Utorak, 22.05.2018.

09:15

Politika: Norvežanin zbog cigarete ostao bez pasoša u BG

Gost iz Norveške ugasio je cigaretu i bacio je na zemlju vođen primerom ostalih pored sebe i seo u taksi, a onda je na prozor pokucao komunalni policajac.

Izvor: Politika

Politika: Norvežanin zbog cigarete ostao bez pasoša u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

VelikiDrakula

pre 5 godina

"Gost iz Norveške ugasio je cigaretu i bacio je na zemlju vođen primerom ostalih pored sebe" ... 100 puta sam bio na aerodromu Nikola Tesla i pušio ispred gde je i odredjeno mesto za pušače. Niakd video nisam jedan pikavac da je van kante niti video da neko baca pored kante i gasi nogom.

Vlajko

pre 5 godina

Svi puše ispred aerodromske zgrade ali pored kante u kojoj je predviđeno mesto za gašenje i odlaganje opušaka. Niko ih ne gasi nogom na trotoaru.

Deus

pre 5 godina

Za to se na aerodromu odavno plaćaju kazne, ima dovoljno kanti za opuške pa nek bacaju tamo, kao što rade i kod kuće. Mojim francuskim turistima se to takođe desilo pre par godina. Kazna plaćena na licu mrsta i nije bilo oduzimanja pasoša.
(Marta, 22. maj 2018 10:08)
---
Naravno, platiti bez mnogo pametovanja i gotovo. Vozio sam se nedavno autoputem od Horgosa ka Beogradu (dva dana po uvbodjenju ogranicenja brzine na autoputu). Ogranicenja zapravo oduvek postoji ali se brzina kontrolise odskora) Kola sa stranim tablicama (gastarbajteri iz De i CH ali i Cesi, Slovaci, Madjari i sl) su prosto divljala po putu jureci i 180-200 na sat. Posle naplatne rampe iza NS niko vise nije presao 120 na sat, neke sam cak i pretekao jer su vozili 100 na sat a ja 120 (iako se posle naplatne rampe vise i ne meri tj ocitava prosecna brzina). Disciplinovati ljude je lako, udaris ih jednom dobro po dzepu i da vidis kako paze.

Ovo je Srbija,nema pepeljara radi komunalaca da i oni nesto usnjave :)

pre 5 godina

Ej ti sto si bacio pikavac,pasos molim !
Taj komunalac ne zna da Norvezanin potrosi vise para u Srbiji prilikom jednog boravka neko sto jedan prosecni Srbijanac plati godisnje poreza na platu :)

Mirko

pre 5 godina

Normalno, kazna za Norvezanina ali jos je vaznije kazniti ovog komunalca i suspendovati ga s posla zbog ociglednog selektivnog delovanja.

gandalf

pre 5 godina

Inace, to sto je usao u "divlji" taxi nema veze...oni su jaci od komunalne i od regularne policije...licno mi pisana kazna zbog nepropisnog zaustavljanja od strane komunalaca, apsolutno zasluzeno napravio sam prekrsaj...dok je gospodin organ zadovoljno odlazio sa mesta dogadjaja morao je da se provlaci i zaobilazi taksistu koji je bio parkiran van obelezenog mesta, na zelenoj povrsini i trotoaru...to gospodinu organu nije predstavljalo prekrsaj i uz ignorisanje doticnog nastavio je svojim putem...naravno, kao i svaki normalan covek preparkirao sam auto i otisao kod gospodina organa da ga pitam zasto doticnog ignorise i ne napise mu kaznu, jer je njegov prekrsaj tri puta tezi od mog...njegov izraz lica je govorio vise od hiljadu reci...a gospodin u taksiju mirno sa osmehom odlazi...ali, opusak je bitniji...i treba da bude...za bolje i nismo...

Igi

pre 5 godina

Kako su revnosni, neka dodju u Zemun uvece u bilo koji parkic za decu, napisali bi se kazni i za opuske i za lomljenje flasa, sad ne znam u cemu je problem u mpgucim batinama ili necem drugom

Srbija

pre 5 godina

Voleo bih da je komunalna policija u obavezi da godišnje podnese izvištaj koliko je kazni naplaćeno i po kom osnovu. Verujem da je ovo prvi i jedini put da su nekome naplatili za ovo. Voleo bih da je svakodnevno ovako, ali mrka kapa.

Zox

pre 5 godina

Navijamo da stranci paze nasu zemlju i drago nam je kad ih kaznjavaju, ali nama je dozvoljeno kad odemo u neku drugu zemlju da se ponasamo necivilizovano, kao i u svojoj rodjenoj, ali to necemo da priznamo.

U Srbiji ima pravo da strancu oduzme pasos samo interventna (ili sudija), ovi ostali moraju da sacekaju dolazak gore navedene jedinice. Norvezanin moze da ih tuzi jer praveci se da postuju pravila (komunalci), u stvari ih ne postuju.

Bas me zanima da li bi komunalac zaustavio nekog domaceg istetoviranog "navijaca" i izveo ga iz taksija... Koliko sam obavesten, na Zapadu, kad kaznjavaju, kaznjavaju sve...

