Sreda, 13.06.2018.

16:31

Novo priznanje za Vulina - Medalja srpskih generala

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu uručeno je u Domu Vojske Srbije najviše priznanje generala i admirala - Medalja srpskih generala.

Izvor: Beta

Novo priznanje za Vulina - Medalja srpskih generala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Dusko

pre 5 godina

Šta se čudite? Pa, ovakvim i sličnima se u Srbiji oduvek dodjeljuju medalje, priznanja, ordenje... ništa novo! Dno!... i još malo dublje!

Zrno Prašine

pre 5 godina

Tetka iz Kanade ce biti sigurno ponosna na njenog deckica koji dobija generalsku medalju ,poslace tetka jos 200, ma sta 200 500 000 hiljada evra za trosak da se nadje da se covek malo rastereti od napornog rada,a i baka Juli sa cveticem u kosi ovo sigurno imponuje i nju je sigurno obradovao ,jos samo da joj sredi da se vrati u maticnu zemlju.Jedva cekam da vidim kako generalski orden stoji na onoj crnoj uniformi,pa kad stane ispred stroja to ima samo da puca.

GeneralovaCerka

pre 5 godina

A mog tatu oterali u penziju samo da mu ne daju cin generala jer nije hteo da napise za nacionalnost da je srbin. da je bio pametan pa na vreme da ode u madjarsku.ovako sad zivi sa malom penzijom,ponizen i zaboravljen.

Dejan

pre 5 godina

Ovo je ponižavanje svih vojnika koji su ginuli za ovu zemlu, a zauzvrat nisu ništa dobili. Dok neki koji nisu ni vojsku služili dobijaju najviša odlikovanja. Sramota!

Iroš

pre 5 godina

ŠTO GORE, TO BOLJE.
Totalna degradacija morala, vrednosti, sveukupna beda duha.
Razaranje porodice, Crkva izgubila kredibilitet, nasilno nametanje LGBT-ja, nakazni rijaliti programi, hrljnje u EU koja ne zna ni šta će sama sa sobom, kriminal, droga, starlete...
Vlast se bahati i ubeđuje narod da tako treba i da je sve to ok.
Imam 45, pamtim i Tita, Slobu, DOS,... ali nikada nije bilo ovako.
Orden Vulinu ne čudi.
To je današnja Srbija.

ps. 'Nisu krivci primitivci što su ugrabili vlast....'

из остатка Србије

pre 5 godina

Јел` су то они губитници ратова што хоће да уводе војни рок?
Таман да министра пошаљу на обуку, можда сада прође тестове.

jeste,da

pre 5 godina

NE OPRAVDAVAM IH ali i oni jadni rade za svoje beneficije-kakve takve...Mi njemu odlikovanje on nama po JEFTIN stan...preko tetke,naravno!

Vlado

pre 5 godina

...Vulin je rekao da "priznanje vredi onoliko koliko vredi onaj koji ga dodeljuje"....

Nažalost, potpuno je poentirao sa ovom rečenicom. Ni sam ne zna koliko.

Ислужени војник

pre 5 godina

Čestitke Vulinu i sažaljenje njegovim mrziteljima! Ova nagrada se ne dobija slučajno! Nju dodeljuju najbolji i najhrabriji koja je naša vojska imala a mnogi od njih su petog oktobra bili upravo zbog hrabrosti i patriotizna izbačeni iz armije da bi na njihovo mesto došli NATO i FBI kursisti! Još jednom čestitam!
(Storno, 13. jun 2018 18:14)

Мићо, НИКО, али НИКО због и после 5. октобра НИЈЕ избачен из војске! Ти који сада Вулину деле медаље су нас ситне војнике терали да гласамо за Слобу, а када је ДОС победио, они су се само прилагодили систему и пливају са ДОС-ом и са СНС-ом! По управним су одборима банака, постали су права господа, а ми обична војска просјаци и дежурни кривци! Војни врх и МО су "Животињска фарма"!

cinjenica

pre 5 godina

Oni od 5.oktobra su velicali i odlikovali veleizdajnike, ovi sad dezertere. Koga li ce odlikovati neka buduca vlast. Valjda ce se neki setiti da postoje i neki koji zasluzuju da budu odlikovani

Fuj!

pre 5 godina

Zato ovoj bagri od vojske grade jeftine stanove, da ih brane kad zagusti, a vidim da su uveliko postigli cilj, nikada nasa vojska nije bila na moralnom dnu, kao sto je sada!

Vojsko, srami se, a i policijo isto tako!

Mondo

pre 5 godina

Ova vlast sistematski unistava sve stubove srpskog drustva. Sudstvo, skolstvo, policija, vojska, crkva...
Kada doteraju svoj mandat do kraja od Srbije vise nece ostati ni kamen na kamenu, samo njihove vile i tetkini stanovi.
Jadno i bedno smo zavrsili, a mogli smo biti lepa zemlja.

