1. Nadjite jos jednog "kvislinga" (saradnika okuoatora) koji je 2 puta odlikovan od strane Saveznika "iz politickih (ili bilo kog drugog) motiva" bilo gde u Svetu.
  Draza Mihajlovic i njegov Ravnogorski pokret je bio oslobodilacki i anti-fasisticki pokret.
  (Petar S., 13. maj 2018 12:21)

  # Link komentara

 2. Zbog "pametnih" partizana koje spominjete je izginulo na stotine ako ne i na hiljade običnih ljudi,seljaka koje je Nemačka vojska streljala zato što je jedan partizan iz šume došao i ubio par nemačkih vojnika! A jasno im je bilo stavljeno na znanje da će za jednog njihovog vojnika biti streljano 10 naših civila!
  (Boranin, 13. maj 2018 11:49)

  # Link komentara

 3. Odlikovanja Trumana i De Gola su politicke prirode i treba ih gledti u kontekstu, ali nema nikakve sumnje da je Draza ocijukao sa Nemcima i Ustasama smatrajuci borbu protic partizana najvaznijom, dogovorao saradnju sa Stepincom i Pavelicem o zajednickoj bobi protiv partizana a na kraju o obezbedjenju povlacenju i pomoci cetnicima preko Hrvatske ...previse dokaza za to ima iz stranih obavestajnih izbora ako ne verujemo nasim...uostalom sa ovakvim stavovima obezvredjujemo sebe i nasu atnit-fasisticku borbu: kazemo partizani se nisu nesto borili protiv Nemaca kao sto pricaju nego su imali politicke razloge, onda kazemo Draza nije imao neke bitke sa nemcima (sto je istina) jer je cekao...pa se pitanje postavlja sa tim uvrnutim razmisljanjem, da li se onda iko borio protiv Nemaca ili je to bio samo gradjanski rat a Nemce pobedili Rusi i Saveznici? Samo sejemo zabunluk i nastavljamo gradjanski rat drugim sredstvima...
  (istoricar, 13. maj 2018 11:17)

  # Link komentara

 4. Sve u svemu podela Srba I dalje traje. punih 70 godina. Partizani I Cetnici.. PFC I CZ .... Rusija ili Zapad... sada podela KiM ili potpuno priznanje... Cepanje Vojvodine ili ukidanje iste u okrilju drzave Srbije...
   (Deyan, 13. maj 2018 11:06)

  # Link komentara

 5. otkako je Vulin tu voiska je komedija.Ocevi i dede sadasnjih vojnika su ginuli od nozeva cetnika ,a ovi im iznose cvece.Da li ste bre kolektivno poludeli?
   (Bobiska, 13. maj 2018 10:43)

  # Link komentara

 6. Samo i jedino je partizanski pokret bio antifašistički, sve ostalo je zamena teza i to zlonamerna.
  Ivo Lola, Boško Buha, Savo Kovačević, Žarko Zrenjanin i mnogi, mnogi drugi koji su dali svoje ŽIVOTE za slobodu i neki pravedniji svet borili su se u partizanima!
  A to što je pokret, po svom karakteru, bio intšrnacionalni, treba da nam služi za ponos. Meni barem služi.
  Događaji iz devedesetih su pokazali šta donosi veličanje profašističkih ideja i pokreta bilo četničkih, bilo ustaških. Nama istorije nikad dosta.
  I ne, nisam zadojen komunističkom propagandom, već se divim ljudima koji su se svesno žrtvovali, a mogli su i oni da ČEKAJU sa strane.

  Zato dižem svoj glas u znak protesta za ovu, želim da verujem, zloupotrebu vojske.
  A zakon koji je izjednačio dva pokreta je nešto najsramnije koje smo sebi mogli dopustiti.
  Demokratama ću ove možda i oprostiti, ali taj zakon nikada.

  SMRT FAŠIZMU!
  (Korčagin, 13. maj 2018 10:27)

  # Link komentara

 7. Gojkoviću, nije cela Srbija uz njega. Ne samo da prodaješ gnusne laži, nego i sam živiš u lažima. Niti je taj pokret bio antifašistički niti antikomunistički. Kao i ustaše, ali bez ikakve politike, organizacije i ustrojstva, već kao divlje bande, poklali su najviše običnog sveta, poštenih, dobrih domaćina koji nisu ni čuli za komunizam. I pustite vi priče o "dobrim" četnicima iz Krajine i Hercegovine. Ovde u Srbiji se najviše osetilo njihovo "dobro" delo. Dovoljno ima materijala da se utvrde činjenice. I sada biste gospodo, opet najradije da prikoljete nešto srpsko? Nezamisliv je toliki stepen monstruoznosti, veličanje zverstava nad sopstvenim narodom i neskrivena želja da se to ponovi.
   (kostevi, 13. maj 2018 09:43)

  # Link komentara

 8. "jer nije sam, cela Srbija je uz njega", rekao je Gojković, i dodao da je Srbija konačno jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama"

  Ne lazi Gojkovicu, cela Srbija nikada nije uz takve kao sto ste vi...
  Takodje Draza i patriote nikako ne ide u istu recenicu...
  (strasno, 13. maj 2018 07:20)

  # Link komentara

 9. vojska se mesa u politiku... svima koji se mesaju momentalno uruciti ugovor o razresenju ugovora! u vojsci nema mesta za politiku!
   (mr. G, 13. maj 2018 06:33)

  # Link komentara

 10. (Nec, 12. maj 2018 19:43) U "propratnom pismu" za dodelu najviseg americkog odlikovanja koje se moze dodeliti strancu za vojne zasluge pise: Генерал Драгољуб Михаиловић (Dragoljub Draza Mihailovich) истакао се као главни заповедник југословенских оружаних снага и после као Министар војни, организујући и водећи снаге отпора против непријатеља који је окупирао Југославију.. pa tek kasnije...
  Захваљујући неустрашивим напорима његових трупа, многи амерички авијатичари били су спасени и безбедно враћени на савезничку страну. Генерал Михаиловић и његове снаге, упркос недовољном снабдевању, и борећи се под изузетним тешкоћама, материјално су допринели савезничкој војсци ***и били учесници у извојевању коначне савезничке победе***.“ Ali bi svakako morao znati da je general De Gol odlikovao DM jos 1943, a ne "da bi ga spasavao od streljanja".

  (Koča, 12. maj 2018 20:07)Mozda da nam objasnite kada je naredjenje uruceno, osim ako ne smatrate da je radio sou na BBCju nacin kako se vojna naredjenja urucuju. Uostalom, NjKV Petar II je i tako povukao tu izjavu, kada su Britanci i Subasic prekrsili sporazum da komunisti i Tito nece uci u vladu.

