Četvrtak, 21.06.2018.

18:07

Novi potres za Evropu – "bojkot"

Zemlje Višegradske grupe, zastupnice tvrde linije prema imigraciji, saopštile su da neće učestvovati u nedelju na evropskom mini-samitu u organizaciji EK.

Izvor: Beta

Novi potres za Evropu – "bojkot" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Шоне

pre 5 godina

Ове државе барем показју да су државе. Не дозвољавају да им се намеће насилна исламизација испланирана у главама глобалиста и псеудо левичара. Са друге стране, овде све пршти од подржавања политике Берлина и Брисела, мрзимо Вишеградску Четворку, ваљда нам је криво што више не можемо да за две или три чрвене глумимо тајкуне, шта ли? Док истовремено не видимо бруку коју наша деца праве на тесту општег знања. Водимо светску политику, а не знамо ни како се звао човек који је читав свој живот посветио образовању. Јадан "Алфред Пикасо", бадава је писао оно своје "кљиге браћо, кљиге а не звона и прапорци". Није имао коме да поручује. Више волимо мечку када игра, него да укњучимо мозак.

Koji crni covek sa stavom!

pre 5 godina

Ma, odlicno,Orban je pravi baja sa stavom i idol svakog Srbende! Eto kako mi gledamo na politiku, pa to je rezon deteta iz osnovne skole. Pri cemo (vecina) ne zna ni rec madjarskog da bi autenticno proverila sta on tamo radi. A onda se iznenadimo, srdimo i sta sve ne kada nam se po vojvodjanski selima tuku njegovi revizionisti. Da smo pametni, kao sto nismo, molili bismo boga da EU pozivi sto duze. Jer kada EU ne bude bilo, taj divni covek sa stavom postace ono sto zaista jeste (utilitarna grabljivica sa veliom sklonoscu ka desnom extremu), a ostricu koju sada brusi na migrantima okrenuce, kao i njegovi zemljaci iz ne tako davne proslosti, zna se na koga.

pragmatika

pre 5 godina

Drzave o kojima je rec su u pravu , podnose ogromne gubitke zbog nametnutih sankcija Rusiji kojima se izuzev Poljske protive a ovo sa izbeglicama je jasno - ne zele izbeglice na svojoj teritoriji pogotovo ne one koje dolaze iz zemalja a nisu Sirija a istovremeno postoje ostri kriterijumi za gradjane Ukrajine . Ili , kako rece Orban "bio sam 3 dana u Londonu i za to vreme nisam sreo niti jednog engleza sem premijera ".

miki

pre 5 godina

Kako bi Orbana i Madjarsku trebalo po kratkom postupku izbaciti iz EU! Mali Orban koji se osilio... trebalo bi ga malo podsetiti kako su živeli dok im Evropa nije pomogla ...
(Iva Jovanovic, 21. jun 2018 21:26)

Ne bi se on osilio da ne zna da EVROPA IMA ALTERNATIVU.

EU

pre 5 godina

EU je promašaj od početka. I ne treba da postoji.
(Srboje, 21. jun 2018 20:05)
----------------------------------------------------

EU, odnosno prvobitno EEZ, je stvorena kako bi se kroz trgovinu eliminisali razlozi za ratove, kojih je u Evropi bilo i cesto, i mnogo. I sa te strane, a to je primaran razlog, Evropska Unija je pun pogodak.

Milos

pre 5 godina

UK po obicaju najpametnija. Bila je u EU dok se ekonomski razvijala, pokupila kajmak od fondova i svega, kad su videli da je kraj, lepo se povukli i cao.