заставник

pre 5 godina

Е'сад ме срамота што сам припадник ВС.Својим животом сам бранио КиМ док капитулацију нису потписали СПС и ЈУЛ,а сада Вулин прима највећу почаст.Дно дна,уништили сте нас!Мука ми је од овакве власти.

izopačeno sve

pre 5 godina

Svi slavni Generali naše vojske koja je oslobadjala zemlju, probijala Solunski front i svaki redov koji je išao za njima se okreću u grobu. Šta mi kao narod trpimo, kakve likove iz zone sumraka. Klub onih koji su izgubili sve ratove dodeljuje odlikovanje dezerteru. Svi koji smo nasledili gene i odlikovanja od onih koji su se borili za ovu zemlju ili da pobacamo ordenje ili da podignemo glave iz peska. Kao da svi zajedno i dodelioci i primalac obavili veliku niždu na svakom od grobova naših junaka i časnih ratnika i domaćina

Reality Internacionale

pre 5 godina

Potpuno podržavam, ne razumem zajedljive komentare.
Pa odličja i ordeni ministarstva odbrane nikada poslednjih 80 godina nisu otišla na pravu adresu.
Sada odlikovanja dobijaju pojedinisci oslobođeni vojnog roka kao nesposobni, sutra dezerteri i veleizdajnici...ali dok god narod to podržava i za to glasa, nema mesta čuđenju.

Ursa Minor

pre 5 godina

Srpska posla. Svakome ko je na vlasti se Srbin uvek dodvoravao, olako delio priznanja ne bi li izvukao neku korist, a da li je to dobro za zemlju....koga briga.
(gale, 13. jun 2018 17:01)

Tačno tako i zato nema mesta čuđenju. Ovo je samo još jedan prilog (pre)dugoj istoriji srpskog ulizištva i podaništva.

Što je naj(tragi)komičnije, niko živi (ni Vulin, ni generali) ne zna za koje "zasluge" je Vulin dobio medalju. A nikoga nije ni briga...

Lično mislim da generali samo investiraju, po sistemu oni njemu medalje, a on njima činove, velike plate, džaba vile na Dedinju, megapenzije i još gomilu drugih privilegija. I srećan Vulin, srećni generali.

v

pre 5 godina

Ovo je sramota! Pljunili su na nase pretke koji su krvarili za dobrobit ove nacije... Moj pradeda vuko svoje kosti preko Albanije, preziveo i podigao i odskolovao 4 zenska deteta... da bi danas ova gnjida nezasluzeno dobila nagradu da se dici njome i smeje nam se u lice. nista vise ne mogu da kazem.

neko iz struke

pre 5 godina

Ako mi se ukaze, prvom prilikom cu pobeci iz ove zemlje, povesti svoju decu i biti i vise nego uzoran gradjanin bilo koje druge drzave koja ceni svoje stanovnistvo.
Ne iz razloga sto Vulin nije sluzio vojsku a ja jesam ili sto je jos i ministar a ja nisam, to nije ni vazno toliko.
Vec samo iz razloga sto ovi generali nemaju ni malo stida i srama da jednoj takvoj osobi dodele bilo kakvo priznanje.
Hvala na paznji.
P.S. Nekada mi bude zao sto sam bilo sta uradio drustveno korisno ovde, samo mi jedinu satisfakciju pravi cinjenica da sam to uradio zbog dobrih ljudi. Toliko

Бата Стојковић

pre 5 godina

Не, не чуди ме Вулин, он је одувек био само позер и ништа више, већ ме чуде ови садашњи српски генерали. Сетите се само његове демонстративне оставке због наводног неслагања са потписивањем Бриселског уговора и исто тако експресног повратка на функцију. Ова садашња генерација генерала оним краљевским официрима не би ни чизме могла да чисти а камо ли војском да командује. Продане душе.

Storno

pre 5 godina

Čestitke Vulinu i sažaljenje njegovim mrziteljima! Ova nagrada se ne dobija slučajno! Nju dodeljuju najbolji i najhrabriji koja je naša vojska imala a mnogi od njih su petog oktobra bili upravo zbog hrabrosti i patriotizna izbačeni iz armije da bi na njihovo mesto došli NATO i FBI kursisti! Još jednom čestitam!

Oficir

pre 5 godina

Mene je ne sramota, nego ne znam da li da vrištim naglas ili da se obesim o prvo krivo drvo?! Ozbiljno preispitujem smisao za svaki uložen minut u obrazovanje. Srbija će sutra biti slabija za još jednog oficira. Toliko.

Grunf

pre 5 godina

Ovo je greška zar ne.Samo mala šala.Ovo nije stvarnost.To je vest za virtuelni svet.Samo molim Vas to potvrdite-nemoguće da je stvarnost da se dogadja u stvarnom životu.Molim Vas to je za virtuelni svet zar ne-virtuelni svet kreiran da pruži korisnicima mesto da zadovolje svoje fantazije.To je kao postojanje jednog novog sveta pored onog stvarnog.Recite mi molim Vas da je to to.