Petar III

pre 5 godina

Prvo cudno mi je da Norvezanin to uradi, a drugo zasto nije pikavac bacio u veliku pepeljaru koje ima po 2-3 pored svakog ulaza? I trece otkuda znaju pisci komentara da komunalci ne kaznjavaju i nase ljude koji isto to urade? I naravno, pohvaljujem tog komunalca koji je to uradio.

buki

pre 5 godina

Svima ostalima koji ovde pisu negativno o ovome da porucim da je to za razliku od brdo drugih stvari ispravan po meni postupak, pogotovo sto na svakih pet metara imaju kante za otpatke. Ako ne cenite svoje kako mozete da ocekujete da vas drugi cene.

ronaldo

pre 5 godina

Podrzavam. Nek baci tako pikavac u norveskoj ako sme. Tu su dosli da se bahate... 300 evra kazne minimum. Prvo su bacali bombe a sad i pikavce

cik

pre 5 godina

vladavina prava :-)))
odlicno, tako i treba, ali svima (nasim ljudima ponajvise) i ne na aerodromu nego svuda.
ovako ovo ispada bez veze i ostavlja mucan utisak.

čovek

pre 5 godina

naravno sad ce doticni policajac da odgovara zbog prekoracenja ovlascenja ... kad bi se zezali ... a pro tome, i ja kao pusac, bi tom gospodinu odrezao visoku kaznu ali to ne opravdava

vecni cirkus Srbija

pre 5 godina

Nakon sto su komunalci doveli taksiste na aerodromu u besprekorno stanje, iskorenili divljake i ostalo, preostalo im je samo jos da naplacuju kazne bacacima opusaka. Bravo!

miroslav

pre 5 godina

Nije to prvi put, gledao sam kad devojci oduzimaju pasos za istu stvar, oko 10 uvece, kazu plati kaznu pa vracamo
Kolega iz lux taxija je odvezao do dezurne poste i vratio, pao sistem u posti, ona jadna prestravljena avion ce odleteti ne zna sta da radi
Na kraju kolega iz lux taxija namoli komunalnog policajca da joj vrati pasos a ona mu je ostavila pare da plati kaznu ujutru, uz jos jedno obecanje da dostavi uplatnice komunalcu
Ne znam samo kad vec tako revnosno rade svoj posao zasto im oni divlji,nazovi taxisti,koji vuku za rukav ljude na dolascima i deru ih po 50 eura do grada ne predstavljaju problem,valjda za ovo drugo treba i hrabrost

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Slazem se sa ovim kaznjavanjem , samo smatram da ovo i ne treba da bude neka vest... meni ovo lici na samopropagiranje kako ova vlast radi nesto posebno. A hteo bih da postavim jos jedno pitanje: da li su kaznjeni i ostali koji su bacili opusak na zemlju ili je samo ovaj gradjanin Norveške?

micko

pre 5 godina

tako je to sa policijom kada vide stranca ili tablice sa drugim oznakama pisu kazne kao nezdravi a ljudi su se jednostavno hteli uklopiti sa okolinom.Sramota ...

sve po zakonu

pre 5 godina

Tradicionalno srpsko gostoprimstvo zvano lesinarenje.
Murijaci, ili bilo kakva druga uniformisana lica smekaju ljude izvana, odabiraju zrtvu i cekaju prigodan moment da je zaskoce sa nekakvom kaznom..sto se vise koprcas skuplje je.
Ocekuje se da u interesu oba privatna lica (od kojih je jedno sluzbeno ali sa privatnim dzepom) da "izgrednik" postavi neko neutralno pitanje pa mu onda uniformirani kao da blazu kaznu ali bez racuna.
Ako se to ne uradi slijedi mrcvarenje tipa oduzimanje pasosa....

Marta

pre 5 godina

Za to se na aerodromu odavno plaćaju kazne, ima dovoljno kanti za opuške pa nek bacaju tamo, kao što rade i kod kuće. Mojim francuskim turistima se to takođe desilo pre par godina. Kazna plaćena na licu mrsta i nije bilo oduzimanja pasoša.

Gille

pre 5 godina

Strogo nasa policijo, da se zna ko mesa malter, a ko drzi visak.
Kao Srbin, osecam se tako privilegovano sto mogu da bacam pikavce 'de god 'ocu, kese kacim na grane i zapisavam ulaze. Ipak sve to ne radim i ne koristim privilegije koje nam daje komunalna policija, puna razumevanja za potrebe svojih gradjana. Hvala im za to.

Rusty Pera

pre 5 godina

Bravo!
Prvo ih opelješi TAXI mafija koju ti isti komunalci treba da regulišu a zatim im se i oduzme pasoš zbog bačenog pikavca.
Veliko bravo za komunalnu policiju.

Sabahudin

pre 5 godina

Za to vreme dečiji parkići prepuni opuštaka, a pored sedišta komunalne policije non stop je nepropisno parkirano po 3-4 automobila. Doslednost pre svega.

NoName

pre 5 godina

Sada taj isti moze da tuzi komunalca zbog oduzimanja pasosa. I kao sto se vidi u prici, komunalac je namerno pikirao stranca medju ostalima.
Hiljadu puta pricamo i vreme je da delamo. Komunalce rasturiti.
Primera radi. U Berlinu, opusaka na ulici gde hoces. Iako stoje kante sa oznakom za kereci izmet i prorez za cigarete (postoji metalna plocica za gasenje). Policija prolazi (ne postoje komunalci), i jos te cudno gledaju kako ti gasis opusak i bacas u kantu. Ocigledno im smeta sto oduzimas posao gradskoj cistoci.

