Utorak, 15.05.2018.

00:47

Zapad dao Vučiću plan za Kosovo,"ako ne prihvati..."

Sjedinjene Američke Države i zapadne zemlje dostavile su plan rešenja kosovskog problema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše "Blic".

Izvor: Tanjug

Zapad dao Vuèiæu plan za Kosovo,"ako ne prihvati..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

zbunjen

pre 5 godina

"To je kraj i za njega i za Srbiju" - pa zar se tako rešavaju otverena pitanja!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dunster, 15. maj 2018 18:20)


Zaista ne znam zašto je ovo pitanje dobilo toliko minusa!? Jel' to znači da "jači kobači" i da medjunarodno pravo ne važi za zapadne "demokratske" zemlje?

Sve je laz

pre 5 godina

Kakva crna nacela, kakvi crni principi? Pa nije ovo Orvelova 84-ta, budite koncizni. Imperija ne poznaje principe, samo interese. Oni su ovim nasim politikantima dali naredjenje a ne plan.

Negativni

pre 5 godina

"ako ne prihvati..."

Sta ce biti? Primetice mozda da u Srbiji nema medijskih sloboda, da je sva vlast u rukama jednog coveka, da su demokratski procesi na najnizim granama, da su izbori nefer, da su policija i sudstvo medju najgorima u Evropi, da je u Savamali rusila drzava, da Vulin nema tetku u kanadi, ...???
Pa ako to tek sada primetite onda treba da se nosite u tri lepe pm. Ne trebate nam - ne trebamo vam.
(srrrrrrrrrdjan, 15. maj 2018 15:48)

Ma, nije valjda...oni treba da primete ono što je naš problem? A mi da sedimo pijući pivce dok nam oni ne reše problem? I onda da nam daju plate od tri hiljade evra a mi da i dalje ne radimo ništa? Na koga si ti ljut? Na zapad? Prijatelju, treba prvo ustati iz fotelje pa otići na izbore. Pa posle izbora se boriti da se ta obećanja ispune, poštovati zakone i sopstvenu državu i ne dozvoljavati bitangama i lopovima da odlučuju umesto nas. I tako jedno pet vekova i eto ti nama švedskog standarda. Kapiraš?

Aleksandar

pre 5 godina

Ostavka Vucica i njegovih potrona. Totalni poraz njegove politike i krah laznih obecanja. Sledeci. Ne demokrate, ne socijalisti. Sledeci. Ziveo Ustav Srbije.

novak

pre 5 godina

Prosto nema podele Kosova. Stav treba da bude: to će uvek biti srpska zemlja u kojoj Albanci imaju ista prava kao Srbi, i kraj priče. Zbog toga smo ratovali i krv prolivali. Mi treba da težimo da uredimo našu državu i sistem. Za to nam ne treba niko sa strane.

Ајде@

pre 5 godina

(netko, 15. maj 2018 15:07)

Рођаче,

Ако прочиташ споразум, онда би видео да није небулоза.
По том споразуму Космет је део Србије, на Космет се требало вратити 1000 војника, нема права на никакав референдум албанска мањина, одлучује се у УН и УН је заслужан за ред на Космету, итд, итд...
Кфор је под управом УН, не НАТО и по споразуму та војна сила је била задужена за одржавање мира и реда.
Логично,након рата, да ли је било могуће да то остане српска армија!?!
Наравно да не!
Као што видиш, Србија јесте задржала Космет и званично и незванично,али види шта је запад од услова испунио.

Sale

pre 5 godina

Oni su mu dali plan kad su Tomi i njemu osnovali stranku i obezbedili pobedu na izborima. Sve on to dobro zna i godinama radi na ispunjenju plana.

Sasa

pre 5 godina

Da li stvarno neko veruje u ovo sto je napisao neki nazovi novinar. Sve informacije koje se objave u medijima su samo spekulacije i sluze da izazivaju paniku u narodu. Narode budi mudar i ne nasedaj na provodacije.

Zoki

pre 5 godina

Ništa još nije konačno,i ove ucene su neprihvatljive, ovo je ipak 21.vek, polako još tu ima mesta za dijalog i pregovore,zašto bi Amerika pravila plan, možda i Rusija ima plan....

Јабучило

pre 5 godina

u pravu si, nismo pognuli glavu niti 1918 niti 1999 
posledice vidimo
(bez mene ovaj puta, 15. maj 2018 09:47)

Ултиматум био 1914. Главу нисмо погнули ни 1941, ни 1948. Коначно, прва Југославија је плод ратне победе, али и последица алавости краља Александра. А овакав распад друге Југославије је последица српске наивности и комунистичке заслепљености.

Srb

pre 5 godina

Već je sve dogovoreno i potpisano... Tako da potpisuj i onako je već plaćeno... Plaćeno je tebi, platia je srpska sirotinja,platila je albanska sirotinja... životima, krvlju, bolešću... Potpisuj da ne trpe naša deca, da ne trpe njihova deca...Mnogo smo već platili za deo prostora, za manastire i crkve, koje će, ko zna, možda oni ćuvati bolje od naših popova sa zlatnim kajlama u bezobrazno skupim automobilima, zaštićenih ne od Boga i od naroda, već od kriminalaca i političara kojima odgovara svađa i haos među nama, da bi pokupili kao paraziti što više od nas za svoju decu, rođake, švalerke, švalerkine švalerke... Kad je dosta... Potpisuj, šta god zarad naše dece, jer ako ne potpišeš ode još par generacija na bensedine, na zračenja, hemoterapije... na groblja... Otići će i naša i njihova deca... Potpisuj... Ne mogu više...ovde se ne radi o velikoj Rusiji, prokletoj Americi, EU...ovde se radi o nama, o ljudima, o dva naroda koja su već dovoljno propatila...Potpisuj... A i tebe da ne gledam više...

ljubav na silu ne ide

pre 5 godina

Dobro, a je l' mu dao Putin nesto? Mislim, ako jeste neka izadje i neka kaze sta nam nudi zapad a sta istok i da izaberemo ono sto je najbolje za opstanak nase drzave i nas kao naroda.

a

pre 5 godina

@dejan
Stalo im je zato sto im ne treba u "pozadini" problem.Pogotovo sada kada su usli duboko u ruski nacionalni prostor,a u narednoj deceniji ce ozbiljno raditi i nad "konacnim resenjem".Ne odmah, a postepeno ce "kuvati zabu".

netko

pre 5 godina

у Куманову добила и задржала Космет под своје... Нека се Вучић угледа на све ово, али у томе ће и видети како запад није поштовао оно што је договорено и што је потписао...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ајде@, 15. maj 2018 13:25)

auuu...

ovaj je ne potrefio sustinu nego je napisao totalnu nebulozu.

u kumanovu je potpoisan poraz i povlacenje vojske i policije sa kosova.

onda je nesto tvoje kad imas vojsku tamo, ako nemas cizmu negde to je samo lupanje politicara i mlacenje slame

demokratija

pre 5 godina

U EU ima najvise zemalja koje su nam bili neprijatelji u oba svetska rata.I uvek smo im rekli
" sikter iz moje avlije". A sad samo sto ne puzimo, a dok im se ne kaze da je dosta, nikad nece prestati da nas ucenjuju.
Politicari su se prodali za debelu lovu i kradju nevidjenih razmera a mi se od Zapada ovajditi necemo.Nas su doveli do prosjackog stapa, u ime demokratije koje nema ni kod njih, a te zapadne vrednosti ja nigde ne vidim, sem sto lepo zive pljackajuci druge.

Rio

pre 5 godina

@Goran
Ako je ovaj tvoj komentar ozbiljan, onda srecan put ! Nisam siguran da posedujes obrazovanje da donosis ovako teske odluke, tako da se ne nadaj nekom boljem zivotu. Najvaznije je da napolju odmah upises neku njihovu ozbiljnu skolu i steknes vestine. Dugo sam tamo...

borislav

pre 5 godina

Alo bre drzavljani Srbije!
Poznato nam je sta su pravila igre kada su cast ponos i buducnost u pitanju!
Obracanje majora Gavrilovica da se objavi u svim medijima i sredstvima informisanja, da se podsetimo kako se voli rodna gruga!
Tudje necemo svoje nedamo!

100% sigurno

pre 5 godina

Ako se problem ne reši za trajno ja prosto odlazim iz ove zemlje jer ne želim da snosim posledice koje će uslediti zbog toga što većina ne razume u kom veku živi... U jedno sam 100% siguran - ja lično i moja deca ćemo za trajno rešiti životna pitanja, kakav god da bude odgovor srpskog naroda.
(Goran, 15. maj 2018 13:26)

Interesantna doza samouverenosti! Prvo, vi mislite da znate u kom svetu zivite, a zivite u Srbiji. Drugo, kazete da cete sigurno i trajno resiti svoja zivotna pitanja.
Evo realnog scenarija "sigurnog uspeha na zapadu". Npr, dolazite na zapad u svojim ranim 30-tim, jos uvek ste relativno jeftini i imate nova znanja koja se traze. Dobijate posao, decu, ulazite u kredit za kucu. Vremenom, tj posle 10-15 godina, postajete skupi, menadzment razmislja da outsorsuje vas posao. Shvatate da je vasa jedina sansa da predjete u menadzment, da iskoristite iskustvo. Medjutim, tu je bara mala a krokodila dosta. Znanje postaje samo jedan od faktora u toj igri, prijateljstva sa studija itt su mnogo vaznija. Posao gubite oko 55.godine (ako izdrzite i do tada). Do tada ste otplatili max 70% hipoteke, deca su mozda jos na fakultetu, a do penzije je jos min 13 godina. Ako imate srece i nije kriza, kucu mozete prodati.
Ovo vam je napisao covek koji je u outsoursingu 18 godina, ima 56 godina i radi na direktorskom nivou. U mojoj firmi je pre 10 godina 10% bilo outsorsovano u jeftine zemlje, a sada vise od 80%. A dok vi stignete u moje godine bice roboti na sve strane.

Slobo

pre 5 godina

Ne razumem pojedince koji insistirarju na realnom stanju i kazu pa nije nashe. Ako nije nahse , zasto zapad insistira da bash Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Priznali su ih vec oko 100 drzava, a izgleda da im je vaznije da ga prizna Srbija od svih clanica NATO alijanse.
U tom grmu lezi zec.
Stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali svi znaju dokle god Srbija ne prizna Kososvo, ono ce biti oteta zemlja.
Ja nisam za to ni da ratujemo,ni da bilo ko gine, ali nisam ni za to da se nekom prizna nesto sto je oteto.
Zasto bi Vucic morao da stavlja tacku na proces, u kojem je kako kaze u vrlo teskom polozaju, maltene uza zid.
Ovi pre njega nisu priznali nezavisnost, pa ne mora ni on.
Bombardovali su nas pod izgovorom da se na Kosovu dogadja nasilje nad Albanskim stanovnistvom , i kada se vojska povukla bombardovanje je prestalo.
Niko nas nece bombardovati ako ne priznamo nezavisnost.
Priznanje bi bilo sramota za drzavu.

novosađanin

pre 5 godina

Koji je to dokument, Povelja, međunarodni akt koji bi Srbiju obavezao da pristane na ustupanje SVETE ZEMLJE okupatorima?
Polako SVE ĆE DO?I NA SVOJE.
Ovakvu grupu nr bi dastavio ni Tači ni Haradinaj. Sve smrad do smrada.

srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

"ako ne prihvati..."

Sta ce biti? Primetice mozda da u Srbiji nema medijskih sloboda, da je sva vlast u rukama jednog coveka, da su demokratski procesi na najnizim granama, da su izbori nefer, da su policija i sudstvo medju najgorima u Evropi, da je u Savamali rusila drzava, da Vulin nema tetku u kanadi, ...???
Pa ako to tek sada primetite onda treba da se nosite u tri lepe pm. Ne trebate nam - ne trebamo vam.

Slobo

pre 5 godina

Ne razumem pojedince koji insistirarju na realnom stanju i kazu pa nije nashe. Ako nije nahse , zasto zapad insistira da bash Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Priznali su ih vec oko 100 drzava, a izgleda da im je vaznije da ga prizna Srbija od svih clanica NATO alijanse.
U tom grmu lezi zec.
Stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali svi znaju dokle god Srbija ne prizna Kososvo, ono ce biti oteta zemlja.
Ja nisam za to ni da ratujemo,ni da bilo ko gine, ali nisam ni za to da se nekom prizna nesto sto je oteto.
Zasto bi Vucic morao da stavlja tacku na proces, u kojem je kako kaze u vrlo teskom polozaju, maltene uza zid.
Ovi pre njega nisu priznali nezavisnost, pa ne mora ni on.
Bombardovali su nas pod izgovorom da se na Kosovu dogadja nasilje nad Albanskim stanovnistvom , i kada se vojska povukla bombardovanje je prestalo.
Niko nas nece bombardovati ako ne priznamo nezavisnost.
Priznanje bi bilo sramota za drzavu.

Branislav

pre 5 godina

dobiće ZSO i to pod albanskim uslovima i to je to. Sva ova prašina koja se diže je samo da bi veliki šef na kraju izgledao kao pobednik spasitelj nacije, iako je sve dao a izvukao samo crkavicu.

Masterplan

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", piše "Blic" da je Mičel rekao nekolicini predstavnika NVO sektora.
Teško da može da bude kraj za Srbiju, verovatnije za AV, ne znam šta im je obećao kada je došao na vlast..

ne citam knjige

pre 5 godina

Niste dobro procitali poruku. Niko nece uvoditi nikakve sankcije, a jos manje ce se ratovati. Ono sto ce se dogoditi je da ce se najednom u Nemanjinoj pojaviti neke zute patke, plišane mecke, ruzicasti slonovi ... ili vec ko zna koji simbol nekakve tzv. "revolucije", "ustanka". U zapadnim medijima ce sve to biti prikazano kao spontani bunt naroda. U prevodu: gazde ce vodju pustiti niz vodu, bas kao sto su to uradili i sa Tadicem. Na vlast ce instalirati neku novu marionetu, nekog poslusnika koji ce potpisati ono sto Vucic nece. Bas kao sto je Srbija 10 godina nakon Rambujea prihvatila sve to sto je pisalo u tom papiru - prolazak NATO trupa kroz teritoriju Srbije, imunitet za osoblje NATO od sudske odgovornosti itd. Samo se to onda nazvalo "takticko-tehnicko-zdruzeni" sporazum ili tako nesto. A Srbija je i clanica Partnerstva za mir i NATO ce za mesec dana doci da vezba sa nasom vojskom, uprkos tome sto smo mi ko bajagi "neutralni". Ma sve ovo je rezirana farsa, ne primajte se suvise ...

Ајде@

pre 5 godina

Увек када су нас уцењивали, нисмо прихватали уцену. И увек из тога излазили још јачи, излазили као победници, излазили са већим угледом.
Пример је уцена Аустроугарске, уцена и сраман потпис пред Мачек и Цветковића Хитлеру, пример је и Рамбује, када је Србија након рата, у Куманову добила и задржала Космет под своје... Нека се Вучић угледа на све ово, али у томе ће и видети како запад није поштовао оно што је договорено и што је потписао...

Igor

pre 5 godina

Ponuda po principu uzmi ili ostavi, pripada nekim prošlim vremenima. Jezikom ucena, ovi sa Zapada misle da će postići ono što su ranije uspevali. Nema rešenja koje jednu stranu potpuno ponižava.

Goran

pre 5 godina

Glupo je pričati u nedostatku informacija. 1999 godine smo izlazili na referendum ali nam nije rečeno da zbog NE slede bombe. Ako se već mora doneti neka odluka treba da budu poznate sve posledice. Pa onda da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Ovako se sve svodi na šta bi bilo kad bi bilo. Ja lično znam šta ću, znam sve posledice po moj život koje će izazvati odgovor naroda. Ako se problem ne reši za trajno ja prosto odlazim iz ove zemlje jer ne želim da snosim posledice koje će uslediti zbog toga što većina ne razume u kom veku živi. To će ostati njihov problem pa neka se nose s njim. Voleo bi da ne dođemo u takvu situaciju ali demokratija znači ujedno i vladavinu većine pa s tim u vezi oni koji ne žele da im živote diktiraju nepismeni i neobrazovani mora povući poteze koji će ga za trajno izmestiti iz te sredine. U jedno sam 100% siguran - ja lično i moja deca ćemo za trajno rešiti životna pitanja, kakav god da bude odgovor srpskog naroda.

marko

pre 5 godina

Predsednik je najvise u toku koji su predlozi bili pre a koji su sada ponudjeni, tako da najbolje i zna zasto jos uvek nije prihvatljivo resenje i plan.

Asabajlis

pre 5 godina

Sta se palite bre? Na koji nacin bilo ko od vas pouzdano zna da je bilo sta u ovoj vesti zaista tako? Ni nakon decenija medijskog spinovanja jos uvek niste naucili da kada tabloid citira neimenovani izvor to se u Srbiji ni na koji nacin ne moze tretirati kao neporeciva istina na koju treba reagovati.

Srđan Quedlinburg

pre 5 godina

Da li je realno organiziranje botova na svaku važnu vest!??

E, ovako:
Jaaaaaako mi je žao što '98-me nismo prihvatili predlog da NATO izgradi bazu na Kopaoniku...

Pošto su vam "puna usta Kosova", u tim davnim danima moji sugrađani i ja ne bismo morali otići sa ognjišta... ostaviti kuće, dvorišta, cveće , borove, bagreme, njive, pašnjake, igrališta, uspomene, napisane i zapamćene...
Moja je domovina METOHIJA... Domovina mojih roditelja...