Ahtung

pre 5 godina

Treba pokazati tim Nemcima i Francuzima gde im je mesto! Ne mogu oni da odlučuju o svemu, a ostali slepo da slede! Merkelova je, zapravo, vođa iz pripovetke Radoja Domanovića.

idemo dalje

pre 5 godina

Ti si stvarno uvjeren da je u uniji od 28 zemalja glavna jedna, apsolutni gazda, i u kojoj još k tome premijerka ima jako labavu koaliciju koja se klima upravo oko ove tematike, c'mon!(fsththrth, 21. jun 2018 19:33)Ona je na na čelu Nemačke od 2004-e godine i za to vreme je bila kancelarka sa različitim vladajućim koalicijama.Jednostavno prilagođava se situaciji,koalicije se menjaju ona ostaje.A dokaz da se Berlin,odnosno Merkelova pita za sve je i ova migrantska kriza,koja je eskalirala nakon njenog poziva izbeglicima da dođu u uniju.To je dovelo optužbi i do porasta netrpeljstva između zemalja,koje su se našle na putu izbeglica,a kasnije i do podizanja ograda na granicama članicama unije.Kada je kriza kulminirala Merkelova je posetila Erodgana kako bi pregovarala da se smanji priliv izbeglica,koji dolaze preko teritorije Turske.Nekoliko milijardi evra je unija dala Turskoj da bi se kriza ublažila.Sa jedne strane imamo zemlje,koje se nalaze na migrantskoj ruti,koje ispaštaju,a u još gorem stanju su Grčka i Italija,koje ne mogu da se izbore sa prilivom novih migranata,preko mora,a sa druge strane zemlje poput ovih u višegradskoj grupi,koje treba da prime migrante,iako to ne žele.A sve zato što je neko u Berlinu tako odlučio,ona koja je pozvala migrante.

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Kako bi Orbana i Madjarsku trebalo po kratkom postupku izbaciti iz EU! Mali Orban koji se osilio... trebalo bi ga malo podsetiti kako su živeli dok im Evropa nije pomogla ...

реално

pre 5 godina

(Ovoono, 21. jun 2018 20:29) избеглице нису исто што и мигранти. Ја сам био мигрант када сам отишао у Немачку. Међутим, ја сам прошао целу процедуру добијања радне дозволе, знао сам језик и имао сам радне способности које су тражене на немачком тржишту рада.
Моји рођаци из Книна су отишли у Канаду као избеглице. И они су прошли кроз процедуру приликом уласка у земљу.
Надам се да увиђаш разлику између наша два случаја а онда и између нас и људи који долазе у Европу из земаља које нису Сирија?

D10S

pre 5 godina

Za Angelu bi situacija trebala da bude jasna:
-) Dogovoriti se sa CSU o zajednickoj strategiji za prihvatanje azilanata. Prihvatiti njihove predloge.
-) Dogoviriti se sa partnerina u EU o pokretanju Dublin III ugovora.
-) Zatvoriti EU granice, otvoriti kampove za izbeglice van granica EU.
-) I apsolutna koncentracija na razvoj nemacke ekonomije, integrisanje stranaca u Nemackoj i bezbednosti svoje zemlje.

Evropejac^

pre 5 godina

@Lune
za tvoju edukaciju navedene zemlje su uvek bile deo Zapada sem dok su bile pod okupacijom Sovjeta, t.j. Rusije.
U kosu sa nama nisu nikada bile.

Ovoono

pre 5 godina

Primanje migranata je humani pokušaj da se pomogne ljudima u nevolji koji iz raznih razloga beže iz svojih zemalja (kao što su ljudi bežali iz jugoslovenskih republika zbog rata, nemaštine, progona, a i dalje beže).
VIšegradska grupa jos jednom pokazuje koliko je ljigava. Kad treba da se deli kolač (pare) onda su prve u redu, a kad treba da se podeli teret onda neće da prihvate deo.
Krajnje licemerno i odvratno.
EU treba da im smanji priliv novca.
Treba im reći - nećete da podelite kvotu migranata ? Ne morate, manje para iz EU fondova.
Ćao.
Kad nisi solidaran u nevolji onda nemoj da se guraš kad se dele pare.