Bobb

pre 5 godina

Nije to pravi Norvežanin, inače ne bi to nikad uradio, pa makar svi oko njega bacali. Uostalom, šta on misli gde je došao, u neku banana državu?? :D

Zivim u Oslu od 2010

pre 5 godina

Kakav clanak... Eto, neki nas zet Norvezanin baca smece jer to rade nevaspitani Srbi, a on inace nikad to ne bi uradio, jer je vaspitan i fin. Kaznu nije hteo da plati, vidim, pa su mu privremeno oduzeli pasos.

Papageno

pre 5 godina

To u Norveškoj sigurno ne bi uradio, a sada je naučio da ne važi baš uvek ono "kad si u Rimu, radi isto što i Rimljani rade", barem ne kad Rimljani (ili Srbi) rade svinjarije!

S druge strane, treniranje strogoće nad strancem, koga vidimo samo kao debelu gusku koja se lako čerupa dok domaći nesmetano divljaju, baš liči na Srbiju i tako je... srpski!

Jer kounlac je znao da sa strancem ne rizikuje stranac ništa u stilu "znaš li ti, bre, (psovka) ko sam ja?!" posle čega skoro obavezno slede batine.

Sve u svemu, ne odobravam postupak Norvežanina, ali ni komunalnog policajca. Mnogo veći utisak bi ostavio i mnogo korisnije je bilo da je samo lepo i ljubazno rekao "Gospodine, ovo što ste sad uradili je u našoj zemlji kažnjivo. Ja vas sada neću kazniti jer verujem da niste znali, ali molim vas, nemojte to ponoviti jer će vas sledeći put prilično koštati". Ali to bi bilo baš previše takta, stila i pameti za prosečnog srpskog komunalca.

Ovako će sad Norvežanin pričati u svojoj zemlji kako u Srbiji komunalci jedva čekaju da oderu stranca. Što je u stvari živa istina. I ne samo za strance...

Kibo

pre 5 godina

Hahaha, dajte bre. Komunalac uzeo da se pravi pametan nad strancem koji naravno ne zna situaciju kod nas i naš mentalitet. Da je bilo kom drugom uradio, znaš kad bi mu napisao kaznu.

coki

pre 5 godina

jesu li kaznili i sve ostale koji su to uradili a od kojih je Norvezanin to video ili samo njega?taksiste koji tu bleje i cekaju zrtve ne potpadaju pod zakon?oni mogu to da rade ali stranci ne?

Преступление и наказание

pre 5 godina

Najmanje dve stvari su ovde netačne, odnosno nelogične. Kako putnik može da baci opušak na zemlju u prostoru koji je potpuno betoniran i asfaltiran? Kako komunalni policajac može da traži i dobije pasoš od putnika koji je strani državljanin šengenske zone, dakle ulazi u Srbiju samo s ličnom kartom? I još nešto, veoma bitno. Po kom ovlašćenju komunalni policajac može nekome privremeno da oduzme pasoš?

PS: Neka nadležni aerodroma "Nikola Tesla" malo povedu računa da se korpa za opuške, postavljena na predmetnom izlazu, redovno prazni i održava, a ne da ljudi moraju prosto da beže od nje, jer se dimi kao parna lokomotiva.

кутловић

pre 5 godina

Није му покуцао да му одузме пасош, него да напише казну. А, пасош је привремено одузет, док не плати.

MS

pre 5 godina

Žardinjerija (korumpirana i polupismena) uzima čoveku pasoš? Kad daš mač buzdovanu! Držite se nejakih žena i starih ljudi, tu ste jedino jaki!

vecni cirkus Srbija

pre 5 godina

Nakon sto su komunalci doveli taksiste na aerodromu u besprekorno stanje, iskorenili divljake i ostalo, preostalo im je samo jos da naplacuju kazne bacacima opusaka. Bravo!

Bobb

pre 5 godina

Nije to pravi Norvežanin, inače ne bi to nikad uradio, pa makar svi oko njega bacali. Uostalom, šta on misli gde je došao, u neku banana državu?? :D

coki

pre 5 godina

jesu li kaznili i sve ostale koji su to uradili a od kojih je Norvezanin to video ili samo njega?taksiste koji tu bleje i cekaju zrtve ne potpadaju pod zakon?oni mogu to da rade ali stranci ne?

Igi

pre 5 godina

Kako su revnosni, neka dodju u Zemun uvece u bilo koji parkic za decu, napisali bi se kazni i za opuske i za lomljenje flasa, sad ne znam u cemu je problem u mpgucim batinama ili necem drugom

Papageno

pre 5 godina

To u Norveškoj sigurno ne bi uradio, a sada je naučio da ne važi baš uvek ono "kad si u Rimu, radi isto što i Rimljani rade", barem ne kad Rimljani (ili Srbi) rade svinjarije!

S druge strane, treniranje strogoće nad strancem, koga vidimo samo kao debelu gusku koja se lako čerupa dok domaći nesmetano divljaju, baš liči na Srbiju i tako je... srpski!

