toga nije zasluzio da ga mrzimo jer je sportski pokusao. Svajcarci su bili mnogo agresivniji u drugom, podigli dodatno posed, pasove, mi nismo iz ociglednih razloga mogli da budemo agresivni i kraj. Da li su se momci nesvesno povukli,pogubili u odredjenim momentima, da, ali nisu zasluzili da ih pljujemo. Treba da im damo podrsku za Brazil pa neka pokusaju sto da ne, jer ne bi bilo prvi put da direktno izbacimo najbolje na sampionatima u kolektivnim sportovima. Napred Srbijo, mozes ti to!!!

petar

pre 5 godina

Kako vi novinari volite da podgrevate masu?Vrlo bitno kako su proslavljali gol?!Jednostavno me ne zanima.Da smo dali 2 gola vise ne bismo imali pojma o cemu pisete.

Alan Ford

pre 5 godina

"Aho hoćeš da pobediš onda nesmeš da izgubiš"...... A krivac što smo izgubili je jedan jedini... a to je Krstajić... čovek se izgubio u ulozi nekoga ko mora da zna kako da "odradiš" utakmicu svih 90+ minuta.Tu svakako dolaze u obzir i pravovremene izmene i promene u formaciji. Politika i tamo neki orlovi su jedno a fudbalska utakmica odigrana hladnim glavama nešto sasvim drugo. Brazil sledeći: pokažite da znate igrati sa najjačima i ne kalkulišite.

Slobodan Nenadovic

pre 5 godina

Mahanje rukama je smejurija,ali oznake kosova na kopačkama su teška provokacija i neshvatljivo je kako FIFA može to da toleriše?!Da je neko od naših igrača pomenuo kosovo,verovatno bi se raspravljalo o diskvalifikaciji Srbije

Samo Ti

pre 5 godina

Smatram da je sudija kompletno odlučio meč, jer sve bi bilo drugčije da nije sudio direktno protiv nas, žuti kartoni prestrogo i ciljano našu sredinu,faulovi u napadu konstantno, penal u ključnom trenutku koji bi odveo utakmicu u drugom pravcu. To kada se ukombinuje zajedno u realnom vremenu normalno da određuje pravac utakmice, spušta jedne a podiže druge i tako je i bilo. Naši su morali da pokažu još,ali Švajcarci su odlična,uigrana i videli smo na momente moćna ekipa koja će imati svoje probleme u budućnosti jer ovo im je zenit sada. Selektor, napravio grešku na kraju ali bar je pokazao da hoće da pobedi i nema veze, našem timu treba još zajedničkog iskustva, pogotovo na turnirima i imamo nekih mladih i top fudbalera gde će nam ovo biti veliko,veliko iskustvo. Ne treba na kolac da ih nabijamo! Provokacije su nam veliki problem i mislim da moramo na svim frontovima to da preguramo jer nam frustracij izjeda narod,dušu. Zajedničko navijanje i srpske navijacke pesme nemamo i mogli bi tu da poradimo na tome i to se vidi u svim sportovima iako imamo jedne od najcenjenijih navijača na svetu i tu mislim da treba da se sredi navijanje počevši od dve najveće i najcenjenije navijačke grupacije pa onda sa svim ostalim gradovima u zemlji i na kraju ćemo imati opšte prihvaćeno zajedničko navijanje. Napred Srbija!

Brooklyn boy

pre 5 godina

Zašto mi u stvari politizujemo ama bas sve? Da li iko od nas vidi politički gest kada Novak pokaže tri prsta? Sigurno ne. U čemu je razlika. 
Juče smo bili ocajni. Išli smo na 1:0 i to nam se kaznilo. Nas fudbal je očajan i sportski a i moralno. Niko ne vidi da je u tome problem a ne u znakovima na kopackama ili gestikulaciji ruku. Meč je bio fer i oni mnogo bolji. Kraj priče.
(Srbovanje do ludila, 23. jun 2018 17:11)

Имамо ми ту особину да све политизујемо, али је ово писање страних медија... Новак показује три прста под заставом Србије, а ови момци, који су се годинама уздржавали тог геста, орла показују под заставом друге земље...након четири године, у мечу са Србијом. Случајност, вероватно...

CGNL

pre 5 godina

Jesu li se smirile strasti?
Jesu.
Je l pobedila Svajcarska?
Jeste.
Zasto je pobedila?
Zato sto je iskoristila svoje sanse a mi nismo.
Kraj price.
Sve ostalo je kukanje i bolje nam je da se okrenemo Brazilu, zapnemo i ko zna, hrabre prati sreca mozda ih iznenadimo.