Stefan

pre 5 godina

Sada se postavlja pitanje da li su evropski lideri, a pre svih Nemci, zaista spremni da žrtvuju, faktički, čitavu EU zarad očuvanja imigracione politike koja se pokazala lošom i opasnom na više od jednog načina. EU se doslovno cepa po ovom pitanju, dok u zemljama koje iza aktuelne politike stoje prosto bujaju ekstremni, desni i populistički pokreti koji posredstvom pitanja imigracije napadaju samu EU. Nastavak politike otvorenih vrata vodi samo jednom: krahu, pre ili kasnije. Četiri države bojkotuju samit. I među preostalim državama ima onih koje su malo manje glasne, ali ne manje odlučne u protivljenju sadašnjem stanju. Proevropske vlade padaju (Italija), ili ekstremisti ulaze u njih jer su postali dovoljno jaki da se bez njih ne može (Austrija). Nemačka vlada se klima. Makronova popularnost tone. Leve snage padaju u Skandinaviji, dok desnica raste nakon više decenija. Nacionalizam jača. Antievropske snage jačaju svuda, na samo jednom pitanju: migrantima. Ubiće čitavu EU ako ovako nastave. Užasno je opasno. Razumem argumentaciju pro-imigracionih aktivista, ali ništa nije vredno takve cene. Ili će Evropa zatvoriti granice za migrante koje Evropljani vrlo očigledno neće, ili će populisti uništiti EU. Nakon pune tri godine konstantne krize, svako racionalan mora videti ovo. Užasno je, i istina je.

mali zeleni

pre 5 godina

Uspeće Nemačka, ponudiće im nešto malo a ovi će prihvatiti i biti presrećni tim mrvicama i mišlju da se oni nešto pitaju. Ustvari, Nemačkoj nedostaje ogromna radna snaga koju će na ovaj način dobiti budzašto i samim tim duplo ako ne i troduplo profitirati na tudji račun i tudju muku (kao i uvek).

Lune

pre 5 godina

Tako je braćo. Vreme je da se odupiremo zapadnjačkoj hegemoniji. Mi nismo ko oni I to ništa negativno na njihov račun. Ali jednostavno, kod nas stvari malo drugačije funkcionišu. Mislim na Slovene. Dobro, Mađari su se ubacili. :)

fsththrth

pre 5 godina

Sto prave na silu od ovog francuskog predsednika mediji kao neku figuru koja se nesto pita. U EU za sve bitno se pita Nemacka.
(DanasnjaOmladina, 21. jun 2018 18:53)

Ti si stvarno uvjeren da je u uniji od 28 zemalja glavna jedna, apsolutni gazda, i u kojoj još k tome premijerka ima jako labavu koaliciju koja se klima upravo oko ove tematike, c'mon!

Frere Jacques

pre 5 godina

Pa tu razni "geopolitički analitičari" tvrde da u EU su glavni Njemačka i Francuska a njima su glavne SAD, a sad već godinama male Češka i Slovačka ih ne zarezuju pola posto, kako sad to?!

mikolaj

pre 5 godina

Nije potres nego glupost Visehradske grupe. Sami ubrzavaju pojavljanje toga protiv cega su se svi iz te grupe od uvek borili - to znaci Unije dve brzine. Naravno to je eufemistican naziv. Pravi naziv te pojave je Unija prve i druge lige.

Stefan

pre 5 godina

Sada se postavlja pitanje da li su evropski lideri, a pre svih Nemci, zaista spremni da žrtvuju, faktički, čitavu EU zarad očuvanja imigracione politike koja se pokazala lošom i opasnom na više od jednog načina. EU se doslovno cepa po ovom pitanju, dok u zemljama koje iza aktuelne politike stoje prosto bujaju ekstremni, desni i populistički pokreti koji posredstvom pitanja imigracije napadaju samu EU. Nastavak politike otvorenih vrata vodi samo jednom: krahu, pre ili kasnije. Četiri države bojkotuju samit. I među preostalim državama ima onih koje su malo manje glasne, ali ne manje odlučne u protivljenju sadašnjem stanju. Proevropske vlade padaju (Italija), ili ekstremisti ulaze u njih jer su postali dovoljno jaki da se bez njih ne može (Austrija). Nemačka vlada se klima. Makronova popularnost tone. Leve snage padaju u Skandinaviji, dok desnica raste nakon više decenija. Nacionalizam jača. Antievropske snage jačaju svuda, na samo jednom pitanju: migrantima. Ubiće čitavu EU ako ovako nastave. Užasno je opasno. Razumem argumentaciju pro-imigracionih aktivista, ali ništa nije vredno takve cene. Ili će Evropa zatvoriti granice za migrante koje Evropljani vrlo očigledno neće, ili će populisti uništiti EU. Nakon pune tri godine konstantne krize, svako racionalan mora videti ovo. Užasno je, i istina je.

