1. Pricao mi prijatelj koji radi u turizmu, kaze mi sacekamo iranske turiste na aerodromu u Beogradu, na primer grupu od 50 ljudi. Pojavi se njih 30 maksimum, a ovi ostali vec pobegnu ka zapadu. Neki cak ostanu privremeno da zive u Srbiji, ne pada ima na pamet da se vrate u Iran. Irancima je sad najlakse preko Srbije da se domognu EU zemalja. To ce nama kad tad da se obije o glavu.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svetski Mega Car, 31. maj 2018 20:42)

  A meni tetka rekla da nije tako. Moja tetka zna bolje od tvog prijatelja "koji radi u turizmu".

  Savetujem BiH da i oni ukinu vize Iranu - onda nece biti potrebe da krisom prelaze granicu iz Srbiju u BiH, nego ce direktno stici u Sarajevo, pa ih onda mozete lakse kontrolisati.
  (Pera, 1. jun 2018 08:33)

  # Link komentara

 2. Srbija je ukinula vize Iranu. Bar 50 posto Iranaca koji slete na bg aerodrom se odma razbeze i krenu na zapad ilegalnim putevima. Dakle vecina njih ce biti ilegalni imigranti, kakvi crni turisti. EU ce da nas kazni kad tad, zbog takve glupe odluke drzavne vlasti da Irancima ukine vize. Upoznao sam vise Iranaca i Iranki u Beogradu, i svi kazu da je Iran katastrofa, da je najgora islamska, diktatorska i policijska drzava, ljudska prava se ne postuju, pogotovo prava zena. Ako zena napusti kucu bez marame na glavi, veoma lako ce da dobije batine ili na nju da bace kiselinu. Veoma zatucana muslimanska drzava, a nekad su bili razvijeni. Pricao mi prijatelj koji radi u turizmu, kaze mi sacekamo iranske turiste na aerodromu u Beogradu, na primer grupu od 50 ljudi. Pojavi se njih 30 maksimum, a ovi ostali vec pobegnu ka zapadu. Neki cak ostanu privremeno da zive u Srbiji, ne pada ima na pamet da se vrate u Iran. Irancima je sad najlakse preko Srbije da se domognu EU zemalja. To ce nama kad tad da se obije o glavu.
  (Svetski Mega Car, 31. maj 2018 20:42)
  @Svetski Mega Car
  Kakve ste samo gluposti napisli i neistine, opis Vam više odgovara Saudijcima, marame u Iranu gotovo i da ne nose, slobode u odnosu na druge arapske zemlje su neuporedivo bolje. Jedna velika moćna zemlja, sjajna kultura i istrija, stara persija. Sad što su je kaznili sankcijama pa je život finansijski teži dešava se i emigracija. To jeste cilj amerike. Iran sad u ovom trenutku je misaona imenica za Srbiju, u svakom smislu. Zato molim ne iznosite te neistine.
   (Boris, 1. jun 2018 07:06)

  # Link komentara

 3. "Tata da pustam? -Pustaj sine."
   (l, 1. jun 2018 05:21)

  # Link komentara

 4. 'pa ne dolaze izbeglice avionima' - bas dolaze! Odande beze uspesni i obrazovani! Iz zemlje gde popovi propisuju svaki deo zivota!
  (Ivan, 31. maj 2018 23:47)