Rob Sinji

pre 5 godina

U ime svih vojnika vojske Srbije. Nekadašnjih , sadašnjih i budućih . Mene je sramota na šta su spali Srpski generali. Da nekome ko je izbegao vojnu obavezu . Ko nije u stanju da objasni od kojih para je kupio stan u kome živi. I ko je ministar vojni bez trunke iskustva u oblasti daju javno priznanje dok hiljade junaka bez ikakvog priznanja čuva granicu prema Kosovu u katastrofalnim uslovima.Vojska Srbije je zaista nisko pala po pitanju komandnog kadra.

gale

pre 5 godina

Srpska posla. Svakome ko je na vlasti se Srbin uvek dodvoravao, olako delio priznanja ne bi li izvukao neku korist, a da li je to dobro za zemlju....koga briga.

poreski obveznik

pre 5 godina

kupljena diploma - ukraden doktorat - potkupljeno odlikovanje....

rušenje u savamali - svakog dana ubistva - vredjanje i omalovažavanje svakog dana gradjanja bez ikakve odgovornosti...

To je Srbija dana.

Djubre i smeće premašilo kritičnu masu i sada svi zajedno plivamo u g....

ideolog

pre 5 godina

Nekad sam bio deo vojnog kolektiva, koji sam pre 20 godina napustio. Uvek je kod mene postojala doza kajanja- sta bi bilo, kad bi bilo. Kad vidim ministra vojnog- kod mene vise nema dileme. Ako je vojska nekad davno nesto i vredela, dolaskom ovakvog lika na njeno celo,stavljena je tacka na "i". Ko god je hteo da nas ponizi, postavljanjem Vulina na celo vojske je uspeo.

DEX

pre 5 godina

Čime je zaslužio to priznanje? Pa čovek ni vojsku nije služio. Prvi put je ušao u kasarnu kad je postao ministar. Ova vlast je napravila cirkus od države na svim poljima, ali je dobro što svakog dana počinju da zadaju sebi sve više auto golova i teško da preguraju sledeće izbore.

potomak Solunaca

pre 5 godina

Ljudi, da li ste svesni da našu vojsku vode dva lika koja vojsku nisu služili, koji vole da borave u kasarnama, a kada je trebalo biti muško pa služiti vojsku oni su bili nesposobni za nju! Hej, nesposobni za vojnu službu a sposobni za komandovanje.
Da li ste svesni da će za koji mesec biti obeležena stogodišnjica proboja Solunskog fronta kada su ljudi koji su izgubili zemlju sačuvali državu Srbiju i tu zemlju oslobodili, a govore će držati ova dvojica koja su uništila državu i od zemlje napravili prostor zvani Srbija?

JNA

pre 5 godina

Pre neki dan na RTS3, poseta Engleske kraljice Elizabete Jugoslaviji. Doček na aerodrumu Tito i ešalon generala iza. Otmena i skolovana gospoda, ma sta ko mislio o njima ponos su bili (uzgred kakvu trebas da imas čast da te Elizabeta posecuje). Sada dezerter prima najvise odlikovanje, uz to ima sumnjivu diplomu fakulteta, kao i niz afera iz 90-tih... E moja Srbijo...tuga

saca

pre 5 godina

Auuu, sta radite sa ovim narodom. Pod hitno u NATO i svesti vojsku na par hiljada, ovo je sramota, jer niti ce nas ko napasti a najmanje mi nekog. Nije mi jasno kako cuti najvisi vojni kadar na sve ovo.

да да

pre 5 godina

Једни другима деле медаље и срозавају ионако обешчаћену и понижену Српску војску !

Rob Sinji

pre 5 godina

U ime svih vojnika vojske Srbije. Nekadašnjih , sadašnjih i budućih . Mene je sramota na šta su spali Srpski generali. Da nekome ko je izbegao vojnu obavezu . Ko nije u stanju da objasni od kojih para je kupio stan u kome živi. I ko je ministar vojni bez trunke iskustva u oblasti daju javno priznanje dok hiljade junaka bez ikakvog priznanja čuva granicu prema Kosovu u katastrofalnim uslovima.Vojska Srbije je zaista nisko pala po pitanju komandnog kadra.

ideolog

pre 5 godina

Nekad sam bio deo vojnog kolektiva, koji sam pre 20 godina napustio. Uvek je kod mene postojala doza kajanja- sta bi bilo, kad bi bilo. Kad vidim ministra vojnog- kod mene vise nema dileme. Ako je vojska nekad davno nesto i vredela, dolaskom ovakvog lika na njeno celo,stavljena je tacka na "i". Ko god je hteo da nas ponizi, postavljanjem Vulina na celo vojske je uspeo.

poreski obveznik

pre 5 godina

kupljena diploma - ukraden doktorat - potkupljeno odlikovanje....

rušenje u savamali - svakog dana ubistva - vredjanje i omalovažavanje svakog dana gradjanja bez ikakve odgovornosti...

To je Srbija dana.