Jer kounlac je znao da sa strancem ne rizikuje stranac ništa u stilu "znaš li ti, bre, (psovka) ko sam ja?!" posle čega skoro obavezno slede batine.

Sve u svemu, ne odobravam postupak Norvežanina, ali ni komunalnog policajca. Mnogo veći utisak bi ostavio i mnogo korisnije je bilo da je samo lepo i ljubazno rekao "Gospodine, ovo što ste sad uradili je u našoj zemlji kažnjivo. Ja vas sada neću kazniti jer verujem da niste znali, ali molim vas, nemojte to ponoviti jer će vas sledeći put prilično koštati". Ali to bi bilo baš previše takta, stila i pameti za prosečnog srpskog komunalca.

Ovako će sad Norvežanin pričati u svojoj zemlji kako u Srbiji komunalci jedva čekaju da oderu stranca. Što je u stvari živa istina. I ne samo za strance...

Преступление и наказание

pre 5 godina

Najmanje dve stvari su ovde netačne, odnosno nelogične. Kako putnik može da baci opušak na zemlju u prostoru koji je potpuno betoniran i asfaltiran? Kako komunalni policajac može da traži i dobije pasoš od putnika koji je strani državljanin šengenske zone, dakle ulazi u Srbiju samo s ličnom kartom? I još nešto, veoma bitno. Po kom ovlašćenju komunalni policajac može nekome privremeno da oduzme pasoš?

PS: Neka nadležni aerodroma "Nikola Tesla" malo povedu računa da se korpa za opuške, postavljena na predmetnom izlazu, redovno prazni i održava, a ne da ljudi moraju prosto da beže od nje, jer se dimi kao parna lokomotiva.

MS

pre 5 godina

Žardinjerija (korumpirana i polupismena) uzima čoveku pasoš? Kad daš mač buzdovanu! Držite se nejakih žena i starih ljudi, tu ste jedino jaki!

miroslav

pre 5 godina

Nije to prvi put, gledao sam kad devojci oduzimaju pasos za istu stvar, oko 10 uvece, kazu plati kaznu pa vracamo
Kolega iz lux taxija je odvezao do dezurne poste i vratio, pao sistem u posti, ona jadna prestravljena avion ce odleteti ne zna sta da radi
Na kraju kolega iz lux taxija namoli komunalnog policajca da joj vrati pasos a ona mu je ostavila pare da plati kaznu ujutru, uz jos jedno obecanje da dostavi uplatnice komunalcu
Ne znam samo kad vec tako revnosno rade svoj posao zasto im oni divlji,nazovi taxisti,koji vuku za rukav ljude na dolascima i deru ih po 50 eura do grada ne predstavljaju problem,valjda za ovo drugo treba i hrabrost

Sabahudin

pre 5 godina

Za to vreme dečiji parkići prepuni opuštaka, a pored sedišta komunalne policije non stop je nepropisno parkirano po 3-4 automobila. Doslednost pre svega.

Kibo

pre 5 godina

Hahaha, dajte bre. Komunalac uzeo da se pravi pametan nad strancem koji naravno ne zna situaciju kod nas i naš mentalitet. Da je bilo kom drugom uradio, znaš kad bi mu napisao kaznu.

Gille

pre 5 godina

Strogo nasa policijo, da se zna ko mesa malter, a ko drzi visak.
Kao Srbin, osecam se tako privilegovano sto mogu da bacam pikavce 'de god 'ocu, kese kacim na grane i zapisavam ulaze. Ipak sve to ne radim i ne koristim privilegije koje nam daje komunalna policija, puna razumevanja za potrebe svojih gradjana. Hvala im za to.

Rusty Pera

pre 5 godina

Bravo!
Prvo ih opelješi TAXI mafija koju ti isti komunalci treba da regulišu a zatim im se i oduzme pasoš zbog bačenog pikavca.
Veliko bravo za komunalnu policiju.

gandalf

pre 5 godina

Inace, to sto je usao u "divlji" taxi nema veze...oni su jaci od komunalne i od regularne policije...licno mi pisana kazna zbog nepropisnog zaustavljanja od strane komunalaca, apsolutno zasluzeno napravio sam prekrsaj...dok je gospodin organ zadovoljno odlazio sa mesta dogadjaja morao je da se provlaci i zaobilazi taksistu koji je bio parkiran van obelezenog mesta, na zelenoj povrsini i trotoaru...to gospodinu organu nije predstavljalo prekrsaj i uz ignorisanje doticnog nastavio je svojim putem...naravno, kao i svaki normalan covek preparkirao sam auto i otisao kod gospodina organa da ga pitam zasto doticnog ignorise i ne napise mu kaznu, jer je njegov prekrsaj tri puta tezi od mog...njegov izraz lica je govorio vise od hiljadu reci...a gospodin u taksiju mirno sa osmehom odlazi...ali, opusak je bitniji...i treba da bude...za bolje i nismo...

Mirko

pre 5 godina

Normalno, kazna za Norvezanina ali jos je vaznije kazniti ovog komunalca i suspendovati ga s posla zbog ociglednog selektivnog delovanja.

micko

pre 5 godina

tako je to sa policijom kada vide stranca ili tablice sa drugim oznakama pisu kazne kao nezdravi a ljudi su se jednostavno hteli uklopiti sa okolinom.Sramota ...