  # Link komentara

 5. Srbija je ukinula vize Iranu. Bar 50 posto Iranaca koji slete na bg aerodrom se odma razbeze i krenu na zapad ilegalnim putevima. Dakle vecina njih ce biti ilegalni imigranti, kakvi crni turisti. EU ce da nas kazni kad tad, zbog takve glupe odluke drzavne vlasti da Irancima ukine vize. Upoznao sam vise Iranaca i Iranki u Beogradu, i svi kazu da je Iran katastrofa, da je najgora islamska, diktatorska i policijska drzava, ljudska prava se ne postuju, pogotovo prava zena. Ako zena napusti kucu bez marame na glavi, veoma lako ce da dobije batine ili na nju da bace kiselinu. Veoma zatucana muslimanska drzava, a nekad su bili razvijeni. Pricao mi prijatelj koji radi u turizmu, kaze mi sacekamo iranske turiste na aerodromu u Beogradu, na primer grupu od 50 ljudi. Pojavi se njih 30 maksimum, a ovi ostali vec pobegnu ka zapadu. Neki cak ostanu privremeno da zive u Srbiji, ne pada ima na pamet da se vrate u Iran. Irancima je sad najlakse preko Srbije da se domognu EU zemalja. To ce nama kad tad da se obije o glavu.
   (Svetski Mega Car, 31. maj 2018 20:42)

  # Link komentara

 6. Jeste istina. A to sto se to zove viza ne znaci da se izdaje na isti nacin kao npr. schengenska viza. Isto kad odes u Izrael, dobijes pecat na kome pise Visa B (cini mi se B), koja se odnosi na posetioce i vazi odredjen period. Nakon toga mora da se produzi. Medjutim, to je u sustini obican pecat u pasosu. Nema procedure izdavanja, niti troskova.
  (Dex, 31. maj 2018 20:00)


  Izrael ne unosi više pečat u pasoš, već se dobija papirna plava kartica sa svim neophodnim podacima, koju nosiš uz pasoš sve dok boraviš u Izraelu.
   (Toza, 31. maj 2018 20:27)

  # Link komentara

 7. Nije istina da je Srbija ukinula vize Irancima. Dobijaju vizu na 30 dana
  isto kao i mi za Iran. Info sajt MUP.
  (Kodan, 31. maj 2018 16:53)

  Jeste istina. A to sto se to zove viza ne znaci da se izdaje na isti nacin kao npr. schengenska viza. Isto kad odes u Izrael, dobijes pecat na kome pise Visa B (cini mi se B), koja se odnosi na posetioce i vazi odredjen period. Nakon toga mora da se produzi. Medjutim, to je u sustini obican pecat u pasosu. Nema procedure izdavanja, niti troskova.
  (Dex, 31. maj 2018 20:00)

  # Link komentara

 8. Pa kad uhvate Iranaca koji je ilegalno u Njemačkoj i utvrde da je registriran kako je došao preko Srbije, šta mislite u koju će ga zemlju vratiti, pošto Iran nije na listi sigurnih zemalja?
   (leptirica, 31. maj 2018 18:58)

  # Link komentara

 9. @ Nije istina da je Srbija ukinula vize Irancima. Dobijaju vizu na 30 dana
  isto kao i mi za Iran. Info sajt MUP.
  (Kodan, 31. maj 2018 16:53)


  "Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 22. avgusta 2017. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Islamske Republike Iran, nosioce običnih pasoša, za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije najduže do 30 dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.

  Odluka je objavljena u 'Službenom glasniku Republike Srbije', br. 79/2017 od 25. 08. 2017. godine i stupa na snagu 02. 09. 2017. godine." (Izvor: MIP) [link]

  Dakle, ne trebaju im vize, ali se mogu zadržati najduže 30 dana u Srbiji...


  @ Pa sto ne obezbedite granicu bolje?! Ajde probajte da predjete ilegalno iz Makedonije u Grcku ili iz Srbije u Madjarsku, da vidite kako cete da prodjete. Majstore, obezbedi granicu kako treba i neces imati ilegalce, pusti ti bezvizni rezim Srbije i Irana...
  (autor, 31. maj 2018 16:54)


  Je l' ti palo na pamet da na teritoriju BIH ulaze preko Republike Srpske? Pogledaj mapu pa će ti sve biti jasno - Mile ih pušta...
  (Tarzan, 31. maj 2018 18:55)