  (istoricar, 12. maj 2018 20:13)Divim se vasoj masti!
  (Katarina Krstic, 13. maj 2018 06:03)

  # Link komentara

 11. Puna podrska za POKS i Generala Dikovica.
  (Petar S., 13. maj 2018 02:56)

  # Link komentara

 12. Možda je Draža i počeo kao borac protiv okupatora, ali je ubrzo prešao u njihov tabor jer su mu partizani bili ideološki mrskiji.
  Odlikovan je je od Amerikanaca za zahvslu spašavanja oborenih pilota, a ne za borbu protiv nacista, tako piše u popratnom pismu uz medalju.
  De Gol ga odlikovao da ga spasi streljanja pošto su bili zajedno na akademiji i jer nije volio komuniste.
  Treba znati okolnosti tog vremena da bi se razumjeli potezi sa današnjeg stajališta.
  (Nec, 13. maj 2018 00:42)

  # Link komentara

 13. Moj deda je streljan u prvoj odmazdi 100 za jednoga na Bukovima u augustu 1941. Nemce su napali partizani. Ali partizani nisu bili "gibanicari", nisu imali "crne trojke", nisu klali seljake na kucnom pragu, nisu sa nemcima zajedno pretresali sela, sakupljali i streljali taoce.
  (veselnik, 13. maj 2018 00:36)

  # Link komentara

 14. Sastanak Titove delegacije sa Nemcima se desio 11. marta u Gornjem Vakufu, produžen 14. marta u Sarajevu, a finiširan krajem marta sastankom u glavnom gradu NDH!

  Vrhovni štab je, preko svojih ovlašćenih predstavnika (partizanske delegacije koju su činili Vladimir Velebit, Milovan Đilas i Koča Popović), nemačkoj strani u Gornjem Vakufu (komandantu 717. pešadijske divizije) 11. marta 1943. predložio: „1) U datoj situaciji ne postoji nikakav razlog da nemački Vermaht vodi ratna dejstva protiv NOVJ s obzirom na situaciju, protivnika i interese i jedne i druge strane. Prema tome, u obostranom je interesu da neprijateljstva budu obustavljena. U vezi s tim, njemačka komanda i ova delegacija morale bi da preciziraju svoje predloge o eventualnoj zoni i pravcima ekonomskih i drugih interesa; 2) NOVJ smatra četnike glavnim neprijateljima; 3) U toku trajanja pregovora o svim ovim tačkama predlažemo prestanak ratnih dejstava između nemačkih trupa i snaga NOVJ“.
  (marija, 13. maj 2018 00:18)

  # Link komentara

 15. Sramota da se velica cetnistvo i ustastvo! Nadam se da ce nacelnik Dikovic uciniti ispravnu stvar!
  (Danijel, 13. maj 2018 00:00)

  # Link komentara

 16. Drago mi je da vidim u komentarima da se osuđuje ovakav potez i da se četnici ne priznaju kao antifašisti.

  Dok god tako govorimo bićemo antifašistički narod, za razliku od dobrog dela Evropa. Tada i sada, nažalost.
  (Viktor, 12. maj 2018 22:58)

  # Link komentara

 17. Britanski agenti koji su dopremali opremu namenjenu četničkom pokretu bili su saradnici komunista. Ostalo je istorija.
  (Dragan, 12. maj 2018 20:32)
  Kad te interesuje istorija evo ti prave cinjenice. Cercil je 43-e poslao u Yu Fitzroja Meklina i Dikona da vide ko se u stvari bori protiv Njemaca.Oni su uvjek bili protivnici komunista kao i sam Cercil. Kad su vidjeli da se samo partizani bore protiv Svaba, sva pomoc koja je prije slana cetnicima, preusmjerena je na partizane. Ostalo je istorija...
  (pero, 12. maj 2018 22:30)

  # Link komentara

 18. Kakva glupost...odricemo se partizanskog pokreta koji je bio antifasisticki i pobednicki samo zato sto je bio jugoslovenski bez obzira što je u svom sastavu imao 90% srba! To vam je isto kao da se rusi odreknu Crvene Armije zato sto je bila sovjetska, a videli smo kako obelezavaju dan pobede! Smeniti Dikovica i kazniti ostale!
   (shone, 12. maj 2018 22:27)

  # Link komentara

 19. Moj otac ima 88 godina. Živ je i dobrog je pamćenja. Jako se dobro seća oktobtra '42 kad su četnici zapalili centar Majdanpeka, streljali mu učitelja i još 10 viđenih građana, dok su nemci stajali u pelerinama sa mašingeverima na gotovs.

  Na petkovicu '42 u kuću upadaju nemac i četnik u raciji na partizane. Baba, udivica, nudi ih koljivom. Četnik neće da uzme i objašnjava nemcu da ne uzima jer je žito možda otrovno !!! nemac ga gurne, skine šlem, uzme kašiku žita, zahvali se i izađe a četnik za njim kao pašče. Na šubari je imao vezan list kupusa kao znak raspoznavanja.

  Na kraju su svi ti "antifašisti" u istim vozovima išli ka Blajburgu da se predaju englezima.
   (Blajburg, 12. maj 2018 22:23)

  # Link komentara

 20. Стамота ме је овакве војске, срамота !!!!!
  (да да, 12. maj 2018 22:14)

  # Link komentara

 21. Cetnicki pokret je jedna od najvecih sramota u istoriji srpskog naroda. Da neko toliko ocigledno i bez srama saradjuje sa okupatorom, za to nikada nikakvo opravdanje nece postojati. Niti ce ikakve izmisljenje revizije umanjiti izdajnicko ponasanje i sramotu.