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Slazem se sa ovim kaznjavanjem , samo smatram da ovo i ne treba da bude neka vest... meni ovo lici na samopropagiranje kako ova vlast radi nesto posebno. A hteo bih da postavim jos jedno pitanje: da li su kaznjeni i ostali koji su bacili opusak na zemlju ili je samo ovaj gradjanin Norveške?

sve po zakonu

pre 5 godina

Tradicionalno srpsko gostoprimstvo zvano lesinarenje.
Murijaci, ili bilo kakva druga uniformisana lica smekaju ljude izvana, odabiraju zrtvu i cekaju prigodan moment da je zaskoce sa nekakvom kaznom..sto se vise koprcas skuplje je.
Ocekuje se da u interesu oba privatna lica (od kojih je jedno sluzbeno ali sa privatnim dzepom) da "izgrednik" postavi neko neutralno pitanje pa mu onda uniformirani kao da blazu kaznu ali bez racuna.
Ako se to ne uradi slijedi mrcvarenje tipa oduzimanje pasosa....

Petar III

pre 5 godina

Prvo cudno mi je da Norvezanin to uradi, a drugo zasto nije pikavac bacio u veliku pepeljaru koje ima po 2-3 pored svakog ulaza? I trece otkuda znaju pisci komentara da komunalci ne kaznjavaju i nase ljude koji isto to urade? I naravno, pohvaljujem tog komunalca koji je to uradio.

Zivim u Oslu od 2010

pre 5 godina

Kakav clanak... Eto, neki nas zet Norvezanin baca smece jer to rade nevaspitani Srbi, a on inace nikad to ne bi uradio, jer je vaspitan i fin. Kaznu nije hteo da plati, vidim, pa su mu privremeno oduzeli pasos.

cik

pre 5 godina

vladavina prava :-)))
odlicno, tako i treba, ali svima (nasim ljudima ponajvise) i ne na aerodromu nego svuda.
ovako ovo ispada bez veze i ostavlja mucan utisak.

Zox

pre 5 godina

Navijamo da stranci paze nasu zemlju i drago nam je kad ih kaznjavaju, ali nama je dozvoljeno kad odemo u neku drugu zemlju da se ponasamo necivilizovano, kao i u svojoj rodjenoj, ali to necemo da priznamo.

U Srbiji ima pravo da strancu oduzme pasos samo interventna (ili sudija), ovi ostali moraju da sacekaju dolazak gore navedene jedinice. Norvezanin moze da ih tuzi jer praveci se da postuju pravila (komunalci), u stvari ih ne postuju.

Bas me zanima da li bi komunalac zaustavio nekog domaceg istetoviranog "navijaca" i izveo ga iz taksija... Koliko sam obavesten, na Zapadu, kad kaznjavaju, kaznjavaju sve...

buki

pre 5 godina

Svima ostalima koji ovde pisu negativno o ovome da porucim da je to za razliku od brdo drugih stvari ispravan po meni postupak, pogotovo sto na svakih pet metara imaju kante za otpatke. Ako ne cenite svoje kako mozete da ocekujete da vas drugi cene.

Srbija

pre 5 godina

Voleo bih da je komunalna policija u obavezi da godišnje podnese izvištaj koliko je kazni naplaćeno i po kom osnovu. Verujem da je ovo prvi i jedini put da su nekome naplatili za ovo. Voleo bih da je svakodnevno ovako, ali mrka kapa.

Ovo je Srbija,nema pepeljara radi komunalaca da i oni nesto usnjave :)

pre 5 godina

Ej ti sto si bacio pikavac,pasos molim !
Taj komunalac ne zna da Norvezanin potrosi vise para u Srbiji prilikom jednog boravka neko sto jedan prosecni Srbijanac plati godisnje poreza na platu :)

Deus

pre 5 godina

Za to se na aerodromu odavno plaćaju kazne, ima dovoljno kanti za opuške pa nek bacaju tamo, kao što rade i kod kuće. Mojim francuskim turistima se to takođe desilo pre par godina. Kazna plaćena na licu mrsta i nije bilo oduzimanja pasoša.
(Marta, 22. maj 2018 10:08)
---
Naravno, platiti bez mnogo pametovanja i gotovo. Vozio sam se nedavno autoputem od Horgosa ka Beogradu (dva dana po uvbodjenju ogranicenja brzine na autoputu). Ogranicenja zapravo oduvek postoji ali se brzina kontrolise odskora) Kola sa stranim tablicama (gastarbajteri iz De i CH ali i Cesi, Slovaci, Madjari i sl) su prosto divljala po putu jureci i 180-200 na sat. Posle naplatne rampe iza NS niko vise nije presao 120 na sat, neke sam cak i pretekao jer su vozili 100 na sat a ja 120 (iako se posle naplatne rampe vise i ne meri tj ocitava prosecna brzina). Disciplinovati ljude je lako, udaris ih jednom dobro po dzepu i da vidis kako paze.