Lune

pre 5 godina

Tako je braćo. Vreme je da se odupiremo zapadnjačkoj hegemoniji. Mi nismo ko oni I to ništa negativno na njihov račun. Ali jednostavno, kod nas stvari malo drugačije funkcionišu. Mislim na Slovene. Dobro, Mađari su se ubacili. :)

реално

pre 5 godina

(Ovoono, 21. jun 2018 20:29) избеглице нису исто што и мигранти. Ја сам био мигрант када сам отишао у Немачку. Међутим, ја сам прошао целу процедуру добијања радне дозволе, знао сам језик и имао сам радне способности које су тражене на немачком тржишту рада.
Моји рођаци из Книна су отишли у Канаду као избеглице. И они су прошли кроз процедуру приликом уласка у земљу.
Надам се да увиђаш разлику између наша два случаја а онда и између нас и људи који долазе у Европу из земаља које нису Сирија?

Frere Jacques

pre 5 godina

Pa tu razni "geopolitički analitičari" tvrde da u EU su glavni Njemačka i Francuska a njima su glavne SAD, a sad već godinama male Češka i Slovačka ih ne zarezuju pola posto, kako sad to?!

Evropejac^

pre 5 godina

@Lune
za tvoju edukaciju navedene zemlje su uvek bile deo Zapada sem dok su bile pod okupacijom Sovjeta, t.j. Rusije.
U kosu sa nama nisu nikada bile.

Ovoono

pre 5 godina

Primanje migranata je humani pokušaj da se pomogne ljudima u nevolji koji iz raznih razloga beže iz svojih zemalja (kao što su ljudi bežali iz jugoslovenskih republika zbog rata, nemaštine, progona, a i dalje beže).
VIšegradska grupa jos jednom pokazuje koliko je ljigava. Kad treba da se deli kolač (pare) onda su prve u redu, a kad treba da se podeli teret onda neće da prihvate deo.
Krajnje licemerno i odvratno.
EU treba da im smanji priliv novca.
Treba im reći - nećete da podelite kvotu migranata ? Ne morate, manje para iz EU fondova.
Ćao.
Kad nisi solidaran u nevolji onda nemoj da se guraš kad se dele pare.

idemo dalje

pre 5 godina

Ti si stvarno uvjeren da je u uniji od 28 zemalja glavna jedna, apsolutni gazda, i u kojoj još k tome premijerka ima jako labavu koaliciju koja se klima upravo oko ove tematike, c'mon!(fsththrth, 21. jun 2018 19:33)Ona je na na čelu Nemačke od 2004-e godine i za to vreme je bila kancelarka sa različitim vladajućim koalicijama.Jednostavno prilagođava se situaciji,koalicije se menjaju ona ostaje.A dokaz da se Berlin,odnosno Merkelova pita za sve je i ova migrantska kriza,koja je eskalirala nakon njenog poziva izbeglicima da dođu u uniju.To je dovelo optužbi i do porasta netrpeljstva između zemalja,koje su se našle na putu izbeglica,a kasnije i do podizanja ograda na granicama članicama unije.Kada je kriza kulminirala Merkelova je posetila Erodgana kako bi pregovarala da se smanji priliv izbeglica,koji dolaze preko teritorije Turske.Nekoliko milijardi evra je unija dala Turskoj da bi se kriza ublažila.Sa jedne strane imamo zemlje,koje se nalaze na migrantskoj ruti,koje ispaštaju,a u još gorem stanju su Grčka i Italija,koje ne mogu da se izbore sa prilivom novih migranata,preko mora,a sa druge strane zemlje poput ovih u višegradskoj grupi,koje treba da prime migrante,iako to ne žele.A sve zato što je neko u Berlinu tako odlučio,ona koja je pozvala migrante.