I nije me briga da li ovo dopire do vas u užoj Srbiji: staraca sa pamćenjem, "domaćina " sa knjigom ili motokultivatorom... ili mladih bez poimanja vrednosti...

Objavite ovo... zbog botova... sendviča... i sokova...

BGD

pre 5 godina

Kada bi Srbija priznala KOSOVO,u Srbiji bi se ZIVELO MNOGO BOLJE u vekma bliskoj BUDUCNOSTI.
Bojimm se da Ljudi uSrbiji nece Sadasnjost a pogotovu nece bolju Bjducnost.
Vole Crkveno/Ruske Mitove,Legende,Bajke,vole da slave poraze,vole IZOLACIJU,INFLACIJU,Prazne Radnje,Buvlje Pijace,VIZE.

Stavite na Papir Sta bi Srbija u odnosu na period 1990-2018, dobila Priznanjem Kosova,a sta bi se desilo u slucaju zamrzavanja stanja.
Bojim se da ce se Srbi sa radoscu vratiti u period od 1988-2000.

dejan

pre 5 godina

Sta ce biti ako ne prihvatimo plan?Zasto je njima bas toliko stalo da mi to priznamo ako ga oni smatraju nezavisnim?Nemoze niko prava da nam uvede sankcije zbog toga.Mogu da nas ucenjuju sa EU itd ali to je sve.A i ovi koji su u EU nisu se bas mnogo ovajdili od nje.Pogledajte Bugarsku,siromasjiji su od nas.Treba da pustimo sve to da stoji,i da se vise oko toga ne lomi glava.Srbina je Bog stvorio daa bude tvdoglav i takav treba da ostane.Nedamo i tacka.

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prolupale budale., 15. maj 2018 11:31)

Nije tvoj rat samo okoncan . Mnogo stosta je kod tebe okoncano i to nepopravljivo. Sudeci po tvom komentaru ti bi d... dao za 100 dinara. Ti daj, ali svoje. Ne znam zasto bi prodavao i moje. Ovde niko nije pomenuo rat , a vidim da je to kod tebe cesta pojava. Pominjes nesto i to guras da su rekli drugi. Niko ovde nije za rat , ali nismo ni za priznavanje Kosova ( bar vecina). Ako su vec drzava ne znam sto nas toliko jure da mi priznamo. Dzaba je objasnjavati takvima kao ti. Ti bi da uzmes 100 dinara i da predas deo svoje teritorije. To je legitimno samo ako prodajes svoj stan ili kucu ne moj.

update

pre 5 godina

komsije albanci polako sa tom drzavom.
budite i dalje srbistan. razmilite se po zemlji. trazite stan, socijalnu pomoc, penziju, deciji dodatak , trazite mesto u skupstini....
priznace vam kosovo samo da se vratite!

ili

pootvarajte pekare i poslasticarnice kao i pre. pokupujte kuce i oranice. naselite se masovno, dajte neku ulogu ministra vodji i eto vam drzave serbske pod vasom zastavom pre nego sto cete ovim prepucavanjem sa av bilo sta postici.

Marinero

pre 5 godina

Za Aljasku su platili vise od dva miliona dolara. Kolika bi to trenutna vrijednost bila ne znam. Da je samo milion to mogu i ovi nasi politicari sami da kupe.

Dejan

pre 5 godina

kakav kraj i kake sankcije pobogu, što nećeš da priznas da se dobrovoljno odrices svoje zemlje?

zašto su bas sada zapeli da to reše? mi i albanci smo njima poslednja rupa na svirali.
svakim danom je sve jasnije da unipolarni svet više ne postoji. nova američka administracija je napravila dogovor sa rusima da se balkan očisti od kriminala i korupcije a posle toga sve može biti drugačije.

slavko

pre 5 godina

Predlog za konfederaciju - odbijen!
Kutiljerov plan - odbijen!
Z4 - odbijen!
Rambuje - odbijen!
Plan za Kosovo - odbijen!
Ma prihvatili bi mo puno toga ali INAT je teška bolest sa trajnim posledicama!

milos

pre 5 godina

Ne treba mi EU.Putuj Evropo ionako sve manje ekonomski znacajna postajes od rasta bivsih komunistickih zemalja.Pobeda kapitalizma nad komunizmom je pocetak kraja Zapada jer sada i druge zemlje postaju efikasne kao i Zapad.

Tina

pre 5 godina

... i Velika Britanija??? Zanimljivo.. Zar nisu oni izasli iz EU?
Mozda se tako predstavlja kod nas, ali ulazak u EU ne moze biti uslovljen bilo kakvim kosovskim pitanjem; Spanija je primer - niko im ne preti izlaskom iz EU katalonskim pitanjem..

sibke

pre 5 godina

Shvatili su valjda odavno da mi nismo neko ko pristaje na ucene i pretnje. Samo pravda pobedjuje u Srbiji.
(Nina, 15. maj 2018 08:33)

podledice toga osecamo i danas

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prolupale budale., 15. maj 2018 11:31)

Nije tvoj rat samo okoncan . Mnogo stosta je kod tebe okoncano i to nepopravljivo. Sudeci po tvom komentaru ti bi d... dao za 100 dinara. Ti daj, ali svoje. Ne znam zasto bi prodavao i moje. Ovde niko nije pomenuo rat , a vidim da je to kod tebe cesta pojava. Pominjes nesto i to guras da su rekli drugi. Niko ovde nije za rat , ali nismo ni za priznavanje Kosova ( bar vecina). Ako su vec drzava ne znam sto nas toliko jure da mi priznamo. Dzaba je objasnjavati takvima kao ti. Ti bi da uzmes 100 dinara i da predas deo svoje teritorije. To je legitimno samo ako prodajes svoj stan ili kucu ne moj.

AS

pre 5 godina

@Djole

Амери су за Аљаску дали таман толико пара да не можеш да асфалтираш ни улице у неком мањем граду... Него Цару била хића а ледине имао колико хоће.

parx

pre 5 godina

Svako ko imam mozga i seca se 90-tih, zna da svaki sledeci predlog je gori od prethodnog. Ostace upamcen jedan narod koji uskoro nece vise postojati.

prolupale budale.

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.

Pecanac

pre 5 godina

A treba stvarno da okrenemo na to da su Srbi voljni - za trilion dolara moze da se resi, pa nek pregovara zapad sledecih 30 godina pa kad ne budu imali da plate da nam vrate - i sve vreme da smo drugari.
Ne znaju oni za cestito ne, misle besan je covek na njih, treba reci 'da ali (i onda trazitinesto sto je razumno a sto ne mogu da priuste).

Pecanac

pre 5 godina

To ako jenon paper znaci da je samo usmeno, pa mozda ako ce on da prihvati da se zapise.
Treba se manuti vise te EU i tih vecitih zastrasivanja - bavi se poljoprivredom propisno i cuti, neka njih nek menjaju pretnje dok se ne raspadnu. Bar to se jos od Otomana zna kako se radi.

milan

pre 5 godina

Dok su se albanci naseljavali na kosovo, srbi su se iseljavali većina je svoje kuće i stanove prodala za astronomske cene i došli na u Beograd i na dedinje danas su najglasniji za očuvanje kosova a sami su pobegli, u nekom eventualnom ratu za kosovo pobegli bi opet srbija im je rezervna dr¿ava .Bilo je predloga ranije da Priština bude proglašena za glavni grad srbije i da policija i vojska i intelektualna elita dobija stanove na kosovu ali oni to nisu hteli ništa manje od dedinja i kruga dvojke, taman posla da skupštinska zasedanja budu u prištini. Ne brani se kosovo sa dedinja i teraziskih kafića , i savskih splavova uz hladno pivo i parkirani mercedes ispred ulaza u birtiju danas imamo u srbiji pola miliona srba koji su došli sa kosova.Eventualno referendumsko pitanje o statusu kosova trebalo bi da glasi Ne da li treba kosovo da ostane u sastavu srbije već da glasi:Jeste li spremni da oružjem branite kosovo? i drugo pitanje jeste li spremni da dvadeset procenata svoje zarade priložite za građane kosova na kosovu.Čuvari vere koji su takođe pobegli sa kosova su se uhlebili u krugu dvojke a da nemaju novac bili bi negde u provinciji srbije .

milan

pre 5 godina

Da imaju pameti albanci treba da odustanu od nezavisnosti i prihvate srbiju kao svoju državu , obzirom na trenutnu brojnost bili bi jaka politička snaga u parlamentu i u bliskoj budućnosti bili bi većina u srbiji.Da je bilo pameti kod srba a nema je ni sada propuštene su šanse kad se moglo sve ljudski rešiti prihvatanjem realnosti albanci nisu vanzemaljci mi srbi smo ih oberučke primili preko prokletija sve sa stadima ovaca i albanizirali kosovo istovremeno zabranivši dekretom povratak srpskih izbeglica na kosovo posle drugog svetskog rata.Nisu nama albanci uzeli kosovo ni bilo ko sami smo dali svojim pogresnim postupcima.Ćosića su srpski nacionalisti hteli razapeti na krst zbog predloga podele kosova , to je velika greška.......itd

alban

pre 5 godina

Sto se Srbije tice, Srbija nikada nista nebi prihvatila, ali mora. Ja sam vec pisao da Srbija ima samo dva puta: Da prizna Kosovo i da zivi kao sav normalan svet ili da ne prizna Kosovo i da propadne a onda ce zaboraviti i Kosovo, jer ce tada biti jos mnogo gore po Srbiju, jer tada ce ekonomska kriza naslediti i biti jos gora i neizbezno je cepanje Srbije iz unutra, Vojvodina ce traziti da se prikljuci Evropi, jer nece zeleti ziveti u zemlji koja je naklonjena Rusiji, takodje i Sandjak i na kraju ce ostati Beogradski pasaluk.

Deyan

pre 5 godina

Prvi put kad US nudi prihvataj. Jer posle idu samo losiji predlozi I na kraju gazenje. Mislim da nema potrebe da objasnjavam.. iskusili smo vise puta.
Sada je sansa da dobije sto vise za priznavanje I na tome pregovarati.
Ja bi trazio da Republika Srpska dobije status konfederalne republike unutar BiH. Novac. Bar 10 miliardi..pa gde se nadjemo...
sta god dobili bice dobro.. jer ratom nemozemo protiv NATO a Rusi ili Kinezi da ratuju za nas to ni u snu nema...
Tako da uzimaj sto vise...

BG stanovnik

pre 5 godina

sve ovo je dogovoreno Jos davno jedino sto su sad nasli odgovarajuceg lika koji ce to da sprovede na prihvatljiv nacin ili ce stradati on Ali I might zato gdn Predsetnice ako imas on u stvar potpisi spasi Srbiju ( stalno pricas da sve radis za dobro srpskog naroda) a posle kao Japanci uradi nesto I bices pistovan

Bojan Č.

pre 5 godina

Nego šta nego je odbio, pametan čovek. Oni bez našeg pristanka tj. potpisa ne mogu ništa, zato nek' se malo više potrude i nek' naprave bolji predlog, prihvatljiviji za našu stranu, pa da razgovaramo...

AlCapo

pre 5 godina

Tek na kraju se pominje suma, a to je najvaznije! Gorbacov je dao istocnu nemacku i mnogo vise za dz, a mogo je da uzme barem 400-500 milijardi $. Sloba dade sloveniju i hrvatsku za dz, a mogao je da se cenjka za barem 200 milijardi $. E, pa sada lepo, vucko da ne da kosovo nikako ispod 100 milijardi $. Jedino takav dogovor ima smisla.

a

pre 5 godina

"otvoreno rekavši da Srbija mora to da prihvati"

Uf znamo kako se ranije zavrsavalo kad kazu ovako... sad ili za 10god neko drugi. Strah me da ce biti ovo drugo.

milojko

pre 5 godina

to mirise na egzodus srba kao iz hrvatske... srbija ostade ako bog da samo spoljni (trgovinski) clan evrope sto i nije tako lose...pa za sto godina kad albanci svi odu sa kosova(a ostace tamo samo onaj ko noge nema) vratimo se tamo u miru ko ljudi..

A taman nam je krenulo motanje kablova.

pre 5 godina

Naravno da necemo. Tako bese i ono sa granicama Ogulin, Karlobag ... pa se Srbija svela na Beogradski pasalug.

Jos kada se setim ono kuknjave Mihaila Markovica kako su nam deca nikakva - nece da ratuju.

Suma sumarun - deca otisla na zapad a Srbija evo 30 godina kasnije jos ne moze da se opasulji. i stane na noge.

Ah da zaboravio sam - uvek je nego drugi kriv.

Ika Oks

pre 5 godina

Mislim da je neko Mr Trampu pomenuo da postoje neki problem na nekom Balkanu, a on odgovorio - "Ma resite to do sledeceg ponedeljka, ne smarajte me. Treba da obezbedim Nobeluvu nagradu za mir u Severnoj Koreji. Dosadni ste vec sa tom Sibiriom i tim... Kosvom. Ako vi ne mozete, pitacu Izrael da ih sravne dok lete prema Iranu. Sta... Nisu im usput? Blize su Sloveniji. Pa da mi Melanija nije na operaciji, zamolio bih nju da rganizuje slovenacke invazione trupe...".

A sad ozbiljno. Zar mislite da im nije dosadilo u Siriji da ih zezaju malo Rusija, malo Iran, a ni Tursko zblizavanje sa Rusijom nije na neprimetno. Zasto bi ostavili Rusima i jednu tacku u Evropi, ako ne moraju, te da se osvrcu preko ramena kad mozda krenu na Iran. Ovo moze biti priprema nekih drugih stvari gde Srbija I Kosovo nisu u centru paznje, vec na periferiji i cine nezeljenu smetnju nekim drugim planovima. A mahanje ruskim avionima i tenkovima, paradiranje na crvenom trgu nisu ni malo u prilog Srbiji, pa makar se to cinilo iz unutrasnjopropagandnih razloga. Sa njihove strane to je preventivno delovanje radi koncentracije paznje na neke druge problem.

Mirotvorac je

pre 5 godina

Cijeli zapad je za Kosovo,a ako srbija bude tvrdoglava srbi na Kosovu izgubit če apsolutno srbe.
Vrijeme u svakom slučaju radi za Kosovo i oni nigdje ne žure.Srbija sjedi na dvije,tri stolice i sve se ljuljaju a prijatelja nema.

Pasulj

pre 5 godina

Po kom članu Ustava Republike Srbije jedan čovek odlučuje o sudbini Srbije i njenih građana? Da li uopšte postoji svest o težini činjenja?

Miki

pre 5 godina

Predlog su sastavljali amerikanac, nemica i englez. I srbinu se nije dopao. Zvuči kao vic, ali ko bi od naših osvedočenih neprijatelja očekivao nešto dobro po nas?

бт

pre 5 godina

Никако да нам кажу шта ће се десити ако не желимо да признамо независност као што то већ 10 година не желимо. Хоће ли нам увести санкције? Ако неће онда нема никаквих проблема, ако хоће онда да знамо с ким имамо посла.

bez mene ovaj puta

pre 5 godina

Pa Srbija nije prihvatila ultimatum Austrougarske, pa neće ni Amerike i njenih poltrona

u pravu si, nismo pognuli glavu niti 1918 niti 1999
posledice vidimo

sinisa

pre 5 godina

Zapad i Kosovo nisu nista dobili i Vucic treba da prestane da pregovara sa njima.Imamo rezoluciju 1244 i to je kraj.Kakve sada pregovore pominjemo kada je zavrseno oko Srbije tom rezolucijom.Zapad je verovatno nasao Vucica da im da sve sto nisu nikako mogli bombardovanjem da dobiju ali tu e greska NAROD,SRBI se pitaju za svoje a ne VUCIC.

Ray Donovan

pre 5 godina

Ono sto je moralo da se potpise je rezolucija 1244, danas, skoro 20 godina posle, ne vidim razlog da se od toga odstupi. Nije ni to trajno rešenje, ali ultimatume ne treba prihvatati, u suprotnom, sve je bilo trošenje vremena i novca poreskih obveznika Srbije. Ne brinite, niko nas neće bombardovati jer nema osnova za tako nešto, oni i igraju na tu kartu da nas prepadaju.
Ako će i dalje Srbija biti ta koja nastavlja da pravi kompromise, onda to nisu nikakvi pregovori već kao da vam svakim odlaskom na te “pregovore” veliki brat samo više zavrće ruku. Niste valjda toliki mazohisti. Ja sam prvi za neko razgraničenje, ali dobiti samo ZSO a formalno predati KIM je tragično. To bi bilo jednako izdaji.

hmm

pre 5 godina

Plan je sledeći: Kosovo dobija poslednje elemente državnosti, Vučić to upakuje kao našu "pobedu", raspisuje izbore ili referendum za potvrdu od naroda, a sendvičari glasaju po nalogu za to. Svi srećni i zadovoljni, Evropa rešava problem, Kosovo napreduje u stvaranju države, Vučić doživotni mandat (ili barem veoooma dug, minimum kao Milo), a narod sendvič i "pobedu". Razmena je dakle, sendvič za Kosovo, potpuno u skladu sa mudroom politikom u proteklih 30ak godina.

mr milan

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju"
Nece biti kraj za SRBIJU ali hoce za njega.
Tako je doveden i Sloba pa pusten...
Pa Zoran pa puten...
Pa Tadic, pa pusten...
Sada se pakuje Djilas i Jeremic , pa ce i njih pustiti ...

mr

pre 5 godina

Samo znamo da odbijamo ponude,a svaka sledeća će biti sve gora po nas.Znamo kako se to obično završi.Neće nam uvažiti ni najmanji interes na Kosovu,a članstvo u EU ćemo samo da sanjamo.O platama i penzijama da ne pričamo.Na kraju će se Srbija svesti na pet miliona ljudi za petnaestak godina.

aco

pre 5 godina

Шта год да захтевају од нас, референдум је неопходан. Треба да наши званичници обавесте јавност о каквим "захтевима" се ради. Блиц и нво су извори, тако да је ово доста непоуздано.