  Takodje sam izuzetno ponosan sto se ta sramota nikada ovde u Vojvodini nije zapatila.
  (Lala iz Banata, 12. maj 2018 22:05)

  # Link komentara

 22. U WWII pukovnik nije metka ispalio a ovi ga slave, zovu herojem i isticu njegova odlukovanja.
  Kakav je to pokret kada te se odrekne onaj za kog si se borio i podrzi drugu stranu? Niko Petra II nije prisilio na to.
   (Doljo, 12. maj 2018 21:50)

  # Link komentara

 23. @Ivica

  Komunisti su izdani od strane cetnika,nauci istoriju
   (@, 12. maj 2018 21:44)

  # Link komentara

 24. Gospodo oficiri, svaka čast.

  Generale Dikoviću,
  čestitam na hrabrosti i poštenju.
  (marija, 12. maj 2018 21:40)

  # Link komentara

 25. Скидајте ви капу до сутра... то што су урадили било је без наређења, а озбиљна војска тако не функционише.
   (смена страже, 12. maj 2018 21:32)

  # Link komentara

 26. Cetnici puk. Mihajlovica u najboljem slucaju se mogu smatrati anti-fasistima i borcima protiv nacista do sloma Uzicke republike, mada je i tokom oslobodjenja Loznice, zajednickom partizansko-cetnickom akcijom, bilo "hvatanja krivina" od vecine cetnickih odreda koji su ucestvovali u borbama. Pa sta mislite sto je pop Vlado Zecevic posle borbi za oslobodjenje Loznice preveo 500 cetnika u partizane? JER OSTALI CETNICI NISU HTELI DA SE BORE PROTIV NACISTA. Nakon toga pa do Teheranske konferencije, cetnicima puk. Mihajlovica se u najboljem slucaju moze prisiti epitet "pasivnih anti-fasistickih" snaga. Krili se po brdima "dok ne dodju Englezi" da ih spasu...a u sustini su svo vreme bili u dilemi da li im je veci neprijatelj nacizam ili komunizam, tako da nisu propustali priliku da se razracunaju sa komunistima u Srbiji, sto im ovi nisu zaboravili pa su im od 44-46. to dobro u krvi naplatili. Nakon Teheranske konferencije i KOMANDE PETRA II da se sve snage stave pod komandu J.B. Tita i uzmu aktivno ucesce u NOB sta su oni uradili? ODBILI! Nakon toga su postali izdajnicka banda a kasnije i direktni saradnici okupatora. Da je puk. Mihajlovic prepoznao trenutak i doneo pravu odluku u istom, sad bi ga slavili kao narodnog heroja. Ovako je nista drugo do jedan tragican lik, kakvih imamo pregrst u istoriji.
  (vlado, 12. maj 2018 21:30)

  # Link komentara

 27. Ovo sta Srbija danas naziva vojskom nema nikakve veze sa vojskom niti ce sa ovakvim kadrom to biti u buducnosti. Sraman cin i odgovorne krivicno goniti.
  (Branko, 12. maj 2018 21:06)

  # Link komentara

 28. @bobo mk
  Четници су спасли око 500 америчких пилота. То је разлог за одликовање. Било је сулудо дизати устанке под окупацијом, јер је била добро позната одмазда Немаца - 100 Срба за једног убијеног Немца. Комунисти се нису освртали на то, били су спремни на жртвовање хиљаде Срба да би Британцима били подобни. Дража је тврдио да је сулудо убијати Немце ако следи сигурна одмазда. Његова идеја је била да се сачека крај рата, јер је било извесно да ће га Немци изгубити, па да се у једној бици са савезницима порази окупатор.
   (aco, 12. maj 2018 20:56)

  # Link komentara

 29. Многима је тешко да објасне одликовања за Дражу од стране Де Гола и Трумана. Тешко им је и да објасне како су нацисти уценили Дражину главу на 100 000 марака у злату. Ако је заиста био сарадник окупатора, онда се не би повукао на планине, већ би се шетао по Београду са Немцима. Како време одмиче, стасаће нове генерације које неће учити историју из комунистичких уџбеника.
  (aco, 12. maj 2018 19:44)

  Zapadnjaci lako odlikuju sve one od kojih imaju neku korist. Takvih primera ima i danas. To sto su nekoga odlikovali ne garantuje da je ta osoba to i zasluzila. U pitanju je izvlacenje koristi po svaku cenu. Ne presudjujem Drazi i cetnicima, ali mora se imati u vidu da su Draza i ceo pokret puni kontroverzi. Slavite ih, ali ne osudjujte i ne ubedjujte one koji to ne cine.
  (Leontije, 12. maj 2018 20:44)

  # Link komentara

 30. Posto mnogi spominju dede, da kazem i ja o svom.
  U junu 41. kada je cuo da se okupljaju vojnici koji se ni su predali, pridruzio se drazinim ravnogorcima.
  Ucestvova je u ustanku 41.ratovao protiv nemaca, borio se za slobodu.
  Kada je ustanaku ugusen, nije otisao dalje za Bosnu, vec se vratio u svoje selo, i jedan komunista iz susednog sela ga prijavi nedicevcima i moj deda zavrsi na Banjici u logoru iz kojeg se nikad nije vratio.
  Sigurno da je bilo odredjenih cetnika koji su vrsili zlocine ali je vecina naroda isla kod Draze iz patriotskih razloga.
  Voleli su slobodu, svoga Kralja, mrzeli okupatora i njegove saradnike, prvenstveno ljoticevce.
   (Petar, 12. maj 2018 20:39)

  # Link komentara

 31. Britanski agenti koji su dopremali opremu namenjenu četničkom pokretu bili su saradnici komunista. Ostalo je istorija.
  (Dragan, 12. maj 2018 20:32)

  # Link komentara

 32. Mog cukun dedu su ubili partizani dva meseca posle rata, jer je bio seoski odbornik, coveka od 55 godina ubila su dvojica partizana od 18 i 20 godina, covek koji je ima 12tero dece. 7 muskih od toga je 3 dao u partizane a 3 u cetnike. Moj deda je bio kratkovidan pa samim tim i nije bio sposoban za vojsku. Tako da je ostao kod kuce i kaze mi naidju partizani pa traze prase ovi jim daju, za 14 dana nailaze cetnici pa kazu dao si partizanima daj i nama pa deda dao i njima prase. Na kraju su ga izveli iz kuce u 3 ujutro i ubili. Posle su ti isti koji su ga ubili pobegli za austriju, jer nisu htelu da zive u komunizmu.
  (fcrslj, 12. maj 2018 20:30)

  # Link komentara

 33. Dikovića odmah u penziju sa gubitkom jednog čina. Oficire udaljiti iz vojske.

  Lupetanja o četničkim zaslugama u antifašističkoj borbi tokom drugom svetskom ratu sad već treba sankcionisati. Isto tako, trtljanja da je njihov jedini greh, borba protiv komunista, te to da ih je to zapravo sprečavalo da se tuku protiv Nemaca sa kojima im je, eto, bila zajednička borba protiv komunista. Onako prirorodno. Komunisti su inače došli sa Marsa a Srba ionako ima sto miliona, pa ako prikolju kojeg, koga briga.