fsththrth

pre 5 godina

Sto prave na silu od ovog francuskog predsednika mediji kao neku figuru koja se nesto pita. U EU za sve bitno se pita Nemacka.
(DanasnjaOmladina, 21. jun 2018 18:53)

Ti si stvarno uvjeren da je u uniji od 28 zemalja glavna jedna, apsolutni gazda, i u kojoj još k tome premijerka ima jako labavu koaliciju koja se klima upravo oko ove tematike, c'mon!

mali zeleni

pre 5 godina

Uspeće Nemačka, ponudiće im nešto malo a ovi će prihvatiti i biti presrećni tim mrvicama i mišlju da se oni nešto pitaju. Ustvari, Nemačkoj nedostaje ogromna radna snaga koju će na ovaj način dobiti budzašto i samim tim duplo ako ne i troduplo profitirati na tudji račun i tudju muku (kao i uvek).

mikolaj

pre 5 godina

Nije potres nego glupost Visehradske grupe. Sami ubrzavaju pojavljanje toga protiv cega su se svi iz te grupe od uvek borili - to znaci Unije dve brzine. Naravno to je eufemistican naziv. Pravi naziv te pojave je Unija prve i druge lige.

D10S

pre 5 godina

Za Angelu bi situacija trebala da bude jasna:
-) Dogovoriti se sa CSU o zajednickoj strategiji za prihvatanje azilanata. Prihvatiti njihove predloge.
-) Dogoviriti se sa partnerina u EU o pokretanju Dublin III ugovora.
-) Zatvoriti EU granice, otvoriti kampove za izbeglice van granica EU.
-) I apsolutna koncentracija na razvoj nemacke ekonomije, integrisanje stranaca u Nemackoj i bezbednosti svoje zemlje.

pragmatika

pre 5 godina

Drzave o kojima je rec su u pravu , podnose ogromne gubitke zbog nametnutih sankcija Rusiji kojima se izuzev Poljske protive a ovo sa izbeglicama je jasno - ne zele izbeglice na svojoj teritoriji pogotovo ne one koje dolaze iz zemalja a nisu Sirija a istovremeno postoje ostri kriterijumi za gradjane Ukrajine . Ili , kako rece Orban "bio sam 3 dana u Londonu i za to vreme nisam sreo niti jednog engleza sem premijera ".

Milos

pre 5 godina

UK po obicaju najpametnija. Bila je u EU dok se ekonomski razvijala, pokupila kajmak od fondova i svega, kad su videli da je kraj, lepo se povukli i cao.

Шоне

pre 5 godina

Ове државе барем показју да су државе. Не дозвољавају да им се намеће насилна исламизација испланирана у главама глобалиста и псеудо левичара. Са друге стране, овде све пршти од подржавања политике Берлина и Брисела, мрзимо Вишеградску Четворку, ваљда нам је криво што више не можемо да за две или три чрвене глумимо тајкуне, шта ли? Док истовремено не видимо бруку коју наша деца праве на тесту општег знања. Водимо светску политику, а не знамо ни како се звао човек који је читав свој живот посветио образовању. Јадан "Алфред Пикасо", бадава је писао оно своје "кљиге браћо, кљиге а не звона и прапорци". Није имао коме да поручује. Више волимо мечку када игра, него да укњучимо мозак.

miki

pre 5 godina

Kako bi Orbana i Madjarsku trebalo po kratkom postupku izbaciti iz EU! Mali Orban koji se osilio... trebalo bi ga malo podsetiti kako su živeli dok im Evropa nije pomogla ...
(Iva Jovanovic, 21. jun 2018 21:26)

Ne bi se on osilio da ne zna da EVROPA IMA ALTERNATIVU.

Ahtung

pre 5 godina

Treba pokazati tim Nemcima i Francuzima gde im je mesto! Ne mogu oni da odlučuju o svemu, a ostali slepo da slede! Merkelova je, zapravo, vođa iz pripovetke Radoja Domanovića.