NoName

pre 5 godina

Sada taj isti moze da tuzi komunalca zbog oduzimanja pasosa. I kao sto se vidi u prici, komunalac je namerno pikirao stranca medju ostalima.
Hiljadu puta pricamo i vreme je da delamo. Komunalce rasturiti.
Primera radi. U Berlinu, opusaka na ulici gde hoces. Iako stoje kante sa oznakom za kereci izmet i prorez za cigarete (postoji metalna plocica za gasenje). Policija prolazi (ne postoje komunalci), i jos te cudno gledaju kako ti gasis opusak i bacas u kantu. Ocigledno im smeta sto oduzimas posao gradskoj cistoci.

кутловић

pre 5 godina

Није му покуцао да му одузме пасош, него да напише казну. А, пасош је привремено одузет, док не плати.

Marta

pre 5 godina

Za to se na aerodromu odavno plaćaju kazne, ima dovoljno kanti za opuške pa nek bacaju tamo, kao što rade i kod kuće. Mojim francuskim turistima se to takođe desilo pre par godina. Kazna plaćena na licu mrsta i nije bilo oduzimanja pasoša.

čovek

pre 5 godina

naravno sad ce doticni policajac da odgovara zbog prekoracenja ovlascenja ... kad bi se zezali ... a pro tome, i ja kao pusac, bi tom gospodinu odrezao visoku kaznu ali to ne opravdava

Vlajko

pre 5 godina

Svi puše ispred aerodromske zgrade ali pored kante u kojoj je predviđeno mesto za gašenje i odlaganje opušaka. Niko ih ne gasi nogom na trotoaru.

ronaldo

pre 5 godina

Podrzavam. Nek baci tako pikavac u norveskoj ako sme. Tu su dosli da se bahate... 300 evra kazne minimum. Prvo su bacali bombe a sad i pikavce

VelikiDrakula

pre 5 godina

"Gost iz Norveške ugasio je cigaretu i bacio je na zemlju vođen primerom ostalih pored sebe" ... 100 puta sam bio na aerodromu Nikola Tesla i pušio ispred gde je i odredjeno mesto za pušače. Niakd video nisam jedan pikavac da je van kante niti video da neko baca pored kante i gasi nogom.

ronaldo

pre 5 godina

Podrzavam. Nek baci tako pikavac u norveskoj ako sme. Tu su dosli da se bahate... 300 evra kazne minimum. Prvo su bacali bombe a sad i pikavce

Petar III

pre 5 godina

Prvo cudno mi je da Norvezanin to uradi, a drugo zasto nije pikavac bacio u veliku pepeljaru koje ima po 2-3 pored svakog ulaza? I trece otkuda znaju pisci komentara da komunalci ne kaznjavaju i nase ljude koji isto to urade? I naravno, pohvaljujem tog komunalca koji je to uradio.

NoName

pre 5 godina

Sada taj isti moze da tuzi komunalca zbog oduzimanja pasosa. I kao sto se vidi u prici, komunalac je namerno pikirao stranca medju ostalima.
Hiljadu puta pricamo i vreme je da delamo. Komunalce rasturiti.
Primera radi. U Berlinu, opusaka na ulici gde hoces. Iako stoje kante sa oznakom za kereci izmet i prorez za cigarete (postoji metalna plocica za gasenje). Policija prolazi (ne postoje komunalci), i jos te cudno gledaju kako ti gasis opusak i bacas u kantu. Ocigledno im smeta sto oduzimas posao gradskoj cistoci.

кутловић

pre 5 godina

Није му покуцао да му одузме пасош, него да напише казну. А, пасош је привремено одузет, док не плати.

Bobb

pre 5 godina

Nije to pravi Norvežanin, inače ne bi to nikad uradio, pa makar svi oko njega bacali. Uostalom, šta on misli gde je došao, u neku banana državu?? :D

Ovo je Srbija,nema pepeljara radi komunalaca da i oni nesto usnjave :)

pre 5 godina

Ej ti sto si bacio pikavac,pasos molim !
Taj komunalac ne zna da Norvezanin potrosi vise para u Srbiji prilikom jednog boravka neko sto jedan prosecni Srbijanac plati godisnje poreza na platu :)

micko

pre 5 godina

tako je to sa policijom kada vide stranca ili tablice sa drugim oznakama pisu kazne kao nezdravi a ljudi su se jednostavno hteli uklopiti sa okolinom.Sramota ...

Преступление и наказание

pre 5 godina

Najmanje dve stvari su ovde netačne, odnosno nelogične. Kako putnik može da baci opušak na zemlju u prostoru koji je potpuno betoniran i asfaltiran? Kako komunalni policajac može da traži i dobije pasoš od putnika koji je strani državljanin šengenske zone, dakle ulazi u Srbiju samo s ličnom kartom? I još nešto, veoma bitno. Po kom ovlašćenju komunalni policajac može nekome privremeno da oduzme pasoš?

PS: Neka nadležni aerodroma "Nikola Tesla" malo povedu računa da se korpa za opuške, postavljena na predmetnom izlazu, redovno prazni i održava, a ne da ljudi moraju prosto da beže od nje, jer se dimi kao parna lokomotiva.

Marta

pre 5 godina

Za to se na aerodromu odavno plaćaju kazne, ima dovoljno kanti za opuške pa nek bacaju tamo, kao što rade i kod kuće. Mojim francuskim turistima se to takođe desilo pre par godina. Kazna plaćena na licu mrsta i nije bilo oduzimanja pasoša.