  "I tako, da nije bilo prokletih komunista mi bi se svaki dan tukli protiv Vermahta. E sad, komunisti pobediše, pa nas olajavaše tolike godine pa ti sad ne možeš poštenog Srbina ubediti da smo mi oslobodili Prdojevac kad se ono Nemci povukoše."
  (dejan, 12. maj 2018 20:24)

  # Link komentara

 34. Многима је тешко да објасне одликовања за Дражу од стране Де Гола и Трумана. Тешко им је и да објасне како су нацисти уценили Дражину главу на 100 000 марака у злату. Ако је заиста био сарадник окупатора, онда се не би повукао на планине, већ би се шетао по Београду са Немцима. Како време одмиче, стасаће нове генерације које неће учити историју из комунистичких уџбеника.
  (aco)

  Lako je objasniti Trumanovo odlikovanje ali ti objasnjnje ne bi ni pogledao, postoje i dokumenta o uceni dok je bila konfusija ko sta i kako a i verodostojni dokumenti koji potvrdjuju da je Draza kasnije kada se konfuzija ko je ko slegla da je draza pisao Nemcima da je spreman za sradnju u borbi sa komunistima ali u tajnosti i ne otvoreno jer bi ga puno naroda odbacilo i ne bi imao podrsku...zato se nije seto Beogradom...nikakvih pogroma nad cetnicima nije bilo od strane nemaca, ne ozbiljnih ali je bilo protiv partizana i sipatizera od jednih i drugih, cetnika i Nemaca.
  (istoricar, 12. maj 2018 20:13)

  # Link komentara

 35. Da li je njegov komadant kralj naredio da se stave pod komandu Tita? Jeste
  Da li jesu? Nisu
  Pravno, oni su od tada banda.
  (Koča, 12. maj 2018 20:07)

  # Link komentara

 36. Многима је тешко да објасне одликовања за Дражу од стране Де Гола и Трумана. Тешко им је и да објасне како су нацисти уценили Дражину главу на 100 000 марака у злату. Ако је заиста био сарадник окупатора, онда се не би повукао на планине, већ би се шетао по Београду са Немцима. Како време одмиче, стасаће нове генерације које неће учити историју из комунистичких уџбеника.
  (aco, 12. maj 2018 19:44)

  Molim te Aco reci nam barem za jednu ozbiljniju bitku gde su četnici ratovali protiv nemaca.
   (bobo mk, 12. maj 2018 20:03)

  # Link komentara

 37. I da si hteo da lupiš, i da pohvališ četnički pokret. Mogao si barem nešto iz perioda '41 - '43 da izvučeš. Ovo kasnije je sramota, koju ni Draža verovatno nebi odobrio, nego pokret nije bio centralistički, pa su njegove vojvode rasute svuda po Srbiji i Bosni, radile šta im se prohte.(Ostin A, 12. maj 2018 19:32)Postoje neke činjenice.Za dve godine ravnogorski pokret je dobio pomoć od Britanaca u težini oko 50 tona,dok su partizani za par nedelja dobili oko 500 tona pomoći.Nakon masovnih streljanja u jesen 1941-e godine ravnogorski pokret je smanjio likvidacije Nemaca,kako bi zaštitio stanovništo,ali nikada nije prestao sa diverzijama i uništavanjem neprijateljskih postrojenja i opreme.Mnoge akcije,koje su ravnogorci izveli 1943/44 su pripisane partizanima.Na kraju ravnogorski pokret je učestvovao u leto i jesen 1944-e godine u oslobađanju nekih gradova od bugarskog i nemačkog okupatora,a kada je došla Crvena Armija oni su se povukli.Partizanski pokret iz Bosne dolazi tek prilikom oslobađanja Beograda i još nekih gradova na severu Srbije.
   (popina, 12. maj 2018 19:53)

  # Link komentara

 38. Многима је тешко да објасне одликовања за Дражу од стране Де Гола и Трумана. Тешко им је и да објасне како су нацисти уценили Дражину главу на 100 000 марака у злату. Ако је заиста био сарадник окупатора, онда се не би повукао на планине, већ би се шетао по Београду са Немцима. Како време одмиче, стасаће нове генерације које неће учити историју из комунистичких уџбеника.
   (aco, 12. maj 2018 19:44)

  # Link komentara

 39. Možda je Draža i počeo kao borac protiv okupatora, ali je ubrzo prešao u njihov tabor jer su mu partizani bili ideološki mrskiji.
  Odlikovan je je od Amerikanaca za zahvslu spašavanja oborenih pilota, a ne za borbu protiv nacista, tako piše u popratnom pismu uz medalju.
  De Gol ga odlikovao da ga spasi streljanja pošto su bili zajedno na akademiji i jer nije volio komuniste.
  Treba znati okolnosti tog vremena da bi se razumjeli potezi sa današnjeg stajališta.
  (Nec, 12. maj 2018 19:43)

  # Link komentara

 40. @my way. coveka koji je uz sebe imao ljude koji su potpisali pristup u trojni pakt.. tuzno je zaista, ali to sto ljudi koji su za cetnike, smatraju sebe patriotama(rex, 12. maj 2018 17:37)Ko su ljudi,koji su bili uz Dražu,a koji su učestvovali u potpisivanju sporazuma sa Hitlerom 24.03.1941-e godine?Draža Mihajlović je bio na čelu pokreta,koji je dobijao naloge od vlade iz Londona.To je ista ona vlada,na čelu sa generalom Simovićem,koja je došla nakon puča 27.marta i koja je poništila sporazuma sa Nemačkom.
   (V.B, 12. maj 2018 19:40)

  # Link komentara

 41. moj deda cetnik za vreme rata oko kraljeva mi je pricao ceo rat iz svog ugla..jedno je bilo upecatljivo..nije mrzeo partizana i nije mogao da ih shvati ali nemce je mrzeo iz sveg srce sve do smrti..
   (alo srbi, 12. maj 2018 19:34)

  # Link komentara

 42. Moj Lazarevac su oslobodili četnici. Postoji zvanični dokument Britanske vojske (njihov oficir je prisustvovao oslobađanju).
  (vlad, 12. maj 2018 18:18)

  Nažalost po broju lajkova, vidim koliko ljudi nemaju pojma o istoriji ovde. Nemačka vojska iz Lazarevca se povukla u Oktobru 1944. U Lazarevcu i Topoli je bio smešten Nemački 14. SS puk.

  U oktobru 1944 četnički pokret se naveliko slabio i bio je aktivnom bežanju, i to još od kada je 1943. Kralj na nagovor Čerčila preko radija i dopisa iz Londona priznao Partizanski pokret kao jedini legitimni pokret u borbi protiv okupatora.