Veran

pre 5 godina

Imao je vodja 6 godina da 24 sata neprekidno sa svoim placenim lobistima preko Pinka i Hepija na najbrutalniji nacin klevece i vredja vlast posle 2000 a vlast od 1988 do 2000 da ponosito hvali i dize u nebesa.Doslo vreme da ispunjava sve sto duguje zapadu i SAD i da se sa sobom pozabavi i Kosovom.

Nikola

pre 5 godina

Moze ali svaki gradjanin pa i novorodjena beba da dobije 10.000 evra.Cini se puno ali neka svako izracuna 7 miliona gradjana puta 10.000 i sve je jasno a Rudna bogatsva najveca u Evropi i 15% teritori je iznosi 500 milijardi evra.Nedavno je objavijo jedan Nemac koi se tom procenom bavio.

Стварно

pre 5 godina

Ако не Вучић, има ко хоће? Опааа!!! Па све је јасно онда како се у Србији долази на власт, мислим, мени је јасно одавно, само није овим " патриотама" што мрзе Русе а воле јенкије.

Vladimir

pre 5 godina

Jel ovo Sputnjik vest? Jel doneo Mičel i drogu ovima u NVO na sastanak i jel se smejao kao filmski satana?

Ne vidim koji je problem da se prizna Kosovo baš kakvo je sada. To je danas realnost, priznaš i teraš dalje. Ovi što bi čekali bolje okolnosti, oni bi sutra da im Rusi i Kina kažu "imate pravo na Kosovo" a zapad da odustane. Tada bi ipak morali vojno tamo da upadnemo. E pa ako moramo već svakako vojno Kosovo osvajati, koja je poenta da ga prethodno nismo priznali? Šta kao da budemo dobri đaci, sve legalno, a ovamo moraš u rat? Treba danas priznati, a uvek se sutra može predomisliti i napadati. Primera koliko hoćeš (Bugarska i južna Srbija 1941, Mađarska i Vojvodina 1941, Italija i Dalmacija 1941, Srbija i Osmanlijsko carstvo 1912, Srbija i Bosna 1914, SSSR i Poljska 1939, Francuska i Alzas 1914...)

Hahahaha

pre 5 godina

Pa da ima ko hoće završili bi sa prethodnima. Doveli ste ga na vlast da ugazi volju za životom naroda i da im poturi to vaše rešenje. Sloba vam bio prvi čovek i kada ste ga iskoristi sutnili ste ga kao staru kantu. Vučić samo pokušava da za sebe ispregovara bolje, a za Srbiju ga i nije nešto briga...

Predrag

pre 5 godina

Uvođenje vojnog roka, 2 godine za muškarce, godinu dana za žene. I surov obračun sa kriminalom i državnom političkom korupcijom da bi zemlja krenula napred. Sve drugo je izdaja. A Vučić da ode sa vlasti ako misli da trguje srpskom zemljom.

Vlada

pre 5 godina

Evo gospodaru koji nema resenje neka razmisli o tome da napravi dogovor sa zapadom isto kao Kina i Engl za Hon Kong, da im se renta na 100 godina Kosovo uz nadoknadu od 700 milijardi dolara. Pa da ne kazu da nismo i mi dali predlog. Posteno!

Brigate Rosse

pre 5 godina

Oni su ga i doveli da resi pitanje Kosova.Problem je u tome sto je on zarad vlasti,povukao sve nas u propast i beznadje.
Daj coveku vlast pa ces videti kakav je.AV je nikakav.Na nasu zalost.

jovancha

pre 5 godina

Pa sto ne kazu kolike su to pare? Jer u njima lezi resenje. Insistiramo da se u paketu Kosovu da vizna liberalizacija. Odlazi ih cca 200 - 300 hiljada. Onda uzmemo kes koji su nam dali, pokupujemo gomilu zemlje od albanaca, jos 200 - 300 hiljada ode. Na kraju imamo ono sto smo hteli: svoju teritoriju (sada u drzavnom vlasnistvu jer bi Srbin to iznova prodao) tj de facto podelu i manje albanaca. A evropa ima pola miliona njih vise. Pa nek uzivaju.

BgHQ

pre 5 godina

S obzirom da je manje vise ovo sve Slobina skola siguran sam da AV nece prihvatiti ovaj plan.Nazalost,iz bogatog prethodnog iskustva u pregovorima jasno je da ako ovo ne prihvatimo,sledeci predlozi ce biti sve nepovoljniji po nas a na kraju balade uvek milom ili vise silom prihvatimo najnepovoljnije resenje.Takvi smo mi Srbi zato nas i svrbi.

Lala

pre 5 godina

Toga je svestan i Vucic da mu je politicka karijera veoma blizu, sta god da uradi sam sebi izvlaci tu cuvenu stolicu ispod dupeta. Hteo je vlast,moc i na kraju ce biti ono sto i jeste obican bedni demagog.

Spin Ach

pre 5 godina

Ako bi prihvatio "ima ko hoće", i ako bi to bio politički kraj Vučića, kako bi to bio kraj za Srbiju, čime bi taj "ima ko hoće", zauzvrat, vladao?

Kome bi zapad trebalo da da tu sumu? Budućem ministru finansija, da možda utroši na izgradnju BnV i subvencije stranim investitorima? Ili Vesiću za fontane?

Predrag

pre 5 godina

Uvođenje vojnog roka, 2 godine za muškarce, godinu dana za žene. I surov obračun sa kriminalom i državnom političkom korupcijom da bi zemlja krenula napred. Sve drugo je izdaja. A Vučić da ode sa vlasti ako misli da trguje srpskom zemljom.

Aelius

pre 5 godina

Prljave ponude Zapada za prodaju Kosmeta se nikako ne smeju prihvatiti! Političari, građani, ne budite naivni, sve što Zapad može da ponudi je samo obična šarena laža i zov Sirena.

Pa, vi i dalje glasajte

pre 5 godina

Secam se, od Tadica su Nemci trazili da ukine "paralelne institucije" Srba na Kosmetu. On je izvrdavao, govorio kako on nema toliko uticaja, a onda mu je Angela rekla "Ako ti neces, ima ko hoce". To je bilo leto 2011. Za godinu dana od izgovaranja te recenice dobili smo na poklon od Nemaca naprednjake i Vucica na vlasti. Sada, koliko vidim, istorija se ponavlja, s tom razlikom sto sada Amerikanac izgovara istovetnu recenicu. Vucic je potrosen igrac, da li je Ceda Jovanovic sledeci? Mnogi cete se smejati, ali mene nista ne bi zacudilo, covek vec godinama unazad govori kako bi priznao nezavisnost Kosova.

Znam ne smerte da objavite ..

pre 5 godina

Secam se ko juce kad se Vucic sa suzama i pateticnim govorom odrekao Seselja posle nekolikondana cutanja ko ...Nazalost tad nije mogao da trazi referendum za to a i Nikolic ga pritiskao...Tad sam mislio da je ugasio karijeru, ko ce da glasa za nekog takvog ...kad ono medjutim.Za Kosovo( koje nije nase vise ooodavno) ima tek da bude predstava.

Google

pre 5 godina

Vučić bi trebao da preda svoj predlog zapadu, šta on traži za priznavanje Kosova. I da doda, da ako ne prihvate onda Srbija neće u EU, ali onda nema više donacija, para, pomoći zapada. To treba da zna i Vučić. Pa ljudi u Srbiji treba više da znaju, da li da ostaju u Srbiji ili da odu. I rešen problem. Ali naravno da to vodja neće uraditi, jer onda pada sigurno. Narocito onda ako zapad odbije njegovo rešenje. Zato pametno bi trebao nešto da smisli... Bez donacija sa zapada Srbija propada sigurno i to treba imati na umu.

Nemanja

pre 5 godina

A koja je sada korist od Kosova? Vec 20 godina pare probadaju u tom delu Srbije. Dati Kosovo a uzeti clanstvo u EU. Ionako uskoro sve ce to biti jedna velika Evropa.....

Hiro

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", rekao je Ves Mičel.
Vrhunac ultimativne arogancije i jasan znak da se SAD zuri. Zasto?
Jedini rezultat ovakvog bahatkuka ce biti budjenje cuvenog srpskog inata koji dobija pun legitimitet ovakvim izjavama i ponasanjem nedostojnih emusara velikih sila.

100

pre 5 godina

Mi Kosovo nemamo,ne kapiram sta mozemo da izgubimo?
Sa druge strane,nama, da bi skroz propali,ne trebaju nikakve velike sankcije,dovoljne su one tzv.puzajuce ili tihe,da se zatvori Dunav i da nam uvedu vize za pocetak,mislim da bi to bio definitivan kraj jer ovaj narod ne moze vise da izdrzi niti 1 dan sankcija, kakve god one bile.
Kome je do Kosova neka izvoli dole,samo sto sumnjam da bi iko isao.
A tek Srbi sa Kosova...sta napisati o njima, a da covek bude iole prstojan?

Самурај

pre 5 godina

Боље рат него пристајање на уцену. Никад неће стати док нас потпуно не униште. Ако је тако, ајде нападните скотови.

pocetajk pada

pre 5 godina

E sad vodjo, smisli dobar monolog i pokusaj da se operes. Dosta si skupljao poene na Kosovu. Doslo je vreme za naplatu duga. Ne zavidim ti.

Gospodin Pendula

pre 5 godina

"Ako vučić to ne prihvati ,ima ko hoće " ključna rečenica koja govori da svako ima rok trajanja i da smo okupirana država!!! Zapad i USA dovode ali i odvode svaku vlast na ovim prostorima!

toliko i njima je jasno da kosovo nije država i neće biti

pre 5 godina

Zapad odnosno deo (postojeći nepostojeće) medjunarodne zajednice traži izlaz iz kupusa koji napravio, Srbija ne treba da ga plati, ali treba da mu pomogne da izadje u što je kredibilnijem stanju moguće.

mlekadzija

pre 5 godina

Izgleda da se nasi evroatlantski prijatelji spremaju da nas opet malo preventivno zaspu onim sto ne izaziva nikakve posledice kod onih koji prezive...

Duka

pre 5 godina

Prema navodima "Blica", Ves Mičel je delove plana predstavio i srpskim NVO, otvoreno rekavši da Srbija mora to da prihvati.

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", piše "Blic" da je Mičel rekao nekolicini predstavnika NVO sektora.

Pa Srbija nije prihvatila ultimatum Austrougarske, pa neće ni Amerike i njenih poltrona. A ko će prihvatiti? mislite na vaše plaćenike kad dođu na vlast, pa budu ispunjavali vaše naloge. Kao što ste u Makedoniji doveli Zaeva na vlast da ispunjava vaše naloge.

godisnje po 5, 6, 7

pre 5 godina

Nista, sledeci put ce ponuditi manje...

Tako su i ranije dobijali ponude, prvo autonomija uz delimicnu (opstinsku) vlast, pa autonomija sa vecinskom vlascu (u parlamentu pokrajine, preduzecima, opstinama), pa autonomija sa NATO bazom, pa konfederacija, pa su sve odbili i onda dobili i bombardovanje i bazu i nezavisno Kosovo

my way

pre 5 godina

Како је план бољи од свих ранијих када нам даје мање од онога што је потписано Бриселским споразумом, а ми дајемо све?

Veran

pre 5 godina

Imao je vodja 6 godina da 24 sata neprekidno sa svoim placenim lobistima preko Pinka i Hepija na najbrutalniji nacin klevece i vredja vlast posle 2000 a vlast od 1988 do 2000 da ponosito hvali i dize u nebesa.Doslo vreme da ispunjava sve sto duguje zapadu i SAD i da se sa sobom pozabavi i Kosovom.

mlekadzija

pre 5 godina

Izgleda da se nasi evroatlantski prijatelji spremaju da nas opet malo preventivno zaspu onim sto ne izaziva nikakve posledice kod onih koji prezive...

prolupale budale.

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.

aco

pre 5 godina

Шта год да захтевају од нас, референдум је неопходан. Треба да наши званичници обавесте јавност о каквим "захтевима" се ради. Блиц и нво су извори, тако да је ово доста непоуздано.

Ајде@

pre 5 godina

Увек када су нас уцењивали, нисмо прихватали уцену. И увек из тога излазили још јачи, излазили као победници, излазили са већим угледом.
Пример је уцена Аустроугарске, уцена и сраман потпис пред Мачек и Цветковића Хитлеру, пример је и Рамбује, када је Србија након рата, у Куманову добила и задржала Космет под своје... Нека се Вучић угледа на све ово, али у томе ће и видети како запад није поштовао оно што је договорено и што је потписао...

novak

pre 5 godina

Prosto nema podele Kosova. Stav treba da bude: to će uvek biti srpska zemlja u kojoj Albanci imaju ista prava kao Srbi, i kraj priče. Zbog toga smo ratovali i krv prolivali. Mi treba da težimo da uredimo našu državu i sistem. Za to nam ne treba niko sa strane.

hmm

pre 5 godina

Plan je sledeći: Kosovo dobija poslednje elemente državnosti, Vučić to upakuje kao našu "pobedu", raspisuje izbore ili referendum za potvrdu od naroda, a sendvičari glasaju po nalogu za to. Svi srećni i zadovoljni, Evropa rešava problem, Kosovo napreduje u stvaranju države, Vučić doživotni mandat (ili barem veoooma dug, minimum kao Milo), a narod sendvič i "pobedu". Razmena je dakle, sendvič za Kosovo, potpuno u skladu sa mudroom politikom u proteklih 30ak godina.

bez mene ovaj puta

pre 5 godina

Pa Srbija nije prihvatila ultimatum Austrougarske, pa neće ni Amerike i njenih poltrona

u pravu si, nismo pognuli glavu niti 1918 niti 1999
posledice vidimo

Gospodin Pendula

pre 5 godina

"Ako vučić to ne prihvati ,ima ko hoće " ključna rečenica koja govori da svako ima rok trajanja i da smo okupirana država!!! Zapad i USA dovode ali i odvode svaku vlast na ovim prostorima!

Miki

pre 5 godina

Predlog su sastavljali amerikanac, nemica i englez. I srbinu se nije dopao. Zvuči kao vic, ali ko bi od naših osvedočenih neprijatelja očekivao nešto dobro po nas?

Srb

pre 5 godina

Već je sve dogovoreno i potpisano... Tako da potpisuj i onako je već plaćeno... Plaćeno je tebi, platia je srpska sirotinja,platila je albanska sirotinja... životima, krvlju, bolešću... Potpisuj da ne trpe naša deca, da ne trpe njihova deca...Mnogo smo već platili za deo prostora, za manastire i crkve, koje će, ko zna, možda oni ćuvati bolje od naših popova sa zlatnim kajlama u bezobrazno skupim automobilima, zaštićenih ne od Boga i od naroda, već od kriminalaca i političara kojima odgovara svađa i haos među nama, da bi pokupili kao paraziti što više od nas za svoju decu, rođake, švalerke, švalerkine švalerke... Kad je dosta... Potpisuj, šta god zarad naše dece, jer ako ne potpišeš ode još par generacija na bensedine, na zračenja, hemoterapije... na groblja... Otići će i naša i njihova deca... Potpisuj... Ne mogu više...ovde se ne radi o velikoj Rusiji, prokletoj Americi, EU...ovde se radi o nama, o ljudima, o dva naroda koja su već dovoljno propatila...Potpisuj... A i tebe da ne gledam više...

mr milan

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju"
Nece biti kraj za SRBIJU ali hoce za njega.
Tako je doveden i Sloba pa pusten...
Pa Zoran pa puten...
Pa Tadic, pa pusten...
Sada se pakuje Djilas i Jeremic , pa ce i njih pustiti ...

Pasulj

pre 5 godina

Po kom članu Ustava Republike Srbije jedan čovek odlučuje o sudbini Srbije i njenih građana? Da li uopšte postoji svest o težini činjenja?

novosađanin

pre 5 godina

Koji je to dokument, Povelja, međunarodni akt koji bi Srbiju obavezao da pristane na ustupanje SVETE ZEMLJE okupatorima?
Polako SVE ĆE DO?I NA SVOJE.
Ovakvu grupu nr bi dastavio ni Tači ni Haradinaj. Sve smrad do smrada.

Pecanac

pre 5 godina

A treba stvarno da okrenemo na to da su Srbi voljni - za trilion dolara moze da se resi, pa nek pregovara zapad sledecih 30 godina pa kad ne budu imali da plate da nam vrate - i sve vreme da smo drugari.
Ne znaju oni za cestito ne, misle besan je covek na njih, treba reci 'da ali (i onda trazitinesto sto je razumno a sto ne mogu da priuste).

pocetajk pada

pre 5 godina

E sad vodjo, smisli dobar monolog i pokusaj da se operes. Dosta si skupljao poene na Kosovu. Doslo je vreme za naplatu duga. Ne zavidim ti.

Branislav

pre 5 godina

dobiće ZSO i to pod albanskim uslovima i to je to. Sva ova prašina koja se diže je samo da bi veliki šef na kraju izgledao kao pobednik spasitelj nacije, iako je sve dao a izvukao samo crkavicu.