Djubre i smeće premašilo kritičnu masu i sada svi zajedno plivamo u g....

potomak Solunaca

pre 5 godina

Ljudi, da li ste svesni da našu vojsku vode dva lika koja vojsku nisu služili, koji vole da borave u kasarnama, a kada je trebalo biti muško pa služiti vojsku oni su bili nesposobni za nju! Hej, nesposobni za vojnu službu a sposobni za komandovanje.
Da li ste svesni da će za koji mesec biti obeležena stogodišnjica proboja Solunskog fronta kada su ljudi koji su izgubili zemlju sačuvali državu Srbiju i tu zemlju oslobodili, a govore će držati ova dvojica koja su uništila državu i od zemlje napravili prostor zvani Srbija?

JNA

pre 5 godina

Pre neki dan na RTS3, poseta Engleske kraljice Elizabete Jugoslaviji. Doček na aerodrumu Tito i ešalon generala iza. Otmena i skolovana gospoda, ma sta ko mislio o njima ponos su bili (uzgred kakvu trebas da imas čast da te Elizabeta posecuje). Sada dezerter prima najvise odlikovanje, uz to ima sumnjivu diplomu fakulteta, kao i niz afera iz 90-tih... E moja Srbijo...tuga

gale

pre 5 godina

Srpska posla. Svakome ko je na vlasti se Srbin uvek dodvoravao, olako delio priznanja ne bi li izvukao neku korist, a da li je to dobro za zemlju....koga briga.

заставник

pre 5 godina

Е'сад ме срамота што сам припадник ВС.Својим животом сам бранио КиМ док капитулацију нису потписали СПС и ЈУЛ,а сада Вулин прима највећу почаст.Дно дна,уништили сте нас!Мука ми је од овакве власти.

v

pre 5 godina

Ovo je sramota! Pljunili su na nase pretke koji su krvarili za dobrobit ove nacije... Moj pradeda vuko svoje kosti preko Albanije, preziveo i podigao i odskolovao 4 zenska deteta... da bi danas ova gnjida nezasluzeno dobila nagradu da se dici njome i smeje nam se u lice. nista vise ne mogu da kazem.

DEX

pre 5 godina

Čime je zaslužio to priznanje? Pa čovek ni vojsku nije služio. Prvi put je ušao u kasarnu kad je postao ministar. Ova vlast je napravila cirkus od države na svim poljima, ali je dobro što svakog dana počinju da zadaju sebi sve više auto golova i teško da preguraju sledeće izbore.

Mondo

pre 5 godina

Ova vlast sistematski unistava sve stubove srpskog drustva. Sudstvo, skolstvo, policija, vojska, crkva...
Kada doteraju svoj mandat do kraja od Srbije vise nece ostati ni kamen na kamenu, samo njihove vile i tetkini stanovi.
Jadno i bedno smo zavrsili, a mogli smo biti lepa zemlja.

neko iz struke

pre 5 godina

Ako mi se ukaze, prvom prilikom cu pobeci iz ove zemlje, povesti svoju decu i biti i vise nego uzoran gradjanin bilo koje druge drzave koja ceni svoje stanovnistvo.
Ne iz razloga sto Vulin nije sluzio vojsku a ja jesam ili sto je jos i ministar a ja nisam, to nije ni vazno toliko.
Vec samo iz razloga sto ovi generali nemaju ni malo stida i srama da jednoj takvoj osobi dodele bilo kakvo priznanje.
Hvala na paznji.
P.S. Nekada mi bude zao sto sam bilo sta uradio drustveno korisno ovde, samo mi jedinu satisfakciju pravi cinjenica da sam to uradio zbog dobrih ljudi. Toliko

Бата Стојковић

pre 5 godina

Не, не чуди ме Вулин, он је одувек био само позер и ништа више, већ ме чуде ови садашњи српски генерали. Сетите се само његове демонстративне оставке због наводног неслагања са потписивањем Бриселског уговора и исто тако експресног повратка на функцију. Ова садашња генерација генерала оним краљевским официрима не би ни чизме могла да чисти а камо ли војском да командује. Продане душе.

Ursa Minor

pre 5 godina

Srpska posla. Svakome ko je na vlasti se Srbin uvek dodvoravao, olako delio priznanja ne bi li izvukao neku korist, a da li je to dobro za zemlju....koga briga.
(gale, 13. jun 2018 17:01)

Tačno tako i zato nema mesta čuđenju. Ovo je samo još jedan prilog (pre)dugoj istoriji srpskog ulizištva i podaništva.

Što je naj(tragi)komičnije, niko živi (ni Vulin, ni generali) ne zna za koje "zasluge" je Vulin dobio medalju. A nikoga nije ni briga...

Lično mislim da generali samo investiraju, po sistemu oni njemu medalje, a on njima činove, velike plate, džaba vile na Dedinju, megapenzije i još gomilu drugih privilegija. I srećan Vulin, srećni generali.

