1. Citam i smejem se komentarima. Slazem se dogovor kucu gradi, Ali neka ide zena u drva jedno 3 dana ne mora vise, ja cu cuvat decu i menjat pelene i spremat rucak nikakav problem. Ali nije u tome problem, 80% zena kod nas bi volele da se lepo uda po mogucstvu muskarac dzipa da vozi, kriminalac bi bilo lepo da je, pare da se ima za sve a niko ne pita odakle, e sad jos kad bi decu cuvao pored svega, pa sta ce meni zena onda?
  (Pera, 2. jun 2018 12:16)

  # Link komentara

 2. Manite vi te price "Daleko smo od civilizovanog sveta". Muskarci cesto trpe Verbalno nasilje, godinama cesto decenijama pre nego sto se casa prelije.

  Fizicko nasilje
  NIJE JEDINI VID NASILJA.

  Zbog cega muskarci u proseku zive KRACE gotovo deceniju od zena?
  Zato sto su izlozeni vecim i duzim stresovima, sto se retko zale, i u preko 99% slucajeva kriju nasilje nad sobom.
  (Petar S., 2. jun 2018 10:48)

  # Link komentara

 3. Zakljucak: pecinsko doba u Srbiji nazalost
  (SilverSurfer, 2. jun 2018 08:56)

  # Link komentara

 4. Zakljucak istrazivanja; jos uvek smo na nivou pecinskog coveka.
  Nista novo za Srbiju.
  (Bibi, 1. jun 2018 23:33)

  # Link komentara

 5. Kod mene u kuci vlada partnerstvo, zajedno spremamo stan, menjamo vikendom obaveze da nam ne dosadi, zajedno cuvamo decu ili po smenama u zavisnosti od obaveza (realno ipak vise zena, deca hoce majku vise) ali ja procentualno vise kuvam (realno sam bolji) i popravljam sve po kuci a ona mi asistira, dodaje alat... sve u svemu ZAJEDNO radimo kucne i roditeljske obaveze i to nam dodatno obogacuje odnos i ljubav. Nekako bi mi bilo bezveze da je gledam zenu koju volim kako se muci sama a ja volu rep mogu da iscupam :)
  (Partner, 1. jun 2018 23:01)

  # Link komentara

 6. Civilizacijski zaostatak Srbije (i Balkana uopšte)je utoliko strašniji što njega bar 50 odsto stanovništva oba pola uopšte nije ni svesno. Muškarci i žene bez kritičkog razmišljanja ponavljaju kao ovce ono što su videli kod roditelja: svaka frustracija se rešava vikom, vređanjem i nipodaštavanjem (žene, muža, deteta, komšije, prodavačice u radnji itd), malo veće frustracije se rešavaju tučom (logično jači lupa slabijeg). Svima su puna usta poštovanja i tradicije, a ovamo samo ogovaranja, zajedljivost i lepljenje etiketa. Mene je otac tukao do 18. rođendana, zaklela sam se da to nijedan drugi muškarac neće da uradi i već 25 godina mi uspeva da ispoštujem sebe. Neophodno je decu vaspitavati drugačije, biti im oslonac, a ne ona šema "otac kolac i popustljiva majka". Dati im primer sopstvenim ponašanjem, objasniti im i pokazati šta je zaista poštovanje sebe i drugih. Samo promena svesti može da dovede do korenitih promena u društvu.
  (Žena drugog sistema, 1. jun 2018 20:36)

  # Link komentara

 7. Mogao bih da se opkladim da su 99% tih sto misle da zena treba da trpi naselji, brine o kuci, i ne ucestvuje u donosenju odluka - ultra religiozni. U sve i jednoj vodecoj religiji se na zenu gleda kao na bice za stepen nize od muskarca i sto je zemlja religioznija, to su zene ugrozenije. Dok ne izadjemo iz srednjeg veka - nema nama pomoci.
  (moomin, 1. jun 2018 19:41)

  # Link komentara

 8. Verovatno i nemaju zenu ili devojku pa zato to i pricaju jer su ocajni, nek se zapitaju zasto nemaju
  (DisordeR, 1. jun 2018 19:28)

  # Link komentara

 9. Jedno je lose sto balkanci ne menjaju svoje navike ni na zapad svake nedelje u becu ima po neko ubistvo ili pretucena zena.
  (senad, 1. jun 2018 19:18)