Duka

pre 5 godina

Prema navodima "Blica", Ves Mičel je delove plana predstavio i srpskim NVO, otvoreno rekavši da Srbija mora to da prihvati.

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", piše "Blic" da je Mičel rekao nekolicini predstavnika NVO sektora.

Pa Srbija nije prihvatila ultimatum Austrougarske, pa neće ni Amerike i njenih poltrona. A ko će prihvatiti? mislite na vaše plaćenike kad dođu na vlast, pa budu ispunjavali vaše naloge. Kao što ste u Makedoniji doveli Zaeva na vlast da ispunjava vaše naloge.

ne citam knjige

pre 5 godina

Niste dobro procitali poruku. Niko nece uvoditi nikakve sankcije, a jos manje ce se ratovati. Ono sto ce se dogoditi je da ce se najednom u Nemanjinoj pojaviti neke zute patke, plišane mecke, ruzicasti slonovi ... ili vec ko zna koji simbol nekakve tzv. "revolucije", "ustanka". U zapadnim medijima ce sve to biti prikazano kao spontani bunt naroda. U prevodu: gazde ce vodju pustiti niz vodu, bas kao sto su to uradili i sa Tadicem. Na vlast ce instalirati neku novu marionetu, nekog poslusnika koji ce potpisati ono sto Vucic nece. Bas kao sto je Srbija 10 godina nakon Rambujea prihvatila sve to sto je pisalo u tom papiru - prolazak NATO trupa kroz teritoriju Srbije, imunitet za osoblje NATO od sudske odgovornosti itd. Samo se to onda nazvalo "takticko-tehnicko-zdruzeni" sporazum ili tako nesto. A Srbija je i clanica Partnerstva za mir i NATO ce za mesec dana doci da vezba sa nasom vojskom, uprkos tome sto smo mi ko bajagi "neutralni". Ma sve ovo je rezirana farsa, ne primajte se suvise ...

бт

pre 5 godina

Никако да нам кажу шта ће се десити ако не желимо да признамо независност као што то већ 10 година не желимо. Хоће ли нам увести санкције? Ако неће онда нема никаквих проблема, ако хоће онда да знамо с ким имамо посла.

Pa, vi i dalje glasajte

pre 5 godina

Secam se, od Tadica su Nemci trazili da ukine "paralelne institucije" Srba na Kosmetu. On je izvrdavao, govorio kako on nema toliko uticaja, a onda mu je Angela rekla "Ako ti neces, ima ko hoce". To je bilo leto 2011. Za godinu dana od izgovaranja te recenice dobili smo na poklon od Nemaca naprednjake i Vucica na vlasti. Sada, koliko vidim, istorija se ponavlja, s tom razlikom sto sada Amerikanac izgovara istovetnu recenicu. Vucic je potrosen igrac, da li je Ceda Jovanovic sledeci? Mnogi cete se smejati, ali mene nista ne bi zacudilo, covek vec godinama unazad govori kako bi priznao nezavisnost Kosova.

Lala

pre 5 godina

Toga je svestan i Vucic da mu je politicka karijera veoma blizu, sta god da uradi sam sebi izvlaci tu cuvenu stolicu ispod dupeta. Hteo je vlast,moc i na kraju ce biti ono sto i jeste obican bedni demagog.

Tina

pre 5 godina

... i Velika Britanija??? Zanimljivo.. Zar nisu oni izasli iz EU?
Mozda se tako predstavlja kod nas, ali ulazak u EU ne moze biti uslovljen bilo kakvim kosovskim pitanjem; Spanija je primer - niko im ne preti izlaskom iz EU katalonskim pitanjem..

100

pre 5 godina

Mi Kosovo nemamo,ne kapiram sta mozemo da izgubimo?
Sa druge strane,nama, da bi skroz propali,ne trebaju nikakve velike sankcije,dovoljne su one tzv.puzajuce ili tihe,da se zatvori Dunav i da nam uvedu vize za pocetak,mislim da bi to bio definitivan kraj jer ovaj narod ne moze vise da izdrzi niti 1 dan sankcija, kakve god one bile.
Kome je do Kosova neka izvoli dole,samo sto sumnjam da bi iko isao.
A tek Srbi sa Kosova...sta napisati o njima, a da covek bude iole prstojan?

Brigate Rosse

pre 5 godina

Oni su ga i doveli da resi pitanje Kosova.Problem je u tome sto je on zarad vlasti,povukao sve nas u propast i beznadje.
Daj coveku vlast pa ces videti kakav je.AV je nikakav.Na nasu zalost.

dejan

pre 5 godina

Sta ce biti ako ne prihvatimo plan?Zasto je njima bas toliko stalo da mi to priznamo ako ga oni smatraju nezavisnim?Nemoze niko prava da nam uvede sankcije zbog toga.Mogu da nas ucenjuju sa EU itd ali to je sve.A i ovi koji su u EU nisu se bas mnogo ovajdili od nje.Pogledajte Bugarsku,siromasjiji su od nas.Treba da pustimo sve to da stoji,i da se vise oko toga ne lomi glava.Srbina je Bog stvorio daa bude tvdoglav i takav treba da ostane.Nedamo i tacka.

Srđan Quedlinburg

pre 5 godina

Da li je realno organiziranje botova na svaku važnu vest!??

E, ovako:
Jaaaaaako mi je žao što '98-me nismo prihvatili predlog da NATO izgradi bazu na Kopaoniku...

Pošto su vam "puna usta Kosova", u tim davnim danima moji sugrađani i ja ne bismo morali otići sa ognjišta... ostaviti kuće, dvorišta, cveće , borove, bagreme, njive, pašnjake, igrališta, uspomene, napisane i zapamćene...
Moja je domovina METOHIJA... Domovina mojih roditelja...

I nije me briga da li ovo dopire do vas u užoj Srbiji: staraca sa pamćenjem, "domaćina " sa knjigom ili motokultivatorom... ili mladih bez poimanja vrednosti...

Objavite ovo... zbog botova... sendviča... i sokova...

Ray Donovan

pre 5 godina

Ono sto je moralo da se potpise je rezolucija 1244, danas, skoro 20 godina posle, ne vidim razlog da se od toga odstupi. Nije ni to trajno rešenje, ali ultimatume ne treba prihvatati, u suprotnom, sve je bilo trošenje vremena i novca poreskih obveznika Srbije. Ne brinite, niko nas neće bombardovati jer nema osnova za tako nešto, oni i igraju na tu kartu da nas prepadaju.
Ako će i dalje Srbija biti ta koja nastavlja da pravi kompromise, onda to nisu nikakvi pregovori već kao da vam svakim odlaskom na te “pregovore” veliki brat samo više zavrće ruku. Niste valjda toliki mazohisti. Ja sam prvi za neko razgraničenje, ali dobiti samo ZSO a formalno predati KIM je tragično. To bi bilo jednako izdaji.

sibke

pre 5 godina

Shvatili su valjda odavno da mi nismo neko ko pristaje na ucene i pretnje. Samo pravda pobedjuje u Srbiji.
(Nina, 15. maj 2018 08:33)

podledice toga osecamo i danas

Igor

pre 5 godina

Ponuda po principu uzmi ili ostavi, pripada nekim prošlim vremenima. Jezikom ucena, ovi sa Zapada misle da će postići ono što su ranije uspevali. Nema rešenja koje jednu stranu potpuno ponižava.

milan

pre 5 godina

Dok su se albanci naseljavali na kosovo, srbi su se iseljavali većina je svoje kuće i stanove prodala za astronomske cene i došli na u Beograd i na dedinje danas su najglasniji za očuvanje kosova a sami su pobegli, u nekom eventualnom ratu za kosovo pobegli bi opet srbija im je rezervna dr¿ava .Bilo je predloga ranije da Priština bude proglašena za glavni grad srbije i da policija i vojska i intelektualna elita dobija stanove na kosovu ali oni to nisu hteli ništa manje od dedinja i kruga dvojke, taman posla da skupštinska zasedanja budu u prištini. Ne brani se kosovo sa dedinja i teraziskih kafića , i savskih splavova uz hladno pivo i parkirani mercedes ispred ulaza u birtiju danas imamo u srbiji pola miliona srba koji su došli sa kosova.Eventualno referendumsko pitanje o statusu kosova trebalo bi da glasi Ne da li treba kosovo da ostane u sastavu srbije već da glasi:Jeste li spremni da oružjem branite kosovo? i drugo pitanje jeste li spremni da dvadeset procenata svoje zarade priložite za građane kosova na kosovu.Čuvari vere koji su takođe pobegli sa kosova su se uhlebili u krugu dvojke a da nemaju novac bili bi negde u provinciji srbije .

100% sigurno

pre 5 godina

Ako se problem ne reši za trajno ja prosto odlazim iz ove zemlje jer ne želim da snosim posledice koje će uslediti zbog toga što većina ne razume u kom veku živi... U jedno sam 100% siguran - ja lično i moja deca ćemo za trajno rešiti životna pitanja, kakav god da bude odgovor srpskog naroda.
(Goran, 15. maj 2018 13:26)

Interesantna doza samouverenosti! Prvo, vi mislite da znate u kom svetu zivite, a zivite u Srbiji. Drugo, kazete da cete sigurno i trajno resiti svoja zivotna pitanja.
Evo realnog scenarija "sigurnog uspeha na zapadu". Npr, dolazite na zapad u svojim ranim 30-tim, jos uvek ste relativno jeftini i imate nova znanja koja se traze. Dobijate posao, decu, ulazite u kredit za kucu. Vremenom, tj posle 10-15 godina, postajete skupi, menadzment razmislja da outsorsuje vas posao. Shvatate da je vasa jedina sansa da predjete u menadzment, da iskoristite iskustvo. Medjutim, tu je bara mala a krokodila dosta. Znanje postaje samo jedan od faktora u toj igri, prijateljstva sa studija itt su mnogo vaznija. Posao gubite oko 55.godine (ako izdrzite i do tada). Do tada ste otplatili max 70% hipoteke, deca su mozda jos na fakultetu, a do penzije je jos min 13 godina. Ako imate srece i nije kriza, kucu mozete prodati.
Ovo vam je napisao covek koji je u outsoursingu 18 godina, ima 56 godina i radi na direktorskom nivou. U mojoj firmi je pre 10 godina 10% bilo outsorsovano u jeftine zemlje, a sada vise od 80%. A dok vi stignete u moje godine bice roboti na sve strane.

Ајде@

pre 5 godina

(netko, 15. maj 2018 15:07)

Рођаче,

Ако прочиташ споразум, онда би видео да није небулоза.
По том споразуму Космет је део Србије, на Космет се требало вратити 1000 војника, нема права на никакав референдум албанска мањина, одлучује се у УН и УН је заслужан за ред на Космету, итд, итд...
Кфор је под управом УН, не НАТО и по споразуму та војна сила је била задужена за одржавање мира и реда.
Логично,након рата, да ли је било могуће да то остане српска армија!?!
Наравно да не!
Као што видиш, Србија јесте задржала Космет и званично и незванично,али види шта је запад од услова испунио.

Bojan Č.

pre 5 godina

Nego šta nego je odbio, pametan čovek. Oni bez našeg pristanka tj. potpisa ne mogu ništa, zato nek' se malo više potrude i nek' naprave bolji predlog, prihvatljiviji za našu stranu, pa da razgovaramo...

marko

pre 5 godina

Predsednik je najvise u toku koji su predlozi bili pre a koji su sada ponudjeni, tako da najbolje i zna zasto jos uvek nije prihvatljivo resenje i plan.

srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

"ako ne prihvati..."

Sta ce biti? Primetice mozda da u Srbiji nema medijskih sloboda, da je sva vlast u rukama jednog coveka, da su demokratski procesi na najnizim granama, da su izbori nefer, da su policija i sudstvo medju najgorima u Evropi, da je u Savamali rusila drzava, da Vulin nema tetku u kanadi, ...???
Pa ako to tek sada primetite onda treba da se nosite u tri lepe pm. Ne trebate nam - ne trebamo vam.

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prolupale budale., 15. maj 2018 11:31)

Nije tvoj rat samo okoncan . Mnogo stosta je kod tebe okoncano i to nepopravljivo. Sudeci po tvom komentaru ti bi d... dao za 100 dinara. Ti daj, ali svoje. Ne znam zasto bi prodavao i moje. Ovde niko nije pomenuo rat , a vidim da je to kod tebe cesta pojava. Pominjes nesto i to guras da su rekli drugi. Niko ovde nije za rat , ali nismo ni za priznavanje Kosova ( bar vecina). Ako su vec drzava ne znam sto nas toliko jure da mi priznamo. Dzaba je objasnjavati takvima kao ti. Ti bi da uzmes 100 dinara i da predas deo svoje teritorije. To je legitimno samo ako prodajes svoj stan ili kucu ne moj.

parx

pre 5 godina

Svako ko imam mozga i seca se 90-tih, zna da svaki sledeci predlog je gori od prethodnog. Ostace upamcen jedan narod koji uskoro nece vise postojati.

slavko

pre 5 godina

Predlog za konfederaciju - odbijen!
Kutiljerov plan - odbijen!
Z4 - odbijen!
Rambuje - odbijen!
Plan za Kosovo - odbijen!
Ma prihvatili bi mo puno toga ali INAT je teška bolest sa trajnim posledicama!

Hahahaha

pre 5 godina

Pa da ima ko hoće završili bi sa prethodnima. Doveli ste ga na vlast da ugazi volju za životom naroda i da im poturi to vaše rešenje. Sloba vam bio prvi čovek i kada ste ga iskoristi sutnili ste ga kao staru kantu. Vučić samo pokušava da za sebe ispregovara bolje, a za Srbiju ga i nije nešto briga...

mr

pre 5 godina

Samo znamo da odbijamo ponude,a svaka sledeća će biti sve gora po nas.Znamo kako se to obično završi.Neće nam uvažiti ni najmanji interes na Kosovu,a članstvo u EU ćemo samo da sanjamo.O platama i penzijama da ne pričamo.Na kraju će se Srbija svesti na pet miliona ljudi za petnaestak godina.

sinisa

pre 5 godina

Zapad i Kosovo nisu nista dobili i Vucic treba da prestane da pregovara sa njima.Imamo rezoluciju 1244 i to je kraj.Kakve sada pregovore pominjemo kada je zavrseno oko Srbije tom rezolucijom.Zapad je verovatno nasao Vucica da im da sve sto nisu nikako mogli bombardovanjem da dobiju ali tu e greska NAROD,SRBI se pitaju za svoje a ne VUCIC.

Zoki

pre 5 godina

Ništa još nije konačno,i ove ucene su neprihvatljive, ovo je ipak 21.vek, polako još tu ima mesta za dijalog i pregovore,zašto bi Amerika pravila plan, možda i Rusija ima plan....

Стварно

pre 5 godina

Ако не Вучић, има ко хоће? Опааа!!! Па све је јасно онда како се у Србији долази на власт, мислим, мени је јасно одавно, само није овим " патриотама" што мрзе Русе а воле јенкије.

godisnje po 5, 6, 7

pre 5 godina

Nista, sledeci put ce ponuditi manje...

Tako su i ranije dobijali ponude, prvo autonomija uz delimicnu (opstinsku) vlast, pa autonomija sa vecinskom vlascu (u parlamentu pokrajine, preduzecima, opstinama), pa autonomija sa NATO bazom, pa konfederacija, pa su sve odbili i onda dobili i bombardovanje i bazu i nezavisno Kosovo

Slobo

pre 5 godina

Ne razumem pojedince koji insistirarju na realnom stanju i kazu pa nije nashe. Ako nije nahse , zasto zapad insistira da bash Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Priznali su ih vec oko 100 drzava, a izgleda da im je vaznije da ga prizna Srbija od svih clanica NATO alijanse.
U tom grmu lezi zec.
Stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali svi znaju dokle god Srbija ne prizna Kososvo, ono ce biti oteta zemlja.
Ja nisam za to ni da ratujemo,ni da bilo ko gine, ali nisam ni za to da se nekom prizna nesto sto je oteto.
Zasto bi Vucic morao da stavlja tacku na proces, u kojem je kako kaze u vrlo teskom polozaju, maltene uza zid.
Ovi pre njega nisu priznali nezavisnost, pa ne mora ni on.
Bombardovali su nas pod izgovorom da se na Kosovu dogadja nasilje nad Albanskim stanovnistvom , i kada se vojska povukla bombardovanje je prestalo.
Niko nas nece bombardovati ako ne priznamo nezavisnost.
Priznanje bi bilo sramota za drzavu.

my way

pre 5 godina

Како је план бољи од свих ранијих када нам даје мање од онога што је потписано Бриселским споразумом, а ми дајемо све?

Masterplan

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", piše "Blic" da je Mičel rekao nekolicini predstavnika NVO sektora.
Teško da može da bude kraj za Srbiju, verovatnije za AV, ne znam šta im je obećao kada je došao na vlast..

Asabajlis

pre 5 godina

Sta se palite bre? Na koji nacin bilo ko od vas pouzdano zna da je bilo sta u ovoj vesti zaista tako? Ni nakon decenija medijskog spinovanja jos uvek niste naucili da kada tabloid citira neimenovani izvor to se u Srbiji ni na koji nacin ne moze tretirati kao neporeciva istina na koju treba reagovati.

BgHQ

pre 5 godina

S obzirom da je manje vise ovo sve Slobina skola siguran sam da AV nece prihvatiti ovaj plan.Nazalost,iz bogatog prethodnog iskustva u pregovorima jasno je da ako ovo ne prihvatimo,sledeci predlozi ce biti sve nepovoljniji po nas a na kraju balade uvek milom ili vise silom prihvatimo najnepovoljnije resenje.Takvi smo mi Srbi zato nas i svrbi.