  Tog dana se raspalo pola četničkog pokreta, jer su izgubili pomoć od jedinih saveznika (Britanaca), ostali su se slizali sa Italijanima, pa posle Nemcima, a čak su na kraju da bi izvukli živu glavu, najuporniji su bežali i sa Ustašama.

  I da si hteo da lupiš, i da pohvališ četnički pokret. Mogao si barem nešto iz perioda '41 - '43 da izvučeš. Ovo kasnije je sramota, koju ni Draža verovatno nebi odobrio, nego pokret nije bio centralistički, pa su njegove vojvode rasute svuda po Srbiji i Bosni, radile šta im se prohte.
  (Ostin A, 12. maj 2018 19:32)

  # Link komentara

 43. Partizane i četnike je "izjednačila" politika a ne istorija, istorija nikad i neće.(Alek, 12. maj 2018 18:16)Preko 90% istoričara se neće složiti sa tobom.
   (opal, 12. maj 2018 19:30)

  # Link komentara

 44. Pre 12 godina, zabit usred ničega u zapadnoj Srbiji, zaselak Korenite, kolega i ja u šumarskim uniformama ulazimo u dvorište kuće u kojoj je zemljani pod. Sirotinja urla na sav glas. Deda nas poziva da sednemo pod lozom.
  Nakon minut-dva počinje da plače jer kada je nas video da idemo putem setio se kako su tri četnika '43. došla istim tim putem i ubili mu brata i oca jer nisu hteli da im daju jedinu ovcu koju su imali.
  Toliko o četnicima i patriotizmu.
   (xyz, 12. maj 2018 19:27)

  # Link komentara

 45. Zalosno je da danas, 2018. godine, jos nisu otvore komunisticke arhive, pregledane arhive Vermahta i saveznickih vojski, i onda napisana realna istorija rata. Ovde vidim ima puno ljudi koji misle da je ono sto su ucili za vreme Tita 120% tacno, iako su neke druge "istine" iz tog doba jadno zavrsile. Realna slika je da je bilo zlocina i sa jedne i sa druge strane (1% populacije su psihopate), da su se obe strane borile protiv fasizma, samo na razlicite nacine. Cetnici su cekali da saveznici pridju blize, i onda da krenu u direktne napade. To su i Francuzi uradili, i Poljaci. Dotle su spijunirali neprijatelja, pravili sitne diverzije (podmetali eksploziv u nemacke transporte za istocni front, ali da eksplodiraju kad izadju iz Srbije) Partizani su pre svega zeleli da osvoje vlast posle rata, i zeleli su da se dokazu Staljinu, pa su udarali i bezali, a posle civili placali cenu. Mada, to nije bas tako- retko su napadali Nemce i ustase, uglavnom samo cetnike. Navodno je Ratko Drazevic, poznati komunisticki funkcioner, izjavio da se na prste jedne ruke mogu izbrojati partizani koji su osim cetnika na nisanu imali nekog Nemca ili ustasu! Naravno da je izjava metaforicna i preuvelicana, ali pokazuje sta je glavni cilj bio partizana. Sa ideoloske strane, danas je jasno k'o dan da je partizansko-komunisticka prica bila zlo za srpski narod, tako da to ne treba ni objasnjavati. Ko ne veruje, neka pronadje zakljucke i zadatke kongresa KPJ u Drezdenu i stiklira sta je dosad ostvareno!
  (Realista, 12. maj 2018 19:26)

  # Link komentara

 46. Samo ću reći SRAMOTA
   (edyy, 12. maj 2018 19:20)

  # Link komentara

 47. Pukovnik Dragoslav Mihailović, je pripadao drugoj upravi GŠ , Vojske Kraljevine Jugoslavije i jedno vreme , pred rat bio je vojni ataše u Sofiji ! Dokumenta govore da je bio u veoma prijateljskim odnosima sa Sovjetskim kolegom , i da je po dokumentima KGB , bio veliki pristalica Sovjetskog Saveza ! Neki teoretičari " zavera " , smatraju da Draža nije ni streljan , već je prebačen u Rusiju , gde mu je promenjen identitet i gde je živeo dugi niz godina !!
   (ljubomir, 12. maj 2018 19:19)

  # Link komentara

 48. Rusi su imali gradjanski rat (pristalice carske Rusije protiv boljsevika) tokom WWI a Srbi tokom WWII.
  Rusi su sad ujedinili i simbole komunista i carske simbole, i neguju i jednu i drugu tradiciju i time su okoncali taj krvavi gradjanski rat.
  Vreme je da i Srbi objedine sve simbole oba pokreta, i da ponosno slavimo svoju borbu u WWII.
  Za to je potrebna istina, a pola veka su nam krili istinu.
   (Milun, 12. maj 2018 19:17)

  # Link komentara

 49. Pitajte žitelje sela Vranić o četnicima.
   (milan, 12. maj 2018 19:15)

  # Link komentara

 50. Mog dedu su pred ženom i petoro dece nožem zaklali četnici.
  Tako da uz ovog izdajnika svog naroda i saradnika sa okupatorom definitivno nije cela Srbija.
   (neko iz mase, 12. maj 2018 19:10)

  # Link komentara

 51. U kom ratu je Draža pobedio??
  (Heskey87, 12. maj 2018 19:07)

  # Link komentara

 52. По господину Стојадиновићу, Дража је у својој канцеларији као војни аташе у Софији држао Лењинову бисту.

  Тешко да је Дража био издајник, а да су четници спашавали партизане, знам из породичних прича, као и обрнуто када су партизани побили више хиљада људи у Крушевцу, послали у смрт на Сремском фронту скоро 40.000 младића и отели све што су могли да отму.
  (Перица, 12. maj 2018 19:03)

  # Link komentara

 53. @NOB
  Da ti objasnim vrlo prosto,ja sam skolu ucio i zavrsio krajem devedeseth,tako da sam ucio pod komunistickim rezimom.
  E sad,15.12 1978.god. u drugom dnevniku je objavljeno da je umro najmladji partizan,mobilisan sa 13 god. nosilac partizanske spomenice, taj covek je bio moj deda.Iskustvo koje je on preneo na mog oca,a on na mene je dovoljan razlog da komunistima neverujem,nije sve kako su nas ucili.Postujem zrtvu tvojih dedova,sigurno da nisu pali uzalud ali treba postovati i zrtve sa druge strane,jer ni oni nisu pali uzalud.Nazalost od svega toga Srbima je ostala duboka podela.
   (bole, 12. maj 2018 18:57)