Josarian

pre 5 godina

Tipujem na strogu opomenu. Ako budu ponovo igrali sa Srbijom na ovom svetskom prvenstvu i to ponovo urade onda će ih FIFA kazniti strogim ukorom.
Smešno.
Voleo bih da čujem šta bi bilo da se na kopačkama naših nađe parola Kosovo je Srbija, jer igrač potiče sa Kosova...onako, patriotski. Siguran sam da bi FIFA pokazala svoje poslovično razumevanje i pravednost.

HanSolo

pre 5 godina

Dosta više!! Ne brukaj te nas više! Gotova stvar! Taj gest samo provocira primitivce!
FSS je bruka! Kosovo je član FIFE! I to je na žalost to.. A našim igračima i treneru nije bilo toliko do pobede kao Švajcarcima.. Prosto ko pasulj.. Mi uvek ovako, kad najviše "trebamo" onda nas nema nigde od korova.. To nam je na žalost tradicija.. Tražimo uvek krivca tamo gde ga nema.. Krivci su igrači i trener.. Samo je Tadić i Stojković na svom mestu.. Mitrović se trudio ali njemu treba 10 šanse da možda da gol.. SMS truba živa.. Sve ukupno odvratno ponašanje i FSS i repke..

fenix

pre 5 godina

to je bilo ocekivano. vise boli sto smo prerano dali gol i branili rezultat. sto ivanovic u bloku pada kao neki amater. sto smo i devedesetom minutu kod koliko toliko aktivnog rezultata dozvolili onakvu kontru. sto nismo bili u stanji da povezemo tri tacna pasa. sto osim tadica, mitrovica i stojkovica svi ostali su bili ocajni u utakmici generacije.e to boli. sudija, pa on je protiv hrvata onakav start "za dom spremni" simunica nad sulejmanijem pokazao zuti karton. sta smo mi ocekivali. penal nad mitrovicem? ma vazi.

Čovek sa sela

pre 5 godina

Slazem se sa mnogima da nama ne treba da smeta taj “orao”, ali moramo i da se slozimo da je bez obzira postojala namera da nas isprovocira, cak su i sami svajcarci priznali da je postojao dogovor da se to ne radi, da se ne proslavlja tako.

DrEurić

pre 5 godina

Naravno da je sve politika i natavno da je više od igre - kao što i domaća serija kaže
Ali ajde da zabijemo NOJEVI glavu u ....
i da kukamo
Ne - sve je politika i sport se koristi uvek u te svrhe
Od Grka i Rimljana pa do danas - verovatno i ranine ali barem se zna za ta vremena
A Jul-Sps Slobine priče politika i sport se ne mešaju su izraz Šah Mat političke pozicije ili barem kad si toliko bezidejan da ne znaš da iskočiš iz zamke svim stedstvima
I danas gledam i živim u tom gubitničkom mentalitetu
Ali najzad i fudbal je mafija - i to se zna i svuda u svakoj zemlji je tako
Samo naša mafija je "fora mafija" - ne zna da izabere prave talente i bolji sistem treninga od mladjih i manjih klubova pa nadalje
Zato što nemaju tj. nisu stvorili igrače, kada stasaju za prodaju i trgovinu - koriste se forama da podignu cene tim igračima. Koliko je loš njihov sistem govori da ne mogu decenijama da stvore dobru generaciju.
Pogledajte Belgijance - posle 80tih sada opet imaju ekstra tim i pojedince.

krambambuli panč

pre 5 godina

Oni su takvi gde god bili i bilo čiji pasoš imali. Kakve veze, sa jučerašnjim debaklom, ima njihova neartikulisana gestikulacija, njihove kopačke, sudija, kosmičke sile i astralne projekcije?

Alexks

pre 5 godina

Nisu nama krivi naturalizovani švajcarci. Mi smo krivi što nam zarad ličnih interesa menadžeri "kroje kapu"
Dok god nam struka nije u sportu, mene više nema na takvim manifestacijama.
Bora lepo to kaže: "Za ideale, ginu budale"
Ja da se nerviram zbog "loših đaka" u upravi...
Nikad više!!!

Dejan

pre 5 godina

Super, svi pričaju u našu korist. Je l se promenio rezultat? Nije. Onda prestanine da kukate i to je to. Stisnite zube i pokažite karakter u nepravdi. Inače, Đoković je posle godinu dana u finalu nekog turnira.