Goran

pre 5 godina

Glupo je pričati u nedostatku informacija. 1999 godine smo izlazili na referendum ali nam nije rečeno da zbog NE slede bombe. Ako se već mora doneti neka odluka treba da budu poznate sve posledice. Pa onda da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Ovako se sve svodi na šta bi bilo kad bi bilo. Ja lično znam šta ću, znam sve posledice po moj život koje će izazvati odgovor naroda. Ako se problem ne reši za trajno ja prosto odlazim iz ove zemlje jer ne želim da snosim posledice koje će uslediti zbog toga što većina ne razume u kom veku živi. To će ostati njihov problem pa neka se nose s njim. Voleo bi da ne dođemo u takvu situaciju ali demokratija znači ujedno i vladavinu većine pa s tim u vezi oni koji ne žele da im živote diktiraju nepismeni i neobrazovani mora povući poteze koji će ga za trajno izmestiti iz te sredine. U jedno sam 100% siguran - ja lično i moja deca ćemo za trajno rešiti životna pitanja, kakav god da bude odgovor srpskog naroda.

Vlada

pre 5 godina

Evo gospodaru koji nema resenje neka razmisli o tome da napravi dogovor sa zapadom isto kao Kina i Engl za Hon Kong, da im se renta na 100 godina Kosovo uz nadoknadu od 700 milijardi dolara. Pa da ne kazu da nismo i mi dali predlog. Posteno!

BGD

pre 5 godina

Kada bi Srbija priznala KOSOVO,u Srbiji bi se ZIVELO MNOGO BOLJE u vekma bliskoj BUDUCNOSTI.
Bojimm se da Ljudi uSrbiji nece Sadasnjost a pogotovu nece bolju Bjducnost.
Vole Crkveno/Ruske Mitove,Legende,Bajke,vole da slave poraze,vole IZOLACIJU,INFLACIJU,Prazne Radnje,Buvlje Pijace,VIZE.

Stavite na Papir Sta bi Srbija u odnosu na period 1990-2018, dobila Priznanjem Kosova,a sta bi se desilo u slucaju zamrzavanja stanja.
Bojim se da ce se Srbi sa radoscu vratiti u period od 1988-2000.

ljubav na silu ne ide

pre 5 godina

Dobro, a je l' mu dao Putin nesto? Mislim, ako jeste neka izadje i neka kaze sta nam nudi zapad a sta istok i da izaberemo ono sto je najbolje za opstanak nase drzave i nas kao naroda.

Hiro

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", rekao je Ves Mičel.
Vrhunac ultimativne arogancije i jasan znak da se SAD zuri. Zasto?
Jedini rezultat ovakvog bahatkuka ce biti budjenje cuvenog srpskog inata koji dobija pun legitimitet ovakvim izjavama i ponasanjem nedostojnih emusara velikih sila.

Predrag

pre 5 godina

Uvođenje vojnog roka, 2 godine za muškarce, godinu dana za žene. I surov obračun sa kriminalom i državnom političkom korupcijom da bi zemlja krenula napred. Sve drugo je izdaja. A Vučić da ode sa vlasti ako misli da trguje srpskom zemljom.

A taman nam je krenulo motanje kablova.

pre 5 godina

Naravno da necemo. Tako bese i ono sa granicama Ogulin, Karlobag ... pa se Srbija svela na Beogradski pasalug.

Jos kada se setim ono kuknjave Mihaila Markovica kako su nam deca nikakva - nece da ratuju.

Suma sumarun - deca otisla na zapad a Srbija evo 30 godina kasnije jos ne moze da se opasulji. i stane na noge.

Ah da zaboravio sam - uvek je nego drugi kriv.

alban

pre 5 godina

Sto se Srbije tice, Srbija nikada nista nebi prihvatila, ali mora. Ja sam vec pisao da Srbija ima samo dva puta: Da prizna Kosovo i da zivi kao sav normalan svet ili da ne prizna Kosovo i da propadne a onda ce zaboraviti i Kosovo, jer ce tada biti jos mnogo gore po Srbiju, jer tada ce ekonomska kriza naslediti i biti jos gora i neizbezno je cepanje Srbije iz unutra, Vojvodina ce traziti da se prikljuci Evropi, jer nece zeleti ziveti u zemlji koja je naklonjena Rusiji, takodje i Sandjak i na kraju ce ostati Beogradski pasaluk.

Самурај

pre 5 godina

Боље рат него пристајање на уцену. Никад неће стати док нас потпуно не униште. Ако је тако, ајде нападните скотови.

Znam ne smerte da objavite ..

pre 5 godina

Secam se ko juce kad se Vucic sa suzama i pateticnim govorom odrekao Seselja posle nekolikondana cutanja ko ...Nazalost tad nije mogao da trazi referendum za to a i Nikolic ga pritiskao...Tad sam mislio da je ugasio karijeru, ko ce da glasa za nekog takvog ...kad ono medjutim.Za Kosovo( koje nije nase vise ooodavno) ima tek da bude predstava.

Nemanja

pre 5 godina

A koja je sada korist od Kosova? Vec 20 godina pare probadaju u tom delu Srbije. Dati Kosovo a uzeti clanstvo u EU. Ionako uskoro sve ce to biti jedna velika Evropa.....

Spin Ach

pre 5 godina

Ako bi prihvatio "ima ko hoće", i ako bi to bio politički kraj Vučića, kako bi to bio kraj za Srbiju, čime bi taj "ima ko hoće", zauzvrat, vladao?

Kome bi zapad trebalo da da tu sumu? Budućem ministru finansija, da možda utroši na izgradnju BnV i subvencije stranim investitorima? Ili Vesiću za fontane?

Predrag

pre 5 godina

Uvođenje vojnog roka, 2 godine za muškarce, godinu dana za žene. I surov obračun sa kriminalom i državnom političkom korupcijom da bi zemlja krenula napred. Sve drugo je izdaja. A Vučić da ode sa vlasti ako misli da trguje srpskom zemljom.

demokratija

pre 5 godina

U EU ima najvise zemalja koje su nam bili neprijatelji u oba svetska rata.I uvek smo im rekli
" sikter iz moje avlije". A sad samo sto ne puzimo, a dok im se ne kaze da je dosta, nikad nece prestati da nas ucenjuju.
Politicari su se prodali za debelu lovu i kradju nevidjenih razmera a mi se od Zapada ovajditi necemo.Nas su doveli do prosjackog stapa, u ime demokratije koje nema ni kod njih, a te zapadne vrednosti ja nigde ne vidim, sem sto lepo zive pljackajuci druge.

borislav

pre 5 godina

Alo bre drzavljani Srbije!
Poznato nam je sta su pravila igre kada su cast ponos i buducnost u pitanju!
Obracanje majora Gavrilovica da se objavi u svim medijima i sredstvima informisanja, da se podsetimo kako se voli rodna gruga!
Tudje necemo svoje nedamo!

jovancha

pre 5 godina

Pa sto ne kazu kolike su to pare? Jer u njima lezi resenje. Insistiramo da se u paketu Kosovu da vizna liberalizacija. Odlazi ih cca 200 - 300 hiljada. Onda uzmemo kes koji su nam dali, pokupujemo gomilu zemlje od albanaca, jos 200 - 300 hiljada ode. Na kraju imamo ono sto smo hteli: svoju teritoriju (sada u drzavnom vlasnistvu jer bi Srbin to iznova prodao) tj de facto podelu i manje albanaca. A evropa ima pola miliona njih vise. Pa nek uzivaju.

netko

pre 5 godina

у Куманову добила и задржала Космет под своје... Нека се Вучић угледа на све ово, али у томе ће и видети како запад није поштовао оно што је договорено и што је потписао...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ајде@, 15. maj 2018 13:25)

auuu...

ovaj je ne potrefio sustinu nego je napisao totalnu nebulozu.

u kumanovu je potpoisan poraz i povlacenje vojske i policije sa kosova.

onda je nesto tvoje kad imas vojsku tamo, ako nemas cizmu negde to je samo lupanje politicara i mlacenje slame

Nikola

pre 5 godina

Moze ali svaki gradjanin pa i novorodjena beba da dobije 10.000 evra.Cini se puno ali neka svako izracuna 7 miliona gradjana puta 10.000 i sve je jasno a Rudna bogatsva najveca u Evropi i 15% teritori je iznosi 500 milijardi evra.Nedavno je objavijo jedan Nemac koi se tom procenom bavio.

Slobo

pre 5 godina

Ne razumem pojedince koji insistirarju na realnom stanju i kazu pa nije nashe. Ako nije nahse , zasto zapad insistira da bash Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Priznali su ih vec oko 100 drzava, a izgleda da im je vaznije da ga prizna Srbija od svih clanica NATO alijanse.
U tom grmu lezi zec.
Stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali svi znaju dokle god Srbija ne prizna Kososvo, ono ce biti oteta zemlja.
Ja nisam za to ni da ratujemo,ni da bilo ko gine, ali nisam ni za to da se nekom prizna nesto sto je oteto.
Zasto bi Vucic morao da stavlja tacku na proces, u kojem je kako kaze u vrlo teskom polozaju, maltene uza zid.
Ovi pre njega nisu priznali nezavisnost, pa ne mora ni on.
Bombardovali su nas pod izgovorom da se na Kosovu dogadja nasilje nad Albanskim stanovnistvom , i kada se vojska povukla bombardovanje je prestalo.
Niko nas nece bombardovati ako ne priznamo nezavisnost.
Priznanje bi bilo sramota za drzavu.

Deyan

pre 5 godina

Prvi put kad US nudi prihvataj. Jer posle idu samo losiji predlozi I na kraju gazenje. Mislim da nema potrebe da objasnjavam.. iskusili smo vise puta.
Sada je sansa da dobije sto vise za priznavanje I na tome pregovarati.
Ja bi trazio da Republika Srpska dobije status konfederalne republike unutar BiH. Novac. Bar 10 miliardi..pa gde se nadjemo...
sta god dobili bice dobro.. jer ratom nemozemo protiv NATO a Rusi ili Kinezi da ratuju za nas to ni u snu nema...
Tako da uzimaj sto vise...

Google

pre 5 godina

Vučić bi trebao da preda svoj predlog zapadu, šta on traži za priznavanje Kosova. I da doda, da ako ne prihvate onda Srbija neće u EU, ali onda nema više donacija, para, pomoći zapada. To treba da zna i Vučić. Pa ljudi u Srbiji treba više da znaju, da li da ostaju u Srbiji ili da odu. I rešen problem. Ali naravno da to vodja neće uraditi, jer onda pada sigurno. Narocito onda ako zapad odbije njegovo rešenje. Zato pametno bi trebao nešto da smisli... Bez donacija sa zapada Srbija propada sigurno i to treba imati na umu.

Јабучило

pre 5 godina

u pravu si, nismo pognuli glavu niti 1918 niti 1999 
posledice vidimo
(bez mene ovaj puta, 15. maj 2018 09:47)

Ултиматум био 1914. Главу нисмо погнули ни 1941, ни 1948. Коначно, прва Југославија је плод ратне победе, али и последица алавости краља Александра. А овакав распад друге Југославије је последица српске наивности и комунистичке заслепљености.

milojko

pre 5 godina

to mirise na egzodus srba kao iz hrvatske... srbija ostade ako bog da samo spoljni (trgovinski) clan evrope sto i nije tako lose...pa za sto godina kad albanci svi odu sa kosova(a ostace tamo samo onaj ko noge nema) vratimo se tamo u miru ko ljudi..

Vladimir

pre 5 godina

Jel ovo Sputnjik vest? Jel doneo Mičel i drogu ovima u NVO na sastanak i jel se smejao kao filmski satana?

Ne vidim koji je problem da se prizna Kosovo baš kakvo je sada. To je danas realnost, priznaš i teraš dalje. Ovi što bi čekali bolje okolnosti, oni bi sutra da im Rusi i Kina kažu "imate pravo na Kosovo" a zapad da odustane. Tada bi ipak morali vojno tamo da upadnemo. E pa ako moramo već svakako vojno Kosovo osvajati, koja je poenta da ga prethodno nismo priznali? Šta kao da budemo dobri đaci, sve legalno, a ovamo moraš u rat? Treba danas priznati, a uvek se sutra može predomisliti i napadati. Primera koliko hoćeš (Bugarska i južna Srbija 1941, Mađarska i Vojvodina 1941, Italija i Dalmacija 1941, Srbija i Osmanlijsko carstvo 1912, Srbija i Bosna 1914, SSSR i Poljska 1939, Francuska i Alzas 1914...)

Sale

pre 5 godina

Oni su mu dali plan kad su Tomi i njemu osnovali stranku i obezbedili pobedu na izborima. Sve on to dobro zna i godinama radi na ispunjenju plana.

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prolupale budale., 15. maj 2018 11:31)

Nije tvoj rat samo okoncan . Mnogo stosta je kod tebe okoncano i to nepopravljivo. Sudeci po tvom komentaru ti bi d... dao za 100 dinara. Ti daj, ali svoje. Ne znam zasto bi prodavao i moje. Ovde niko nije pomenuo rat , a vidim da je to kod tebe cesta pojava. Pominjes nesto i to guras da su rekli drugi. Niko ovde nije za rat , ali nismo ni za priznavanje Kosova ( bar vecina). Ako su vec drzava ne znam sto nas toliko jure da mi priznamo. Dzaba je objasnjavati takvima kao ti. Ti bi da uzmes 100 dinara i da predas deo svoje teritorije. To je legitimno samo ako prodajes svoj stan ili kucu ne moj.

Mirotvorac je

pre 5 godina

Cijeli zapad je za Kosovo,a ako srbija bude tvrdoglava srbi na Kosovu izgubit če apsolutno srbe.
Vrijeme u svakom slučaju radi za Kosovo i oni nigdje ne žure.Srbija sjedi na dvije,tri stolice i sve se ljuljaju a prijatelja nema.

Aelius

pre 5 godina

Prljave ponude Zapada za prodaju Kosmeta se nikako ne smeju prihvatiti! Političari, građani, ne budite naivni, sve što Zapad može da ponudi je samo obična šarena laža i zov Sirena.

AlCapo

pre 5 godina

Tek na kraju se pominje suma, a to je najvaznije! Gorbacov je dao istocnu nemacku i mnogo vise za dz, a mogo je da uzme barem 400-500 milijardi $. Sloba dade sloveniju i hrvatsku za dz, a mogao je da se cenjka za barem 200 milijardi $. E, pa sada lepo, vucko da ne da kosovo nikako ispod 100 milijardi $. Jedino takav dogovor ima smisla.

Negativni

pre 5 godina

"ako ne prihvati..."

Sta ce biti? Primetice mozda da u Srbiji nema medijskih sloboda, da je sva vlast u rukama jednog coveka, da su demokratski procesi na najnizim granama, da su izbori nefer, da su policija i sudstvo medju najgorima u Evropi, da je u Savamali rusila drzava, da Vulin nema tetku u kanadi, ...???
Pa ako to tek sada primetite onda treba da se nosite u tri lepe pm. Ne trebate nam - ne trebamo vam.
(srrrrrrrrrdjan, 15. maj 2018 15:48)

Ma, nije valjda...oni treba da primete ono što je naš problem? A mi da sedimo pijući pivce dok nam oni ne reše problem? I onda da nam daju plate od tri hiljade evra a mi da i dalje ne radimo ništa? Na koga si ti ljut? Na zapad? Prijatelju, treba prvo ustati iz fotelje pa otići na izbore. Pa posle izbora se boriti da se ta obećanja ispune, poštovati zakone i sopstvenu državu i ne dozvoljavati bitangama i lopovima da odlučuju umesto nas. I tako jedno pet vekova i eto ti nama švedskog standarda. Kapiraš?

milan

pre 5 godina

Da imaju pameti albanci treba da odustanu od nezavisnosti i prihvate srbiju kao svoju državu , obzirom na trenutnu brojnost bili bi jaka politička snaga u parlamentu i u bliskoj budućnosti bili bi većina u srbiji.Da je bilo pameti kod srba a nema je ni sada propuštene su šanse kad se moglo sve ljudski rešiti prihvatanjem realnosti albanci nisu vanzemaljci mi srbi smo ih oberučke primili preko prokletija sve sa stadima ovaca i albanizirali kosovo istovremeno zabranivši dekretom povratak srpskih izbeglica na kosovo posle drugog svetskog rata.Nisu nama albanci uzeli kosovo ni bilo ko sami smo dali svojim pogresnim postupcima.Ćosića su srpski nacionalisti hteli razapeti na krst zbog predloga podele kosova , to je velika greška.......itd

Aleksandar

pre 5 godina

Ostavka Vucica i njegovih potrona. Totalni poraz njegove politike i krah laznih obecanja. Sledeci. Ne demokrate, ne socijalisti. Sledeci. Ziveo Ustav Srbije.

toliko i njima je jasno da kosovo nije država i neće biti

pre 5 godina

Zapad odnosno deo (postojeći nepostojeće) medjunarodne zajednice traži izlaz iz kupusa koji napravio, Srbija ne treba da ga plati, ali treba da mu pomogne da izadje u što je kredibilnijem stanju moguće.

Ika Oks

pre 5 godina

Mislim da je neko Mr Trampu pomenuo da postoje neki problem na nekom Balkanu, a on odgovorio - "Ma resite to do sledeceg ponedeljka, ne smarajte me. Treba da obezbedim Nobeluvu nagradu za mir u Severnoj Koreji. Dosadni ste vec sa tom Sibiriom i tim... Kosvom. Ako vi ne mozete, pitacu Izrael da ih sravne dok lete prema Iranu. Sta... Nisu im usput? Blize su Sloveniji. Pa da mi Melanija nije na operaciji, zamolio bih nju da rganizuje slovenacke invazione trupe...".