  # Link komentara

 10. Poražavajući i zastrašujući podatak!Sramno je koliko smo kao društvo nazadni. Muškarac sam, nisam i nikada ne bi tako nešto uradio!
  (pa šta, 01. jun 2018 18:05) U trenutku kada sam ti dao plus, imao si petnaest minusa. Jbt, petnaest minusa (a biće ih sigurno još nažalost)! Petnaest smradova i jadnika, čiji glas na izborima jednako vredi kao glas normalnog čoveka, smatra da je tvoj komentar loš ili uvredljiv. Gde mi živimo... da Bog da im se ruke osušile sledeći put kada budu “vaspitavali” slabije od sebe.
  (Pavle514, 1. jun 2018 19:06)

  # Link komentara

 11. Sta kazu slicne ankete u zemljama koje nisu delovi treceg sveta? Cisto da uporedimo.
  (Sarkazam, 1. jun 2018 18:34)

  # Link komentara

 12. Tako mali procenat smatra da zenu treba tuci?. Malo je to, da nije obrnuto, s obzirom na dnevna desavanja?.
  (Nostradamus, 1. jun 2018 18:23)

  # Link komentara

 13. pored zasluzenog zgrazavanja molim ipak za malo mere. Broj nije mali, ali je rec o ogromnoj manjini, manje od petine. Zato bez ocajnickih uvreda na racun citavog roda i naroda.
  (hjura, 1. jun 2018 18:22)

  # Link komentara

 14. Slažem se da je situacija, generalno na Balkanu, strašna. Ali sumnjam u ispravnost ovog istraživanja. Postotci su jednostavno previsoki, čak i za našu sredinu. 49,1 % smatra da je menjanje pelena posao majke. Ili, 60% dodirivalo žene bez njihovog pristanka. Pa šta sada, više od pola muškaraca su manijaci koji seksualno zlostavljaju žene. Malo je preterano.
  (Logikar, 1. jun 2018 18:20)

  # Link komentara

 15. Ovo je strasno!
  (Vera, 1. jun 2018 18:18)

  # Link komentara

 16. Znaci 4/5 je Protiv, Nije toko lose.....
  (skandy, 1. jun 2018 18:16)

  # Link komentara

 17. Poražavajući i zastrašujući podatak!
  Sramno je koliko smo kao društvo nazadni.
  Muškarac sam, nisam i nikada ne bi tako nešto uradio!
  (pa šta, 1. jun 2018 18:05)

  # Link komentara

 18. Ma njih više bije svoje supruge, neki se sramote da priznaju i da to prihvataju kao normalno, a više od 50% njih se ženi da neko kuva i pegla verujte!
  (Lalos, 1. jun 2018 17:59)

  # Link komentara

 19. zemlja slabica, kukavica i nesposobnjakovica
  (mv, 1. jun 2018 17:58)

  # Link komentara

 20. Procitajte sta je retention mate strategy. Ima veze sa ovim namernim nasiljem da se zena zaplasi. Stara komplesaska strategija da se natera da ostane, ne iz ljubavi, nego iz straha. I kad pokusaju da odu u agoniji bivaju ubijene. I onda odakle nasilje dolazi?
  Mislim i da ovoga nije bilo ovako masovno u Srbiji pre ratova. Dosta se ljudi doselilo sa drugim kulturnim modelom i to se prenosi na sledece generacije.
  (Filmofil, 1. jun 2018 17:56)

  # Link komentara

 21. Sta više reći o nama. Krapinci smo.
  (Srba, 1. jun 2018 17:49)

  # Link komentara

 22. Pa o kakvom emancipovanju mi govorimo kad medijski i samoproklamovano najbolji psihoterapeut u drzavi (da Milivojevicu, na tebe mislim) zagovara da se u vaspitanju dece obavezno primenjuju batine...
  (Balkanu treba strana uprava, 1. jun 2018 17:45)

  # Link komentara

 23. Pored agresije u vezama i brakovima, zabrinjavajuća je podela rada i obaveza među partnerima. Očekuje se od žena da održavaju domaćinstvo, decu, sebe, budu reprezentativne, raspoložene i profesionalno ostvarene. A muž samo da dođe na gotovo - i fin ručak, i čist veš, i fina deca, fina žena. Posle se čude što u braku nestane prisnosti i fizičke privlačnosti. Ako nećeš da sa ženom deliš obaveze, a hoćeš život, izvoli pa zaradi za spremačicu, ženu nekad izvedi u kafanu. Ako su kafana i spremačica skupi, zna se šta je činiti.
  (Mickey, 1. jun 2018 17:41)

