1. Izrael je u konstantnom ratnom stanju od 1948 godine i odlicno su naucili da se brane.To sto su okruzeni divljacima,koje predvode Hamas i PLO,samo govori da stalno moraju biti na oprezu.
  Izrael je mudro birao saveznike,a savez sa USA im je doneo vise koristi nego bilo sta drugo.Oni su najveci vojni saradnici americke vojske i snadbevaju ih sa kljucnim tehnologijama.
  Nema sumnje da bi oni pravili i saveze sa Rusijom,ali mnogi pamte Staljinove pogrome,kao i cinjenicu da podrzavaju znatan broj njihovih prirodnih neprijatelja,kao sto je to Sirija,Iran i sl.

  Da li treba da pokrenu vojne operacije?
  Svakako da treba,jer ne smeju da dozvole da izgube pedalj svoje teritorije i predaju je muslimanskim,pa cak i hriscanskim (kojih ima u Palestini), divljacima.
  (Dragomir Hadzi Antic, 22. jun 2018 05:24)

  # Link komentara

 2. @dendi
  Znas one situacije kad vise nije vazno ko je prvi poceo, jer sve predugo traje i jedni i drugi odgovaraju na protivnicki potez i tako u nedogled, niko nece prvi da bude hrabar i da prestane. To je slucaj ovde. Palestinci se ne mire sa tim da su spali na mali pojas Gaze, i na Zapadnu obalu, koja je ustvari upitna odavno jer su Izraelci podijelili nju na 2-3 sektora (A,B,C) koji su vrlo male povrsine, i koje djelimicno kontrolise Palestinska uprava, a ostalo kontrolisu Jevreji. Sa druge strane Izrael previse agresivno odgovara na bilo kakav incident sa Palestinske strane. Usput u Gazi drze prakticno u zatvoru milion ipo ljudi, dok Zapadnu obalu kolonizuju i prave svoja naselja. U 21. vijeku.
  (Nikola, 22. jun 2018 02:09)

  # Link komentara

 3. Ne zna se ko je ludji i agresivniji.
  (dendi, 21. jun 2018 23:26)

  # Link komentara

 4. Poznate mirovno-demokratske sile usa i izrael!!!
   (darth vader sa B.Brda!!!, 21. jun 2018 23:00)

  # Link komentara

 5. Napred Izrael!
   (zp, 21. jun 2018 22:09)

  # Link komentara

 6. Bolje sprečiti nego lečiti.
   (Šta je Wolfich obećao pre dve godine?, 21. jun 2018 22:08)

  # Link komentara

 7. Oni koji daju 8-godisnjoj ili drugoj deci, bilo kog uzrasta, da bacaju zmajve napunjene bilo kojim vojnim materijalom, moraju da odgovaraju. Ovde se radi o zloupotrebi dece u sukobima, sto je kaznjivo u skladu sa Konvencijom UN o zastitu dece.Zacudjujuce je sto niko - UNICEF,UN ili neka od drzava ne pokrece istragu u Gazi o zloupotrebi dece, u ovom slučaju od strane Hamasa i dr ekstremistickih organizacija koji stoje iza ovih protesta, koji se ocigledno ne mogu okarakterisatu kao mirni.
  (zloupotreba, 21. jun 2018 22:08)

  # Link komentara

 8. Palestinci su demonstracije nazvali Marš povrtka i protestuju jednom nedeljno protiv blokade ne samo izraelske, već i egipatske uvedene pre 11 godina kada je Hamas silom preuzeo vlast u Gazi od rivalskog Fataha.

  Jednom nedeljno teroristički Hamas koji je silom došao na vlast šalje decu u smrt.
  Izrael bi Palestincima učinio uslugu ako bi jednom za sva vremena eliminisao Hamas.
  (marija, 21. jun 2018 22:04)

  # Link komentara

 9. Luda kuca.
   (South Park, 21. jun 2018 21:56)

  # Link komentara