  # Link komentara

 54. Ja nisam vaš od glave do pete...moji su dobili 45-te...
  (Marko, 12. maj 2018 18:56)

  # Link komentara

 55. Sva cast Dikovicu! Konacno svi ujedinjeni.
  (Milan, 12. maj 2018 18:21)

  # Link komentara

 56. Zamena teza...
   (fabrika_metalnih_proizvoda, 12. maj 2018 18:21)

  # Link komentara

 57. @my way. coveka koji je uz sebe imao ljude koji su potpisali pristup u trojni pakt.. tuzno je zaista, ali to sto ljudi koji su za cetnike, smatraju sebe patriotama
  (rex, 12. maj 2018 17:37)

  Људе који су потписали приступ у тројни пакт? Да не улазимо уопште у чињеницу да је потписано да Југославија не прихвата никакву војну сарадњу са силама осовине, па ни транспорт ни пролаз кроз своју територију и да је дискутабилно да ли ти људи имају негативну историјску улогу, они након 27. марта постају маргинални? Цветковића су окупационе снаге 2 пута хапсиле и провео је неколико месеци у логору на Бањици, а Француска га је прихватила широких руку, иако је овде пазите молим вас проглашен за ратног злочинца???.
  (my way, 12. maj 2018 18:20)

  # Link komentara

 58. Ovi što pljuju po đeneralu Draži Mihailoviću neka prvo bace kamen na lik i delo američkog predsednika Harija Trumana koji ga je odlikovao i to
  posthumno nakon temeljitog preispitivanja svačije uloge u ratu.
  (komunistički zločini nad Srbima od 1928. do 2018. godine, to be continued..., 12. maj 2018 17:36)

  Truman, je li to onaj što je odobrio da se bace dve atomske bombe na Japan? Isti onaj za čije vreme su ljudi u Americi samo nestajali ako su slučajno i pomislili na crvenu boju, a kamoli komunizam. Uopšte nije čudno ako ga je baš on odlikovao.
  (Boki, 12. maj 2018 18:20)

  # Link komentara

 59. Moj Lazarevac su oslobodili četnici. Postoji zvanični dokument Britanske vojske (njihov oficir je prisustvovao oslobađanju).
  U dokumentu je bilo tačno navedeno:
  - Kako je tekla akcija?
  - Odakle je Nemcima došlo pojačanje?
  - Koliko je poginulo boraca na obe strane?
  Nažalost, istorija koju smo učili, izgleda da je dobrano prepravljana.
   (vlad, 12. maj 2018 18:18)

  # Link komentara

 60. Partizane i četnike je "izjednačila" politika a ne istorija, istorija nikad i neće.
   (Alek, 12. maj 2018 18:16)

  # Link komentara

 61. Posle niza poraza nemackih snaga u okupiranoj Srbiji 1941. godine i velikih gubitaka nanetih od strane cetnika, ali i partizana, Nemci izdaju onaj dobro poznati proglas "Sto za jednoga"! Posle te naredbe cetnici obustavljaju napade na Nemce da bi sacuvali civilno stanovnistvo od odmazde Nemaca, dok Titovi komunisti nastavljaju sa ubijanjem nemackih vojnika sto je dovelo do vise odmazdi u Srbiji, a najvece su bile u Kragujevcu i Kraljevu! Proglasavati cetnicki pokret za kolaboracioniste samo zato sto su bili protiv komunista, a sa danasnje distance vidimo da su bili potpuno u pravu, je apsolutno pogresno! Kada za ministra odbrane postavite jednog okorelog titoistu, onda dolazi do ovakvih stvari i zato tog coveka treba pothitno ispratiti iz MO! Inace, cetnici su 1943. i 1944. oslobodili vise gradova u Srbiji, pocev od Krusevca, Cacka, G.Milanovca, Nove Varosi, Prijepolja, Visegrada, Zvornika, Pljevlje, Leskovca,...., tako da je istorija koju smo nekada ucili uistinu mnogo drugacija i konacno treba decu uciti istini, a ne titoisticko komunistickim lazima!
  (bigserb, 12. maj 2018 18:13)

  # Link komentara

 62. @Peki
  Navedi ti meni jednu ozbiljnu bitku partizana, a da nisu razne ofanzive koje su vodili protiv isth tih četnika a ne nemaca.Komunisti su pisali istoriju posle 45-e,al nemoj da im bas sve verujes.
  (bole, 12. maj 2018 17:47)

  Može slobodno da im veruje jer većina toga je tačno. Više od polovine mojih dedova nisu bili komunisti ali su se borili u partizanima i prošli su sve to, većina njih se nažlost nije ni vratila. Četnici i Italijani su im samo smetali, prave borbe su bile protiv Nemaca i Ustaša. Ne znam šta vas danas uče u školi ako ne možete da navedete ni jednu ozbiljnu bitku partizana, velika je to sramota zbog tih heroja koji su krvarili za svoju zemlju i narod.
  (NOB, 12. maj 2018 18:08)

  # Link komentara

 63. Moje mišljenje je možda nebitno. Ali, odavati počast čoveku koji je zajedno sa Ustasama, Nemcima i Italijanima ratovao protiv Partizana na Neretvi je sramota.
  (Aleksandar D, 12. maj 2018 16:48)

  Шта је већа срамота? Одговорити на италијански позив за помоћ након што су они доста учинили да помогну Србима у НДХ или склопити мир са нацистичком Немачком како би се обрачунало са четницима? Сутјеска је тек посебна прича, имајући вере у договор са Немцима Тито наређује да се нападају четници, против усташа само брани, против Немаца не бори и увлачи партизане у клопку. Немци, усташе и Италијани их сатру. Биланс 7.543 мртва партизана и 913 мртвих Немаца, Италијана и Хрвата заједно.
  (Гокси, 12. maj 2018 18:02)

  # Link komentara

 64. Moje mišljenje je možda nebitno. Ali, odavati počast čoveku koji je zajedno sa Ustasama, Nemcima i Italijanima ratovao protiv Partizana na Neretvi je sramota.
  (Aleksandar D, 12. maj 2018 16:48)