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Kako bi Orbana i Madjarsku trebalo po kratkom postupku izbaciti iz EU! Mali Orban koji se osilio... trebalo bi ga malo podsetiti kako su živeli dok im Evropa nije pomogla ...

EU

pre 5 godina

EU je promašaj od početka. I ne treba da postoji.
(Srboje, 21. jun 2018 20:05)
----------------------------------------------------

EU, odnosno prvobitno EEZ, je stvorena kako bi se kroz trgovinu eliminisali razlozi za ratove, kojih je u Evropi bilo i cesto, i mnogo. I sa te strane, a to je primaran razlog, Evropska Unija je pun pogodak.

Koji crni covek sa stavom!

pre 5 godina

Ma, odlicno,Orban je pravi baja sa stavom i idol svakog Srbende! Eto kako mi gledamo na politiku, pa to je rezon deteta iz osnovne skole. Pri cemo (vecina) ne zna ni rec madjarskog da bi autenticno proverila sta on tamo radi. A onda se iznenadimo, srdimo i sta sve ne kada nam se po vojvodjanski selima tuku njegovi revizionisti. Da smo pametni, kao sto nismo, molili bismo boga da EU pozivi sto duze. Jer kada EU ne bude bilo, taj divni covek sa stavom postace ono sto zaista jeste (utilitarna grabljivica sa veliom sklonoscu ka desnom extremu), a ostricu koju sada brusi na migrantima okrenuce, kao i njegovi zemljaci iz ne tako davne proslosti, zna se na koga.

Ovoono

pre 5 godina

Primanje migranata je humani pokušaj da se pomogne ljudima u nevolji koji iz raznih razloga beže iz svojih zemalja (kao što su ljudi bežali iz jugoslovenskih republika zbog rata, nemaštine, progona, a i dalje beže).
VIšegradska grupa jos jednom pokazuje koliko je ljigava. Kad treba da se deli kolač (pare) onda su prve u redu, a kad treba da se podeli teret onda neće da prihvate deo.
Krajnje licemerno i odvratno.
EU treba da im smanji priliv novca.
Treba im reći - nećete da podelite kvotu migranata ? Ne morate, manje para iz EU fondova.
Ćao.
Kad nisi solidaran u nevolji onda nemoj da se guraš kad se dele pare.

mikolaj

pre 5 godina

Nije potres nego glupost Visehradske grupe. Sami ubrzavaju pojavljanje toga protiv cega su se svi iz te grupe od uvek borili - to znaci Unije dve brzine. Naravno to je eufemistican naziv. Pravi naziv te pojave je Unija prve i druge lige.

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Kako bi Orbana i Madjarsku trebalo po kratkom postupku izbaciti iz EU! Mali Orban koji se osilio... trebalo bi ga malo podsetiti kako su živeli dok im Evropa nije pomogla ...

mali zeleni

pre 5 godina

Uspeće Nemačka, ponudiće im nešto malo a ovi će prihvatiti i biti presrećni tim mrvicama i mišlju da se oni nešto pitaju. Ustvari, Nemačkoj nedostaje ogromna radna snaga koju će na ovaj način dobiti budzašto i samim tim duplo ako ne i troduplo profitirati na tudji račun i tudju muku (kao i uvek).

fsththrth

pre 5 godina

Sto prave na silu od ovog francuskog predsednika mediji kao neku figuru koja se nesto pita. U EU za sve bitno se pita Nemacka.
(DanasnjaOmladina, 21. jun 2018 18:53)

Ti si stvarno uvjeren da je u uniji od 28 zemalja glavna jedna, apsolutni gazda, i u kojoj još k tome premijerka ima jako labavu koaliciju koja se klima upravo oko ove tematike, c'mon!

Lune

pre 5 godina

Tako je braćo. Vreme je da se odupiremo zapadnjačkoj hegemoniji. Mi nismo ko oni I to ništa negativno na njihov račun. Ali jednostavno, kod nas stvari malo drugačije funkcionišu. Mislim na Slovene. Dobro, Mađari su se ubacili. :)

Evropejac^

pre 5 godina

@Lune
za tvoju edukaciju navedene zemlje su uvek bile deo Zapada sem dok su bile pod okupacijom Sovjeta, t.j. Rusije.
U kosu sa nama nisu nikada bile.