  # Link komentara

 10. Kakva glupost, pa ne dolaze izbeglice avionima u Srbiju. Umesto da obezbedi sopstvenu granicu, beži od odgovornosti.
  (Zoki, 31. maj 2018 18:34)

  # Link komentara

 11. Sve sve ali Srbi krivi ! A sa se malo skinete Srbiji sa ledja !!!
   (Monkey business, 31. maj 2018 17:21)

  # Link komentara

 12. Iz Irana je moguce direktno leteti u mnoge zemlje Evrope i Azije, iranskim kompanijama ali i kompanijama tih drzava kao sto su Austrian, Lufthansa, Emirates, grčki Aegean Airlines, holandski KLM, ruski Aeroflot. Odnedavno su na molbu Srbije na aerodromu u Teheranu pooštrili kontrolu izlaska iz zemlje. Avio prevoz a ni ukidanje viza do 30 dana, nije razlog povecanog broja migranata.
  (Aksentije22, 31. maj 2018 17:14)

  # Link komentara

 13. Radim u jednom hotelu u Beogradu, i mogu reci da su turisti iz Irana veoma pristojni. Zanimljivo je to da ne mogu videti nijednu Iranku sa maramom, sve su pustile kosu... sloboda bajo moj
   (Nikola, 31. maj 2018 16:56)

  # Link komentara

 14. Pa sto ne obezbedite granicu bolje?! Ajde probajte da predjete ilegalno iz Makedonije u Grcku ili iz Srbije u Madjarsku, da vidite kako cete da prodjete. Majstore, obezbedi granicu kako treba i neces imati ilegalce, pusti ti bezvizni rezim Srbije i Irana...
   (autor, 31. maj 2018 16:54)

  # Link komentara

 15. Nije istina da je Srbija ukinula vize Irancima. Dobijaju vizu na 30 dana
  isto kao i mi za Iran. Info sajt MUP.
   (Kodan, 31. maj 2018 16:53)

  # Link komentara

 16. @zabrinuti gradjanin
  Da li znate koje države EU održavaju redovan avio saobraćaj sa Iranom? I da li su to avio kompanije iz tih zemalja ili su to iranske kompanije koje lete na tim linijama?
  (dd, 31. maj 2018 16:48)

  # Link komentara

 17. Boze Gospode pa ljudi koji dolaze u Srbiju avionom se i vracaju u Iran istim, a ko je dosao "peske" morao je preci kroz neku od susednih zemalja. Sta je tu sporna srpska viza.
  (Hari Truman, 31. maj 2018 16:41)

  # Link komentara

 18. Kosta ce Srbiju i gradjane Srbije skupo ti letovi za Beograd i turisti iz Irana , kada nam EU zbog njih vrati vize.
  (Zabrinuti gradjanin, 31. maj 2018 16:26)

  # Link komentara

 19. Zašto nije izneo konkretne podatke,kojima državne institucije raspolažu ili do kojih lako mogu doći,pre nego što je izneo optužbe na račun Srbije?Vidim da se po pojedinim našim medijima,a opet bez ikakvih zvaničnih ili nezvaničnih podataka,provlači ista priča.Krajnje je vreme da naše službe objave podatke.To se može uraditi za jedan dan.Meketić jeste funkcioner iz Rep.Srpske,ali je službenik Sarajeva,čije interese štiti.Njegovo dodvoravanje Sarajevu i ubiranje poena kod zapadnih ambasadora je krajnje iritantno i degutantno,a ujedno i opasno po Rep.Srpsku.
   (sindikat, 31. maj 2018 16:19)

  # Link komentara

 20. Ti Iranci na teritoriju BiH ulaze preko Crne gore. Ne preko granice na Drini. I 99% Iranaca koji dolaze u Srbiju, dolaze u organizaciji turističkih agencija. I cena avio karte na relaciji Iran - BEG - Iran je oko 500€. Kontrola na iranskim aerodromima je veoma rigorozna i sada iz Irana lete tri kompanije. U martu je bilo preko 8000 turista iz Irana u Srbiji, tačnije u Beogradu.
  (dd, 31. maj 2018 14:59)