  Samo u filmu "Neretva" Veljka Bulajića. Inače, podela na četnike i partizane vrlo je površna, ijedni i drugi bili su antifašisti, prava sukob vodio se između komunista i pobornika monarhije i kapitalističkog društvenog uređenja. Komunisti su, pored oslobodilačkog rata, vodili i revoluciju. General Mihailović bio je oficir Jugoslovenske kraljevske vojske i solunac, koga je za hrabrost, posle teškog ranjavanja, odlikovao vojvoda Mišić. Kako vam nikada nije palo na um da Truman, De Gol i država Poljska ne bi odlikovali čoveka koji je bio kolaboracionista? Ko pametan veruje u komunistički sud? Uostalom, Vrhovni sud Srbije pre tri godine poništio je tu presudu i rehabilitovao generala Mihailovića. Šta vam još nije jasno? Nije Broz oslobodio Srbiju, nego Crvena armija, naši partizani bili su mobilisani i samo su išli pored njih, jer je veliki jugoistočni front, pod komandom maršala Tolbuhina "gazio" preko Balkana, Mađarske i Austrije u pohodu na Berlin.
  (Istoriju pišu pobednici, a pravu pišu istoričari, posle 50 godina istorijske distance, 12. maj 2018 17:58)

  # Link komentara

 65. Nista sporno u posupku Vojske. Koliko znamo cetnici i partizani su izjednaceni. I meni su ponekad cudna okupljanja boraca partizanskih spomenica, pa ne dramim oko toga. Velika podrska za mlade ljude POKSa.
  (Milan, 12. maj 2018 17:48)

  # Link komentara

 66. @Peki
  Navedi ti meni jednu ozbiljnu bitku partizana, a da nisu razne ofanzive koje su vodili protiv isth tih četnika a ne nemaca.Komunisti su pisali istoriju posle 45-e,al nemoj da im bas sve verujes.
   (bole, 12. maj 2018 17:47)

  # Link komentara

 67. Pustite se hvalospeva i jeftinih buketa i recite gde je bačeno telo generala Mihajlovića da se sahrani kako čoveku dolikuje.
   (Charlie, 12. maj 2018 17:47)

  # Link komentara

 68. @ peki, izvolite tri bitke cetnika protiv nemaca: loznica 1941. Visegrad 1942. Krusevac 1944.godine.
  Hvala!
  (Ima ih jos, ali posto zelite tri, 12. maj 2018 17:47)

  # Link komentara

 69. Jos jedna od 20 srpskih podela....
   (zvoncica....., 12. maj 2018 17:43)

  # Link komentara

 70. Svaka cast Dikovicu! Konacno da se prvom gerilcu okupirane Evrope ujaze dostojno postovanje!
  (Svaka cast!, 12. maj 2018 17:42)

  # Link komentara

 71. @my way. coveka koji je uz sebe imao ljude koji su potpisali pristup u trojni pakt.. tuzno je zaista, ali to sto ljudi koji su za cetnike, smatraju sebe patriotama
   (rex, 12. maj 2018 17:37)

  # Link komentara

 72. Draža Mihailović bio je srpski patriota. Mrze ga oni koji su zaslepljeni ideologijom dozvolili da budu otuđeni od sopstvenog nacionalnog bića. Oni koji nas danas ubeđuju da Kosovo nije više naše i da je to “realnost” i nisu spremni da za Srbiju žrtvuju niti jednu jutarnju kafu u Beogradu, govore o Dražinoj izdaji...
  (Predrag, 12. maj 2018 17:28)

  Taj tvoj patrioJota je dosao u selo gde je moja baba zivela i odveli sve muskarce u rat a one koji su odbili zaklali. Srbi kolju srbe , eto to ti je cetnik.
  (555, 12. maj 2018 17:36)

  # Link komentara

 73. Peki, prvi oslobodjeni grad u Evropi od Nemaca je Loznica koju su oslobodili Cetnici!
  Bitka kod Kraljeva, gde su Cetnici izdati od strane komunista, ima mnogo, samo mnogo, samo ne znate jer ste 50 godina uceni da mrzite sve srpsko
   (Ivica, 12. maj 2018 17:36)

  # Link komentara

 74. Ovi što pljuju po đeneralu Draži Mihailoviću neka prvo bace kamen na lik i delo američkog predsednika Harija Trumana koji ga je odlikovao i to
  posthumno nakon temeljitog preispitivanja svačije uloge u ratu.
  (komunistički zločini nad Srbima od 1928. do 2018. godine, to be continued..., 12. maj 2018 17:36)

  # Link komentara

 75. Za one koji ne znaju, za vreme bitke na Neretvi partizani su uspostavili kontakt sa nemačkom komandom, tkz "martovski pregovori", kako bi obustavili međusobna neprijateljstva da bi mogli da se obračunaju sa četnicima. Dogovor je bio postignut, četnici uništeni, zatim je na hitlerovo insistiranje poništen dogovor.
  Inače komunisti u Jugoslaviji i Nacistička Nemačka su do 22.06.1941 bili saveznici dok je kraljeva vojska izvojevala prve pobede u okupiranoj evropi.
  (perspektivan, 12. maj 2018 17:33)

  # Link komentara

 76. Eto kakva smo mi zemlja i kakva smo mi drzava i kultura, mi ne znamo, nama se manipulise, pazite, da li je jedan covek, Draza Mihajlovic bio izdajnik i saradjivao sa nacistima ili je bio patriota i heroj. Koja smo mi banana drzava, kakvi smo mi to slepci da se manipulise elemantarnom istinom, ne postoji niko vise ni jedna institucija u ovoj drzavi kojoj mozes da verujes. Iskreno verujem da nema takve drzave kao sto je nasa (mozda Rusija) na svetu!
  (Srboljub, 12. maj 2018 17:31)

  # Link komentara

 77. E to je to..opet u 18 vek..mnoge stvari se rade iz nekakvog inata prema nekom..pustite vi to.pustite nas da zivimo normalno..reci ce te istoriju mora da ima svaki narod..nemojte gurati lose stvari fa su bile dobre..ruzne da su bile lepe..vaspitavajte decu da vole svoj narod a da postuju drugi..ne upucujte ih na dogadjaje koji sadasnjim generacijama nisu bitne..pricajte im sta je ljubav..postovanje..a sta je bilo tad i tad svako ima neku svoju teoriju..samo cu reci jedno rehabilitacija ovoga povlaci rehabilitaciju drugoga...i tako u nedogled
  ..Deca placu istim placom u celom svetu..ko razume shvatice.ni ja nisam uz vas
  (Fix, 12. maj 2018 17:28)

  # Link komentara

 78. Draža Mihailović bio je srpski patriota. Mrze ga oni koji su zaslepljeni ideologijom dozvolili da budu otuđeni od sopstvenog nacionalnog bića. Oni koji nas danas ubeđuju da Kosovo nije više naše i da je to “realnost” i nisu spremni da za Srbiju žrtvuju niti jednu jutarnju kafu u Beogradu, govore o Dražinoj izdaji...
  (Predrag, 12. maj 2018 17:28)