Koji crni covek sa stavom!

pre 5 godina

Ma, odlicno,Orban je pravi baja sa stavom i idol svakog Srbende! Eto kako mi gledamo na politiku, pa to je rezon deteta iz osnovne skole. Pri cemo (vecina) ne zna ni rec madjarskog da bi autenticno proverila sta on tamo radi. A onda se iznenadimo, srdimo i sta sve ne kada nam se po vojvodjanski selima tuku njegovi revizionisti. Da smo pametni, kao sto nismo, molili bismo boga da EU pozivi sto duze. Jer kada EU ne bude bilo, taj divni covek sa stavom postace ono sto zaista jeste (utilitarna grabljivica sa veliom sklonoscu ka desnom extremu), a ostricu koju sada brusi na migrantima okrenuce, kao i njegovi zemljaci iz ne tako davne proslosti, zna se na koga.

Frere Jacques

pre 5 godina

Pa tu razni "geopolitički analitičari" tvrde da u EU su glavni Njemačka i Francuska a njima su glavne SAD, a sad već godinama male Češka i Slovačka ih ne zarezuju pola posto, kako sad to?!

Stefan

pre 5 godina

Sada se postavlja pitanje da li su evropski lideri, a pre svih Nemci, zaista spremni da žrtvuju, faktički, čitavu EU zarad očuvanja imigracione politike koja se pokazala lošom i opasnom na više od jednog načina. EU se doslovno cepa po ovom pitanju, dok u zemljama koje iza aktuelne politike stoje prosto bujaju ekstremni, desni i populistički pokreti koji posredstvom pitanja imigracije napadaju samu EU. Nastavak politike otvorenih vrata vodi samo jednom: krahu, pre ili kasnije. Četiri države bojkotuju samit. I među preostalim državama ima onih koje su malo manje glasne, ali ne manje odlučne u protivljenju sadašnjem stanju. Proevropske vlade padaju (Italija), ili ekstremisti ulaze u njih jer su postali dovoljno jaki da se bez njih ne može (Austrija). Nemačka vlada se klima. Makronova popularnost tone. Leve snage padaju u Skandinaviji, dok desnica raste nakon više decenija. Nacionalizam jača. Antievropske snage jačaju svuda, na samo jednom pitanju: migrantima. Ubiće čitavu EU ako ovako nastave. Užasno je opasno. Razumem argumentaciju pro-imigracionih aktivista, ali ništa nije vredno takve cene. Ili će Evropa zatvoriti granice za migrante koje Evropljani vrlo očigledno neće, ili će populisti uništiti EU. Nakon pune tri godine konstantne krize, svako racionalan mora videti ovo. Užasno je, i istina je.

D10S

pre 5 godina

Za Angelu bi situacija trebala da bude jasna:
-) Dogovoriti se sa CSU o zajednickoj strategiji za prihvatanje azilanata. Prihvatiti njihove predloge.
-) Dogoviriti se sa partnerina u EU o pokretanju Dublin III ugovora.
-) Zatvoriti EU granice, otvoriti kampove za izbeglice van granica EU.
-) I apsolutna koncentracija na razvoj nemacke ekonomije, integrisanje stranaca u Nemackoj i bezbednosti svoje zemlje.

EU

pre 5 godina

EU je promašaj od početka. I ne treba da postoji.
(Srboje, 21. jun 2018 20:05)
----------------------------------------------------

EU, odnosno prvobitno EEZ, je stvorena kako bi se kroz trgovinu eliminisali razlozi za ratove, kojih je u Evropi bilo i cesto, i mnogo. I sa te strane, a to je primaran razlog, Evropska Unija je pun pogodak.