Reality Internacionale

pre 5 godina

Potpuno podržavam, ne razumem zajedljive komentare.
Pa odličja i ordeni ministarstva odbrane nikada poslednjih 80 godina nisu otišla na pravu adresu.
Sada odlikovanja dobijaju pojedinisci oslobođeni vojnog roka kao nesposobni, sutra dezerteri i veleizdajnici...ali dok god narod to podržava i za to glasa, nema mesta čuđenju.

да да

pre 5 godina

Једни другима деле медаље и срозавају ионако обешчаћену и понижену Српску војску !

izopačeno sve

pre 5 godina

Svi slavni Generali naše vojske koja je oslobadjala zemlju, probijala Solunski front i svaki redov koji je išao za njima se okreću u grobu. Šta mi kao narod trpimo, kakve likove iz zone sumraka. Klub onih koji su izgubili sve ratove dodeljuje odlikovanje dezerteru. Svi koji smo nasledili gene i odlikovanja od onih koji su se borili za ovu zemlju ili da pobacamo ordenje ili da podignemo glave iz peska. Kao da svi zajedno i dodelioci i primalac obavili veliku niždu na svakom od grobova naših junaka i časnih ratnika i domaćina

Grunf

pre 5 godina

Ovo je greška zar ne.Samo mala šala.Ovo nije stvarnost.To je vest za virtuelni svet.Samo molim Vas to potvrdite-nemoguće da je stvarnost da se dogadja u stvarnom životu.Molim Vas to je za virtuelni svet zar ne-virtuelni svet kreiran da pruži korisnicima mesto da zadovolje svoje fantazije.To je kao postojanje jednog novog sveta pored onog stvarnog.Recite mi molim Vas da je to to.

Vlado

pre 5 godina

...Vulin je rekao da "priznanje vredi onoliko koliko vredi onaj koji ga dodeljuje"....

Nažalost, potpuno je poentirao sa ovom rečenicom. Ni sam ne zna koliko.

Storno

pre 5 godina

Čestitke Vulinu i sažaljenje njegovim mrziteljima! Ova nagrada se ne dobija slučajno! Nju dodeljuju najbolji i najhrabriji koja je naša vojska imala a mnogi od njih su petog oktobra bili upravo zbog hrabrosti i patriotizna izbačeni iz armije da bi na njihovo mesto došli NATO i FBI kursisti! Još jednom čestitam!

Oficir

pre 5 godina

Mene je ne sramota, nego ne znam da li da vrištim naglas ili da se obesim o prvo krivo drvo?! Ozbiljno preispitujem smisao za svaki uložen minut u obrazovanje. Srbija će sutra biti slabija za još jednog oficira. Toliko.

Ислужени војник

pre 5 godina

Čestitke Vulinu i sažaljenje njegovim mrziteljima! Ova nagrada se ne dobija slučajno! Nju dodeljuju najbolji i najhrabriji koja je naša vojska imala a mnogi od njih su petog oktobra bili upravo zbog hrabrosti i patriotizna izbačeni iz armije da bi na njihovo mesto došli NATO i FBI kursisti! Još jednom čestitam!
(Storno, 13. jun 2018 18:14)

Мићо, НИКО, али НИКО због и после 5. октобра НИЈЕ избачен из војске! Ти који сада Вулину деле медаље су нас ситне војнике терали да гласамо за Слобу, а када је ДОС победио, они су се само прилагодили систему и пливају са ДОС-ом и са СНС-ом! По управним су одборима банака, постали су права господа, а ми обична војска просјаци и дежурни кривци! Војни врх и МО су "Животињска фарма"!

Fuj!

pre 5 godina

Zato ovoj bagri od vojske grade jeftine stanove, da ih brane kad zagusti, a vidim da su uveliko postigli cilj, nikada nasa vojska nije bila na moralnom dnu, kao sto je sada!

Vojsko, srami se, a i policijo isto tako!

saca

pre 5 godina

Auuu, sta radite sa ovim narodom. Pod hitno u NATO i svesti vojsku na par hiljada, ovo je sramota, jer niti ce nas ko napasti a najmanje mi nekog. Nije mi jasno kako cuti najvisi vojni kadar na sve ovo.

Iroš

pre 5 godina

ŠTO GORE, TO BOLJE.
Totalna degradacija morala, vrednosti, sveukupna beda duha.
Razaranje porodice, Crkva izgubila kredibilitet, nasilno nametanje LGBT-ja, nakazni rijaliti programi, hrljnje u EU koja ne zna ni šta će sama sa sobom, kriminal, droga, starlete...
Vlast se bahati i ubeđuje narod da tako treba i da je sve to ok.
Imam 45, pamtim i Tita, Slobu, DOS,... ali nikada nije bilo ovako.
Orden Vulinu ne čudi.
To je današnja Srbija.

ps. 'Nisu krivci primitivci što su ugrabili vlast....'

Dejan

pre 5 godina

Ovo je ponižavanje svih vojnika koji su ginuli za ovu zemlu, a zauzvrat nisu ništa dobili. Dok neki koji nisu ni vojsku služili dobijaju najviša odlikovanja. Sramota!