  # Link komentara

 79. Sve što imam da kažem SRAMOTA DA OVAKO NEŠTO URADITE NA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM. Možete vi da se poklanjate kome hoćete,svetska istorija je zabeležila ko je bio izdajnik i kolaboracionista, toliko...
  (Ja, 12. maj 2018 17:26)

  # Link komentara

 80. Al' su nam kroz istoriju lepo namestili. Ako se ne posvađamo oko Zvezde ili Partizana, Ćirilice ili Latinice, starog ili novog kalendara, Karađorđevića ili Obrenovića, posvađaćemo se oko četnika i partizana.
  Nema šanse da ikad idemo napred.
  (Dejan, 12. maj 2018 17:23)

  # Link komentara

 81. NIJE CELA SRBIJA uz njega.
   (Neko sa iskustvom, 12. maj 2018 17:22)

  # Link komentara

 82. Navedite mi samo 3 iole ozbiljnije bitke Četnika protiv Nemaca tokom 4 godine rata (1941-45).
  (Peki, 12. maj 2018 17:17)

  # Link komentara

 83. Ako Dikovic ne podnese ostavku ili ne bude smenjen, za mene ce to biti najveća sramota vojske koje sam sluzio '94., i koja je bila naslednik svetle tradicije nasih junaka, iz 19. veka, Balkanskih, I i II Svetskog rata (u kome je ta vojska bila antifasisticka pre svega), a ne kvinsliska prćija, raznih četničkih, nedicevskih, ljoticevskih i ostalih prćija.
   (Pera Trta, 12. maj 2018 17:15)

  # Link komentara

 84. I treba ih kazniti. Draža je bio izdajnik i to je to.
   (milos, 12. maj 2018 17:09)

  # Link komentara

 85. Ne govori u ime cele Srbije. Ja ne podržavam ni cetnike ni partizane, a nisam jedini.
  (A, 12. maj 2018 17:08)

  # Link komentara

 86. Sramota. Eto zasto stalno idemo ispocetka. Prekrajaju istoriju i guraju nas u podele i sukobe. Pijetet za svaki izgubljen zivot ali nemojte da neistinom hranite buduca pokolenja.
   (slavko, 12. maj 2018 17:08)

  # Link komentara

 87. Sram vas bilo!
  (Leka, 12. maj 2018 17:04)

  # Link komentara

 88. Срамота би била да је другачије. Ваљда 2018. може да се ода поштовање човеку који је одбио капитулацију, који је по правоснажној предуси суда у Њујорку вођа првог покрета отпора у окупираној Ервопи, који је носилац највиших савезничких одликовања због заслуга у борби против нацизма и фашизма... Данас, када су и те идеологије и комунизам поражени у Европи ми можемо само да плачемо што није успео да нас поштеди свега што се десило након пада берлинског зида, а чије последице живимо сада. Дали је могуће да ми имамо уопште у 21. веку дилему о историјској улози команданта регуларне војске краљевске владе у Лондону, човека који је био против нацизма, фашизма и комунизма? Да ли је могуће да толике деценије пролазе, а да ми толико појма немамо о свету, о континенту у којем живимо? Да и даље вртимо бесмислене лажи које је гурала једна идеологија, једна творевина која пола животног века човека трајала није и које нигде у Европи више нема? Страшно!
  (my way, 12. maj 2018 16:59)

  # Link komentara

 89. За ове ствари заслужује подршку. За већину других, не.
   (Л, 12. maj 2018 16:59)

  # Link komentara

 90. Ministar odbrane nema nikakve ingerencije kad je načelnik generalštaba u pitanju, kao i na ceo lanac komandovanja u Vojsci Srbije. Ministarstvo odbrane je civilna ustanova i deo je vlade.
  (Dikoviću vojnički pozdrav!, 12. maj 2018 16:59)

  # Link komentara

 91. Povraća mi se od ovakvih izjava a u svih političara omiljenih, ne znam da li samo u našim krajevima. "... jer nije sam, cela Srbija je uz njega", rekao je Gojković,...".
  Ko vama daje za pravo da se stalno pozivate na pa i u ovom slučaju na mene!? Srbija i Srbi ovo ili ono. Mitomani, narcisi, ne znam koji više izraz iskoristiti. Ja (a cenim sa nas ima više) NEĆU ni uz jednog političara stati, ja neću nikada biti deo vaše agende i ne pozivajte se u moje ime više. Naučite da pozivate vaše članove i simpatizere.
  (Zoran, 12. maj 2018 16:59)

  # Link komentara

 92. 21. vek a ovi jos zive za cetnike....
   (smor, 12. maj 2018 16:58)

  # Link komentara

 93. Evo ja sam iz Srbije i NISAM uz njega !!!
  (Ana, 12. maj 2018 16:56)

  # Link komentara

 94. Kolaborant nacista ne sme da ima drzavne pocasti. Oficiri koji su to odradili treba da budu ukoreni a ako je Dikovic to odobrio treba da bude smenjen. Alo bre na 9. maj dan pobede nad fasizmom postavljaju venac onima koji su na kraju zavrsili zajedno sa fasistima. Provokacija i skandal.
   (Hackerman, 12. maj 2018 16:56)

  # Link komentara

 95. Ah kako mi je lepo i kako sam odusevljen.Hvala gospodine Dikovicu ovo vam nikada zaboraviti necu.
   (Borko, 12. maj 2018 16:53)

  # Link komentara

 96. Ja samo znam da su cetnici zarobili mog dedu i predali ga Nemcima. Na kraju je zavrsio 2 godine u Bugarskom radnom logoru. Takodje su dobili oruzije od Nemaca da se bore protiv partizana. Kad su pri kraju rata zapadne zemlje videle da ce Juga biti uz Rusiju pomagali su njihov pokret da bi se opet borili protiv komunizma. Nisam ja nikakav komunista ali sto jeste borili su se vise za za kralja i vlast nego protiv fasista.
   (maximus, 12. maj 2018 16:50)

  # Link komentara

 97. Moje mišljenje je možda nebitno. Ali, odavati počast čoveku koji je zajedno sa Ustasama, Nemcima i Italijanima ratovao protiv Partizana na Neretvi je sramota.
   (Aleksandar D, 12. maj 2018 16:48)

  # Link komentara

 98. U licno moje ime vam se zahvaljujem.
   (Miki, 12. maj 2018 16:45)

  # Link komentara