idemo dalje

pre 5 godina

Ti si stvarno uvjeren da je u uniji od 28 zemalja glavna jedna, apsolutni gazda, i u kojoj još k tome premijerka ima jako labavu koaliciju koja se klima upravo oko ove tematike, c'mon!(fsththrth, 21. jun 2018 19:33)Ona je na na čelu Nemačke od 2004-e godine i za to vreme je bila kancelarka sa različitim vladajućim koalicijama.Jednostavno prilagođava se situaciji,koalicije se menjaju ona ostaje.A dokaz da se Berlin,odnosno Merkelova pita za sve je i ova migrantska kriza,koja je eskalirala nakon njenog poziva izbeglicima da dođu u uniju.To je dovelo optužbi i do porasta netrpeljstva između zemalja,koje su se našle na putu izbeglica,a kasnije i do podizanja ograda na granicama članicama unije.Kada je kriza kulminirala Merkelova je posetila Erodgana kako bi pregovarala da se smanji priliv izbeglica,koji dolaze preko teritorije Turske.Nekoliko milijardi evra je unija dala Turskoj da bi se kriza ublažila.Sa jedne strane imamo zemlje,koje se nalaze na migrantskoj ruti,koje ispaštaju,a u još gorem stanju su Grčka i Italija,koje ne mogu da se izbore sa prilivom novih migranata,preko mora,a sa druge strane zemlje poput ovih u višegradskoj grupi,koje treba da prime migrante,iako to ne žele.A sve zato što je neko u Berlinu tako odlučio,ona koja je pozvala migrante.

реално

pre 5 godina

(Ovoono, 21. jun 2018 20:29) избеглице нису исто што и мигранти. Ја сам био мигрант када сам отишао у Немачку. Међутим, ја сам прошао целу процедуру добијања радне дозволе, знао сам језик и имао сам радне способности које су тражене на немачком тржишту рада.
Моји рођаци из Книна су отишли у Канаду као избеглице. И они су прошли кроз процедуру приликом уласка у земљу.
Надам се да увиђаш разлику између наша два случаја а онда и између нас и људи који долазе у Европу из земаља које нису Сирија?

miki

pre 5 godina

Kako bi Orbana i Madjarsku trebalo po kratkom postupku izbaciti iz EU! Mali Orban koji se osilio... trebalo bi ga malo podsetiti kako su živeli dok im Evropa nije pomogla ...
(Iva Jovanovic, 21. jun 2018 21:26)

Ne bi se on osilio da ne zna da EVROPA IMA ALTERNATIVU.

Milos

pre 5 godina

UK po obicaju najpametnija. Bila je u EU dok se ekonomski razvijala, pokupila kajmak od fondova i svega, kad su videli da je kraj, lepo se povukli i cao.

pragmatika

pre 5 godina

Drzave o kojima je rec su u pravu , podnose ogromne gubitke zbog nametnutih sankcija Rusiji kojima se izuzev Poljske protive a ovo sa izbeglicama je jasno - ne zele izbeglice na svojoj teritoriji pogotovo ne one koje dolaze iz zemalja a nisu Sirija a istovremeno postoje ostri kriterijumi za gradjane Ukrajine . Ili , kako rece Orban "bio sam 3 dana u Londonu i za to vreme nisam sreo niti jednog engleza sem premijera ".

Шоне

pre 5 godina

Ове државе барем показју да су државе. Не дозвољавају да им се намеће насилна исламизација испланирана у главама глобалиста и псеудо левичара. Са друге стране, овде све пршти од подржавања политике Берлина и Брисела, мрзимо Вишеградску Четворку, ваљда нам је криво што више не можемо да за две или три чрвене глумимо тајкуне, шта ли? Док истовремено не видимо бруку коју наша деца праве на тесту општег знања. Водимо светску политику, а не знамо ни како се звао човек који је читав свој живот посветио образовању. Јадан "Алфред Пикасо", бадава је писао оно своје "кљиге браћо, кљиге а не звона и прапорци". Није имао коме да поручује. Више волимо мечку када игра, него да укњучимо мозак.

Ahtung

pre 5 godina

Treba pokazati tim Nemcima i Francuzima gde im je mesto! Ne mogu oni da odlučuju o svemu, a ostali slepo da slede! Merkelova je, zapravo, vođa iz pripovetke Radoja Domanovića.