GeneralovaCerka

pre 5 godina

A mog tatu oterali u penziju samo da mu ne daju cin generala jer nije hteo da napise za nacionalnost da je srbin. da je bio pametan pa na vreme da ode u madjarsku.ovako sad zivi sa malom penzijom,ponizen i zaboravljen.

jeste,da

pre 5 godina

NE OPRAVDAVAM IH ali i oni jadni rade za svoje beneficije-kakve takve...Mi njemu odlikovanje on nama po JEFTIN stan...preko tetke,naravno!

из остатка Србије

pre 5 godina

Јел` су то они губитници ратова што хоће да уводе војни рок?
Таман да министра пошаљу на обуку, можда сада прође тестове.

cinjenica

pre 5 godina

Oni od 5.oktobra su velicali i odlikovali veleizdajnike, ovi sad dezertere. Koga li ce odlikovati neka buduca vlast. Valjda ce se neki setiti da postoje i neki koji zasluzuju da budu odlikovani

Dusko

pre 5 godina

Šta se čudite? Pa, ovakvim i sličnima se u Srbiji oduvek dodjeljuju medalje, priznanja, ordenje... ništa novo! Dno!... i još malo dublje!

Zrno Prašine

pre 5 godina

Tetka iz Kanade ce biti sigurno ponosna na njenog deckica koji dobija generalsku medalju ,poslace tetka jos 200, ma sta 200 500 000 hiljada evra za trosak da se nadje da se covek malo rastereti od napornog rada,a i baka Juli sa cveticem u kosi ovo sigurno imponuje i nju je sigurno obradovao ,jos samo da joj sredi da se vrati u maticnu zemlju.Jedva cekam da vidim kako generalski orden stoji na onoj crnoj uniformi,pa kad stane ispred stroja to ima samo da puca.

Storno

pre 5 godina

Čestitke Vulinu i sažaljenje njegovim mrziteljima! Ova nagrada se ne dobija slučajno! Nju dodeljuju najbolji i najhrabriji koja je naša vojska imala a mnogi od njih su petog oktobra bili upravo zbog hrabrosti i patriotizna izbačeni iz armije da bi na njihovo mesto došli NATO i FBI kursisti! Još jednom čestitam!

Rob Sinji

pre 5 godina

U ime svih vojnika vojske Srbije. Nekadašnjih , sadašnjih i budućih . Mene je sramota na šta su spali Srpski generali. Da nekome ko je izbegao vojnu obavezu . Ko nije u stanju da objasni od kojih para je kupio stan u kome živi. I ko je ministar vojni bez trunke iskustva u oblasti daju javno priznanje dok hiljade junaka bez ikakvog priznanja čuva granicu prema Kosovu u katastrofalnim uslovima.Vojska Srbije je zaista nisko pala po pitanju komandnog kadra.

ideolog

pre 5 godina

Nekad sam bio deo vojnog kolektiva, koji sam pre 20 godina napustio. Uvek je kod mene postojala doza kajanja- sta bi bilo, kad bi bilo. Kad vidim ministra vojnog- kod mene vise nema dileme. Ako je vojska nekad davno nesto i vredela, dolaskom ovakvog lika na njeno celo,stavljena je tacka na "i". Ko god je hteo da nas ponizi, postavljanjem Vulina na celo vojske je uspeo.

JNA

pre 5 godina

Pre neki dan na RTS3, poseta Engleske kraljice Elizabete Jugoslaviji. Doček na aerodrumu Tito i ešalon generala iza. Otmena i skolovana gospoda, ma sta ko mislio o njima ponos su bili (uzgred kakvu trebas da imas čast da te Elizabeta posecuje). Sada dezerter prima najvise odlikovanje, uz to ima sumnjivu diplomu fakulteta, kao i niz afera iz 90-tih... E moja Srbijo...tuga

poreski obveznik

pre 5 godina

kupljena diploma - ukraden doktorat - potkupljeno odlikovanje....

rušenje u savamali - svakog dana ubistva - vredjanje i omalovažavanje svakog dana gradjanja bez ikakve odgovornosti...

To je Srbija dana.

Djubre i smeće premašilo kritičnu masu i sada svi zajedno plivamo u g....

gale

pre 5 godina

Srpska posla. Svakome ko je na vlasti se Srbin uvek dodvoravao, olako delio priznanja ne bi li izvukao neku korist, a da li je to dobro za zemlju....koga briga.

да да

pre 5 godina

Једни другима деле медаље и срозавају ионако обешчаћену и понижену Српску војску !

potomak Solunaca

pre 5 godina

Ljudi, da li ste svesni da našu vojsku vode dva lika koja vojsku nisu služili, koji vole da borave u kasarnama, a kada je trebalo biti muško pa služiti vojsku oni su bili nesposobni za nju! Hej, nesposobni za vojnu službu a sposobni za komandovanje.
Da li ste svesni da će za koji mesec biti obeležena stogodišnjica proboja Solunskog fronta kada su ljudi koji su izgubili zemlju sačuvali državu Srbiju i tu zemlju oslobodili, a govore će držati ova dvojica koja su uništila državu i od zemlje napravili prostor zvani Srbija?