A sad ozbiljno. Zar mislite da im nije dosadilo u Siriji da ih zezaju malo Rusija, malo Iran, a ni Tursko zblizavanje sa Rusijom nije na neprimetno. Zasto bi ostavili Rusima i jednu tacku u Evropi, ako ne moraju, te da se osvrcu preko ramena kad mozda krenu na Iran. Ovo moze biti priprema nekih drugih stvari gde Srbija I Kosovo nisu u centru paznje, vec na periferiji i cine nezeljenu smetnju nekim drugim planovima. A mahanje ruskim avionima i tenkovima, paradiranje na crvenom trgu nisu ni malo u prilog Srbiji, pa makar se to cinilo iz unutrasnjopropagandnih razloga. Sa njihove strane to je preventivno delovanje radi koncentracije paznje na neke druge problem.

BG stanovnik

pre 5 godina

sve ovo je dogovoreno Jos davno jedino sto su sad nasli odgovarajuceg lika koji ce to da sprovede na prihvatljiv nacin ili ce stradati on Ali I might zato gdn Predsetnice ako imas on u stvar potpisi spasi Srbiju ( stalno pricas da sve radis za dobro srpskog naroda) a posle kao Japanci uradi nesto I bices pistovan

update

pre 5 godina

komsije albanci polako sa tom drzavom.
budite i dalje srbistan. razmilite se po zemlji. trazite stan, socijalnu pomoc, penziju, deciji dodatak , trazite mesto u skupstini....
priznace vam kosovo samo da se vratite!

ili

pootvarajte pekare i poslasticarnice kao i pre. pokupujte kuce i oranice. naselite se masovno, dajte neku ulogu ministra vodji i eto vam drzave serbske pod vasom zastavom pre nego sto cete ovim prepucavanjem sa av bilo sta postici.

Rio

pre 5 godina

@Goran
Ako je ovaj tvoj komentar ozbiljan, onda srecan put ! Nisam siguran da posedujes obrazovanje da donosis ovako teske odluke, tako da se ne nadaj nekom boljem zivotu. Najvaznije je da napolju odmah upises neku njihovu ozbiljnu skolu i steknes vestine. Dugo sam tamo...

milos

pre 5 godina

Ne treba mi EU.Putuj Evropo ionako sve manje ekonomski znacajna postajes od rasta bivsih komunistickih zemalja.Pobeda kapitalizma nad komunizmom je pocetak kraja Zapada jer sada i druge zemlje postaju efikasne kao i Zapad.

Dejan

pre 5 godina

kakav kraj i kake sankcije pobogu, što nećeš da priznas da se dobrovoljno odrices svoje zemlje?

zašto su bas sada zapeli da to reše? mi i albanci smo njima poslednja rupa na svirali.
svakim danom je sve jasnije da unipolarni svet više ne postoji. nova američka administracija je napravila dogovor sa rusima da se balkan očisti od kriminala i korupcije a posle toga sve može biti drugačije.

AS

pre 5 godina

@Djole

Амери су за Аљаску дали таман толико пара да не можеш да асфалтираш ни улице у неком мањем граду... Него Цару била хића а ледине имао колико хоће.

Marinero

pre 5 godina

Za Aljasku su platili vise od dva miliona dolara. Kolika bi to trenutna vrijednost bila ne znam. Da je samo milion to mogu i ovi nasi politicari sami da kupe.

a

pre 5 godina

"otvoreno rekavši da Srbija mora to da prihvati"

Uf znamo kako se ranije zavrsavalo kad kazu ovako... sad ili za 10god neko drugi. Strah me da ce biti ovo drugo.

Pecanac

pre 5 godina

To ako jenon paper znaci da je samo usmeno, pa mozda ako ce on da prihvati da se zapise.
Treba se manuti vise te EU i tih vecitih zastrasivanja - bavi se poljoprivredom propisno i cuti, neka njih nek menjaju pretnje dok se ne raspadnu. Bar to se jos od Otomana zna kako se radi.

a

pre 5 godina

@dejan
Stalo im je zato sto im ne treba u "pozadini" problem.Pogotovo sada kada su usli duboko u ruski nacionalni prostor,a u narednoj deceniji ce ozbiljno raditi i nad "konacnim resenjem".Ne odmah, a postepeno ce "kuvati zabu".

Sve je laz

pre 5 godina

Kakva crna nacela, kakvi crni principi? Pa nije ovo Orvelova 84-ta, budite koncizni. Imperija ne poznaje principe, samo interese. Oni su ovim nasim politikantima dali naredjenje a ne plan.

Sasa

pre 5 godina

Da li stvarno neko veruje u ovo sto je napisao neki nazovi novinar. Sve informacije koje se objave u medijima su samo spekulacije i sluze da izazivaju paniku u narodu. Narode budi mudar i ne nasedaj na provodacije.

zbunjen

pre 5 godina

"To je kraj i za njega i za Srbiju" - pa zar se tako rešavaju otverena pitanja!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dunster, 15. maj 2018 18:20)


Zaista ne znam zašto je ovo pitanje dobilo toliko minusa!? Jel' to znači da "jači kobači" i da medjunarodno pravo ne važi za zapadne "demokratske" zemlje?

hmm

pre 5 godina

Plan je sledeći: Kosovo dobija poslednje elemente državnosti, Vučić to upakuje kao našu "pobedu", raspisuje izbore ili referendum za potvrdu od naroda, a sendvičari glasaju po nalogu za to. Svi srećni i zadovoljni, Evropa rešava problem, Kosovo napreduje u stvaranju države, Vučić doživotni mandat (ili barem veoooma dug, minimum kao Milo), a narod sendvič i "pobedu". Razmena je dakle, sendvič za Kosovo, potpuno u skladu sa mudroom politikom u proteklih 30ak godina.

Veran

pre 5 godina

Imao je vodja 6 godina da 24 sata neprekidno sa svoim placenim lobistima preko Pinka i Hepija na najbrutalniji nacin klevece i vredja vlast posle 2000 a vlast od 1988 do 2000 da ponosito hvali i dize u nebesa.Doslo vreme da ispunjava sve sto duguje zapadu i SAD i da se sa sobom pozabavi i Kosovom.

Srb

pre 5 godina

Već je sve dogovoreno i potpisano... Tako da potpisuj i onako je već plaćeno... Plaćeno je tebi, platia je srpska sirotinja,platila je albanska sirotinja... životima, krvlju, bolešću... Potpisuj da ne trpe naša deca, da ne trpe njihova deca...Mnogo smo već platili za deo prostora, za manastire i crkve, koje će, ko zna, možda oni ćuvati bolje od naših popova sa zlatnim kajlama u bezobrazno skupim automobilima, zaštićenih ne od Boga i od naroda, već od kriminalaca i političara kojima odgovara svađa i haos među nama, da bi pokupili kao paraziti što više od nas za svoju decu, rođake, švalerke, švalerkine švalerke... Kad je dosta... Potpisuj, šta god zarad naše dece, jer ako ne potpišeš ode još par generacija na bensedine, na zračenja, hemoterapije... na groblja... Otići će i naša i njihova deca... Potpisuj... Ne mogu više...ovde se ne radi o velikoj Rusiji, prokletoj Americi, EU...ovde se radi o nama, o ljudima, o dva naroda koja su već dovoljno propatila...Potpisuj... A i tebe da ne gledam više...

Lala

pre 5 godina

Toga je svestan i Vucic da mu je politicka karijera veoma blizu, sta god da uradi sam sebi izvlaci tu cuvenu stolicu ispod dupeta. Hteo je vlast,moc i na kraju ce biti ono sto i jeste obican bedni demagog.

Pa, vi i dalje glasajte

pre 5 godina

Secam se, od Tadica su Nemci trazili da ukine "paralelne institucije" Srba na Kosmetu. On je izvrdavao, govorio kako on nema toliko uticaja, a onda mu je Angela rekla "Ako ti neces, ima ko hoce". To je bilo leto 2011. Za godinu dana od izgovaranja te recenice dobili smo na poklon od Nemaca naprednjake i Vucica na vlasti. Sada, koliko vidim, istorija se ponavlja, s tom razlikom sto sada Amerikanac izgovara istovetnu recenicu. Vucic je potrosen igrac, da li je Ceda Jovanovic sledeci? Mnogi cete se smejati, ali mene nista ne bi zacudilo, covek vec godinama unazad govori kako bi priznao nezavisnost Kosova.

mr milan

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju"
Nece biti kraj za SRBIJU ali hoce za njega.
Tako je doveden i Sloba pa pusten...
Pa Zoran pa puten...
Pa Tadic, pa pusten...
Sada se pakuje Djilas i Jeremic , pa ce i njih pustiti ...

pocetajk pada

pre 5 godina

E sad vodjo, smisli dobar monolog i pokusaj da se operes. Dosta si skupljao poene na Kosovu. Doslo je vreme za naplatu duga. Ne zavidim ti.

Brigate Rosse

pre 5 godina

Oni su ga i doveli da resi pitanje Kosova.Problem je u tome sto je on zarad vlasti,povukao sve nas u propast i beznadje.
Daj coveku vlast pa ces videti kakav je.AV je nikakav.Na nasu zalost.

Branislav

pre 5 godina

dobiće ZSO i to pod albanskim uslovima i to je to. Sva ova prašina koja se diže je samo da bi veliki šef na kraju izgledao kao pobednik spasitelj nacije, iako je sve dao a izvukao samo crkavicu.

ljubav na silu ne ide

pre 5 godina

Dobro, a je l' mu dao Putin nesto? Mislim, ako jeste neka izadje i neka kaze sta nam nudi zapad a sta istok i da izaberemo ono sto je najbolje za opstanak nase drzave i nas kao naroda.

Pasulj

pre 5 godina

Po kom članu Ustava Republike Srbije jedan čovek odlučuje o sudbini Srbije i njenih građana? Da li uopšte postoji svest o težini činjenja?

Spin Ach

pre 5 godina

Ako bi prihvatio "ima ko hoće", i ako bi to bio politički kraj Vučića, kako bi to bio kraj za Srbiju, čime bi taj "ima ko hoće", zauzvrat, vladao?

Kome bi zapad trebalo da da tu sumu? Budućem ministru finansija, da možda utroši na izgradnju BnV i subvencije stranim investitorima? Ili Vesiću za fontane?

100

pre 5 godina

Mi Kosovo nemamo,ne kapiram sta mozemo da izgubimo?
Sa druge strane,nama, da bi skroz propali,ne trebaju nikakve velike sankcije,dovoljne su one tzv.puzajuce ili tihe,da se zatvori Dunav i da nam uvedu vize za pocetak,mislim da bi to bio definitivan kraj jer ovaj narod ne moze vise da izdrzi niti 1 dan sankcija, kakve god one bile.
Kome je do Kosova neka izvoli dole,samo sto sumnjam da bi iko isao.
A tek Srbi sa Kosova...sta napisati o njima, a da covek bude iole prstojan?

Aleksandar

pre 5 godina

Ostavka Vucica i njegovih potrona. Totalni poraz njegove politike i krah laznih obecanja. Sledeci. Ne demokrate, ne socijalisti. Sledeci. Ziveo Ustav Srbije.

Predrag

pre 5 godina

Uvođenje vojnog roka, 2 godine za muškarce, godinu dana za žene. I surov obračun sa kriminalom i državnom političkom korupcijom da bi zemlja krenula napred. Sve drugo je izdaja. A Vučić da ode sa vlasti ako misli da trguje srpskom zemljom.

Sale

pre 5 godina

Oni su mu dali plan kad su Tomi i njemu osnovali stranku i obezbedili pobedu na izborima. Sve on to dobro zna i godinama radi na ispunjenju plana.

Negativni

pre 5 godina

"ako ne prihvati..."

Sta ce biti? Primetice mozda da u Srbiji nema medijskih sloboda, da je sva vlast u rukama jednog coveka, da su demokratski procesi na najnizim granama, da su izbori nefer, da su policija i sudstvo medju najgorima u Evropi, da je u Savamali rusila drzava, da Vulin nema tetku u kanadi, ...???
Pa ako to tek sada primetite onda treba da se nosite u tri lepe pm. Ne trebate nam - ne trebamo vam.
(srrrrrrrrrdjan, 15. maj 2018 15:48)

Ma, nije valjda...oni treba da primete ono što je naš problem? A mi da sedimo pijući pivce dok nam oni ne reše problem? I onda da nam daju plate od tri hiljade evra a mi da i dalje ne radimo ništa? Na koga si ti ljut? Na zapad? Prijatelju, treba prvo ustati iz fotelje pa otići na izbore. Pa posle izbora se boriti da se ta obećanja ispune, poštovati zakone i sopstvenu državu i ne dozvoljavati bitangama i lopovima da odlučuju umesto nas. I tako jedno pet vekova i eto ti nama švedskog standarda. Kapiraš?

Srđan Quedlinburg

pre 5 godina

Da li je realno organiziranje botova na svaku važnu vest!??

E, ovako:
Jaaaaaako mi je žao što '98-me nismo prihvatili predlog da NATO izgradi bazu na Kopaoniku...

Pošto su vam "puna usta Kosova", u tim davnim danima moji sugrađani i ja ne bismo morali otići sa ognjišta... ostaviti kuće, dvorišta, cveće , borove, bagreme, njive, pašnjake, igrališta, uspomene, napisane i zapamćene...
Moja je domovina METOHIJA... Domovina mojih roditelja...

I nije me briga da li ovo dopire do vas u užoj Srbiji: staraca sa pamćenjem, "domaćina " sa knjigom ili motokultivatorom... ili mladih bez poimanja vrednosti...

Objavite ovo... zbog botova... sendviča... i sokova...

srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

"ako ne prihvati..."

Sta ce biti? Primetice mozda da u Srbiji nema medijskih sloboda, da je sva vlast u rukama jednog coveka, da su demokratski procesi na najnizim granama, da su izbori nefer, da su policija i sudstvo medju najgorima u Evropi, da je u Savamali rusila drzava, da Vulin nema tetku u kanadi, ...???
Pa ako to tek sada primetite onda treba da se nosite u tri lepe pm. Ne trebate nam - ne trebamo vam.

milan

pre 5 godina

Dok su se albanci naseljavali na kosovo, srbi su se iseljavali većina je svoje kuće i stanove prodala za astronomske cene i došli na u Beograd i na dedinje danas su najglasniji za očuvanje kosova a sami su pobegli, u nekom eventualnom ratu za kosovo pobegli bi opet srbija im je rezervna dr¿ava .Bilo je predloga ranije da Priština bude proglašena za glavni grad srbije i da policija i vojska i intelektualna elita dobija stanove na kosovu ali oni to nisu hteli ništa manje od dedinja i kruga dvojke, taman posla da skupštinska zasedanja budu u prištini. Ne brani se kosovo sa dedinja i teraziskih kafića , i savskih splavova uz hladno pivo i parkirani mercedes ispred ulaza u birtiju danas imamo u srbiji pola miliona srba koji su došli sa kosova.Eventualno referendumsko pitanje o statusu kosova trebalo bi da glasi Ne da li treba kosovo da ostane u sastavu srbije već da glasi:Jeste li spremni da oružjem branite kosovo? i drugo pitanje jeste li spremni da dvadeset procenata svoje zarade priložite za građane kosova na kosovu.Čuvari vere koji su takođe pobegli sa kosova su se uhlebili u krugu dvojke a da nemaju novac bili bi negde u provinciji srbije .

Predrag

pre 5 godina

Uvođenje vojnog roka, 2 godine za muškarce, godinu dana za žene. I surov obračun sa kriminalom i državnom političkom korupcijom da bi zemlja krenula napred. Sve drugo je izdaja. A Vučić da ode sa vlasti ako misli da trguje srpskom zemljom.

mr

pre 5 godina

Samo znamo da odbijamo ponude,a svaka sledeća će biti sve gora po nas.Znamo kako se to obično završi.Neće nam uvažiti ni najmanji interes na Kosovu,a članstvo u EU ćemo samo da sanjamo.O platama i penzijama da ne pričamo.Na kraju će se Srbija svesti na pet miliona ljudi za petnaestak godina.

100% sigurno

pre 5 godina

Ako se problem ne reši za trajno ja prosto odlazim iz ove zemlje jer ne želim da snosim posledice koje će uslediti zbog toga što većina ne razume u kom veku živi... U jedno sam 100% siguran - ja lično i moja deca ćemo za trajno rešiti životna pitanja, kakav god da bude odgovor srpskog naroda.
(Goran, 15. maj 2018 13:26)

Interesantna doza samouverenosti! Prvo, vi mislite da znate u kom svetu zivite, a zivite u Srbiji. Drugo, kazete da cete sigurno i trajno resiti svoja zivotna pitanja.
Evo realnog scenarija "sigurnog uspeha na zapadu". Npr, dolazite na zapad u svojim ranim 30-tim, jos uvek ste relativno jeftini i imate nova znanja koja se traze. Dobijate posao, decu, ulazite u kredit za kucu. Vremenom, tj posle 10-15 godina, postajete skupi, menadzment razmislja da outsorsuje vas posao. Shvatate da je vasa jedina sansa da predjete u menadzment, da iskoristite iskustvo. Medjutim, tu je bara mala a krokodila dosta. Znanje postaje samo jedan od faktora u toj igri, prijateljstva sa studija itt su mnogo vaznija. Posao gubite oko 55.godine (ako izdrzite i do tada). Do tada ste otplatili max 70% hipoteke, deca su mozda jos na fakultetu, a do penzije je jos min 13 godina. Ako imate srece i nije kriza, kucu mozete prodati.
Ovo vam je napisao covek koji je u outsoursingu 18 godina, ima 56 godina i radi na direktorskom nivou. U mojoj firmi je pre 10 godina 10% bilo outsorsovano u jeftine zemlje, a sada vise od 80%. A dok vi stignete u moje godine bice roboti na sve strane.