Igi

pre 5 godina

Kako su revnosni, neka dodju u Zemun uvece u bilo koji parkic za decu, napisali bi se kazni i za opuske i za lomljenje flasa, sad ne znam u cemu je problem u mpgucim batinama ili necem drugom

buki

pre 5 godina

Svima ostalima koji ovde pisu negativno o ovome da porucim da je to za razliku od brdo drugih stvari ispravan po meni postupak, pogotovo sto na svakih pet metara imaju kante za otpatke. Ako ne cenite svoje kako mozete da ocekujete da vas drugi cene.

Kibo

pre 5 godina

Hahaha, dajte bre. Komunalac uzeo da se pravi pametan nad strancem koji naravno ne zna situaciju kod nas i naš mentalitet. Da je bilo kom drugom uradio, znaš kad bi mu napisao kaznu.

Zivim u Oslu od 2010

pre 5 godina

Kakav clanak... Eto, neki nas zet Norvezanin baca smece jer to rade nevaspitani Srbi, a on inace nikad to ne bi uradio, jer je vaspitan i fin. Kaznu nije hteo da plati, vidim, pa su mu privremeno oduzeli pasos.

vecni cirkus Srbija

pre 5 godina

Nakon sto su komunalci doveli taksiste na aerodromu u besprekorno stanje, iskorenili divljake i ostalo, preostalo im je samo jos da naplacuju kazne bacacima opusaka. Bravo!

MS

pre 5 godina

Žardinjerija (korumpirana i polupismena) uzima čoveku pasoš? Kad daš mač buzdovanu! Držite se nejakih žena i starih ljudi, tu ste jedino jaki!

Mirko

pre 5 godina

Normalno, kazna za Norvezanina ali jos je vaznije kazniti ovog komunalca i suspendovati ga s posla zbog ociglednog selektivnog delovanja.

coki

pre 5 godina

jesu li kaznili i sve ostale koji su to uradili a od kojih je Norvezanin to video ili samo njega?taksiste koji tu bleje i cekaju zrtve ne potpadaju pod zakon?oni mogu to da rade ali stranci ne?

sve po zakonu

pre 5 godina

Tradicionalno srpsko gostoprimstvo zvano lesinarenje.
Murijaci, ili bilo kakva druga uniformisana lica smekaju ljude izvana, odabiraju zrtvu i cekaju prigodan moment da je zaskoce sa nekakvom kaznom..sto se vise koprcas skuplje je.
Ocekuje se da u interesu oba privatna lica (od kojih je jedno sluzbeno ali sa privatnim dzepom) da "izgrednik" postavi neko neutralno pitanje pa mu onda uniformirani kao da blazu kaznu ali bez racuna.
Ako se to ne uradi slijedi mrcvarenje tipa oduzimanje pasosa....

čovek

pre 5 godina

naravno sad ce doticni policajac da odgovara zbog prekoracenja ovlascenja ... kad bi se zezali ... a pro tome, i ja kao pusac, bi tom gospodinu odrezao visoku kaznu ali to ne opravdava

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Slazem se sa ovim kaznjavanjem , samo smatram da ovo i ne treba da bude neka vest... meni ovo lici na samopropagiranje kako ova vlast radi nesto posebno. A hteo bih da postavim jos jedno pitanje: da li su kaznjeni i ostali koji su bacili opusak na zemlju ili je samo ovaj gradjanin Norveške?

Rusty Pera

pre 5 godina

Bravo!
Prvo ih opelješi TAXI mafija koju ti isti komunalci treba da regulišu a zatim im se i oduzme pasoš zbog bačenog pikavca.
Veliko bravo za komunalnu policiju.

Deus

pre 5 godina

Za to se na aerodromu odavno plaćaju kazne, ima dovoljno kanti za opuške pa nek bacaju tamo, kao što rade i kod kuće. Mojim francuskim turistima se to takođe desilo pre par godina. Kazna plaćena na licu mrsta i nije bilo oduzimanja pasoša.
(Marta, 22. maj 2018 10:08)
---
Naravno, platiti bez mnogo pametovanja i gotovo. Vozio sam se nedavno autoputem od Horgosa ka Beogradu (dva dana po uvbodjenju ogranicenja brzine na autoputu). Ogranicenja zapravo oduvek postoji ali se brzina kontrolise odskora) Kola sa stranim tablicama (gastarbajteri iz De i CH ali i Cesi, Slovaci, Madjari i sl) su prosto divljala po putu jureci i 180-200 na sat. Posle naplatne rampe iza NS niko vise nije presao 120 na sat, neke sam cak i pretekao jer su vozili 100 na sat a ja 120 (iako se posle naplatne rampe vise i ne meri tj ocitava prosecna brzina). Disciplinovati ljude je lako, udaris ih jednom dobro po dzepu i da vidis kako paze.

Vlajko

pre 5 godina

Svi puše ispred aerodromske zgrade ali pored kante u kojoj je predviđeno mesto za gašenje i odlaganje opušaka. Niko ih ne gasi nogom na trotoaru.

Papageno

pre 5 godina

To u Norveškoj sigurno ne bi uradio, a sada je naučio da ne važi baš uvek ono "kad si u Rimu, radi isto što i Rimljani rade", barem ne kad Rimljani (ili Srbi) rade svinjarije!