  # Link komentara

 24. Da zlo bude vece bar jedno 66,7 % muskaraca zasluzuje batine bar jednom u tri dana. Al’ ih niko ne bije.
  Misle ono - jaci sam pa imam pravo da odmerim, presudim i sprovedem kaznu u delo?
  To su najveci slabici, verujte mi. Proverite! Slabici najslabiji !
  (Srrrrrrrrdjan, 1. jun 2018 17:38)

  # Link komentara

 25. U ovoj zemlji se prosto neguje kult nasilja, zločina, lopovluka tako da me uopšte ne iznenađuje ovako visoki procenti o nasilju nad ženama. Mi smo toliko navikli na nasilje i silu da smo podsvesno ubeđeni da je to normalno jer za drugo i ne znamo. Ovaj narod treba kolektivno kod psihijatra i da se resetuje, nema druge!
  (Ričard Lavlje Srce, 1. jun 2018 17:11)

  # Link komentara

 26. Ja stvarno zalim zene u Srbiji...
  Podrazumeva se da zena vodi brigu o domacinstvu i da ponekad zasluzije batine?! Sta se onda podrazumeva za muskarce? Po takvoj logici da nuse kuci bajne pare, da znaju sami da poprave kola, promene krov na kuci, sprovedu struju, ulove vepra zakolju i oderu ga za veceru... Sta? Samo za zene vazi "stari dobri patriahalani odnos"?
  Ma mars bre
  (sasa, 1. jun 2018 17:03)

  # Link komentara

 27. запањујуће
  (мики, 1. jun 2018 17:00)

  # Link komentara

 28. Ја нашу толеранцију према насиљу и нагињање ка томе не бих у опште издвајао, или правио поделе на насиље у породицу или у друштву.
  Насиље је насиље. Насиљу се прибегава кад се за другу могућност не зна.
  Овакве ствари се решавају само системским образоваљем и контролом система.
  (Новосадиста, 1. jun 2018 16:58)

  # Link komentara

 29. U mojoj primarnoj porodici vladao je (a i dalje vlada) matrijarhat. Mama je uvek bila gazda, ona koja se pita i sluša. Tata joj je vrlo rado, rekla bih sa olakšanjem i potajnim oduševljenjem, prepustio tu ulogu.
  Eh, kuhinju mu je retko predavala, a on kuva bolje od nje
  (Always look at the bright side of life, 1. jun 2018 16:58)

  # Link komentara

 30. Jedno vreme sam mislio da otvaranje BDSM klubova moze biti lekovito. Medjutim, ovih 18 posto su iskonski primitivci i BDSM im ne pomaze jer je to opet neki odnos pre svega poverenja. Srpska stoka je sustinski agresivna jer je pokorna i rado se podaje vodjama, zato kukavicki tuce slabije. Zemlja junaka, zemlja bitaka... sta ces?
  (Dominatrix, 1. jun 2018 16:48)

  # Link komentara

 31. Ovo je jezivo i porazavajuce!
  (zivot je lep, 1. jun 2018 16:47)

  # Link komentara

 32. Muskarac koji misli tako je nesposoban da prezivi ili skuva nesto. A ovde ih ima puna kapa.
  (321, 1. jun 2018 16:42)

  # Link komentara

 33. Iskreno receno, nisam ocekivao da je stanje ovako lose. Pa kolege muskarci, cega se vi bojite kada morate zastrasivanjem, psovkama i batinama da odrzavate svoju vezu? Evo da vam kazem ja cega: svi vi koji to radite ste slabici koji su nesigurni u sebe. Vama treba pomoc a vasim zenama zastita. Veza, ljubav i seks su medju najlepsim stvarima koje postoje medju ljudima a vi u tome ne znate da zivite nego isfrustirani koristite silu. Ako niste razumeli ovo do sada ovo valjda hocete: lecite se!
  (PORAZNO, 1. jun 2018 16:36)

  # Link komentara

 34. Gospode, gde ja živim... ali ne još dugo :)
  (Vukodav, 1. jun 2018 16:29)

  # Link komentara

 35. Jos smo mi daleko,daleko od civilizovanog sveta.
  (KB, 1. jun 2018 16:26)

  # Link komentara

 36. Previše je nasilja u ovoj državi. I to se prenosi sa kolena na koleno. A da se neko izduva na sportu, to je već posebna priča. Izgleda da sve manje ljudi yna šta je ljubav, a agresija jeste kao dobar dan. Kolege psihijatri, navalite na posao. Ima ga mnogo. Ne bio vam u koži...
  (Dr Iggy, 1. jun 2018 16:26)

  # Link komentara