DEX

pre 5 godina

Čime je zaslužio to priznanje? Pa čovek ni vojsku nije služio. Prvi put je ušao u kasarnu kad je postao ministar. Ova vlast je napravila cirkus od države na svim poljima, ali je dobro što svakog dana počinju da zadaju sebi sve više auto golova i teško da preguraju sledeće izbore.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Не, не чуди ме Вулин, он је одувек био само позер и ништа више, већ ме чуде ови садашњи српски генерали. Сетите се само његове демонстративне оставке због наводног неслагања са потписивањем Бриселског уговора и исто тако експресног повратка на функцију. Ова садашња генерација генерала оним краљевским официрима не би ни чизме могла да чисти а камо ли војском да командује. Продане душе.

Grunf

pre 5 godina

Ovo je greška zar ne.Samo mala šala.Ovo nije stvarnost.To je vest za virtuelni svet.Samo molim Vas to potvrdite-nemoguće da je stvarnost da se dogadja u stvarnom životu.Molim Vas to je za virtuelni svet zar ne-virtuelni svet kreiran da pruži korisnicima mesto da zadovolje svoje fantazije.To je kao postojanje jednog novog sveta pored onog stvarnog.Recite mi molim Vas da je to to.

neko iz struke

pre 5 godina

Ako mi se ukaze, prvom prilikom cu pobeci iz ove zemlje, povesti svoju decu i biti i vise nego uzoran gradjanin bilo koje druge drzave koja ceni svoje stanovnistvo.
Ne iz razloga sto Vulin nije sluzio vojsku a ja jesam ili sto je jos i ministar a ja nisam, to nije ni vazno toliko.
Vec samo iz razloga sto ovi generali nemaju ni malo stida i srama da jednoj takvoj osobi dodele bilo kakvo priznanje.
Hvala na paznji.
P.S. Nekada mi bude zao sto sam bilo sta uradio drustveno korisno ovde, samo mi jedinu satisfakciju pravi cinjenica da sam to uradio zbog dobrih ljudi. Toliko

saca

pre 5 godina

Auuu, sta radite sa ovim narodom. Pod hitno u NATO i svesti vojsku na par hiljada, ovo je sramota, jer niti ce nas ko napasti a najmanje mi nekog. Nije mi jasno kako cuti najvisi vojni kadar na sve ovo.

Ursa Minor

pre 5 godina

Srpska posla. Svakome ko je na vlasti se Srbin uvek dodvoravao, olako delio priznanja ne bi li izvukao neku korist, a da li je to dobro za zemlju....koga briga.
(gale, 13. jun 2018 17:01)

Tačno tako i zato nema mesta čuđenju. Ovo je samo još jedan prilog (pre)dugoj istoriji srpskog ulizištva i podaništva.

Što je naj(tragi)komičnije, niko živi (ni Vulin, ni generali) ne zna za koje "zasluge" je Vulin dobio medalju. A nikoga nije ni briga...

Lično mislim da generali samo investiraju, po sistemu oni njemu medalje, a on njima činove, velike plate, džaba vile na Dedinju, megapenzije i još gomilu drugih privilegija. I srećan Vulin, srećni generali.

Oficir

pre 5 godina

Mene je ne sramota, nego ne znam da li da vrištim naglas ili da se obesim o prvo krivo drvo?! Ozbiljno preispitujem smisao za svaki uložen minut u obrazovanje. Srbija će sutra biti slabija za još jednog oficira. Toliko.

заставник

pre 5 godina

Е'сад ме срамота што сам припадник ВС.Својим животом сам бранио КиМ док капитулацију нису потписали СПС и ЈУЛ,а сада Вулин прима највећу почаст.Дно дна,уништили сте нас!Мука ми је од овакве власти.

Mondo

pre 5 godina

Ova vlast sistematski unistava sve stubove srpskog drustva. Sudstvo, skolstvo, policija, vojska, crkva...
Kada doteraju svoj mandat do kraja od Srbije vise nece ostati ni kamen na kamenu, samo njihove vile i tetkini stanovi.
Jadno i bedno smo zavrsili, a mogli smo biti lepa zemlja.