S druge strane, treniranje strogoće nad strancem, koga vidimo samo kao debelu gusku koja se lako čerupa dok domaći nesmetano divljaju, baš liči na Srbiju i tako je... srpski!

Jer kounlac je znao da sa strancem ne rizikuje stranac ništa u stilu "znaš li ti, bre, (psovka) ko sam ja?!" posle čega skoro obavezno slede batine.

Sve u svemu, ne odobravam postupak Norvežanina, ali ni komunalnog policajca. Mnogo veći utisak bi ostavio i mnogo korisnije je bilo da je samo lepo i ljubazno rekao "Gospodine, ovo što ste sad uradili je u našoj zemlji kažnjivo. Ja vas sada neću kazniti jer verujem da niste znali, ali molim vas, nemojte to ponoviti jer će vas sledeći put prilično koštati". Ali to bi bilo baš previše takta, stila i pameti za prosečnog srpskog komunalca.

Ovako će sad Norvežanin pričati u svojoj zemlji kako u Srbiji komunalci jedva čekaju da oderu stranca. Što je u stvari živa istina. I ne samo za strance...

Gille

pre 5 godina

Strogo nasa policijo, da se zna ko mesa malter, a ko drzi visak.
Kao Srbin, osecam se tako privilegovano sto mogu da bacam pikavce 'de god 'ocu, kese kacim na grane i zapisavam ulaze. Ipak sve to ne radim i ne koristim privilegije koje nam daje komunalna policija, puna razumevanja za potrebe svojih gradjana. Hvala im za to.

cik

pre 5 godina

vladavina prava :-)))
odlicno, tako i treba, ali svima (nasim ljudima ponajvise) i ne na aerodromu nego svuda.
ovako ovo ispada bez veze i ostavlja mucan utisak.

gandalf

pre 5 godina

Inace, to sto je usao u "divlji" taxi nema veze...oni su jaci od komunalne i od regularne policije...licno mi pisana kazna zbog nepropisnog zaustavljanja od strane komunalaca, apsolutno zasluzeno napravio sam prekrsaj...dok je gospodin organ zadovoljno odlazio sa mesta dogadjaja morao je da se provlaci i zaobilazi taksistu koji je bio parkiran van obelezenog mesta, na zelenoj povrsini i trotoaru...to gospodinu organu nije predstavljalo prekrsaj i uz ignorisanje doticnog nastavio je svojim putem...naravno, kao i svaki normalan covek preparkirao sam auto i otisao kod gospodina organa da ga pitam zasto doticnog ignorise i ne napise mu kaznu, jer je njegov prekrsaj tri puta tezi od mog...njegov izraz lica je govorio vise od hiljadu reci...a gospodin u taksiju mirno sa osmehom odlazi...ali, opusak je bitniji...i treba da bude...za bolje i nismo...

Srbija

pre 5 godina

Voleo bih da je komunalna policija u obavezi da godišnje podnese izvištaj koliko je kazni naplaćeno i po kom osnovu. Verujem da je ovo prvi i jedini put da su nekome naplatili za ovo. Voleo bih da je svakodnevno ovako, ali mrka kapa.

Sabahudin

pre 5 godina

Za to vreme dečiji parkići prepuni opuštaka, a pored sedišta komunalne policije non stop je nepropisno parkirano po 3-4 automobila. Doslednost pre svega.

miroslav

pre 5 godina

Nije to prvi put, gledao sam kad devojci oduzimaju pasos za istu stvar, oko 10 uvece, kazu plati kaznu pa vracamo
Kolega iz lux taxija je odvezao do dezurne poste i vratio, pao sistem u posti, ona jadna prestravljena avion ce odleteti ne zna sta da radi
Na kraju kolega iz lux taxija namoli komunalnog policajca da joj vrati pasos a ona mu je ostavila pare da plati kaznu ujutru, uz jos jedno obecanje da dostavi uplatnice komunalcu
Ne znam samo kad vec tako revnosno rade svoj posao zasto im oni divlji,nazovi taxisti,koji vuku za rukav ljude na dolascima i deru ih po 50 eura do grada ne predstavljaju problem,valjda za ovo drugo treba i hrabrost

Zox

pre 5 godina

Navijamo da stranci paze nasu zemlju i drago nam je kad ih kaznjavaju, ali nama je dozvoljeno kad odemo u neku drugu zemlju da se ponasamo necivilizovano, kao i u svojoj rodjenoj, ali to necemo da priznamo.

U Srbiji ima pravo da strancu oduzme pasos samo interventna (ili sudija), ovi ostali moraju da sacekaju dolazak gore navedene jedinice. Norvezanin moze da ih tuzi jer praveci se da postuju pravila (komunalci), u stvari ih ne postuju.

Bas me zanima da li bi komunalac zaustavio nekog domaceg istetoviranog "navijaca" i izveo ga iz taksija... Koliko sam obavesten, na Zapadu, kad kaznjavaju, kaznjavaju sve...

VelikiDrakula

pre 5 godina

"Gost iz Norveške ugasio je cigaretu i bacio je na zemlju vođen primerom ostalih pored sebe" ... 100 puta sam bio na aerodromu Nikola Tesla i pušio ispred gde je i odredjeno mesto za pušače. Niakd video nisam jedan pikavac da je van kante niti video da neko baca pored kante i gasi nogom.