Hahahaha

pre 5 godina

Pa da ima ko hoće završili bi sa prethodnima. Doveli ste ga na vlast da ugazi volju za životom naroda i da im poturi to vaše rešenje. Sloba vam bio prvi čovek i kada ste ga iskoristi sutnili ste ga kao staru kantu. Vučić samo pokušava da za sebe ispregovara bolje, a za Srbiju ga i nije nešto briga...

Google

pre 5 godina

Vučić bi trebao da preda svoj predlog zapadu, šta on traži za priznavanje Kosova. I da doda, da ako ne prihvate onda Srbija neće u EU, ali onda nema više donacija, para, pomoći zapada. To treba da zna i Vučić. Pa ljudi u Srbiji treba više da znaju, da li da ostaju u Srbiji ili da odu. I rešen problem. Ali naravno da to vodja neće uraditi, jer onda pada sigurno. Narocito onda ako zapad odbije njegovo rešenje. Zato pametno bi trebao nešto da smisli... Bez donacija sa zapada Srbija propada sigurno i to treba imati na umu.

slavko

pre 5 godina

Predlog za konfederaciju - odbijen!
Kutiljerov plan - odbijen!
Z4 - odbijen!
Rambuje - odbijen!
Plan za Kosovo - odbijen!
Ma prihvatili bi mo puno toga ali INAT je teška bolest sa trajnim posledicama!

parx

pre 5 godina

Svako ko imam mozga i seca se 90-tih, zna da svaki sledeci predlog je gori od prethodnog. Ostace upamcen jedan narod koji uskoro nece vise postojati.

Vlada

pre 5 godina

Evo gospodaru koji nema resenje neka razmisli o tome da napravi dogovor sa zapadom isto kao Kina i Engl za Hon Kong, da im se renta na 100 godina Kosovo uz nadoknadu od 700 milijardi dolara. Pa da ne kazu da nismo i mi dali predlog. Posteno!

Gospodin Pendula

pre 5 godina

"Ako vučić to ne prihvati ,ima ko hoće " ključna rečenica koja govori da svako ima rok trajanja i da smo okupirana država!!! Zapad i USA dovode ali i odvode svaku vlast na ovim prostorima!

zbunjen

pre 5 godina

"To je kraj i za njega i za Srbiju" - pa zar se tako rešavaju otverena pitanja!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dunster, 15. maj 2018 18:20)


Zaista ne znam zašto je ovo pitanje dobilo toliko minusa!? Jel' to znači da "jači kobači" i da medjunarodno pravo ne važi za zapadne "demokratske" zemlje?

Znam ne smerte da objavite ..

pre 5 godina

Secam se ko juce kad se Vucic sa suzama i pateticnim govorom odrekao Seselja posle nekolikondana cutanja ko ...Nazalost tad nije mogao da trazi referendum za to a i Nikolic ga pritiskao...Tad sam mislio da je ugasio karijeru, ko ce da glasa za nekog takvog ...kad ono medjutim.Za Kosovo( koje nije nase vise ooodavno) ima tek da bude predstava.

Masterplan

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", piše "Blic" da je Mičel rekao nekolicini predstavnika NVO sektora.
Teško da može da bude kraj za Srbiju, verovatnije za AV, ne znam šta im je obećao kada je došao na vlast..

Deyan

pre 5 godina

Prvi put kad US nudi prihvataj. Jer posle idu samo losiji predlozi I na kraju gazenje. Mislim da nema potrebe da objasnjavam.. iskusili smo vise puta.
Sada je sansa da dobije sto vise za priznavanje I na tome pregovarati.
Ja bi trazio da Republika Srpska dobije status konfederalne republike unutar BiH. Novac. Bar 10 miliardi..pa gde se nadjemo...
sta god dobili bice dobro.. jer ratom nemozemo protiv NATO a Rusi ili Kinezi da ratuju za nas to ni u snu nema...
Tako da uzimaj sto vise...

Vladimir

pre 5 godina

Jel ovo Sputnjik vest? Jel doneo Mičel i drogu ovima u NVO na sastanak i jel se smejao kao filmski satana?

Ne vidim koji je problem da se prizna Kosovo baš kakvo je sada. To je danas realnost, priznaš i teraš dalje. Ovi što bi čekali bolje okolnosti, oni bi sutra da im Rusi i Kina kažu "imate pravo na Kosovo" a zapad da odustane. Tada bi ipak morali vojno tamo da upadnemo. E pa ako moramo već svakako vojno Kosovo osvajati, koja je poenta da ga prethodno nismo priznali? Šta kao da budemo dobri đaci, sve legalno, a ovamo moraš u rat? Treba danas priznati, a uvek se sutra može predomisliti i napadati. Primera koliko hoćeš (Bugarska i južna Srbija 1941, Mađarska i Vojvodina 1941, Italija i Dalmacija 1941, Srbija i Osmanlijsko carstvo 1912, Srbija i Bosna 1914, SSSR i Poljska 1939, Francuska i Alzas 1914...)

Goran

pre 5 godina

Glupo je pričati u nedostatku informacija. 1999 godine smo izlazili na referendum ali nam nije rečeno da zbog NE slede bombe. Ako se već mora doneti neka odluka treba da budu poznate sve posledice. Pa onda da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Ovako se sve svodi na šta bi bilo kad bi bilo. Ja lično znam šta ću, znam sve posledice po moj život koje će izazvati odgovor naroda. Ako se problem ne reši za trajno ja prosto odlazim iz ove zemlje jer ne želim da snosim posledice koje će uslediti zbog toga što većina ne razume u kom veku živi. To će ostati njihov problem pa neka se nose s njim. Voleo bi da ne dođemo u takvu situaciju ali demokratija znači ujedno i vladavinu većine pa s tim u vezi oni koji ne žele da im živote diktiraju nepismeni i neobrazovani mora povući poteze koji će ga za trajno izmestiti iz te sredine. U jedno sam 100% siguran - ja lično i moja deca ćemo za trajno rešiti životna pitanja, kakav god da bude odgovor srpskog naroda.

sinisa

pre 5 godina

Zapad i Kosovo nisu nista dobili i Vucic treba da prestane da pregovara sa njima.Imamo rezoluciju 1244 i to je kraj.Kakve sada pregovore pominjemo kada je zavrseno oko Srbije tom rezolucijom.Zapad je verovatno nasao Vucica da im da sve sto nisu nikako mogli bombardovanjem da dobiju ali tu e greska NAROD,SRBI se pitaju za svoje a ne VUCIC.

godisnje po 5, 6, 7

pre 5 godina

Nista, sledeci put ce ponuditi manje...

Tako su i ranije dobijali ponude, prvo autonomija uz delimicnu (opstinsku) vlast, pa autonomija sa vecinskom vlascu (u parlamentu pokrajine, preduzecima, opstinama), pa autonomija sa NATO bazom, pa konfederacija, pa su sve odbili i onda dobili i bombardovanje i bazu i nezavisno Kosovo

Mirotvorac je

pre 5 godina

Cijeli zapad je za Kosovo,a ako srbija bude tvrdoglava srbi na Kosovu izgubit če apsolutno srbe.
Vrijeme u svakom slučaju radi za Kosovo i oni nigdje ne žure.Srbija sjedi na dvije,tri stolice i sve se ljuljaju a prijatelja nema.

BGD

pre 5 godina

Kada bi Srbija priznala KOSOVO,u Srbiji bi se ZIVELO MNOGO BOLJE u vekma bliskoj BUDUCNOSTI.
Bojimm se da Ljudi uSrbiji nece Sadasnjost a pogotovu nece bolju Bjducnost.
Vole Crkveno/Ruske Mitove,Legende,Bajke,vole da slave poraze,vole IZOLACIJU,INFLACIJU,Prazne Radnje,Buvlje Pijace,VIZE.

Stavite na Papir Sta bi Srbija u odnosu na period 1990-2018, dobila Priznanjem Kosova,a sta bi se desilo u slucaju zamrzavanja stanja.
Bojim se da ce se Srbi sa radoscu vratiti u period od 1988-2000.

demokratija

pre 5 godina

U EU ima najvise zemalja koje su nam bili neprijatelji u oba svetska rata.I uvek smo im rekli
" sikter iz moje avlije". A sad samo sto ne puzimo, a dok im se ne kaze da je dosta, nikad nece prestati da nas ucenjuju.
Politicari su se prodali za debelu lovu i kradju nevidjenih razmera a mi se od Zapada ovajditi necemo.Nas su doveli do prosjackog stapa, u ime demokratije koje nema ni kod njih, a te zapadne vrednosti ja nigde ne vidim, sem sto lepo zive pljackajuci druge.

Rio

pre 5 godina

@Goran
Ako je ovaj tvoj komentar ozbiljan, onda srecan put ! Nisam siguran da posedujes obrazovanje da donosis ovako teske odluke, tako da se ne nadaj nekom boljem zivotu. Najvaznije je da napolju odmah upises neku njihovu ozbiljnu skolu i steknes vestine. Dugo sam tamo...

ne citam knjige

pre 5 godina

Niste dobro procitali poruku. Niko nece uvoditi nikakve sankcije, a jos manje ce se ratovati. Ono sto ce se dogoditi je da ce se najednom u Nemanjinoj pojaviti neke zute patke, plišane mecke, ruzicasti slonovi ... ili vec ko zna koji simbol nekakve tzv. "revolucije", "ustanka". U zapadnim medijima ce sve to biti prikazano kao spontani bunt naroda. U prevodu: gazde ce vodju pustiti niz vodu, bas kao sto su to uradili i sa Tadicem. Na vlast ce instalirati neku novu marionetu, nekog poslusnika koji ce potpisati ono sto Vucic nece. Bas kao sto je Srbija 10 godina nakon Rambujea prihvatila sve to sto je pisalo u tom papiru - prolazak NATO trupa kroz teritoriju Srbije, imunitet za osoblje NATO od sudske odgovornosti itd. Samo se to onda nazvalo "takticko-tehnicko-zdruzeni" sporazum ili tako nesto. A Srbija je i clanica Partnerstva za mir i NATO ce za mesec dana doci da vezba sa nasom vojskom, uprkos tome sto smo mi ko bajagi "neutralni". Ma sve ovo je rezirana farsa, ne primajte se suvise ...

alban

pre 5 godina

Sto se Srbije tice, Srbija nikada nista nebi prihvatila, ali mora. Ja sam vec pisao da Srbija ima samo dva puta: Da prizna Kosovo i da zivi kao sav normalan svet ili da ne prizna Kosovo i da propadne a onda ce zaboraviti i Kosovo, jer ce tada biti jos mnogo gore po Srbiju, jer tada ce ekonomska kriza naslediti i biti jos gora i neizbezno je cepanje Srbije iz unutra, Vojvodina ce traziti da se prikljuci Evropi, jer nece zeleti ziveti u zemlji koja je naklonjena Rusiji, takodje i Sandjak i na kraju ce ostati Beogradski pasaluk.

Asabajlis

pre 5 godina

Sta se palite bre? Na koji nacin bilo ko od vas pouzdano zna da je bilo sta u ovoj vesti zaista tako? Ni nakon decenija medijskog spinovanja jos uvek niste naucili da kada tabloid citira neimenovani izvor to se u Srbiji ni na koji nacin ne moze tretirati kao neporeciva istina na koju treba reagovati.

milos

pre 5 godina

Ne treba mi EU.Putuj Evropo ionako sve manje ekonomski znacajna postajes od rasta bivsih komunistickih zemalja.Pobeda kapitalizma nad komunizmom je pocetak kraja Zapada jer sada i druge zemlje postaju efikasne kao i Zapad.

a

pre 5 godina

"otvoreno rekavši da Srbija mora to da prihvati"

Uf znamo kako se ranije zavrsavalo kad kazu ovako... sad ili za 10god neko drugi. Strah me da ce biti ovo drugo.

AlCapo

pre 5 godina

Tek na kraju se pominje suma, a to je najvaznije! Gorbacov je dao istocnu nemacku i mnogo vise za dz, a mogo je da uzme barem 400-500 milijardi $. Sloba dade sloveniju i hrvatsku za dz, a mogao je da se cenjka za barem 200 milijardi $. E, pa sada lepo, vucko da ne da kosovo nikako ispod 100 milijardi $. Jedino takav dogovor ima smisla.

Јабучило

pre 5 godina

u pravu si, nismo pognuli glavu niti 1918 niti 1999 
posledice vidimo
(bez mene ovaj puta, 15. maj 2018 09:47)

Ултиматум био 1914. Главу нисмо погнули ни 1941, ни 1948. Коначно, прва Југославија је плод ратне победе, али и последица алавости краља Александра. А овакав распад друге Југославије је последица српске наивности и комунистичке заслепљености.

Sasa

pre 5 godina

Da li stvarno neko veruje u ovo sto je napisao neki nazovi novinar. Sve informacije koje se objave u medijima su samo spekulacije i sluze da izazivaju paniku u narodu. Narode budi mudar i ne nasedaj na provodacije.

Pecanac

pre 5 godina

To ako jenon paper znaci da je samo usmeno, pa mozda ako ce on da prihvati da se zapise.
Treba se manuti vise te EU i tih vecitih zastrasivanja - bavi se poljoprivredom propisno i cuti, neka njih nek menjaju pretnje dok se ne raspadnu. Bar to se jos od Otomana zna kako se radi.

Dejan

pre 5 godina

kakav kraj i kake sankcije pobogu, što nećeš da priznas da se dobrovoljno odrices svoje zemlje?

zašto su bas sada zapeli da to reše? mi i albanci smo njima poslednja rupa na svirali.
svakim danom je sve jasnije da unipolarni svet više ne postoji. nova američka administracija je napravila dogovor sa rusima da se balkan očisti od kriminala i korupcije a posle toga sve može biti drugačije.

a

pre 5 godina

@dejan
Stalo im je zato sto im ne treba u "pozadini" problem.Pogotovo sada kada su usli duboko u ruski nacionalni prostor,a u narednoj deceniji ce ozbiljno raditi i nad "konacnim resenjem".Ne odmah, a postepeno ce "kuvati zabu".

prolupale budale.

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.

BG stanovnik

pre 5 godina

sve ovo je dogovoreno Jos davno jedino sto su sad nasli odgovarajuceg lika koji ce to da sprovede na prihvatljiv nacin ili ce stradati on Ali I might zato gdn Predsetnice ako imas on u stvar potpisi spasi Srbiju ( stalno pricas da sve radis za dobro srpskog naroda) a posle kao Japanci uradi nesto I bices pistovan

Ika Oks

pre 5 godina

Mislim da je neko Mr Trampu pomenuo da postoje neki problem na nekom Balkanu, a on odgovorio - "Ma resite to do sledeceg ponedeljka, ne smarajte me. Treba da obezbedim Nobeluvu nagradu za mir u Severnoj Koreji. Dosadni ste vec sa tom Sibiriom i tim... Kosvom. Ako vi ne mozete, pitacu Izrael da ih sravne dok lete prema Iranu. Sta... Nisu im usput? Blize su Sloveniji. Pa da mi Melanija nije na operaciji, zamolio bih nju da rganizuje slovenacke invazione trupe...".

A sad ozbiljno. Zar mislite da im nije dosadilo u Siriji da ih zezaju malo Rusija, malo Iran, a ni Tursko zblizavanje sa Rusijom nije na neprimetno. Zasto bi ostavili Rusima i jednu tacku u Evropi, ako ne moraju, te da se osvrcu preko ramena kad mozda krenu na Iran. Ovo moze biti priprema nekih drugih stvari gde Srbija I Kosovo nisu u centru paznje, vec na periferiji i cine nezeljenu smetnju nekim drugim planovima. A mahanje ruskim avionima i tenkovima, paradiranje na crvenom trgu nisu ni malo u prilog Srbiji, pa makar se to cinilo iz unutrasnjopropagandnih razloga. Sa njihove strane to je preventivno delovanje radi koncentracije paznje na neke druge problem.

Ајде@

pre 5 godina

Увек када су нас уцењивали, нисмо прихватали уцену. И увек из тога излазили још јачи, излазили као победници, излазили са већим угледом.
Пример је уцена Аустроугарске, уцена и сраман потпис пред Мачек и Цветковића Хитлеру, пример је и Рамбује, када је Србија након рата, у Куманову добила и задржала Космет под своје... Нека се Вучић угледа на све ово, али у томе ће и видети како запад није поштовао оно што је договорено и што је потписао...

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prolupale budale., 15. maj 2018 11:31)

Nije tvoj rat samo okoncan . Mnogo stosta je kod tebe okoncano i to nepopravljivo. Sudeci po tvom komentaru ti bi d... dao za 100 dinara. Ti daj, ali svoje. Ne znam zasto bi prodavao i moje. Ovde niko nije pomenuo rat , a vidim da je to kod tebe cesta pojava. Pominjes nesto i to guras da su rekli drugi. Niko ovde nije za rat , ali nismo ni za priznavanje Kosova ( bar vecina). Ako su vec drzava ne znam sto nas toliko jure da mi priznamo. Dzaba je objasnjavati takvima kao ti. Ti bi da uzmes 100 dinara i da predas deo svoje teritorije. To je legitimno samo ako prodajes svoj stan ili kucu ne moj.