Reality Internacionale

pre 5 godina

Potpuno podržavam, ne razumem zajedljive komentare.
Pa odličja i ordeni ministarstva odbrane nikada poslednjih 80 godina nisu otišla na pravu adresu.
Sada odlikovanja dobijaju pojedinisci oslobođeni vojnog roka kao nesposobni, sutra dezerteri i veleizdajnici...ali dok god narod to podržava i za to glasa, nema mesta čuđenju.

v

pre 5 godina

Ovo je sramota! Pljunili su na nase pretke koji su krvarili za dobrobit ove nacije... Moj pradeda vuko svoje kosti preko Albanije, preziveo i podigao i odskolovao 4 zenska deteta... da bi danas ova gnjida nezasluzeno dobila nagradu da se dici njome i smeje nam se u lice. nista vise ne mogu da kazem.

cinjenica

pre 5 godina

Oni od 5.oktobra su velicali i odlikovali veleizdajnike, ovi sad dezertere. Koga li ce odlikovati neka buduca vlast. Valjda ce se neki setiti da postoje i neki koji zasluzuju da budu odlikovani

izopačeno sve

pre 5 godina

Svi slavni Generali naše vojske koja je oslobadjala zemlju, probijala Solunski front i svaki redov koji je išao za njima se okreću u grobu. Šta mi kao narod trpimo, kakve likove iz zone sumraka. Klub onih koji su izgubili sve ratove dodeljuje odlikovanje dezerteru. Svi koji smo nasledili gene i odlikovanja od onih koji su se borili za ovu zemlju ili da pobacamo ordenje ili da podignemo glave iz peska. Kao da svi zajedno i dodelioci i primalac obavili veliku niždu na svakom od grobova naših junaka i časnih ratnika i domaćina

jeste,da

pre 5 godina

NE OPRAVDAVAM IH ali i oni jadni rade za svoje beneficije-kakve takve...Mi njemu odlikovanje on nama po JEFTIN stan...preko tetke,naravno!

GeneralovaCerka

pre 5 godina

A mog tatu oterali u penziju samo da mu ne daju cin generala jer nije hteo da napise za nacionalnost da je srbin. da je bio pametan pa na vreme da ode u madjarsku.ovako sad zivi sa malom penzijom,ponizen i zaboravljen.

Ислужени војник

pre 5 godina

Čestitke Vulinu i sažaljenje njegovim mrziteljima! Ova nagrada se ne dobija slučajno! Nju dodeljuju najbolji i najhrabriji koja je naša vojska imala a mnogi od njih su petog oktobra bili upravo zbog hrabrosti i patriotizna izbačeni iz armije da bi na njihovo mesto došli NATO i FBI kursisti! Još jednom čestitam!
(Storno, 13. jun 2018 18:14)

Мићо, НИКО, али НИКО због и после 5. октобра НИЈЕ избачен из војске! Ти који сада Вулину деле медаље су нас ситне војнике терали да гласамо за Слобу, а када је ДОС победио, они су се само прилагодили систему и пливају са ДОС-ом и са СНС-ом! По управним су одборима банака, постали су права господа, а ми обична војска просјаци и дежурни кривци! Војни врх и МО су "Животињска фарма"!

Iroš

pre 5 godina

ŠTO GORE, TO BOLJE.
Totalna degradacija morala, vrednosti, sveukupna beda duha.
Razaranje porodice, Crkva izgubila kredibilitet, nasilno nametanje LGBT-ja, nakazni rijaliti programi, hrljnje u EU koja ne zna ni šta će sama sa sobom, kriminal, droga, starlete...
Vlast se bahati i ubeđuje narod da tako treba i da je sve to ok.
Imam 45, pamtim i Tita, Slobu, DOS,... ali nikada nije bilo ovako.
Orden Vulinu ne čudi.
To je današnja Srbija.

ps. 'Nisu krivci primitivci što su ugrabili vlast....'

Fuj!

pre 5 godina

Zato ovoj bagri od vojske grade jeftine stanove, da ih brane kad zagusti, a vidim da su uveliko postigli cilj, nikada nasa vojska nije bila na moralnom dnu, kao sto je sada!

Vojsko, srami se, a i policijo isto tako!

Vlado

pre 5 godina

...Vulin je rekao da "priznanje vredi onoliko koliko vredi onaj koji ga dodeljuje"....

Nažalost, potpuno je poentirao sa ovom rečenicom. Ni sam ne zna koliko.

из остатка Србије

pre 5 godina

Јел` су то они губитници ратова што хоће да уводе војни рок?
Таман да министра пошаљу на обуку, можда сада прође тестове.

Dejan

pre 5 godina

Ovo je ponižavanje svih vojnika koji su ginuli za ovu zemlu, a zauzvrat nisu ništa dobili. Dok neki koji nisu ni vojsku služili dobijaju najviša odlikovanja. Sramota!

Zrno Prašine

pre 5 godina

Tetka iz Kanade ce biti sigurno ponosna na njenog deckica koji dobija generalsku medalju ,poslace tetka jos 200, ma sta 200 500 000 hiljada evra za trosak da se nadje da se covek malo rastereti od napornog rada,a i baka Juli sa cveticem u kosi ovo sigurno imponuje i nju je sigurno obradovao ,jos samo da joj sredi da se vrati u maticnu zemlju.Jedva cekam da vidim kako generalski orden stoji na onoj crnoj uniformi,pa kad stane ispred stroja to ima samo da puca.

Dusko

pre 5 godina

Šta se čudite? Pa, ovakvim i sličnima se u Srbiji oduvek dodjeljuju medalje, priznanja, ordenje... ništa novo! Dno!... i još malo dublje!