  Danas je Republički zavod za statistiku objavio podatke o turističkom prometu. U prva 4 meseca je došlo oko 4000 iranskih turista, a samo u martu je bilo 2000 iranskih turista. Po medijima se par dana provlači ta cifra od 8000 iranskih turista u Beogradu. Ne znam odakle im ti podaci zaista.
   (ništaneznam, 31. maj 2018 16:18)

  # Link komentara

 21. Ako ti "grozni" Iranci u srbiju stizu legalno a u BiH ilegalno onda je problem u tome sto BiH lose kontrolise svoju granicu.
  Izjava je po sistrmu drugi je kriv jer ja ne radim dobro svoj posao.
   (VladaS, 31. maj 2018 15:58)

  # Link komentara

 22. Opet Srbija kriva.
   (Ja, 31. maj 2018 15:36)

  # Link komentara

 23. Ovo oko Iranaca koji dolaze u Srbiju pa kao idu preko granice za BiH je vrhunska glupost! Kao prvo iranske vlasti imaju jako rigoroznu kontrolu koga puštaju da napusti državu. Ljudi koji dolaze u Beograd su mahom bogati ljudi koji imaju i pozicije i koji dolaze da se troškare jer i nemaju priliku da posete mnogo drugih zemalja zbog viznog rezima. Do sada nije zabeležen nijedan slučaj zvanično da je neko pokušao da iskoristi bezvizni režim iako će sigurno biti tih slučajeva samo u jako malom broju.
  (Ono, 31. maj 2018 15:23)

  # Link komentara

 24. @srdjan
  To su migranti za EU, kakvi crni turisti.
   (Pečenje, prasić, jagnje i jare, 31. maj 2018 15:12)

  # Link komentara

 25. Ti Iranci na teritoriju BiH ulaze preko Crne gore. Ne preko granice na Drini. I 99% Iranaca koji dolaze u Srbiju, dolaze u organizaciji turističkih agencija. I cena avio karte na relaciji Iran - BEG - Iran je oko 500€. Kontrola na iranskim aerodromima je veoma rigorozna i sada iz Irana lete tri kompanije. U martu je bilo preko 8000 turista iz Irana u Srbiji, tačnije u Beogradu.
  (dd, 31. maj 2018 14:59)

  # Link komentara

 26. Mektic je ministar koji informacije o brzbjedonosnoj situaciji dobija od medija.
  Pametnom dosta.
   (Mateo, 31. maj 2018 14:55)

  # Link komentara

 27. "...legalno dolaze u Srbiju, a nama prelaze ilegalno pa idu prema EU."

  To je lako i brzo proverljivo. Pošto je jedino Srbija u celom regionu ukinula vize za državljane Irana, jedini način da Iranci legalno stignu u Srbiju jeste avionski prevoz Teheran-Beograd. Samo treba uzeti podatke koliko je povratnih karata iz Beograda za Teheran ostalo neiskorišćeno od dana uvođenja ove avionske linije do danas i ukrstiti te podatke sa prijavama boravka u Srbiji i sa podacima sa graničnih prelaza o eventualnom izlazu Iranaca (koji su doleteli avionom) kopnenim putem.
  (Dan-dva posla, 31. maj 2018 14:48)

  # Link komentara

 28. Zasto ih Srbija pusta u BIH?
   (Do, 31. maj 2018 14:32)

  # Link komentara

 29. Da, to je verovatno tacno sto on kaze... Srbija je neverovatnom odlukom ukinula vize Irancima bez da sa njima imamo zakon o readmisiji...
  Uveli smo i direktne avio linije, koje su pune mesecima unapred ... Ja sam na TV-u cuo da su to turisti iz Irana ?!
  (srdjan, 31. maj 2018 14:26)

  # Link komentara