Стварно

pre 5 godina

Ако не Вучић, има ко хоће? Опааа!!! Па све је јасно онда како се у Србији долази на власт, мислим, мени је јасно одавно, само није овим " патриотама" што мрзе Русе а воле јенкије.

milan

pre 5 godina

Da imaju pameti albanci treba da odustanu od nezavisnosti i prihvate srbiju kao svoju državu , obzirom na trenutnu brojnost bili bi jaka politička snaga u parlamentu i u bliskoj budućnosti bili bi većina u srbiji.Da je bilo pameti kod srba a nema je ni sada propuštene su šanse kad se moglo sve ljudski rešiti prihvatanjem realnosti albanci nisu vanzemaljci mi srbi smo ih oberučke primili preko prokletija sve sa stadima ovaca i albanizirali kosovo istovremeno zabranivši dekretom povratak srpskih izbeglica na kosovo posle drugog svetskog rata.Nisu nama albanci uzeli kosovo ni bilo ko sami smo dali svojim pogresnim postupcima.Ćosića su srpski nacionalisti hteli razapeti na krst zbog predloga podele kosova , to je velika greška.......itd

Marinero

pre 5 godina

Za Aljasku su platili vise od dva miliona dolara. Kolika bi to trenutna vrijednost bila ne znam. Da je samo milion to mogu i ovi nasi politicari sami da kupe.

Самурај

pre 5 godina

Боље рат него пристајање на уцену. Никад неће стати док нас потпуно не униште. Ако је тако, ајде нападните скотови.

update

pre 5 godina

komsije albanci polako sa tom drzavom.
budite i dalje srbistan. razmilite se po zemlji. trazite stan, socijalnu pomoc, penziju, deciji dodatak , trazite mesto u skupstini....
priznace vam kosovo samo da se vratite!

ili

pootvarajte pekare i poslasticarnice kao i pre. pokupujte kuce i oranice. naselite se masovno, dajte neku ulogu ministra vodji i eto vam drzave serbske pod vasom zastavom pre nego sto cete ovim prepucavanjem sa av bilo sta postici.

BgHQ

pre 5 godina

S obzirom da je manje vise ovo sve Slobina skola siguran sam da AV nece prihvatiti ovaj plan.Nazalost,iz bogatog prethodnog iskustva u pregovorima jasno je da ako ovo ne prihvatimo,sledeci predlozi ce biti sve nepovoljniji po nas a na kraju balade uvek milom ili vise silom prihvatimo najnepovoljnije resenje.Takvi smo mi Srbi zato nas i svrbi.

Sve je laz

pre 5 godina

Kakva crna nacela, kakvi crni principi? Pa nije ovo Orvelova 84-ta, budite koncizni. Imperija ne poznaje principe, samo interese. Oni su ovim nasim politikantima dali naredjenje a ne plan.

bez mene ovaj puta

pre 5 godina

Pa Srbija nije prihvatila ultimatum Austrougarske, pa neće ni Amerike i njenih poltrona

u pravu si, nismo pognuli glavu niti 1918 niti 1999
posledice vidimo

Duka

pre 5 godina

Prema navodima "Blica", Ves Mičel je delove plana predstavio i srpskim NVO, otvoreno rekavši da Srbija mora to da prihvati.

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", piše "Blic" da je Mičel rekao nekolicini predstavnika NVO sektora.

Pa Srbija nije prihvatila ultimatum Austrougarske, pa neće ni Amerike i njenih poltrona. A ko će prihvatiti? mislite na vaše plaćenike kad dođu na vlast, pa budu ispunjavali vaše naloge. Kao što ste u Makedoniji doveli Zaeva na vlast da ispunjava vaše naloge.

Hiro

pre 5 godina

"Ako ne prihvati Vučić, ima ko hoće, ali je to onda kraj i za njega i za Srbiju", rekao je Ves Mičel.
Vrhunac ultimativne arogancije i jasan znak da se SAD zuri. Zasto?
Jedini rezultat ovakvog bahatkuka ce biti budjenje cuvenog srpskog inata koji dobija pun legitimitet ovakvim izjavama i ponasanjem nedostojnih emusara velikih sila.

Nemanja

pre 5 godina

A koja je sada korist od Kosova? Vec 20 godina pare probadaju u tom delu Srbije. Dati Kosovo a uzeti clanstvo u EU. Ionako uskoro sve ce to biti jedna velika Evropa.....

borislav

pre 5 godina

Alo bre drzavljani Srbije!
Poznato nam je sta su pravila igre kada su cast ponos i buducnost u pitanju!
Obracanje majora Gavrilovica da se objavi u svim medijima i sredstvima informisanja, da se podsetimo kako se voli rodna gruga!
Tudje necemo svoje nedamo!

Bojan Č.

pre 5 godina

Nego šta nego je odbio, pametan čovek. Oni bez našeg pristanka tj. potpisa ne mogu ništa, zato nek' se malo više potrude i nek' naprave bolji predlog, prihvatljiviji za našu stranu, pa da razgovaramo...

jovancha

pre 5 godina

Pa sto ne kazu kolike su to pare? Jer u njima lezi resenje. Insistiramo da se u paketu Kosovu da vizna liberalizacija. Odlazi ih cca 200 - 300 hiljada. Onda uzmemo kes koji su nam dali, pokupujemo gomilu zemlje od albanaca, jos 200 - 300 hiljada ode. Na kraju imamo ono sto smo hteli: svoju teritoriju (sada u drzavnom vlasnistvu jer bi Srbin to iznova prodao) tj de facto podelu i manje albanaca. A evropa ima pola miliona njih vise. Pa nek uzivaju.

aco

pre 5 godina

Шта год да захтевају од нас, референдум је неопходан. Треба да наши званичници обавесте јавност о каквим "захтевима" се ради. Блиц и нво су извори, тако да је ово доста непоуздано.

netko

pre 5 godina

у Куманову добила и задржала Космет под своје... Нека се Вучић угледа на све ово, али у томе ће и видети како запад није поштовао оно што је договорено и што је потписао...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ајде@, 15. maj 2018 13:25)

auuu...

ovaj je ne potrefio sustinu nego je napisao totalnu nebulozu.

u kumanovu je potpoisan poraz i povlacenje vojske i policije sa kosova.

onda je nesto tvoje kad imas vojsku tamo, ako nemas cizmu negde to je samo lupanje politicara i mlacenje slame

Sasa

pre 5 godina

Sudeci po komentarima vidim da bi vecina volela ponovo sankcije pa cak i da ponovo besmisleno ratuje sa celim svetom. Pa izvolite gospodo puske u ruke pa idite dole odbranite Kosovo ne znam samo sta ste cekali do sada?! Zar ovaj narod idalje tripuje da je Kosovo deo ove drzave?! To je samo dokaz koliko nam je nepoznato nesto sto nam je jako blizu, braniti Kosovo a dole stopalom nisi krocio su smesne izjave. Ko hoce da ratuje slobodno bilo je vec takvih budala u mojoj porodici kao sto je moj otac pa je izgubio glavu dole i to ga nikada nismo pronasli. Izvolite gospodo pa idite da ratujete moj rat je odavno okoncan i izgubljen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (prolupale budale., 15. maj 2018 11:31)

Nije tvoj rat samo okoncan . Mnogo stosta je kod tebe okoncano i to nepopravljivo. Sudeci po tvom komentaru ti bi d... dao za 100 dinara. Ti daj, ali svoje. Ne znam zasto bi prodavao i moje. Ovde niko nije pomenuo rat , a vidim da je to kod tebe cesta pojava. Pominjes nesto i to guras da su rekli drugi. Niko ovde nije za rat , ali nismo ni za priznavanje Kosova ( bar vecina). Ako su vec drzava ne znam sto nas toliko jure da mi priznamo. Dzaba je objasnjavati takvima kao ti. Ti bi da uzmes 100 dinara i da predas deo svoje teritorije. To je legitimno samo ako prodajes svoj stan ili kucu ne moj.

Nikola

pre 5 godina

Moze ali svaki gradjanin pa i novorodjena beba da dobije 10.000 evra.Cini se puno ali neka svako izracuna 7 miliona gradjana puta 10.000 i sve je jasno a Rudna bogatsva najveca u Evropi i 15% teritori je iznosi 500 milijardi evra.Nedavno je objavijo jedan Nemac koi se tom procenom bavio.

marko

pre 5 godina

Predsednik je najvise u toku koji su predlozi bili pre a koji su sada ponudjeni, tako da najbolje i zna zasto jos uvek nije prihvatljivo resenje i plan.

Slobo

pre 5 godina

Ne razumem pojedince koji insistirarju na realnom stanju i kazu pa nije nashe. Ako nije nahse , zasto zapad insistira da bash Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Priznali su ih vec oko 100 drzava, a izgleda da im je vaznije da ga prizna Srbija od svih clanica NATO alijanse.
U tom grmu lezi zec.
Stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali svi znaju dokle god Srbija ne prizna Kososvo, ono ce biti oteta zemlja.
Ja nisam za to ni da ratujemo,ni da bilo ko gine, ali nisam ni za to da se nekom prizna nesto sto je oteto.
Zasto bi Vucic morao da stavlja tacku na proces, u kojem je kako kaze u vrlo teskom polozaju, maltene uza zid.
Ovi pre njega nisu priznali nezavisnost, pa ne mora ni on.
Bombardovali su nas pod izgovorom da se na Kosovu dogadja nasilje nad Albanskim stanovnistvom , i kada se vojska povukla bombardovanje je prestalo.
Niko nas nece bombardovati ako ne priznamo nezavisnost.
Priznanje bi bilo sramota za drzavu.

Igor

pre 5 godina

Ponuda po principu uzmi ili ostavi, pripada nekim prošlim vremenima. Jezikom ucena, ovi sa Zapada misle da će postići ono što su ranije uspevali. Nema rešenja koje jednu stranu potpuno ponižava.

novosađanin

pre 5 godina

Koji je to dokument, Povelja, međunarodni akt koji bi Srbiju obavezao da pristane na ustupanje SVETE ZEMLJE okupatorima?
Polako SVE ĆE DO?I NA SVOJE.
Ovakvu grupu nr bi dastavio ni Tači ni Haradinaj. Sve smrad do smrada.

mlekadzija

pre 5 godina

Izgleda da se nasi evroatlantski prijatelji spremaju da nas opet malo preventivno zaspu onim sto ne izaziva nikakve posledice kod onih koji prezive...

dejan

pre 5 godina

Sta ce biti ako ne prihvatimo plan?Zasto je njima bas toliko stalo da mi to priznamo ako ga oni smatraju nezavisnim?Nemoze niko prava da nam uvede sankcije zbog toga.Mogu da nas ucenjuju sa EU itd ali to je sve.A i ovi koji su u EU nisu se bas mnogo ovajdili od nje.Pogledajte Bugarsku,siromasjiji su od nas.Treba da pustimo sve to da stoji,i da se vise oko toga ne lomi glava.Srbina je Bog stvorio daa bude tvdoglav i takav treba da ostane.Nedamo i tacka.

Aelius

pre 5 godina

Prljave ponude Zapada za prodaju Kosmeta se nikako ne smeju prihvatiti! Političari, građani, ne budite naivni, sve što Zapad može da ponudi je samo obična šarena laža i zov Sirena.

Miki

pre 5 godina

Predlog su sastavljali amerikanac, nemica i englez. I srbinu se nije dopao. Zvuči kao vic, ali ko bi od naših osvedočenih neprijatelja očekivao nešto dobro po nas?

бт

pre 5 godina

Никако да нам кажу шта ће се десити ако не желимо да признамо независност као што то већ 10 година не желимо. Хоће ли нам увести санкције? Ако неће онда нема никаквих проблема, ако хоће онда да знамо с ким имамо посла.

Ray Donovan

pre 5 godina

Ono sto je moralo da se potpise je rezolucija 1244, danas, skoro 20 godina posle, ne vidim razlog da se od toga odstupi. Nije ni to trajno rešenje, ali ultimatume ne treba prihvatati, u suprotnom, sve je bilo trošenje vremena i novca poreskih obveznika Srbije. Ne brinite, niko nas neće bombardovati jer nema osnova za tako nešto, oni i igraju na tu kartu da nas prepadaju.
Ako će i dalje Srbija biti ta koja nastavlja da pravi kompromise, onda to nisu nikakvi pregovori već kao da vam svakim odlaskom na te “pregovore” veliki brat samo više zavrće ruku. Niste valjda toliki mazohisti. Ja sam prvi za neko razgraničenje, ali dobiti samo ZSO a formalno predati KIM je tragično. To bi bilo jednako izdaji.

AS

pre 5 godina

@Djole

Амери су за Аљаску дали таман толико пара да не можеш да асфалтираш ни улице у неком мањем граду... Него Цару била хића а ледине имао колико хоће.

milojko

pre 5 godina

to mirise na egzodus srba kao iz hrvatske... srbija ostade ako bog da samo spoljni (trgovinski) clan evrope sto i nije tako lose...pa za sto godina kad albanci svi odu sa kosova(a ostace tamo samo onaj ko noge nema) vratimo se tamo u miru ko ljudi..

Slobo

pre 5 godina

Ne razumem pojedince koji insistirarju na realnom stanju i kazu pa nije nashe. Ako nije nahse , zasto zapad insistira da bash Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Priznali su ih vec oko 100 drzava, a izgleda da im je vaznije da ga prizna Srbija od svih clanica NATO alijanse.
U tom grmu lezi zec.
Stanje na terenu je takvo kakvo jeste, ali svi znaju dokle god Srbija ne prizna Kososvo, ono ce biti oteta zemlja.
Ja nisam za to ni da ratujemo,ni da bilo ko gine, ali nisam ni za to da se nekom prizna nesto sto je oteto.
Zasto bi Vucic morao da stavlja tacku na proces, u kojem je kako kaze u vrlo teskom polozaju, maltene uza zid.
Ovi pre njega nisu priznali nezavisnost, pa ne mora ni on.
Bombardovali su nas pod izgovorom da se na Kosovu dogadja nasilje nad Albanskim stanovnistvom , i kada se vojska povukla bombardovanje je prestalo.
Niko nas nece bombardovati ako ne priznamo nezavisnost.
Priznanje bi bilo sramota za drzavu.

Pecanac

pre 5 godina

A treba stvarno da okrenemo na to da su Srbi voljni - za trilion dolara moze da se resi, pa nek pregovara zapad sledecih 30 godina pa kad ne budu imali da plate da nam vrate - i sve vreme da smo drugari.
Ne znaju oni za cestito ne, misle besan je covek na njih, treba reci 'da ali (i onda trazitinesto sto je razumno a sto ne mogu da priuste).

Zoki

pre 5 godina

Ništa još nije konačno,i ove ucene su neprihvatljive, ovo je ipak 21.vek, polako još tu ima mesta za dijalog i pregovore,zašto bi Amerika pravila plan, možda i Rusija ima plan....

my way

pre 5 godina

Како је план бољи од свих ранијих када нам даје мање од онога што је потписано Бриселским споразумом, а ми дајемо све?

toliko i njima je jasno da kosovo nije država i neće biti

pre 5 godina

Zapad odnosno deo (postojeći nepostojeće) medjunarodne zajednice traži izlaz iz kupusa koji napravio, Srbija ne treba da ga plati, ali treba da mu pomogne da izadje u što je kredibilnijem stanju moguće.

novak

pre 5 godina

Prosto nema podele Kosova. Stav treba da bude: to će uvek biti srpska zemlja u kojoj Albanci imaju ista prava kao Srbi, i kraj priče. Zbog toga smo ratovali i krv prolivali. Mi treba da težimo da uredimo našu državu i sistem. Za to nam ne treba niko sa strane.

Tina

pre 5 godina

... i Velika Britanija??? Zanimljivo.. Zar nisu oni izasli iz EU?
Mozda se tako predstavlja kod nas, ali ulazak u EU ne moze biti uslovljen bilo kakvim kosovskim pitanjem; Spanija je primer - niko im ne preti izlaskom iz EU katalonskim pitanjem..

sibke

pre 5 godina

Shvatili su valjda odavno da mi nismo neko ko pristaje na ucene i pretnje. Samo pravda pobedjuje u Srbiji.
(Nina, 15. maj 2018 08:33)

podledice toga osecamo i danas

A taman nam je krenulo motanje kablova.

pre 5 godina

Naravno da necemo. Tako bese i ono sa granicama Ogulin, Karlobag ... pa se Srbija svela na Beogradski pasalug.

Jos kada se setim ono kuknjave Mihaila Markovica kako su nam deca nikakva - nece da ratuju.

Suma sumarun - deca otisla na zapad a Srbija evo 30 godina kasnije jos ne moze da se opasulji. i stane na noge.

Ah da zaboravio sam - uvek je nego drugi kriv.

Ајде@

pre 5 godina

(netko, 15. maj 2018 15:07)

Рођаче,

Ако прочиташ споразум, онда би видео да није небулоза.
По том споразуму Космет је део Србије, на Космет се требало вратити 1000 војника, нема права на никакав референдум албанска мањина, одлучује се у УН и УН је заслужан за ред на Космету, итд, итд...
Кфор је под управом УН, не НАТО и по споразуму та војна сила је била задужена за одржавање мира и реда.
Логично,након рата, да ли је било могуће да то остане српска армија!?!
Наравно да не!
Као што видиш, Србија јесте задржала Космет и званично и незванично,али види шта је запад од услова испунио.